Orijinalini görmek için tıklayınız : RCZ Mi? Scirocco mu ?
35AV7431
14-11-2014, 15:27
Merhabalar;
Arkadaşlar uzun zamandır tek kapı spor otomobillere biniyorum. Son olarak Honda Civic EK kasa satın aldım. Yüksek model otomatik şanzuman yüksek konforlu ve sürüş güveni veren spor bir otomobile geçiş yapıcam. Benim için dış görsellik 1.sırada gelir. Belli bir süredir Volkwagen Scirocco 1.4 TSI DSG ve Peugeot RCZ 1.6 156BG THP araçların arasında gidip geliyorum. İki araç içinde internet üzerinden bir çok yorum okuyup video izledim. Kullanan arkadaşlarıma araçlarıyla ilgili sorular sordum ama hepsi kendi arabasını öve öve bitiremiyor onun içinde bir karara varamadım. RCZ için tek olumsuz yorumun arka koltuklar olduğunu okudum. Scirocco için ise 3000 Km'den sonra DSG Şanzumanların vuruntu yapmaya başladığını ve bu sorunu VW'in kabul ettiğini ayrıca bir çoğunun 8000 KM'den sonra motor hatası verdiği ve kaza esnasında SRS açmadığıda yapılan yorumlar arasında. Benim ilk tercihim Scirocco'ydu fakat bu yorumları okuduktan ve videoları izledikten sonra Scirocco'ya çekingen yaklaşmaya başladım.
Şimdi sorum şu; İki araç arasında hangisi tercih edilmeli ve bu araçlar arasındaki tercihe sebep farklar neler ayrıca bu araçların kronik sorunları nelerdir ?
İyi forumlar
ondertopcu
14-11-2014, 15:29
Dış görsellik 1. sıradaysa pejo derim.
rocco çok var piyasada
mert1612
14-11-2014, 15:38
ben ikisinide tercih etmezdim. rocco çok ele ayağa düştü. rcz ona nazaran daha mantıklı
burak_2885
14-11-2014, 15:44
Zor karar verebileceğin bi seçim bence :) VW nin hiçbir kalitesinden şaşmam ama dediğiniz gibi dsgler sıkıntılı biraz. Ama millet çatır çutur kullanmakta. Arıza veren şanzumanlarıda serviste yenisiyle falan değiştirtiyorlar :) Zor bi seçim olacak senin için ama şekil olarak da düşünürsem komple R kit yapılmış bir rocco RCZ den daha iyi kesinlikle :)
rcz alın rcz heryer scirocco oldu yeni bi tane daha eklenmesine gerek yok.
Masterpiece
14-11-2014, 16:00
Bence farklı alternatiflere yönelin çünkü ikiside bi hayli fazlalaştı heryerde
Vallahi bir tanıdıkta RCZ var o da bazen diyiyor ki neden Rocco almadım.. RCZ 2 kişilik gibi düşün arka tarafa adam almak zor. Ama rocco da Rcz ye göre biraz daha kolay sanırım. Rcz ye 2 den fazla kişi binerse sıkıntı yaşar arkada tost olur :) Rcz görünüş olarak daha kaslı
YasinTEMUR
14-11-2014, 16:31
Scirocco sahibi olarak Rcz alın her yerde var rocco artık bide 200 hp alın manuel ufaktan yazılım egzoz kebap ohh kebap
aybarsdnr
14-11-2014, 16:37
Sana bir scirocco kullanıcısı olarak cevap vereceğim.
Görsellik olarak bence RCZ sciroccodan kat kat daha güzel. Tasarımı cidden çok orjinal bir araba. İç mekan olarak vw kalitesi bilinen cinste ancak RCZ nin de hiç geri kalır yönü yok. Deri torpido ve dikişleri aracın içini elitleştirmiş. Hele ki fabrika çıkışlı yanılmıyorsam, ekranlı RCZ ler çok şık duruyor.
scirocco ya 4 kişi binebilirsin. Çok iri biri yoksa arka tarafta sıkıntı yaşamaz, bunalmaz. RCZ de böyle bir şansın maalesef yok.
