Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Televizyon?
Evimin salonuna bir televizyon alma niyetim mevcut.. İzleme mesafem 5 metre civarı
Samsung'un aktif 3D gözlükleri sebebi ile ( blueray filmlerde max kalite olması açısından) marka olarak Samsung harici bir markayı pek düşünmüyorum.. Keza telefon olarak da samsung kullandığımdan ekran paylaşımı vb özellikler de beni samsunga iyicene yaklaştırıyor. Modeller arasında epey kafam karıştı.. Curve TV'ler ne kadar iyi, duvara asılabiliyor mu soruları hep bir muallak..
TV üniteme 135 cm'den ( köşegen değil, en ) daha büyük bir tv koyamamam sebebi ile 55"'i geçemiyorum..
Curve Tv olarak UE55H8000 'in fiyatı makul seviyelere ulaştı.. Aynı fiyat skalasında ( ki 4.000 TL üzerine çıkmayacağım ) ya da daha ucuza UE55H6500 / UE55H6470 de var..
Curve TV'ler bu işin neresinde? Diğer markalar neden curve işine girmedi? 6500 - 6470 arasındaki farklar neler? Kısaca ne almalı, fikirleriniz nelerdir?
yaklasık 4metre mesafeden 42inç 3D, 800 hertz LG kullanıyoruz çok memnunuz.
ghibli06
30-09-2014, 15:04
Evimin salonuna bir televizyon alma niyetim mevcut.. İzleme mesafem 5 metre civarı
Samsung'un aktif 3D gözlükleri sebebi ile ( blueray filmlerde max kalite olması açısından) marka olarak Samsung harici bir markayı pek düşünmüyorum.. Keza telefon olarak da samsung kullandığımdan ekran paylaşımı vb özellikler de beni samsunga iyicene yaklaştırıyor. Modeller arasında epey kafam karıştı.. Curve TV'ler ne kadar iyi, duvara asılabiliyor mu soruları hep bir muallak..
TV üniteme 135 cm'den ( köşegen değil, en ) daha büyük bir tv koyamamam sebebi ile 55"'i geçemiyorum..
Curve Tv olarak UE55H8000 'in fiyatı makul seviyelere ulaştı.. Aynı fiyat skalasında ( ki 4.000 TL üzerine çıkmayacağım ) ya da daha ucuza UE55H6500 / UE55H6470 de var..
Curve TV'ler bu işin neresinde? Diğer markalar neden curve işine girmedi? 6500 - 6470 arasındaki farklar neler? Kısaca ne almalı, fikirleriniz nelerdir?
curveler ilk çıktığında, 1 sene önce yani, astronomik fiyatlar vardı, dedim 1 seneyi bulmaz diye düşmesi şimdi normal sınırlara geldi bence... samsung ce LG zaten ortak parçalar kullanıyorlar teknolojileri paralel ilerliyor, curve lerin bence tek olumsuz tarafı duvara asılamaması...
Duvara asılamıyorsa Curve'leri kapsamdan tamamen çıkarmam gerekiyor;
Düz ekran 55" FHD Samsunglardan hangisi sorusu kalıyor geriye :)
Evren abi geçen hafta aldım UE55H7000 gayet memnunum. Aslında H8000 curved alacaktım ancak bütçemi biraz aştı. UE55H7000 ide bir incele derim ben.
http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/led-tv/UE55H7000ALXTK
Evren abi geçen hafta aldım UE55H7000 gayet memnunum. Aslında H8000 curved alacaktım ancak bütçemi biraz aştı. UE55H7000 ide bir incele derim ben.
http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/led-tv/UE55H7000ALXTK
Neden 7000? Aslında merak ettiğim soru bu
Neden 7000 de 6500, 6470 ya da diğer 55"ler değil. Farklılıkları nelerdir
zOnstyLe
30-09-2014, 15:43
Evren abi Samsunglar çok nazik televizyonlar haberin olsun :)
Evren abi Samsunglar çok nazik televizyonlar haberin olsun :)
Ben de kibar adamım :)
Diğer modellere kıyasla benim 7000 tercih etme sebebim "hertz" inin daha yüksek olması sebebiyle play station oynarken yada aksiyon filmlerinde hızlı sahnelerde görüntünün takılmadan akıcı oynamasını istiyor olmamdan kaynaklı. Aslında 6500 ile 7000 arasında hertz farkı var, 6500 dede 6470 e göre çift tuner olması var. Aslında aynı özelliklere sahip tv ler ufak tefek farklılıkları var.
mdelini bilmiyorum 55 inç dahili uydu alıcılı smart tv aldım UE55 gibi başlıyor olabilir onun bi üstm modeli kumandasında touch panel olan modelini alın cok başarılı.. internete felan harbiden girilebiliyor.
Samsung demişsin ancak Sony önereceğim.
bu konularla amatörce uğraşan birisi olarak çeşitli modelleri test kayıtları ile denedim (LCD/Plasma, Samsung/Philips/Sony vs.).
TV seçimini bilinçli test yapmadan gerçekleştirmek bence körlemesine satın almaya benziyor. niye dersen;
- her marka/model kombinasyonunun kalitesi farklı,
- yeni çıkan modellerin görüntü kalitesi daha iyi olacak diye bir kabul olmadığı gibi aksine daha kötü de olabiliyor,
- teknomarketler tamamen iteleme marketine dönmüş, satıcıların bilgisi sıfır. hertz mertz kafa 1500 :)
- TV görüntü veren bir elektronik cihaz. ancak görüntü kalitesi hariç herşey konuşuluyor. smart TV, ayak, kalınlık, yok internete bağlandı mı yok yanlıyo mu, kaç vites vs. :)
uzun lafın kısası; bu aralar fiyat/performans oranı güzel bir model bulduk & aldık: Sony KDL-W805B. 50" modeli 3,000TL'ye Sony Center'dan aldık. bu fiyata yakın Samsung/LG/vs. modellerden daha iyi görüntü elde ettik.
3D materyal izleyeceğinden bahsetmişsin, bu modelde active-shutter 3D oynatma özelliği mevcut. ayrıca duvara asabilirsin.
curved panel direkt hikaye. ister dışa bük ister 4'e katla; ana unsurlar renklerin gerçek hayata yakınlığı, parlaklık seviyesi ve parlaklığın ne kadar başarılı oluşturulabildiği, son olarak hareketli görüntülerin kamera kaydına ne kadar yakın oluşturulabildiği...
en basiti bir Sony Center'a gidip bu modeli gör derim. yine de seçim senin...
Diğer modellere kıyasla benim 7000 tercih etme sebebim "hertz" inin daha yüksek olması sebebiyle play station oynarken yada aksiyon filmlerinde hızlı sahnelerde görüntünün takılmadan akıcı oynamasını istiyor olmamdan kaynaklı. Aslında 6500 ile 7000 arasında hertz farkı var, 6500 dede 6470 e göre çift tuner olması var. Aslında aynı özelliklere sahip tv ler ufak tefek farklılıkları var.
Çift Tuner nedir, ne işe yarar?
800 Hz olması iyiymiş bunun, düşünebilirim
@Phantom;
Sony KDL-W805B'i de inceleyeceğim
Abi kayıt yaparken aynı anda farklı bir kanalı izleme imkanı sunan bir özellik. Atıyorum show tv deki programı kayıt ederken sen aynı anda atv yi izleyebiliyorsun.
zOnstyLe
30-09-2014, 16:21
Ben de kibar adamım :)
Çok hoş :)
Evren abi öncelikle düşüncen ne ise hayırlı olsun. Şimdi aktif gözlükler ile ilgili bir kaç sorum olacak sana yıllardır bu işin içinde olan biri olarak(kendimden bahsediyorum);
1) Filmin ortasında gözlüğün şarjı biterse ne yapacaksın ?
2) Gözlük kırıldı, bozuldu yada kullanılamaz bi durumda. Bu durumda bir gözlüğe 100 - 200 TL verecekmisin ?
3) Yaklaşık olarak bir film süresi 2 saat desek, bu süre zarfında gözünün ve beyninin alacağı sinyallere dayanıp baş ağrısı, göz ağrısına katlanabilecekmisin ?
Abi kayıt yaparken aynı anda farklı bir kanalı izleme imkanı sunan bir özellik. Atıyorum show tv deki programı kayıt ederken sen aynı anda atv yi izleyebiliyorsun.
Çok mühim değilmiş, kaydedeceğim şey en fazla dizi olur onu da zaten internetten indirir izlerim
Ya da Digitürk IQ üzerinden zaten istediğim diziyi istediğim zaman izleyebiliyorum.. Onun harici bir şey kaydedeceğimi düşünmüyorum.
7000'in 800 Hz olması aklıma yattı gibi. Diğerlerinden ayrılan bir özellik
Çok hoş :)
Evren abi öncelikle düşüncen ne ise hayırlı olsun. Şimdi aktif gözlükler ile ilgili bir kaç sorum olacak sana yıllardır bu işin içinde olan biri olarak(kendimden bahsediyorum);
1) Filmin ortasında gözlüğün şarjı biterse ne yapacaksın ?
2) Gözlük kırıldı, bozuldu yada kullanılamaz bi durumda. Bu durumda bir gözlüğe 100 - 200 TL verecekmisin ?
3) Yaklaşık olarak bir film süresi 2 saat desek, bu süre zarfında gözünün ve beyninin alacağı sinyallere dayanıp baş ağrısı, göz ağrısına katlanabilecekmisin ?Sağolasın kardeşim
Küfredip pil değiştiricem :)
Vericem sanırım, hatta +2 tane de misafirler için almam gerekecek
boş bıraktım bu soruyu
Peki aktif gözlüklü bu meretler, zor bir durumda pasif gözlükle de izlenemez mi?
ilker_yusuf
30-09-2014, 16:27
Marka olarak LG kullanıyorum. Çok çok memnunum. Sony TV de var evde maalesef yüzüne bakmıyorum. Atıl durumda kenarda
Tr.'deki yayın kalitesi 800hz'i destekliyor mu ?
Muhtemelen hayır, 800 hz'i avantaj gibi görme sebebim TV yayınları değil Bluerayler
Erdem K.
30-09-2014, 16:35
abi bu aralar ben de tv bakınıyorum ama LG'lere de bakmanı öneririm.
samsungun içindeki uydu alıcısının digiturkle uyumu olmadığını, ayrıca receiver almamız gerektiğini söylediler. LG'deki ekrana vurunca da kırılmıyormuş :)
Ben de samsung telefon kullanıyorum s3, ama açıkcası malzeme kalitesinden pek de memnun olmadığından LG'ye daha sıcak bakıyorum.
Samsungdaki çift uydu alıcısını da anlamış değilim :)
konuyu takipteyim ...
samsungun içindeki uydu alıcısının digiturkle uyumu olmadığını, ayrıca receiver almamız gerektiğini söylediler. LG'deki ekrana vurunca da kırılmıyormuş :)
Ben de samsung telefon kullanıyorum s3, ama açıkcası malzeme kalitesinden pek de memnun olmadığından LG'ye daha sıcak bakıyorum.
konuyu takipteyim ...
