Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendimi devamlı yorgun hissediyorum (şunu bir tartışalım)
Draniela
05-02-2015, 16:38
Arkadaşlar nedendir bilmiyorum ama sürekli yorgun hissediyorum.
İş saatlerim 08.30 - 18.15 arası. Akşam 11'de de yatsam 01.00'da da yatsam değişen birşey yok. Zaten ne kadar yorgun olursam olayım hemen uyuyamıyorum. He birde aşırı üşengeçlik başladı. Hafta içi akşamları hiç dışarı çıkasım gelmiyor hafta sonu da hep yan gelip dizi izleyesim var :D Arabadan coili falan söktüm arabayı yıkamak falan da içimden gelmiyor eskiden bahanesi olurdu :)
İkinci öğretim okudum hep geç yatıp geç kalktım o mu bozdu dengeyi ama askerdeyken pek sorun yaşamadım.
Bu durumu yaşayan kimse var mı ya da bu durumu yaşayıp şunu bunu yaptım düzeldi diyebilecek olan ?
Not: WOW falan oynamıyorum acaba ondan mı böyle oldu :D şaka bir yana yaşam enerjim gitmiş gibi hissediyorum.
Draniela
05-02-2015, 16:40
Bu arada bu zamana kadar hiç bir tahlil sonucum kötü çıkmadı askerden önce yapıldığında askerde yapıldığında işe başlamadan önce yapıldığında...
Metabolizman kapatmış kendini bir hafta dişini sık biraz spor yap yerinde duramazsın.
burakgunay
05-02-2015, 16:45
aynı durumu yaşıyorum hocam, iş hayatının sıkıcılığı adamda neşe hayat sevinci vs bırakmıyor. Kendinizi bu duruma kaptırırsanız girdap gibi içine çeker, miami abim dogru diyor, ben yüzmeye başladım. biraz biraz daha iyi hissediyorum. Fitness falan yaparsan kendini bişeye adarsan iyi gelir, durumun iyiyse hızlı bi arabaya geç. Kendini sevdirsin, asıl o zaman kendine gelirsin :)
Belki alakasız olacak ama tavsiye olarak " Sadece aptallar 8 saat uyur " kitabını okursanız belki uyku düzeninizi tekrar düzenleyebilirsiniz.
Spora başlamadan olmaz sane garanti veririm mesai saati bitsede evde mayışsam lafını unutursun bitsede salona gitsem dersin o derece fark ediyor. Ama bir hafta bütün eklemlerin ve kasların ağrıyacaktır sonra ateş.
ahmet_xy
05-02-2015, 16:54
aynı üşengeçlik bende de var. 2 aydır bağlama kursuna yazılıp, sözde bağlama çalmayı öğrenecektim. üşendiğimden daha kurs araştırması bile yapmadım. :)
benden de bir tavsiye gelsin
ortamın müsait ise şayet,köpek besle
sabah işe gitmeden erken çıkartırsın kaka/çişe yürürsün onla 1güzel hem spor olur hem güne zinde başlarsın.
akşamda aynı şekilde gelince yürüyüş kaka/çiş
e al koynuna sar uyu,dertleş,konuş oyun oyna vs vs.Ama tabi bu dediğim olayı cinse/bakıma bağlı bir min10max20 sene yapabiliceksen yap o da ayrı :)
Eminim aynı durum çoğumuzun başına geliyordur bana arada sırada oluyor öyle . Hatta çoğu arkadaşım bozuk atar bana "hiç sesin çıkmıyor "diye . Keşke çıksa keşke içimden dışarı çıkma isteği gelse ama olmuyor çoğu zaman . Yalnızlığı seviyorum galiba tek başıma müziği açıp arabayla gezmek en iyi hobilerimden :).
İçimden gelmiyor , içine kapanık bir insan değilim sabah işe git aksam gel evde otur daha keyifli geliyor insana 25 yaşında yaşlandık ya da :) . Bu akşam 2 bira Çaykur rize - Beşiktaş maçı devam :)
BurakCengizhanoğlu
05-02-2015, 16:56
aids tahlili yaptırdınız mı
Draniela
05-02-2015, 16:56
Metabolizman kapatmış kendini bir hafta dişini sık biraz spor yap yerinde duramazsın.
ne güzel tenis oynuyordum ama uzun zamandır hiç oynamadım. İşin ters tarafı şimdi canım hiçbirşey istemiyor. Ciddi üşeniyorum. Akşamları yürüyüşe çıkmaya zorlasam kendimi 1 saat öyle başlayabilirim.
Bu arada yürüyüşü düşünmüştüm ama işten gelince adım sayısına baktığımda 10 bin falan görüyordum. Üretim mühendisiyim deli dana gibi yürüyorum fabrika içinde diyorum yeterince yürümüşüm :D
aynı durumu yaşıyorum hocam, iş hayatının sıkıcılığı adamda neşe hayat sevinci vs bırakmıyor. Kendinizi bu duruma kaptırırsanız girdap gibi içine çeker, miami abim dogru diyor, ben yüzmeye başladım. biraz biraz daha iyi hissediyorum. Fitness falan yaparsan kendini bişeye adarsan iyi gelir, durumun iyiyse hızlı bi arabaya geç. Kendini sevdirsin, asıl o zaman kendine gelirsin :)
okul varken son yıllar bunalıma girmiştim sonra askere gitmeden önce bunalıma girdim daha sonra askerde bunalıma girdim. En son askerden geldim boşluktan bunalıma girdim bir ay kadar fazla uzamadan iş buldum şimdi kökten bunalıma girdim :D B*k yedik ev işine girdik araba alacaktım ne güzel hem gazlayıp hem yanlayacaktım aldık üçün birini.
İş hayatı da actionlı değil yani ne bileyim rutin geliyor zaman bakımından da insana birşey kalmıyor resmen boşuna yaşıyorum gibi geliyor.
Sanki biri almış yaşamış bu hayatı beğenmemiş al sen takıl diye bana kakalamış 2. el gibi geliyor :D
SHOCKİNG
05-02-2015, 16:59
Valla aynı durumdan bende müzdaribim eve gidip yayılmak için resmen saat kovalıyorum.
Tamamen havalarla alakali birsey kiş biraz sıkıcidir zaman zaman olur kisin araba da keyif vermez
Gececektir dert etmemek lazim :)
Draniela
05-02-2015, 17:01
aids vs. gibi bir tahlil yapmadım ama askerde çıkardı herhalde olsaydı ? ya da işe girerken nasıl bir tahlil oluyor bilmiyorum :D
köpekleri çok severim aslında ama ev bahçeli değil yazık olur hayvana.
spora 2 aydır başlayacağım daha adım atamadım aslında hatunla beraber gitsem kötü olmaz gibi geliyor. en büyük hobim tek başıma dizi izleyip uzanmak
Draniela
05-02-2015, 17:02
Tamamen havalarla alakali birsey kiş biraz sıkıcidir zaman zaman olur kisin araba da keyif vermez
Gececektir dert etmemek lazim :)
işten çıkıyorsun karanlık zaten ruhu daralıyor insanın o da doğru yazın ayrı oluyor gerçi yazın çalışmak nasıl bir duygudur bilemem hiç yorum yapmayayım :)
Draniela
05-02-2015, 17:04
Belki alakasız olacak ama tavsiye olarak " Sadece aptallar 8 saat uyur " kitabını okursanız belki uyku düzeninizi tekrar düzenleyebilirsiniz.
Psikolojik olarak mı değiştirebilirim ? yani içeriğini tam bilmiyorum ondan sordum
Bende aynı öyleydim okul biteli 2.5 sene oldu çalışmıyorum bütün gün evde uyuyodum 3 aydır spora gidiyorum yorgun gibi olmama rağmen uyuyamıyorum gariptir daha dinç oluyorum spora gittiğim günlerde
Bide haftada 1 kere cumartesi akşamı falan 4-5 tane yüksek alkollü bira tavsiye ederim :) Cumartesi içicen kafasını dışarda yaşayıp uyucan içip hemen uyursan sıkıntı :D pazar günü uyancan güzel bi kahvaltı yapıcan miss haftanın bütün yorgunluğunu atarsın :)
Redfish16V
05-02-2015, 17:15
Aynı durumdan kurtuldum şükür :D Bi kere kesinlikle zorda gelse kendine bir aktive bulman lazım,yapabileceğin fakat bugüne kadar yapmadığın üşendiğin şeylerin üzerine git.B12 vitamin eksikliğide etken olabilir.. Hatta bazen bi yere giderken farklı yollardan giderdim farklılık olsun sıradanlığı aşayım diye :D kendi içinde sinerji oluşturman lazım,gerekirse bu konu hakkında ilaçlar al
Kaçak et kovala,ister istemez çıkacaksın :)
63owen63
05-02-2015, 17:28
spora başla, ya da havuz vs.acayip iyi geliyor. ben 4 gun sspor, hamam havuz vs yapiyorum.cok iyi geldi. muzik tarzi da cok onemli, türkü, arabesk vs direk uzaklaş. bira bile icme, viski ic.
Aynı durum bende de var okul tatil olduğundan beri spor dışında neredeyse dışarı çıkmıyorum. sürekli bilgisayar başındayım yada uyuyorum. evde sıkıntıdan patlasam bile içimden hiç dışarı çıkmak gelmiyor. birde aşırı üşengeçlik var bende. yok mu bi ilacı bi tedavisi herşeye çare bulan tech bunada bi çare bulsun :D
İbrahim33
05-02-2015, 17:37
ben yıllardır öyleyim :) sorun yok :) günde 4 bira iyidir :)
ahmet_xy
05-02-2015, 17:41
her gün 4 bira çok değil mi? ben genelde cuma-ctesi günleri içiyorum :)
Bira baş ağrısı yapıyor ben de bugun ki maç için bira alayım dedim ama vazgeçtim :) .
Genelde jack Daniels içiyorum chivas hiç denemedim .
Gordon ve schweppes favorim uzun zamandır çok hoş tadı ve kafası var .
Konu alkole döndü la :D
vitamin al birde kanda bir değer vardı hatırlamıyorum ama ona baktır. Onun dışında böyle ara mevsim geçişleri bazzen insanı bayıyor. Biran önce çıkmaya çalış ama birileriyle dışarı çık gez en kötü :)
Kaçak et kovala,ister istemez çıkacaksın :)
+1
Telefonuna tinder indir. :D
Aynı sorun bendede var özellikle son birkaç aydır çalışmamanın da etkisiyle hiç bir şey yapmak istemiyorum aylardır gece dışarı bile çıkmadım gezmeye. yıllardır spor yaptığım için antrenman beslenme yatma kalkma saatleri vs. sorun değil benim onların rutini devam ediyor. Benim şuan ki sorunum daha çok insanlara tahammül edememek dışarı çıksam dahi trafikte yada kalabalık ortamlarda vs. aşırı sinirlenip bir an önce eve gitmek istiyorum
spora başla ve b vitamini kullan...
her gün 1 supradyn yada pharmaton beden yorgunluğunu giderebilir
Canselmo
05-02-2015, 17:57
Halsizlik yorgunluk bitkinlik sızı rahatsız edıyorsa b12 degerinize baktırın , b12 dusuklugunn sonucları tam sızın yasadıgınız
DenizKaan
05-02-2015, 17:57
Troidlerine baktırdın mı?
Troidler sapıtınca acayip yorgunluk yapar.
