PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Korsan Taksisin diyerek aracımı Bağladılar !

Sayfa : 1 [2]

blow07
29-10-2014, 19:59
Birader ben 27 yaşındayim.uni. Grafik tasarım.mezunuyum. besyo terkim. Ilisans mezunuyum ayni zamanda pmyo mezunuyum
Yani senin okuduğundan cok okudum orası kesin. Lisede ben de cok dayak yedim polisten. Okul önünde gezmeyin der döverlerdi dövüşmeyin der doverlerdi. Ama polislerin anasina sövmezdik. Eve gidince babam ne *** yedin de polis dövdü iyi etmiş derdi. Sizin gibi giderli konusmazdk polise. Ama geldik polis olduk. Köydeki cobandan polis devri kapandi ayrıca. Bakınız pomem.
Sen yanında hatun var diye alttan alma sonra deki polis ceza yazdı. Yazar kardeşim sen o adami ikna edeceksin ,inandiracaksin. Bu senin isin. Inanmazsa ceza yazmak da onun isi. Bu kadar basit. Yazılan cezayı savunmuyorum ama o adami orda ikna etmek senin görevin. Yazilan cezadan da senin tribin sorumlu.

Polis misin ? Allah başka dert vermesin. 1-2 sayfa öncesinde bir polis arkadaşımın yazısını paylaştım. Umarım okumuşsunuzdur ;)

blow07
29-10-2014, 20:06
Polis misin ? Allah başka dert vermesin. 1-2 sayfa öncesinde bir polis arkadaşımın yazısını paylaştım. Umarım okumuşsunuzdur ;)

ence biraz da kendimizi eleştirmeliyiz !
Size bu sabah yaşadığım bir olaydan kısaca bahsedeceğim.
Sabah 5:30 da iş yerimde doğru gitmek için evimden tam olarak çıkmıştım ki bir polis kalabalığı gördüm. Fazla aldırış etmeden arkamı döndüm tam gidecektim ki arkamdan bir ses " şşt lan heey sana diyorum baksana buraya nereye gidiyosun sana diyorum" diyerek bana seslendi. Arkamı dönüp efendim dediğim de "sana diyorum nereye gidiyorsun lan sen? Polisim ben !buraya gel diyerek üzerime doğru sivil birisi yürüdü.
-görmüyomusun lan burda bu kadar polisi neden bakmıyosun buraya? Polis ! Gel !deyince bana kimliğini göstermesini istedim.
-bu kadar polis var burda hala ne kimliği soruyosun deyince çıkardım bende kimliğimi göstererek iş yerime gittiğimi söyledim. Ben kimlik gösterince adam gibi söylesene lan gerizekalı ne artist artist kimlik gösteriyosun deyip arkasını dönüp gitti. Hayata bakış açısı dar olan bu şahsiyetle daha fazla muhatap olmak istemediğimden dolayı olayı çok büyütmeden döndüm arkamıyürüdüm gittim.
Anlatmak istediğim konuya gelecek olursak. Vatandaşımızın çoğunun neden polisten nefret ettiğini eskiden az çok bilirdim ama artık iyiden iyiye anlıyorum. Hayattaki tek başarısı polis olmak olan bu insanlar bu teşkilatta var oldukça insanımız polisine saygı değil nefret duymaya devam edecekler. Bu insanlar ne yazık ki polis teşkilatında bir hayli fazla. İnsanlara saygı duymayan, devletin ona verdiği yetkiyi sorumluluk değilde bir üstünlük olarak gören bu insanlar oldukça polis teşkilatı ne yazık ki yerinde sayacaktır.
Senin yaptığın operasyondan kimse haberdar olmak zorunda değil! Ya da sen eğer sivilsen ve gelip bir vatandaşa kimlik soruyorsan önce kendi kimliğini ibraz etmek zorundasın. Polis olmak demek devletin sana verdiği yetkiyle kendi vatandaşını hor görmek değildir. Ya da sivil olan herkes potansiyel suçlu değildir. Ne zaman ki bu görevli polisler! nezaketi öğrenir, vatandaşa sadece insan olduğu için değer verirse işte o zaman teşkilat olarak saygıyı fazlasıyla hakeder.
Polis teşkilatında böyle insanların olduğu ne yazık ki bir gerçek. Ama inşallah eğitim seviyemiz arttıkça, okudukça, geliştikçe bu nesli tükenmekte olan insanlar azalarak bitecekler. Bir kaç "hayattaki tek başarısı polis olmak olan insan" yüzünden koskoca bir teşkilatı gömmek ya da polislerin hepsi aynı yeaa demekte yanlış. Çünkü çok kıymetli insanlarda azımsanmayacak kadar fazla.
Ben bile bu durumdan bu kadar rahatsız oluyorsam eminim vatandaşımız bu konudan bir hayli müzdarip.
Tek temennim Polis teşkilatının kısa vadede tamamen düzelerek vatandaşına, personeline daha fazla kıymet veren bir hâl alması. Yoksa işler içler acısı..

ÖmerF.Bayar
29-10-2014, 20:15
Konu sahibinin basina geleni ilk yorumumda belirttim, kesinlikle kabul edelecek sey degil fakat genel olarak polis dusmanligi kabul edilemez, Turk polisi emin olun bircok ulke polisinden daha iyi ve duzgun, cok sukur onlarca ulke gordum ve buna dayanarak soyluyorum.
Tekrar gecmis olsun arkadasim, insallah hakettigi bulur size bu sekilde davranan polis.

Mikrop_Ali
29-10-2014, 20:25
Eğer bir hatanız eksiğiniz yanlışınız yoksa fazla muhattap olmadan memurun sorduğuna sadece cevap vermeyi deneyin..

Yigit-Y
29-10-2014, 20:42
ence biraz da kendimizi eleştirmeliyiz !
Size bu sabah yaşadığım bir olaydan kısaca bahsedeceğim.
Sabah 5:30 da iş yerimde doğru gitmek için evimden tam olarak çıkmıştım ki bir polis kalabalığı gördüm. Fazla aldırış etmeden arkamı döndüm tam gidecektim ki arkamdan bir ses " şşt lan heey sana diyorum baksana buraya nereye gidiyosun sana diyorum" diyerek bana seslendi. Arkamı dönüp efendim dediğim de "sana diyorum nereye gidiyorsun lan sen? Polisim ben !buraya gel diyerek üzerime doğru sivil birisi yürüdü.
-görmüyomusun lan burda bu kadar polisi neden bakmıyosun buraya? Polis ! Gel !deyince bana kimliğini göstermesini istedim.
-bu kadar polis var burda hala ne kimliği soruyosun deyince çıkardım bende kimliğimi göstererek iş yerime gittiğimi söyledim. Ben kimlik gösterince adam gibi söylesene lan gerizekalı ne artist artist kimlik gösteriyosun deyip arkasını dönüp gitti. Hayata bakış açısı dar olan bu şahsiyetle daha fazla muhatap olmak istemediğimden dolayı olayı çok büyütmeden döndüm arkamıyürüdüm gittim.
Anlatmak istediğim konuya gelecek olursak. Vatandaşımızın çoğunun neden polisten nefret ettiğini eskiden az çok bilirdim ama artık iyiden iyiye anlıyorum. Hayattaki tek başarısı polis olmak olan bu insanlar bu teşkilatta var oldukça insanımız polisine saygı değil nefret duymaya devam edecekler. Bu insanlar ne yazık ki polis teşkilatında bir hayli fazla. İnsanlara saygı duymayan, devletin ona verdiği yetkiyi sorumluluk değilde bir üstünlük olarak gören bu insanlar oldukça polis teşkilatı ne yazık ki yerinde sayacaktır.
Senin yaptığın operasyondan kimse haberdar olmak zorunda değil! Ya da sen eğer sivilsen ve gelip bir vatandaşa kimlik soruyorsan önce kendi kimliğini ibraz etmek zorundasın. Polis olmak demek devletin sana verdiği yetkiyle kendi vatandaşını hor görmek değildir. Ya da sivil olan herkes potansiyel suçlu değildir. Ne zaman ki bu görevli polisler! nezaketi öğrenir, vatandaşa sadece insan olduğu için değer verirse işte o zaman teşkilat olarak saygıyı fazlasıyla hakeder.
Polis teşkilatında böyle insanların olduğu ne yazık ki bir gerçek. Ama inşallah eğitim seviyemiz arttıkça, okudukça, geliştikçe bu nesli tükenmekte olan insanlar azalarak bitecekler. Bir kaç "hayattaki tek başarısı polis olmak olan insan" yüzünden koskoca bir teşkilatı gömmek ya da polislerin hepsi aynı yeaa demekte yanlış. Çünkü çok kıymetli insanlarda azımsanmayacak kadar fazla.
Ben bile bu durumdan bu kadar rahatsız oluyorsam eminim vatandaşımız bu konudan bir hayli müzdarip.
Tek temennim Polis teşkilatının kısa vadede tamamen düzelerek vatandaşına, personeline daha fazla kıymet veren bir hâl alması. Yoksa işler içler acısı..

Polisin G.t kaldıran bu hukumet.

Gidişat daha da kötüye gider.allah bize sabır versin

blow07
29-10-2014, 20:46
Bana göre polisin bir düşmanı halk dışında yine polis.Elbet babası akrabası vsvs. polis olan çok insan var . Benim de 3-4 arkadaşım var öyle ve hepsi yine kendi meslektaşlarının hareketlerinden rahatsız.

kickboxer
29-10-2014, 20:47
Arabamda egzoz var diye zamanında tuttuklanan biri olarak söylüyorum.Yaşadığınız bizim ülkemizde çok normal bir olay.

yesil
29-10-2014, 21:02
Bu tarz yanlış davranışları genellikle yeni ve genç polisler yapıyor. Eskiler daha anlayışlı. Bununda nedeni belli, polisleri niteliklerine göre değilde bağlı olduğu cemaate veya partiye göre seçen devletin polisinden ne beklenebilir. Polisi gectim savcısından, hakiminden ne beklenir. Polis haksızlığı yüzünden bir ceza yersin, hakim haksızlık yaparsa ne olacak onu düşünmek lazım.

Dayı
29-10-2014, 21:15
Yazmayım diyorum günlerdir ama;
2 sene önce 29 Ekim Ankara Ulus 1inci Meclis önünde yapılan bayram kutlamalarını ve polis müdahalesini özellikle ankara lı olanlarınız hatırlar. o dönemde 72 yaşında olan annem bayram kutlaması esnasında polisin müdahalesi/şiddeti ile 7 kaburgası, köprücük kemiği 2 yerden, kolu tek yerden kırılmış ve göz retinası yırtılmıştır. Dönemin başbakanı meclis kürsüsünden o marjinal terörist kadın diye başlayan bir konuşma bile yapmıştır.
Gelelim günümüze; yaklaşık 3 ay kadar önce kapı çaldı, açtık, karşımızda 3 polis memuru, annem hakkında mevcutlu olarak savcılığa götürme emri çıkartmışlar. neyse avukatlar vs vs , savcı ile görüşmeler sonucunda 3 saat sonra biz götürdük. Savcı ya çıktık anneme sorulan soru ; bayrama gitme talimatını size kim verdi? neyse bu soruyu atlattıktan sonra esas konu içeriye sırım gibi 3 çevik polis in girmesi ile anlaşıldı. sırım gibi 25 lik 3 delikanlı polisler, annemden(olay anında 72 yaşında) bu teyze bizi darp etti diye şikayetçi olmuşlar. Karşılıklı dava halen sürmekte.
Yukarda bir arkadaşın dediği gibi eskiden polise kalkan eller kırılsın diyen benden bugün 1 bardak su istemesinler.

http://www.odatv.com/n.php?n=kimsenin-burnu-kanamadiysa-bu-goruntu-ne--3010121200
http://www.turkhaberler.net/yerel/peki-buna-teror-denmezde-ne-denir.htm

blow07
29-10-2014, 21:18
2 sene önce 29 Ekim Ankara Ulus 1inci Meclis önünde yapılan bayram kutlamalarını ve polis müdahalesini özellikle ankara lı olanlarınız hatırlar. o dönemde 72 yaşında olan annem bayram kutlaması esnasında polisin müdahalesi/şiddeti ile 7 kaburgası, köprücük kemiği 2 yerden, kolu tek yerden kırılmış ve göz retinası yırtılmıştır. Dönemin başbakanı meclis kürsüsünden o marjinal terörist kadın diye başlayan bir konuşma bile yapmıştır.
Gelelim günümüze; yaklaşık 3 ay kadar önce kapı çaldı, açtık, karşımızda 3 polis memuru, annem hakkında mevcutlu olarak savcılığa götürme emri çıkartmışlar. neyse avukatlar vs vs , savcı ile görüşmeler sonucunda 3 saat sonra biz götürdük. Savcı ya çıktık anneme sorulan soru ; bayrama gitme talimatını size kim verdi? neyse bu soruyu atlattıktan sonra esas konu içeriye sırım gibi 3 çevik polis in girmesi ile anlaşıldı. sırım gibi 25 lik 3 delikanlı polisler, annemden(olay anında 72 yaşında) bu teyze bizi darp etti diye şikayetçi olmuşlar. Karşılıklı dava halen sürmekte.
Yukarda bir arkadaşın dediği gibi eskiden polise kalkan eller kırılsın diyen benden bugün 1 bardak su istemesinler.

http://www.odatv.com/n.php?n=kimsenin-burnu-kanamadiysa-bu-goruntu-ne--3010121200

Yok artık. Allah korkusu kalmamış bu insanlarda yemin ederim ya.

