Orijinalini görmek için tıklayınız : Şah Fırat Operasyonu ?
Bu yaşananlar, siyasilerin duruşu, bölgede bulunan insanların yorumu bana hissettirdiği şu bu topraklardan vazgeçiyoruz alış buna zaman alıyor sizi alıştırmak ama sonunda olacak. Senin eskiden ölürüm Türkiyem diyen tarafının biraz dinmesini bekliyoruz. Ya taraf olursun ya bertaraf mantığını iyice içine sinmesini bekliyoruz havası seziyorum. Başkanlık sistemi adı altında özerkleşmeye giden bir yapı oluşturulduğuna inanıyorum. Yanıldığımı söylemeniz dileklerimle
Yakında askerlik komple kalkacak zaten prof ordu diye bir olay varya
Bu coğrafya da o olay olmaz.
Kurtuluş savaşında ki ruh suan yok bence bu saatten sonrada bu ulkede zor
Bir tek karadeniz savunur sanırım suan. :)
Daha geçen sene başkanlık soz konusu bile değilken şimdi rahat rahat söylüyor
Bu ulkede iki taraf var sag sol filan değil artik olay
Ya akplisin yada akp düşmanı sag sol ayrımı ortadan çoktan kalkmis durumda
Chp mhp ortak adaylarla yerel secimlerle sif bunlarin padisahligini yikmak icin
7 haziran önemli viraj hdp baraji gecerse isler degisir ama ben inanmiyorum
Akp 400 e yakin vekil çıkartacak hdp baraji gecemediginden ötürü.
Allah sabir versin bizlere şehit. Ailelerine özellikle
Güzel yazmışsın dünya değiştiği gibi türkiyede değişiyor.
Türbenin taşınmasına bende karşıyım ama şunları unutmayalım;
1- Orda görev yapan askerler 8 aydır orda ülkemize gelemediler.(nöbet değişimi 6 ay da bir yapılıyor)
2- eski yeri bizden 100km uzaklıkta bir baskın yesek takviye destek gidene kadar yerle bir ederler orada ki herkes şehit olur( sizlerde iktidar düşsün yine şehit verdik dersiniz)
3- toprak kaybetmedik 10 dönümlük arazi vardı yine aynı şekilde 10 dönümlük arazimiz hala orada var.
4- Önceden 2 sefer (1939(200m taşındı) 1975(esadın babası taşıdı) )
Zaman stratejik devri bence bu kimin aklına geldiyse helal olsun bu ülkeyi riske sokmadan toprak kaybetmeden çatışmada şehit vermeden türbe yeni yerini aldı. ( Bir şehitimiz var kafasına tank kapağı düşerek şehitlik mertebesine yükselmiş)
Kardeşim temiz yazmışsın.
Beyler kurbanınız olayım bu baskındır, uçaktır, helikopter muhabbetlerine girmeyin. 21 ekim 2007 de ırak sınırına 3-5 km mesafede ki dağlıca komando taburunu bastılar. Bir gün önceden görüntü alınmasına rağmen engel olunamadı. Adamlar 33 saat çatıştılar. Üzerine basa basa söylüyorum 33 SAAT. Kelime anlamı olarak Can pazarı kuruldu anlayacağınız. Helikopter de geldi destekte geldi sonuç 12 şehit. Kaçırılan askerleri de terörist dediğimiz BDP'liler kandilden getirdi rezilliğe bakarmısınız.
Demem o ki adamlar basmayı kafaya koyduktan sonra nereye taşırsan taşı aynı sonuç.
Her insan sadece 1 kere ölecektir. Bununda Allah için, vatan için olmasından bence bu kadar çekinmemeliydik. Belli bir duruşumuz olmalıydı anlayacağınız.
Elin Amerikalı conisi okyanus ötesinden kalkıp gelip 10 sene konuşlandı Kuzey Irak'ta adamlara pusu kurmaktan başka bir şey yapamadılar. Ne baskın ne başka bir şey
Uçaklar saate 5000 km yapıyor öyle deme uçağımız var anında vururuz.
ghibli06
22-02-2015, 23:32
Kurulacak tabiki Kürtler benim düşmanım değil kurulması gerekiyorsa orda kürdistan kurulacak. Bende ayakta alkışlayacağım o gerekiyorsa olacak zaten orda.