Yolda gördüğün 50 arabadan 8, 9 tane scirocco olabilir ancak RCZ en fazla 1 tane görürsün. Bunun dezavantajı ortada ancak scirocco nun ikinci el piyasası RCZ ye göre daha hızlı. bunu da göz ardı etmemek lazım.
Performans olarak arada ciddi fark var bence. Bu demek değil ki scirocco 10 boy 15 boy daha hızlı fakat, ara hızlanmaları vs. çok daha tatminkar. DSG almayı düşünüyorsan mutlaka 2011 sonrası al hatta mümkünse şanzımanı serviste değişmiş veya garantisi devam eden bir araç al. Müşteri memnuniyetinden dolayı da değişiklik yapıyorlar ama yine de garantiye almak lazım. RCZ nin otomatik şanzımanı vasat.
Eğer manuel düşünseydin ve 2 kişiden fazla binmiyorum deseydin kesinlikle RCZ derdim. Ancak, otomatik düşündüğün için hangisi daha seni tatmin edecek onu iyice düşün. Bu arada ben de her yerde scirocco olduğu için bazen soğuyorum aracımdan ama E90 3 serisi, F30 3 serisi, mercedes c serisi gibi sciroccodan daha pahalı araçlar emin ol trafikte daha fazla artık. Yani fazla olması çok soğutacak bir sebep olmamalı. Artık her araba fazlasıyla var piyasada
Sana bir scirocco kullanıcısı olarak cevap vereceğim.
Görsellik olarak bence RCZ sciroccodan kat kat daha güzel. Tasarımı cidden çok orjinal bir araba. İç mekan olarak vw kalitesi bilinen cinste ancak RCZ nin de hiç geri kalır yönü yok. Deri torpido ve dikişleri aracın içini elitleştirmiş. Hele ki fabrika çıkışlı yanılmıyorsam, ekranlı RCZ ler çok şık duruyor.
scirocco ya 4 kişi binebilirsin. Çok iri biri yoksa arka tarafta sıkıntı yaşamaz, bunalmaz. RCZ de böyle bir şansın maalesef yok.
Yolda gördüğün 50 arabadan 8, 9 tane scirocco olabilir ancak RCZ en fazla 1 tane görürsün. Bunun dezavantajı ortada ancak scirocco nun ikinci el piyasası RCZ ye göre daha hızlı. bunu da göz ardı etmemek lazım.
Performans olarak arada ciddi fark var bence. Bu demek değil ki scirocco 10 boy 15 boy daha hızlı fakat, ara hızlanmaları vs. çok daha tatminkar. DSG almayı düşünüyorsan mutlaka 2011 sonrası al hatta mümkünse şanzımanı serviste değişmiş veya garantisi devam eden bir araç al. Müşteri memnuniyetinden dolayı da değişiklik yapıyorlar ama yine de garantiye almak lazım. RCZ nin otomatik şanzımanı vasat.
Eğer manuel düşünseydin ve 2 kişiden fazla binmiyorum deseydin kesinlikle RCZ derdim. Ancak, otomatik düşündüğün için hangisi daha seni tatmin edecek onu iyice düşün. Bu arada ben de her yerde scirocco olduğu için bazen soğuyorum aracımdan ama E90 3 serisi, F30 3 serisi, mercedes c serisi gibi sciroccodan daha pahalı araçlar emin ol trafikte daha fazla artık. Yani fazla olması çok soğutacak bir sebep olmamalı. Artık her araba fazlasıyla var piyasada
He ya 17.7 milyon araç varmış trafikte. %50 otomobilmiş zaten, bu hesaba göre eder sana ; 8.85 Milyon otomobil. Normaldir çok fazla olması her araçtan :D
İkisi arasinda tercihim rcz olurdu, ancak mini de bakmanizi tavsiye ederim. John body kitli bir mini ikisinden de guzel durabilir...