SULTANOGLU
29-10-2014, 21:27
Konuya girip sizlerin basinizdan gecen olaylari okudukca dahada cok sinirim bozuluyor. Yazicak tek kelime yok, soylenecek tek soz yok.

bilalasmali
29-10-2014, 21:34
Bende yazmayayım yazmayayım diyorum ama günlerdir Bir kaç bireysel Hatayı tüm polis Teşkilatı'na yapıştırıp sövenleri izliyorum sövmeyip Yapıcı açıklama yapanları tenzih ederekten... ben ne polisim nede başka bir kişiyim sadece bu ülkenin Ekmeğini yiyen bir TÜRK vatandaşıyım Yakışmaz bize diyerekten
Konuya gelirsek önceki yorumlarımda arkadaşımız sonuna kadar Haklı diye söyledim ki bizde çok haksızlıklar yaşadık devamı da gelecek her insan evladı aynı mı?.Ne kadar ileri bir medeniyet olsak ta Yaşanacak iyisi var kötüsü var diye düşünüyorum.
Ayrıca bütün suç Hükümet'in zaten başımızdakilerin diyip kestirip atmak ne kadar doğru onu da anlayabilmiş değilim iki üç kendini bilmez polis çıkıp suçsuz teyzeye su sıkıyor olayda olduğu gbi milleti aşşağı görüp lakayitçe sorguluyor hemen gene hükümet vallahi gülüyorum Dağda kurt ölse gene hükümet :)

fa'R'uk
29-10-2014, 21:38
Lütfen elinizden gelenleri yapınız. İyice azıttı bu polisler . Resmen keyfe keder ceza yazılmış. Allah bin belasını versin o polisin. İnşallah sonuç aleyhinize sonuçlanır da bu poliste açığa alınır . Keşke biz de orada olabilsek ve şahitlik yapabilseydik size. :/

Burası biraz garip olmuş

Bu arada her zaman derim ki tek tarafın yazdığına göre hiç bir zaman kimseyi yargılamayın, küfür etmeyin hele ki genelleme yapmayın, çok istiyorsanız ceza tutanağından o polisi bulurum cevap hakkını ve olayı da yazdırırım ama konu sahibi ve bir sürü kişinin küfürlerinden dolayı iş çok uzar bence gerek yok

bilalasmali
29-10-2014, 21:43
Ayrıca polisimize verilecek yetki elinde molotof senin benim vergimizle yapılan ve ALINAN kamu mallarına zarar verenlere polise çocukların arkasından silah sıkanlara veriliyor.

Dayı
29-10-2014, 21:48
Bende yazmayayım yazmayayım diyorum ama günlerdir Bir kaç bireysel Hatayı tüm polis Teşkilatı'na yapıştırıp sövenleri izliyorum sövmeyip Yapıcı açıklama yapanları tenzih ederekten... ben ne polisim nede başka bir kişiyim sadece bu ülkenin Ekmeğini yiyen bir TÜRK vatandaşıyım Yakışmaz bize diyerekten
Konuya gelirsek önceki yorumlarımda arkadaşımız sonuna kadar Haklı diye söyledim ki bizde çok haksızlıklar yaşadık devamı da gelecek her insan evladı aynı mı?.Ne kadar ileri bir medeniyet olsak ta Yaşanacak iyisi var kötüsü var diye düşünüyorum.
Ayrıca bütün suç Hükümet'in zaten başımızdakilerin diyip kestirip atmak ne kadar doğru onu da anlayabilmiş değilim iki üç kendini bilmez polis çıkıp suçsuz teyzeye su sıkıyor olayda olduğu gbi milleti aşşağı görüp lakayitçe sorguluyor hemen gene hükümet vallahi gülüyorum Dağda kurt ölse gene hükümet :)

Su mu sıkıyor.

fa'R'uk
29-10-2014, 21:51
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t34.0-12/10728745_10152799003393560_293742864_n.jpg?oh=5f9a 510f7741b641b6d695ed38f89621&oe=545169E7&__gda__=1414615599_e1fd1b26d1bd9fa526fb7fa85019021 8

Herşeyi anladım da imzadan imtina hakkın varken niye bu cezayı imzaladın?

bilalasmali
29-10-2014, 21:55
Senden bir bardak su içmesinler acaba akşam evine Hırsız girse canına kast etse polisi aramayacakmısın yaw yaşın 47 benden kaç yaş büyüksün belkide bari sen deme be abim....

SekoLive
29-10-2014, 21:57
Su mu sıkıyor.

Dayı çok geçmiş olsun

Canım sıkıldı yazdıklarını okuyunca
Videoları seyir dahi etmedim

Anneye cok geçmiş olsun

grkm
29-10-2014, 22:02

Ağabey, annemize cok gecmisler olsun. Nasil buyuk bir sabir ornegi gostermissiniz, insan boyle bir durumda katil olur! Allah dusmanima vermesin demekten oteye birsey bulamadim.

SekoLive
29-10-2014, 22:02
Ayrıca polisimize verilecek yetki elinde molotof senin benim vergimizle yapılan ve ALINAN kamu mallarına zarar verenlere polise çocukların arkasından silah sıkanlara veriliyor.

Elinde molotof olana yine birey olmayacak tvden izlediginuz molotoflari canli olarak çokça görmüş birisi olarak yazıyorum

Yazdıklarini okuyorum da ilginç geliyor sade vatandaş olarak mi yazıyorsun yoksa bi parti üyesi yada yetkili birisinin yakini olarak mi yaziyosun?

Faruk abi gibi adamların bu teşkilatta yüzde atmış olmaları lazım ki biseyyler duzelsin

Dayı
29-10-2014, 22:04
evet yaşım 47, benim başıma gelen olay ile benim yaşımın pek ilgisi yok ama ne dememi beklersiniz. polis iyi yapmış, Cumhuriyet bayramı törenlerinde polis müdahalesi sonucu herkes kaçışırken annem yaşından dolayı kaç/amayınca sizin deyiminizle su sıkılarak bu hale getirilmiş, Allah şükür iyi ki bu hale getirmiş iyi yapmışlar ellerine sağlık mı dememi bekliyorsunuz. Hiç bir zaman temenni etmem ama ailenizden bir birey bir gün bu hale getirilirse umarım siz polise elinize sağlık, çok teşekkür ederim dersiniz.

http://i552.photobucket.com/albums/jj348/Dayisti/20121108_114416_zpsbe7ff32f.jpg[/URL]

not; resim boyutunda bir hata varsa lütfen adminler düzeltebilirmi?

Senden bir bardak su içmesinler acaba akşam evine Hırsız girse canına kast etse polisi aramayacakmısın yaw yaşın 47 benden kaç yaş büyüksün belkide bari sen deme be abim....

grkm
29-10-2014, 22:04

guzel kardesim, canina kast eden hirsiza " bir dk 155i arayayim gelsinler " mi diye soracaksin ? Hukuk degil guguk milleti olmusuz , kanunlar suclunun yaninda islerken polis mi vatandasina sahip cikiyor ?

Bu ulkede sansa yasiyoruz yalnizca sansimizla..

bilalasmali
29-10-2014, 22:08
Elinde molotof olana yine birey olmayacak tvden izlediginuz molotoflari canli olarak çokça görmüş birisi olarak yazıyorum

Yazdıklarini okuyorum da ilginç geliyor sade vatandaş olarak mi yazıyorsun yoksa bi parti üyesi yada yetkili birisinin yakini olarak mi yaziyosun?
Faruk abi gibi adamların bu teşkilatta yüzde atmış olmaları lazım ki biseyyler duzelsin

Adım soy adım ortada yazıyor hiç bir partiye üye değilim hiç bir yetkilinin yakında değilim.
Bende Çokça gördüm hatta Kağıthane nurtepede eşimle arabada seyir ederken önümüzü kestiler yüzü maskeli elinde molotoflular emin ol senden daha çok yakın olmuşumdur...

bilalasmali
29-10-2014, 22:10
evet yaşım 47, benim başıma gelen olay ile benim yaşımın pek ilgisi yok ama ne dememi beklersiniz. polis iyi yapmış, Cumhuriyet bayramı törenlerinde polis müdahalesi sonucu herkes kaçışırken annem yaşından dolayı kaç/amayınca sizin deyiminizle su sıkılarak bu hale getirilmiş, Allah şükür iyi ki bu hale getirmiş iyi yapmışlar ellerine sağlık mı dememi bekliyorsunuz. Hiç bir zaman temenni etmem ama ailenizden bir birey bir gün bu hale getirilirse umarım siz polise elinize sağlık, çok teşekkür ederim dersiniz.

http://i552.photobucket.com/albums/jj348/Dayisti/20121108_114416_zpsbe7ff32f.jpg[/URL]

not; resim boyutunda bir hata varsa lütfen adminler düzeltebilirmi?
Ben anne derken mecazi başka bir bayan anlamıştım çok büyük geçmiş olsun.

Dayı
29-10-2014, 22:11
Resim boyutu için özür dilerim, yetkili bir kişi düzeltebilirse memnun olurum.

SekoLive
29-10-2014, 22:16
Adım soy adım ortada yazıyor hiç bir partiye üye değilim hiç bir yetkilinin yakında değilim.
Bende Çokça gördüm hatta Kağıthane nurtepede eşimle arabada seyir ederken önümüzü kestiler yüzü maskeli elinde molotoflular emin ol senden daha çok yakın olmuşumdur...

Eminim, benden yakin olmamistrsin

Nurtepenin 5kati olay çıkma performansı olan bi semtte 27 senem geçti.

fa'R'uk
29-10-2014, 22:17
Bunun bizzat örneğini 2010 yılında ben yaşadım. Sadece burnumda nokta kadar ''BEN'' var diye mülakatta elendim. Ama aynı yıl mülakatı geçen arkadaşlarımı bir görseniz tipini seveyim dersiniz çocuklara. Dediğiniz gibi zamanında ne torpiller döndü.. Şuanki sistem nedir ne değildir bilmiyorum ama...

2010 da dert sahibi olmak için mi uğraştın olamadın diye mi bu kin? Gerek yok böyle her seferinde giydirmeye çalışmaya

jr1905
29-10-2014, 22:17

Bunu gerçekten inanarak mı söylüyorsun ?

orcunnn
29-10-2014, 22:22
nereye gıdıyor ulke cok merak edıyorum

bugun cevırmeye gırdık onde plaka yoktu polıs agırlık mı yapıyor dedı dusmus dedık ensemızı sevdı ( 50 yaslarında) takarsınız plakayı dedı dıkkat edın dedı gonderdı

bıde arkadasın basına gelene bak vursan vıcdan azabı cekmessın yanı anlımıyorum bunlar turke mı ? dusman efedendıye mı ? dusman ıc savas cıksın mıllet ayaga kalsın mı ıstıyorlar ajanlarmı ne ayaklar anlamıyorum

yıne kısa bır ornek vereyım buda polıs taksımden otoparktan cıkıyorum hanım yanımda
tam cıkarken kaputa bır yumruk yavas lan dıye sıvıl 2 kısı
ındıgım gıbı agzına caktım kanlar ıcınde yere dustu dıgerıne saldırcam araya grdıler adam komsermıs :)
ama sıvıl tabı butun polısler toplandı anahtarlarımı almaya calıstılar vermedım karıstı ortalık allahtan taksıcı abıler polıse yuklendı polıslere bastım gıttım aradan
bu nasıl zınıyet ama bu arkadasın dava sonucunu cok merak edıyorum ben olsam pesını bırakmam

yesil
29-10-2014, 22:24

Evimize hırsız girince polisi arayacaz kimi arayacaz. Polisin görevi insanları korumak. Evime hırsız girince polisi arıyoruz diye yaptığı herseyi hoş mu göreceğiz böyle mantık olabilir mi. Polisi olmayan devlet mi var. Mühim olan polisin görevini düzgün yapması, suistimal etmemesi, edenlerinde cezası çekmesi. Kimsenin polis olmasın, asker olmasın ortalığı teröristlere bırakalım gibi bir isteği yok. Herkes görevini düzgün yapsın yeter. Bu ülkede polisler görevini hakkıyla yapıyor mu yapmıyor mu. Yapmayanlar cezasını buluyor mu bulmuyor mu. Benim icin iki sorununda cevabı hayır. Bu yüzden poliside sevmiyorum sistemide sevmiyorum.

fa'R'uk
29-10-2014, 22:25
Mod arkadaşlar 5. Sayfadaki ceza tutanağı ve o Sayfayı alıntı yaptığım 14.sayfadaki mesajımdaki resme ne oldu ve benim avalarım nasıl değişti?

bilalasmali
29-10-2014, 22:26
Bunu gerçekten inanarak mı söylüyorsun ?

Ülkemizin her köşe başının , istanbulun göbeğindeki semtlerin bile anasını bellediler evet inanıyorum caydırıcı bir güç olmalı çok övünülen gezi Parkı eylemlerinde bile Apo bayrağı astılar taksimin göbeğinde türk bayrağı ile de yan yana poz vermişler daha ne olsun

Suleyman
29-10-2014, 22:27
Konu sahibi ve @Dayı çok geçmiş olsun..

fa'R'uk
29-10-2014, 22:28
Ülkemizin her köşe başının , istanbulun göbeğindeki semtlerin bile anasını bellediler evet inanıyorum caydırıcı bir güç olmalı çok övünülen gezi Parkı eylemlerinde bile Apo bayrağı astılar taksimin göbeğinde türk bayrağı ile de yan yana poz vermişler daha ne olsun

Bilal sana Alıntı yaparak genele yazayım konu dışına çıkılmasın

Suleyman
29-10-2014, 22:29
Mod arkadaşlar 5. Sayfadaki ceza tutanağı ve o Sayfayı alıntı yaptığım 14.sayfadaki mesajımdaki resme ne oldu ve benim avalarım nasıl değişti?