Bir an önce spora başla.
Adam Body .
b vitamini eksikliği büyük etken,bir diğeri de kış ayından olabilir.İnsanın soğukta ne arabayla ilgilenesi ne dışarı çıkası geliyor :) Spor iyidir.
İbrahim33
05-02-2015, 18:24
4 olmasın 3 olsun :) 3 olmasın 2 olsun :) alışkanlığa göre.
bende de aksına garıp bı calsma sevdası var
sabah 10 dan aksam 12 ye kadar ofıste calısıp ısten cıkıp eksı 1 derecede araba yıkayıp eve oyle gıdıyorum
UmutRıza
05-02-2015, 18:52
multivitamin kullan taş gibi hissedersin
Aynı durum bende de var şu 20 25 gündür. Sabah 8 akşam 6 işe gidip geliyorum. Eve gelince bi hantallik bi sersemlik geliyor. Gecen ay spora yazıldım Daha başliyamadim bile üşengeçlikten dışarı cıkasım gelmiyor toplasan 15 günden beri de arabaya binmez oldum. Keyifsiz geçiyor bu ara günler :(
Kesinlikle %100 çözüm namaz kılmak.. bikere günde 5 kere yüzünü ayaklarını bileklerini enseni suyla yıkamış ve damarlardan geçen kan ı uyarmış oluyorsun bu metabolizmanı hızlandırıyor. günde 5 kerede gün içinde pek yapmadığın hareketleri yapıyorsun buda kaslarını uyarmış olucak. manevi yönden rahatlıyorsun buda psikoloine olumlu yönde katkı sağlıyacak..
turbo&quattro
05-02-2015, 19:06
Bende birkac hafta oncesine kadar asiri yorgun hissediyordum evden ise isten eve modundaydim. Spora basladim ilk bir hafta fiziksel yorgunluktan ise tabiri caizse surunerek gittim ama su an cok iyiyim . Spor kesinlikle su anki durumunun ilaci .
spora başla vtech açarsın
Masabaşı çalışıyorsanız spor tavsiye ederim
Kapsamlı bi tahlil yaptırın b vitamini eksikliği olabilir
Çok ağır yemekler yada az yemek halsizlik yapabilir
Mastürbasyon yada yoğun cinsel hayat halsizlik yapabilir
Son olarak kendinize bile itiraf edemediğiniz bir sorununuz olabilir depresyon Başlangıcı olabilir doktora gitmekten çekinmeyin
mert_can 41
05-02-2015, 19:30
Bende spor yapmama ragmen aynı hisediyorum yatağımı değiştirmeyi düşünüyorum
sinanbaysal
05-02-2015, 19:30
Bende şuan bi boşluktayım. Çalışmıyorum adam akıllı iş arıyorum yok, evde pc başında tv karşısında oturmaktan sıkıldım. Dışarı pek çıkasım da gelmiyor arabaya bile dokunmuyorum. kadın programlarına sardım çok sigara içmeye başladım birde çok katı şeyler tüketmesem de günde 3-4 defa afedersiniz b.abdest yapıyorum acaba sağlığım psikolojim mi bozuldu diye endişelenmeye başladım. Bazen ayağımı kıpırdatıcak halim olmuyor bazen de müzikle baya çoşuyorum . Tecili bozdurup birkaç ay sonra askere gidicem olmucak böyle.
Yazılanları okudum da hemen koşmaya çıkıcam gelirken de ekmek arası birşeyler yiyeyim barı konuyu takipteyim.
Aşağı yukarı bende aynıyım,bütün vücudum yorgun kış ve yağmurlu gübler ama yazın zımba gibiyim,ben zannediyorum sinüzitten oluyo :)
Senin çözümün kocakarı ilacında..
Bal ile kestane balını karıştır içine biraz zencefil koy her sabah evden çıkarken ve gece yatarken bir kaşık yut.Vucudunda ne kadar mikrop varsa tuvalet yoluyla dışarıya atarsın inanılmaz bir dinçlik hissedersin kendinde enerji deposudur piskolojiye de iyi gelir daha rahat relax olursun.Tek yan etkisi diyebileceğim bir miktar düz duvara tırmanma etkisi yaratabiliyor..
Aynı durum bende de var benimki yaştan sanırım ama senin yaşın da genç.
Sabah 7 de kalkıp işe gidiyorum akşam 7 de eve geliyorum bırak aktiviteyi yemek yapmaya bile üşeniyorum( bekarlık hiçte sultanlık değil:)) Sabahları resmen sürünerek kalkıyorum bir sürü test yaptırdım kan tahlili felan uyku apnesimi diye hiç birşey çıkmadı.Sanırım monotonluk bize bunu yapan.
Hatta en son reklamlarda gördüğüm supradine all day aldım vücudun bütün vitamin ihtiyacını karşılıyor daha dinç oluyorsunuz gibi bir şeyler diyor reklamda 1 haftadır kullanıyorum pek bi fark görmedim.
hemoglabin oranına bak kardeşm. kan değerlerin üst eşikteyse yorgunluk hali olur
Konunun en başını okudum sadece. Birebir 3-4 senedir böyleydim. Ne yapsam üşengeçliğimi atamıyordum üzerimden. Ama ilginç olan bir işe başladığımda da ölümüne uğraşıyor duramıyordum. Yani tembellik değil garip birşeyler vardı ama çözemedim. Evden çıkmak istiyordum ama çıkamıyordum, öğlene kadar uyumasam bile zorla yatakta durmaya çalışıyordum vs. En son bunun çözümünü deneye deneye buldum.
Spor ve hareket,
Bol meyve-sebze veya vitamin desteği, dengeli beslenme,
Erken kalkma,
En önemlisi üşengeçlik başladığı anda silkinip o an ne işin ya da planın varsa düşünmeden yapma.
Hastaneye gidip bir check up yaptır, hormonal rahatsızlık olabilir.
Ben 24 yaşımda farkettim, sağlık problemleriyle birlikte çözmem 4 seneyi buldu. Şimdi şükür toparladım, mayışık durgun halimden kurtuldum. Umarım işine yarar.
Aynı sorun bendede var özellikle son birkaç aydır çalışmamanın da etkisiyle hiç bir şey yapmak istemiyorum aylardır gece dışarı bile çıkmadım gezmeye. yıllardır spor yaptığım için antrenman beslenme yatma kalkma saatleri vs. sorun değil benim onların rutini devam ediyor. Benim şuan ki sorunum daha çok insanlara tahammül edememek dışarı çıksam dahi trafikte yada kalabalık ortamlarda vs. aşırı sinirlenip bir an önce eve gitmek istiyorum
Bu sorun bende de var ve özellikle de belayı çekiyor gibiyim her gün bir aksiyon illaki yaşıyorum
sabah namazına camiye git bir kaç kere birde b vitamini kullan emin ol bana çok dua edersin
Muharrem C.80
05-02-2015, 22:22
Beslenmene dikkat et. Rafine şeker ve kafeinden uzak dur. Şeker içeren tüm gıdaları kontrollü tüket meyve dahil. Karaciğerin de düzgün çalışmaması da sebep olur bu duruma. Göz ardı etme.
Duş esnasında soğuk suyun altında 30 saniye dur. Zımba gibisin. Bu bir başlangıç olsun. Dene mutlaka işe yarayacak.
Masabaşı çalışan insanlar yaşıyor senin durumunu genelde o yüzden iş çıkışı ne yap ne et hareket et. Bisiklet,yüzme,body building en olmadı sadece bir arkadaşla yürüyüş mutlaka bunlardan birini yap. Hobi edin varsa üstüne ekle . Yaşamayı unutmamak gerek mutlakala mutlu oldugun aktivitelere yönel.
Birde Ertekin abinin dediğini uygulayabilirsen manevi yönden ferahlamış hissedeceksin.
Gökhan Bilgin
05-02-2015, 23:08
Yorgun olmamızın sebebi yüz verdikçe tepemize binenleri haddinden fazla taşıdığımız için sanırım.
öncelıkle yatagını degıstır uyku duzenın oturur odanın sıcaklıgı 20-23 derece arasını gecmesın spor yap aksamları arkadaslarınla cık dolas alıskanlık halıne getır ne kadar yorgun olursan ol sporu ıhmal etme ama ıckı felan ıc mısıl mısıl uyursun :)
onursumer
06-02-2015, 00:20
Degisiklik sart bende ciddi sikilmistim yogun tempodan hicbirsey yapasim gelmiyordu
4 gunlugune amsterdamdayim suan kafam rahat otele demin geldim keyifle surf yapiyorum :)
hergün sabah 7 de kalkıyorum 8-18 çalışıyorum. 14 günde bir 2 gün off'um var haftada en az 3-4 kez spor salonuna gidiyorum. + Optiumum Hyro Builder complex protein kullanıyorum. Sabahları yatakdan kalkamıyorum akşamları yatamıyorum. denk gelirse öğle arasında 40 dk şekerleme bile yapıyorum. Şuan bile kendimi hantal hissediyorum. Eskiden daha acımasız ağır girerdim spor da işi lifting'e vurmuştuk şimdi nerede performansım diyorum.
Benim ne yapmam lazım dostlar ? :(
konuyu acan arkadasın anlattıklarından hafıf bır depresyon durumu cıkıyor tavsıyem hergun yarım saat yurumen ve supradyn all day tarzı bı multıvıtamın kullanman ayrıca gunluk en az 1 gram omega 3 desteğide almanda fayda var , bır psıkıloga gitmende yararına olur
berkay_aydin
06-02-2015, 01:28
Malesef bende öyleyim foruma girmeye bile üşeniyorum etrafımdaki herkeste oldugunu öğrendim mevsimsel birşey mi acaba kendimi çook kötü hissediyorum
kesinlikle spor! faydasını görüyorum
ulasoztas1
06-02-2015, 07:21
bende aynı senin gibiyim. İşe başlamadan önce spora gidiyordum işe başlayınca(sabah 6 da evden çıkıp akşam 8 de geliyorum) üzerine spor aşırı yordu ilk iki hafta bende sporu bıraktım fazla yorulmamak için ama anladım ki spor beni yorsa da dinç tutucak. Maaş yatınca tekrar yazılıcam :)
aynı durum son dört senedir bende de var..
muhtemelen sinir hapları kullanmaya başlayacağım...
Draniela
06-02-2015, 07:56
arkadaşlar herkese teşekkür ederim. hepsini tek tek okudum. Hatta kağıda not aldım tek tek deneyeceğim denemekten birşey kaybetmez insan. Sporu ancak yürüyüş olarak yapabilirim askerden sonra belimde mekanik ağrı başladı yani zorlayamam.
Sanırım ben hiç sevmediğim Yozgat hayatını arıyorum. Öğrenciyken akşam çıkardık kimse olmazken arabayla gezerdik gider 3 bira alırdık birini dışarıda içerdik dağın tepesinde diğerlerini evde içerdik bir güzel uyurdum ki peh. Trafik desen yok at 2. vitese gez babam gez. Yemin ederim sadece işe gidip gelmek için arabaya biniyorum 2 ayı geçti arabayı temizlemedim ki her gün yıkardım pas geçmeden. Bunalıma girdim ben.
Ben çocukken toyota corolla ydı yanlış hatırlamıyorsam birebir aynı maketi vardı. arabayı komple topluyordun nasıl bulacağım bilmiyorum ama onlardan bulabilirsem oturacağım araba yapacağım.