VhpCupra
14-11-2014, 17:04
rocco çok ayağa düştü her yerde var, çok kazalı ve km'si düşürülmüş araçlar var piyasada, rcz dış görünüş olarak hem daha güzel hemde piyasada temiz çok rcz var, eğer arka koltukların dar olması seni çok etkilemiycekse rcz tercih etmen daha mantıklı...
RCZ derim kesinlikle. THP motorlar ciddi ciddi önü açık motorlar.. 270-280 hp lere ulaşabilirsin rahatlıkla, +400hp'ye kadar yolun var! sanzıman olarak kesinlikle manuel tercih etmelisin RCZ'de. eskiden kalma peugeot teneke tabiri vardır ama 2007-2008 yılından itibaren emin olunki peugeot kendini baştan yarattı bu tip spesifik araçlarda ve kesinlikle Sciroccoya kendini ezdirmeyecektir! gidip 1.4 207'ye bakarsan malzeme olarak seni yanıltabilir fakat bir 207GT/RC serisini incelersen farkı görebilirsin ki RCZ'de gerek iç malzeme gereksede dış görünüm olarak kesinlikle daha önce bir arac.
performans açısından düşünürsen scirocco 2.0 almadıktan sonra hiiiiiç gerek yok derim, mod bakımından RCZ'in 1.4 Scirocco'ya göre önü çok çok çok daha açık.
arkaya birini oturtmak gibi kanılara takılmamanızı öneririm, sonuçta kendiniz için alıyorsunuz aracınızı, yanınızda eşiniz/kız arkadasınız yada herhangi bir arkadasınız olduktan sonra gerisi nasıl gelirse gelsin gideceğiniz yere :D :D aile bakımından düşünüldüğünde de RCZ'in arkası dar olabilir fakat hiç oturulmaz sığılmaz derecede değil.
bence doğru yol RCZ görünüyor..
neothenew
14-11-2014, 18:15
RCZ derim. Ama 200lük ve manuel olacak.
nicosaint82
14-11-2014, 20:22
dsg scirroco mu ? otm rcz mi sorusunun cevabı kesinlikle scirocco,,,
hiroshima
14-11-2014, 20:26
208 gti alabilirsin.1.6 motor 200hp hemde 70.000tl sıfır fiyatı bomboş vw golf parasına
35AV7431
14-11-2014, 22:11
Arka koltukla ilgili bir sorunum yok. Aracı aileyle kullanmıyorum. Otomatik şanzuman istememin sebebi yıllardır hep manuel şanzuman performans araçları kullandım birazdan konforlu bir araca binmek için. Madem otomatik önermiyorsunuz bende tercihimi manuelden yana kullanırım. Yinede iki araç için kullanan kullanmayan herkesin görüşünü almak isterim. Merak ettiğim en önemli konu bu araçların motor ve mekanik aksamlarinda herhangi bir kronik sorunu varmı ?
Suleyman
14-11-2014, 22:28
Ben olsam 200 lük rcz tercih ederdim
İki aracıda kullanmadım,bilgi sahibi değilim sadece scirocco'nun daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.
Ve scirocco nun yüzü bana göre çok eskidi,rcznin o açıdan daha bir albenisi var.
yasindemir
14-11-2014, 23:12
Ben de scirocco kullanıcısı olarak yorum yapacağım.
1.6 200'lük manuel alacaksanız kesinlikle RCZ alın.
1.6 THP 156 OTM rcz sakın ha sakın almayın yada bir kez 10km kullanın kendiniz de görün. Dünyanın en kötü vites geçişleri olan arabası...
1.4 DSG 2012 ve üstü rocco'larda kolay kolay sıkıntı yaşamazsınız. DSG kesinlikle iyidir... 2. elde rcz'yi satmak zordur, zarar ettirir ama rocco çok hızlı gidiyor ve zarar etmeniz için ağır kaza yapmanız lazım... piyasası çok iyi.
yakın arkadaşlarım zaman zaman her 2 aracada sahip oldular,
aralarından topladığım kombinasyon inci beyazı manuel 200hp :) sonuç olarak siyah 200lük alınır + inci beyazına kaplanır :)
Risendark
15-11-2014, 01:11
Rcz aracım satılık düşünürseniz yardimci olurum.