Avatarı herhangi bir resim yükleme sitesinden mi yüklediniz yoksa direkt bilgisayardaki fotoyu upload ederek mi?Eğer ilk dediğimse sebebini yazacağım.

fa'R'uk
29-10-2014, 22:30
Avatarı herhangi bir resim yükleme sitesinden mi yüklediniz yoksa direkt bilgisayardaki fotoyu upload ederek mi?Eğer ilk dediğimse sebebini yazacağım.

4 senedir aynı hatırlamıyorum nereden yüklediğimi

fa'R'uk
29-10-2014, 22:32
Profilime girince eski resmim görünüyor (Honda'nın olan) mesaj yazınca sahildeki bankta oturan biri görünüyor ne alaka anlamadım

Suleyman
29-10-2014, 22:33
4 senedir aynı hatırlamıyorum nereden yüklediğimi

İlk dediğim gibiyse, bazı resim yükleme sitelerindeki linklerin, o link kullanılmadığında veya kullanılsa bile belli bir ömrü olduğu için size ait olan foto uçmuştur. Profilden avatarını değiştir kısmına girip bakarsan görebilirsin ne şekilde yüklediğini.

suk3b3
29-10-2014, 22:49
Bir polis günde ortalama 16 saat civarı çalışır. Ek mesai ücreti ALMAZ. Tüm lig maçlari, secim gezileri ,bakan ziyaretleri ,toplantilar , koopaeatif secimleri, u14-15..19 maclari , vb. Satranç turnuvalari dahil olmak üzere adliye hastane gibi bilimum yerlerde çalıştırılır. Kumanyasi genelde ekmek arası kaşar ve su olur. Haftada 6 gün çalışır ve pazara gelen izinler yanar. Bot'un içine giyilen gri çoraptan ceza yer , dış görevlerde otobüste günlerce uyur yer dinlenir. Aynı zamanda yüzlerce arabayi durdurup kimlik kontrolu yapar.
Kontrol saati 21:00 -23:00 olur. 07:00 da alınan görevden çıkış saatine kadar bir kere bile oturmamis ayakta durmustur. Amir müdür baskisi , yorulmuş ayaklar ,açıkmış bi mide, saatlerdir konuşulmams bir sevgili sonucu sinirler gerilir. Elinden geldiğince kibar olursun. Biri gelir atar yapar polis alttan alir. 2 -3-4 alırsın. Sonra biri derki sen kim oluyosun da bana kimlik soruyosun.
Güzel kardeşim ben; vatana hizmet etmek adına 2 üniversite okuduktan sonra severek ve isteyerek 640 gün her sabah güneş doğmadan sakal traşi olup eğitim yaparak polis olan biriyim. Robot değilim. Benim de hislerim duygularim var. Sen batıda starbucks da vaytmoka nı içerken ben -30 larda Van/özalp da her an roket gelebilir kaygısı ile gözümü kirpmadan nöbet tutuyorum. Sen vatanin için retweet yaparken ben vatanim için canımı veriyorum. Ben kim miyim ? Polisim kardeşim. Gözünüzde zerre değeri olmayan polis..

M_PROJECT
29-10-2014, 23:13
Bir polis günde ortalama 16 saat civarı çalışır. Ek mesai ücreti ALMAZ. Tüm lig maçlari, secim gezileri ,bakan ziyaretleri ,toplantilar , koopaeatif secimleri, u14-15..19 maclari , vb. Satranç turnuvalari dahil olmak üzere adliye hastane gibi bilimum yerlerde çalıştırılır. Kumanyasi genelde ekmek arası kaşar ve su olur. Haftada 6 gün çalışır ve pazara gelen izinler yanar. Bot'un içine giyilen gri çoraptan ceza yer , dış görevlerde otobüste günlerce uyur yer dinlenir. Aynı zamanda yüzlerce arabayi durdurup kimlik kontrolu yapar.
Kontrol saati 21:00 -23:00 olur. 07:00 da alınan görevden çıkış saatine kadar bir kere bile oturmamis ayakta durmustur. Amir müdür baskisi , yorulmuş ayaklar ,açıkmış bi mide, saatlerdir konuşulmams bir sevgili sonucu sinirler gerilir. Elinden geldiğince kibar olursun. Biri gelir atar yapar polis alttan alir. 2 -3-4 alırsın. Sonra biri derki sen kim oluyosun da bana kimlik soruyosun.
Güzel kardeşim ben; vatana hizmet etmek adına 2 üniversite okuduktan sonra severek ve isteyerek 640 gün her sabah güneş doğmadan sakal traşi olup eğitim yaparak polis olan biriyim. Robot değilim. Benim de hislerim duygularim var. Sen batıda starbucks da vaytmoka nı içerken ben -30 larda Van/özalp da her an roket gelebilir kaygısı ile gözümü kirpmadan nöbet tutuyorum. Sen vatanin için retweet yaparken ben vatanim için canımı veriyorum. Ben kim miyim ? Polisim kardeşim. Gözünüzde zerre değeri olmayan polis..

forumda ki askerlerde yazsin
forumda ki doktorlar da yazsin
forumda ki ogretmenler de yazsin ...

Duzgun bir polis oldugunu dusunuyorsan zaten genellemelerden kendine pay cikartmazsin . Bosa alinganlik yapma , bu forumda ki ilk yada tek polis sen degilsin , senin ustun rutbelilerin bile mevcut fakat kimse senin gibi yazilar yazmiyor .

BaDCaT
29-10-2014, 23:18

Merak ettim ne okudun bolum ?

Emir_b16a
29-10-2014, 23:20

kesinlikle polis veya sivil diye kimseyi ayırmam özel hayatında yada çevirmeye girdiğimde bunu belirtmek isterim

vatana millete hizmet etmek için polis olmuşsun helal olsun sana :)

ama şunu bil arkadaşım kimse seni zorla polis yapmadı o şanlı üniformayı üzerinde taşıyorsan senin hislerin o üniforma içindeyken herkeze eşit olmak zorunda

eğer milletin içtiği kahve attığı tweet sana batıyorsa sen evet vatana hizmet ettiğini düşünürken milletini ezmiş oluyorsun bunu unutma

ben -30 da vs siz sıcak yatağınızda psikolojisi poliste olmaz istersen bırakırsın işi 2 diplomanla başka bi iş yapar yine vatanına milletine hizmet edersin

ha belki daha az maaş alırsın ama rahatsız olduğun -30 derece ve roket olmaz ama olucak olanı söyliyeyim sana

kız arkadaşında eğlenceye giderken altında son model ekip otosu bir polis çevirir senin bin bir zorlukla aldığın arabayı hiç yoktan bi sebeple bağlamaya kalkar yada yanında kız arkadaşın varken aynı senin gibi düşünüp duyguları ön plandayken ters bi şekilde karşısındakini aşalarcasına sorular sorar sonra adamın 2 ayda kazandığı parayı 1 seferde ceza yazar bide üstüne adamı 50 000 çeşit azarlar sonra ekip otosunda yanındaki arkadaşıyla kahkaha atar ...

yaptığınız işe saygım sonsuz ama o üniforma altında hemde maaşlarınız gayet iyiyken rica ederim benim duygularım var demeyin en başta üzerinizdeki üniformaya ayıp duygularınıza hakim olamama gibi bi zayıflığı ne türk polisi nede askeri kabul edebilir

bu gün sizin yaşınızdaki bir elekronik mühendisinin neler çektiğinide yazayım

yıllarca okul okur diplomasını alır aylarca iş bulamaz bulduğu iştede 900 lira maaş verirler ne hafta sonu vardır ne gecesi ne gündüzü sizden pek farklı değil ama maaş farkettiyseniz sizden biraz az evet iş yeri soğuk değildir roket atılması riskide yoktur ama patron baskısı işçiyle uğraşmak vs bunlarda yaşadıklarınıza benziyor

bu yüzden bu adamın içtiği kahve attığı tweet size batmasın rica ederim

bunlar sizin gözünüze batmadığı zaman içinizi yemediği zaman siz bu haklın gözünde ne kadar yükselebileceğinizi çok iyi biliyorsunuz :) o yüzden gözümüzde zerre kadar değeriniz yok diye kendinizi aşalamayı bırakın rica ederim

çünkü siz bizim yaptıklarımızı siz rahatsınız biz rahat değiliz diye kıyasladığınız sürece bizden daha da uzaklaşıyorsunuz

sizin işiniz herkeze eşit ve aynı şekilde davranmak o yüzden kusura bakmayın benimde duygularım var o üniforma içinde geçerli değil

kusura bakmayın biraz uzun oldu

suk3b3 kardeşim sanada allah sabır versin görevinde başarılar dilerim ama rica ederim batı rahat doğu değil diye ayırma hizmet ettiğin devletin başındakiler bu hale getirdi bu ülkeyi :)

M_PROJECT
29-10-2014, 23:20
Birader ben 27 yaşındayim.uni. Grafik tasarım.mezunuyum. besyo terkim. Ilisans mezunuyum ayni zamanda pmyo mezunuyum
Yani senin okuduğundan cok okudum orası kesin. Lisede ben de cok dayak yedim polisten. Okul önünde gezmeyin der döverlerdi dövüşmeyin der doverlerdi. Ama polislerin anasina sövmezdik. Eve gidince babam ne *** yedin de polis dövdü iyi etmiş derdi. Sizin gibi giderli konusmazdk polise. Ama geldik polis olduk. Köydeki cobandan polis devri kapandi ayrıca. Bakınız pomem.
Sen yanında hatun var diye alttan alma sonra deki polis ceza yazdı. Yazar kardeşim sen o adami ikna edeceksin ,inandiracaksin. Bu senin isin. Inanmazsa ceza yazmak da onun isi. Bu kadar basit. Yazılan cezayı savunmuyorum ama o adami orda ikna etmek senin görevin. Yazilan cezadan da senin tribin sorumlu.

Merak ettim ne okudun bolum ?

bir kac sayfa once yazmis

bilalasmali
29-10-2014, 23:28
kesinlikle polis veya sivil diye kimseyi ayırmam özel hayatında yada çevirmeye girdiğimde bunu belirtmek isterim

vatana millete hizmet etmek için polis olmuşsun helal olsun sana :)

ama şunu bil arkadaşım kimse seni zorla polis yapmadı o şanlı üniformayı üzerinde taşıyorsan senin hislerin o üniforma içindeyken herkeze eşit olmak zorunda

eğer milletin içtiği kahve attığı tweet sana batıyorsa sen evet vatana hizmet ettiğini düşünürken milletini ezmiş oluyorsun bunu unutma

ben -30 da vs siz sıcak yatağınızda psikolojisi poliste olmaz istersen bırakırsın işi 2 diplomanla başka bi iş yapar yine vatanına milletine hizmet edersin

ha belki daha az maaş alırsın ama rahatsız olduğun -30 derece ve roket olmaz ama olucak olanı söyliyeyim sana

kız arkadaşında eğlenceye giderken altında son model ekip otosu bir polis çevirir senin bin bir zorlukla aldığın arabayı hiç yoktan bi sebeple bağlamaya kalkar yada yanında kız arkadaşın varken aynı senin gibi düşünüp duyguları ön plandayken ters bi şekilde karşısındakini aşalarcasına sorular sorar sonra adamın 2 ayda kazandığı parayı 1 seferde ceza yazar bide üstüne adamı 50 000 çeşit azarlar sonra ekip otosunda yanındaki arkadaşıyla kahkaha atar ...

yaptığınız işe saygım sonsuz ama o üniforma altında hemde maaşlarınız gayet iyiyken rica ederim benim duygularım var demeyin en başta üzerinizdeki üniformaya ayıp duygularınıza hakim olamama gibi bi zayıflığı ne türk polisi nede askeri kabul edebilir

bu gün sizin yaşınızdaki bir elekronik mühendisinin neler çektiğinide yazayım

yıllarca okul okur diplomasını alır aylarca iş bulamaz bulduğu iştede 900 lira maaş verirler ne hafta sonu vardır ne gecesi ne gündüzü sizden pek farklı değil ama maaş farkettiyseniz sizden biraz az evet iş yeri soğuk değildir roket atılması riskide yoktur ama patron baskısı işçiyle uğraşmak vs bunlarda yaşadıklarınıza benziyor

bu yüzden bu adamın içtiği kahve attığı tweet size batmasın rica ederim

bunlar sizin gözünüze batmadığı zaman içinizi yemediği zaman siz bu haklın gözünde ne kadar yükselebileceğinizi çok iyi biliyorsunuz :) o yüzden gözümüzde zerre kadar değeriniz yok diye kendinizi aşalamayı bırakın rica ederim

çünkü siz bizim yaptıklarımızı siz rahatsınız biz rahat değiliz diye kıyasladığınız sürece bizden daha da uzaklaşıyorsunuz

sizin işiniz herkeze eşit ve aynı şekilde davranmak o yüzden kusura bakmayın benimde duygularım var o üniforma içinde geçerli değil

kusura bakmayın biraz uzun oldu

suk3b3 kardeşim sanada allah sabır versin görevinde başarılar dilerim ama rica ederim batı rahat doğu değil diye ayırma hizmet ettiğin devletin başındakiler bu hale getirdi bu ülkeyi :)

Öncelikle güzel gidiyordu yazın dedim ne güzel yazmış ama bazı yanlışlar var düzelteyim dedim :)

1-elektronik mühendisi 900 tl mi alıyor şirkette çaycı 1250 tl Maaş alıyorken ki elektronik mühendisi 900 tl lik iş bulabildiyse o onun rahata alışkın olmasındandır.
2.pkk ile işidi zaten devlet kurdu polis arkadasın dimi ondan Hükümet'in suçu oldu
Saygılar...

bilalasmali
29-10-2014, 23:32
forumda ki askerlerde yazsin
forumda ki doktorlar da yazsin
forumda ki ogretmenler de yazsin ...