Ayrıca receiver mı?
Digitürk'ün kutusu yok mu? Ayrı bir şey mi almamız gerekiyor? Anlamadım
bende salonda lg, oturma odasında samsung var. renk-görüntü-sağlamlık-kalite-nette gezinti-smart tv özellikleri olarak kesinlikle lg öneririm.
zOnstyLe
30-09-2014, 16:38
Sağolasın kardeşim
Küfredip pil değiştiricem :)
Vericem sanırım, hatta +2 tane de misafirler için almam gerekecek
boş bıraktım bu soruyu
Peki aktif gözlüklü bu meretler, zor bir durumda pasif gözlükle de izlenemez mi?
Küfredip pil değiştirmiceksin, çünkü şarjlı cihazlar şarjın dolmasını bekliyeceksin.
150 desek 1 gözlüğe, 2 tane gözlük almak istedin 300 TL bence ciddi rakam.
Ben cevap vereyim son sorduğum soruma; ilk başlarda ya iyi guzel dayanarım falan diceksin, 1 izleyeceksin 2 izleyeceksin ama baktın ağrı yapıyor sıkmaya başlıyor işte o zaman izlememeye başlıcaksın. En acısıda bu oluyor. Sen 3000 lira TV'ye para veriyorsun ama özelliği kullanmıyorsun..
Senin sorunun cevabı ise; kesinlikle kullanamazsın. Biri dijital birisi analog.
Aktif gözlükten vazgecersen model tavsiye edeyim bide onu araştır. :)
Erdem K.
30-09-2014, 16:38
sanırım 100hz üstünde yayın yok ama filmlerde ps'de farkı hissedebileceğimiz söyleniyor.
LG'nin 1MHz desteklediğini duydum :)
tr deki yayınların hepsi 50hz.
3D - blueray ve oyun konsolları için yüksek tercih ediliyor genellikle
Erdem K.
30-09-2014, 16:39
Ayrıca receiver mı?
Digitürk'ün kutusu yok mu? Ayrı bir şey mi almamız gerekiyor? Anlamadım
LG'deki satıcılar öyle söyledi abi. araştırmanı tavsiye ederim, sadece LG'nin digiturk ile anlaşması olduğunu ve receivera ihtiyaç olmadığını söylediler...
Küfredip pil değiştirmiceksin, çünkü şarjlı cihazlar şarjın dolmasını bekliyeceksin.
150 desek 1 gözlüğe, 2 tane gözlük almak istedin 300 TL bence ciddi rakam.
Ben cevap vereyim son sorduğum soruma; ilk başlarda ya iyi guzel dayanarım falan diceksin, 1 izleyeceksin 2 izleyeceksin ama baktın ağrı yapıyor sıkmaya başlıyor işte o zaman izlememeye başlıcaksın. En acısıda bu oluyor. Sen 3000 lira TV'ye para veriyorsun ama özelliği kullanmıyorsun..
Senin sorunun cevabı ise; kesinlikle kullanamazsın. Biri dijital birisi analog.
Aktif gözlükten vazgecersen model tavsiye edeyim bide onu araştır. :)
Hımm kötüymüş, iyi oldu konu açmam bunları öğrendim.
Nedir alternatifler, bakayım onlara da
LG'deki satıcılar öyle söyledi abi. araştırmanı tavsiye ederim, sadece LG'nin digiturk ile anlaşması olduğunu ve receivera ihtiyaç olmadığını söylediler...
Şey sanırım, Digitürk Box'ı olmadan gelen hattı direkt TV'ye takma
Çok dert değil bu benim için, Digitürk Box'ım durmaya devam edebilir.
zOnstyLe
30-09-2014, 16:40
En kısa ve acık sekilde anlatayım; Turkiye'deki yayın 50 Hz. Cihazın Hz değerinin yuksek olması izlediğiniz görüntünün titremesini engeller.
Erdem K.
30-09-2014, 16:43
En kısa ve acık sekilde anlatayım; Turkiye'deki yayın 50 Hz. Cihazın Hz değerinin yuksek olması izlediğiniz görüntünün titremesini engeller.
hd yayın da mı 50Hz ?
zOnstyLe
30-09-2014, 16:50
Hımm kötüymüş, iyi oldu konu açmam bunları öğrendim.
Nedir alternatifler, bakayım onlara da
LG 55LB670, LG 55LB730 bütçeye uygunsa kesinlikle tavsiye ederim. Panel kalitesi, renkleri, işlemcisi çok çok iyi ve bu cihazlarda olup diğer firmalarda olmayan koruma panelide var. Ne işine yarar gelecek olan darbeye karşı cihazın ekranına sağlamlık katar(gerçi bende nazik adamım demiştin) aynı zamanda temizlikte sıvının direk cıplak ekrana bulaşmasını engeller.
Bu cihazlarla sana 2 adet kumanda, 1 Akıllı kumanda ve 1 standart kumanda ve 2 Adet'de pasif 'sinema' gözlük gelir. Sende 100 liraya Logitech kablosuz klavye mause set alırsın + 100 liraya 4 adet gözlük + 50 liraya askı aparatı + 75 lirayada güzel bi akım koruyucu priz alırsın. 325 liranı daha iyi şekilde değerlendirmiş olursun. :)
LG 55LB670, LG 55LB730 bütçeye uygunsa kesinlikle tavsiye ederim. Panel kalitesi, renkleri, işlemcisi çok çok iyi ve bu cihazlarda olup diğer firmalarda olmayan koruma panelide var. Ne işine yarar gelecek olan darbeye karşı cihazın ekranına sağlamlık katar(gerçi bende nazik adamım demiştin) aynı zamanda temizlikte sıvının direk cıplak ekrana bulaşmasını engeller.
Bu cihazlarla sana 2 adet kumanda, 1 Akıllı kumanda ve 1 standart kumanda ve 2 Adet'de pasif 'sinema' gözlük gelir. Sende 100 liraya Logitech kablosuz klavye mause set alırsın + 100 liraya 4 adet gözlük + 50 liraya askı aparatı + 75 lirayada güzel bi akım koruyucu priz alırsın. 325 liranı daha iyi şekilde değerlendirmiş olursun. :)
Teşekkürler, bakayım bunlara da
zOnstyLe
30-09-2014, 16:58
hd yayın da mı 50Hz ?
Kısa süre önce gönderilen uyduyla beraber kaç geliyor bilmiyorum. Ama Türkiye'de yaşadığımızı unutmazsak eğer gelsin gelsin, 60 Hz :)
Kısa süre önce gönderilen uyduyla beraber kaç geliyor bilmiyorum. Ama Türkiye'de yaşadığımızı unutmazsak eğer gelsin gelsin, 60 Hz :)
Ama dijital yayın sağlayıcalara sorarsan 100hz veriyor :D
zOnstyLe
30-09-2014, 17:17
Ama dijital yayın sağlayıcalara sorarsan 100hz veriyor :D
Abi kimler ne değerler veriyor bir bilsen. :D
Gunes G.
30-09-2014, 17:20
Hertz diye bahsedilen rakamlarin panelin refresh rate'i ile hicbir ilgisi yok bunu herkes biliyor degil mi? Tuketiciye alakasiz sekilde itelemek icin kullandiklari bir yontem sadece.
Ortada donen bu rakamlarla ancak kafan karisir, curve filan aman derim uzak dur. Curve sadece bir itelemasyon hareketi.
Bu arada bahsi gecen sony w8 cok siki bir televizyon, oncelikle panel ureticisi dunyanin en iyi panel ureticilerinden biri olan AU optronic, hatta belkide dunyanin en iyi ureticisi diyebiliriz.
3000 uzeri kontrast orani bir tft icin cok ciddi bir deger. Bir oled ya da plasma degil belki ama gayet tatminkar. Sony'nin her zaman renk konusunda bir ustunlugu vardir ekran teknolojilerinde, samsungu bu konuda bozan bir markadir. Samsung son yillarda ektiklerini bicme derdinde, kaliteyi pek arttirmayip fiyati yukari gazlar oldu, gerek cep telefonu gerek televizyon ayni vizyonda ilerliyor, can *****i. Kisaca samsung o eski samsung degil f/p olarak.
Alinmaz demiyorum samsungda alinir ama daha iyi secenekler muhtemelen vardir ayni rakamlara alinabilecek, tv olarak net bir arastirmam yok son zamanlarda yaptigim ama monitor deseydin siraya dizerdim modelleri tek tek.
Unutmadan 2D duzlemden gercek 3D sonuc almak teorik olarak imkansiz, anca "aliniyormus" gibi yapilabiliyor ve acikcasi cikan sonuclarda uber sentetik ve gercekle en ufak bir ilgisi olmayan, sisirilmis derinlik hissinden baska birsey degil. Tamam degisik bir tecrubedir evet ama bana inanilmaz bayginlik veriyor ve super gereksiz buluyorum bu tarz hareketleri. Onun yerine smart tv cok daha kullanisli bir teknoloji mesela, NFC dir, wi/fi direct'tir bunlar ise yarayan seyler. 3D logosu otomobillerde beygir gucu gibi, urunu sattiriyor ama unutmamak lazim ki yarisi kazandiran torktur. O yuzden gereksiz ivir zivir yerine adam gibi ghosting,motion blur yapmayan, ama bunu yaparkende goruntuyu kartondan kesip yapistirilmis gibi gostermeyen bir televizyon almani oneririm.
beyler, bu makinelerin video işlemcileri 23.976/24/25/30/50/60Hz gibi farklı kare sayısı içeren yayınları gösterebilecek şekilde tasarlanıyor.
25Hz demek TV'ye gelen kare sayısı saniyede 25 adet demek. kare adedinin standard veya high definition olması ile bir bağlantısı yok.
Turksat 2/3/4A'dan gelen ve genel olarak seyrettiğimiz kanallar 25Hz yayın yapıyor.
TV'ların üzerindeki bilmemkaç Hz olayı video işlemcinin hareketli görüntüler ve bununla ilgili diğer işlemler için çalışmasında belirtilen saat hızıdır ki benim de çok bir bilgim yok. ayrıca video işlemci meselesi derya deniz bir konu, benimki 100 seninki 200 şeklinde basitçe kıyaslanabilecek bir konu değil.
hareketli görüntü performansı pek çok şeye bağlı. üzerinde en yüksek Hz yazan TV en iyi şekilde oynatmıyor. sakın etiketlere kanmayın. tam bir pazarlama taktiği. yaptığımız testlerle de gözümüzle gördük.
3D materyal izlerken oluşan göz yorgunluğu/baş ağrısı/rahatsızlık kişiden kişiye farklılık gösteriyor.
aktif/pasif modellerle LCD/Plasma modellerle test ettim.
active-shutter çalışanların 3D görüntü kalitelerini biraz daha iyi buldum.
şahsen 3D izlerken rahatsız olmuyorum. ancak bazı kişilerin aynı anda aynı programı izlememize rağmen rahatsız olduklarına şahit oldum.
bu arada akım koruyucu prizlerin bilmem kaçyüz liralığını almazsanız sadece surge arrest için para vermiş olursunuz. yani sadece voltaj yükselmesine karşı koruma yapar. 70-80 liraya satılan "koruyuculu" prizler para tuzağı.