Şahsen ben Mini JCW ya da Mini S tercih ederdim. Retro ve ikon bir otomobil, piyasası da her zaman taze-hızlı.
Sadık Özyer
15-11-2014, 18:47
RCZ R düşünmez misin?
Şahsen ben Mini JCW ya da Mini S tercih ederdim. Retro ve ikon bir otomobil, piyasası da her zaman taze-hızlı.
Mini Cooper S bencede daha iyi ama, şu anda tercih edilen 2 araçtan birisi değil maalesef :)
2 araçtan tercihim rcz olurdu, ama ben olsam audi TT alırdım.
Burak SARIKAYA
16-11-2014, 04:28
Rcz tercihim olurdu tavanı muhteşem ve çok etkileyici.Bu arada alakasız ama yeni beetledada arka koltuklar temsili :D ayrıca Mini'nin bunlarla kıyası yapılmaz :)
35AV7431
17-11-2014, 09:21
Arka koltukların temsili olması benim için daha iyi. Çünkü olup olmadık kişiler şu tarafa gidiyorsan beni de bırak tarzında emrivaki yaptıklarından aracıma kimseyi bindirmek istemiyorum :) Şu ana kadar 26 yorumda ortak nokta manuel 200BG THP RCZ. 2.el piyasasının durgun olması benim için önemli değil çünkü ben bir araca en az 2-3 sene biniyorum. Daha önce Mini, BMW 3.20ci gibi araçlara bindim. Ayrıca bildiğim kadarıyla iki araçta C segmenti. RCZ; B ve C segmenti arasında yeni bir segment yani Miniden ve BMW den iç hacim olarak küçük, RCZ bu sebeple mini be BMW ile kıyaslanamaz. BMW motorunu iyi bilirim. Motor masrafı açtığında çok derin yaralar bıraktığınıda iyi bilirim. Onun için pekala Mini ve BMW sınıfına girmek istemiyorum. RCZ yada Rocco ya binen veya binmeyip sağdan soldan araçla ilgisi bilgisi olan arkadaşlar bu araçlarda Kronik motor yada mekanik sorunları nelerdir bir söylerse çok memnun kalırım :)
2 aracda guzel ama 2 side birbirinden sikintili. roccoyu deli gibi sikistirirsaniz genelde dsg bir yerlerden sikinti cikartiyor, etrafta cok fazla oldu ve artik hicbir ozelligi kalmadi. Rcz ise tasarim olarak bence daha guzel, arka koltuklar nerdeyse yok, motorlarinda sikinti var servise giden cok. Aklima ilk gelenler varsa bir 3. Secenek ekleyen derim. Bu arada rocco sahibiydim.
OrcunInce
17-11-2014, 09:50
200hp rcz alınır keyifle binilir :)
Arka koltukların temsili olması benim için daha iyi. Çünkü olup olmadık kişiler şu tarafa gidiyorsan beni de bırak tarzında emrivaki yaptıklarından aracıma kimseyi bindirmek istemiyorum :) Şu ana kadar 26 yorumda ortak nokta manuel 200BG THP RCZ. 2.el piyasasının durgun olması benim için önemli değil çünkü ben bir araca en az 2-3 sene biniyorum. Daha önce Mini, BMW 3.20ci gibi araçlara bindim. Ayrıca bildiğim kadarıyla iki araçta C segmenti. RCZ; B ve C segmenti arasında yeni bir segment yani Miniden ve BMW den iç hacim olarak küçük, RCZ bu sebeple mini be BMW ile kıyaslanamaz. BMW motorunu iyi bilirim. Motor masrafı açtığında çok derin yaralar bıraktığınıda iyi bilirim. Onun için pekala Mini ve BMW sınıfına girmek istemiyorum. RCZ yada Rocco ya binen veya binmeyip sağdan soldan araçla ilgisi bilgisi olan arkadaşlar bu araçlarda Kronik motor yada mekanik sorunları nelerdir bir söylerse çok memnun kalırım :)
mini - rcz - 207 208 gt/gti/rc - ds3 gibi sıralanabilecek bir çok modelde aynı motor var :) 1.6 thp bmw-psa
Ben başka bir yerden konuya yaklaşayım. Daha önceden otomatik bir araç sahibi oldunuz mu? Yada otomatik bir aracı bir süreliğine kullandınız mı? Çünkü her ne kadar mantıken 'Otomatik bir araba alayım rahat rahat gezeyim gerekirse gazlayayım.' diye düşünseniz de manuel performans arabalarını kullandıktan sonra size çok yavan gelebilir otomatik araçlar. O yüzden bana kalırsa test sürüşlerine çıkın, etrafınızda varsa onlardan rica edin. Çünkü en konforlu aracı da alsanız, eğer size kullanım keyfi vermezse hiçbir manası olmaz.