Onun dışında içmekten bile keyif alamaz oldum 2 haftada 1 bir ihtimal 2 gram içerdim. Evde biriken vodka viski ne varsa koyucam baş ucuma her akşam uyumadan 2 şer bardak içip keyfime bakacağım.
Hep böyle minik şirin bir araba isterdim şimdi bir bütçe belirleyip top gibi bir araba alacağım 2010 öncesi yaris olur fiat 500 olur ya da 2000 model civarı tospa olur bilmiyorum en azından 5 6 ayı kurtarır :) ( Elbet evde biri olur binecek :) )
Şu an yapabileceğim en iyi şey akşamları çıkıp yürüyüp 1 2 bardak birşey içmek.
Hep derlerdi büyüdükçe hayat daha da kötü oluyor diye hadi len derdim öyleymiş
Bende öyle hissediyorum. Ama çözümü biliyorum ancak uygulamaya bile üşeniyorum.
İlk önce güvenilir bir yere tüm kan tahlili yaptır. B12 eksikliği olmadığından emin ol. Eksik ise Sadece B12 takviyesine başla. (Dr gözetiminde). B12 eksik olsun ya da olmasın akşam yatmadan önce pharmaton iç. Sabaha zinde kalkarsın. Bu bir.
Spora git. idman sonrası imkan varsa yüz. Eve zinde gideceksin. Akşam yemeğini azalt ya da fındık,fıstık vs takıl. Bir hafta denilen gibi yorgunluk belirtisi olabilir. Bu iki.
Bu iki maddeyi uygularsan sabah 6 da uyanır, işe vs koşarak gidebilirsin.
Velhasıl kelam, terzi kendi söküğünü dikemezmiş. Benimki de bu hesap. Biraz iraden varsa dene farkı gör.
aslanneron
06-02-2015, 08:48
Semih aga sen harbi çok rutin e sokmuşsun hayatını biraz değişik aktivite yap çık uludağa kayak yap al yengeyide ne bileyim hafta sonu için nöbet saatleri uygunsa kaçın adalara gidin senin gibi adamı böyle görmek üzdü baklavaları yerken iyidin :D gözlerin parlıodu resimlerde
Dip not:yenge hala acıbademe geçmedi mi diş hekimi olur hemşire olur :D :D :D
Valla bende aynıyım deyip başlayacaktım anlatmaya. Ama üşendim. :)
Şakası bi yana yataktan kalkmamaya zorlama, halsizlik vs hepsi var. Hatta şuan bile gözlerimi zor açıyorum.
Bence bunun çaresi üzerine gitmek. Akşam yorgun mu hissediyorsun? Yemeğini ye çık dışarı. Yürüyüş yap. Kafeye de otursan evde yayılmakdan iyidir.
Şahsen akşam işten çıkınca eve gidip kanepeye uzansam uyurum direk. Zorla kendini dışarı çıkıp bişeyler yapmaya. Büroda iş yokken kendime iş çıkarıyorum hareket etmek için. Bir de havalar da çok etkiliyor insanı. Kötü havalar psikolojik olarak etkiliyor bence.
Son olarak da yalnız sanırım bizi bu hale getiren. Monotonlaşıyor hayat. Sabah uyan duş al kahvaltı yap işe git geri gel uzan yat. Her gün böyle olması da sıkıntılı. Depresyon başlangıcı olabilir. Kaldı ki kendi kendime konuşmaya başlıyorum sanırım evde.
sanırım benimde spora yazılmam gerek :D
Yiğit Ş.
06-02-2015, 09:13
spor yada başka bişi fark etmez. sen kendine bi hobi yada kafanı dağıtacak bişi bulman lazım. snin durum psikolojik gibi geldi.
ilker AKTAŞ
06-02-2015, 09:19
bir tavsiyede benden burnunuzda et veya kemik var mı hiç baktırdınız mı eğer varsa ve farkında değilseniz nefes almanızı etkilediği için bünye sürekli yorgun oluyor uykular düzensiz oluyo ben sırf bu nedenden pazartesi günü ameliyat olucam bi baktırmanızı tavsıye ederim doktor 2dakkada burnunuzdan soktuğu bir kamera ile bakıyor
2 kelime yazıp olayı çözeceğim: insulin direnci.
Bire bir uyuyor sebep sonuç ilişkisi saygılar!
Sıkıntı çeken herkez hemen hemen 20-30 yaş aralığında sanırım hayatın daha düzene oturamamış olması iş yada ilişkilerde hızlı iniş çıkışlar vs. sebebiyle birazda psikolojik bizim durum
Üst mesajda dendiği gibi kesinlikle insülin direncinize baktırın. Öyle berbat bir şey ki insanı sürekli uzanmaya itekliyor.
sinanbaysal
06-02-2015, 10:23
Arkadaşlar bu supradyn iyi bir destekleyicimi. Dengemi bozar diye korkuyorum ishalden uykusuzluktan bahseden olmuş. Kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum ona göre gün içerisinde sipariş vericem.
http://www.vitaminler.com/urun/supradyn-all-day-30-tablet-4397
Yanında şuda iyidir al diyebileceğiniz bir ürün var mı ?
Arkadaşlar nedendir bilmiyorum ama sürekli yorgun hissediyorum.
İş saatlerim 08.30 - 18.15 arası. Akşam 11'de de yatsam 01.00'da da yatsam değişen birşey yok. Zaten ne kadar yorgun olursam olayım hemen uyuyamıyorum. He birde aşırı üşengeçlik başladı. Hafta içi akşamları hiç dışarı çıkasım gelmiyor hafta sonu da hep yan gelip dizi izleyesim var :D Arabadan coili falan söktüm arabayı yıkamak falan da içimden gelmiyor eskiden bahanesi olurdu :)
İkinci öğretim okudum hep geç yatıp geç kalktım o mu bozdu dengeyi ama askerdeyken pek sorun yaşamadım.
Bu durumu yaşayan kimse var mı ya da bu durumu yaşayıp şunu bunu yaptım düzeldi diyebilecek olan ?
Not: WOW falan oynamıyorum acaba ondan mı böyle oldu :D şaka bir yana yaşam enerjim gitmiş gibi hissediyorum.yazıldımı bilmiyorum ama uyku apnesi problemi olabılır. yıllarca yasadım aynı sorunu. vücudun uyku esnasında bir sebepten uykunun evrelerini bastan yasamaya baslamaası yani 3. evrede tamamen vücut dinlenme modundaynen biranda 1.evreye donmesi. teorik olarak uyanıyorsun pratikte hissetmiyorsun.
ne kadar cok uyusanda görüntüde uyudugun için her daim bi mahmurluk modu oluyor..
Nameless34
06-02-2015, 11:03
jeffy nin dediği gibi yorgunluk hali uyku apnesinden olabilir ama belliki siz bunalıma doğru yol alıyorsunuz, spor vs işe yarıyor ama belli bi süre sonra o da standarda bağlayınca yine aynı duruma düşüyorsunuz kendi uyguladığım tavsiyem, şöyle rahatsız lan bu herif dediğiniz bir tip ile çıkıp sağlam dağıtın hemde hafta içi haftasonu ayırt etmeden dağıtın ama gitmediğiniz yerlere gidin mümkünse karşı cinsin çok olduğu yerlere gidin iş çıkmasada flört bakışma durumları testesteronu tavan yaptırıp kafayı açıyor her halükarda, kullanmayı çok istediğini bi araba varsa mümkünse kiralayın bi yakın ortalığı bir kaç günlüğüne tamamen bambaşka yaşayın sonra zaten yoluna koyacaksınız herşeyi o uykusuzluk falan kalmayacak. Ha bir de kavga etmekte güzeldir bazen aklınızda olsun kavga çıkma durumu olursa kaçınmayın,
dudağım şu an seda sayan dudağı modunda ama mutluyum sıkıntı yok, hatuna yazılan elemanı yerde görmek bodyguarddan yenilen dirseği unutturuyor :)
dj_batukaan
06-02-2015, 11:17
yaşadıımız hayatın monotonlugu herşeyin sıradanlıga kavuşması ve hayatlarımızda yenilik aramamış olmamız
şu lafa çok inıyorum, " yaşınız kaç olursa olsun kendinize hedefler koyun ve bu hedeflerden vazgeçmeyin korkmayın ve kaçmayın sürekli kovalayın "
yenilikler herzaman iyidir.
İbrahim Erdem
06-02-2015, 12:12
Doktora git ve mümkün mertebe spora yazılın.
Ayrıca insanın akşam vakti olması güzel bir şey eve iş getiren bir hayat yaşayınca bırakın hobi edinmeyi boş zamanınızda sadece uyuyabiliyorsunuz. O yüzden iş dışındaki zamanı iyi değerlendirmek lazım.
Yazılanlar eğer işe yaramıyorsa direk psikiyatriye (psikolog işe yaramaz) gidin ama durumunuzu iyi anlatın bazısı hakikaten alakasız teşhisler koyup saçma ilaçlar yazıp daha kötü hale çevirebiliyor.
Bu mevsimde normal ben ve bi çok iş arkadaşımdada 3 ten önce uyuyamama sabah uyanamama gibi muhabbetler başladı
Draniela
06-02-2015, 12:58
Böyle hani içinde bir sıkıntı olur ya heh benim içime böyle kamyon park etmiş gibi hani sicilime işlenmeyeceğini bilsem allah ne verdiyse dalıcam birine üç beş tane de bana vurdu mu ne stres kalır ne sıkıntı. Sahi kum torbası alıp deneyen oldu mu hiç ? Şimdi kavga falan yazıldığını görünce aklıma geldi. Ben sanırım içimdeki siniri atamıyorum.
He birde sövemeden çalışıyorum ciddi ortam aşırı asabımı bozuyor kafada başladı sivilceler çıkmaya
@umut: yok hacı daha mayıs ayında geçecek :)
ne çok dertliymişiz bari bundan sonra herkes sıkıntılarını paylaşsın izlediği yolları paylaşsın da bu konuda da birbirimize destek olalım..
Ben bundan sonra yorgun hissettikçe daha da yoracağım kendimi. Akşamları en iyisi evde oturmamak. Gerekli testleri en kısa zamanda yaptıracağım.
Slipshod
06-02-2015, 13:01
Bu mevsimde normal ben ve bi çok iş arkadaşımdada 3 ten önce uyuyamama sabah uyanamama gibi muhabbetler başladı
aynısı bende de var. gece 3-4 yatış gündüz 12 kalkış. hiç bir şey yapasım yok. tüm gün evdeyim. sadece dışarda işim varsa çıkıyorum. tüm günü yatağımda geçirsem hiç şikayetçi olmam. yürüyüşe başladım ilk gün bir saat yürüdüm hızlı tempo yürürken canım sıkıldı bir saat boyunca
Nameless34
06-02-2015, 13:06
Böyle hani içinde bir sıkıntı olur ya heh benim içime böyle kamyon park etmiş gibi hani sicilime işlenmeyeceğini bilsem allah ne verdiyse dalıcam birine üç beş tane de bana vurdu mu ne stres kalır ne sıkıntı. Sahi kum torbası alıp deneyen oldu mu hiç ? Şimdi kavga falan yazıldığını görünce aklıma geldi. Ben sanırım içimdeki siniri atamıyorum.
