PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Triger Değişiminde Krank Kasnağı Değişmeli mi?

volkan_gs
28-09-2014, 13:44
Arkadaşlar 80 bin bakımı için bilgi aldığım servislerden biri, normal paket(yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, mazot filtresi, triger kayışı, gergi) dışında krank kasnağını da kendilerinin pakete dahil ettiğini söylediler.
Yaklaşık 500 TL ilave ediyorlar normal bakım ücretine.
Bilgisi olan var mı görüştüğüm diğer servisler bu parçayı değiştirmiyor çünkü?

EREN34
28-09-2014, 14:08
Araç ne marka ise o markanın müşteri hizmetleri ile görüşseniz?

Eğer diğer servisler kasnaktan bahsetmiyorsa konuyla ilgili yayınlanan bir bülten yok ve bu servis kasnağı "çakmak" peşinde. Diğer ihtimalde, kasnak kontrol edilip gerekli görülürse değiştirilir diye bir bülten yayınlanmıştır. Serviste 3 lira diyip sonradan 500 extra masraf çıkartıyor gibi görünmemek için baştan pakete dahil ediyordur.

Araç marka model ve motor nedir?

Oznsrl
28-09-2014, 14:17
clio 3 te yetkili serviste 2 kere triger seti değiştirdim hiç öyle bişeyle karşılaşmadım araç megane 3 sanırım bence öyle bi değişim yok servis paranın peşine düşmüş gibi :)

Falmor
28-09-2014, 14:28
Başka bir servisten hiç haberiniz yokmuş gibi fiyat alın bence.

volkan_gs
28-09-2014, 14:37
Araç ne marka ise o markanın müşteri hizmetleri ile görüşseniz?

Eğer diğer servisler kasnaktan bahsetmiyorsa konuyla ilgili yayınlanan bir bülten yok ve bu servis kasnağı "çakmak" peşinde. Diğer ihtimalde, kasnak kontrol edilip gerekli görülürse değiştirilir diye bir bülten yayınlanmıştır. Serviste 3 lira diyip sonradan 500 extra masraf çıkartıyor gibi görünmemek için baştan pakete dahil ediyordur.

Araç marka model ve motor nedir?

Teşekkür ederim cevap için, araç 2011 model megane 3 1.5dci 105lik.
Haklı olabilirsiniz belki diğerleri söktükten sonra söylüyordur.
Müşteri hizmetleri aklıma gelmemişti hiç, yarın arayacağım :)

clio 3 te yetkili serviste 2 kere triger seti değiştirdim hiç öyle bişeyle karşılaşmadım araç megane 3 sanırım bence öyle bi değişim yok servis paranın peşine düşmüş gibi :)

Yetkili serviste yıllardır aynı yere gidiyordum aslında ama aramın iyi olduğu son çalışan da ayrıldı işten o yüzden güvenemiyorum. Teşekkürler bilgi için iyi oldu öğrendiğim :)

Başka bir servisten hiç haberiniz yokmuş gibi fiyat alın bence.

İki farklı yeri aradım onlar krank kasnağından bahsetmedi, ama değiştirmek isteyen servis danışmanı bu model ve motorda değişmesi tavsiye ediliyor Renault tarafından tarzı bir şey söyledi. Sağolun tavsiye için, başka yerleri de arayıp soracağım yine.

Nightfish
28-09-2014, 15:05
Hyundai Accent Era için biz de aynı konuyu yaşadık. Bizim araçta da krank kasnağı değişmeli dediler. Aracın durumuna bağlıymış değişip değişmemesi gerektiği. Farklı servislere gösterdik, hepsi aynı cevabı vermişti.

EREN34
28-09-2014, 15:34
Teşekkür ederim cevap için, araç 2011 model megane 3 1.5dci 105lik.
Haklı olabilirsiniz belki diğerleri söktükten sonra söylüyordur.
Müşteri hizmetleri aklıma gelmemişti hiç, yarın arayacağım :)

Pm gönderdim....

Oznsrl
29-09-2014, 11:28
4 yıldır gittiğim yetkili servise sordum az önce yok değişmiyor dediler :)

Osman Bahadır
29-09-2014, 13:11
Rutin değişmez. Kontrol edilir, kopmuşsa değişir. Yeni modellerde damperli krank kasnağı olduğundan genelde triger değişimine yakın zamanlarda o da bozar. Çünkü o da kauçuk malzeme ve hata kaldırmayan, koptuğundan boyundan büyük masraflar açan bir malzeme.

dj_batukaan
29-09-2014, 14:02
Sıfır km. araçların neden ucuz olduğu sorusuna örnek
araç satın alıyorsunuz sizi 2 yıl yada belli bir km. serviste öpülmek mecburiyetinde bırakıyorlar sonra her bakımda tabiri caizse sağım işlemi başlıyor. bakım başına 600 tl ile 1000 tl arası

volkan_gs
29-09-2014, 19:42
Hyundai Accent Era için biz de aynı konuyu yaşadık. Bizim araçta da krank kasnağı değişmeli dediler. Aracın durumuna bağlıymış değişip değişmemesi gerektiği. Farklı servislere gösterdik, hepsi aynı cevabı vermişti.

Sanıyorum sizin dediğiniz gibi olacak, değişimle ilgili bir şey söylemeyen servislerde söktükten sonra kontrol edip duruma göre bilgi veriyorlar herhalde.

4 yıldır gittiğim yetkili servise sordum az önce yok değişmiyor dediler :)

Teşekkür ederim zahmet oldu :) Bugün görüşemedim ben de, yarın bakacağım yetişirse bu hafta içi halledip paylaşırım burada.

Rutin değişmez. Kontrol edilir, kopmuşsa değişir. Yeni modellerde damperli krank kasnağı olduğundan genelde triger değişimine yakın zamanlarda o da bozar. Çünkü o da kauçuk malzeme ve hata kaldırmayan, koptuğundan boyundan büyük masraflar açan bir malzeme.

Sağolun açıklamanız için, gerekliyse değişsin tabi o yüzden yetkili serviste yaptırıyoruz sonuçta.

volkan_gs
30-09-2014, 17:12
Renault Müşteri Hizmetleri ve Mais Anadolu Yakası Şube ile görüştüm, hatta servise gidip sisteme kendim baktım ekrandan :) Motor kodu ve bir iki numara daha var adını bilmediğim araçla ilgili, onları girince ellerindeki çizelgeye göre krank kasnak değişimi tavsiye edilir yazıyor.
Benden sonra sorun yaşayacaklar için bilgi olsun, bazı motorlarda gerekmiyormuş dolayısıyla şasi numarası ile kontrol edilmesi gerekiyor.

_cAgdAsH_
30-09-2014, 17:27
kasnakta herhangı bır catlak vs.yok ıze degısmesıne gerek yok 500tl cıddı bır rakam