Duzgun bir polis oldugunu dusunuyorsan zaten genellemelerden kendine pay cikartmazsin . Bosa alinganlik yapma , bu forumda ki ilk yada tek polis sen degilsin , senin ustun rutbelilerin bile mevcut fakat kimse senin gibi yazilar yazmiyor .

Ben kimsenin avukatlığını yapmam kusura kalma ama haksızlığa gelemem burda herkez yazarken ki polis arkadas neden yazamadım uzaklaştırılıp ban Alınca herkez burda yardırdı suk3b3'e uyarı yapmak için neredeydin ?

Emir_b16a
29-10-2014, 23:35
Öncelikle güzel gidiyordu yazın dedim ne güzel yazmış ama bazı yanlışlar var düzelteyim dedim :)

1-elektronik mühendisi 900 tl mi alıyor şirkette çaycı 1250 tl Maaş alıyorken ki elektronik mühendisi 900 tl lik iş bulabildiyse o onun rahata alışkın olmasındandır.
2.pkk ile işidi zaten devlet kurdu polis arkadasın dimi ondan Hükümet'in suçu oldu
Saygılar...

pkk ve işidden söz etmedim bu 1 :) (bu konu çok uzun hükümetlerin payı varmıdır yokmudur tartışılır ama 91 senelik ülkeyiz kağat üzerinde en güçlü ordulardan biri bizimken hala roket yeme riskimizin olması politik hatadır )

akp hükümetinden hiç söz etmedim bu 2 :)

devletin başındakiler dedim gelmiş geçmiş kim varsa

+ daha yeni işe girmiş elektronik mühendisi arkadaşım kağat üzerinde 1200 lira alırken eline geçen para 1000 lira civarında :) daha yüksek mağaşla iş vericek olan varsa yönlendirebilirim arkadaşımı :D

M_PROJECT
29-10-2014, 23:35
Ben kimsenin avukatlığını yapmam kusura kalma ama haksızlığa gelemem burda herkez yazarken ki polis arkadas neden yazamadım uzaklaştırılıp ban Alınca herkez burda yardırdı suk3b3'e uyarı yapmak için neredeydin ?

ne anlatmaya calisiyorsan hic bisi anlasilmiyor , imla kurallarina uyarak yazmayi dene ...

TolgaEsentepe
29-10-2014, 23:38
onlarca meslek içerisinden polisliği seçip sonra niye dert yanıyorsunuz ?

bilalasmali
29-10-2014, 23:40
ne anlatmaya calisiyorsan hic bisi anlasilmiyor , imla kurallarina uyarak yazmayi dene ...

Diyorsun polis arkadaşa burda böyle yazı yazma bende diyorum ki sana herkez yazı yazarken o neden yazmasın...ikinci olarak konunun önceki sayfalarına bakarsan suk3b3 arkadaşımız ban Alınca herkez çocuğa yardırdı.o zaman diğer arkadaşları uyarmak için neredeydin diyorum.

bilalasmali
29-10-2014, 23:44
[QUOTE=Emir_b16a;7652221]pkk ve işidden söz etmedim bu 1 :) (bu konu çok uzun hükümetlerin payı varmıdır yokmudur tartışılır ama 91 senelik ülkeyiz kağat üzerinde en güçlü ordulardan biri bizimken hala roket yeme riskimizin olması politik hatadır )

+ daha yeni işe girmiş elektronik mühendisi arkadaşım kağat üzerinde 1200 lira alırken eline geçen para 1000 lira civarında :) daha yüksek mağaşla iş vericek olan varsa yönlendirebilirim arkadaşımı :D[/QUOTE

Akp hükemeti dediğim yok:)
Şuan görevi tehlikede görev başındaysa polis veya asker bunun sorumlusu doğal olarak Ülkemizi tehdit eden terörist gruplar başka birileri varsa bilmiyorum

Ayrıca yardımcı olurum 1000 liraya mühendis çalışıyorsa...

M_PROJECT
29-10-2014, 23:45
Diyorsun polis arkadaşa burda böyle yazı yazma bende diyorum ki sana herkez yazı yazarken o neden yazmasın...ikinci olarak konunun önceki sayfalarına bakarsan suk3b3 arkadaşımız ban Alınca herkez çocuğa yardırdı.o zaman diğer arkadaşları uyarmak için neredeydin diyorum.

:D sen daha okudugunu anlamadan avukatlik yapmaya kalkiyosun . Ben yazi yazmamasini mi soylemisim :D

Ordan bakinca superman gibi mi duruyorum ? Herhangi bir konuda biri banlanip arkasindan yardirilinca uyarmak icin yetiseyim ?

bilalasmali
29-10-2014, 23:50

:D sen daha okudugunu anlamadan avukatlik yapmaya kalkiyosun . Ben yazi yazmamasini mi soylemisim :D

Ordan bakinca superman gibi mi duruyorum ? Herhangi bir konuda biri banlanip arkasindan yardirilinca uyarmak icin yetiseyim ?
Öle ima ediyorsun yazını okusan:) valla konuya hızır gibi yetiştin aynı Performansı beklerim sizler adminsiniz :)

Emir_b16a
29-10-2014, 23:50
[QUOTE=Emir_b16a;7652221]pkk ve işidden söz etmedim bu 1 :) (bu konu çok uzun hükümetlerin payı varmıdır yokmudur tartışılır ama 91 senelik ülkeyiz kağat üzerinde en güçlü ordulardan biri bizimken hala roket yeme riskimizin olması politik hatadır )

+ daha yeni işe girmiş elektronik mühendisi arkadaşım kağat üzerinde 1200 lira alırken eline geçen para 1000 lira civarında :) daha yüksek mağaşla iş vericek olan varsa yönlendirebilirim arkadaşımı :D[/QUOTE

Akp hükemeti dediğim yok:)
Şuan görevi tehlikede görev başındaysa polis veya asker bunun sorumlusu doğal olarak Ülkemizi tehdit eden terörist gruplar başka birileri varsa bilmiyorum

Ayrıca yardımcı olurum 1000 liraya mühendis çalışıyorsa...

malesef o fiyatta çalışıyorlar arkadaşım işe yeni girdikleri zamanda :) noc mühendisi diye işe alıp 1100 lira maaş teklif ediyorlar :)

konuyu uzatmıcam ama :D dayanamıyorum terörist gruplarla baş edemicek kadar güçsüz bi askeri birliğimiz yok :) 1 kaşık suda boğarız :) politika sıkıntılı ısrarla sölerim bunu :)

M_PROJECT
29-10-2014, 23:53
Öle ima ediyorsun yazını okusan:) valla konuya hızır gibi yetiştin aynı Performansı beklerim sizler adminsiniz :)

guzelim ben yazmadan zaten bunlari dusunup yazip okuyan bir insanim , ne ima ettigim gayet acik sen anlamadiysan sozum zaten sana degil bosa avukatlik cabalarina girme olur mu ?

Hizir gibi de yetisirim , yeri gelir gormezden de gelirim , Omer abi fotograf boyutuyla ilgili pm atmis o sayede baktim konuya , ha ilgilenmedigim konudan da ornek vereyim " bi bitmediniz " konusundaki ergen makasci da pm atmis hakaret ediyorlar konuyu silin diye , ilgilenmiyorum neden cunku adminiz dedigin gibi :D

bilalasmali
29-10-2014, 23:53
[QUOTE=bilalasmali;7652227]

malesef o fiyatta çalışıyorlar arkadaşım işe yeni girdikleri zamanda :) noc mühendisi diye işe alıp 1100 lira maaş teklif ediyorlar :)

konuyu uzatmıcam ama :D dayanamıyorum terörist gruplarla baş edemicek kadar güçsüz bi askeri birliğimiz yok :) 1 kaşık suda boğarız :) politika sıkıntılı ısrarla sölerim bunu :)

Biz inşaatla uğraşıyoruz bünyede makineden Elektriğe kadar mühendis var ilk defa sizden duydum 1000 tl ye elektronik müh Çalışıyor diye yeni mezun olmuş mühendis nereye giderse gitsin kasap dükkanı hariç 2000 tl den kapı açarlar en az ilk defa sizden duydum

Emir_b16a
29-10-2014, 23:57
[QUOTE=Emir_b16a;7652232]

Biz inşaatla uğraşıyoruz bünyede makineden Elektriğe kadar mühendis var ilk defa sizden duydum 1000 tl ye elektronik müh Çalışıyor diye yeni mezun olmuş mühendis nereye giderse gitsin kasap dükkanı hariç 2000 tl den kapı açarlar en az ilk defa sizden duydum

keşke öyle olsa :) aylarca iş arayıp bulamayan çok adam var piyasada :) malesef her gelen yeni mezuna sen gel 2000 lira verelim kimse demiyor :)

bilalasmali
29-10-2014, 23:58
guzelim ben yazmadan zaten bunlari dusunup yazip okuyan bir insanim , ne ima ettigim gayet acik sen anlamadiysan sozum zaten sana degil bosa avukatlik cabalarina girme olur mu ?

Hizir gibi de yetisirim , yeri gelir gormezden de gelirim , Omer abi fotograf boyutuyla ilgili pm atmis o sayede baktim konuya , ha ilgilenmedigim konudan da ornek vereyim " bi bitmediniz " konusundaki ergen makasci da pm atmis hakaret ediyorlar konuyu silin diye , ilgilenmiyorum neden cunku adminiz dedigin gibi :D
Admin sen çifte standart yapıp adamın ağzına lafı sokma he birde Adminsin sen güzelim müZelim konusmak yakışmıyor sana:) ben sana güzelim diye konustugumu hatırlamıyorum

bayramoglu
30-10-2014, 00:00
yapılan siyaset boş, yapılan savunmalar boş hep atar hep gider ülkenin nere gittiğini bilemem ama toplumcak hiç iyi gidemiyoruz hiç bi konuda.

bayramoglu
30-10-2014, 00:05

bunu etiketlemeyi unutmuşum; ben de iki üniversite okudum hem de çift ana dal ve işsizim. işim olan çağrı merkezinde çalışırken de hem okuyup hem günde 9 saat haftada 6 gün 920 tl maaşla çeşitli vardiyalarda başımdaki amirimin fırçası ayrı,telefondaki müşteri ayrı bağırıp küfrederken günde 1 saat kalkma hakkım var koltuktan tuvalet yemek hepsi içinde karnım aç uykusuzum vs vs alttan alın halimi; BEN BU YÜZDEN YAPARIM! maruz görün diyemedim. ve bu halden daha kötü durumda insanlar var. görevin neyse onu yapmak lazım şimdi sen vatan millet sakaryaya girersen sen de biz de hepimiz yanarız.

byAuris
30-10-2014, 00:44
Size Tek Bişey Diyicem Bu Değil Ama Benimde Başıma Bu Polislerden Dolayı Çok Geldi Köprü Son Çıkısı Bilirsiniz Beşiktaş Balmumcu Hemen Köşede Otobüs Durağı Var Karşıya Gidicem Yol Tarifi Almam Lazım Ailem Var Abada Girdim Oraya Telefonla Konuştum Polis Geldi Yanıma Ruhsatı İstedi Verdim İndim Arabadan Dedi Ön Cam Yan Arka Tavan Film Var Bende Adama DiyorumKi Ön De Var Ama Diğer Hiç Bi Yerde Yok Neyse Baktı Dediğim Gibi Ön Camda Var Tamam Yazabilirsiniz Dedim Haksızım Bu Sefer De Neden Buraya Girdin Dedi Durumu Anlattım Beni İlgilendirmez Burda Durmak Yasak Arkada Dursaydın Diyince Emniyet Şeridinimi Kapatıyim Yada Seyir Halindemi Gidiyim Dedim Banane Diyince Bende Onuda Yaz Lan Dedim Tabi Sinir Üst Seviyeye Çıkınca Ben Ağzımdan Herşeyi Saydım Elinden Ruhsatı Aldım Ailem Arabadan İndi Filan Ayırdılar Cezaya İmza Atmam Lazımmış Geldim Cezayı Aldım Yırttım Attım Arabaya Bindim Sinirli Bi Şekilde Bişeyde Yapamıyorsun Zoruna Gidiyo Yanından Tam Geçerken Seninle Uğraşmayan O.ç Dur Dedim Banada Sen Saten Ölesindir Diyince El Frenini Çektim İndim Baya Kapıştık Ayırdılar Filan Bindim Gittim Neyse Bu Adamın Sicil Nosunu Buldum Bimere Olduğu Gibi Ettiğim Küfürleri De Yazarak Yazdım 1e1 Olarak 2 Hafta Sonra Beni Karakola İfade Vermeye Çağırdılar Verdim İfademi 2 Hafta Önce Karar Geldi Kademe Düşürülmüş Yüz Yüze Özür Dilemesini İstiyorsanız Gelip Dilensin Dendi Ben Kabul Etmedim İlk Fırsatta Bimere Yazmanızı Tavsiye Ederim Bakmazlar Filan Demeyin Çok Önemsiyolar..

byAuris
30-10-2014, 01:07
Polis Gelicek Benim Kız Arkadaşımın Adını Sorucak Okuduğu Okulu Sorucak Bende Hepsini Cevaplıcam Yok Arkadaş Öle Bişey Polissiniz Diye Herşeyde Kendiniz Üstün Göremezsiniz Ben Ne Kadar Artislenirsem Artisleniyim Sen Bana Laf Ebeliği Yapamazsın Bu Sizin Eğitimlerinizde Var Ben Küfürde Etsem Sen Bana Bişey Diyemezsin Dersen Ceza Yersin Şikayet Üzerine Eğitim Alıyorsunuz Sonuçda..