He birde sövemeden çalışıyorum ciddi ortam aşırı asabımı bozuyor kafada başladı sivilceler çıkmaya
@umut: yok hacı daha mayıs ayında geçecek :)
ne çok dertliymişiz bari bundan sonra herkes sıkıntılarını paylaşsın izlediği yolları paylaşsın da bu konuda da birbirimize destek olalım..
Ben bundan sonra yorgun hissettikçe daha da yoracağım kendimi. Akşamları en iyisi evde oturmamak. Gerekli testleri en kısa zamanda yaptıracağım.
Kum torbasını da baya denemiştim ellerim kan içinde nasır tutana kadar dalıyordum ama o da anlık oluyor, ne zaman hava kararıyor ve ben yine eve gideceğimi düşününce afakanlar basardı durumunu anlayabiliyorum hocam net olarak, Aslında bi Fight club kursak tertemiz olacağız hepimizde "döner pıçaklarıyla dalalım abii" ye döner mevzu diye bulaşmıyorum :)
Şaka bi yana umarım en kısa zamanda kurtulursun bu durumdan adaş.
Draniela
06-02-2015, 13:12
İnsan ne garip yaratık var ya boş kalırız neden boş kalıyoruz deriz yoğun oluruz boş kalsak deriz. Sıcak olur soğuk olsun deriz soğuk olur sıcak olsun deriz. Cidden şu denge olayı çok zor nasıl kurulur bilmiyorum ama kurduk mu gerisi gelecek gibi.
Babamın 1/10 u kadar olsam yeter bana. Adamdaki yaşama sevincinin %1 i yok bende. Biz fazla rahat büyümüşüz herhalde zahmet çekerek büyüseydik böyle olmazdı.
Draniela
06-02-2015, 13:16
bir tavsiyede benden burnunuzda et veya kemik var mı hiç baktırdınız mı eğer varsa ve farkında değilseniz nefes almanızı etkilediği için bünye sürekli yorgun oluyor uykular düzensiz oluyo ben sırf bu nedenden pazartesi günü ameliyat olucam bi baktırmanızı tavsıye ederim doktor 2dakkada burnunuzdan soktuğu bir kamera ile bakıyor
Evet öyle bir sıkıntım var içten yamukluk var nefes almakta zorlanıyorum. Korkmasam ben 3 4 yıl öncesinde yaptıracaktım ama şu ameliyat olaylarında tırsak biriyim. Olunca bana da bilgi verir misin biraz daha bilgi sahibi olayım şuan nasıl oluyor acaba
SerkanYazgan.
06-02-2015, 14:38
Arada bir gelir böyle mevsimlerden dolayı. Bunu sıkıntıya çevirmek yerine kendi içinizi dinlemeye çalışın, uyuyamadığınızda internetten hoşunuza giden bir filmi ya da diziyi izleyin. Banada geliyor arada ve 1 hafta evden çıkmadığımı oluyor. Sonra dışarı çıkarım 2 gün eve gelmem. Ailem ayarsızsın sen diyor, haklılar :)
Yapmadığınız şeyleri yapın, gitmediğiniz yerlere gidin. Eğer ki cinsel hayatında hergün birileriyle oluyorsan bir süre ara ver, çünkü bir yerden sonra mutlu etmeyi bırakıyor ve tamamen yalnızlığa dönüştürüyor. Bisikletle gezmeyi deneyebilirsin, sabah ya da akşam yürüyüş yapabilirsin, kitap okuyabilirsin.
Alkole gelincede senede bir kerede olsa insan tam bir şarhoşluk yaşamalı. Böyle bir ortamda herşeyi unutup sarhoş olmaya bakın, tabi yanınızda sizi taşıyabilecek birileri varsa :) 2-3 bira fayda etmez, samimi bir arkadaşınla oturup rakı keyfi yaparsan bir hafta yeter sana. Üstüne çorba felan içme, direk biraları cilala ki girsin kafaya:)
doncarlo
06-02-2015, 14:56
Kendinize farklı meşgaleler,hobiler bulun.Arkadaşların söylediği diğer alternatifler dışında epifiz beziniz kireçlenmiş olabilir.Buda isteksizlik,uykusuzluk malımsı kuzuluk doğurur.Florürlü diş macunlarından uzak durun.Çeşme suyu içmeyin.Bol bol ananas ve fındık tüketmeye bakın,içinde melatonin hormonu vardır.Ayrıca çıplak gözle gün batımına ve gün doğumuna bakarsanız zamanla umarım sorununuz hallolur.
eexelanss
06-02-2015, 14:59
bir endokrinoloji kliniğinde guatr tahlili yaptırmanı tavsiye ederim.. Belirttiğin şikayetlerle neredeyse örtüşüyor..
Ben bunu tamamen yaşam şartlarımıza bağlıyorum.. En azından kendim böyle bir döneme girdiğimde.
İşin stresi, hayatın derdi vs bir noktada tetikliyor bence..Biraz havalar, biraz şartlar derken bu duruma geliniyor.
blackeagle3434
06-02-2015, 15:47
Demir eksikliği olabilir, bi kan tahlili yaptır kontrol ettir. Birde uyuduğun yatak çok önemli farklı bi yatakta yat bi kaç gün belki düzelir..
kendinize grup kurun mesala benim boyle 3 5 arkadasim var grup yapiyoruz
Evet öyle bir sıkıntım var içten yamukluk var nefes almakta zorlanıyorum. Korkmasam ben 3 4 yıl öncesinde yaptıracaktım ama şu ameliyat olaylarında tırsak biriyim. Olunca bana da bilgi verir misin biraz daha bilgi sahibi olayım şuan nasıl oluyor acaba ben yine isin uykusuzlukla ilgili kismiyla alakali yazicam.
Burunda et veya kemik buyuklugu damakta yumusak doku , çene yapisinin normale gore 1 2 mmmilimetre kisa olmasi gibi sebepler gece uykuda saliselik bir tikaniklik yaratarak vücudun daha önceki mesajda belirttigim o anlik sadece yapisal uyanmasini ve uykunun evrelerini baştan yaşamaya başlamani sagliyor olabilir.
çok küçük bir sikinti ama insanin hayatinj inanilmaz etkiliyor sinir depresiflik moralsizlik ve negatif düşünce yapısı sürekli olarak vücuda hakim oluyor.
Tavsiyem en yakin zamanda bi kbb polikliniğine yada hastanesine giderek 1 gece orda cihazlara bağlı uyuman.
kendinize grup kurun mesala benim boyle 3 5 arkadasim var grup yapiyoruz
Yanlış anlaşılmaya sebep olabilir. bence mevzuyu biraz açın.
Draniela
06-02-2015, 17:23
Eğer o tarz bir sıkıntı varsa bu ne sporla geçer ne başka bir aktivite ile. Tam anlamıyla sıkıntı burundan kaynaklıysa gözümü karartıp yaptırırım ne gerekiyorsa. Peki o cihazlar evde kullanmalık tarzda ayarlanıyor mu yoksa solunum cihazı tarzında değişik bir aparat mı ?
Bütün tahlilleri de yaptıracağım. Bakalım asıl sorun neymiş
O grup mevzusunu hiç anlamadım.
birçok sebebi var, nefes alma, horlama, fazla kilo, uyku apnesi, yaşadığın yerdeki hava kalitesi, psikolojik sebepler, gün içersinde içtiğin su miktarı, vitamin eksikliği, magnezyum eksikliği.
ben hala dediğin sorunları yaşıyorum, kilom fazla biraz; eskiden çok kötü boyutlardaydı ama onun sebebi de sinir stres meselesi. geceleri dişlerimi parçalıyordum sıkmaktan çenem falan kramplı halde uyandığımı bilirim.
naçizane tavsiyem, sinir stresten uzak dur; yediğine içtiğine önem göster. sebzeyi mevyeyi mevsiminde bol tüket, akşamları mevsim meyveleri ye. ama ne olursa olsun stresten uzak dur.
Genelde mevsimsel oluyor ara ara bana da oluyordu ama geçti çok şükür.Vitamin kullan yeni hobiler edin mesela durumunuz varsa projelik bir araba yapın eli yüzü dağılmışı komple toplayın ya da turbolayın vs maksat bir uğraş olsun en son mutlu da olursunuz içinize sinerse,spor seviyorsanız spora başlayın,hareketli müzikler dinleyin,güzel bi iki mekana gidin akşamları clup,bar tarzı maksat hareketli müzik ve hareketli ortam.her sabah uyanır uyanmaz kesinlikle duş alın uyuşukluğunuzu alıyor.Geçmiş olsun.
sinanbaysal
06-02-2015, 18:14
Genelde mevsimsel oluyor ara ara bana da oluyordu ama geçti çok şükür.Vitamin kullan yeni hobiler edin mesela durumunuz varsa projelik bir araba yapın eli yüzü dağılmışı komple toplayın ya da turbolayın vs maksat bir uğraş olsun en son mutlu da olursunuz içinize sinerse,spor seviyorsanız spora başlayın,hareketli müzikler dinleyin,güzel bi iki mekana gidin akşamları clup,bar tarzı maksat hareketli müzik ve hareketli ortam.her sabah uyanır uyanmaz kesinlikle duş alın uyuşukluğunuzu alıyor.Geçmiş olsun.
Kesinlikle uyandıktan sonra direk sıcak suya girme o daha çok uyuşaklık yapıyor. Duşa giriceksen de ilk önce lavaboda yüzünü soğuk yada ılık suyla yıka.
Kesinlikle uyandıktan sonra direk sıcak suya girme o daha çok uyuşaklık yapıyor. Duşa giriceksen de ilk önce lavaboda yüzünü soğuk yada ılık suyla yıka.
Sıcak su değilde ılık su,belirtmemişim.Aynen sıcak su bende duşta uyku getiriyor çıkasım da gelmiyor o zaman :D Soğuk duş diyenler var da ben yapamam orası ayrı.
sinanbaysal
06-02-2015, 18:23
Sıcak su değilde ılık su,belirtmemişim.Aynen sıcak su bende duşta uyku getiriyor çıkasım da gelmiyor o zaman :D Soğuk duş diyenler var da ben yapamam orası ayrı.
İnsan güneşe dahi gözleri kıpık bakıyor :) Geçenlerde bir arkadaşım bi garip bakıyordu dedim sen sabah sıcak suya mı girdin oda nerden anladın, duşa girmiştim gece kamyon devirmişim demişti :D Sanırım genel bir durum
Semih sen sözünü tut,ben sana okuyup üfleyim hiçbişeyin kalmaz kanka :).
Şaka bi yana bende de aynı durum sözkonusu. Spora başlamayı düşünüyorum tavsiyeler üzerine bi de b12 alıcam sanırım.
Sözünü tutman konusunda ciddiyim bu arada. :Deli:
Semih sen sözünü tut,ben sana okuyup üfleyim hiçbişeyin kalmaz kanka :).
Şaka bi yana bende de aynı durum sözkonusu. Spora başlamayı düşünüyorum tavsiyeler üzerine bi de b12 alıcam sanırım.
Sözünü tutman konusunda ciddiyim bu arada. :Deli:
Ay sonu ankara ne dedin ?
Sıkıntılı olan ben konuyu okuyunca iyice sıkıntı bastı valla billa :D :D
ben trafikten korktugum için çıkmıyorum evden. işten eve gel sonra dışarı çıkmak trafik çek
TolgaEsentepe
07-02-2015, 00:39
bıraksalar 40 gün odamda, yatağımda geçirebilirim. sabahları işkence çekiyorum işe gitmek için. hiç birşey yapmak istemiyorum. hayattan hiç keyif almıyorum. :(
.::EmrE::.