Umut melek
30-09-2014, 19:39
Panasonic öneririm gecen sene tx 50st50e serisini kendi odam icin almıştım xbox one icin ayni zamanda 3d film mkv vs icin evren abi tek kelime ile muhteşem bi ton tv gördüm denedim gerek arkadaşlarımda gerek alışveriş markt magaza da kesinlikte panasonic diyorum butcenizi bilemiyorum ama öneririm şiddetle salona 65wt serisini düşünüyorum suan inse biraz direk yazılcam :)
Samsung'da gözüm ağrıdı, dur pasif gözlüğe geçeyim diye düşünmeyin. Çalışmaz.
LG bakmanızı öneririm nedeni ise, mouse gibi kullanılan kumandaya sahip olması. Bizde Samsung 3d 48 var. İnternet kullanımın da ve menüler de biraz geç algılıyor kumanda.
Biraz sonra daha ayrıntılı yazıcam.
Panasonic öneririm gecen sene tx 50st50e serisini kendi odam icin almıştım
çok güzel bir model. plasma display isteyenler için ideal :icon_tup:.
1500 cıvarı 3d led smart wıfı lg yok sanırım maksımum 42'' olması lazım
onursumer
30-09-2014, 22:05
evet televizyon bakıyorum bende birsuru model inceledim karar verdiğim model LG 55UB830V fiyatı 4bin tl civarı eğer boyutu uyarsada bence fiyat performans aynı modelin 49UB830V olanı var 3bin tl civarı kasa çerçeve ve ozellikleri beni çok tatmin etti
onursumer
30-09-2014, 22:09
konuyu takipteyim ...
bu arada not duşmek istedim LG kırılmıyormuş biraz iddalıda çok çok zor kırılıyor biz denerken kırdık bitane :hehe:
Lg ıle samsung kıyaslayınca ekranın cok daha canlı oldugu net secılebılıyor,
onun ıcın 3. tvyı lg dusunuyorum 47lb 652 var bırde lb670 var ama fıyat farkı pazarlama taktıgımı cozemedım:)
Sony W805 ucuzlasa da alsam diyorum. :)
Erdem K.
01-10-2014, 07:28
Sonyler bence de cok guzel, renk farkini anlayabiliyorsunuz, daha canli ama maalesef cok cok pahali :) (bana gore tabi)
Lg'nin de bazi modelleri faiş ama nedenselg daha iyi gibi geliyor. Bakalim ben hangisine karar vericem :)
Konuyu takipteyim, guzel bilgiler paylasiliyor, tesekkurler...
evet televizyon bakıyorum bende birsuru model inceledim karar verdiğim model LG 55UB830V fiyatı 4bin tl civarı eğer boyutu uyarsada bence fiyat performans aynı modelin 49UB830V olanı var 3bin tl civarı kasa çerçeve ve ozellikleri beni çok tatmin etti
Bi anda aklımı çeldi LG 55UB830V
Aktif gözlüğün problemleri hakkında okuduklarım bir yana; verdiğin modelin UHD olması epey öne çıkardı bu cihazı.. Diğerleri hep FHD'ydi
daha önce başka bir konuda tavsiye etmiştim, Sony kdl w8... 50 lik modelini kullanıyorum ve cidden çok memnunum.
almadan önce çok araştırdım çünkü benim için görüntü kalitesi ön plandaydı ve sonuç olarak testlerde de f/p olarak ön planda idi.
marketlerde ve evde ki görüntü pek bir birini tutmuyor onu da hesap etmek gerekli.
Trde ki normal yayınlar ile ne alırsanız alın hayal kırıklığına uğrarsınız, Alman HD kanalları sky falan izliyorum ve görüntü mükemmel.
diğer güzel tarafı Tv'nin ayağı duvar asma aparatı olarak kullanılıyor.
tv arayanların incelemelerini öneririm.
zOnstyLe
01-10-2014, 08:56
3D materyal izlerken oluşan göz yorgunluğu/baş ağrısı/rahatsızlık kişiden kişiye farklılık gösteriyor.
aktif/pasif modellerle LCD/Plasma modellerle test ettim.
active-shutter çalışanların 3D görüntü kalitelerini biraz daha iyi buldum.
şahsen 3D izlerken rahatsız olmuyorum. ancak bazı kişilerin aynı anda aynı programı izlememize rağmen rahatsız olduklarına şahit oldum.
bu arada akım koruyucu prizlerin bilmem kaçyüz liralığını almazsanız sadece surge arrest için para vermiş olursunuz. yani sadece voltaj yükselmesine karşı koruma yapar. 70-80 liraya satılan "koruyuculu" prizler para tuzağı.
Biraz kurcalanıp aranılırsa 75 TL civarı cok iyi akım koruyucular bulunulabilir. Ha bana derseniz serviste satılan prizler ozaman hem fikiriz 15 liraya alınıp 80 liraya satılan 5 para etmeyen prizler.
zOnstyLe
01-10-2014, 09:00
bu arada not duşmek istedim LG kırılmıyormuş biraz iddalıda çok çok zor kırılıyor biz denerken kırdık bitane :hehe:
Kırılmıyacak panel yoktur, kırılmaya karşı direnen panel vardır :D :p
Biraz kurcalanıp aranılırsa 75 TL civarı cok iyi akım koruyucular bulunulabilir.
çok iyi koruyucudan kastın surge arrest mi?
bu işin enerji altyapısında topraklama + EMI filtresi + RF filtresi gerekiyor (filtreler dışarıdan gelip elektrik kablosu üzerinden makineye iletilen ve görüntü kalitesini bozan akım için).
piyasa malı prizlerde bahsettiğim filtrelerin hiçbiri yok.
dj_batukaan
01-10-2014, 11:05
her konu kendi içinde ne kadar detaylı :S bazen hiç ilgisi olmayan bir adama arabadan bahsederkenki bakışları kendimde hissettim :)
zOnstyLe
01-10-2014, 11:14
çok iyi koruyucudan kastın surge arrest mi?
bu işin enerji altyapısında topraklama + EMI filtresi + RF filtresi gerekiyor (filtreler dışarıdan gelip elektrik kablosu üzerinden makineye iletilen ve görüntü kalitesini bozan akım için).
piyasa malı prizlerde bahsettiğim filtrelerin hiçbiri yok.
Piyasa malından bahsetmiyorum cumlemi kesip biçmeden okuduysanız piyasamalı diye kastettiğiniz ürünlerin hangi ürünler olduğunu daha siz söylemeden ben yazdım. Buyuk zincir marketlerde EMI - RF filtrelerini içerisinde bulunduran ancak insanların ya bu kadar pahalı prizmi olur ? diye almadıkları (bence bilgisizlikten), almadıkları içinde satılmamış ve RED-TAG 'a düşmüş çok kaliteli ürünlerde bulabilirsiniz. Çok iyi akım koruyucu olarak Monster ve bunun gibi bu işi yapan firmalardan bahsediyorum. Gidip trust - sonorous gibi askı aparatı markasının prizini alırsanız zaten boşa almış olursunuz. Umarım anlatabilmişimdir.
verdiğin modelin UHD olması epey öne çıkardı bu cihazı.. Diğerleri hep FHD'ydi
bence Ultra HD olayına hiç takılma. neden dersen;
- salonuna 65-80-100" gibi displayler almayıp resolution'u yükseltirsen çook az bir kalite farkı alıyorsun,
- milletin saçları beyazladı, Turksat anca 4A uydusuyla ulusal kanalları HD vermeye başladı. 2000'den beri HD TV satılıyor, 4A uydusuyla sağlanan altyapı 2014 Eylül'ünde aktif oldu. artık ne zaman Ultra HD yayınların yapılacağını tahmin et :)...
- iyi bir elektrik şebekesi topraklaması ve (Digiturk hariç) iyi bir uydu alıcısı ile elde edeceğin kalite, -henüz olmayan- Ultra HD yayın için harcayacağın paradan çok daha fazlasını getiriyor.
diyeceksin ki o zaman niye UHD TV satıyorlar?
dışarda panel fiyatları oturmuş düzeyde giderken boyut büyüyor, artık 60" standart olmaya başladığı gibi 70-80-100" displayler çıktı. yabancı platformlar ve şifresiz HD kanallarda uzun süredir üst düzey bir kalite ile çok sayıda kanal yayın yapıyor (mesela Astra 1 uyduları) bir süredir yabancı platformlarda Ultra HD test yayınları mevcut. yurtdışında alınabilir.
TR ise yurtdışından geri. yurtdışı ile aynı olduğumuz tek seviye satış.
Piyasa malından bahsetmiyorum cumlemi kesip biçmeden okuduysanız piyasamalı diye kastettiğiniz ürünlerin hangi ürünler olduğunu daha siz söylemeden ben yazdım. Buyuk zincir marketlerde EMI - RF filtrelerini içerisinde bulunduran ancak insanların ya bu kadar pahalı prizmi olur ? diye almadıkları (bence bilgisizlikten), almadıkları içinde satılmamış ve RED-TAG 'a düşmüş çok kaliteli ürünlerde bulabilirsiniz. Çok iyi akım koruyucu olarak Monster ve bunun gibi bu işi yapan firmalardan bahsediyorum. Gidip trust - sonorous gibi askı aparatı markasının prizini alırsanız zaten boşa almış olursunuz. Umarım anlatabilmişimdir.
bu sefer kesip biçmedim ;)
en son bulduğum adam gibi filtre sistemi Merter civarındaki MediaMarkt'ta idi. Monster 1500 veya 1800 gibi bir model olabilir. normal fiyatı 1,000TL idi, ellerinde kalınca 500TL'ya indirmişlerdi.
ancak bu tip aletler 70-80TL'ya alınamaz?
Monster sitesinde grup priz görünümünde olan en basit aletin liste fiyatı $120 = 220TL. ki bence almaya değmez.
zOnstyLe
01-10-2014, 11:32
bu sefer kesip biçmedim ;)
en son bulduğum adam gibi filtre sistemi Merter civarındaki MediaMarkt'ta idi. Monster 1500 veya 1800 gibi bir model olabilir. normal fiyatı 1,000TL idi, ellerinde kalınca 500TL'ya indirmişlerdi.
ancak bu tip aletler 70-80TL'ya alınamaz?
Monster sitesinde grup priz görünümünde olan en basit aletin liste fiyatı $120 = 220TL. ki bence almaya değmez.
