PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kiracı belasından kurtulmama yardım edin

mayday
12-10-2014, 20:11
Arkadaşlar konuyu uzun yazdığım için kusura bakmayın. Yanlış birşey yapmamak için, konuyu bütün detaylarıyla anlatacağım.

Ağustos 2013 de mobilyalı olarak kiraya verdiğimiz bir dairemiz var. Kiracı o tarihden beri kira bedelini hiçbir zaman zamanında ve düzgü yatırmadı. Hiçbir faturayı üstlerine almadılar. Bunun haricinde 6 aylık doğalgaz borcundan dolayı (3400TL) belediye doğalgaz sayacını söküp götürmüş ve dosyayı avukata devretmiş. Aynı şekilde su faturasını (350TL) yatırmadıkları için su sayacı da sökülmüş durumda. Evden çıkmaları için zorlamak için bende elektriklerini kestirdim ama kaçak kullanmaya devam ediyorlar. Apartmanın hiçbir aidatını yatırmadıkları için apartmanda bize dava açıcakmış. Bu kiracılardan kurtulmak için sözleşmenin dolmasından 1 ay önce kendilerine noterden sözleşmenin yenilenmeyeceği hakkında ihtar çektim. İhtarın üzerinden 2 aydan fazla zaman geçti ve kiracı halen evde kalmaya ve hiçbir ödeme yapmamaya devam ediyor. Sormak istediğim şey,

1-) Ben bunları en kısa yoldan evden nasıl çıkarırım?
2-) Elimizde senet var. Bu senedi nasıl tahsil edebilirim?
3-) Evden bunları yaka paça dışarı atsam cezam ne olur?

i-vtec07
12-10-2014, 20:19
bende uğraştım bu kiracı illetiyle üzerine bişey yoksa ve sigortalı işte çalışmıyosa senetle bişey yapılamıyo .benim bildiğim yani en azından biz bişey yapamamıştık. arık en son dövmeye gittik ondada evden kaçtı resmen herif. çoluğunu cocuğunu karısını bırakıp.daha sonra korkusunda çıkıp gittiler.

polisle kapısına dayanmayı deneseniz belki gözü korkar çıkar.

rebelh
12-10-2014, 20:19
tam bilmiyorum ama sanki mülkten attırma hakkınız doğmuş gibi duruyor

gökan
12-10-2014, 20:24
en son böyle bir olay basımıza gelmişti 6 7 sene önce babam artık silah çekmişti adama

Eyüp
12-10-2014, 20:28
Karşı komşumuz yaşamıştı böyle bir problem , 3kuruş fazla alacak diye ne sözleşme yapmış , ne senet sadece adamın sözüne güvenmişti..

3ay kira alabildi , 15ay bedava oturdu oturanlar , elektriğini kesti , suyunu kesti , doğalgazını kesti ama adam yinede çıkmamıştı..Çok sıkıntılı bir durum..

onurgoyunc
12-10-2014, 20:43
Benzer olay başımıza geldi, yaklaşık 1.5 senelik kira+site masraflarını takıp gitti. Avukatınızı doğru seçmeniz lazım, bizim avukat başarılı olamadı. Avukat borcun 1/4 üne denk gelecek şekilde 5 senetle uzlaştı. Kiracı 1 ini ödedi. Kalanlar için icraya verdik. İcradan da sonuç almak çok zor ve çok uzun. İcra dairesinden size haber gelecektir satılabilecek bir ürünleri bulunduğunda.

Eğer sizden önce başkasına icralık durumları varsa öncelik onlarda olacak. Alıcaklılar sıralı olarak bekliyor.

Hukuksal olarak uğraşarak sonuca ulaşmak çok zor

0zan
12-10-2014, 21:06
Kirasını ödemiyorsa icra yolu ile tahliye mümkün, en hızlısı bu şekilde olur.

Kendin halletmeye kalkarsan başın çeşitli konulardan belaya girer zira kiracının sana para borcu var ancak ne olursa olsun kira borcu dahi olsa taşınmaz onun kullanımında.

Frid
12-10-2014, 21:08
aynı dertten bizde muzdarip haldeyiz, babam sağ olsun hiç karıştırmaz işlerine ve doğru düzgün bir kontrat yok ortada(yapılan kontratta kiracı imzası yok ve kontrat kiracıda)

apartman aidatı vermiyor. kiraları gününde vermiyor. bize 3-4 kira borcu var. arada sırada üsteleme ile zora ki bir kaç sefere farklı tarihlere baştan savma ile kira veriyor. evden çıkmasını talep ettik çıkmıyor ve babam hala karışmama izin vermiyor...

kansız,nemrut, para göz bir ev sahibi olsak anlarımda. piyasa altına kiraya verdiğimiz halde bu duruma düşmüşüz. yasal yolla kontratsız iş yapmak imkansız gibi.

ygtrn
12-10-2014, 21:20
kira sözleşmesi yapılırken, ''apartman aidatları, elektrik, su vs vs faturaları ve kira zamanında ve eksiksiz ödenmeli, aksi taktirde mülk sahibinin kiracıyı mülkten atma hakkı vardır'' gibi bir madde eklense aslında yamuk yaptığı ilk andan itibaren yasal işlem yapılabilinir diye düşünüyorum haksızmıyım???