Bizzat Geldi Başıma Çünkü.

Smt_Krblt
30-10-2014, 01:45
geçen bizim çocuklarla sıkıldık dur dedik zaten kaç saattir çalışıyoruz,morallerde bozuk kızlada konuşamadık ne zamandır dur dedik bi çevirme yapalım. durdurduk bi tane punto baktık arada bayanda var indirdik şöförü dedikki sen korsan taksisin kardeş olmadığına ikna et bizi. oda değilim dedi inanmadık bayanıda gördük yanında e ben kız arkadaşımla konuşamıyosam onunda arası bozulsun dur rencide edelim dedik hem eğlenirizde biraz, şeklimizi yaptık tavrımızı koyduk o bize şekil yapabiliceğini sandı yazdık cezayı arabayıda bağladık gönderdik... şimdi yorgunluğumuz mu geçti bizim? şimdi biz kız arkadaşımızla görüşememenin acısını çıkarttık mı ? ayaklarımız şişmişti o da yürüsün dedik onun arabayıda bağladık. adamız ya biz bayanın yanında şekil koyduk egomuzuda tatmin ettik... o düşünsün şimdi cezayı nasıl öder nasıl kanıtlar haklı olduğunu bana ne ? bana ne ? diye düşünen adam hizmet etmesin abi ne ülkesine ne milletine...
konuyu baştan sona okudum, büyük geçmiş olsun gerçekten. yaşım küçük yazmakta haddime değil belki ama yazıp yazıp siliyorum.
empati kurabilmek çok onemli bi yetenek bence, polisim deyip meslektaşlarını savunan zihniyetler yüzünden halkla polisin arasında bi bağ kalmadı zaten. geçmiş olsun arkadaşım bende polisim yardımcı olabiliceğim bişey varmı demek yerine görmediğin bilmediğin olayı yorumluyosun, yetmiyo bide bilmeden senin tavrın yanlıştır zaten diyosun, şimdi ben 19 yaşında bi genç olarak seni mi görüp örnek alıcam kendime ? allah kimseyi anlayışsız insanlarla muhattap etmesin...

tylan
30-10-2014, 02:59
oncelikle geçmiş olsun sen az bile yapmışın. senın yerın de ben olsa belkı o kadar sabırlı olamayabilirdim teelfon ile ev adresını alıpta napıcakmış o polıs sorması ayıp sorucaksa adam gibi soru sorsun. Sakın olmalıydın diyen arkadaşa seslenıyorum. Sen sakin olmaya devam et yarın bı gun sırf uzerınde unıforma var dıye yanından sevgılını,karını alırlar. yine sen dirayetını koru tamamı ?

Berkan
30-10-2014, 08:18
kimse alınmasın gücenmesin bir eleme usulumuz olmadığı için

nerde bir baltaya sap olamamış / iş bulamayan / ezik / kafasız varsa ya uzman çavus yada polis olup gotunu askeriyeye/polise dayıyo 500 tl maaş alamayacak adam alıyor min. 1,5-2bin TL sgirota ıvır zıvır devlet ocagı kovulma riski yok vs vs.

BurakOzdemir
30-10-2014, 08:34
geçen sorcaktımda banlanmış arkadaş.

suk3b3 ne zaman tayin oldun ?

RickPierOneiL
30-10-2014, 08:52
Size Tek Bişey Diyicem Bu Değil Ama Benimde Başıma Bu Polislerden Dolayı Çok Geldi Köprü Son Çıkısı Bilirsiniz Beşiktaş Balmumcu Hemen Köşede Otobüs Durağı Var Karşıya Gidicem Yol Tarifi Almam Lazım Ailem Var Abada Girdim Oraya Telefonla Konuştum Polis Geldi Yanıma Ruhsatı İstedi Verdim İndim Arabadan Dedi Ön Cam Yan Arka Tavan Film Var Bende Adama DiyorumKi Ön De Var Ama Diğer Hiç Bi Yerde Yok Neyse Baktı Dediğim Gibi Ön Camda Var Tamam Yazabilirsiniz Dedim Haksızım Bu Sefer De Neden Buraya Girdin Dedi Durumu Anlattım Beni İlgilendirmez Burda Durmak Yasak Arkada Dursaydın Diyince Emniyet Şeridinimi Kapatıyim Yada Seyir Halindemi Gidiyim Dedim Banane Diyince Bende Onuda Yaz Lan Dedim Tabi Sinir Üst Seviyeye Çıkınca Ben Ağzımdan Herşeyi Saydım Elinden Ruhsatı Aldım Ailem Arabadan İndi Filan Ayırdılar Cezaya İmza Atmam Lazımmış Geldim Cezayı Aldım Yırttım Attım Arabaya Bindim Sinirli Bi Şekilde Bişeyde Yapamıyorsun Zoruna Gidiyo Yanından Tam Geçerken Seninle Uğraşmayan O.ç Dur Dedim Banada Sen Saten Ölesindir Diyince El Frenini Çektim İndim Baya Kapıştık Ayırdılar Filan Bindim Gittim Neyse Bu Adamın Sicil Nosunu Buldum Bimere Olduğu Gibi Ettiğim Küfürleri De Yazarak Yazdım 1e1 Olarak 2 Hafta Sonra Beni Karakola İfade Vermeye Çağırdılar Verdim İfademi 2 Hafta Önce Karar Geldi Kademe Düşürülmüş Yüz Yüze Özür Dilemesini İstiyorsanız Gelip Dilensin Dendi Ben Kabul Etmedim İlk Fırsatta Bimere Yazmanızı Tavsiye Ederim Bakmazlar Filan Demeyin Çok Önemsiyolar..

bimere şikayette bulundum.mahkemeyede verdim.

Gko
30-10-2014, 08:57

Noktayi virgulu gectim de, her kelimeyi buyuk yazmak zor olmadi mi ? Ilk satiri okudum sonra biraktim okumayi

ersandeniz
30-10-2014, 09:06
Noktayi virgulu gectim de, her kelimeyi buyuk yazmak zor olmadi mi ? Ilk satiri okudum sonra biraktim okumayi
ben de direk bıraktım okumayı :)
bu hükümetin yaptığı en büyük kötülük oldu bence devlet kurumlarına olan güveni yok etti.. herkes devlet memurunu yandaş olarak belliyor..

kelalper
30-10-2014, 09:29
yaw bişey olamıyorsan git polis ol diye boşuna demiyorlar. Komiser ile polis memuru arasında 100 yıl fark var. Herkes komiser olamıyor okul okuması eğitim alması şart ama herkes polis olabiliyor.

emrese
30-10-2014, 09:30
Bu arada araç ve ceza ne oldu aracı çıkartabildinizmi son durum nedir

Gözden kaçmış sanırım araç ve kesilen ceza ne oldu bilgilendirirseniz sevinirim.
ilerde bizimde başımıza gelmiyeceğinin garantisi yok bilelimki tedbirli olalım.

fa'R'uk
30-10-2014, 09:33

Dün yazdım cevaplamadın, tekrar soruyorum bu kadar sorun yaşadım diyorsun koyduğun ceza makbuzunda niye imzan var? Imzadan imtina etme hakkın var , birde mahkeme dilekçeni de koyarmısın buraya sadece cezaya mı itiraz ettin memurlardan da şikayetçi oldun mu?

rebelh
30-10-2014, 09:58
Dün yazdım cevaplamadın, tekrar soruyorum bu kadar sorun yaşadım diyorsun koyduğun ceza makbuzunda niye imzan var? Imzadan imtina etme hakkın var , birde mahkeme dilekçeni de koyarmısın buraya sadece cezaya mı itiraz ettin memurlardan da şikayetçi oldun mu?

önce cezaya itiraz eder kazanırsa memurdan şikayetçi olabilir aynı mahkeme 2 farklı suça bakamaz..
ayrıca cezayı imzalaması arkadaşın yalancı ya da korsan taksi olduğu anlamına mı geliyor?
imzalamasa ne olacak polisi savunacak bir şey mi arıyoruz?

her polis konusunda bi açık arıyorsun bulamayınca foruma kızıyorsun abi saygı kurallarını aşmak istemem ama bu ülkede ki en hukuksuz kurum bir çok kişinin gözünde emniyet bunun sebebide emniyet güçleri biz değiliz

Caesar
30-10-2014, 10:02
Ya beyler yazı yazarken lütfen arada bir enter'e basın satır başı yapın. Noktalama virgül falan kullanın. 2-3 üniversite bitirdik yok şunu olduk bunu olduk falan demeyi biliyorsunuz.

Gelip şuraya anlaşılır okunaklı bir yazı yazamıyorsunuz ya. Vallaha okuyasım gelmiyor.

Emre Ekrem
30-10-2014, 10:02
Geçmiş olsun, umarım bir an önce çözülür mesele.

Evrenoz
30-10-2014, 10:14

Tahminim;

avatar için, avatar sitesindeki link değişmiş. O değişince sitedeki de değişmiş
Mesajla ilgili olarak da, alıntı yaptığın mesajdaki link ölmüş. ( ya da alıntı yaptığın mesajın sahibi, linki upload ettiği siteden kaldırmış ) o yüzden senin alıntıda da resim görünmüyor

Bizlik bişi diil yani sorunlar :)

ersandeniz
30-10-2014, 10:19
ayrıca cezayı imzalaması arkadaşın yalancı ya da korsan taksi olduğu anlamına mı geliyor?
imzalamasa ne olacak polisi savunacak bir şey mi arıyoruz?

Büyük ihtimal yasal bilgi eksikliğinden imzalamış ama şerh düşmeden imzalaması bir nevi kabul etmesi anlamına geliyor.. Aklınızda bulunsun, tutanağa şerh düşerek imzalama, ya da imzadan imtina etme(imzalamama) hakkınız mevcut..

RickPierOneiL
30-10-2014, 10:20

Ceza makbuzunu 2 saat süren direnişin sonunda imzaladım.
Otoparkta aracımı teslim ettiğim anda imzalanmıştır.Ceza makbuzuna imza atmam korsan taksiyim kabul ediyorum demek mi oluyor ?
Mahkeme dilekçem şuan yanımda değil onu da koyarım problem yok.
Şuan yürütmeyi durdurma kararı için başvuruda bulundum Bölge İdari Mahkemesine.Kabul edilirse Gidip arabamı alıcam ve ceza iptali için Sulh ceza mahkemesine başvuru yapıcam.
Onuda kazandığım anda polislerden şikayetçi olucam.

Soran arkadaşlar için ;
Mahkemeden henüz gelen bir şey yok.Bekliyorum.
Aracım hala otoparkta yatıyor.
Sonuç çıkınca olumlu veya olumsuz buradan paylaşıcam zaten.

OnurD.
30-10-2014, 10:30
Sizin konu ile alakası pek yok ama; Örnek veriyorum bir tanıdığınızı havalimanına bırakacaksınız, oda al yiğenim benzin parası dedi ve bir miktar para verdi. normalde birşey yok gibi görünsede korsan taksi olarak işlem görürsünüz aman dikkat. havalimanındayım ve Polisler sivil araçtan inen yolcuların çoğuna kaç para verdin şöföre diye soruyorlar. Ağızdan bir rakam çıkarsa yandın.

Sizin duruma gelirsek, yanınızdakki bayanın o andaki ve sonraki beyanı çok önemli. Yani o anda bayan bize para verdim dedi demeleri bile işlem için yeterli. Öyle demiştir demiyorum yanlış anlaşılmasın minare kılıf çıkarmaya çalışabilirler bir şekilde.

Geçmiş olsun gerçekten saçma sapan bir durum.

erdiyuce
30-10-2014, 10:41
Benim babam amcalarım polis. Fakat onlar bile artık emekli olmak için gün sayıyorlar. Teşkilattan o kadar soğumuşlar ki,eni nesil genç polislerden, konuşmalarından tavırlarından yaptırımlarından rahatsızlar. Sırf bu yüzden babam artık mesleğinden soğumuş vaziyette. Bu tarz insanlar oldukça, boş bir sınavla herhangi bir kişinin torpiliyle insanlar polis yapıldıkça bu tarz olaylar daha çok yaşanır. Size de geçmiş olsun tekrardan

RickPierOneiL
30-10-2014, 11:07
Bu arada Geçmiş olsun dileklerini ileten arkadaşlara Teşekkürler.
Şunu da unutmamak lazım ;
Bizim görevini doğru yapan, haramı helali bilen, polis memurlarına hiç bir sözümüz yok.Burada alınganlık yapmaya gerek de yok.
Bizimde ailemizde, sülalemizde, yakın çevremizde polis memuru arkadaşlarımız tanıdıklarımız var..Herkesi bir kefeye koymuyorum.Sapla Saman karışmasın.
Ama sırf meslektaş oldukları için bu KUL HAKKINI savunan polis memuru arkadaşlar da lütfen daha fazla can sıkıntısına sebebiyet vermesin..