Tamam sizsiniz.
yav kızma niye kızıyosun :) :)
uzun süredir ben de power filter almak istiyorum, TR'de çok zor bulunduğu gibi fiyatlar kazık.
ama 100-200 liralık filtreye bakınca maalesef yakışıklı bir grup prizden ötesini göremedim. gerçek bir filtre devresinin içinde kapasitörler bobinler vs. olmalı, 500, 800 hatta 1,000 ve üstü vermezsen maalesef böyle devreler yok :confused:
Samsung H7000 aldım, inanılmaz memnunum tavsiye ederim :)
bence Ultra HD olayına hiç takılma. neden dersen;
- salonuna 65-80-100" gibi displayler almayıp resolution'u yükseltirsen çook az bir kalite farkı alıyorsun,
- milletin saçları beyazladı, Turksat anca 4A uydusuyla ulusal kanalları HD vermeye başladı. 2000'den beri HD TV satılıyor, 4A uydusuyla sağlanan altyapı 2014 Eylül'ünde aktif oldu. artık ne zaman Ultra HD yayınların yapılacağını tahmin et :)...
- iyi bir elektrik şebekesi topraklaması ve (Digiturk hariç) iyi bir uydu alıcısı ile elde edeceğin kalite, -henüz olmayan- Ultra HD yayın için harcayacağın paradan çok daha fazlasını getiriyor.
diyeceksin ki o zaman niye UHD TV satıyorlar?
dışarda panel fiyatları oturmuş düzeyde giderken boyut büyüyor, artık 60" standart olmaya başladığı gibi 70-80-100" displayler çıktı. yabancı platformlar ve şifresiz HD kanallarda uzun süredir üst düzey bir kalite ile çok sayıda kanal yayın yapıyor (mesela Astra 1 uyduları) bir süredir yabancı platformlarda Ultra HD test yayınları mevcut. yurtdışında alınabilir.
TR ise yurtdışından geri. yurtdışı ile aynı olduğumuz tek seviye satış.
UHD'yi TV yayınları için değil, Blue Ray / 3D filmler için tercih ediyorum.. Normal ya da HD TV yayınlarında FHD / UHD farkı olacağını düşünmüyorum. TV'de Digitürk harici bir yayın kullanmayacağım.
Ultra HD materyal, mesela standart bir film Bluray diske sığabiliyor mu?
bildiğim kadarıyla dual layer BD 50GB kapasiteli. amele bi hesap yapsak standart bir filmin 160GB yer kaplaması lazım. wikipedia'da şöyle bişey yazmışlar;
4K Blu-ray Disc
On September 5, 2014, the Blu-ray Disc Association announced that the 4K Blu-ray Disc specification will support 4K video at 60 fps, High Efficiency Video Coding, the Rec. 2020 color space, high dynamic range, and 10-bit color depth. 4K Blu-ray Disc will have a data rate of at least 50 Mbit/s and may include support for 66/100 GB discs. 4K Blu-ray Disc will be licensed in the spring or summer of 2015 and 4K Blu-ray Disc players have an expected release date of late 2015.
Ultra HD çalabilen BD player'a dikkat etmek lazım herhalde...
zOnstyLe
01-10-2014, 13:01
yav kızma niye kızıyosun :) :)
uzun süredir ben de power filter almak istiyorum, TR'de çok zor bulunduğu gibi fiyatlar kazık.
ama 100-200 liralık filtreye bakınca maalesef yakışıklı bir grup prizden ötesini göremedim. gerçek bir filtre devresinin içinde kapasitörler bobinler vs. olmalı, 500, 800 hatta 1,000 ve üstü vermezsen maalesef böyle devreler yok :confused:
Kızmak değil bu aşırı diretmeniz. 4 sene Teknosada çalışan biri olarak RedTag ürünlerin ne fiyatlarda satıldığını biliyorum. Ciddi anlamda komik rakamlara ürünler alabiliyorsunuz. Araştırmanız gerekir. Sizin niyetiniz üst segmentinde üst segmentinde bi priz almaktır 1000 TL verirsiniz yada o prizi daha uygun fiyata alıcam diye araştırıp durursunuz. Buldugunuz fiyatta zaten 500 TL olur. Herkes sizinle aynı segment ürün kullanıcak diye birşey yok.
onursumer
01-10-2014, 13:29
Bi anda aklımı çeldi LG 55UB830V
Aktif gözlüğün problemleri hakkında okuduklarım bir yana; verdiğin modelin UHD olması epey öne çıkardı bu cihazı.. Diğerleri hep FHD'ydi
Bende ps4, xbox ve 4k blueraylerin olacagini varsayarak bu modellere yoneldim, fiyat ve boyutu iyi ayrica gorsel olarakta cok begendim
Bende suan 500hz full hd lg de digiturk kullaniyorum , gunluk kullanirken cok bir etkisi olmayacaktir diye dahmin ediyorum
Bu arada bana en guzel renkler hep lg de gozuktu samsungunki cok fazla renkli ve canli hosuma gitmiyor
Kızmak değil bu aşırı diretmeniz. 4 sene Teknosada çalışan biri olarak RedTag ürünlerin ne fiyatlarda satıldığını biliyorum. Ciddi anlamda komik rakamlara ürünler alabiliyorsunuz. Araştırmanız gerekir. Sizin niyetiniz üst segmentinde üst segmentinde bi priz almaktır 1000 TL verirsiniz yada o prizi daha uygun fiyata alıcam diye araştırıp durursunuz. Buldugunuz fiyatta zaten 500 TL olur. Herkes sizinle aynı segment ürün kullanıcak diye birşey yok.
bak insanları burada yanlış yönlendirme.
80 liraya çok iyi diye buraya yazdığın ürün yüksek akım korumalı grup priz. filtre falan hikaye. öyle şeyleri de elektrikçiler vs.ler daha ucuza satıyor.
1,000 liralık ürünü alırsan işlevi var.
senin mantığına göre indirime girmiş içi boş kutuyu paramız yetiyorsa sevinerek almamız lazım.
ne 1,000 liralık filtreyi değerlendirebiliyorsun
ne indirimdeki aletin yetersizliğinin farkındasın
ne de konuyu açan arkadaşın isteğini anlamışsın. Ultra HD LCD almak istiyorum ne önerirsiniz diyen kişiye şunu al artan parayla işe yaramayan ama indirime girmiş filtre al diyorsun.
hele ki teknomarkette çalışıyormuşsun, şu anlatımın zerre kabul edilemez.
onursumer
01-10-2014, 13:47
Isin icine koruma girince illaki belli butceleri gozden cikarmak gerekiyor
Ben ups kullaniyorum fakat bizim butcemizin yetip satin aldiklarimizda biryere kadar illaki yansitiyor cihaza
bir süredir UPS'lerin bazı çıkışlarına yüksek akım koruması koymaya başladılar onur.
kaldı ki yüksek akımı yediği zaman UPS boardunun yanarak arada sigorta gibi davranacağını tahmin ederim.
ama şehirde yaşayanlar için prizlerden bir anda 400-500V gelmesi çooook nadir olan birşey. şebeke altyapısı çok bozuk taşra bölgelerinde daha sık görülüyor.
onursumer
01-10-2014, 14:35
Evet offline olanlar ise yaramazda line-Interactive olanlari is goruyor, ben evde bircok yerde kullaniyorum :)
huseyinturk
01-10-2014, 19:47
İzleme mesafem 3 metre civarı benimde 107 ekran Lg 800hz smart 3d aldım kullanıyorum, iyiki 120 almamışım diyorum bu bile büyük geliyor alışamadım.
Tek kusuru var dahili uydudan kullanıyorum, tv'yi ilk açtığımda seri kanal değiştirmiyor az bir zaman geçince kendine geliyor. Onun dışında çok memnunum akıllı kumadası da var sahibindende forumda elimde kumanda geziniyorum çok zevkli oluyor. . 3 sene öncede düz ful hd lg almıştım çok çok memnundum, hala kullanıyoruz o tv'yi taş gibi maşallahı var. sony'de kullanıyoruz yine full hd smartı vs yok açılması bilgisayar gibi insanı deli ediyor.
Sony'nin diğer modellerini bilmiyorum ama 2bin liraya alıcağınız lg sonyden daha kullanışlı olur sanırım. Samsung hakkında hiç bilgim yok.
Erdem K.
02-10-2014, 07:46
birkaç gün sonra teknosada indirim olucakmış Evren abi.
acelen yoksa bekle derim :)
sony neden düşünmüyorsun abi?
zOnstyLe
02-10-2014, 08:10
bak insanları burada yanlış yönlendirme.
80 liraya çok iyi diye buraya yazdığın ürün yüksek akım korumalı grup priz. filtre falan hikaye. öyle şeyleri de elektrikçiler vs.ler daha ucuza satıyor.
1,000 liralık ürünü alırsan işlevi var.
senin mantığına göre indirime girmiş içi boş kutuyu paramız yetiyorsa sevinerek almamız lazım.
ne 1,000 liralık filtreyi değerlendirebiliyorsun
ne indirimdeki aletin yetersizliğinin farkındasın
ne de konuyu açan arkadaşın isteğini anlamışsın. Ultra HD LCD almak istiyorum ne önerirsiniz diyen kişiye şunu al artan parayla işe yaramayan ama indirime girmiş filtre al diyorsun.
hele ki teknomarkette çalışıyormuşsun, şu anlatımın zerre kabul edilemez.
Gerçekten anlaşamıyoruz, kalp kırılmadan daha fazla uzatmak istemiyorum. İyi forumlar.
Geçen sene aldığım 46 F 6470 Samsung Kullanıyorum. Dahili uydu alıcısı ile yayınları izliyorum. Bazen de tivibuda kullanıyorum.
Dahili uydu alıcısı gayet akıcı kanal bekleme süresi az. Aynı zamanlarda çevremde alınan LG'lerde film izlerken ara belleğin donması, uydu alıcısının yavaş olması gibi şikayetler var. Ben de bu şikayetlerin hiç biri yok.
Aldığım dönemde Sony w805 ve w905 serileri yeni çıkmıştı ve istediğim ekran boyutları ciddi pahalıydı. Daha uygun olsaydı düşünmeden alırıdım.
Sony'de renkler daha doğal. Alırken kendi götürdüğünüz bir usb de 1-1 deneyip gözünüze hitap edeni almanızı öneririm. Yoksa özellik bakımından (smart, wifi vb.) piyasadaki TV'lerin çoğu birbirine çok yakın.
Kolay gelsin
http://vatanbilgisayar.com/lg-42lb652v-42107-cm3d-fhd-smart-led-tv-cmr-500-hz-dahili-uydu-2-gozluk.html
beyler bu tv nasıl sızce bı yardımcı olun banada ya :)
Direk tv için değil ama kumanda öven yorumlar için söylüyorum. Kumanda için kasmaya gerek yok, mesela samsung s3ten itibaren 'WatchOn' uygulamasıyla herhangi bir cihazı kontrol edebiliyorsunuz. Ben evde kumanda kullanmıyorum hiç telefon yetiyor.
Cihaın markası modeli pek önemli değil
birkaç gün sonra teknosada indirim olucakmış Evren abi.
acelen yoksa bekle derim :)
sony neden düşünmüyorsun abi?
Çok teşekkür ederim kardeşim, acelem yok. Ekim sonuna kadar vaktim var.