besyoali
12-10-2014, 21:20
Aynı olay Başımıza geldi 2 yıl bedava oturdu verdiği zarar cabası en son babam Kafayı çekti evine gitti aşağı çağırdı arabaya bindiler konuşalım bahanesiyle sonra 7-8kişi tehdit korku falan herif çıktı ama evin içine etmiş tabi biz kurtulduğumuza sevindik şimdiki tüm kiracılara çok sıkı sağlam kontrat yapıyoruz ve Depozitoyu yüksek alıyoruz
Ağzımız yandı sütten yoğurdu üflüyoruz anlayacağın
Geçmiş olsun inşallah halledersin

erhanarici18
12-10-2014, 21:46
şu kiracı olayları hakkaten sıkıntılı tanıdık dışında herkezi geri çevirdim hatta bazı tanıdığımada vermedim
sağlam bi komşumun akrabasını koydum eve sözleşme falan yapmadım 2-3 seneye evlilik durumumda çıkarsın dedim, oda tmm dedi
maaşı erken aldım diyip gününden önce kirayı getiriyo adam
nazar değmesin maşşallah

ersandeniz
12-10-2014, 22:32
hukukçu değilim yanıltıcı olabilir verdiğim bilgiler, ama 5 sene once aynı sıkıntıdaydık(bizimki daha ufak boyutlardaydı), ulaştığım sonuçlar:
1-elektrik-su-doğalgaz vs. ödememesi çıkartmak için yeterli değil.
2-kirayı ödemediğinde noterden protesto çekmeniz gerekiyor, belli sure içinde ödemezse tahliye hakkınız var,
3-protestodan sonra öderse, bir kira döneminde 2 kere protesto çekilmesi halinde tahliye hakkınız var,
senet işi sıkıntılı, iyi bir avukatla tahsil edebilirsiniz, bizimki kaçtıydı, babam takip etmiş, yeni adresini bilmemiz sebebiyle tahsil edebildik(1500 tl filandı, aylık 60-70 mi ne kesinti oldu da maaşından öyle sanırım, babam ilgileniyordu tam bilmiyorum..

kiraları ödemiyorsa tahliye kolay da, alacakların tahsili için iyi bir avukat şart, Allah kolaylık versin

yigitblr
12-10-2014, 22:49
Aynı şekil bir kiracımız vardı.Evden çıkması için her şeyi yapmıştık,çıkaramamıştık.Tam babam adamı vurmaya karar vermişti ki adam evi başkasına kiralayıp kaçmıştı.Yeni taşınandan da 2-3 kira depozito almış bide.Sonra onu çıkarmıştık evden.Çok sıkıntılı durumlar allah sabır versin

GökhanAkarsu
12-10-2014, 22:55
şimdi doğru olmuya bilir ama böle adamlara anladığı dilden konusucaksın hiç elini sürmüyüceksin bile herkezin mahalesinde cevresinde tanıdığı belalı birileri vardır . bir kira parasını o arkadaşa vericeksin bak nasıl cıkıyor evden. bi arkadaşım öle yapmışdı çünkü :)

cagalazade
13-10-2014, 00:21
noterden evi boşaltması gerektiğine dair ihtarname çekmişsin, cevap vermediyse -ki sanırım vermemiş- bağlı olduğun semt karakolundan memurlarla gidip (yanında mümkünse avukatın ve evin tapusu vs olsun) kapı kilidini değiştirebilirsin, eşyalar tutanak tutulup listelenir ve max 7 gün içinde evin boşaltılması gerekir... 6 sene önce başımıza geldi, bu şekilde çözmüştük ama zaman içinde değişim olduysa bilemem

Le10ur
13-10-2014, 00:45
aga ankara da ımıs hangı semtte bu ev cok techlı var buralarda gıdelım zorla dovelım cıkaralım gerekırse sıddet cozumdur bazen

tylan
13-10-2014, 01:46
Arkadaşa çok güzel yöntem tavsiye ediyorsunuz şiddet uygulayın da haklı durumda iken haksız duruma düşsün benim de basim da böyle bi kiracı var 3400 tl kira bedeli varken gidiyor 1000 2000 yatiyor bazen yatirmiyor falan bi kere gidip dövmeye kalktım kendi mulkumden polis zorunla atıldım. Çıkarmak için mahkemeye verdim. Hâkime tehdit ettiğimi söylediği için 3 ay ona süre verdi borcu odemesi için ödedi ama şimdi de son 3 aydır aynısını yapıyor yine mahkemeye verdim anca 3-4 ay sonra bi sonuç alırım artık gidip o şerefsiz dovmeseydim belki şimdi cikarmistim siz siz olun 500 600 tl avukat parasindan kacmayin verin sağlam sözleşme yaptırın avukata odemezse yine avukatla çıkarın. Siz hiç bulasmayin. Günümüzde en küçük tokat cezası 1500 tl den başlıyor bilginize

dirk
13-10-2014, 05:17
Aklınızda olsun evlerinizi verirken Tahliye Taahütnamesi doldurun... Yoksa Şuan mahkemeye verseniz 6 ayda mahkemesi sürüyor bu aralar Devlet kiracılardan yana :(

Erdem K.
13-10-2014, 07:22
böyle kiracılar adama ev sattırıyor maalesef :(
geçmiş olsun, evin kullanımı halen kiracıda olduğundan bence kendi başınıza iş yapmak yerine bir avukata danışın, gerekli prosedürleri izlemişsiniz gibi gözüküyor...

DOHC
13-10-2014, 07:30
Hiç bir zaman mülkümüzü elektrik-su-doğalgaz açık olarak vermedik. Bu gibi durumları önlemek için. Adam kendi üzerine alsaydı, bu kadar borç sonrası tekrar abone olmazdı borcunu kapatmadan. Sistem TC no üzerinden kontrol ediyor artık.
Tahliye içinse avukata danışmak en güzeli, hukuk dışına çıkınca suçlu sen oluyorsun birden bire.....