Vergisini ben vereceğim kaçak elektiriğini ben ödeyeceğim ulan ticaret yapayım desem gırtlağımı kesecekler giremeyeceğim öğretmenim gidecek barındırmayacaklar doktorumu vuracaklar sonra .....
Ben aslen Kıbrıslıyım, hem de orijinalinden çakmasından değil... Allah'a şükürler olsun ki 1974'de bu düşüncede insanlar çoğunlukta değilmiş...
Kurulacak tabiki Kürtler benim düşmanım değil kurulması gerekiyorsa orda kürdistan kurulacak. Bende ayakta alkışlayacağım o gerekiyorsa olacak zaten orda.
Vergisini ben vereceğim kaçak elektiriğini ben ödeyeceğim ulan ticaret yapayım desem gırtlağımı kesecekler giremeyeceğim öğretmenim gidecek barındırmayacaklar doktorumu vuracaklar sonra .....
abi şu yazdığın atalarımızın, ecdadımızın, şehitlerimizin ve vatan toprağı kalması için can ve mal olarak bedelini ödeyen herkese hakarettir. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın olayının sonu hep hüsran olmuştur. O yılan elbet dokunacak. Diyecek laf bulamıyorum. Saygılar abi.
Kulakları çınlasın, fakültedeyken çok sevdiğim ve saygı duyduğum Prof. Dr. Ferit Hakan Baykal'ın söyle bir sözü var;
"Uluslararası arena da haklı ve güçlüyseniz hakkınızı; haklı ve güçsüzseniz havanızı alırsınız."
Şu an tam da bu olaya çok güzel oturdu.
Polis Özel Harekatta büyük çoğunlukta M16 bırakıldı Gölbaşında ki Özel Harekat Daire Başkanlığında kurs gören kursiyerler M16 kullanıyor. Azda olsa meslekte de kullanan var tabiki.
Şuan ağırlıklı olarak Sig sauer 516 ve M4 kullanılıyor bir de yeni gelen sig sauer 550 modeller var
Bu sene fuarda çok güzel ürünler tanıtılacak 2013 fuarıda efsaneydi ( IDEF - 2013 )
http://n1305.hizliresim.com/19/8/mvvsz.jpg
63owen63
22-02-2015, 23:40
@miami, abi sağ salim yolladık, methanol mu çarptı ne etti, ne kürdistanı. ( Not : Kürdüm )
Ben aslen Kıbrıslıyım, hem de orijinalinden çakmasından değil... Allah'a şükürler olsun ki 1974'de bu düşüncede insanlar çoğunlukta değilmiş...
Sence önce 19 yaşındaki çocuğu aşağılamadan yazmayı öğren.
turbo&quattro
22-02-2015, 23:41
Tayfun kafanmi guzel ne diyosun Kurdistan fln.
Butun kurtler istiyor mu acaba ulke bolunsun? Pkk sempatizanlari yuzunden butun bir cografya silinip atilabilir mi? Devlet meydani bos biraksin pkk ya milleti etki altina alsin sonra oradaki vatanperver kurt kardeslerimiz de gumburtuye gitsin. Ne guzel yahu... kurulmasi gerektiginin kararini kim verecek bu isin? Bana mi soracaklar oradakilere mi? Kim karar verecek buna... iyice alistirmislar bu ulkenin bolunme senaryosuna, yaziklar olsun
@miami, abi sağ salim yolladık, methanol mu çarptı ne etti, ne kürdistanı. ( Not : Kürdüm )
Önce Türküm demeli insan sonra peşine kürt kökenli türk vatandaşıyım demek daha mantikli.
abi şu yazdığın atalarımızın, ecdadımızın, şehitlerimizin ve vatan toprağı kalması için can ve mal olarak bedelini ödeyen herkese hakarettir. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın olayının sonu hep hüsran olmuştur. O yılan elbet dokunacak. Diyecek laf bulamıyorum. Saygılar abi.