07-02-2015, 02:22
Bende de acayip bir durum var. Eve geliyorum 4-5 gibi. Yatıp uyuyorum saat 8-9 a kadar. Kalkıyorum yemek yiyiorum yine uykum geliyor. Ertesi gün erken de kalksam geç de kalksam hep uykum var nasıl iş anlamadım..
onursumer
07-02-2015, 02:25
bıraksalar 40 gün odamda, yatağımda geçirebilirim. sabahları işkence çekiyorum işe gitmek için. hiç birşey yapmak istemiyorum. hayattan hiç keyif almıyorum. :(
Sen bana takil icin curumus :)
Bende de bahsedilen birçok belirti var uykuya doyamama , sürekli bir isteksizlik hali , üşenme. Ama benimki psikolojik çünkü arabayla ilgili bir durumda bakkala ekmek almaya söverek giden ben sabah 7 gece 12 arabanın başında durabiliyorum ve hiç yorgunluk hissetmiyorum. Aslında bende bu sureklide olmuyor kışın böyle kasvetli havalarda genelde bu oluyor. Yazın bir problem yok.
ilker AKTAŞ
07-02-2015, 07:46
Evet öyle bir sıkıntım var içten yamukluk var nefes almakta zorlanıyorum. Korkmasam ben 3 4 yıl öncesinde yaptıracaktım ama şu ameliyat olaylarında tırsak biriyim. Olunca bana da bilgi verir misin biraz daha bilgi sahibi olayım şuan nasıl oluyor acaba
kısmetse 2gün sonra pazartesi gün olucam ben sizinlede paylaşırım zorluğu sıkıntısı var mı yok mu diye
Ay sonu ankara ne dedin ?
Hele gardaş başım gözüm üstüne :D.
mannerboy
07-02-2015, 11:15
Nerde Her daim savaşa hazır barbar türkler :D
Draniela gel beraber spora yazılalım :D
Uykusu gelen arkadaşlar bi şeker ölçümü yaptırsınlar
Genelde insülin direnci ile alakalı bir durum oluyor gündüz vucudu yeterince beslemeyip ( çok yemek değil yeteri kadar ) akşam yemeği yediğinde tavana çıkıyor insulin ve hoop uyku adı üstünde şekerleme vakti.
Buna dikkat edin ara öğün mümkünse bir elma vs. tüketin.
semih kardesim sat su puntoyu al bi honda ugras onunla gazla falan hıcbıseyın kalmaz :)
meLaNchoLic
07-02-2015, 22:43
gece yatasım sabah kalkasım gelmiyor, çalışasım gelmiyor.. bi arkadaşım var bi araya geldikmiydi fena dağıtırdık eskiden.. o askere gitti geldi oda bi garipleşti dışarı cıkasım gelmiyor falan diyor.. bende herkesle dışarı çıkmayı seven birisi değilim yanımda kafa adam lazım.. öyle olunca bende çıkmıyorum.. spora gideyim dedim geçen yaz 3 aylık üyelik yaptırdım salondan içeri kafamı sokup ne var diye bile bakmadım.. tek başıma gidesimde gelmedi..
eskiden araba vardı onla ugrasırdım gezelerdim iyi gelirdi.. şimdi o da yok.. maddi olarakda suan sıkıntıdayım onundamı etkisi var bilemedim..
sigarayı fazla içiyorum gibi hissediyorum.. eskiden her cumartesi cıkardım içerdim falan bayadır o da yok yada tek tük..
uyurken zaten bildiğiniz ölüyorum.. top patlasa duymam yani o derece. şuan bunu yazarken bile gözlerim kapanıyor valla.. acayip bunalımdayım çekin kurtarın beni ya :D
Beyler valla okuyorum bazı arkadasları aynı benim yasadığım sorunlar. spor yapın kesinlikle. Gece 2 bucukta yatıyorum sabah 7 bucukta uyandığımda zımba gibiyim. Eskiden olsa patates gibi kalkıyodum :)
Thracian
09-02-2015, 01:08
+1
Telefonuna tinder indir. :D
skor varmı?
skor varmı?
Valla daha yok.
Ama yakın bir arkadaşım çok meyvesini yiyor :D
Oturduğun evin yakınında yüksek gerilim hattı varmı?
Draniela
09-02-2015, 11:12
Denemelere başladım :)
Mesela akşamları yürüyorum artık böyle tempolu değil aval aval sağa sola ara sokaklarda geziyorum yakıyorum sigarayı oh kendime geliyorum.
Sonra yıllarca yaptığım olayı yapasım geldi cumartesi akşamı aldım biraları açtım müziği 20 km hızla dolandım Bursa yollarında (Tahminimce epey küfür yemişimdir habire sellektör yaptılar :D )
Punto yerine araba alacaktım satmadan alabileceğim gibi bi araç bakıcam ne yaparım ne ederim bilmiyorum ama en azından hayatımda değişiklik olur diye düşünüyorum. Gönlümden hep arkadan itişli bir araba geçiyor ama şuan durum ancak e36 yönünde olay tamamen duygusal :) e36 da hiç kullanmadım nasıldır nedir ne değildir bilmiyorum. Tecrübe edebilirsem eğer ona göre niyetleneceğim. Artık akşamları yürüyüş 2 de bira ilaç gibi geldi. Bakalım devamı nasıl olacak
He şu da var hala mutsuz muyum evet mutsuzum :)
NOT: Bursa'daki arkadaşlarla şöyle kuytu köşe ara bir yerde garaj gibi bir yer tutsak akşamları orada takılsak nasıl olur ? Düşünen varsa cidden çok keyifli olabilir. En kötü 1 masa 2 tane koltuk atarız içeriz bea :D Kimse çıkmazsa bizim evin altındaki garaja el atacağım ama orası keyifli olmaz :D
Draniela
09-02-2015, 11:13
@çağatay ayıpsın cidden sözüm söz :) Sen gel benim misafirim ol Bursa'da :)
Draniela
09-02-2015, 11:14
Draniela gel beraber spora yazılalım :D
Ben varım :) Yakın yerlerde oturuyorsak süper olur Hürriyet yakın mı sana ya da konak ?
Hocam sevgiliniz yok sanırım bi sevgili yapın. Zaten alışverişe çıkarsanız haftalık yapacağınız sporu bir günde yaparsınız:)
burakgunay
09-02-2015, 11:57
Alkolle olacak iş değil yanlış seçim bence
Draniela
09-02-2015, 11:58
Hocam sevgiliniz yok sanırım bi sevgili yapın. Zaten alışverişe çıkarsanız haftalık yapacağınız sporu bir günde yaparsınız:)
Sevgilim var alışveriş olayını pek sevmiyorum zamanında çok yaptım herhalde ondan :)
Alkolle olacak iş değil yanlış seçim bence
Yürüyüşlere başladım ama dışarıda dolandıkça daha doğrusu eve girmedikçe daha iyi oluyorum. Olayın özü bu aslında bir tane depo gibi mekanım olsa şöyle akşamları toplansak falan efsane olur
bugramutlu
09-02-2015, 12:47
benzer belirtiler bende de mevcut özellikle son bi haftadır eve girer girmez uyuyorum saat farketmeksizin. burda yazılanların bazılarını denemek lazım. bisiklet alıp haftasonları sahilde turlamak fikrini hayata geçirme zamanı gelmiş :D
Gökhan Bilgin
09-02-2015, 12:52
Mesela akşamları yürüyorum artık böyle tempolu değil aval aval sağa sola ara sokaklarda geziyorum yakıyorum sigarayı oh kendime geliyorum.
Sonra yıllarca yaptığım olayı yapasım geldi cumartesi akşamı aldım biraları açtım müziği 20 km hızla dolandım Bursa yollarında (Tahminimce epey küfür yemişimdir habire sellektör yaptılar :D )
Punto yerine araba alacaktım satmadan alabileceğim gibi bi araç bakıcam ne yaparım ne ederim bilmiyorum ama en azından hayatımda değişiklik olur diye düşünüyorum. Gönlümden hep arkadan itişli bir araba geçiyor ama şuan durum ancak e36 yönünde olay tamamen duygusal :) e36 da hiç kullanmadım nasıldır nedir ne değildir bilmiyorum. Tecrübe edebilirsem eğer ona göre niyetleneceğim. Artık akşamları yürüyüş 2 de bira ilaç gibi geldi. Bakalım devamı nasıl olacak
NOT: Bursa'daki arkadaşlarla şöyle kuytu köşe ara bir yerde garaj gibi bir yer tutsak akşamları orada takılsak nasıl olur ? Düşünen varsa cidden çok keyifli olabilir. En kötü 1 masa 2 tane koltuk atarız içeriz bea :D Kimse çıkmazsa bizim evin altındaki garaja el atacağım ama orası keyifli olmaz :D
Öyle bir garaj vardı malesef kapandı :D bereketi kaçtı dükkanın ama biz yürüyüş yapıyoruz arkadaşlarla makara eşliğinde heykel setbaşı altıparmak :D
Draniela
09-02-2015, 14:30
benzer belirtiler bende de mevcut özellikle son bi haftadır eve girer girmez uyuyorum saat farketmeksizin. burda yazılanların bazılarını denemek lazım. bisiklet alıp haftasonları sahilde turlamak fikrini hayata geçirme zamanı gelmiş :D
İlk zamanlar aynıydım eve girdiğim gibi az durup yatıyordum sonra dedim haftanın 5 günü çalış pazar günü bunalımla geçsin haftada 1 gün kendine zaman ayır diye düşünürken olayı değiştirdim geç yatıyorum yoksa iyice asabım bozuluyor :D
Öyle bir garaj vardı malesef kapandı :D bereketi kaçtı dükkanın ama biz yürüyüş yapıyoruz arkadaşlarla makara eşliğinde heykel setbaşı altıparmak :D
Le pompa le pompier :D doğrudur. oralar aşırı uzak, yakın yerler olsa ben de katılırdım :)
Belki yeniden birşeyler yapılır araştırmak lazım güzel yer var mı diye
bugramutlu
09-02-2015, 14:35
İlk zamanlar aynıydım eve girdiğim gibi az durup yatıyordum sonra dedim haftanın 5 günü çalış pazar günü bunalımla geçsin haftada 1 gün kendine zaman ayır diye düşünürken olayı değiştirdim geç yatıyorum yoksa iyice asabım bozuluyor :D
bende arabaya sardım şimdi :D baktım olmayacak pazar başladım arka koltuklardan sökmeye ne azından bi konsept oluşturdum o yönde tırmalama vs bizim gi adamların yaşama sevinci anca öyle ete kemiğe bürünür :D
Ben varım :) Yakın yerlerde oturuyorsak süper olur Hürriyet yakın mı sana ya da konak ?
nilüferdeyim ben :)
Draniela
09-02-2015, 15:23
bende arabaya sardım şimdi :D baktım olmayacak pazar başladım arka koltuklardan sökmeye ne azından bi konsept oluşturdum o yönde tırmalama vs bizim gi adamların yaşama sevinci anca öyle ete kemiğe bürünür :D
Aynen öyle de bir yerden sonra o da sıkmaya başlamıyor mu :)
nilüferdeyim ben :)
Bak bu güzel oldu :) Uygun bir zamanında haberleşelim mi ?
bugramutlu
09-02-2015, 15:50
Aynen öyle de bir yerden sonra o da sıkmaya başlamıyor mu :)
sıkıldığım anda konsepti değiştiririm :D yeni bi meşgale zaten maket gibi arabam var sök tak haha :D
Bak bu güzel oldu :) Uygun bir zamanında haberleşelim mi ?
uyar kardesim tanısmıs oluruz hem :)
kısmetse 2gün sonra pazartesi gün olucam ben sizinlede paylaşırım zorluğu sıkıntısı var mı yok mu diye
Geçmiş osun olsun. umarım iyi geçmiştir operasyon, iyi haberlerini bekliyoruz :)
Dönem dönem olur piskolojik savaşlar ve genelde uykuya düşkün bir hal alır insan!