Berkan
13-10-2014, 07:36
elektriği suyu bilmemnesi yoksa nası yasıyorlar onuda anlamıyorm. kaçak elektrik galiba diyorsunuz ozaman ihbar edin gitsin size ucu dokunmuyorsa

TLH
13-10-2014, 08:38
Aynı durum bizimde başımıza geldi. İki veya üç kere babam konuşmaya gitti. Hep geçiştirdi. En son şiddet uygulama durumuna gelince olan borçlarını ödeyip çıktı. Kiraya verdiğimiz ev semt dolayısıyla biraz çevresi kötü. Ya gelen düzgün temiz insan oluyor komşuları yüzünden durmuyor fazla ya gelen kötü oluyor çıkmak bilmiyor. çareyi evi satmakla bulduk

mody
13-10-2014, 08:46
ya bu kadar çok kiracı sıkıntısı varken, emlak zenginleri (40- 50 dairesi olan insanlar) böyle kiracılarla nasıl uğraşıyor ya...

sözleşmeyi çok sert yapıncada kiracı gelmiyor, beni zikicek bu ev sahibi diye, sözleşmeyi biraz yumuşak tutunca bu sefer ev sahibini zikmeye çalışıyor kiracı...

Shadow_Dancer
13-10-2014, 08:50
http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/20121121/273266_arbaa.jpg

YavuzNaz
13-10-2014, 08:51
Vay anasını yapılan yorumları okudukça şok oldum, ne kiracılar varmış ya ben parayı cebime koymadan kira veriyorum, faturaları aksatmadan yatırıyorum, eve tertemiz bakıyorum ev sahibi i.nelik yapıyor sürekli. Pazar sabah 7 de başlar gürültüye, ellerine ne geçerse aşağı silkeler, sizinkide acayip bir durum geçmiş olsun.

Shadow_Dancer
13-10-2014, 09:20
Bende 4 sene kiracı oturdum, direk otomatik ödemeye baglamıştım kirayı.. senede bir boya badanasını yaptırdım.. sonra ev satın aldım, mülk sahibi karalar baglamıştı evden çıktıgımda.. Bu biraz insanlıkla , aile terbiyesiyle alakalı..

rahatsız
13-10-2014, 09:23
yeni sözleşmeler artık farklı. bir kağıt imzalatıyorlar. 1-2 ay geç ödersem her seyi kabul ediyorum(tahliye vs) seklinde. aklınızda bulunsun.

GokhanRS
13-10-2014, 09:36
adam seçerken dikkat etmemekten oluyor genelde bu durumlar. gerekirse uyguna verin ama adam olana verin evinizi. araştırmadan kira sözleşmesi yapıyor çoğu ev sahibi istediği kirayı veren çıkınca.

bu mahalledede birkaç evi piyasası 450 iken 600 700 civarına bi kaç kişi kiraya verdi suriyelilere şimdi hiç biri parasını alamıyor üstüne birde mahallelinin başına bela ettiler. birde böyle ev sahipleride var malesef. devir kötü iyi araştırın kiracı alırken. kendine diye tutar gider günlük kiraya verir v.s neler neler yapıyor millet.

mayday
13-10-2014, 09:40
Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkü ederim. Haklı durumda iken haksız duruma düşmek istemiyorum. O yüzden temkinli olmaya çalışıyorum. Elektriği kaçak kullanıyorlar ve ben defalarca ihbarda bulundum hiçbir şey yapamıyorlar. Bunun haricinde elimizde tahliye taahhütnamesi de var.

altugkocer
13-10-2014, 09:47
Devlet her zaman kiracıdan yanadır, kiracıyı korur. Şaka ya da gaza getirmek amacıyla söylemiyorum ama ben sizin yerinizde olsam ya sokakta bir yerde denk gelip döverdim ya da sokak çocuklarının ceplerine 100 lira koyar onlara dövdürürdüm.

Evrenoz
13-10-2014, 09:59
Kiracım var, kiradayım...

Kiram, her ayın en geç 2'sinde banka havalesi ile ev sahibime ulaşır. Keza apartman aidatım da aynı zamanda yatar..
Elektrik, su, doğalgaz elbette benim üstüme..

Ben bu kadar dikkat ederken kiracım ayın 10'undan önce yatırmıyor kirasını..

Biraz "empati" ve insan olmakla alakalı bu durum.. Benden gelecek kiraya göre plan yapıyor neticede ev sahibim, ödemelerini vs ona göre ayarlıyor. Bunu bildiğimden, icab ederse kredi kartımı ödemeyip ilk başta kiramı yatırıyorum.. Ben de bu ödeme planlarımı ayarlarken kiracımın kirayı vaktinde yatıracağını varsayıyorum lâkin yatırmadığında zor durumda kalan ben oluyorum...

Senin durumuna gelince, kaba kuvvet kullanma.. Haklı iken haksız duruma düşersin. Kanuni haklarını araştır, gerekli protestolarını vs çek. Sonuç alamadığında da attırırsın yine kanuni yollarla..

RickPierOneiL
13-10-2014, 10:14
kafasını gözünü kırıp atın dışarıya olsun bitsin.

onn_dear
13-10-2014, 10:28
en iyisi hiç kiraya vermemek, satarım ya da boş bırakırım daha iyi.

Mpower
13-10-2014, 10:29
Zor kullanarak çıkartmaya kalkarsanız sizin başınız ağrır icraya vericeksiniz en temizi böyle olur aynısını yaşadık evden gizlice kaçmaya çalıştılar yakaladık kapının kildiini değiştirdik parayı alana kadar eşyalarını vermedik ama sizin işin kötü yanı eşyalı daire vermiş olmanız

K0213
13-10-2014, 10:51
yapacağın her agresif hareket karşı tarafı haklı duruma çıkartacaktır.

asla ve asla eşyalar senin olsa dahi içeri girip evi boşalma, içeri girmesen bile kilidi değiştireyim deme! Haneye tecavüzden dava açarsa yüksek tazminat ödersin, borçlu olduğu rakamları düşse bile yinede sen zararlı olursun.

son olarak herkes yaşadığını yazar ama yaşanan zaman ile şuan ki zamandaki kanunlar aynı olmayabilir, bu nedenle MUTLAKA BİR AVUKATA DANIŞmanı tavsiye ederim.

darkmoon
13-10-2014, 11:19
Daha yeni mahkemem bitti.. kiracı seçmekle olmuyor.. benim en son mahkemelik olduğum kiracım öğretmendi karı koca.. elli yeden olumlu referans aldım..