Bilmem, Isınamadım Sony'ye
HondatugraL
02-10-2014, 15:25
Teknosa mediamarkt vs. gibi yerleri geze geze bi akrabaya tv aldık her araştırmamda öncelik olarak LG önerdiler öncelerı benımde gözüm samsungtan başkasını görmüyordu ama okadar LG onerdılerki sonra dıkkat etmeye başladım gerçekten kumandasına kadar ap ayrı bir tarz yaratmış herifler. En önemli özelliği ise samsung a oranla LG nin ekranında kullandığı bir sistem sayesinde Samsung belli bir süre sonra gözü yorarken LG yormuyor saatlerce izleyebiliyorsunuz. Hatta telefonunuzun NFC özelliği ile tv nıze bağlanıp telefonunuzu kumanda yaparak kullanadabiliyorsunuz bu esnada telefondada mınık bır tv bolumu açılıyor tv nızdekı goruntuyu telefonunuza verıyor. Internet kamera gıbı ozellıkler ıkısındede var ama ben onca model karşılaştırmasından sonra öncelik olarak LG öneririm
istediginiz ekran boyutunda en uygun 3d full hd urunu alsaniz emin olun sizi 5 seneden fazla sorunsuz izlettirir goruntuyu. Hz olayi abartilmis gidiyor 600Hz 800Hz falan. 200 Hz uzerinde goruntu yok zaten. onuda 3d olarak bulsaniz en fazla 400Hz yapar gerisi bos. 3d fullhd urunler 2k yi destekler. uydu cihazi icinde olanlari almak bir elektronik imalat ve ithalatcisi olarak bana mantikli gelmiyor sorun oldugunda tum tv etkilenebilir. kaldi ki yeni uyduya gecilmesine ragmen 1080p yayin hala yok ulkemizde.
marka konusunda lg ve samsung iki dev firma. bizde 3d tv imalati yaptik ve lg panel kullandik. kimine gore samsung daha net parlak geliyor kimisi lg icin soft bi goruntu verdiginden lg seviyor. tercih meselesi. sony artik tv piyasasindan cikti diyebiliriz. lg ve samsung fiyat rekabetine dayanamadi. gecen sene 1.2 milyar dolar zarar aciklari sony tv departmani.
zOnstyLe
02-10-2014, 16:04
http://vatanbilgisayar.com/lg-42lb652v-42107-cm3d-fhd-smart-led-tv-cmr-500-hz-dahili-uydu-2-gozluk.html
Orta segment iyi bir televizyondur. Şuanda genel olarak fiyatı 1700 TL ayın 8'inden sonra 1800 TL olarak devam edecek. Normalde bu cihazla akıllı kumanda kampanyası yapılıyordu, ama busefer fiyatta indirime gitti LG. Fiyatına göre alınabilir bi televizyon. Kullananlar memnun henuz bir şikayet almadık.
zOnstyLe
02-10-2014, 16:08
Orta segment iyi bir televizyondur. Şuanda genel olarak fiyatı 1700 TL ayın 8'inden sonra 1800 TL olarak devam edecek. Normalde bu cihazla akıllı kumanda kampanyası yapılıyordu, ama busefer fiyatta indirime gitti LG. Fiyatına göre alınabilir bi televizyon. Kullananlar memnun henuz bir şikayet almadık.
Edit yapamadım.
http://www.n11.com/lg-42lb652v-full-hd-3d-smart-uydulu-led-tv-P29778189 birde indirim kuponunuz varsa iyi rakama gelmiş olur.
Edit yapamadım.
http://www.n11.com/lg-42lb652v-full-hd-3d-smart-uydulu-led-tv-P29778189 birde indirim kuponunuz varsa iyi rakama gelmiş olur.
acelem var netı beklersem bayram sonuna kalıcak ctesı gunu buyuk magazaları dolascam 1665 gıbı rakamda olsa tadından yenmez :)
zOnstyLe
03-10-2014, 08:48
acelem var netı beklersem bayram sonuna kalıcak ctesı gunu buyuk magazaları dolascam 1665 gıbı rakamda olsa tadından yenmez :)
Zor bi rakam çünkü, 17000 TL'yi LG yaptı. Ama şöyle bi avantajın olabilir Teknosa hediye çeki veriyor ordan belki bi avantaj sağlarsın. :)
http://www.n11.com/samsung-ue50hu6900-4k-uhd-smart-200hz-uydu-alicili-led-tv-P30427215
Model nasıldır bilmiyorum ama,
43 TL avantajix
111 TL cardfinans parapuan
35 TL indirim çeki
İndirimleri ile 2500 seviyesine geliyor.
LG 49UF8507, SAMSUNG UE 48JU6570, SAMSUNG UE 48JU6470 bu 3 tv arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz.
LG 49UF8507 49''(123 CM) 4K UHD 3D WEBOS SMART LED TV,DAHİLİ UYDU ALICI+2 GÖZLÜK - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/lg-49uf8507-49123-cm-4k-uhd-3d-webos-smart-led-tvdahili-uydu-alici-2-gozluk.html)
SAMSUNG UE 48JU6570 48'' 121 CM SMART CURVED UHD LED TV,DAHİLİ HD UYDU ALICI - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-ue-48ju6570-48-121-cm-smart-curved-uhd-led-tvdahili-hd-uydu-alici.html)
SAMSUNG UE 48JU6470 48'' 121 CM SMART UHD LED TV,DAHİLİ HD UYDU ALICI - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-ue-48ju6470-48-121-cm-smart-uhd-led-tvdahili-hd-uydu-alici.html)
LG 49UF8507 49''(123 CM) 4K UHD 3D WEBOS SMART LED
Bunu aldım ve aşırı memnunum bir Tv daha iyi olamazdı sanırım :)
Webos uygulaması inanılmaz hızlı bildiğin akıllı telefon / laptop hızında çalışıyor Tv :) ben kampanyada aldım 3000'e + 280 liraya garanti uzattırdım. Garanti uzatmak çok mantıklı, en basitinden akıllı kumandası eşşek yüküyle para :)
bende bu LG 49UF8507 aldım kutusunda duruyor daha kurulum yaptırmadım :D hızlı görüntülerde donma olayından bahsediyorlar. çok rahatsız olanda var hiç fark etmeyenlerde var. sizin tvde durum nasıl
LG 55UF8507 aldım, 2. ayında ekranda bir sıkıntı cıktı şimdi değişim yapıp yenisini getiricekler. Şansızlık bende var :)
bendede 49uf8507 var tek sıkıntısı kanal geçişleri biraz yavaş geri kalan herseyı fıyatına gore ıyı.
surungen
04-11-2015, 07:31
Sony oneririm,imkaniniz varsa plazma alin.Plazma teknolojisi eskide kaldi belki ama,verdigi goruntu cok iyi.
bende bu LG 49UF8507 aldım kutusunda duruyor daha kurulum yaptırmadım :D hızlı görüntülerde donma olayından bahsediyorlar. çok rahatsız olanda var hiç fark etmeyenlerde var. sizin tvde durum nasıl
Hiç sıkıntı yok blueray, 3d ve dün itibariyle 4k film izliyorum herhangi bir problem olmadı :)
Televizyon alma arifesindeyim - max rakamım 2k önerilerinize açığım.
max 2 2-250 olmaz :) ona göre öneri yaparsanız çok memnun olurum.
Cash alacağım, indirim vs olursa nakitte de güzel olur :)
eyv.
-Murat Özcan-
04-11-2015, 15:43
Ben Samsung almıştım ama şimdiki aklım olsa LG alırdım..
Otto_Skorzeny
04-11-2015, 17:34
Bende Saba marka var. Full hd güya... Tüplü tv den farkı yok :D
Ben Samsung almıştım ama şimdiki aklım olsa LG alırdım..
valla bende lg almam :) aldıgım tv de golgelenme var mac ve beyaz ısıkta sankı arkda sıyah bı bulut duruyor :)
Sakın ama sakın Samsung almayın ue serisi led tv aldım 4499 tl ye. 1 ay sonra aynı tv aynı yerde 3499 tl idi,neyse olur böyle şeyler dedim takmadım kafaya ama tv rezalet. Smart tv çok yavaş,YouTube açıp bağlanmak dert gittim akıllı Q klavye kumanda aldım 249 tl ye oda tırt. 2 yıl oldu kullandık tam garanti bitti led ekran üzerinde yukardan aşagıya çizgi oluştu,aradım servis geldi ekran değişmesi lazım 3000 tl dedi,ona göre Samsung alırken iyi düşünün.
yok mu halen bir tv tavsiye edecek, nereden alınmalı ?
Lg düşünüyorum kesinlikle..
http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/lg-55uf8507-55-4k-ultra-hd-3d-smart-led-tv-194153388?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0
Tavsiye ederim. Reklam vermek yasak olabilir turunculu olan forum sitesinden çek alınıp daha uygun fiyata çekilebilir. Ve 50 TL bonusuda yanında.
LG 49UF8507 49''(123 CM) 4K UHD 3D WEBOS SMART LED
Bunu aldım ve aşırı memnunum bir Tv daha iyi olamazdı sanırım :)
Webos uygulaması inanılmaz hızlı bildiğin akıllı telefon / laptop hızında çalışıyor Tv :) ben kampanyada aldım 3000'e + 280 liraya garanti uzattırdım. Garanti uzatmak çok mantıklı, en basitinden akıllı kumandası eşşek yüküyle para :)
Ek olarak 2 modeli birisi normal hoparlörlü diğerinde 20 watt Harmann Kardon ses sistemi var ki aralarında 200 lira oynuyor.
Kesinlikle HK'lı al derim bu modeli alacaksan. İnanılmaz bir ses var TV'de. Ek bir ses sistemi bağlamaya ihtiyaç duymazsın
LG 42LA serisi kullaniyorum, Telefonumda LG g3 smart tvsi, youtube baglantisi, kablosuz telefon baglantisi vs vs olsun mukemmele yakin.
Smart klavye gibi kullaniyorum telefonumu, (internetre arama yaparken klavye-mause olarak)telefondan-pcden youtuden video acinca direk tvye aktarabiliyorum.
pcde ki-telde ki fotograf, video, muzikleri hic bir baglanti kablosu olmadan esleyebiliyorum.
Goruntu kalitesi cok iyi fiyatida 1650 idi ben aldigimda yeni serileri o fiyatlardaymis simdi, fazlasina gerek yok 42LA serisinden devam edin.
LG 42LA serisi kullaniyorum, Telefonumda LG g3 smart tvsi, youtube baglantisi, kablosuz telefon baglantisi vs vs olsun mukemmele yakin.
Smart klavye gibi kullaniyorum telefonumu, (internetre arama yaparken klavye-mause olarak)telefondan-pcden youtuden video acinca direk tvye aktarabiliyorum.
pcde ki-telde ki fotograf, video, muzikleri hic bir baglanti kablosu olmadan esleyebiliyorum.
Goruntu kalitesi cok iyi fiyatida 1650 idi ben aldigimda yeni serileri o fiyatlardaymis simdi, fazlasina gerek yok 42LA serisinden devam edin.
Tek kotu yani ses sistemlerine merak duyan biriyseniz, guzel bir ses sistemi gerekiyor.
Ben amfi+ 2 kolonla hallettim mukemmele yakin su an ses sistemi.