Tövbe bunu istiyormuşum gibi bu olsun diyormuşum gibi algılanıyor. Orda TC yok şuandada yok ve bizlerin üstünde kambur ben artık istemiyorum o adamın vergisi elektirğini ödemeyi kalacaksa ya kalsın gideceksede artık ne olacaksa olsun.
ghibli06
22-02-2015, 23:48
Sence önce 19 yaşındaki çocuğu aşağılamadan yazmayı öğren.
öğreneceksem herhalde en son kişi senin gibi Kürdistan kurulsun alkışlarım diyen adamdan olacaktır!
Butun kurtler istiyor mu acaba ulke bolunsun? Pkk sempatizanlari yuzunden butun bir cografya silinip atilabilir mi? Devlet meydani bos biraksin pkk ya milleti etki altina alsin sonra oradaki vatanperver kurt kardeslerimiz de gumburtuye gitsin. Ne guzel yahu... kurulmasi gerektiginin kararini kim verecek bu isin? Bana mi soracaklar oradakilere mi? Kim karar verecek buna... iyice alistirmislar bu ulkenin bolunme senaryosuna, yaziklar olsun
Bu konuyu çözmekte basit neden yapılmıyor.?
Toplayın halktan ileri gelen insanları sayı kaç çıkarsa çıksın hem türk hemde kürt kökeni olan insanları 6 ay 9 ay çalışın kardeşim ne istiyorsunuz ortak paydada çıkartın yazılı tamam anlaştınızmı. Halkın oyuna sunarım halk ne derse kabulse geri kalanı temizlemek işte o zaman daha kolay.
Adam gündüz bakkaldan ekmek satar gece askerime pusu atar yıllarca. Asıl bu hale getirenlere yazıklar olsun.
63owen63
22-02-2015, 23:50
Önce Türküm demeli insan sonra peşine kürt kökenli türk vatandaşıyım demek daha mantikli.
Ne saçmalıyorsun kardeşim sen ? Kürt lük Türklügün altında bir alt ırk mı ?
Son zamanlarda daha saçma birşey duymamıştım. Türk vatandaşlıgımızı inkar mı ettik ? Bu vatanın evladıyım, şehit torunuyum,sade ve sadece 'kürdüm'
ghibli06
22-02-2015, 23:50
dünya üzerinde bizi her hangi bir yere sürseler mesela Alaska Sibirya falan, yine böyle mi düşüneceğiz? yazık daha 19 yaşındasın ama vatan parçası ne demek hiç anlamamışsın, sen de haklısın hayatının 1 senesini devlet yok millet yok andımız faşist öğretileri ile geçirdin...
bu mu insanları aşağılamak?
Çıkartmaya çalıştılar ya abi AKİL ADAM Adi altında . İki tanesi Kck operasyonundan yargılanan ve suçlu olan adamcık. Yani "Sen Türk müsün? Öldür gitsin ." Zihniyetindeki adamlar geldi akil oldu.
Bizlerin yapması gereken şey çok açık belli ama yazarsam faşistlik olarak algılanır yazmıyorum . Ben yeter bu çektiğimiz bunlardan diyip onlara istediklerini verme taraftarı değilim .
Bu konuyu çözmekte basit neden yapılmıyor.?
Toplayın halktan ileri gelen insanları sayı kaç çıkarsa çıksın hem türk hemde kürt kökeni olan insanları 6 ay 9 ay çalışın kardeşim ne istiyorsunuz ortak paydada çıkartın yazılı tamam anlaştınızmı. Halkın oyuna sunarım halk ne derse kabulse geri kalanı temizlemek işte o zaman daha kolay.
Adam gündüz bakkaldan ekmek satar gece askerime pusu atar yıllarca. Asıl bu hale getirenlere yazıklar olsun.