Artık kim nedir belli olmuyor girerken bizde yamuk olmaz biz şöyleyiz böyleyiz diyorlar güler yüzle sonra sözleşmeyi imzaladınmı bir anda değişiyorlar..

Yapılması gereken bu işlerde benimde hatamdır o aslında.. bu tip insanlar oyalama taktiklerine bayılır bugün vericem yarın vericem köyde tarla satıldı bir yerden para gelicek yurtdışından abim ablam amcam para yollıycak v.b.. diye oyalatırlar .. aslında kira aksadığı an icraya vericeksiniz alacağınıza binayen..

Tahliye davası uzun sürüyor icra yollu tahliye daha iyi o açıdan kısa sürüyor.. ben kiracının maaşına haciz yollattım paramı alamayınca..

Birde vurma kırma dövme diyen arkadaşlara bilgili tecrübeli kiracıya tokat atsanız yumruk atsanız işi biliyor ise ki bu tipler bilir size el bile kaldırmaz tam aksine onu bol bol darp etmenizi ister koşa koşa hastaneye gider darp raporu alır ordan gider karakola beni dövdü buda darp raporum der sonra siz haklıyken haksız konuma düşer üstüne birde tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz..

birde sakın elektrik,doğalgaz,su bunları üstünüze yapmayın bunun bir mantığıda yok zaten.. siz parasını ödemedi diye elektriği kesseniz kendi hat çekebilir yeniden sizin hattınız üstüne neticede elinde kontrat var..

Son kiracımda şunu gördümki gerçekten böyle yaşayan hayatlarını bu şekilde idame ettiren bunu bir yaşam şekline dönüştürmüş insanlar var.. ustaca profesyönelce sistemdeki tüm açıkları bilen kiracılar var birazda ev sahibini acemi görürlerse vayki vay ..

bir iki ay kira ödüyorlar sonra kalabilicekleri kadar maksimumda bedavaya evde oturup kaçıp gidiyorlar başka bir eve geçiyorlar o evdede aynısını yapıyorlar böyle evden eve atlayıp yaşıyorlar bedava kalabildikleri zaman zarfı yanlarına kar.. tabi bu kalabildiğince bedava kısmı ev sahibinin tutumuyla orantılı..

Arkadaşın olaya gelince niye atamamış anlamadım zaten sözleşmenin yenilenmiyceğine dair ihtar çekilmiş itirazda gelmemiş sanırım karşı taraftan..
sözleşme kontrat süresi doldumu biter yani fes olur.. kiracı artık o evde işgalci haline gelmiş olur.. karakoldan avukatınız ve polisle elinizdeki tapu ile gidip kiracıyı evden çıkartabilirsiniz..

mayday
13-10-2014, 12:35
Daha yeni mahkemem bitti.. kiracı seçmekle olmuyor.. benim en son mahkemelik olduğum kiracım öğretmendi karı koca.. elli yeden olumlu referans aldım..

Artık kim nedir belli olmuyor girerken bizde yamuk olmaz biz şöyleyiz böyleyiz diyorlar güler yüzle sonra sözleşmeyi imzaladınmı bir anda değişiyorlar..

Yapılması gereken bu işlerde benimde hatamdır o aslında.. bu tip insanlar oyalama taktiklerine bayılır bugün vericem yarın vericem köyde tarla satıldı bir yerden para gelicek yurtdışından abim ablam amcam para yollıycak v.b.. diye oyalatırlar .. aslında kira aksadığı an icraya vericeksiniz alacağınıza binayen..

Tahliye davası uzun sürüyor icra yollu tahliye daha iyi o açıdan kısa sürüyor.. ben kiracının maaşına haciz yollattım paramı alamayınca..

Birde vurma kırma dövme diyen arkadaşlara bilgili tecrübeli kiracıya tokat atsanız yumruk atsanız işi biliyor ise ki bu tipler bilir size el bile kaldırmaz tam aksine onu bol bol darp etmenizi ister koşa koşa hastaneye gider darp raporu alır ordan gider karakola beni dövdü buda darp raporum der sonra siz haklıyken haksız konuma düşer üstüne birde tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz..

birde sakın elektrik,doğalgaz,su bunları üstünüze yapmayın bunun bir mantığıda yok zaten.. siz parasını ödemedi diye elektriği kesseniz kendi hat çekebilir yeniden sizin hattınız üstüne neticede elinde kontrat var..

Son kiracımda şunu gördümki gerçekten böyle yaşayan hayatlarını bu şekilde idame ettiren bunu bir yaşam şekline dönüştürmüş insanlar var.. ustaca profesyönelce sistemdeki tüm açıkları bilen kiracılar var birazda ev sahibini acemi görürlerse vayki vay ..

bir iki ay kira ödüyorlar sonra kalabilicekleri kadar maksimumda bedavaya evde oturup kaçıp gidiyorlar başka bir eve geçiyorlar o evdede aynısını yapıyorlar böyle evden eve atlayıp yaşıyorlar bedava kalabildikleri zaman zarfı yanlarına kar.. tabi bu kalabildiğince bedava kısmı ev sahibinin tutumuyla orantılı..

Arkadaşın olaya gelince niye atamamış anlamadım zaten sözleşmenin yenilenmiyceğine dair ihtar çekilmiş itirazda gelmemiş sanırım karşı taraftan..
sözleşme kontrat süresi doldumu biter yani fes olur.. kiracı artık o evde işgalci haline gelmiş olur.. karakoldan avukatınız ve polisle elinizdeki tapu ile gidip kiracıyı evden çıkartabilirsiniz..

