PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erkek Klasik Giyim E-Ticaret Fikiri Hakkinda Dusunceleriniz



BaDCaT
17-10-2014, 11:21
Merhaba Arkadaslar,

Kendi mesleğim olan IT dışında ailecek tekstil ile uğraşıyoruz perakende olarak mağazamız var ama açıkcası ben hem kendi mesleğimi hemde aile mesleğimi iç içe geçirerekten beraber yürütmek istiyorum.

Erkek giyim üzerine takım elbise,gömlek,kravat,kol düğmesi,mont vs gibi ürünlerimiz var ve kim görürse ne kadar güzel şeyler var diyor ama daha büyük bir kitleye ulaşmak istiyorum malesef günümüzde dükkancılık mağazacılık ölüyor gibime geliyor.

Beden ölçülerini siteye koyacağım mesela Medium beden kol uzunluğu,yaka genişliği vs diye.Müşteri ölçüleri görmesi açısından.

Sizce online olarak erkek klasik giyim olur mu ?Uygun fiyatlara iyi kaliteli ürünleri alır mıydınız siz olsanız ?

Ankete hem katılarak hem de fikirlerinizi paylaşarak yardımcı olursanız çok sevinirim.

HaKo
17-10-2014, 11:26
tekstil her türlü iş yapar ama, söylediğin gibi ölçüleri çok net ve açık şekilde yazmak lazım. O yüzden ben internetten tişört bile almıyorum daha bi kere tutturamadım adam gibi bedenime göre bir şey.

Ahmet Saraçoğlu
17-10-2014, 11:27
...........................
Beden ölçülerini siteye koyacağım mesela Medium beden kol uzunluğu,yaka genişliği vs diye.Müşteri ölçüleri görmesi açısından.
.....................


beden ölçüleri ile ilgili ufak bi tanıtım bölümü(ölçü nereden nereye alınır , ceket misal kol boyu nerede durursa idealdir vs) ile bence mantıklı olabilir.

ErayCerit
17-10-2014, 11:28
son 1 senedir magaza gezdiğimi bilmem. sürekli internetten takip edip alışveriş yapıyorumve çok uygun oluyor. kullanımı kolay akıcı bir site tasarlandıktan sonra kesinlikle iş yapacaktır

melihyilmaz
17-10-2014, 12:36
Klasik turde fazla alisverisim olmuyor olsada muhakkak ustimde denerim bugune kadar kac takim denediysem hepsi birbirinden farkli durdu. Ama sizin kaybedeceginiz bisey yok zaten kurulu olan sirketinize yapacaksiniz.

Berkan
17-10-2014, 12:49
Melih burdanda söyliyim başta Ahmetin dedigini yapman lazım sonraki kısımda herşeyi satarsın ama özellikle takım elbise için melihyılmazdın yazdıgını dikkate al bence cünkü bende daha tadilat olmadan magzadan aldıgmı bilmem 0 takımı :D marka kalıp farkı cıkıyor. en büyük sıkıntı paça boyu derdi.aynı bedende birton insan var ama paca boyunu yok duble giyen var nebilim klasik yapan var uzunu kısası var. yanı onu belirtipi pacaya dokunmadan satıcaksın yada paca boyu bizden gibi kampanya yapıp fiyatından oynarsın oynamıs gibi yaparsın :) vs vs akşam daha fantazik yollar bulurm sana :D

Low-Rider
17-10-2014, 12:57
Spor vs giyimde internet mantıklı ama bu tür klasik özellikle takım elbise'de zor bence. Ne kadar ölçüleri de versen ben üzerimde görmeden almam.

Birde çevremde çok yapılan birşey var, arkadaşım giriyor bir siteye 5-10 parça ürün alıyor deniyor beğenmediğini hop iade ediyor. Acaip bir iade döngüsü var.

Evrenoz
17-10-2014, 13:02
Network, fabrika, kiğili, efor gibi markalardaki bedenimi biliyorum. Dükkandan almak yerine internetten alışveriş yapmayı tercih ediyorum. Özellikle morhipoyu aktif kullanıyorum. Misal bugün Fabrika'da 30 TL'ye gömlek, 40 TL'ye pantolon vardı.. Bedava neredeyse... Keza networkte de 60-70 TL'ye gömlek, 70-80 TL'ye pantolon sık sık bulunabiliyor..

Alışveriş yaparken 1 Beden büyük - küçük ve hoşuma giden bir kaç renk vs siparişi verip beğendiklerimi tutuyorum, beğenmediklerimi geri yolluyorum. Hem çok uyguna alışveriş yapıyorum hem de zaman kaybetmiyorum.. Geri yollarken kargo ücreti ödemiyorum, param da 3-4 gün içinde hesabıma geri yatıyor.. Bu şekilde çalışan, güvenilir, beden sorunu yaşamayacağım, kalitesinden emin olduğum bir marka söz konusu ise zevkle internet alışverişini kullanırım. Takım elbisede göğüs - bel beden sorunu yaşamıyorum, paça boyunu da mevcut / aynı marka pantolonlarımla beraber terziye yollayıp "buna göre kes 3-4 cm içte pay bırak" diyorum.. Henüz uzun ya da kısa geldiği olmadı..

İnternet alışverişinde en çok dikkat ettiğim şey marka.. Bilmediğim, daha önce mağazasında görmediğim / denemediğim ürünlere pek sıcak bakmıyorum.. Misal, kalitesi süper ve fiyatı çok ucuz olsa bile xxxxyyy marka bir ürünü kolay kolay tercih etmem..

murat89
17-10-2014, 13:06
Spor vs giyimde internet mantıklı ama bu tür klasik özellikle takım elbise'de zor bence. Ne kadar ölçüleri de versen ben üzerimde görmeden almam.

Birde çevremde çok yapılan birşey var, arkadaşım giriyor bir siteye 5-10 parça ürün alıyor deniyor beğenmediğini hop iade ediyor. Acaip bir iade döngüsü var.

Klasik giyimde bende sizin gibi düşünüyorum.

Ve diğer konuya başka birşey daha eklemek istiyorum.Bir arkadaşım bilindik bir kampanya sitesinde depo sorumlusu olarak çalışıyordu.İade süresi 30 iş günü genelde bu tarz yerlerde kıyafetleri 2-3 hafta giyip tekrar iade edenlerin olduğunu ve bunun gibi birsürü şey ile karşı karşıya kalmışlar.

Tayfun.O
17-10-2014, 13:14
internet çağında yaşıyoruz, internet sitesi kurmak büyük bir reklam olur ayrıca yanında 1-2 hafta içinde değiştirme fişi verirseniz daha güzel olur gibime geliyor çünkü kıfayet olmaz büyük gelir küçük gelir değiştirmek isteyen olur