PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : C180 Kompressor zincir problemi

Jön Türk
15-12-2014, 19:19
2007 w203 kasa 123000km'de c180 k aldım geçen hafta.Dünde hava güzeldi usulca sağdan sağdan geziyordum.Kırmızı ışıkta birden araç teklemeye başladı.Titreşim tekleme derken arıza lambası yandı.Bugün servise gittim bu motorların kronik sorunu olan zincir gevşemesi sorunu varmış.Subaplara zararda verebilir açıp bakılacak dendi.Moralim bozuldu bırakıp geldim.Daha önce başına gelen oldu mu ? şöyle bir konu buldum nette http://www.mbclubtr.com/ariza-tespit/25082-c200-kompressor-zamanlama-zincir-problemi.html

Jön Türk
16-12-2014, 21:55
Güncel olsun..Bugün üst kapak açıldı eksantrik milinin dişlisi kırılmış..ikiside değişiyor :( nette ilgili konulara baktım w204lerden de 40bin 50bin km de kırılanlar olmuş.Ne diyim sağlık olsun.

Edit: Olayla ilgili bulduğum bir konuda ustanın yazdığı..

Mrb arkadaslar mercedes yeni araclarinda malesef ticari amacli motor yapmis yani omru kisa yedek parca mesele su kullanilan eksantrik zincini okadar ince kullanmiski bisiklet zinciri bile ondan kalindir araclar citf eksantrik ve ikitane disli var ortalama zincirin en uzun onru 100 bin km disliler bazen okadarda gitmiyor tabi bu is birazda araci kullanmaklada alakali aniden suratlenmeler cok asiri spor kullanmak bu malzemelerin ,omrunu kisaltiyor tabi motor isigi zaman ve sente hatasi veriyorsa araci kullanmamak en iyisi dislisin tanesi 1750 tl 2 tane var 3500 lira zincir iscilik derken 4000 veya 4500 civarinda cikiyor isin bide kotu tarafi var arizali sekilde kullanirsa sibob eymeye kadar giidiyor yaklasik msaraf bu sefer 7bin 8 bin lirayi buluyor en son yaptigim araba 8500 lirayi bulmustu

Selim.Y
17-12-2014, 00:46
C180'de turbo candır Osmanım :D

Jön Türk
18-12-2014, 10:32
C180'de turbo candır Osmanım :D

Olayın Turbo ile alakası yok Selim zincir zamanla boşluk yapıyormuş dişlileri sıyırmış bizde de işte :)

http://www.mbclubtr.com/c-class/25770-w204-eksantrik-mili-kirma.html

linkteki konuda 204 kasada meydana gelmiş

Volkann
18-12-2014, 10:37
geçmiş olsun Allah beterinden korusun.

efe_
18-12-2014, 11:01
2009-10'larda revize ettilermi acaba çünkü herkeste olmuyor bu sorun diye biliyorum ...

Osman Bahadır
18-12-2014, 12:27
Zincirin üreticisi BMW Mercedes grubunda hep Alman iwis'tir. Hiç değişmedi. Sizin aracınızda da iwis çıkar. Öyle bisiklet zinciri vs de değil. BMW, Mercedes, Ford ticari, VAG grubu motorların OE zincir üreticisidir.

Sorun zincirden çok genelde gergi ve/veya dişli sorunudur. Tabi kullanımın da bunda etkisi olabilir. Spor kullanımdan çok ani yığdırmalar, vurdurmalar, ani devir değişiklikleridir genelde zamanlama mekanizmasını zorlayan.

Mpower
18-12-2014, 12:56
Zincirin üreticisi BMW Mercedes grubunda hep Alman iwis'tir. Hiç değişmedi. Sizin aracınızda da iwis çıkar. Öyle bisiklet zinciri vs de değil. BMW, Mercedes, Ford ticari, VAG grubu motorların OE zincir üreticisidir.

Sorun zincirden çok genelde gergi ve/veya dişli sorunudur. Tabi kullanımın da bunda etkisi olabilir. Spor kullanımdan çok ani yığdırmalar, vurdurmalar, ani devir değişiklikleridir genelde zamanlama mekanizmasını zorlayan.

Abi düşük vites de gaza yüklenme de sıkıntı yaratıyor mu ?

Osman Bahadır
18-12-2014, 13:51
Abi düşük vites de gaza yüklenme de sıkıntı yaratıyor mu ?

Takır takır rölantiyi zorlayacak kadar düşük devir değilse ve aniden yüklenilmiyorsa sorun olmaz. Ama yine de her zaman gazı yedirerek basmak en idealidir hem zamanlama mekanizması açısından, hem aktarma, hem motor takozları vs açısından.