Hocam direk karokala gidip bunları atma şansım varmıdır?

asmisinsan
13-10-2014, 13:52
evinmi var derdin var en güzeli ihtiyacın yoksa alıp kiraya vermemek

burkaykalyon
13-10-2014, 15:31
7 senedir kirada oturuyorum. 2 senede bir boyasını badanasını yaptırıyorum. Elektrik ve su ev sahibinin üzerine. Fatura ve kira gününü geçirmem hayatta. Ancak geçtiğimiz sene çakallık yapmaya kalktı. Enflasyon oranından fazla zam yapmaya çalıştı. Fiyatı duyduğum an ''senle pazarlık yapılmaz, 1 haftaya boşaltıyorum evi'' dedim. Bu sefer geri vites yaptı ve enflasyon oranında zam ile sözleşme yaptık tekrardan.

Demem odur ki. Buradakileri tenzih ederek söylüyorum. Çakal kiracı çok orası kesin. Allah kimseyi ellerine düşürmesin ancak bir o kadar da çakal ev sahibi var. Nasıl olsa kiram günü gününe yatıyor deyip de ne koparırsam kardır mantığıyla yaklaşan da var.

darkmoon
13-10-2014, 15:50
Hocam direk karokala gidip bunları atma şansım varmıdır?

Eğer evden çıkması için ihtarname çektiysen ve itiraz etmediyse bu kısmı önemli 15 günlük itiraz süresi vardı galiba bu süre zarfında etmediyse.. zaten otomatik sizin ihtarnameyi kabul etmiş oluyor.. haliyle kira kontratınızda kontrat bitimi geçersiz hale geliyor.. benim bildiğim bu.. sen gene bir avukata danışmadan hiç bir şey yapma..

rebelh
13-10-2014, 15:52
7 senedir kirada oturuyorum. 2 senede bir boyasını badanasını yaptırıyorum. Elektrik ve su ev sahibinin üzerine. Fatura ve kira gününü geçirmem hayatta. Ancak geçtiğimiz sene çakallık yapmaya kalktı. Enflasyon oranından fazla zam yapmaya çalıştı. Fiyatı duyduğum an ''senle pazarlık yapılmaz, 1 haftaya boşaltıyorum evi'' dedim. Bu sefer geri vites yaptı ve enflasyon oranında zam ile sözleşme yaptık tekrardan.

Demem odur ki. Buradakileri tenzih ederek söylüyorum. Çakal kiracı çok orası kesin. Allah kimseyi ellerine düşürmesin ancak bir o kadar da çakal ev sahibi var. Nasıl olsa kiram günü gününe yatıyor deyip de ne koparırsam kardır mantığıyla yaklaşan da var.

enflasyon oranının üstünde zam yapamaz
hatta enflasyon oranında yapılacak zamdan daha yüksek bir fiyata kiracı bulsa bile seni bu sebeple evden çıkartamaz diye biliyorum

darkmoon
13-10-2014, 15:57
tabiki burda konuştuklarımız namuslu dürüst doğru düzgün kiracılar değil öyle insanlar zaten bırak kirayı 10 lira bir yere borcu olsa gece uyuyamaz yatağında dört döner.. burda konuştuğumuz insanlar belli..

bizde şirkette kiracıyız 6 yıldır aynı yerdeyiz daha bir gün 6 yıldır geciktirmedik yeri geldi ödemeleri erteledik faiz yedik vade farkı yedik ama kiramızı gününde yatırdık..

kelalper
13-10-2014, 16:00
hacı öyle adamların ya sağlam muhasebecisi ya da avukatı var. Adama diyor ki benim şu kadar dairem var ya yüzde hesabı ya da total para çalışıyorlar. Diyorki şu kadar dairenin toplam kirası şu kadar sen topla, %x i senin. Ya da diyor bana her ay xxx para var evleri al işlet. İstersen günlük kirala istersen 1 liradan kiraya ver karışmam diyor. Yani uğraşmıyor hiçbirşeyi ile.

darkmoon
13-10-2014, 16:01
hacı öyle adamların ya sağlam muhasebecisi ya da avukatı var. Adama diyor ki benim şu kadar dairem var ya yüzde hesabı ya da total para çalışıyorlar. Diyorki şu kadar dairenin toplam kirası şu kadar sen topla, %x i senin. Ya da diyor bana her ay xxx para var evleri al işlet. İstersen günlük kirala istersen 1 liradan kiraya ver karışmam diyor. Yani uğraşmıyor hiçbirşeyi ile.

genelde kiradan yüzde alıyorlar ve birazda bu tip insanlar mafyamatik sakat insanlar oluyor.. neticede ekmek kapısı sen olduğun için seni mağdur etmemek için ekmeğide aksamasın diye senin malına senden iyi bakıyor desem yeridir..

exclusive
13-10-2014, 16:50
Allah yardımcın olsun aynı dert bendede var benım zarar o kadar değil ama zarar zarardır avukata verdim icra yoluyla çıkarıcakmış ayrıca komiktir avukat şöyle diyor '' yasalar dolandırıcılardan yana '' :)

Eyüp
13-10-2014, 16:55
Bende 4 sene kiracı oturdum, direk otomatik ödemeye baglamıştım kirayı.. senede bir boya badanasını yaptırdım.. sonra ev satın aldım, mülk sahibi karalar baglamıştı evden çıktıgımda.. Bu biraz insanlıkla , aile terbiyesiyle alakalı..

İşin aslı bu , bizde mülkümüzü kiraya verirken 2kuruş eksik olsun karşı tarafta üzülmesin mantığı ile veriyoruz..Allah'a çok şükür şu zamana kadar 1 kere sıkıntı çektik , sadece 3 ay alamadık..Kiracı ödeyemeyeceğini belirterek evden çıktı..Sonra kendi kirayı taksit taksit ödedi..Daha yeni bir evimizi kiraya verdim , düzgün kiracı bulmak için 2ay bekledim..Ama sonunda temiz , referanslı bir doktor buldum..

