PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Spor Helezon hakkında fikirleriniz nedir ?

35AV7431
25-11-2014, 08:45
Merhaba Arkadaşlar;

Aracım Honda Civic 99 model. Uzun süredir Coil Over kit kullanıyorum ama artık çok rahatsızlık vermeye başladı. olmadık yerden abuk sesler çıkmaya başladı ve hiç konfor yok araçta. Aracımı basık kullanıyorum. Basık kullanmaktan zevk alıyorum, fakat şu yayların biraz daha yumuşak olmasını istiyorum. Bir kaç arkadaşa sordum eibach veya vogtland marka 5 cm veya 3.5cm yay kullanırsam hiç bir konfor sorunu yaşamayacağımı söylediler bende sizin değerli fikirlerinizi almak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Not: Aracım bu ve bu basıklıkta.

http://i.hizliresim.com/Z1vgVo.jpg (http://hizliresim.com/Z1vgVo)

onursumer
25-11-2014, 09:01
coilover kit dediğin ayarlı yaylardanmı

yokda bilindik bir marka coilover mi kullanıyorsun ? eğer oyle ise yayla daha konforlu olman mumkun değil

tek avantajı senin için en alçağa alma gibi bir şansın olmadığından araban daha yumuşak rahat olucak

ben getzde yaklaşık 3-4 senedir eibach pro kit kullanıyorum stock getze binsem çok yumuşak geliyor ayarı çok iyi bana gore

35AV7431
25-11-2014, 09:38
coilover kit dediğin ayarlı yaylardanmı

yokda bilindik bir marka coilover mi kullanıyorsun ? eğer oyle ise yayla daha konforlu olman mumkun değil

tek avantajı senin için en alçağa alma gibi bir şansın olmadığından araban daha yumuşak rahat olucak

ben getzde yaklaşık 3-4 senedir eibach pro kit kullanıyorum stock getze binsem çok yumuşak geliyor ayarı çok iyi bana gore

Hocam coil dediğim elle yükseklik alçaklık ayarlanabilen yay sistemi. Kalitesini bilemiyorum. Benden önceki sahibi takmış. Yolu aşırı hissettiriyor ve buda beni rahatsız ediyor. ben aynı basıklıkta daha konforlu bir sistem kullanmak istiyorum.

VtecDream
25-11-2014, 16:12
basık bir arabada konfor ve güvenlik beklemek bence biraz garip. ama şöyle diyeyim basık istiyorsan 5mm voglant veya eibach yay alıp spor amortisör kullanmalısın veyahut direk coilover al :)

Osman Bahadır
25-11-2014, 16:15
Öncelikle can güvenliğin için aracında takılı ne olduğu belirsiz ayarlı yayları çıkarıp kaliteli bir spor yaya geçmen lazım. Konfor da birlikte gelecektir.