Aklına ne kadar az zaman verirsen düşünmesi için, mutsuzluğunu düşünmeye vaktin kalmayacaktır.
Tabi buda boş zamanlarını değerlendirmen ile alakalı ve yoğun bir tempo tutturursan, o yorgunlukla gece deliksiz bir uyku çekersin gibi geliyor.
Şu an yaptığın 20km ile turlar, her akşam 2 bire zamanla dozunu artırmana neden olacak ve bir süre sonra çeyrek depo mazota, 4-5 biraya dönüşecek ve insanoğlunun doyumsuzluğu sana yine sıkıntı verecek.
En güzeli üretken şeylere yönel, kendine bir süre düşünecek zaman tanıma, eve geldiğinde tek derdin uyumak olsun ve tabi ki spor yapmayı düşünürsen, sana direnç ve öz güven olarak maximum katkıyı sağlayacaktır.
meLaNchoLic
09-02-2015, 20:14
elinin altında araban var.. oyuncak gibi oynamaya bak herşeyini öğren sonra DIY projelerine giriş.. onunla uğraşırken biraz kendine gelirsin diye düşünüyorum..
bende kafaya koydum para biriktirmeye başlıyorum artık ucuz yollu bi araba alıcam onunla uğraşıcam bide spora başlıyım diyorum ama vakit yok anasını satim.. gecen yıl 3 ay kayıt yaptırdım 1 kere gitmedim ya :D
Evinde uyuduğun odayı gören bir baz istasyonu varsa benzer belirtilere sebebiyet verebilir.
Evinde uyuduğun odayı gören bir baz istasyonu varsa benzer belirtilere sebebiyet verebilir.
Benim odamın baktığı bina da baz istasyonu var. Bunun açıklaması nedir? Yani sadece yorgunluk oalrak mı etkiler? Yoksa daha kötü sonuçları da oluyor mu? Mahalle halkı çok şikayetçi ve ciddi hastalıklar arttı mahallemiz de. geçen 1.5 ay içinde 3 kişiyi kaybettik mahalleden. Yakın zamanlarda oldu hepsi.
İlk olarak beyin tümörü riskin normal insanlara göre %500 daha fazla, bu konuda internette pek fazla araştırma bulamazsın zira sıcak para dönen bir sektör
Draniela
11-02-2015, 07:49
sıkıldığım anda konsepti değiştiririm :D yeni bi meşgale zaten maket gibi arabam var sök tak haha :D
O yönden şanslısın belki de bızıklayamadığımdan ruhum daraldı arabayla ilgili :D
uyar kardesim tanısmıs oluruz hem :)
Senden haber bekliyorum :)
Geçmiş osun olsun. umarım iyi geçmiştir operasyon, iyi haberlerini bekliyoruz :)
Dönem dönem olur piskolojik savaşlar ve genelde uykuya düşkün bir hal alır insan!
Aklına ne kadar az zaman verirsen düşünmesi için, mutsuzluğunu düşünmeye vaktin kalmayacaktır.
Tabi buda boş zamanlarını değerlendirmen ile alakalı ve yoğun bir tempo tutturursan, o yorgunlukla gece deliksiz bir uyku çekersin gibi geliyor.
Şu an yaptığın 20km ile turlar, her akşam 2 bire zamanla dozunu artırmana neden olacak ve bir süre sonra çeyrek depo mazota, 4-5 biraya dönüşecek ve insanoğlunun doyumsuzluğu sana yine sıkıntı verecek.
En güzeli üretken şeylere yönel, kendine bir süre düşünecek zaman tanıma, eve geldiğinde tek derdin uyumak olsun ve tabi ki spor yapmayı düşünürsen, sana direnç ve öz güven olarak maximum katkıyı sağlayacaktır.
Belki yaz gelse kendime geleceğim... Bakalım artık akşamları evde pineklemiyorum. arabayla geziyorum en kötü sabahları ilk zor uyanıyorum yataktan kalkana kadar şimdi sıra ona geldi :D hiç zerre kadar kalkasım yok :D hani kolumdan çekip kaldırmasalar kalkmam :D
elinin altında araban var.. oyuncak gibi oynamaya bak herşeyini öğren sonra DIY projelerine giriş.. onunla uğraşırken biraz kendine gelirsin diye düşünüyorum..
bende kafaya koydum para biriktirmeye başlıyorum artık ucuz yollu bi araba alıcam onunla uğraşıcam bide spora başlıyım diyorum ama vakit yok anasını satim.. gecen yıl 3 ay kayıt yaptırdım 1 kere gitmedim ya :D
3 sene oldu işte araba olalı ne bileyim coille bile istediğim kadar oturmuyor tamamen kendi kazandığım parayla araç almak istiyorum o zaman huzura kavuşurum herhalde.
3 ayda 1 kere gitmediysen parayı iade isteseydin bak hiç kullanmadım diye :D
Draniela
11-02-2015, 07:51
hiç dikkat etmedim de tek evde kalmıyorum ben yani iki tarafta da böyle hissediyorum farkeden birşey yok. Bilgilendirme için teşekkürler yararlanacaklar vardır herhalde
Sabah yataktan kalkmanın en güzel yolu kendini aşağı yuvarlamak. :D
Bir gün prizin üzerine düştüm. Unutmuşum olduğunu. Ondan sonra paşa paşa kalkıyorum 220w yi yerim korkusuyla. :D
Draniela
11-02-2015, 07:54
Sabah yataktan kalkmanın en güzel yolu kendini aşağı yuvarlamak. :D
Bir gün prizin üzerine düştüm. Unutmuşum olduğunu. Ondan sonra paşa paşa kalkıyorum 220w yi yerim korkusuyla. :D
Jetgiller sistemi olacak aslında :D
Jetgiller sistemi olacak aslında :D
Ahahah :D Muhteşem olur he. :D
El çantasından araba işi olsa çok iyi olur aslında. :D Bomboş avm otoparkında park etmeye yer beğenemiyorum. Kaldıki biraz deneyimli pilot uçak indirecek büyüklükde çoğu otopark. :D
muRattini
11-02-2015, 09:17
Sürekli yorgunluk olayı bende de vardi. Gnc den mega men ve yanında da omega 3 balık yağı kapsülleri aldım. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum yorgunluk falan hiçbirşey kalmadı, sabahlari da cok rahat kalkıyorum. Denemenizi tavsiye ederim
mimarsertac
11-02-2015, 09:34
Bende yorgun hissediyordum, akşam 12 oldumu ayakta kalamıyorum uyuyorum. En son ofiste bile baya uykum gelmeye başlayınca bende gittim supradyn all day aldım bugün 3. gün bakalım ne olacak.
ilker AKTAŞ
11-02-2015, 11:43
evet daha öncede dediğim gibi pazartesi günü ben burnumdan hem eti aldırdım hemde yamuk olan kemiği düzelttirdim. en ufak bir morarma şişme olmadı hatta 1 saatlik baş ağrısı dışında hiç ağrı sızı çekmedim desem yeridir. Bu güne kadar boşuna beklemişim daha önceden olmalıymışım. Ben pazartesi sabah 10.00 gibi ameliyata girdim 10.30gibi ameliyattan çıktım doktor 20dakika sürdü ameliyat dedi. Narkozun etkisinden çıkmam 11.30-11.45 gibi ağır ağır kendime geldim öğlen 13.30da taburcu oldum 2saat falan evde yattım annemin gönlü olsun diye sonra dışarı çıktım araba kullandım arkadaşlarımla cafeye gittim istediğimi yedim içtim hiç bi sorun olmadı. iki gün burnumda silikon tamponla gezdim bugün sabah tamponlarıda aldı bi antibiyotik bir ağrı kesici 2tanede burun fıss fıssı verdi devam yarın iş başı yapıcam hatta.
Özet geçmek gerekirse port polish yaptırdım kemik yamuktu traslandı (kapak taşlama) diğer deliktede et vardı onu aldı (emme büyütüldü) 2 gün rodajım vardı şimdi gazlıyorum;);)
Bu arada sanıldığı gibi eti kesip almıyolarmış eti büzüştürüp (RADYOFREKANSLA KÜÇÜLTME İŞLEMİ) hava yolunu açıyorlar belkide bu yüzden cok bi can acısı yok.
isteyene buda videosu benim ameliyatım değil ama aynı ameliyat başka bi doktorun yaptığı
https://www.youtube.com/watch?v=aVO0oJychXw
Ben Üsküdar Medical TÜrk hastanesinde Op.Dr. ERDİNÇ AK Bey'e ameliyatımı oldum tavsiler üzerine bu doktoru tercih etmiştim ve bende şiddetle tavsiye ediyorum.
bu arada eğer ameliyat düşünenler varsa istanbuldakilere bu doktoru tavsiye ederim diğer illerdeki abilerime dostlarımada kesinlikle özel hastane tavsiye ederim artık bir çok özel hastanede sigorta geçiyor. Bende özel hastanede oldum ama büyük bir kısmını sigorta kaşıladı. Merak eden yada korkusu olan varsa her türlü sorularınıza yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince SAYGILAR...
Draniela
11-02-2015, 11:53
Ahahah :D Muhteşem olur he. :D
El çantasından araba işi olsa çok iyi olur aslında. :D Bomboş avm otoparkında park etmeye yer beğenemiyorum. Kaldıki biraz deneyimli pilot uçak indirecek büyüklükde çoğu otopark. :D
yemek işi kapsül sabah yataktan kaldırıyor duşunu aldırıyor üstünü giydiriyor on numara beş yıldız iş :D :D
Sürekli yorgunluk olayı bende de vardi. Gnc den mega men ve yanında da omega 3 balık yağı kapsülleri aldım. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum yorgunluk falan hiçbirşey kalmadı, sabahlari da cok rahat kalkıyorum. Denemenizi tavsiye ederim
Ben de deneyebilirim o kadar fark olduysa..
Bende yorgun hissediyordum, akşam 12 oldumu ayakta kalamıyorum uyuyorum. En son ofiste bile baya uykum gelmeye başlayınca bende gittim supradyn all day aldım bugün 3. gün bakalım ne olacak.
