Orijinalini görmek için tıklayınız : e36 m52 arac neden fazla yakiyor olabilir..
98 model otomatik vites cabrio e36 arac km de 1 tl yakiyor sehir icinde. Yani yuz km de 20 litreden fazla yakiyor.
Ayni aracdan arkadasimdada var yuz km de 13-15 litre yakıyor.
Benimki Neden fazla yakiyor olabilir.
Birde şöyle bir sorun var iticilerden ses geliyor motor iyice isininca geliyor. Sogukken gelmiyor.
Iticiler degisti yag pompasi degisti ses kesilmedi.
Sen de hoşgeldin foruma.........
Hosbulduk arkadaslar. Takip ediyordum anca uye oldum :)
Bilgisayara bağlattın mı, hata kodu var mı?
Katalizör tıkanmış olabilir mi?
Lambda sensörü, MAF ne alemde?
Şehir içi kullanımından kastın ne? Motor ısınmadan gideceğin yere varıp stop mu ediyorsun arabayı?
Sert mi kullanıyorsun, çok mu kick down yapıyorsun?
Yazılım var mı arabada?
Bilgisayara baglatmadim sertte kullanmiyorum yazilim yok. Motor isinsada tuketim degismiyor. Guvenerek goturecegim bir serviste yok.
Bi dunya para harcadim itici sesini kesemediler birdahada goturmedim arabayi
h.guroglu
09-01-2015, 20:00
oksijen sensörü orjinaliyle değiş arızalı olsa bile bilgisayar göstermiyor 36 larda
Sanziman sorunu olabilir mi? Performans nasil aracta?
ghibli06
09-01-2015, 21:55
muhtemelen Oksijen sensörün arızalı, neden modice bağlatmıyorsun? bazen oksijen sensörü arızalı bile olsa göstermeyebiliyor makine, arabada çiğ benzin kokusu var mı? sabah çalıştırdığında egsozdan çıkan duman ne renk? bir de itici sesini neden kesemediler?
Maslak abarth servisi öneririm girişte yokuşta caminin tam karşısı
Dr Bmw deriz kendisine
Sanziman durumu biraz zayif sanirim yokuslarda kaciriyor biraz.
Cig benzin kokusu oluyor ilk calistirdigimda. Cikan dumanin rengi beyaz buhar seklinde.
Itici sesini neden kesemediler bilemiyorum iticiler orjinalleriyle takim olarak degisti. Yag pompasi ve ust kapak degisti. Orta kapakda degisse kesin kesilir dedi yapan usta ama onada guvenemedim. Yag cikmiyordur iticilerden birine diyor.
ghibli06
11-01-2015, 07:31
Cig benzin kokusu oluyor ilk calistirdigimda. Cikan dumanin rengi beyaz buhar seklinde.
Itici sesini neden kesemediler bilemiyorum iticiler orjinalleriyle takim olarak degisti. Yag pompasi ve ust kapak degisti. Orta kapakda degisse kesin kesilir dedi yapan usta ama onada guvenemedim. Yag cikmiyordur iticilerden birine diyor.
üst kapak değişti mi ? neden ama bir sebebi olmalı... bir de orta kapak nedir?
aracın fazla yakma nedeni herşeyden olabilir.
arkadaşın çözüm için güvenilir bir tamirciye-özel servise giderek aracına baktırması lazım
samet_61
11-01-2015, 10:23
kullandıgın yaga baktır ıtıcı sesı kesılmedıyse subablarla alakalı anladıgım kadarıylada sorun bu afr ayarını tam yapamadıgı ıcın cıg ve cok yakıo
Ust kapatdaki iticilere giden kanallar tikanmis tornaya felan girmis. O yuzden onu degistirdiler. Orta kapak dedigim motor blogumu oluyor o iste.
ghibli06
11-01-2015, 13:53
Ust kapatdaki iticilere giden kanallar tikanmis tornaya felan girmis. O yuzden onu degistirdiler. Orta kapak dedigim motor blogumu oluyor o iste.
yazdıkların doğruysa senin aracın fazla yakmasından daha büyük sorunların var...
Tavsiye edeceginiz iyi bir servis varmi istanbul avcilara yakin guvenilir dürüst
Tek tavsıyem, servısın yakın olanını degıl, ısının ehlı olanını secmenız. Istanbulda e36 ıle gecırdıgım sure zarfında maslak bmw teknık servısten baskasına guvenmedım, guvenmem.
Arabami satmak zorunda kaldim motor işi cok canimi sıktı. Ayni fiyata ayni aracin estoril mavi olanini aldım :)
Arkadasimdan aldim arabayi bildigimiz araba oldugu icin icim rahat aldim.
[URL=http://img499.yukle.tc/image.php?id=6967IMG_20150125_090131.jpg][IMG]http://img499.yuk