Herkese bilgilerinden ve paylaşımlarından dolayı teşekkür ederim.
http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_LG-43UF6807-43-inç-109-cm-Ekran-Ultra-HD-4K-SMART-LED-TV,103452,2361279.html?langId=-14&outlet=1259&etcc_cmp=Productlisting&etcc_med=Price%20Search%20Engine&etcc_ori=google_pla&etcc_par=Price%20Search%20Engine&et_cid=91&et_lid=99&utm_source=google_pla&utm_medium=pse&utm_campaign=pse&gclid=CLrmtvP5-cgCFUccGwod5x0IRA
Link de ki televizyonu aldım.
2300 küsürden düşmüş kampanyalı fiyat - 4K gayet iyi.
Akıllı kumanda yerine, microsoft un klavyesini aldım - cumartesi kurulum yapılacak paylaşırım.
BAşka konu açmayayım dedim;
Lg tv ye lg ses sistemi bağlamak istiyorum fakat bağladığımda sistem tepki vermiyor.
Daha önce bağlayan var mı ? Kabloları hangisine takıp, ses ayarlarından nasıl yaptı ?
Paylaşırsanız sevinirim.
BAşka konu açmayayım dedim;
Lg tv ye lg ses sistemi bağlamak istiyorum fakat bağladığımda sistem tepki vermiyor.
Daha önce bağlayan var mı ? Kabloları hangisine takıp, ses ayarlarından nasıl yaptı ?
Paylaşırsanız sevinirim.
bir güncel pls.
Ben kendi evimde LG televizyon ve LG ses sistemi kullanıyorum. Bağlantıyı optik ( ışıklı olan kablo ) kablo üzerinden gerçekleştirdim.
Öncelikle televizyondan ses çıkışını optik kablo olarak ayarlamak gerekiyor. Hatta LG ses sistemi için LG optik çıkış isimli bir seçenek mevcut.. Akabinde, ses sistemi ayarlarından çıkışı aux ( yada da aux opt ) olarak değiştirdiğinde sorununun çözüleceğini düşünüyorum..
Bu şekilde dene bakalım, olmazsa akşam telefonlaşırız. Ayarları cihaz başından kontrol ederek yaparız.
Ben kendi evimde LG televizyon ve LG ses sistemi kullanıyorum. Bağlantıyı optik ( ışıklı olan kablo ) kablo üzerinden gerçekleştirdim.
Öncelikle televizyondan ses çıkışını optik kablo olarak ayarlamak gerekiyor. Akabinde, ses sistemi ayarlarından çıkışı aux ( yada da aux opt ) olarak değiştirdiğinde sorununun çözüleceğini düşünüyorum..
Bu şekilde dene bakalım, olmazsa akşam telefonlaşırız. Ayarları cihaz başından kontrol ederek yaparız.
olur abi, bende ki sistem bir iki nesil öncenin sanırım ama LG - abimden kalma saolsun :)
sistemden kırmızı beyaz kabloları, tv deki hangilerine taktın ? en altta ki kırmızı beyaz mı - yoksa 3. kırmızıya mı ?
Akşam denicem dediklerini, olmaz ise sana msj atarım abi. Teşekkürler tekrar.
olur abi, bende ki sistem bir iki nesil öncenin sanırım ama LG - abimden kalma saolsun :)
sistemden kırmızı beyaz kabloları, tv deki hangilerine taktın ? en altta ki kırmızı beyaz mı - yoksa 3. kırmızıya mı ?
Akşam denicem dediklerini, olmaz ise sana msj atarım abi. Teşekkürler tekrar.
Ses sistemimi 2009'da almıştım :)
Dolayısıyla benim ki de epey eski
O bahsettiğin kabloları kullanmadım. Cihaza taktığında işinden ışık geçen, ucu plastik muhafazalı optik kablo kullanıyorum. Senin ses sisteminde de mutlaka mevcuttur bunun girişi. İçeri doğru esneyen bir hareketli, dikdörtgen bir girişi olmalı. Bu kabloyu alarak dene istersen
onursumer
11-11-2015, 12:56
Tvindeki cikislarin resmini cekersen rahat yonlendirebiliriz bahsettigin sekilde cikis olmayabilir optik koyuyorlar son zamanlarda sadece
Tvindeki cikislarin resmini cekersen rahat yonlendirebiliriz bahsettigin sekilde cikis olmayabilir optik koyuyorlar son zamanlarda sadece
Ses sistemimi 2009'da almıştım :)
Dolayısıyla benim ki de epey eski
O bahsettiğin kabloları kullanmadım. Cihaza taktığında işinden ışık geçen, ucu plastik muhafazalı optik kablo kullanıyorum. Senin ses sisteminde de mutlaka mevcuttur bunun girişi. İçeri doğru esneyen bir hareketli, dikdörtgen bir girişi olmalı. Bu kabloyu alarak dene istersen
Başka varsa istedikleriniz yollayabilirim, sayenizde olacak gibi bu iş.
http://i.hizliresim.com/1rbd7b.jpg (http://hizliresim.com/1rbd7b)
http://i.hizliresim.com/rR49yz.jpg (http://hizliresim.com/rR49yz)
Kırmızı beyaz kablo değil,
Optical Digital Audio Aut için kablo alırsan kurtulursun dertlerden :)
Ses sisteminin arkasında da bu girişten var değil mi?
Eğer ses sisteminde bu giriş yoksa ( etiketteki modelinden baktım sanırım yok ), elindeki kabloları TV üzerinde 1 ve 2. girişe takmalısın. Kırmızıyı taktığın ve yanındaki yer.
Akabinde, televizyonun menüsünden ses çıkış seçeneklerininden "dış hoparlör audio out" seçeneğini seçmelisin. Sonrasında ses sistemi menüsünden de aux ya da aux opt'u seçtiğinde ses alabilmelisin
ses sistemin de o çıkıştan yok abi mlsf :(
Sadece radyo dinleyebilicez anlaşılan..
Anten çıkışı var, scart girişi ve renkli girişler var malesef.
Editledim mesajımı, bi dene bakalım dediğimi
Yok abi, aux u falan seçsemde - kabloları takınca etki olmuyor.
Tv de de optik seçeneği kablolu/kablosuz olarak çıkıyor.
Bakalım, çözümü yok anladığım kadarı ile :)
TV'deki seçenekler nedir?
Bu kabloyu kullanıyorsan, optik'i seçmeyeceksin zaten. "dış hoparlör audio out" varsa onu seçmelisin
Abi, sorun olmaz ise whatsapp dan yollasam olur mu ?
Pm atarsan, fotoğraf gönderim abi sana.
onursumer
11-11-2015, 21:24
tv nin arkasında kabloyu taktığın yer giriş sanırım parlamış seçemiyorum , out olmalı ki gorduğum kadarıyla sadece optik var
tv nin arkasında kabloyu taktığın yer giriş sanırım parlamış seçemiyorum , out olmalı ki gorduğum kadarıyla sadece optik var
Evet onur dediğin gibi, tv nin ses ayarlarında da kablolu/kablosuz optik diye seçebiliyorsun.
Sanırım optikli ses sistemi gerek, bunu çalıltırabilsem hiç kötü olmazdı :))
Kırmızı da R/Audio
Beyaz da L/Mono yazıyor
erhanarici18
17-12-2015, 23:03
arkadaşlar bi güncel çekelim
şu sıralar en iyi f/p tv hangisidir baktıkça kafa bulanmasından başka bişey değil
yok hertz i, yok curved i, hd, uhd, oled, suhd, bla bla bla....
iki model arasında kaldım
lg 55uf950v
samsung ju7500
şimdi aralarında 1000 Tl gibi bi fark var
bu hertz olayı nedir. lg 2300hz samsung 1000hz ama samsung curved
curved in espirisi ne bilmiyorum ama hoşuma gidiyo bide fiyatı daha uygun ikisinede avm lerde baktım beğendim
bu fiyatlarda başka önerebileceğiniz marka model varmı amacım en net görüntüyü alabilmek yok smart yok 3d internet hiç birine bakmıyorum
en büyük zevkim filmdir bluray filimleri en iyi izlemek ve belki olursa konsolda oyun falan olur
suhd samsung al görüntü kalitesi ön planda ise... js serisi yani
Samsung 55JS8500 SUHD
LG 55EC930V OLED
erhanarici18
18-12-2015, 08:44
Samsung 55JS8500 SUHD
LG 55EC930V OLED
Suhd da bi sıkıntı olmadığı söyleniyoda oled için aynı şeyler söylenmiyo kusurları olduğu söyleniyo
Doğrumudur bu
erhanarici18
19-12-2015, 19:56
güncelliiinngg
güncel bilgi lazım
onursumer
19-12-2015, 20:01
tv den beklentin çok onemli , aslında artık guncel tv ler arasında dağlar kadar fark yok hepsi iyi , sadece ufak tefek + - yonleri kullanıcıya gore değişiyor
ben curved serisi için daha erken olduğunu duşunuyorum :)
iki model arasında alıcak olsam lg alırdım
Bir tavsiyede ben alayım :)
1000 TL limitli bi tv alma planım var. X Box bağlayıp arada bilgisayarla nette gezincem.
Smart TV ve uydu alıcı olursada fena olmaz, olmazsada problem değil.
ne tavsiye edersiniz?
Garantili az kullanılmışta olur günceli :)
erhanarici18
20-12-2015, 19:43
tv den beklentin çok onemli , aslında artık guncel tv ler arasında dağlar kadar fark yok hepsi iyi , sadece ufak tefek + - yonleri kullanıcıya gore değişiyor
ben curved serisi için daha erken olduğunu duşunuyorum :)
iki model arasında alıcak olsam lg alırdım
peki bu hertz olayı nedir en çok taktığı konu bu aslında
çok çok önemli bişey mi
örneğin lg nin 950V modeli 2300HZ 850V modeli 1000hz
bu hertz ler görüntüyü ne kadar etkiler; etkilerden kastım örneğin bi filmde hızlı aksiyon sahnelerinde görüntü akıcılığı nasıl olur iki model arasında dağlar kadar fark varmıdır
Korollacı
20-12-2015, 20:53
abı aman dıyım fılıps almayın. 49 ınc aldım bırde 42 ınc aldım. boyle menusu gec ve dandık bı tv gormedım. bın pısmanım
çok çok önemli bişey mi
bu hertz ler görüntüyü ne kadar etkiler; etkilerden kastım örneğin bi filmde hızlı aksiyon sahnelerinde görüntü akıcılığı nasıl olur iki model arasında dağlar kadar fark varmıdır
hert bildiğim kadarı ile kullandığın yayın ı tv ye vermesi - hızı gibi düşün.
