PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic Sübap ayarı hakkında bir soru

35AV7431
17-12-2014, 08:48
Merhabalar;

Aracım triger set değişiminden sonra sesinde bariz bir değişme ve ilk kalkışlarda hafif dizel sesi vermeye başlamıştı. İlk zamanlar umursamıyordum ama ses devam edince seti değiştiren ustaya gidip sente ayarını düzgün yapamadınmı diye sordum. senteyi olduğu gibi bıraktığını eskisi nasılsa öyle olduğunu söyledi. Sonra bu aracın motorundan gelen sesi sordum bana sübap ayarı kaçmış ayarlarsak ses kesilir dedi. Bende tamam dedim c.tesi günü gidip yaptırıcam. Yanlız gelirken üst kapak contası al gel dedi. Daha önce Sübap ayarı yaptırıp nasıl bişi olduğu hakkında bir fikri olan var mı? Conta değiştiricek kadar meşakatli bir işmi ? Birde ses düzelicek midir ? Kafamda bir çok soru var 1 sene önce sıfır kol grank piston gömlek motorda ne varsa herşeyi sıfırdan yaptırdım. Sorularımı yanıtlayacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

stlegal
17-12-2014, 09:31
Sesi bi duysak fikrimiz olurdu

35AV7431
17-12-2014, 12:07
hocam aracı hafta sonları kullandığım için şu an araca uzağım sesi kaydedemiyorum. ama tarif edeyim soğukken rolentide ve yavaş kalkışlarda gır gır gır diye ses gelir ama hızlandıkça motor sesinden dolayı duymuyorum. motor ısındıkça ses azalıyor ama hararet normalede gelse hala az da olsa ses duyuluyor. sesin sübap ayarından geldiği kesin gibi bişi çünkü internettende aynı sorunla karşılaşanlar olmuş ayrıca başkasınada sordum. sorduğum herkes sübap ayarı yok dedi. presedür nasıl işliyor, ücreti ne kadar oluyor, başına böyle bir olay gelen varsa nasıl üstedisinden geldiğini anlatırsa detaylı bir şekilde memnun olurum.

Tuncay
17-12-2014, 12:11
İtici sesi olabilir dinlemek lazım

Osman Bahadır
17-12-2014, 12:18
Ustan üst kapak contası derken külbütör contasını kastetmiş. Silindir kapak contası değil. Supap ayarı için külbütör kapağını sökeceğinden lastik contayı da yenilemek istiyor haklı olarak.

Supap ayarı basit bir işlem. Öyle maliyetli külfetli bir şey değil. Sadece acele etme, motor soğusun, öyle yapsın ustan.

35AV7431
17-12-2014, 12:26
Ustan üst kapak contası derken külbütör contasını kastetmiş. Silindir kapak contası değil. Supap ayarı için külbütör kapağını sökeceğinden lastik contayı da yenilemek istiyor haklı olarak.

Supap ayarı basit bir işlem. Öyle maliyetli külfetli bir şey değil. Sadece acele etme, motor soğusun, öyle yapsın ustan.

Hocam almak istediğim cevap bu fakat basit bir işlem derken ortalama ne kadar sürer ve ortalama maliyeti ne kadar olur ?

Osman Bahadır
17-12-2014, 12:27
Hocam almak istediğim cevap bu fakat basit bir işlem derken ortalama ne kadar sürer ve ortalama maliyeti ne kadar olur ?

Motorun soğuması beklenir. Ustanın işi en fazla yarım saat sürer. Normalde işin ederi de en fazla 50TL dir.

35AV7431
17-12-2014, 15:41
Motorun soğuması beklenir. Ustanın işi en fazla yarım saat sürer. Normalde işin ederi de en fazla 50TL dir.

hocam conta 15-20 lira birşeymiş. dediğiniz 50 liralık rakam sadece işçilik ortalaması değil mi ? Gerçi üç aşağı beş yukarı önemli değilde şimdiden gidecek parayı bilmekte fayda var :)

battalgazi
17-12-2014, 17:05
10803422 10203032607520339 640270553 n - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=-_HK1ibZhr8&feature=youtu.be)
triger değişiminden sonra benım aracımdada paylaştığım linkdeki ses çıktı, triger fazla gerilmesinden kaynaklı aynı sesse subap ayarınızı boşa elletmeyin

35AV7431
17-12-2014, 23:59
10803422 10203032607520339 640270553 n - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=-_HK1ibZhr8&feature=youtu.be)
triger değişiminden sonra benım aracımdada paylaştığım linkdeki ses çıktı, triger fazla gerilmesinden kaynaklı aynı sesse subap ayarınızı boşa elletmeyin

Evet hocam benzeri bir ses ama videodaki kayis surtme sesi gibi ses yok ama benzeri ses. Peki siz sesi nasil düzelttiniz ?

battalgazi
18-12-2014, 07:02
Başka bir ustaya götürdüm trigeri söküp biraz gevşetti sesten eser kalmadı,birde subap ayarsızlığı arabanın içinden duyulabilecek kadar ses yapmaması lazım trigerede sen tekrar baktır bence

35AV7431
19-12-2014, 08:45
Başka bir ustaya götürdüm trigeri söküp biraz gevşetti sesten eser kalmadı,birde subap ayarsızlığı arabanın içinden duyulabilecek kadar ses yapmaması lazım trigerede sen tekrar baktır bence

yahu şimdi iyice kafam karıştı. ses triger değişiminden sonra gelmeye başlamıştı.

Osman Bahadır
19-12-2014, 09:01
Hocam, atla deve değil. Supap ayarını Honda'da zaten rutin yaptırman lazım yapılmadıysa. Öyle açtırmayım, aman orijinal kalsın denecek bir şey değil ki...

Battalgazi nickli arkadaşın durumunda sorun triger gergisi diye motordan gelen her ses triger gergisinden gelecek diye bir şart yok.

Triger gergisini doğru gerdirmemişse araç düzgün çalışmaz zaten. O ustaya da supap ayarına götürme zaten.

35AV7431
19-12-2014, 09:17
Hocam, atla deve değil. Supap ayarını Honda'da zaten rutin yaptırman lazım yapılmadıysa. Öyle açtırmayım, aman orijinal kalsın denecek bir şey değil ki...

Battalgazi nickli arkadaşın durumunda sorun triger gergisi diye motordan gelen her ses triger gergisinden gelecek diye bir şart yok.

Triger gergisini doğru gerdirmemişse araç düzgün çalışmaz zaten. O ustaya da supap ayarına götürme zaten.

aracın çalışmasında herhangi bir düzensizlik yok. yani rolentide dengesizlik tekleme stop etme geç marş alma vs bir sorun yok sadece ses var.

Osman Bahadır
19-12-2014, 09:19
aracın çalışmasında herhangi bir düzensizlik yok. yani rolentide dengesizlik tekleme stop etme geç marş alma vs bir sorun yok sadece ses var.

Düzgün bir yere göster. Sesi de kontrol etsin, gerekliyse supap ayarı da yapar, supap ayarını yaparken triger kayışının gerginliğini de kontrol eder.

35AV7431
19-12-2014, 10:03
Düzgün bir yere göster. Sesi de kontrol etsin, gerekliyse supap ayarı da yapar, supap ayarını yaparken triger kayışının gerginliğini de kontrol eder.

tamam hocam yarın ola hayrola. yarınki gelişmeleri buradan detaylı yazarım.