Kadyr
08-09-2016, 08:18
arkadaşlar konu hort olacak ama bir şey sormak istiyorum. ilk defa kiracı oldum. kira ödemesini banka üzerinden yaparken kira ödemesi olarak seçmediğimde bana ne gibi bir yaptırımı oluyor bunu öğrenmek istiyorum. açıkcası ev sahibi kira ödemesi yazmassanız falan ayağı yaptı.

aykutsafakyaman
08-09-2016, 08:22
arkadaşlar konu hort olacak ama bir şey sormak istiyorum. ilk defa kiracı oldum. kira ödemesini banka üzerinden yaparken kira ödemesi olarak seçmediğimde bana ne gibi bir yaptırımı oluyor bunu öğrenmek istiyorum. açıkcası ev sahibi kira ödemesi yazmassanız falan ayağı yaptı.

Size bi yaptirimi olmaz. Kira secerseniz devlet ona bi vergilendirme ayarlar ev sahibine. Onun icin yan ciziyor ev sahibi

Kadyr
08-09-2016, 08:39
bende ayak yaptım başımız ağırır falan diye. muhasebecime bir sorayım dedi.
10 tane falan dairesi var galiba. hesabına bukadar para giriyorsa devlet takibe almazmı ?

tylan
08-09-2016, 08:40
vergisini vermek zorunda kalır

by.gkn
08-09-2016, 09:12
Siz kira olarak seçin vergi kaçırmaya sizi alet etmesin. Aklı sıra çakallık yapmaya çabalıyor.

Evrenoz
08-09-2016, 10:05
Bu arada benim de bir sorum var,

Kısmetse 1-2 aya ev alıp kirada oturduğum evden çıkacağım. Ancak kira sözleşmem 2017 haziranda bitecek. Kanunda "kiracı ev alıp da kirada oturduğu evden çıkarsa, 1 ay önceden mal sahibine bilgi vermek şartıyla herhangi bir tazminat ( hazirana kadarki kira toplamı ) ödemez" diye bir madde var dediler.

Bunun doğruluğu nedir?

chevelle
08-09-2016, 10:21
Yatırılan para ''kira'' olarak belirtilmesi durumunda ev sahibi gelir vergisi ödüyor.
Konuyu görmüşken ben de başımızdan geçen bir olayı anlatayım.
Kirada bir evimiz var. Babam kiraya verdikten sonra 1 seneye yakın kira alamamış. Ödeme yapılmayan ay sayısı 7-8 e ulaştığında öğrendim. Söylememiş de, kendi kendine halletmeye çalışmış adamcağız.
Bu şeref yoksunu kiracı aylarca bugün vericem yarın vericem diye diye ayları geçiriyor, telefonlara cevap vermiyor, apartman aidatını ödemiyor, apartmandaki herkesle kavga ediyor vs vs. Kısacası binadakiler de çok şikayetçi. Bir kaç kez polise şikayet etmişler binada rahatsızlık yaratıyor diye. Kapısına polis dayanmış. Fakat biz çıkarmak için imza toplasak imza atar mısınız dediğimizde kimse yanaşmadı.
İlk olarak kaba kuvvetle çözelim diye düşündük, bu sefer de haklıyken haksız duruma düşücez. Çünkü çevremde benzer bir olay yaşayan olmuştu, hukuk sistemimiz gerçekten de mağduru(!) koruyor. En iyisi avukata gidelim bir danışalım dedik. Avukatla anlaştık; önce bir ihtarname çekti, şu kadar aylık toplam bu kadar borcunuzun ödenmesi gibi bir yazı. Kiracı bu ihtarnameye itiraz etmezse hemen dava açılabiliyor. İtiraz ederse bir ay bekleyip ikinci ihtarnamenin çekilmesi gerekiyor. Bizimki gidip itiraz etmiş borcum yoktur diye. İkinci ihtarname çekildi, artık iş tamamen avukatta.
2. ihtarnameden iki ay sonra avukata ne oldu bizim dava diyorum, henüz tarihi belli değil, öyle hemen bitmez gibi açıklamalar yaptı. Ocak ayında avukatla anlaşmıştık bu arada. Şubatta da ikinci ihtarname çekilmişti. Nisan ayında hala mahkeme günü belli değildi. Biz artık evimiz olduğunu da, alacağımız olduğunu da, avukatla anlaştığımızı da unutmuşken haziran ayında kiracı bi gece evi boşaltıp kaçıp gitmiş. Sağa sola borç takmış, adamlar da tekin kişiler değilmiş duyduğumuz kadarıyla. Çok şükür o beladan böylece kurtulduk. Fakat şimdi konuyu görünce aklıma geldi, bizim avukatın bu herifin çıktığından hala haberi yok. Bize de bi haber vermedi mahkeme ile ilgili şunu bi arayıp sorayım bugün :)
Bu arada bahsettiğim ev kira piyasasının çok çok altında bi rakama kiradaydı. Babam oldukça anlayışlı biridir. Hatta alacaklı olduğu halde kiracının çocuğuna bayramda ayakkabı hediye etmiş (ayakkabı imalatçısıdır babam). Böyle de iyi davranılan insan karşılık olarak böyle şerefsiz, haysiyetsiz, karakter yoksunu olabiliyor. Eşinin, çocuğunun suratına nasıl bakıp, evladını nasıl bir kişilikle yetiştiriyor merak ediyorum.
Devlet kiracıyı koruyor ama artık devir değişti. Eskideki ev sahiplerinin kiracıya baskıları, yüksek kira zamları, evden kovmaları yerine kiracının ev sahibini resmen süründürdüğü bir döneme girdik. 15 aylık kira kaybıyla ve içine edilmiş, parkeleri paramparça, duvarları pislik içinde, banyo fayansları delik deşik bi evle kurtulduk bu işten. İki tarafı da eşit miktarda koruyan bir sistem malesef yok.
Allah kimseyi böyle insanlarla karşılaştırmasın.