16mb internet gibi yani..
yalnız bildiğim kadar ile TR de 600 HZ üstü yalan falan diyiyorlar, çok emin değilim..
ben lg aldım, 4k çok memnunum..
teledünya kullanıyorum, diğer oda da kablolu var
mesela maç izlerken kabloluda gol, teledünyaya göre 1-2 saniye önce oluyor :D
onursumer
20-12-2015, 21:53
çok çok önemli bişey mi
yenileme hızı olayı oyle çok abartılmamalı bence , fakat firmalar biraz rakamları büyütüyor çoğu işlemci ile o rakamlara çıkıyor yani rakamlar tamamen sallamasyon panel 100hz ama cmr 200 veya mci 200 falan gibi kendi teknolojilerini one suruyorlar , günlük kullanımda çok farketmesede
iyi yayın ve hareketli goruntulerde ciddi fark edebiliyor, ozellikle ps4, xbox ve blueray filmlerde iki tv yi yanyana açarsanız farkı gozle net gorebilirsiniz
konsol vs karışık kullanım varsa 500hz ve ustu yeterli bence :)
hert bildiğim kadarı ile kullandığın yayın ı tv ye vermesi - hızı gibi düşün.
16mb internet gibi yani..
yalnız bildiğim kadar ile TR de 600 HZ üstü yalan falan diyiyorlar, çok emin değilim..
ben lg aldım, 4k çok memnunum..
teledünya kullanıyorum, diğer oda da kablolu var
mesela maç izlerken kabloluda gol, teledünyaya göre 1-2 saniye önce oluyor :D
O tamamen yayın sağlayıcı ile alakalı..
Şöyle ki; Evde Digitürk kullanıyorum. Salonda HD kutu var, arka odalarda normal kutu. Ayrıca alt katımızda bulunan benzin cafede de normal kutu var..
Özellikle maç seyrederken cafeden gol sesi geldikten 4-5 saniye sonra duyuyorum HD kutudan gol sesini.
Diğer yayınları da ev içi HD ve normal kutu arası karşılaştırdığımda normal kutular 4-5 saniye önde gidiyor.
erhanarici18
21-12-2015, 22:17
evren abi yayın geç gelsede olur
tek aradığım görüntüdeki akıcılık; mesela bi futbol maçında kamera oyuncuyu takip ederken o tribünlerdeki seyircilerin o iğrenç titreşimli görüntüsü olmasın
madem bu hertzler abartma o zaman ju7500'e kaycak gönlüm
uf950v 2300hz
ju7500 1000hz
samsung hem fiyat hemde curved olmasından dolayı daha cazip geliyo şimdi
Bir tavsiyede ben alayım :)
1000 TL limitli bi tv alma planım var. X Box bağlayıp arada bilgisayarla nette gezincem.
Smart TV ve uydu alıcı olursada fena olmaz, olmazsada problem değil.
ne tavsiye edersiniz?
Guncel olsun ayni durumdan muzdaribim.
Max 1200/300 ust limitim var.
32/42" arasi tv ihtiyacim var.
wiesmann
09-02-2016, 07:37
beyler dün 55" uhd-4k tv'ler arasında görüntüyü seyretme fırsatım oldu,
samsung - http://www.teknosa.com/urunler/110015609/samsung-ue55ju6070uxtk-dvb-s-uhd-smarttizen-led-tv
lg - http://www.teknosa.com/urunler/110015616/lg-55uf6807-dvb-s2t2c-4k-uhd-webos-2-0-smart-led-l
samsung baya iyi göründü gözüme. başka test eden oldu mu? fikirleriniz nelerdir? bunların indirime girdiği dönemler var mıdır?
3D film izleyecekseniz ve Samsung halen aktif 3D gözlük kullanıyorsa, bir kere daha düşünün Samsungları..
wiesmann
09-02-2016, 08:37
3D film izleyecekseniz ve Samsung halen aktif 3D gözlük kullanıyorsa, bir kere daha düşünün Samsungları..
yok üstat 3d düşünmüyorum. sadece büyük ve görüntü kalitesi düzgün olsun istiyorum.
55" ile 65" fiyatları muazzam farklı o yüzden 55" tercih ettim. senin önereceğin bir ürün var mıdır 3,5 civarı?
arkdaşlar samsung için her yerde yapay görüntü kontrast yüksek deniliyor. bir müddet sonrada görüntü kısıldığından bahsedilmiş.genelde herkes lg tavsiye ediyor.
ahmet3425
09-02-2016, 09:11
Ben lg kullaniyorum gayet memnunum acikcasi samsung benii Hic cekmiyor.
wiesmann
09-02-2016, 09:56
bende lg istiyorum ama dün görüntü berraklığı samsung' da daha iyiydi. ha kampanyayla denk gelir lg hiç düşünmeden atlarım.
yok üstat 3d düşünmüyorum. sadece büyük ve görüntü kalitesi düzgün olsun istiyorum.
55" ile 65" fiyatları muazzam farklı o yüzden 55" tercih ettim. senin önereceğin bir ürün var mıdır 3,5 civarı?
Ben LG UHD almıştım o fiyatlara. Epey de memnunum 1.5 senelik kullanım sonrası
Ben samsung uhd kullanıyorum çok memnunum. Kendi uydu alıcısında da trt 4k test yayınında çok güzel bir görüntü alıyorum. Curve almayı istiyordum ama büyük kesim curve önermediğinden bu kararımdan vazgeçtim.
IbizaFR150
09-02-2016, 14:50
Nedenini bilmiyorum ama bazı markalarda (lg veya samsung) tv yayını esnasında ciddi fps sorunu var diye hatırlıyorum.
Atıyorum film izlerken sanki dizilerdeki kamera ile çekilmiş, film hızından daha hızlı akan görüntüler gördüğümü farklı tv modellerinde hatırlıyorum.
LG 60uf850v kullanıyorum.Memnunum. Fiyata ve performans olarak Lg ön planda. Tavsiye ederim.
4k aldım, yılbaşından önce
bir iki sayfa geride hangisini aldığım da var..
Gayet memnunum tv ' den, tavsiye ederim.
Başka varsa istedikleriniz yollayabilirim, sayenizde olacak gibi bu iş.
http://i.hizliresim.com/1rbd7b.jpg (http://hizliresim.com/1rbd7b)
http://i.hizliresim.com/rR49yz.jpg (http://hizliresim.com/rR49yz)
Konuya istinaden ;
Ebay den , convertor aldım 5$ a şuan da sorunsuz çalışıyor, Şükür..
Aynı parça burada 90-100₺
İsteyen olursa, linki gönderirim.
10-15 gün içerisinde geldi..
Ses sistemini aktif olarak kullanıyorum sonunda.
Yardımlarınız için, tekrar teşekkürler..
wiesmann
13-02-2016, 10:02
12-14 şubat arası 60" samsung vatan' da 4e veriyorlar
http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-ue-60ju6470-60-152-cm-smart-uhd-led-tvdahili-hd-uydu-alici.html?OM.OSB=SAMSUNG%20SMART%20UHD%20LED%20TV %20UE60JU6470UXTK#yorumlar
Selam tekrar dan,
televizyona usb takıp film izlemek istiyorum fakat alt yazıyı desteklemiyor. Alt yazı formatını ne yapmamız gerekiyor lg de bilen var mıdır rica etsem ?
Selam tekrar dan,
televizyona usb takıp film izlemek istiyorum fakat alt yazıyı desteklemiyor. Alt yazı formatını ne yapmamız gerekiyor lg de bilen var mıdır rica etsem ?
Altyazıyı hiç göstermiyorsa: a) TV'nin altyazı ayarı "kapalı"da olabilir. b) USB'nizdeki film dosyasının içine altyazı gömülü değildir ve/veya altyazı ile filmin uzantısı altyazıdaki ".srt" uzantısı hariç aynı olmalıdır. Mesela ikisini de sadece "a" veya sadece "1" diye adlandırın.
Altyazı gösteriyor ama Türkçe karakterleri desteklemiyorsa: Film açıkken altyazı ayarlarına girilir ve orada altyazı kodu Türkçe karakterlerle uyumlusu bulunana kadar değiştirilir. Sony ve Samsung'lar da sistem bu, LG'de de farklı olacağını sanmıyorum.
Selam tekrar dan,
film adı ile alt yazı adı aynı olmalı +altyazı isminin sonuna .sub yapın ve kaydedin bu şekilde çalıştırması lazım
wiesmann
10-07-2016, 09:56
konu hort;
burada daha teknik gidiyoruz. uhd tv alıcaz almasına da ne alıcaz karar veremedim hala;
en son lg ye dönmüştüm yalnız 55uh770v alacakken çeşitli şikayetler gördüm nette,ışık sızması banding..
içimizde samsung 55ju7000 yada 7500 kullanan var mı? (paneli üst seri görüntüsü ciddi berrak geldi bana)
@evrenoz lg' de video oynatma desteği konusunda sorun çektin mi? (ben sürekli torrent' ten bulup indiriyorum formatına bakmaksızın)
Tv'den film oynatmadığım için bir bilgim yok malesef konuda.. Bilgisayarım TV'ye bağlı ve indirdiğim bluerayleri pc'den oynatıyorum
free-hifi
22-08-2016, 11:10
***** 4 k sürecine gecilecek tv değiştirme zamanı geldi
LG 49UH770V 49" 124 Ekran [4K] S (http://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-49uh770v-49-124-ekran-4k-super-uhd-uydu-alici-smart-webos-fiyati,207280.html)
bunu önerir misiniz 4 k da neye dikkat edilmeli
free-hifi
22-08-2016, 11:12
LG 49UH770V 49" 124 Ekran [4K] S (http://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-49uh770v-49-124-ekran-4k-super-uhd-uydu-alici-smart-webos-fiyati,207280.html)
aynı tv den almayı düşünüyorum,yorumları görelim :)
Oled hariç fazla para ödemeyin teknoloji aynı işlemci vs. değişiyor sadece oled de teknoloji farklı.
individual
22-08-2016, 11:23
Arkadaşlar aklınızda bulunsun 4K diye tv'lere çok paralar vermeyin.Daha 4K televizyon yayının uluslar arası bir standart yayın formatı oturtulamadı.
Şuan 4K yayınlar daha çok prodüksiyon özel işlerde kullanılıyor.
Bilginiz olsun güzel bir FullHD TV alın bence.Çünkü şimdi aldığınız 4k TV'ler ilerde yayın'ı desteklemeyebilir.
Arkadaşlar aklınızda bulunsun 4K diye tv'lere çok paralar vermeyin.Daha 4K televizyon yayının uluslar arası bir standart yayın formatı oturtulamadı.
Şuan 4K yayınlar daha çok prodüksiyon özel işlerde kullanılıyor.
Bilginiz olsun güzel bir FullHD TV alın bence.Çünkü şimdi aldığınız 4k TV'ler ilerde yayın'ı desteklemeyebilir.
2017 de xbox ve ps 4k olarak çıkacak geleceğe yatırım diyelim :)
individual
22-08-2016, 12:31
2017 de xbox ve ps 4k olarak çıkacak geleceğe yatırım diyelim :)
Yani dediğim gibi Sony broadcast TV yayıncılığında şuan 4K tv yayını taşımayı 2 adet BNC kablo dedi sonra 4'e çıkardı.Görüntü kalitesi yüksek olduğu için görüntü aktarımı sıkıntılı şuan.Birde daha büyük sorun ilk25P dediler sonra30P dediler şimdi'de 50P söylentileri çıktı.