Konuya gelirsek, şahsi görüşüm bu iki seçenek arasında Scirocco almam. RCZ çok daha nadir kalıyor çünkü, az olan her zaman güzeldir.
35AV7431
17-11-2014, 11:48
Kısa bir dönem şirkete ait Kia Ceed 1.6 CRDİ Otomatik vites araç kullandım. Tamam haklısınız manuel kadar performanslı değil. Benim derdim artık performans değil. Ben bindiğim araçta sürekli sorun çıkmasın, konforlu olsun diye zaten iki aracında otomatik olmasını istedim fakat burada aldığım yorumlar neticesinde iki aracında otomatiğini kimse önermedi. Yorumları baz alarak Rcz'nin 200HP manuelinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Rocco aslında benim için 1.sıradayken bu güne kadar konuştuğum %90 kişi RCZ almamın daha doğru olacağını belirtti. Benim çok merak ettiğim en önemli konu RCZ'nin manuelinde veya Rocco'nun manuelinde kronik bir arızanın olup olmadığı. Parça tedariği konusunda RCZ diğer Peugeot modellerine nazaran konsept bir araç olduğundan mevcut bir kronik rahatsızlığı varsa almadan önce bilmek ve ona göre önlemimi almak isterim. Netice itibariyle ortalama 70bin TL'nin üstünde araçlar. 70Bin verip 2 gün sonra yolda rezil olmak istemiyorum. Uzun vadeli bir araç düşündüğümden dolayı aklımda çok soru işareti var iki araçla ilgili. 2 Gün önce rocconun 2012 manuel vitesini aracımı yıkatırken gördüm. Araç iç hacim olarak güzel multimedia seti vardı ve beyaz renkti. Sahibi aracının bu güne kadar herhangi bir sorun çıkartmadığını 39000 KM de olduğunu bakımdan bakıma götürdüğünü belirtti. Haliyle kimse kendi aracını kötülemez. RCZ sahibi hiç bir arkadaşım yok haliyle birebir aracı inceleyemedim. Bundan dolayı İzmir'de C.tesi günü Peugeot'a gidip detaylı olarak inceleyeceğim. Zaten incelemem neticesinde gerekli ön bilgiyi edinecem. Eğer bir aksilik olmazsa kendi kanaatimi konu altından bildiricem. Tech-Turkey'de bu tip konularda bir çok bilgili kişi olduğundan sizin değerli yorumlarınız olumlu yada olumsuz benim için çok değerli :)
2012 model manuel scirocco kullanıyorum.
Şu an araç alacak olsam ne scirocco alırım ne de rcz.
alternatiflere yönelirdim, başka tek kapı araçlara bakardım. bütçe olarak yüksek ama mesela gt86 gibi.
Suleyman
17-11-2014, 12:26
2012 model manuel scirocco kullanıyorum.
Şu an araç alacak olsam ne scirocco alırım ne de rcz.
alternatiflere yönelirdim, başka tek kapı araçlara bakardım. bütçe olarak yüksek ama mesela gt86 gibi.