Aslında ben eve gidene kadar yorgun hissediyorum böyle vursam kafayı 1 gün uyurum gibi eve gidince ilk başta yatmazsam gece de hiç uyuyamıyorum. 12 de kafamı yatağa koysam 1 de anca uyuyabilirim. Supradyn pek işe yaramıyormuş kullananlar onu diyor...
evet daha öncede dediğim gibi pazartesi günü ben burnumdan hem eti aldırdım hemde yamuk olan kemiği düzelttirdim. en ufak bir morarma şişme olmadı hatta 1 saatlik baş ağrısı dışında hiç ağrı sızı çekmedim desem yeridir. Bu güne kadar boşuna beklemişim daha önceden olmalıymışım. Ben pazartesi sabah 10.00 gibi ameliyata girdim 10.30gibi ameliyattan çıktım doktor 20dakika sürdü ameliyat dedi. Narkozun etkisinden çıkmam 11.30-11.45 gibi ağır ağır kendime geldim öğlen 13.30da taburcu oldum 2saat falan evde yattım annemin gönlü olsun diye sonra dışarı çıktım araba kullandım arkadaşlarımla cafeye gittim istediğimi yedim içtim hiç bi sorun olmadı. iki gün burnumda silikon tamponla gezdim bugün sabah tamponlarıda aldı bi antibiyotik bir ağrı kesici 2tanede burun fıss fıssı verdi devam yarın iş başı yapıcam hatta.
Özet geçmek gerekirse port polish yaptırdım kemik yamuktu traslandı (kapak taşlama) diğer deliktede et vardı onu aldı (emme büyütüldü) 2 gün rodajım vardı şimdi gazlıyorum;);)
Bu arada sanıldığı gibi eti kesip almıyolarmış eti büzüştürüp (RADYOFREKANSLA KÜÇÜLTME İŞLEMİ) hava yolunu açıyorlar belkide bu yüzden cok bi can acısı yok.
isteyene buda videosu benim ameliyatım değil ama aynı ameliyat başka bi doktorun yaptığı
https://www.youtube.com/watch?v=aVO0oJychXw
Ben Üsküdar Medical TÜrk hastanesinde Op.Dr. ERDİNÇ AK Bey'e ameliyatımı oldum tavsiler üzerine bu doktoru tercih etmiştim ve bende şiddetle tavsiye ediyorum.
bu arada eğer ameliyat düşünenler varsa istanbuldakilere bu doktoru tavsiye ederim diğer illerdeki abilerime dostlarımada kesinlikle özel hastane tavsiye ederim artık bir çok özel hastanede sigorta geçiyor. Bende özel hastanede oldum ama büyük bir kısmını sigorta kaşıladı. Merak eden yada korkusu olan varsa her türlü sorularınıza yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince SAYGILAR...
Ben çok korkuyorum ne yalan söyleyeyim hele ki anestezi mi ne film vardı adam bütün herşeyi hissediyordu onu izledikten sonra aklım çıkıyor :D
Bu çok uzun tamponları sokuyorlarmış falat teee anasının şeyine kadar :D çıkartırken inletiyormuş vs. diyorlardı ne bileyim ön yargı oluştu detaylıca dinlemek isterim.
Bu çok uzun tamponları sokuyorlarmış falat teee anasının şeyine kadar :D çıkartırken inletiyormuş vs. diyorlardı ne bileyim ön yargı oluştu detaylıca dinlemek isterim.
Onlar bez tamponlar bildiğim kadarıyla ama artık pek kullanılmıyormuş genel de silikon takıyorlar o da küçük bişe onda pek ağrı olmuyormuş ama tabi bunlar duyduklarım
hbatuhanc
11-02-2015, 12:41
Spor yapmaya başla ilk başlarda daha fazla yorgunluk çekeceksin ama 1 ay spordan sonra enerji patlaması olacak. Ayrıca b vitamini kompleksi öneririm.
ilker AKTAŞ
11-02-2015, 13:50
Bu çok uzun tamponları sokuyorlarmış falat teee anasının şeyine kadar :D çıkartırken inletiyormuş vs. diyorlardı ne bileyim ön yargı oluştu detaylıca dinlemek isterim.[/QUOTE]
eskidenmiş o gazlı bezle 1metre tamponlar şimdi parmak şeklinde silikon tamponlar var esnek çıkartırken falan hiç acımadı cımbızla tuttu cekti 2saniye falan sürdü çıkması öyle söyliyim acısıda yok anlık bi için cız ediyo o kadar ;)
İzzet Göçmen
11-02-2015, 17:11
Bendede var su 1 haftadır 3 Ay Free Takıldım sabah aksam arabanın tepesindeydim. Aylık 2000-3000 Km yol yapıyordum gezmekten cok iyi para yedim,Hergün bisey yapardım,Hadi oraya hadi buraya canın sıkıldı git arabayı söktür,sagını solunu degiştir öyle mutlu hayatim vardıki,taki işe giresiye kadar...... Gecem gündüzüm karıstı 1 hafta arabaya binemedim unuttum gibi geliyor sıyırıcam kafayı, En son 3 hafta önce yıkandı içerden dısarıyı zor görüyorum,o pislikle arabaya binmiyorum yanına gidersem küfür edip duruyorum.... Trafikteki insanlara hiç tahammulum kalmadı,4 Lü yakmadan duranlar yürümeyenler camı acıp dere tepe düz gitmeye basladım...
Sanırım Kısıtlanmak gibi bisey bu nasıl yapcaz sasırdım kaldım
İster çalışıyo olayım ister dışarıda oturuyor olayım muhakkak akşam 10da esnemeye başlarım. 12 dedin mi de tık diye giderim. Sabah 8'de kalkıp 1 saat yürüyüş yaparım ardına kahvaltı. Sonra gündelik bi iki işe bakarım ve 12 1 gibi 1 saat uyurum. Sonra tekrar dışarı yürümeye. Tabi bu dediğim çalışmıyorken yapabildiğim program. Bunu yapınca çok daha zinde oluyorum.Sabah8 gece 12 çalıştığımda malesef uyuşukluk başlıyor.Yediğime içtiğime dikkat edemiyorum.
Nacizane tavsiye sabahları muhakkak erken kalkın, kalkabildiğiniz kadar. Spor salonu tavsiyesi verilmiş. O da işinize yarar tabi ilk hafta dendiği gibi sıkar sonra metabolizma hızı yükselir fazla yaplar gider vsvs :) geçmiş olsun şimdiden
konu açıldığından beri spora başlayacağım diyorum ve bugün üyeliğimi aktive etmek için gittim yarın spora başlayayım die ama yarın yine işim çıktı, cuma tam gün çalışıyorum, haftasonu tekirdağa gideceğim bla bla :D
Bu şartlarda zor bee :)
Yeni başladığım ve aslında hiçbir sorun olmayan bir işe aynı gün patronun şaşkın bakışları içerisinde ben bu işi yapamam yok istemiyorum ben gidicem diyerek istifa etmemle bunalım konusuna yeni bir yorum getirmiş bulunmaktayım forumdaki arkadaşlarıma başarılar dilerim :D
aynısı bendede var ama sanırım stresten
Thexerox
11-02-2015, 21:16
Aynısı bende var demeye tırstım resmen aynı şekil eroinman gibi uyku delisi oldum işe giderken serviste evde kısaca kafama koyduğum yerde uyuyorum.(Atölyede tezgahta bile uyumuşluğum var.) Uyuşukluk ve dikkatsizlik diz boyu konuyu komple okudum cuma günü bi doktora gözükeyim ardında burdaki tavsiyeleri sırayla uygulamaya koyucam. Garajda sohbet muhabbet iyi fikir keşke istanbul avrupa yakasında yapan olsa.
meLaNchoLic
11-02-2015, 22:41
ya bunalımdan kafayı yedim ya da kesin çözümü buldum... sıkın kafanıza gitsin :D
Bu olay herkeste var.tavsiyem temiz hava ve tatil.. Çünkü ben öyle yapıyorum ve sabah 8de ayakta olabiliyorum rahatlıkla.. üstüne yürüyorum yesilligin. yani bunlar havalardan, yedigimiz yiyeceklerden, berbat ötesi dumanlardan oluyor..
mert_can 41
12-02-2015, 00:36
Bende de aynı durum var spor yapasım bile gelmiyo feci bunaldım artık ne oyun oynayasım var ne bir şey :(
Vücutta demir eksikliği de çok büyük etken. Abimde demir eksikliği çıkmıştı. Eksiklikle beraber yorgunluk, uykudan uyanmada zorluk, iş dönüşü oturur oturmaz uyuya kalma, miskinlik hatta komik gelebilir depresyon ve kendini mutsuz değersiz hissetme gibi olaylar oluyormuş. Depresyon ve kendini değersiz mutsuz hissetme mevzusunu da psikoloğa gidip de fayda görmeyip vücuda demir yüklemesi sonrası iyileşen bi başkası anlatmıştı. Kandaki demire bi baktırın derim bende baktırmayı düşünüyorum
Yazılmıştır illaki ama iyi beslenme, spor. Spor için motivasyon tabiki:)
Tavsiyem doktora gidip test yaptırmakta. Solunum yolu problemleri, vitamin ve mineral eksiklikleri, yaşam kalitesi [Hareketsiz yaşam, Uyku, Beslenme], Stres ve bu dengesiz giden havalar da insanın düzenini bozuyor. Kaynağını nedir diye bilmekte yarar var.
Draniela
16-04-2015, 07:38
Epeydir yazmamıştım da düzelmeye başladım ben :)
Bozuk havalardan olsa gerek ake havalar düzeldi enerjim yerine geldi :D şimdi cumartesi salona da kayıt oluyorum. güzel bir düzen yaparsam gayet keyifli olacak. Artık işten çıkınca ilk yarım saati aşınca canavar gibi oluyorum :)
Not: oyun oynamaya başladım heroes of the storm :) belki de ondandır
Draniela
16-04-2015, 07:39
ayrıca 10 15 gün balık yağı ve vitamin de kullandım. Sonra tiksinmeden ötürü bıraktım onların da faydası olmuştur
AyrtonSenna
16-04-2015, 07:53
valla benim vücutta iptal durumunda heryerim ağrıyor uyku gözüme gram uyku girmiyor sabaha 4.30 da uyanıyorum kalktığım zaman ise uyumaya çalışıyorum uyuyamıyorum işyerine geldiğim zamanda bitik oluyorum bunun çaresi nedir
buristyle
16-04-2015, 08:39
Arkadaslar bendede ayni anlattiginiz gibi basima geldi. Okadar yorgundum ki is yerinde bile uyuyordum. Hani piskolojikmi bilmiyorum fakat namaza basladigimdan beri okadar dinçim ki kendim inanamadim. Hatta aksamalari spora gidiyorum eve geliyorum ve hala o icimdeki enerjiyi sanki atamamisim gibi :D ve uykumda artik düzenli olmaya basladi.
mimarsertac
16-04-2015, 09:28
Supradyn all day ve pharmaton denedim burayı okuduktan sonra. Hastalığa karşı ciddi direnç veriyor mevsim değişiminde bütün ofis hasta oldu bir ben sağlamdım ama öyle bir enerji sabah yataktan dinç kalkmak falan yok.
Draniela
16-04-2015, 10:21
ayrıca çok fazla sevişmek sıkıntı bence. azaltmak lazım devamlı olunca cidden adamı yoruyor.
bir arkadaş yazmıştı onu haklıymış. vücuttaki ne kadar vitamin varsa fırt diye kaçıyor sanki :D
Kadinlardan uzak durun baya uzak durun hatta ucurumdan atin ****** cocugu olmayan bir arkasla gezin dogada yuruyus yapin ..
Sadık Özyer
16-04-2015, 11:04
Ozelden yazdim.