Tabi bu yayıncılık için ama özel PS olsun xbox olsun consol'lar destek verebilir. :)
LG 49LH60 aldım 2400 küsüre, euro truck sim 2 ve ps3 oynamak için.
Özellikle 3 boyutlu almadım, sevmediğim tek yanı usb taktığınızda klasörler arası geçiş yavaş.
Ama hdmi ile laptopta sürekli bağlı kullanıyorum ona ihtiyaç duymadığımdan görmezden geliyorum
LG 43UH650V Ozellikleri - Epey (http://www.epey.com/televizyon/lg-43uh650v.html)
Grundig 49 VLX 8600 BP Ozellikleri - Epey (http://www.epey.com/televizyon/grundig-49-vlx-8600-bp.html)
Ben grundige karar kıldım. ikiside güzel tv.flash disk ile hızlı görüntü testi yaptım.
ne alıyorsan al ama kanal ve menü geçişleri hızlı bir cihaz al. bizde lg var görüntü kalitesi vs iyi ama kanal geçişleri vs adamı kanser eder.
emresener
24-08-2016, 16:43
ev döşerken en zorlandığım kısım Tv almak oldu.
Lg alacaz duvara monte edeceğiz 120cm boşluğumuz var iki raf arası 43" alsak 97cm ediyor küçük 49" alsak 110cm ediyor tıka basa dolu doluyor karar veremedim.
burda okuduğum kadarıyla son yazılanlara göre 4K özelliğe gerek yok gibi.
uhd mi olsun FH mi olsun. çok zorrr :)
Mediamarkt tan alacağım haftasonları güzel indirimleri mevcut.
free-hifi
25-08-2016, 09:52
PHILIPS 49PFS5501/12 49 inc 123 cm Ekran Android Dahili Uydu Alıcılı SMART Full HD Ultra İnce LED TV LCD / LED (http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_ph%C4%B1l%C4%B1ps-49pfs5501-12-49-in%C3%A7-123-cm-ekran-android-dahili-uydu-al%C4%B1c%C4%B1l%C4%B1-smart-full-hd-ultra-ince-led-tv-1164357.html?gclid=CI6g8fWK3M4CFfIV0wodf2AMsQ)
bunu önerir misiniz ?
SametYkn
25-08-2016, 10:43
Ben evde iki adet LG kullanıyorum biri mutfakta küçük boyutlu smart tv diğeri ise salonda 4k ultra hd kanal geçişleri ilk başa yavaştı ama son gelen update otomatik olarak iki tv de kurdu ve küçük tv çok güzel tepkiler veriyor büyük tv de bir tık daha iyileşti ikiside kendi uydu alıcısı ile kullanılıyor gayet memnunum görüntü kalitesi olarak da çok memnunum samsung veya LG öneririm.
İbrahim33
27-02-2019, 17:42
5000 tl ye kadar min. 140 ekran olacak şekilde hangi tv yi önerirsiniz ?
caglarcb
01-03-2019, 22:25
49xf8577 modeli var sony nin mediamarkta arasıra 4800 fiyatlara satılıyor. Düşünen, değerlendirmek isteyen olursa kaçırmasın. Evladiyelil cihaz.
İbrahim33
02-03-2019, 00:25
lg 55 uk 7550 aldım 140 ekran. mediamarkt teknosa vatanda 6 liraydı , carrefourdan 5300 e aldım. çok anlamam tv den ama hoşuma gitti.
Emre-Dylan
04-03-2019, 20:51
49" 50" Tv tavsiyesi bende alabilirim ama uçuk kaçık rakamlara yönelmeyi pek düşünmüyorum. Panel kalitesi iyi olmalı ve her açıdan doğru kaliteli renk göstermeli, bir nevi monitörlerde ki ips paneller gibi teşekkür ederim.
65" AWOX / SUNNY Falan alsak play station oynamak ve arada pc den film aktarman için iş görmez mi?
Tv zaten izlemiyorum olmasa da olur, amacını karşılamaz mı ?
Büyük ekran olsun derken, görüntüden çok mu feragat etmiş oluruz ? Fiyatları baya uygun çünkü.
badurmaz
05-03-2019, 19:47
65" AWOX / SUNNY Falan alsak play station oynamak ve arada pc den film aktarman için iş görmez mi?
Tv zaten izlemiyorum olmasa da olur, amacını karşılamaz mı ?
Büyük ekran olsun derken, görüntüden çok mu feragat etmiş oluruz ? Fiyatları baya uygun çünkü.
Ben de tv programlarından çok 720p/1080p film ve dizi seyrediyorum, bilgisayar sürekli bağlı. Mümkünse 4K çözünürlüklü alın.
Kendi evimizde bu 4K Ultra İnce Smart LED TV 65PUS6121/12 | Philips (https://www.philips.com.tr/c-p/65PUS6121_12/6000-series-pixel-plus-ultra-hd-ile-4k-ultra-ince-smart-led-tv) tv ile 3.5m uzaklıktan güzel ve büyük görüntü alıyorum. Ekran parlaklık, renk ayarlarında ise kendime göre ayar yaptım tabi.
Tv kanal logolarında vs. herhangi köşelik olmuyor fakat babamların evde 4m uzaklıktan 49" televizyona bakarken farkediliyor.
Görüntü tazeleme olayına ise pek bakmadım açıkçası.
:)
55NU800 alacağım evleneceğimden kaynaklı yeni tv bakıyorum. Varmıdır kullanıcı yorumu veya 5.500 Tl ye kadar önerisi teşekkürler.
Diğer konuda aşağıdaki şekilde bir diyalog yaşanmıştı konuyu dağıtmamak için buradan devam ettirmek istedim
Konuya TV üzerinden müdahil olacağım mahsuru yoksa :D
BİM'de 17 Nisan'da Sony 50inç Smart TV gelecekmiş, 2018 model olması ucuzluğunun sebebi, ancak 3bin lira olduğunu düşünürsek iş görür mü fullHD olarak? Aile evinde akşam TV izlerken bizimkiler izliyor olacak.
İlk Bravia HD-Ready çıktığında aldığımız Sony LCD TV yaklaşık 15 sene sonra ömrünü doldurdu, evde standart Turkcell TV+ ile kullanılıyor bir de youtube özelliği belki kullanılır.
Arada telefondan görüntü yansıtma için gerekirse bir Chromecast alırım.
Kağıt üzerindeki özelliklerinden hiç anlamam, ancak oradan anlaşılmayacak şekilde "bunun görüntü kalitesi ve renkleri berbattır" tarzı bir tecrübesi olan var ise sevinirim.
TV bu
KDL-50WF665 Teknik Ozellikleri | Sony TR (https://www.sony.com.tr/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs/kdl-50wf665/specifications)
Anasayfa - Bim A.Ş (https://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/50--full-hd-smart-uydu-alicili-televizyon/kral.aspx)
Sony d3 görüntü genel olarak iyidir. Tv giriş modeli sanırım. 2 yıl geçmiş. Smart tv özelliği göremedim. Sistem linux diyor. Wifi var. Telefon görüntü aktarımı göremedim. 4k yok zaten pekte kullanılmıyor. Smart tv özelliği var ise fiyatı uygun ise alınabilir tabiki.
Smart özelliği yok sanırım, sadece youtube girilebildiği ve webte gezilemediği falan söylenmiş, biraz araştırma yaptım. Bence smart olmayan bir tv için pahalı gibi, 400-500 lira daha eklenirse zaten güncel smart bir tv alınıyor. 1 ay önce 3840 liraya 50 inç samsung aldım, akıllı kumandası içinde.
Aslında Smart özelliği de var görünüyor ama tabii kullanıcı deneyimleri farklılaşabiliyor. Teknoloji bu kadar gelişiyorken 2 yıl TV'de büyük fark demek olabilir
You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/sony-kdl-50wf665-50-127-ekran-uydu-alicili-full-hd-smart-led-tv-pm-HB00000KSGIP)
HB'da fiyatı düşen bir Vestel dikkatimi çekti, smart özelliklerinin hepsi var ve Bluetooth olması benim için cezbedici aslında, evdeki bozulan TV ile aynı yaşta bir sinema sistemi var ona aux'tan bluetooth bağlamıştım bununla o sistemi ayağa dikebilirim. :D Digiturk varken TV ile çalışıyordu ama TV+'tan sonra çalıştıramadım, HDMI girişi yoktu sanırım
Bir bayiide izleyip alabiliriz bunu heralde halen üretimde olduğunu umarak. VESTEL için tecrübesi olan var ise paylaşabilirse memnun oluruz yine :)
You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/vestel-58u9500-58-147-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-led-tv-p-HBV00000OXNHV?magaza=Hepsiburada)
Grimlord senin TV'nin modelini paylaşabilir misin rica etsem?
Vestel 55UA8300 Ultra HD (4K) TV Ozellikleri - Epey (https://www.epey.com/televizyon/vestel-55ua8300.html)
Babama bu tv yi almıştık. Smart var YouTube vs hızlı açıyor. Görüntü gayet yeterli. Bir çok tv 50hz bilirsiniz. 100hz olanlar pahalı ve az var
Samsung 55RU7440 kullanan varmi ?
Grimlord
06-04-2020, 18:45
Diğer konuda aşağıdaki şekilde bir diyalog yaşanmıştı konuyu dağıtmamak için buradan devam ettirmek istedim
Aslında Smart özelliği de var görünüyor ama tabii kullanıcı deneyimleri farklılaşabiliyor. Teknoloji bu kadar gelişiyorken 2 yıl TV'de büyük fark demek olabilir
You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/sony-kdl-50wf665-50-127-ekran-uydu-alicili-full-hd-smart-led-tv-pm-HB00000KSGIP)
HB'da fiyatı düşen bir Vestel dikkatimi çekti, smart özelliklerinin hepsi var ve Bluetooth olması benim için cezbedici aslında, evdeki bozulan TV ile aynı yaşta bir sinema sistemi var ona aux'tan bluetooth bağlamıştım bununla o sistemi ayağa dikebilirim. :D Digiturk varken TV ile çalışıyordu ama TV+'tan sonra çalıştıramadım, HDMI girişi yoktu sanırım
Bir bayiide izleyip alabiliriz bunu heralde halen üretimde olduğunu umarak. VESTEL için tecrübesi olan var ise paylaşabilirse memnun oluruz yine :)
You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/vestel-58u9500-58-147-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-led-tv-p-HBV00000OXNHV?magaza=Hepsiburada)
Grimlord senin TV'nin modelini paylaşabilir misin rica etsem?
Modeli Samsung ue-50ru7440
LG falan da var bu fiyat aralığına , ben biraz inceleme yaptım baktım herkes her TV'ye kulp takmış, yok şurası şöyle,yok ekranı böyle, kafayı yemeden aldım bunu. :D
http://www.techturkey.com/forum/off_topic_satiliklar/239285-satilik_samsung_55mu9000_tv.html
Alt seri tv fiyatına premium seri isteyen olursa sıfırdan farksız, coronalı günlerde tv önemli :)