Scirocco dan memnun değil misiniz?
Scirocco dan memnun değil misiniz?
memnunum, donanımlı, malzemesi kaliteli, güzel yol tutuyor, gidişi tatminkar, basmassan az yakıyor, nispeten prestijli
fakat araçta ruh yok ya, bir şey eksik yani. mesela megane 3 coupe'den(eski aracım) aldığım sürüş zevki bu araçta ben alamıyorum
ceyhun737
17-11-2014, 15:03
opc nur edition da bakabilirsin
2 aracda guzel ama 2 side birbirinden sikintili. roccoyu deli gibi sikistirirsaniz genelde dsg bir yerlerden sikinti cikartiyor, etrafta cok fazla oldu ve artik hicbir ozelligi kalmadi. Rcz ise tasarim olarak bence daha guzel, arka koltuklar nerdeyse yok, motorlarinda sikinti var servise giden cok. Aklima ilk gelenler varsa bir 3. Secenek ekleyen derim. Bu arada rocco sahibiydim.
motorlarında sıkıntımı var? 7 yıldır üst üste bu yüzden yılın motoru seçiliyor
PSA Grubu, 1.4-1.8 litre silindir hacimli motorlar sınıfında bir kez daha "Yılın Uluslararası Motoru" ödülünü aldı.
"Engine Technology International" (Uluslararası Motor Teknolojisi) Dergisi tarafından düzenlenen ödüllerde PSA ve BMW gruplarının işbirliği çerçevesinde geliştirilen 4 silindirli 1.6 litrelik direkt enjeksiyonlu turbo benzinli motor (THP), üst üste 7'nci kez başarıya ulaşmış oldu.
bknz. http://otomobil.bugun.com.tr/7nci-kez-yilin-motoru-secildi-haberi/657201
mini - rcz - 207 208 gt/gti/rc - ds3 gibi sıralanabilecek bir çok modelde aynı motor var :) 1.6 thp bmw-psa
aynen BMW-PSA ortak üretimi ve ciddi ciddi önü acık ve sorunsuz bir motordur.
Kısa bir dönem şirkete ait Kia Ceed 1.6 CRDİ Otomatik vites araç kullandım. Tamam haklısınız manuel kadar performanslı değil. Benim derdim artık performans değil. Ben bindiğim araçta sürekli sorun çıkmasın, konforlu olsun diye zaten iki aracında otomatik olmasını istedim fakat burada aldığım yorumlar neticesinde iki aracında otomatiğini kimse önermedi. Yorumları baz alarak Rcz'nin 200HP manuelinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Rocco aslında benim için 1.sıradayken bu güne kadar konuştuğum %90 kişi RCZ almamın daha doğru olacağını belirtti. Benim çok merak ettiğim en önemli konu RCZ'nin manuelinde veya Rocco'nun manuelinde kronik bir arızanın olup olmadığı. Parça tedariği konusunda RCZ diğer Peugeot modellerine nazaran konsept bir araç olduğundan mevcut bir kronik rahatsızlığı varsa almadan önce bilmek ve ona göre önlemimi almak isterim. Netice itibariyle ortalama 70bin TL'nin üstünde araçlar. 70Bin verip 2 gün sonra yolda rezil olmak istemiyorum. Uzun vadeli bir araç düşündüğümden dolayı aklımda çok soru işareti var iki araçla ilgili. 2 Gün önce rocconun 2012 manuel vitesini aracımı yıkatırken gördüm. Araç iç hacim olarak güzel multimedia seti vardı ve beyaz renkti. Sahibi aracının bu güne kadar herhangi bir sorun çıkartmadığını 39000 KM de olduğunu bakımdan bakıma götürdüğünü belirtti. Haliyle kimse kendi aracını kötülemez. RCZ sahibi hiç bir arkadaşım yok haliyle birebir aracı inceleyemedim. Bundan dolayı İzmir'de C.tesi günü Peugeot'a gidip detaylı olarak inceleyeceğim. Zaten incelemem neticesinde gerekli ön bilgiyi edinecem. Eğer bir aksilik olmazsa kendi kanaatimi konu altından bildiricem. Tech-Turkey'de bu tip konularda bir çok bilgili kişi olduğundan sizin değerli yorumlarınız olumlu yada olumsuz benim için çok değerli :)
kesinlikle kronik arızaları yok, 2008 yılından sonra THP motorlarda bir çok yenilenmiş referanslı malzeme kullanıldı ve tüm problemler çözümlendi. olduki problem çıkarttı, şuana kadarki en kronik sorunlar DV yırtılması (yüksek basınçlı modifiye edilmiş araçlarda karşılaşılabilir 100TL), VVT solenoidi (yagı degişmemis bakımsız motorlardaki tortuların parçayı kullanılmaz hale getirmesi 120TL), sente atlaması ( toplamda 300TL'lik bir masrafı var oda ender olarak karşılaşılıyor). sorun olsa bile çok çok çok cüzzi masraflarla üstesinden gelebilirsiniz ki onlar büyük ihtimalle olmaz zaten.