Neden bu kadar kafa patlaticaz ki cevap basit, 2002 agustos ayinda pkk meselesi simdi ne halde? 2002-2015 arasi bu olaylara onayak olan hukumet kimdir?
ileri gelen adamlari toplamanin manasi yok hukumet izin vermeseydi o durumdan bu duruma gelmezdi bu olaylar cevap bu kadar basit. Bu durumun bas sorumlusu hukumettir. Bunlardan dolayi gun gelecek yargilanacaktir,
Yazık daha 19 yaşındasın vatan ne demek anlamamışsın demek bana göre hakaret. Daha düzgün yazılabilirdi.
Ne saçmalıyorsun kardeşim sen ? Kürt lük Türklügün altında bir alt ırk mı ?
Son zamanlarda daha saçma birşey duymamıştım. Türk
inkar mı ettik ? Bu vatanın evladıyım, şehit torunuyum,sade ve sadece 'kürdüm'
İnkar ettin demedim "Kürdüm " yazınca benimde vermem gereken cevap o oldu .
ghibli06
22-02-2015, 23:56
Yazık daha 19 yaşındasın vatan ne demek anlamamışsın demek bana göre hakaret. Daha düzgün yazılabilirdi.
sen 19 yaşındayken, vatan bölünsün diyebiliyor muydun? 13 senede 25 kere değiştirilen eğitim sisteminde artık vatan ne demek onu bile bilmeyen bir nesil yetişiyor, benim 'yazık' dediğim budur, söylediğimin de arkasındayım... kan dökülmesin gibi bir düşünceyle her şeye 'OK' diyecektik madem, Gezi olaylarında o kadar genç neden öldürüldü??? onlara OK demek bu kadar zor muydu? bir tarafta kan dökülmesin diye vatan toprağını bırakıp üzerine bir de patlatıyoruz, diğer tarafta gezi parkına AVM yapılacak diye kafa göz patlatmadık insan bırakmıyoruz, bu mudur hayalimizdeki TÜRKİYE?
Neden bu kadar kafa patlaticaz ki cevap basit, 2002 agustos ayinda pkk meselesi simdi ne halde? 2002-2015 arasi bu olaylara onayak olan hukumet kimdir?
ileri gelen adamlari toplamanin manasi yok hukumet izin vermeseydi o durumdan bu duruma gelmezdi bu olaylar cevap bu kadar basit. Bu durumun bas sorumlusu hukumettir. Bunlardan dolayi gun gelecek yargilanacaktir,
Hükümetin hatalarını sayacak olursak burdan arşa yol olur ama bu türbe olayını lahsen başarılı görüyorum.
Diğer konuya gelecek olursak terör hiç olmadığı kadar güçlü.
Kan uykusunu seyreden olmuştur bir cümle vardı.
Sen benim askerim ölmesin görev süremi bitireyim terfi alıp gideyim diye kışlada tutarsan,senden sonra gelecek komutan terörle mücadelede zayiat verir.
Bu olay ya çözülecek yada çözülecek şahsen tekrar şehit haberi ile yaşamak istemiyorum.
63owen63
22-02-2015, 23:59
İnkar ettin demedim "Kürdüm " yazınca benimde vermem gereken cevap o oldu .
'Önce Türk'üm demeli ' insan gibi bir durum yok. Önce türk sonra kürt degilim, direkt 'kürdüm'.
Milliyet, ırk vs dünya da en son takıldıgım şey bile olmasa da bu böyle.
sen 19 yaşındayken, vatan bölünsün diyebiliyor muydun? 13 senede 25 kere değiştirilen eğitim sisteminde artık vatan ne demek onu bile bilmeyen bir nesil yetişiyor, benim 'yazık' dediğim budur, söylediğimin de arkasındayım... kan dökülmesin gibi bir düşünceyle her şeye 'OK' diyecektik madem, Gezi olaylarında o kadar genç neden öldürüldü??? onlara OK demek bu kadar zor muydu? bir tarafta kan dökülmesin diye vatan toprağını bırakıp üzerine bir de patlatıyoruz, diğer tarafta gezi parkına AVM yapılacak diye kafa göz patlatmadık insan bırakmıyoruz, bu mudur hayalimizdeki TÜRKİYE?
Abicim yaşça bizden büyük ve deneyimlisin bari sen karıştırma bütün olayları. Her yerden cımbızla olay toplayıp koyarsak masaya tadı tuzu olmaz olayları herp birlikte süzemeyiz GEZI tamamen hükümete olan tepkimizdi.