MBuğra
30-10-2014, 11:13
Buradaki polis ve taksici abilerimizi tenzih ederek soyluyorum ama bi buyugumden duydugum "O.Ç'larinin okuyani polis/uzman olur, okumayani da taksici" lafi hakikaten dogru.

Tayfun.O
30-10-2014, 12:05
onlarca meslek içerisinden polisliği seçip sonra niye dert yanıyorsunuz ?

Abi polislik tercih değildir son çaredir , bende inşaat müh. okuyorum derslerime çalışmayınca bir kısmı kaldı ve okul bitmicek gibi duruyordu yaz okulunda vermeseydim bu yıl pmyo başvuru yapacaktım

Tayfun.O
30-10-2014, 12:06
Bu arada Geçmiş olsun dileklerini ileten arkadaşlara Teşekkürler.
Şunu da unutmamak lazım ;
Bizim görevini doğru yapan, haramı helali bilen, polis memurlarına hiç bir sözümüz yok.Burada alınganlık yapmaya gerek de yok.
Bizimde ailemizde, sülalemizde, yakın çevremizde polis memuru arkadaşlarımız tanıdıklarımız var..Herkesi bir kefeye koymuyorum.Sapla Saman karışmasın.
Ama sırf meslektaş oldukları için bu KUL HAKKINI savunan polis memuru arkadaşlar da lütfen daha fazla can sıkıntısına sebebiyet vermesin..

Abi davanda bi gelişme varmı sonuçlandı mı ?

RickPierOneiL
30-10-2014, 12:24
Şuan gelişme yok kardeşim aynı şekilde bekliyorum.
Gün geçtikçe umudum da tükeniyor zaten bir cacık olacağına pek ihtimal vermiyorum.
El Mahkum mahkeme sonucunu bekliyoruz.

EserBodrum
30-10-2014, 12:48
Abi polislik tercih değildir son çaredir , bende inşaat müh. okuyorum derslerime çalışmayınca bir kısmı kaldı ve okul bitmicek gibi duruyordu yaz okulunda vermeseydim bu yıl pmyo başvuru yapacaktım

Kardeş 18 yaşında görünüyorsun ne ara inşaat mühendisliğine gittinde derslerin kötüleşti yaz okulunda verdin ben onu anlamadım:confused:

aykutsafakyaman
30-10-2014, 12:50

Sen evliya misin arkadas herseyi gorup gecirmissin .

Tayfun.O
30-10-2014, 12:53
Kardeş 18 yaşında görünüyorsun ne ara inşaat mühendisliğine gittinde derslerin kötüleşti yaz okulunda verdin ben onu anlamadım:confused:

Bu yıl 2. senem abi 5 ders bıraktım geçen sene

altugkocer
30-10-2014, 13:54

Ben de inşaat mühendisiyim. Ben ilk sene 12 ders bırakmıştım. Sadece 1 dönem uzatarak bitirdim. 5 dersim kaldı diye mızıklayacaksan hiç okuma git polis ol

Gko
30-10-2014, 14:00

18 yasinda nasi 2. Senen oluyo ?

Tayfun.O
30-10-2014, 14:02
18 yasinda nasi 2. Senen oluyo ?

Yalan borçum mu var kardeşim 2. senem işte napim öğrençi belgemimi cekip koyayım

Tayfun.O
30-10-2014, 14:03
Ben de inşaat mühendisiyim. Ben ilk sene 12 ders bırakmıştım. Sadece 1 dönem uzatarak bitirdim. 5 dersim kaldı diye mızıklayacaksan hiç okuma git polis ol

Tavsiyen için sağol abi şuan rahatım iyi, okudukça daha zevkli oluyormuş bu bölüm

suk3b3
30-10-2014, 18:19
geçen sorcaktımda banlanmış arkadaş.

suk3b3 ne zaman tayin oldun ?
Kadrom 2012 den beri tokat. Ama bu tokatta çalışacagn anlamına gelmiyor malesef. Tüm Türkiyede çalıştım.

kelalper
30-10-2014, 18:59

size kalsa kötü polis yok zaten. Gezi de de yoktu cemaatciniz de yok. Sadece öylesine zevk için o kadar polisin yeri değiştiriliyor ya da tutuklanıyor. Rüşvet te hiç almadı polisler. Yalan yanlış tutanakta tutmadılar. 10 kişi 1 adamı öldüresiye dövüp ondan sonra kendilerine darp raporunu da onlar almadılar. Köyde çobanken Alper abicim nasılsın diyen adam polis olduktan sonra şimdi vaay alper naber ya diyende köyde dalton gibi dolaşanda sizden değil zaten.

blow07
30-10-2014, 19:05
2010 da dert sahibi olmak için mi uğraştın olamadın diye mi bu kin? Gerek yok böyle her seferinde giydirmeye çalışmaya

Allah'ıma bin şükürler olsun ki polis olamamışım diye her gün dua ediyorum. Yoksa arkamdan temiz bir poliste olsam küfür yemek zoruma giderdi ;)

fa'R'uk
30-10-2014, 19:52
size kalsa kötü polis yok zaten. Gezi de de yoktu cemaatciniz de yok. Sadece öylesine zevk için o kadar polisin yeri değiştiriliyor ya da tutuklanıyor. Rüşvet te hiç almadı polisler. Yalan yanlış tutanakta tutmadılar. 10 kişi 1 adamı öldüresiye dövüp ondan sonra kendilerine darp raporunu da onlar almadılar. Köyde çobanken Alper abicim nasılsın diyen adam polis olduktan sonra şimdi vaay alper naber ya diyende köyde dalton gibi dolaşanda sizden değil zaten.
Ben nerede yazdım o iyidir bu kötüdür diye, bu forumda senelerdir yazarım forumdaki tanıdığım tanımadığım birçok kişiye başta forum sahibi olmak üzere yardımım oldu, kimine yol gösterdim kimine bizzat kendim ilgilendim, kime zararım oldu da bana Alıntı yaparak polise olan kimini bana kusuyorsun benden ne gördün?

kelalper
30-10-2014, 20:00
yukarıdaki yazında gösteriyor adamı sorguya çeker gibi yazmandan. Potansiyel yalancı yerine koyuyorsun adamı.

fa'R'uk
30-10-2014, 20:05
yukarıdaki yazında gösteriyor adamı sorguya çeker gibi yazmandan. Potansiyel yalancı yerine koyuyorsun adamı.

Kendi cevap verebiliyor ben sadece yazdım tek Tarafın anlattığına göre hiçbir zaman kimseyi yargılamayın bu forumda 50 kere oldu konu açılıyor vay o.ç sonra işin rengi değişebiliyor. Ben niye sorguya çekeyim tanımam etmem banane yediği cezadan ama insan banane diyemiyor sorduğum soru niye imzaladın şuçu bir nevi kabullenmiş maksadım bu ama senin zihniyetin farklı

Evrenoz
30-10-2014, 21:43
Alper,

Emniyet güçleri Faruk'un yarisi kadar adam olsa, memlekette polis sevmeyen tek insan kalmaz..

M_PROJECT
30-10-2014, 22:14

sen olayi komple yanlis anlamissin .

RickPierOneiL
30-10-2014, 22:39
Sorudaki uslup biraz farklıydı evet bende bu konuda yazacaktım ama germek istemedim.Ayrıca o polisi bulup olayı sorsan sana ne anlatmasını bekliyorsun ki korsan taksiydi sıkıntı çıkarttı yazdık diyecek piçlik olsun diye bağladık diyecek hali yok herhalde.. Neyse mahşerde hesap işleri incedir korsan taksi olmadığımı yapmadığımı beni tanıyan bilir.O yüzden daha önce dediğim gibi mahkeme aleyhimde sonuçlansa bile Sadakam olur geçer gîder.Ama benim ahım ne geçer ne de gider.Sonuç gelince yazıcam buradan.

Boost Up
30-10-2014, 22:49
geçmiş olsun. bunlar kafalarına göre at koşturmaya başladı. legal bişey değilki aksini iddia edebil/kanıtla?

doush
31-10-2014, 00:05
Geçmiş olsun bugün arkadaşım ocak ayında egzoz cezası yemiş bir araç sürdüğü için, ve arabada egzoz olmamasına rağmen sen ocak ayınca ceza yemişssin egzoz yok ama amirim yaz dedi yazıyorum diyerek ceza yedi..

blow07
31-10-2014, 01:26
Geçmiş olsun bugün arkadaşım ocak ayında egzoz cezası yemiş bir araç sürdüğü için, ve arabada egzoz olmamasına rağmen sen ocak ayınca ceza yemişssin egzoz yok ama amirim yaz dedi yazıyorum diyerek ceza yedi..

Iyice sapitti bunlar yaa

RickPierOneiL
31-10-2014, 08:08

işte olay bu . olmayan şeyi var gibi göstererek ceza yazıyorlar . Allah'ından bulsun adi köpekler.

CooLeqenD
31-10-2014, 08:10
Ya bir yerde haberde okumuştum Trafik Polislerine KOTA mı ne koyulmuştu yıl içinde onu doldurması mı ne gerekiyormuş. Bu ondan olabilir sanırım, tam emin değilim. TV' de haberlerde görmüştüm sanırım. Bu arada geçmiş olsun.

rebelh
31-10-2014, 08:22
her sene son aylarda bu tip uygulamalara denk geliyoruz dün 3 tane ceza ödedim 1i özrülü parkı :
http://i.imgur.com/aygcqYL.jpg
http://i.imgur.com/Un3TdXX.jpg
yanımdaki beyaz araca yazmamışlar benim plakam yabancı diye bana yazmışlar mantık şu sen yaz uğraşırsa alır parasını uğraşmazsa devlete kar kalır bu zihniyet çöpten bile daha pis bir zihniyet

2. cezam duraklamaya uygun yerde 5 dakika duraklamak bu ikisi aynı gün yazılmış

3. cezam istanbuldan ankaraya giderken yiyorum 255 lira şerit değiştirmek :)
lan o sıkışık trafikte şerit değiştirmek suç mu? ztn istanbuldan 4 saatte çıkıyorum

umarım foto boyutları uygundur

şimdi cezaları ödedim makbuzları saklıyorum taşınma işlemlerim bitsin dava edicem uğraşıcam

RickPierOneiL
31-10-2014, 08:28
Sebep bu malesef.

TBMM’*ye su*nu*lan 2015 yı*lı büt*çe ya*sa ta*sa*rı*sın*dan tra*fik ce*za*la*rı*na yük*lü ar*tış sin*ya*li çık*tı. Ye*ni büt*çe*ye gö*re önü*müz*de*ki yıl dev*let vatandaşlar*dan 2 mil*yar 699 mil*yon li*ra tra*fik pa*ra ce*za*sı tah*sil et*me*yi he*def*li*yor.

Sezgin
31-10-2014, 08:45
%12 açık var ve bu beklenen birşeydi

Arenimo
31-10-2014, 10:24
Alper,

Emniyet güçleri Faruk'un yarisi kadar adam olsa, memlekette polis sevmeyen tek insan kalmaz..

Aynen öyle faruk abi gibi yarısını da geçtim %25 i olsa yine yeter Faruk abi cidden adamdır söylediğinde de gerçekten bir şey yok bence Alper abi yanlış anlamış

rekord2000
31-10-2014, 10:28
Beyler birbirinizi yemeyin başlık altında, olay konudan saptı paso sizin kavgalarınızı okuyoruz. Dostum sanada çok geçmiş olsun, merakla takip ediyorum durumunu, umarım arabanı alır cezadan yırtarsın. Yazık günah ya.

ismailozkan_01
31-10-2014, 18:16
bu sitede de , teşkilatta da keşke herkes faruk abim gibi olsa...

AdemAr
01-11-2014, 00:58
geçen çevirmede polisle konustum bu sene trafik fena şekilde ceza yağdıracak dedi haberiniz olsun :) ***** bütce açığını kapatacaklarmıs

huseyinturk
01-11-2014, 07:30
Yazsınlar fazlasıyla yazsınlar kapasınlar açığı ama hakedene yazsınlar, sabahleyin emniyet şeridini babasının malı gibi kullanana yazsınlar, engelli park yerini işgal edene yazsınlar. Her sabah beylikdüzünden mahmutbeye geliyorum temde biz dur kalk gelirken onlarca arba geçiyor sağımızdan, işin ilginç yanı emniyetin sivil aracından tut servis araçlarıda kullanıyor çatır çatır.