2 araç arasında RCZ daha mantıklı görünüyor.
Alternatifi çok fazla olmayan araçlar.
Suleyman
17-11-2014, 16:10
memnunum, donanımlı, malzemesi kaliteli, güzel yol tutuyor, gidişi tatminkar, basmassan az yakıyor, nispeten prestijli
fakat araçta ruh yok ya, bir şey eksik yani. mesela megane 3 coupe'den(eski aracım) aldığım sürüş zevki bu araçta ben alamıyorum
Anladım teşekkürler.
Nativist
17-11-2014, 22:59
Ben oyumu roccodan yana kullanıyorum
Rcz 200 manuel, tek geçerim !
Illedeikisinden biri diosan rocco derim. Aama bana sorarsanparan kadar bmw yebin derim ;)
35AV7431
19-11-2014, 12:02
Illedeikisinden biri diosan rocco derim. Aama bana sorarsanparan kadar bmw yebin derim ;)
BMW'ye çok bindim keyfini çok aldım ciğerini çok söktüm. Kısacası en bastada belirttiğim gibi BMW guzel bir araç ama artık binmeyi düşünmüyorum. Arabasına göre 40 bin ila 90Bin TL verebilirim.
Rcz 200 manuel geçerli alınır , Rocco ayağa düştü .
RCZ +1
rcz bana çok itici geliyor ayrıca 2. el de düşünmek lazım. roccoda alınacaksa çok bomba bir renk alıcaksınki görselliği olsun beyaz çok var ama mavi ile kırmızı daha az.
2sini de kullanma şansım oldu. Hatta şu an aktif olarak 156'lık rcz kullanıyorum.
Rocco iç mekan olarak 1-2 adım önde. Özellikle çok fonksiyonlu direksiyon ve rc510 mu ne bence güzelleştiriyor. Ekran Rcz'ye de sonradan takılabiliyor.
Ama iş dış görünüşe geldi mi Rcz bu sefer öne çıkıyor. Yol tutuş bence 19" jantlara göre çok iyi. Arka koltuk muhabbetini zaten anlatmaya gerek. Rcz kafadan sınıfta kalıyor :D
Daha önce dp yaptırmıştık dün de yazılım yaptırdık ortalama 190-195hp fln oldu. Yazılımdan sonra bile gaz tepkisi kendini belli etti.
Uzun lafın kısası ben olsam tafikteki Rocco fazlalığından daha az görünen Rcz'yi tercih ederdim. Özellikle beyazın sedefli olması daha da bi güzellik katıyor.
Hortlatalımmıı ? Sadece çok şık diye RCZ alın demek biraz kolaya kaçmak oluyor sanki :) İkisini peşpeşe binip sürmek test etmek istiyorum şu sıralar..
Sayı olarak 200'lük manuel sahibinden'de 27 tane var, otomatiğinden geçtim zaten. Sayısı hep azmıydı manuel rcz'nin arkadaşlar ?