Çocuk sana göre yanlış yazmış olabilir ona başka türlü yaklaşman gerekirdi demek istiyorum.
Şah Süleyman rezaleti ile dünyaya şu mesajlar net olarak verilmiştir:
1) Türkiye her türlü terör örgütü ile pazarlığa oturur ve onların her türlü baskısına prim verir
2) Türkiye'deki yetkililer ön planda ne kadar aslan kesiliyorlarsa, arka planda o kadar uysal kedi siyaseti yürütürler
3) Ordusunun gerçekleştirdiği onca modernizasyona (İHA'lar, tanker uçakları, geçe görüş teçhizatları, obüsleri , v.s) rağmen, Türk Ordusu'nun bu yeteneklerini taktik ve stratejik bir irade ile düşmanı caydırmak ve gerekirse imha etmek yönünde kullanacak bir aklın mevcut olmadığı görülmüştür.
4) PKK'nın Suriye kolu YPG ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilen bu nakliyat operasyonunu YPG; "Türk ordusuna uluslararası anlaşmalar çerçevesinde izin verdik, yardımcı olduk" duyuruları ile dünyaya duyururken, Türk Devleti ile bir terör örgütü uluslararası anlaşmalar çerçevesinde eşitleme çabasına prim verilmiştir.
5) Türbenin çekilirken yok edilmesi, dünyaya bu toprak üzerinde bir iddian olmadığının açık duyurusudur. Türbeden çekilinmemiştir, vatan toprağı ebediyen terkedilmiştir.
6) Türbenin konumu Fırat'ın kıyısıdır. Yeni belirlenen yer ise Fırat'ın uzağında, sınırın hemen dibindeki bir köşk bahçesi büyüklüğündeki tarladan farksız bir arazidir. Hiç bir sembolik önemi olmayan ve zaman geçtikçe unutturulacak bu arazi ile Türkiye aynı zamanda Fırat'ın kıyısından çekilmiştir.
7) Bir kaç kilometre ötedeki vatan toprağındaki askerine güvenli bir koridor açıp buna idame ettiremeyen bir ülkenin bölge ve dünya liderlik iddiaları ancak mizah konusu olabilir. Bu noktadan sonra Türkiye'nin toprak bütünlüğüne yönelik taarruzlar çok daha büyük bir şevkle yapılacaktır.
8) Yeni belirlenen arazinin YPG kontrol noktasının hemen dibinde olması ve Türk bayrağının YPG-Apo paçavrası ile aynı karede dalgalanması bir gram vatan namusu olan herkesi kahredecek bir tablodur. Fakat Genelkurmay merkezinde harita ve ekranlar önünde Millete caka satanların bu kavramlarla uzaktan yakından alakası olmadığı ve kendi Milletini dış güçler adına oyalamak için her türlü sahne oyunculuğuna razı oldukları görülmüştür.
Bir kaç kilometre ötesindeki toprağını koruyacak askeri-lojistik-teknolojik-idari ve istihbari altyapıları kuramamış bir Devlet
Hükümetin hatalarını sayacak olursak burdan arşa yol olur ama bu türbe olayını lahsen başarılı görüyorum.
Diğer konuya gelecek olursak terör hiç olmadığı kadar güçlü.
Kan uykusunu seyreden olmuştur bir cümle vardı.
Sen benim askerim ölmesin görev süremi bitireyim terfi alıp gideyim diye kışlada tutarsan,senden sonra gelecek komutan terörle mücadelede zayiat verir.
Olumu gosterip sitmaya razi etmek budur herhalde, bu meseleleri basimiza saran bu haysiyetsizler surusu.
Bu olay ya çözülecek yada çözülecek şahsen tekrar şehit haberi ile yaşamak istemiyorum.
Tek bir kursun atilmamis turbe tasima hadisesinde bile bir astsubayini kaybediyorsun, askerlik riski bol is.