Sadık Özyer
20-11-2014, 00:19
sonuc ne oldu ?

brs852
20-11-2014, 09:40
ticari taksi sahibiyiz babamın'da taksici bir arkadaşını korsan taksi diye bağladılar :)
sarı ticari taksilerin beylikdüzünden yolcu alması yasak aldığı zaman korsan taksi olarak araç bağlanıyor böyle bir ülkeyiz çok geçmiş olsun

E.Güleç
20-11-2014, 10:31
ticari taksi sahibiyiz babamın'da taksici bir arkadaşını korsan taksi diye bağladılar :)
sarı ticari taksilerin beylikdüzünden yolcu alması yasak aldığı zaman korsan taksi olarak araç bağlanıyor böyle bir ülkeyiz çok geçmiş olsun

beylikdüzünde sarı taksilerle kötü anıları olanlar falan mı varmış acaba olay ne tam olarak anlamadım :D

Sezgin
20-11-2014, 10:34
dün ben beylikdüzü içinde sarı taksiyleydim, Doğuş oto audi taksi istedi benım ıcın dırek sarı taksi geldi.

brs852
20-11-2014, 10:44
dün ben beylikdüzü içinde sarı taksiyleydim, Doğuş oto audi taksi istedi benım ıcın dırek sarı taksi geldi.

cesaretli bir abiymiş biz genellikle beylikdüzüne yolcu aldığımız zaman boş dönüyoruz 2200 civarı ceza kesip 2 ay arabayı bağlıyorlar hatta dediğim olayda taksiyi durduruyor taksimetreyi çalıştırdığı an resmini çekip sivil polis deyip kenara çektirmiş aracı

MuzafferKirli
20-11-2014, 10:52
Sonra memlekette polisi niye dövüyorlar, döverler tabi corsa sayfasındada bir arkadaş aynı şekilde aracını bağlatmış.
Geçmiş olsun tekrardan, Adamlar bokunu cıkarttı artık, durun bakalım neler görücez daha.

Berkan
20-11-2014, 10:57
kırmızı taksi sarının oldugu yerden müsteri alamaz, sarıda kırmızının oldugu yerde böyle birşey var maalesef

bir kere bahçeşehirden taksime giderken kırmızı taksiyle sofor soyledi biz ordan yolcu alamıyoruz olurda kırmızı görürsen yanına yanas benzin bos doncegine benzin parasına donersin herkes kabul eder bunu demişti :)

brs852
20-11-2014, 11:10
kırmızı taksi sarının oldugu yerden müsteri alamaz, sarıda kırmızının oldugu yerde böyle birşey var maalesef

bir kere bahçeşehirden taksime giderken kırmızı taksiyle sofor soyledi biz ordan yolcu alamıyoruz olurda kırmızı görürsen yanına yanas benzin bos doncegine benzin parasına donersin herkes kabul eder bunu demişti :)

beylikdüzü taraflarında ki sarılar taksim tarafında ki kırmızılar taksim taraflarında ki havaalanı araçları eğer havaalanı yönüne gidiyorsanız uyguna gidersiniz ;)

mmtrıza
20-11-2014, 13:28
Egolarını tatmin etmiş i.neler

gecegezen34
17-01-2015, 15:23
arkadaşım herhangi bir gelişme oldumu. mahkemen sonuçlandımı?

Frid
17-01-2015, 19:40
bu sarı kırmızı olayını yeni duydum çok saçma yahu :D

K0213
17-01-2015, 20:01
Hava limanında da turuncu taksiler var, dışarıdan yolcu aldıklarında bağlansınlar!
Sarı ve diğer renklerdeki taksiler hava limanında bağlansınlar!
Kırmızılar da Silivri de bağlansın ama!
Silivri'nin sarı taksileri de Kemerburgaz tarafında bağlansın!
Bilmediğimiz farklı bir renkte taksi varsa Beşiktaş, Hisarüstü arası boğaz hattında kesinlikle bağlansın!

Veee, Masaimara da sabah oluyor, acıkmış erkek polisler, güvenli bölgelerinin dışına çıkan taksi antiloplarının yiyerek devletin döngüsünü tamamlamasında görevini acımasızca yerine getiriyor!

volkan23
17-01-2015, 20:34
Abi sonuç ne oldu nolur o pis heriflerin ceza aldığını söyle :)

RickPierOneiL
26-03-2015, 09:17
sonuç olarak hiç bir cacık olmadı aracım 2 ay bağlı kaldı 2500 tl ye yakın ceza ödedim 610 tl otoparka ödedim aracımı aldım çok şükür 2 aydır bende mahkemeye başvuru yapmıştım oraya da dosya masrafı adı altında bir para ödedim ancak mahkeme başvurumu red etmiş onu bile tarafıma bildirmediler bende mahkeme olacak ceza alacaklar diye bekliyordum geldi geçti ama Allah onların hepsinin belasını versin bana 3500 tl'ye patladı şu olay..

https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/10438469_10153161723063560_5880932201776513850_n.j pg?oh=920d1311b6d309f58c075cccda8d1a6b&oe=55723F4C

blow07
26-03-2015, 09:19
Ne kadar küfür etsek azdır yemin ederim. Büyük geçmiş olsun. :(

altugkocer
26-03-2015, 09:21
Vay anasını ya inanın benim bile kanıma dokundu, elden birşey gelmemesi ne kadar kötü

junicb
26-03-2015, 10:02
Bu puntoya ceza mı yazdılar şimdi? Hemde korsan taksi muhabbetine ? Allah ıslah etsin böyle tiplere yetki verenleri. Memleketin; özellikle istanbulun cılkı çıkmış. Arabistanda vardı sanırım bu tarz bi muhabbet, araçta bayan ve erkek yalnızsa herhangi bi bağ yoksa aralarında ( nikah, nişan, akraba vs ) fiziki cezaya çarptırılma gibi. Diyecek söz yok!

RickPierOneiL
26-03-2015, 10:08
Aynen kardeşim bu aracı korsan taksisin diyerek bağladılar.
Allah ıslah etsin diyecek başka bir şey maalesef yok..

drivertech
26-03-2015, 10:27
Çok pis sövdüm. Şaşırdılar iyice.geçmiş olsun

Thracian
26-03-2015, 11:16
Hukukun üstünlüğünü ne kadar önemli, Hukuksuz bi ülkede sürekli kayırma, adama göre muamele olan bi ülkede ne kadar mutlu huzurlu olunabilirki

lncdlt
26-03-2015, 11:29
iste bu adamlar yakinda yuruyen hakim olacak.

poseidon
26-03-2015, 12:25
Arkadaşım baştan söyleyeyim vatandaşların sadece polisleri sevmedikleri için polislere atarlanmaları taraftarı değilim
aynı zamanda polisin hiçbir vatandaşa sadece elinde yetkisi olduğu için uğraştırması taraftarı da değilim. İkisi de yanlış. Herkes yetkisini ve görevini bilmeli.
He ben polis de değilim polis arkadaşım, akrabam falan da yok.
Sadece fikrimi söylüyorum

Eğri oturup doğru söylemek lazım.
Polis seni ve araçtaki kız arkadaşını tanımaz etmez. Yolda giderken arkandaki ekip otosundan anons yapıp keyfe keder de çevirmiş değil. Dubaları kurmuşlar kontrollü denetim yapıyorlar.

Peki ya çevirdikleri araçta sen ve kız arkadaşın değil de bir yeri patlatmaya giden (ki bu durum o bölgece çok sefer yaşandı) bir adam ve yanında polislere yakalanmamak için rol icabı oturmuş kız arkadaşı görüntüsü vermeye çalışan 2 terörist olsaydı?
O kadar ileri de gitme. Bir korsan taksiyi ve içindeki yolcuyu gerçek 2 arkadaş olup olmadığını nasıl ayıracaklar? Ne de olsa korsan taksi...

Polis'in sana bu gibi sorular sormaya yetkisi var ve bu yetki bence kötüye kullanılmamış ve inan bu senin rahatını bozmak için değil, toplumda rahatımızı bozmaya çalışan art niyetlileri bizilerden ayırabilmek için.

E sen de rüzgar yapıp polise ayar vermeye çalışınca polis de yazmış cezayı tabi. Buna da kızmamak lazım.

Low-Rider
26-03-2015, 12:38
Arkadaşım baştan söyleyeyim vatandaşların sadece polisleri sevmedikleri için polislere atarlanmaları taraftarı değilim
aynı zamanda polisin hiçbir vatandaşa sadece elinde yetkisi olduğu için uğraştırması taraftarı da değilim. İkisi de yanlış. Herkes yetkisini ve görevini bilmeli.

Polis seni ve araçtaki kız arkadaşını tanımaz etmez. Yolda giderken arkandaki ekip otosundan anons yapıp keyfe keder de çevirmiş değil. Dubaları kurmuşlar kontrollü denetim yapıyorlar.

Peki ya çevirdikleri araçta sen ve kız arkadaşın değil de bir yeri patlatmaya giden (ki bu durum o bölgece çok sefer yaşandı) bir adam ve yanında polislere yakalanmamak için rol icabı oturmuş kız arkadaşı görüntüsü vermeye çalışan 2 terörist olsaydı?
O kadar ileri de gitme. Bir korsan taksiyi ve içindeki yolcuyu gerçek 2 arkadaş olup olmadığını nasıl ayıracaklar? Ne de olsa korsan taksi...

Polis'in sana bu gibi sorular sormaya yetkisi var ve bu yetki bence kötüye kullanılmamış ve inan bu senin rahatını bozmak için değil, toplumda rahatımızı bozmaya çalışan art niyetlileri bizilerden ayırabilmek için.

E sen de rüzgar yapıp polise ayar vermeye çalışınca polis de yazmış cezayı tabi. Buna da kızmamak lazım.

Ben kız arkadaşımla arabada giderken beni çevirip sen korsan taksisin diye işlem yapacak.

Benim korsan olmadığımı ayıramıyorsa korsan olduğumu nasıl ayıracak Allah aşkına ?

SekoLive
26-03-2015, 12:42

yapılan muameleyi görüyoruz eğer terörist olsaydı

Sezgin
26-03-2015, 12:53

Napalim dayi hepimiz tek basimiza mi cikalim yola ? Yolcu almayalim. Lafa bak. ulan zaten en guzel muameleyi teroristler aliyor. Dagdan inene bi plaket vermedikleri kaldi, gelmis burda polisi savunuyorsun. Sen once oy verdigin buyuklerini sorgula

SHOCKİNG
26-03-2015, 13:21

Oldu o zaman herkes aracını tek başına kullansın yanında kimse bulunmasın böyle bi saçmalık olabilir mi ?

Sadık Özyer
26-03-2015, 13:34
Yanlış anlama araban tam eşkal , alakası yok taksiyle o cezayı yazanların tüm sevdiklerini.

poseidon
26-03-2015, 14:09
Yahu ne alakası var neden tek başınıza çıkacaksınız

Havaalanı civarında korsan taksi çok fazla var. Korsan taksiyi yolcu olarak kullanan birkaç arkadaşım da vardı.
Yakalanan yolcuları da duyduk. Yapacak bir şey yok yakalandılarsa ödeyecek cezasını. Bunu göze almışlardır.

Polis korsan taksi olduğunu nasıl anlayacak peki??? Bir de siz düşünün

Şüphelendiği taktirde yolcuya ve şoföre arkadaşlarsa bilmemelerinin imkanı olmadığı çapraz sorular soruyorlar adın soyadı memleketi gibi
aynı cevapları vermezlerse veya cevaplarının hepsi çelişkili ise alıyor korsan taksi diye. Biraz işini alnının teri ile yapan legal taksicileri de düşünün.

Yani sen tanımadığın birini niye aracına alırsın ki. Yolcu olan otostop yaptım arkadaş da beni aldı dese bile
nereden bindin araca diye ikisine de sorsa bu soru da yakalatır.

Aracı bağlanan arkadaş memura kız arkadaşı olduğunu adını soyadını veya nereli olduğunu veya bilmemesinin imkanı olmadığı sourların cevaplarını verse ki zaten polis bunları kimlikten ve tc numarasından görüyor, problemsiz bir şekilde evinize gideceksiniz.

Bu gider neden?

Bu arada konunun tüm sayfalarını okumadım ama umarım arkadaş aracını sorunsuz bir şekilde alır.

fthdrn
26-03-2015, 14:51
Bu ülkede hala hukuktan medet umuyor olmamız da başlı başına olay zaten.

YellowCanaries
26-03-2015, 15:43
2 terörist olsaydı orada açılımdı maçılımdı gidecekleri yere kadar geniş güvenlik önlemi alırlardı :)

exca-
26-03-2015, 16:50
Benim memleketini hatırlamadığım arkadaşlarım var, o an gelse biri sora hatırlayamam. Hatırlamak ya da nereli olduğunu bilmek zorunda değilim. Hatunun arkadaşı var misal nereli olduğunu bilmiyorum bile, sorguya mı çekeyim kızcağızı sen nerelisin kimlerdensin diye? Kaç kere bi yere giderken aldık bıraktık. Aştiden bir arkadaşımın erkek arkadaşını aldım geçen gün gidip, nereli olduğunu geç çocukla yüz yüze ilk görüşmemdi. Beni çevirip nereli diye sormasını geç, soy adını sorsa onu bile bilemem. Hayır zaten tanımadığım insanı yolda belde ki otostopçuyu aracıma almam, aynı şekilde de binmem. Ama yukarda yazdığım iki örnekle karşılaştım ve karşılaşırım da yine.

Çok anlamsız bir uygulama zaten her halükarda, konu açan arkadaşın başına gelene yorum bile yapamıyorum. Ne tipler trafik polisi oluyo onu da görüyoruz zaten sanırım (üç beş iyi olan var onlar da aramızdalarsa alınmasınlar.) Hele ki ne var bu uygulamada demek hiç akıl karı değil bence.

poseidon
26-03-2015, 16:54
Bu ülkede hala hukuktan medet umuyor olmamız da başlı başına olay zaten.

