PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik Cezaları İtirazı Hakkında.



Enver Kibaroglu
09-02-2015, 15:17
Öncelikle, Selamun Aleyküm.. Konuyu yanlış yere açtıysam affola.
Birçok arkadaşım, trafikte hak etmediği cezaları yiyor. Çoğumuzun maddi durumu *****, enayi yerine konulupta haksız yere ceza yiyemeyiz. Devlet bizden fakir değil..

1.cisi Asla cezayı ödemeyin!! 2.cisi ceza'nın size tebliğ edilmesi gerek. Size tebliğ edilmediyse, muhtar'ınıza sorun. Orayada gelmediyse, yapacağınız işlem çok basit.

Arzuhalci'ye gidip, trafik cezası itiraznamesi için dilekçe yazdırıyorsunuz. Arzuhalci işi biliyor zaten. Daha sonra itirazname'yi mahkemeye veriyorsunuz. Zaten itirazname'de, araç plakası vs yazıyor. Ellerinde bir delil yok ise, cezayı iptal ediyorlar. Tabi bunuda uzun zaman araştırıyorlar. Ve siz, bu süre zarfında cezayı ödemeyin sakın ! Eğer cezayı öderseniz, hatanızı kabullenmiş olursunuz ki; bu durumda mahkeme'de itirazname'yi suçunuzu kabullenip, parayı ödediğiniz için, dilekçeyi iptal eder ! ! ! Mahkeme en erken 1 , en geç 3 ay içinde açığa kavuşturur. Sizde itiraz dilekçenizin sonucu, E-Devlet ' ten takip edebilirsiniz..

-Birçok arkadaşımızın işine yarayacağını düşündüğüm için yazdım. Kolay gelsin, unutmadan konu sabitlenirse, yararlı olur diye düşünüyorum.

ersandeniz
09-02-2015, 15:48
Ve siz, bu süre zarfında cezayı ödemeyin sakın ! Eğer cezayı öderseniz, hatanızı kabullenmiş olursunuz ki; bu durumda mahkeme'de itirazname'yi suçunuzu kabullenip, parayı ödediğiniz için, dilekçeyi iptal eder ! ! ! ...
Bilgilendirmeniz için teşekkürler, faydalı bilgiler vermişsiniz, ancak alıntı yaptığım kısmın hatalı olduğunu düşünüyorum, cezayı ödemek suçu kabullenmek değildir, eğer davayı kazanırsanız, devlet biraz zorlasa da bir şekilde ödediğiniz cezanın size dönüşünü sağlıyor..

denizhandinc
09-02-2015, 15:51
Bilgilendirmeniz için teşekkürler, faydalı bilgiler vermişsiniz, ancak alıntı yaptığım kısmın hatalı olduğunu düşünüyorum, cezayı ödemek suçu kabullenmek değildir, eğer davayı kazanırsanız, devlet biraz zorlasa da bir şekilde ödediğiniz cezanın size dönüşünü sağlıyor..

öyle bi durumda senin yasında alırım abi heralde parayı :D

Ome_RS
09-02-2015, 15:57
ödenmediği takdirde sorun yok.
eger ellerinde delil varsa ve mahkeme reddederse sonuc size bildiriliyor ve yine belli bir süre %25 indirimli ödüyorsunuz.
iptal için daha önce arastırdıgımda böyle bilgilere ulasmıtım.

Batuhan Gül
09-02-2015, 22:44
Cezayi asla odemeyin kismina bende deginmek istiyorum. 5 6 ay once yedigim yukses sesli muzik dinleme cezasina itiraz icin savciliga basvurdum. Aldigim cevap ' odeyip itiraz edilir ' seklinde oldu. Bu sekilde yaptik, odedik ve itiraz ettik. Iptal edildi. Ama devletimiz her zamanki gibi paramizi vermemek icin ugrasicaktir. Cezayi odemek icin sadece kimlik no gerekirken ceza iadesinde;
yok efendim polis bize yazi yollasin,
yok efendim bugun canim iade etmek istemiyor,
vay efendim bu cezayi hangi polis yazmissa o cebinden odesin gibi cevaplar geliyor.