samara
09-09-2016, 05:14
Bİzde de vardı böyle bir kiracı,

6 ay kirayı ödemeyip evi boşaltıp çıkmasını söylemiştik.Kiracı çıkmamakta direnince mahkemeye verdik.Mahkeme kararı ile evi boşaltıp ödemediği kiralarıda almıştık.Sağlam bir avukat tutup evden çıkartabilirsin

S.Özcan
09-09-2016, 09:35
kiradaki evimizi sattık, evi hiç gidip görmedik, yeni ev sahibi ile annemin arasındaki diyalog:
annem: evde kiracıda olsa duşakabini falan yeni taktırmıştık, hayırlı olsun sizede güle güle oturun
yeni ev sahibi: abla ne duşakabini evde duşakabin falan yoktu :)
Allah hepimizin karşısına düzgün insanlar çıkarsın

!KO
09-09-2016, 10:49
sözleşmenın tarihi bitince kaymakamlıktan fuzuli işgalden tahliye iste en kısa yontem bu :)

adliyeden o iş cok uzun surer

tayreep_john
09-09-2016, 11:05
çok geçmiş olsun her türlü başa bela böyle insanlar. Dövsen çekip vursan sen suçlusun dövmesen içine dert valla allah yardımcınız olsun...

vectra-tuner
09-09-2016, 11:35
Geçmiş zaman tanıdığımız birisinin kefil olması ile dükkanımızı kiraya verdik... Neyse aradan 1-2 sene geçtikten sonra önce kiraları aksatmaya başladı sonrada hiç ödememeye başladı.. Sanırım 3-4 kira borcu olmuştu ve ödemiyordu... Bende dükkandan çıkın kira borcunu silelim dedim... Yalnız su rahmetli dedemin üzerineydi, elektrikte öyle... Neyse kiralar birikmeye başladı derken tekrar gittim dedim olmuyor böyle çık, o da ben bir düşüneyim dedi, sonra beni aradı; dediki bir yer buldum çıkarım ama adam depozito istiyor onu da ver!!! Benim şalter attı ve kefil olan kişiye durumu aktardık ... sonunda çıktı dükkandan , dükkanın anası ağlamış durumda ve su paralarını ödemediği için su kesilmiş, elektrik hakeza.. Ne kadar borcu varsa kaldı üstümüze... Sonradan öğrendik adam 2 evliymiş zaten.. Sözün özü Bence zıtlaşmadan kirayı istemeyin çıksın gitsin.

Shadow_Dancer
09-09-2016, 11:42
Geçmiş zaman tanıdığımız birisinin kefil olması ile dükkanımızı kiraya verdik... Neyse aradan 1-2 sene geçtikten sonra önce kiraları aksatmaya başladı sonrada hiç ödememeye başladı.. Sanırım 3-4 kira borcu olmuştu ve ödemiyordu... Bende dükkandan çıkın kira borcunu silelim dedim... Yalnız su rahmetli dedemin üzerineydi, elektrikte öyle... Neyse kiralar birikmeye başladı derken tekrar gittim dedim olmuyor böyle çık, o da ben bir düşüneyim dedi, sonra beni aradı; dediki bir yer buldum çıkarım ama adam depozito istiyor onu da ver!!! Benim şalter attı ve kefil olan kişiye durumu aktardık ... sonunda çıktı dükkandan , dükkanın anası ağlamış durumda ve su paralarını ödemediği için su kesilmiş, elektrik hakeza.. Ne kadar borcu varsa kaldı üstümüze... Sonradan öğrendik adam 2 evliymiş zaten.. Sözün özü Bence zıtlaşmadan kirayı istemeyin çıksın gitsin.

Bİr miktar dövmediniz mi _?

kesici
09-09-2016, 11:53

2 sene de biz kira alamadık. Aile Diyarbakır'dan göç etmiş acımış vermiştik evi. Geçen ay ben babamın 2 yıl kira almadığını öğrendim. Babama sorunca cevabı acıdım oğlum oldu. Neyse ben gittim konuşmaya kadın kapının arkasından bağırdı kocam yok git diye bende çıktım gittim. Ertesi gün daha geç saatte gittim gene kocam yok dedi. Sonra arabayı çektim kapının önüne adam apartmana girdi bende peşinden gittim 2 dk sonra. Zile bastım kocam evde yok dedi gene kadın. Dedim bak abi seni içeri girerken gördüm böyle böyle bana demezmi akşam vakti beni ne rahatsız ediyorsun. 4-5 tane çocugu var adamın çocukların üzerinde pantolon yok neyse bi garipler. Adamı aradım evi boşaltın dedim, kira mira istemiyorum dedim, kiracıyım ben kolaysa gel çıkar dedi.

Bana dedi bunu bak bak :) Bizim semti bilen bilir B.evler, güneydoğulu kesim çoktur, hemen bizim liseden eski köşe başı takıldığımız arkadaşları aradım, B.evler Lisesinden. Çocuklara 1.000 Tl verdim gittik eve, adam açtı kapıyı benim üzerime yürüyecekken bizimkiler zıpladı merdivenlerden eve soktum bu herifi karısının yanında cocuklarının yanında bi dövdük ortalık feryat figan bebeler ağlıyorlardı baba baba diye içeriden yaşlı bir kadınla adam bastonlarla geldiler yapmayın etmeyin oglum diye en son üçümüz altımıza almıştık adamı bebeler sırtımıza çıkmış baba baba diye ağlıyorlardı. Neyse adamı güzelce dövdük çok güzel oldu ailesinin yanında yediği dayak. Çünkü böyle kansızlar başkasına da aynısını yapacaktı. İki posta da evden taşınırken tokatladım karısının yanında dersini aldı yani.