Peki.
Herşeyi unut. Sen hakkıyla para kazanan bir taksicisin?
Senin ekmeğinle oynayan korsan taksiciler cirit atıyor ama yakalanınca kim bu yolcu veya şoför diye sorulunca sen bana kim olduğumu soramazsın al kimliğimi kontrol et deyip kurtuluyorlar.
Korsan taksilerin nasıl yakalanmasını istersin?
Kablel vuku ile mi?
Nasıl olacak? kim yakalayacak?

Mutu
26-03-2015, 16:56

Ortada iddia varsa, kanıtlaması gereken kişi polistir. Ben nasıl arkadaşım olduğunu kanıtlayayım? Akşam monopoli oynadığımız fotoyu mu göstereyim? Beni korsan diye bağlıyorsa ya bi yerde telefonumu bu işle alakalı görmüş olması ya da şikayet almış olması lazım. Herkes suçu kanıtlanana kadar suçsuzdur. Eğer sen iddia olmadan bana korsan olduğum iftirasını atıyorson kimse kusura bakmasın herkes aynı tepkiyi verir.

Mutu
26-03-2015, 16:58
Korsanı bitirmek istiyorsanız öyle çiftleri çevirip sormakla olmaz. Bunu düzenli olarak kullananlar da belli, yapanlar da. Kullanana da yapana da ibretlik cezalaarı vereceksin. Yoksa kılıfına uydurup insanları alıkoymanın, yapmadığı şeylerin cezasını çektirmenin manası yok.

poseidon
26-03-2015, 17:00
Eyvallah. Düşüncenizi değiştirecek değilim. Sadece kendi düşüncemi söyledim.
Korsan taksi sadece bir örnek.
Umarım başınıza polisin eksik denetimi yüzünden bir zarar gelmez.

Shadow_Dancer
26-03-2015, 17:14
Hocam olayın keyfi bi uygulama oldugu aşikar, daha neyi savunuyorsunuz.. Belli çekememiş, ulan ayda 2000 lira maaş alıyorum elin oglu altında araba yanında sevgilisi geziyor deyip yazmış cezayı.. Bunda anlamayacak ne var.

braga26
26-03-2015, 19:06
Eyvallah. Düşüncenizi değiştirecek değilim. Sadece kendi düşüncemi söyledim.
Korsan taksi sadece bir örnek.
Umarım başınıza polisin eksik denetimi yüzünden bir zarar gelmez.

abi konuyu baştan sona okursan senin söylediklerin hep sorulmuş tartışılmış şeyler zaten

fa'R'uk
26-03-2015, 19:08
Hocam olayın keyfi bi uygulama oldugu aşikar, daha neyi savunuyorsunuz.. Belli çekememiş, ulan ayda 2000 lira maaş alıyorum elin oglu altında araba yanında sevgilisi geziyor deyip yazmış cezayı.. Bunda anlamayacak ne var.

Ya çocuk değilsin ki yazdı geçti deyip birakayim nerden biliyorsun orada ne olduğunu neler yaşandığını bu nasıl bir yaklaşım 2 lira maaş alıyorum yanında kızlar geziyor böyle bir düşünce olsa kim eşiyle sevgilisiyle geziyor diye bağlandı forum bile 11000 üye kim bağlandı şimdiye kadar yada forumda kimsenin arkadaşı mı yok

braga26
26-03-2015, 19:17
Buradaki polis ve taksici abilerimizi tenzih ederek soyluyorum ama bi buyugumden duydugum "O.Ç'larinin okuyani polis/uzman olur, okumayani da taksici" lafi hakikaten dogru.

kimse alınmasın gücenmesin bir eleme usulumuz olmadığı için

nerde bir baltaya sap olamamış / iş bulamayan / ezik / kafasız varsa ya uzman çavus yada polis olup gotunu askeriyeye/polise dayıyo 500 tl maaş alamayacak adam alıyor min. 1,5-2bin TL sgirota ıvır zıvır devlet ocagı kovulma riski yok vs vs.

Ben 4 yıldır uzman çavuşum merak ettim subay-astsubay denmemiş neden uzman çavuş sarfettiğiniz sözleri hakedecek ne zararı oldu sizlere yada başkalarına bunu sormaktaki amacım uzman çavuş yetkisi çok kısıtlı erbaş statüsünde bi personel halka ne gibi bi zararı olabilir yani?Kovulma riski vs yok demişsiniz ama öyle değil sözleşmeli personeliz biz sözleşme yenileme tarihlerinde mülakata tabi tutuluruz geçemeyen atılır ordudan 1 yılda subay-astsubay rahatsızlıgı nedenıyle istediği kadar rapor alabılırken uzman cavus 3 ayı gecerse atılır ordudan,kışla içerisinde beylik tabancası taşıması yasaktır vs vs ben memnunum mesleğimden tüm erkek çocukları dogduktan itibaren askerlik hayalleri ile büyümezmi anne babasına ben buyuyup asker olucam demezmi benım meslegı secme durumumda böyle oldu astsubaylıktan elendim ama uzman cavus olarak alındım.

fa'R'uk
26-03-2015, 19:28
Mbuğra yazdığını daha önce görmedim özür dilemeni bekliyorum buradakiler alınmasın diye bir şey yok çok şükür anamızda belli babamızda belli Üstüme alınma gibi bir sıkıntım yok yeni memurda Değilim böyle basit şeylere takılmam ama bu tarz Konulara yorum yaparken dikkat edin biraz daha her meslekten adam var burada ortak bir bağımız var oda araba sevdası biri çıkıp dese ki buradaki Arkadaşlarım alınması ama modifiye sevenlerin ne bileyim egsoz sevenlerin alayı ...... dese ne olur biraz kurduğunuz cümleler nereye gidiyor düşünüp yazın empati yapın çok zor değil

Seven7
26-03-2015, 19:31
Bence bu cezanın hiçbir elle tutulur yanı yok, öyle çevirip 'Sen korsansın.' deyip de bağlama diye bir şey olmaz. Bu adamların numaraları belli, her zaman yaptıkları iş belli. Madem bu işi kurutacaksın, al numarasını bin arabasına çek videonu bıraktır kendini Yediemin'e bağla arabayı yaz cezayı gerçek taksi çağır evine yolla. Bu adamın arabasını 'şüphe' üzerine bağladı diye bir korsan taksici evine ekmek mi götüremedi? Bir korsan korkup yaptığı işi mi bıraktı? Bu adama zararı dışında kime ne faydası oldu bunun? Geçiniz.

braga26
26-03-2015, 19:31

Ben 4 yıldır uzman çavuşum merak ettim subay-astsubay denmemiş neden uzman çavuş sarfettiğiniz sözleri hakedecek ne zararı oldu sizlere yada başkalarına bunu sormaktaki amacım uzman çavuş yetkisi çok kısıtlı erbaş statüsünde bi personel halka ne gibi bi zararı olabilir yani?Kovulma riski vs yok demişsiniz ama öyle değil sözleşmeli personeliz biz sözleşme yenileme tarihlerinde mülakata tabi tutuluruz geçemeyen atılır ordudan 1 yılda subay-astsubay rahatsızlıgı nedenıyle istediği kadar rapor alabılırken uzman cavus 3 ayı gecerse atılır ordudan,kışla içerisinde beylik tabancası taşıması yasaktır vs vs ben memnunum mesleğimden tüm erkek çocukları dogduktan itibaren askerlik hayalleri ile büyümezmi anne babasına ben buyuyup asker olucam demezmi benım meslegı secme durumumda böyle oldu astsubaylıktan elendim ama uzman cavus olarak alındım.

Kusura bakmayın sizin bu yargıyı askerde edinebileceğinizi unuttum yazarken bizim mesleğimizde bahsettiğiniz şahıslar fazlasıyla var genç asker arkadaslarımızın bize emanet edildiğini unutuyorlar işte rabbim bana hiç bi askere kötülük yapma imkanı vermesin tekrar kusuruma bakmayın önemli bi detayı atlayıp alıntı yapmışım

fthdrn
26-03-2015, 20:00
Peki.
Herşeyi unut. Sen hakkıyla para kazanan bir taksicisin?
Senin ekmeğinle oynayan korsan taksiciler cirit atıyor ama yakalanınca kim bu yolcu veya şoför diye sorulunca sen bana kim olduğumu soramazsın al kimliğimi kontrol et deyip kurtuluyorlar.
Korsan taksilerin nasıl yakalanmasını istersin?
Kablel vuku ile mi?
Nasıl olacak? kim yakalayacak?

Hocam zaten taksiciyiz o işi de yapıyoruz. Korsan taksilerin kimler olduğunu nerelerde durup nasıl bağlantı sağlandığını Polisler kendileri de biliyor. Elini sallayan ben korsanım hadi müşteri bağlantıları kurayım diyemez. Birilerine ekmek yedirirsin yoluna devam edersin.

ahmet3425
14-03-2018, 14:57
Polis yanlısı değilim, polis memurlarının uslubunu da hiç sevmem ama soru sorma yetkisine sahip bir merci ibneliğine de sorsa cevap vermen gerekir.

Vermen gerekir çünkü vermediğin de sonucuyla yine sen uğraşıyorsun.

Kusura bakma ama ters cevapların yüzünden birazda sonuca kendin yönlendirmişsin polisleri.

memurların bize karsı hakları varsa bizimde haklarımız var.

şüphelinin/sanıkın, kolluk ,c.savcısı ve mahkemedeki ifade ve sorgulamalarında kendisine isnad edilen yanı yüklenen suçlamadan
dolayı cevap vermemesi , buna ilişkin hükümler AN. 38 maddesi kendisi ve kanunda gösterilen yakınları için suçlayan beyanda bulunmaya veya bu yolda delil göstermeye zorlanamaz, AİHS 6/2 ile baglantı kurularak, suçsuzluk karinesine(1)göre şüphelininsuçlu oldugunu ispatlamak suçlıyana/savcıya aittir,yanı şüpheli kural olarak suçsuz oldugunu ispatlamak zorunda degildir

KARALOM
16-03-2018, 08:33
1ay önce istanbuldaydım Atatürk havalimanın orda oteldeydim beşiktaşa arkadasıma gidicektim dediki seni ben aldırrım,beni biri aradı abi geldim diye,adam geldi beni aldı bende ilk baş arkadaşımın tanıdıgı zannettim bir iki dakkika sonra anladımki korsan taksiymiş ilk defa korsan taksiye binmiş oldum neyse gece aynı güzergahta otele dönücem yine aynı korsan götürüyor beni birazda alkollyüm bizi bagcıların orda cevirdiler önce üflettiler sonra arabaya dayadılar aradılar üstümde çakı vardı aldılar temiz fırcaladılar ohaldeyiz bunla gezemezsin fln gbt yaptılar gbtte biraz sıkıntılarım var nutuk çektiler neyse korsana döndü dediki kim bu kuzenim dedi 5 dkk sonra korsana dönüp polis,adam misafir belli bırak oteline dediler elemana sordum korsan cezası yedin mi diye yok abi dedi korsanın ne arabasını bagladılar,nede ceza kestiler...iyi yada kötü korsanı tartışmıyorum ilk defa böyle bir oluşumun içinde olmakta beni tedirgin etti ama elemanda söyledi abi hepimizi cok iyi biliyorlar canları isterse kafaları eserse baglarlar

Dağhan
16-03-2018, 11:35
22 sayfa boyunca ne yazıldığını okumadım, elbet mantıklı cevaplar vardır ancak devlete para lazım. Çok da şaşırmadım o yüzden.
Peşini bırakmayın, dava açın diyeceğim de sonucu ne olur onu da tahmin etmek zor değil.

powERS
16-03-2018, 13:08
memurların bize karsı hakları varsa bizimde haklarımız var.

şüphelinin/sanıkın, kolluk ,c.savcısı ve mahkemedeki ifade ve sorgulamalarında kendisine isnad edilen yanı yüklenen suçlamadan
dolayı cevap vermemesi , buna ilişkin hükümler AN. 38 maddesi kendisi ve kanunda gösterilen yakınları için suçlayan beyanda bulunmaya veya bu yolda delil göstermeye zorlanamaz, AİHS 6/2 ile baglantı kurularak, suçsuzluk karinesine(1)göre şüphelininsuçlu oldugunu ispatlamak suçlıyana/savcıya aittir,yanı şüpheli kural olarak suçsuz oldugunu ispatlamak zorunda degildir

Hacı abi iyi güzel hoş diyosunda teoride ok. Pratikte ?

Adama sen daha yanındaki kişinin ne oldugunu kendının ne oldugunu anlatamıyosunki kanundu tüzüktü haktı şöyle dursun!

Sen bu durumda kalsan bu yazdıgını anlatmaya kalksan seni bu duruma sokan 10 polisten 2 si lan bu adam bısey bılıyo dıyıp belkı alttan alır..

Gerısı zaten krallıgını ılan ettıgınden he he gıt mahkemeye anlat der gene.

powERS
16-03-2018, 13:09
22 sayfa boyunca ne yazıldığını okumadım, elbet mantıklı cevaplar vardır ancak devlete para lazım. Çok da şaşırmadım o yüzden.
Peşini bırakmayın, dava açın diyeceğim de sonucu ne olur onu da tahmin etmek zor değil.

Dostum tamam 22 sayfayı okuma da barı yazılanın tarıhıne bak :)

konu cok degısık bı yere geldı aslen. :)

Dağhan
16-03-2018, 14:39
Dostum tamam 22 sayfayı okuma da barı yazılanın tarıhıne bak :)

konu cok degısık bı yere geldı aslen. :)

Valla abi doğru diyorsun, dalgınlığa gelmiş. :)