Aradan akan sulari dedigim gibi bosverin, gozunuzu 2002 agustos 30 da kapatin, 22 subat 2015 te gozunuzu acin. Bu meseleler nerelere gelmis gorun, muhalefet hep engel olmaya calisti bunlara kimse dinlemedi, dinlemiyor. Ulkeyi bolmek siradan bir olay olmus senelerce sehitler olmez vatan bolunmez diye slogan atildi bu ulkede. Sehitler de oldu vatan da bolunme safhalarina yaklasiyor.
Bunlarin buralara gelmesinin tek sorumlusu hukumettir, buna ragmen bunlara arka cikmanlar, bu olaylarin bas sorumlularidir.
Tayfun kafanmi guzel ne diyosun Kurdistan fln.
Bak kardeşim tanışın
https://www.youtube.com/watch?v=uZJS6B6_3lM
ghibli06
23-02-2015, 00:04
Çocuk sana göre yanlış yazmış olabilir ona başka türlü yaklaşman gerekirdi demek istiyorum.
Kıbrıs eğer 'kan dökülmesin, en kötü oradakileri alır buraya getiririz, kimse bizi sınamasın, bıçak kemiğe dayandı' diyen bir iktidar olsaydı, şu anda Kıbrıs'ta Türk soyu kalmayacaktı... ileride vatansız kalmamak için, her Türk evladı (buna Kürtler, Lazlar, Çerkezler vs vs bütün Anadolu halkları dahil) vatan nedir, nasıl korunur, yeri geldiğinde uğrunda nasıl ölünür bilmek zorundadır!
'Önce Türk'üm demeli ' insan gibi bir durum yok. Önce türk sonra kürt degilim, direkt 'kürdüm'.
Milliyet, ırk vs dünya da en son takıldıgım şey bile olmasa da bu böyle.
Neyse uzar gider , banlanırım , faşist olurum . İyi böyle
ErkanCanS
23-02-2015, 00:08
Bedelli askerlik bekleyenler , yapanlar ve destekleyenler bu tip konulara hararetli hararetli yazmıyorlardır umarım.Sen askere gitme ; parası neyse vereyim de , iktidarın çıkarları için kendimi feda etmem ben de ( bütün askerler sınırlarda mermi yakıyor , dağlarda yatıp yılan akrep yiyor ya hani..) ondan sonra burda klavye başından ahkam kes.O karakolda olan 40 Mehmetçik i geçtim belki askerliğin kuşadasına antalyaya istanbula çıkacak.Ama ya çıkmazsa dimi ?? Bu bile büyük risk ve sen bunu göze alamıyorsun çünkü senin hayatın çok değerli.Orada can verecek askerlerin canı yok mu ? Bir saldırı olursa savunulacak tabi ki ! koskoca ülkeyiz koskoca ordumuz var diyorsun ama sen o ordunun bir parçası değilsin.Olmadın.Sana saçma geldi.Aynı iktidarın yaptıklarını çok güzel forum ortamında tartışabiliyorsun çünkü senin için bir tehdit yok ortada.Gerekirse savunulacak savaşılacak falan filan.Sen general misin paşa mısın ? Bir erbaş bile olmayı kendine yediremedin , belkide korktun.Bari hayatlarını bu vatana KOŞULSUZ adayanlar üzerinden siyaset yapma ve o narin parmaklarını '' iktidarın çıkarları doğrultusunda yaptığı '' geri vites operasyonu için yorma..
Bu arada bu olay için fikrimi önceki sayfalarda belirttim bir daha söyleyeyim. Bir avuç toprak için , bir adet asker için Dünya'yı ayağa kaldıran ecdadın kemikleri sızım sızım sızlıyordur. Bu yazdıklarımı da askerliğin vatan için değilde hükümet için yapıldığını sananlar için yazdım.Kimseyi hedef almadım bilginize..
Kıbrıs eğer 'kan dökülmesin, en kötü oradakileri alır buraya getiririz, kimse bizi sınamasın, bıçak kemiğe dayandı' diyen bir iktidar olsaydı, şu anda Kıbrıs'ta Türk soyu kalmayacaktı... ileride vatansız kalmamak için, her Türk evladı (buna Kürtler, