Orijinalini görmek için tıklayınız : tps kalibrasyonu ?
iyi günler arkadaşlar tps ile ilgili çok büyük sıkıntım var.aracım yolda giderken silkeleme yapıyo kasıp bırakma falan yapıyo soğukken marş yaptığımda devri kendi kendine alıp veriyo falan araştırma yaptım ve anladığım kadarıyla sorunun tps sensöründe olduğunu anladım.kalibrasyon için araştırma yaptım tps sensöründeki voltaj gaz vermeden 0.45 civarında olmalıymış tam gazda 5e yakın bi voltajda olmalıymış.ben ölçüm yaptım fakat hiç gaz vermeden 5.1 çıktı ve gaz verdikçe tam gazda bile voltaj hiç değişmedi hep 5.1 acaba sorun nedir.ölçümü tps ye giren soketi çıkarıp direk soketin ucundan yaptım acaba soketi tps ye takıptamı ölçüm yapmalıydım? yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.bide soketi söküp taktığımda arıza ışığı yakıyo ve marş almıyo.acaba tps sensörüm arızalı olabilirmi ?
sorun %100 tps den diyemeyiz
soket takılı ölçmen lazımdı
bir de her tps aynı değil, acaba araba nedir?
91 accord 2.0i enjeksiyonlu çok çaresizim burdaki ustalarda hiç bişeyden anlamıyo eskiyi sök yeniyi tak ustalardan sizin yardımınızla bu sorunu halletmem gerekiyo başka çarem yok
Osman Bahadır
22-11-2014, 12:32
Sen soketteki besleme voltajını ölçmüşsün. O da sabit 5V dur zaten.
http://i133.photobucket.com/albums/q71/GhostAccord/Odds-n-sodds/tps_voltage.jpg
http://i133.photobucket.com/albums/q71/GhostAccord/Odds-n-sodds/tps_voltage.jpg
Sorunun TPS de olduğundan emin olmadan söküp kurcalama derim. Sorunun ateşleme sorunu olması muhtemel. Önce tüm ateşleme sistemi ve distribütörü kontrol et derim.
distribütör kapağını - buji kablolarını (NGK) - bujilerini - aküyü hepsini yeni değiştirdim hepsi sıfır sorun yinede düzelmedi acaba başka nelere bakmalıyım.arızalı olup olmadığını nasıl anlarım ? henüz gaz kelebeğini ve tps yi sökmedim.hava filtre borusunu söktüm gaz kelebeğinde herhangi bi kurum pislik gayet temiz geldi bana gaz telini çekince ve gaz pedalına sonuna kadar bastığında gaz kelebeği tam açılıyo ondada problem yok.dediğiniz gibi problem ateşleme sisteminde ama nerde?
Distribütörün içindeki elemanları teker teker kontrol etmenizde fayda var, ateşleme ünitesi/bobini kontrol edin mutlaka, ayrıca sökmüşken milde boşluk vb var mı, içine yağ alma durumu var mı, mekanik bir hasar var mı bir elden geçir derim.
Sorun nasıl başladı? TPS i gaz kelebeğinden ayırmadığınız sürece kalibrasyon kolay kolay bozulmaz.
Silkelelemeyi nispeten üst devirlerde mi yapıyor?
Sorun silkelemeyle basladi ani gazlamalarda ve hafif yokus cikarken farkettim silkelemeyi farkettim gazlamalarda bi kasma yapiyo arasira aciliyo arasira kasiyo.sonra sogukken ilk calistirmada devir 800-2000 arasira kendi kendine alip verme basladi isininca duzeliyo.
http://www.techturkey.com/forum/genel/183773-hata-vermeyen-bozuk-tps.html?highlight=
arkadaşım aynı sorunu bende yaşadım videoyu seyret. bozuk ve sağlam tps nasıl oluyor aradaki farkı göreceksin
Sagol arkadasim sende devir dalgalanmasi oluyomuydu kendi kendine durduk yere 800-2000 arasi alip verme yapiyo sendede oluyomuydu ayni sorun? Videodan anladigim kadariyla dalgalanma yapiyo bozuk tps
tevzi makarasını degiştirdinmi birde ateşleme modülünü ? basıma geldi bilgin olsun tevzi makarası karıştırıyo olabilir. modülde gitmiş olabilir teker teker denemekten başka caren yok
Sagol arkadasim sende devir dalgalanmasi oluyomuydu kendi kendine durduk yere 800-2000 arasi alip verme yapiyo sendede oluyomuydu ayni sorun? Videodan anladigim kadariyla dalgalanma yapiyo bozuk tps
bende de vardı ancak senin dediğin kadar aşırı değildi. yalnız bişey daha söylemek isterim rölantideki dalgalanmanın sebebi çok farklı yerlerden de olabilir. ısı sensörü(ect) de olabilir. iacv de olabilir. ateşlemedeki herhangi bir sorunda olabilir. denemek lazım
teşekkürler arkadaşlar eksik olmayın işlerimin yoğunluğundan bir türlü sanayiye gidemedim en kısa zamanda gidip komple ateşleme sistemine baktırıcam.inşallah arızayı bulabiliriz ve gideririz.tekrar sizinle paylaşıcam yapılan işlemleri.tekrar teşekkürler
drivertech
08-02-2015, 01:17
Sorunu bulabildiniz mi? Aynı problem bende de mevcut kesiklik var ateşlemeden şüpheleniyorum gelişme varsa yazarsanız ...