Suleyman
09-09-2016, 11:58
2 sene de biz kira alamadık. Aile Diyarbakır'dan göç etmiş acımış vermiştik evi. Geçen ay ben babamın 2 yıl kira almadığını öğrendim. Babama sorunca cevabı acıdım oğlum oldu. Neyse ben gittim konuşmaya kadın kapının arkasından bağırdı kocam yok git diye bende çıktım gittim. Ertesi gün daha geç saatte gittim gene kocam yok dedi. Sonra arabayı çektim kapının önüne adam apartmana girdi bende peşinden gittim 2 dk sonra. Zile bastım kocam evde yok dedi gene kadın. Dedim bak abi seni içeri girerken gördüm böyle böyle bana demezmi akşam vakti beni ne rahatsız ediyorsun. 4-5 tane çocugu var adamın çocukların üzerinde pantolon yok neyse bi garipler. Adamı aradım evi boşaltın dedim, kira mira istemiyorum dedim, kiracıyım ben kolaysa gel çıkar dedi.

Bana dedi bunu bak bak :) Bizim semti bilen bilir B.evler, güneydoğulu kesim çoktur, hemen bizim liseden eski köşe başı takıldığımız arkadaşları aradım, B.evler Lisesinden. Çocuklara 1.000 Tl verdim gittik eve, adam açtı kapıyı benim üzerime yürüyecekken bizimkiler zıpladı merdivenlerden eve soktum bu herifi karısının yanında cocuklarının yanında bi dövdük ortalık feryat figan bebeler ağlıyorlardı baba baba diye içeriden yaşlı bir kadınla adam bastonlarla geldiler yapmayın etmeyin oglum diye en son üçümüz altımıza almıştık adamı bebeler sırtımıza çıkmış baba baba diye ağlıyorlardı. Neyse adamı güzelce dövdük çok güzel oldu ailesinin yanında yediği dayak. Çünkü böyle kansızlar başkasına da aynısını yapacaktı. İki posta da evden taşınırken tokatladım karısının yanında dersini aldı yani.

Ciddi ciddi, memnunmuş gibi yazıyorsun ya bi de, adamları toplayıp çocuklarının & eşinin önünde dövmek nedir?

kesici
09-09-2016, 12:05
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir

vectra-tuner
09-09-2016, 12:52

Yok kardeşim, Adam benim gibi 2 gelir ki değmez .. Birde üstüne dayak yersek tam olurdu :o

vectra-tuner
09-09-2016, 12:56
İnsanoğlu bozuk, daha önce söylediğim gibi bizim millete karşı hergeçen gün sevgim saygım azalıyor, dün benzin zammı ötv konusunda Facebook'ta NTV haberin yaptığı haberin altına dokundurma babında bir iki kelime yazdım... Sonra tonla küfür ki bende tabi cevabını verdim ancaaak, birisi anneme küfür etmiş hemde öyle böyle değil ... Bende son derece ağır küfürler ile cevabını vererek telefon nosunu istedim ki cevap yok... Bir şekilde Telefonunu buldum adinin ama açmıyor ısrarla arayınca açtı ve titriyor köpek... Böyle milletin diyorum hani bazen

Shadow_Dancer
09-09-2016, 13:00

Cool story bro..

Caesar
09-09-2016, 13:01
Cool story bro..

asdasdasdasdasdasd

NakkaSss
09-09-2016, 13:06
Bağcılarda aynısı bizim arkadaşın dükkanının başına gelmişti. Dükkana molotof atmışlardı çıkarmak için. :D

Sadık Özyer
09-09-2016, 13:06
ya bu forumda bi abimiz vardı , hapisten yeni çıkmıştı satacağı arabayı test eden kişi viraja hızlı girerken bilek bu demişti , bir temiz dayak atarak bankaya götürmüş , sonrasında tekrar dövmüştü. adı neydi istersen ona bi başvur derim.

Day Walker
09-09-2016, 13:07

Taktiğin iyi ama biraz daha geliştirmen lazım :D

Day Walker
09-09-2016, 13:10
Hem ev sahibiyim hemde kiracı, evim beylikdüzü innovia 2 de 1+1 hemde eşyalı :D

İlk kiracım ivliyiz abi dedi sonrasın kira alamayınca araştırınca 2 yıl önce boşandıklarını öğrendim :D zaten emlakçıya bavulla gelmelerinden kıllanmıştım :D

Allahtan şimdiki her ay düzgün ödüyor ama başka bir şehir de iş bulmuş ay sonu çıkacak. Şimdi işin yoksa tekrar düzgün birini bulmaya çalış.

hndcrx
09-09-2016, 13:10
bağcılarda aynısı bizim arkadaşın dükkanının başına gelmişti. Dükkana molotof atmışlardı çıkarmak için. :d

:d :d :d :d

kesici
09-09-2016, 13:34
Hem ev sahibiyim hemde kiracı, evim beylikdüzü innovia 2 de 1+1 hemde eşyalı :D

İlk kiracım ivliyiz abi dedi sonrasın kira alamayınca araştırınca 2 yıl önce boşandıklarını öğrendim :D zaten emlakçıya bavulla gelmelerinden kıllanmıştım :D

Allahtan şimdiki her ay düzgün ödüyor ama başka bir şehir de iş bulmuş ay sonu çıkacak. Şimdi işin yoksa tekrar düzgün birini bulmaya çalış.

Haha abi İnnovia'ya da düzgün birini zor bulursun :D

Day Walker
09-09-2016, 13:38
Haha abi İnnovia'ya da düzgün birini zor bulursun :D

Allahtan emlakçım çok eski aile dostu da öyle para için falan herkese vermiyo evi.

Ama bi gün eve bakarken bi gördüm milleti dedim dehşetül vahşet nerdeyiz biz :D

Yiğit G.
09-09-2016, 16:35

http://i.hizliresim.com/kEW0Pm.gif