PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Melatonin Hormonu ve Bu Hormonu Salgılamak



MOzen
31-10-2014, 15:33
Merhaba. Aylardır foruma girmiyordum, sosyal medya hesaplarını vs. kapatma kararı alınca tekrar düştüm foruma :)

Uzun zaman sonra girince faydalı bilgi paylaşarak açılış yapmak istedim.
Konumuz, "melatonin" hormonu nedir, ne işe yarar, nasıl salgılanır.

"Uzun uzun okutma ulen, özet geç" diyen olursa kalınlaştırılmış yerleri okuyabilir.

Melatonin hormonunun ne olduğunu vikipedia amcamızdan öğrenelim, bakalım ne diyor viki amcamız;

"Melatonin, kişiden kişiye değişse de yaklaşık olarak 23:00 ile 05:00 saatleri arasında salgılanan bir hormondur. Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamaktır. Bunun haricinde melatoninin güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Bu nedenle lösemi ve diğer kansere yakalananların kesinlikle karanlık ortamlarda yatırılmaları istenmektedir. Yapılan son araştırmalara göre hormonun yaşlanmayı geciktirici etkisi de vardır."

Melatonin hormonu beynin tam ortasında bulunan epifiz bezi tarafından salgılanan, kişinin öz güvenini, mutluluğunu, uykusunu kontrol eden hormonumuzdur. Ayrıca melatonin hormonunu sağlıklı bir şekilde salgılayamayan kişilerde itaat eyilimi görülmektedir yani melatonin hormonu salgılayamayan birey otorite olarak gördüğü her kişiye/şeye itaat edebilir. Şimdi melatonin hormonunu bir kenara koyup epifiz bezine bir göz atalım.

Epifiz bezi beyindeki bir çok bezin aksine çift değil tektir. Beyin köküne yakın ve tam ortada bulunur. (İslam inancına göre nefs'in bulunduğu yer ile göstermek mümkündür.) Epifiz bezi ile ilgili bir çok komplo ve söylenti mevcuttur. Bu söylentiler hindu keşişlerden semavi dinlerin dervişlerine kadar uzanır. Epifiz bezi ışığa duyarlı hücrelerden oluştuğu için melatonin hormonunu karanlıkta salgılar. Viki amcamızın dediği gibi melatonin hormonunun kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Misalen ben araştırmama rağmen doğuştan yada küçük yaşlardan itibaren görme engelli olup kanser hastasına rastlayamadım. Aynı şekilde kalp gözü açılmış diye tabir edilen keşişleri ya da dervişleri incelediğimizde kendilerini yıllar boyunca mağaralara kapattıklarını, dünyevi işlerden uzaklaştıklarını görürüz.


Epifiz bezinin şekli benim ayrıca ilgimi çekmekte. Bir çoğunun illuminati gözü diye bildiği "her şeyi gören Ra'nın gözü" şeklindedir epifiz bezi. Bknz. altta resim.
http://i.imgur.com/sw7cv5N.jpg

Epifiz bezi sağlıklı çalışmayan, melatonin hormonunu sağlıklı salgılayamayan bireylerde itaat eyilimi olduğunu söylemiştik. İçme/kaynak sularına arıtıcı özelliği var denilerek devletler tarafından atılan yada attırılan klorürü biliyorsunuzdur. (Bilmiyorsanız bile artık öğrendiniz :)). Klorür, epifiz bezinizi reklamlarda gördüğünüz kireçlenmiş çamaşır makinesi rezistansına çevirir yani taşlaştırır. Melatonin hormonunun salgılanmasını minimuma hatta sıfıra indirir.(Birileri itaat etmenizi istiyor.)

Gelelim epifiz bezinin çalışmasına nasıl yardımcı olacağımıza.
Epifiz bezinin çalışmasına yardımcı olmak için aktarlardan temin edebileceğiniz sarı kantaron otunu demleyip içebilirsiniz. Saat 21:00 arası ile 05:00 arası zifiri karanlıkta durabilirsiniz. Hoşunuza gidecek, keyif verecek tütsüler yakabilirsiniz. Hadi iyi melatonin salgılamalar. :)

(Yazıyı kendi araştırmalarım sonucu yazdım, istediğiniz gibi istediğiniz yerde kendi yazınızmış gibi yayınlayabilirsiniz.)

Caesar
31-10-2014, 15:35
O kendini kapatan mağaraya adamlar druglarla salgılıyorlar hormonları. Salvia dmt türü şamansal otlar kullanarak.

MOzen
31-10-2014, 15:38
Fazla detaya girmedim ama aşırı melatonin hormonu salgılamak ile vücudun dmt salgılaması arasında gram fark yok. Ancak o seviyeye ulaşmak zaten uzun yıllar alır.
DMT sentetik olmasına rağmen insan vücudunun yalnızca doğarken ve ölürken salgıladığı söyleniyor, ne kadar doğrudur bilemiyorum.

emir91
31-10-2014, 15:42
Youtube da dolaşırken izlemiştim zamanında konuyu görünce aklıma geldi arkadaşın bu ve benzeri konular hakkında videoları var ne kadar doğru yanlış bilmem ama enteresan teoriler http://www.youtube.com/watch?v=KdZAaZXLFQY

Emre Ekrem
31-10-2014, 15:43
Çok ilginç bir konu.

MOzen
31-10-2014, 15:46
O kendini kapatan mağaraya adamlar druglarla salgılıyorlar hormonları. Salvia dmt türü şamansal otlar kullanarak.

Aşağıdaki videoda anlatan arkadaşın 3. videosunda sanırım, melatonin hormonunun DMT ile bağlantısını detaylı olarak anlatıyor.
http://youtu.be/e221Hg9QKy4?


Youtube da dolaşırken izlemiştim zamanında konuyu görünce aklıma geldi arkadaşın bu ve benzeri konular hakkında videoları var ne kadar doğru yanlış bilmem ama enteresan teoriler Epifiz I (BaÅŸlangıç) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=KdZAaZXLFQY)

Zamanında izlemiştim, yazılı bilgileri oldukça detaylı olarak videoya almış.

Shadow_Dancer
31-10-2014, 16:02
Valla başımın belası bi hormondur kendisi, özellikle kıtalar arası uçuşlar sonrası yaşanan jet boşlugunun en büyük tetikliyicilerinden birisi. FAA (amerikan sivil havacılık otoritesi) yayınladıgı bir makalede 10 yıllık uçuculuktan sonra bu hormonun salgılanmasında ciddi bir düşüş oldugunu söylüyor. Ben dışardan takviye alıyorum bazen.. Özellikle bitkisel formüleler çok işe yarıyor. Epifiz için çok bi bilgim yok.

Caesar
31-10-2014, 16:36
Bu konu bence uzamamalı tamamen druglarla alakalı olacak sonu çünkü.

yusuf yılmaz
31-10-2014, 16:45
körler kanser olmuyor beyler...