Draniela
16-04-2015, 16:48
nasıl bir öneri o öyle :D
Aynisi bende de var sabah 8.30 aksam 17.30 calisiyorum gunde nerden baksan 3 4 saat calisiyorum bedasta kesme acma bolumunde calisiyorum sabah kesmeyi bitirince 1de falan 4 e kadar bos bos oturuyorum acmalar desen 3 5 tane geliyor 4de onlari yapip eve gitmem 6yi buluyor arabayi otoparka cekip eve gidip yemek yiyip uyuyorum sabah yine ayni hafta sonu desen cips cekirdek kola film 4lusu ne olcak boyle bilmiyorum, butun usengecler olarak bigun toplansakmi naapsak :D
HONDAHAN
17-04-2015, 08:43
Sanki biri almış yaşamış bu hayatı beğenmemiş al sen takıl diye bana kakalamış 2. el gibi geliyor :D
Sabah sabah ne güldüm yaa :D :D
Aynı durum hepimizde var. Keşke bedensel bir iş yapsaydım, 4 saat uyurdum geçerdi, kafa yorgunluğu geçmiyor diyorum, bedensel yorulan arkadaşlarıma bakıyorum onlar da şikayetçi. Oooh rahatım laylaylomum diyen yok. Yapacak birşey de yok gibi geliyor. Spor yapayım diye gittim bir yıllık peşin verdim, onun zoruyla 1 yılda 4 ay anca gidebildim. Paralar da boşa gitti.
HONDAHAN
17-04-2015, 10:00
Arkadaşlar ciddi bir uyuşukluk ve stres giderici olarak şunu da mutlaka öneririm, poligon. Bütün yazılanlar doğru ve değerlendirilmesi lazım, insülin direnci, B12 eksikliği, demir eksikliği, maneviyata yakınlaşma vs... Ama ayda bir-iki defa atış poligonuna gidip atış yapmak gerçekten çok güzel deşarj ediyor insanı, tavsiye ederim.
AyrtonSenna
17-04-2015, 11:11
Kadinlardan uzak durun baya uzak durun hatta ucurumdan atin ****** cocugu olmayan bir arkasla gezin dogada yuruyus yapin ..
abi eğer sakıncası yoksa imza yaptım:D
Aliburakb
17-04-2015, 12:35
poligonu bende şiddetle tavsiye ederim çok iyi geliyor atış yapmak :)
Burak Mehmet
17-04-2015, 12:40
ben hafta içi hep yorgunum hep iştahsızım.. haftasonu dinlenirim dediğimde ise enerji patlaması yaşıyorum sabah 5 te kalkıyorum dağda bayırda koşuyorum çamurda araba itekliyorum bi oturuşta yarım kuzu yiyorum falan bence benim çalışma hayatına alerjim var..
Yoğun bir işe girin, ister istemez boş duracak ya da halsizlik yaşayacak vaktiniz olmuyor. Slow lloris hayvanı gibi insandım, şimdi 12 saat mesai, 9 saat dinlenme sonra yine 10-11 saat mesai şeklinde 5 gün çalıştım. İzin yaparken arabanın parçalarını söküp takıyorum. Pasif duygularımı harekete geçirdi sanırım yoğun iş temposu =)
Aliburakb
17-04-2015, 13:15
ben hafta içi hep yorgunum hep iştahsızım.. haftasonu dinlenirim dediğimde ise enerji patlaması yaşıyorum sabah 5 te kalkıyorum dağda bayırda koşuyorum çamurda araba itekliyorum bi oturuşta yarım kuzu yiyorum falan bence benim çalışma hayatına alerjim var..
kesinlikle çalışmaya alerjiniz var :)
Draniela
21-04-2015, 11:01
Arkadaş herkes aynı var ya.
Bence şehir şehir başlıklar açalım devamlı buluşma organizasyon vs. organize edelim. Şimdi normal arkadaşlarla çıkınca muhabbet frekansı tutmuyordur bence. Ama araba muhabbeti olunca adamın ne siniri stresi kalıyor ne yorgunluğu.
Mesela Bursa Sohbet - Buluşma vs. diye başlık açsam sorun olur mu ? Hem muhabbet olur hem buluşmalar yapılır.
@Hondahan ben yazarken bile gülmüştüm ama tam olarak sonuç o :D
Ahmet Saraçoğlu
21-06-2015, 09:53
konuyu hortlatalım.
Nisan 1 den bu yana bi projenin şantiyesindeyim.Sabah 9 akşam 8 gibi bi çalışmamız oluyor.Genelde sahada oluyorum ve baya bi koşturmaca içindeyiz.Gün içi en ufak bi sıkıntı yok.Hatta baya da zayıfladım hareketli hayatı az yiyerek lehime çevirdiğim için.Buraya kadar herşey güzel ama akşam eve gelip saat 22 :30 23 oldu mu gözlerim gidiyor. 12 ye kadar uyuklayarak , şuurumu yitirerek , uygu arası konuşarak anca ayakta duruyorum :D Sabah 6:40 7 gibi de ayaktayım çok lazımmış gibi.Mesai 9 , ev iş arası mesafe 4 dakika.
Uygu düzenini ileri kaydırmayı çok denedim ama başaramadım.Kilo almama sebep olmayacak yorgunlukla alakalı bi ilaç vs var mı?pharmaton reklamları dönüyor tv de nedir işe yarar mı?
İbrahim33
18-07-2017, 18:01
Demir eksikliği yaşayan var mı aramızda ? Referans değeri 50 - 160. Benim değer 25 çıktı. Haftaya endoskopi için gün aldım , neden olduğunu anlamak için yapacaklar sanırsam.
yatmadan önce yemeği kes. kaliteli uyku için kesin karanlıkta uyu.
Onurkk06
18-07-2017, 19:57
Sigara içiyorsan azaltmayı dene sigara bildiğin enerjini çalıyor ben 1 bucuk paket sigara içerim artık uyandığımda cok yorgun kalkıyorum yataktan
Draniela
22-10-2018, 23:58
Dünya turu için istifa ettikten sonra en ufak sağlık sıkıntım kalmadı :D Maşallah diyelim... Keramet istifadaymış hahaha
Aklıma gelmişken yazayım dedim :D
Dünya turu için istifa ettikten sonra en ufak sağlık sıkıntım kalmadı :D Maşallah diyelim... Keramet istifadaymış hahaha
Tanıyı koymuş oldun =D bende tahmin ediyorum böyle olduğumu ama ne dünya turuna çıkacak imkan ne de işi bırakcak *** var :D
kesik_çizgi
23-10-2018, 12:38
Demir eksikliği yaşayan var mı aramızda ? Referans değeri 50 - 160. Benim değer 25 çıktı. Haftaya endoskopi için gün aldım , neden olduğunu anlamak için yapacaklar sanırsam.
N’aptınız Hocam, sonuç nedir
emre.ates
23-10-2018, 13:11
Konu eski ama büyük bir kısmını okudum. Bu yoğun iş temposundan sonra ciddi ciddi bende düşüyordum ,dünya turu adı altında bütçem el verdiğince gezmeyi bu konuyu biraz detaylandırır mısınız hangi ülkeler kaç gün ne kadar bütçe v.s
SinanAdalı
23-10-2018, 14:24
Åu hareketin rahatlatmayacağı bünye yoktur heralde. Merak ettiÄŸim biÅŸey var tabi özel olmazsa yani cevaplama mecburiyetin yok yanlış anlama. Sonuçta hepimiz çalışarak bi yerlere geliyoruz amaçlarımız vs var.. Sonrası için nasıl kararlar aldınız ? yani geldiÄŸimde ne yaparım aynı standartlarda mı devam ederim gibi ÅŸeyler düşündünüz mü hiç ? Bol gezmeler olsun :)
SinanAdalı
23-10-2018, 14:33
Düzeltme
Şu hareketin rahatlatmayacağı bünye yoktur heralde. Merak ettiğim bişey var tabi özel olmazsa yani cevaplama mecburiyetin yok yanlış anlama. Sonuçta hepimiz çalışarak bi yerlere geliyoruz amaçlarımız vs var.. Sonrası için nasıl kararlar aldınız ? yani geldiğimde ne yaparım aynı standartlarda mı devam ederim gibi şeyler düşündünüz mü hiç ? Bol gezmeler olsun :)
sonuc ? :D nerelerı gezdın neler gordun ?
N’aptınız Hocam, sonuç nedir
Konu eski ama büyük bir kısmını okudum. Bu yoğun iş temposundan sonra ciddi ciddi bende düşüyordum ,dünya turu adı altında bütçem el verdiğince gezmeyi bu konuyu biraz detaylandırır mısınız hangi ülkeler kaç gün ne kadar bütçe v.s
Düzeltme
Şu hareketin rahatlatmayacağı bünye yoktur heralde. Merak ettiğim bişey var tabi özel olmazsa yani cevaplama mecburiyetin yok yanlış anlama. Sonuçta hepimiz çalışarak bi yerlere geliyoruz amaçlarımız vs var.. Sonrası için nasıl kararlar aldınız ? yani geldiğimde ne yaparım aynı standartlarda mı devam ederim gibi şeyler düşündünüz mü hiç ? Bol gezmeler olsun :)
sonuc ? :D nerelerı gezdın neler gordun ?
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/234114-motosiklet_ile_dunya_turuna_cikiyorum.html?highlig ht=d%FCnya+turu
Kan yoğunluğun fazla olabilir. Kizilaya filan bi kan ver. Bana olmuştu böyle çamur gibiydim. Kan yoğunluğu fazla çıktı. Kan verdim enerjim gelmişti
Tahlil yaptırmışsın ama, Kan testlerinde söylenmez se özellikle istenmezse B12 seviyesi kontrol edilmiyor. B12 seviyene baktır. Herkeste farklı bir etkisi oluyor B12 eksikliğinin. En çok rastlanan etkisi de seninki. Bende de olmuştu , ilaveten eller ve kollarım uyuşuyordu. En son düğme ilikleyemez hale geldim. Tepeden tırnağa muayene tahlil sinir sıkışması zannnedip beyincik emarı bile çektiler. En son ben internet araştırmalarında b12 eksikliği ile bir yazı okumuştum belirtiler az da olsa benzerlik gösteriyor diye doktora söyledim . B12 yi ondan sonra ölçtüler. Ortlama 300 -350 olması gereken seviye 80 civarında idi. sürünüyorsum artık neredeyse. B12 iğne tedavisi ile normale döndüm. Şimdi ara ara ölçtürüyor ve arada bir b12 kan iğnesi yiyiyorum. baktırmanda fayda var.
Yiğit G.
27-10-2018, 09:02
aklıma gelenler kalp yapabilir mesela aort yetmezliği gibi hastalıklarda sürekli yorgunluk olur halsizlik olur uyku durumu olur.Bazı virüsler vucuda yerleşip buna sebep olabilirler.Virüs hastalığı ortaya çıkarmaz ama alttan alttan yorabilir.Beslenme vitaminsizlik formsuzluk kilo vs Çok fazla sebebi olabilir.
Çok istediğin bişeyi defalarca deneyerek zorlayarak elde ettin ve neden bu kadar istemişim boş işmiş dedin mi yakın zamanda? Ben böyle bişey yaşadım aynı söylediğin gibiydim. şu bitse de eve gidip yayılsam bu iptal olsa da evde sermeye devam etsem kafasındaydım. Başka bişeyi daha çok istedim daha çok çabalıyorum şimdilerde normale döndüm sanki. Sürekli 2 adım önünde tutamadığı bi gayesi olacak insanın