PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2. el ayıplı mal hakkında



Fbc
14-02-2015, 16:53
Arkadaşlar selam,
Geçmişte almış olduğum ve satmış oldugum bir araç ile ilgili sıkıntı yaşıyorum; Aracı almadan önce satan arkadaşların geçmişe yönelik; whatsapp yazışmaları ve bu forumda yazılmış screen shotlarım ve whatsapp kayıtlarım elimde mevcut, hepsinde aynı hasar bilgileri ve diyalogları mevcut, sorun şurada başlıyor sattığım arkadaş servise gittiğinde söylenenin aksine birçok işlem kaydı oldugunu öğrendik (tramerde gözükenin de dışında) Öğrendikten sonra yaptığımız görüşmelerde de hala bana satılırken söylenen aynı diyalog yapıldı, (elimde ses kaydı da mevcut). Doğal olarak sattığım vatandaş yasal olarak hakkını arayacak, şimdi bende elimdeki kayıtlarla beraber aldığım vatandaştan yasal olarak hakkımı arayacağım.(Çünkü elimde aldatılmaya dair tüm belgeler mevcut)
Sorum; Başına böyle birşey gelmiş olan birileri varmıdır.? Parasal olarak bir beklentimiz yok olay hırsa dönüştü araç iadesine kadar talep istenecek.izlememiz gereken prosedür nedir sadece bilgisi olanlar yazarsa sevinirim şimdiden teşekkürler.

Sadık Özyer
14-02-2015, 22:43
Ne kadar süre geçti ? Belki sana satan da bilmiyordu.

ferhatcam
15-02-2015, 02:03
Bende km.si düşürülmüş focus almıştım 2 gün sonra öğrendim. 10 gün içinde ayıplı mal olduğuna dair itiraz yapılarak satışı iptal ettirebiliyorsunuz bende de sahibinden screenshotları vardı ama herhangi bir hükmü olmadığı söylenmişti. İtirazdan sonra savcılığa şikayette bulunduk. Telefonlarımıza bakmayan satıcı şikayet haberinin telefonuna gelmesiyle kendisi arayarak ortayolu bulmayı teklif etti...

ozgurluk
15-02-2015, 09:20
Bayan bi arkadasima agir hasar kayitli toyota yaris satmislar.

Aradan 5-6 ay gectikten sonra bizimki aracin pert oldugunu ogreniyor.

Bunun uzerine aldigi kisiyi dva etmeye kalkti ve aldigi kisi arabayi geri almayi kabul etti. 23 e almisti 20 ye geri verdi ugrasmadi. 3 lirayida bindigine saydi.

Velhasil demekki bir cezasi muhakkakki var. Yoksa degil arabayi iade etmek , telefonuna ikinci kez ulasamazdik.

Umarim bu hikayenin yardimi dokunur

HaLuK-35
15-02-2015, 10:04
Olay eski zamanlara dayanan bi olaysa ustunden ne kadar zaman gectiğinin pek bi önemi yok,sonucta alınıp satılan tarihler belli,arabanın başına gelip servis kayıtlarına gecmiş olayların tarihi belli.Benim fikrime göre bilmiyorum kelimesi olma ihtimali de olmasına ragmen cok masum kalır,bu işin bahanesidir.Sizden alan kişinin size dönus yapma amacı belli mağduriyet var ortada,sizde doğal olarak aldığınız kişiye bi dönus yapın belki uzzlaşma sansı olur.Bu arada merak ettim konuyu foruma sadece bilgi alma amaclı mı actınız,arabanız normal bi arac mı? yoksa konunun devamında ilginc seyler gorecek miyiz? bu forumda ne zaman nolcagı belli olmuyor :)



Ne kadar süre geçti ? Belki sana satan da bilmiyordu.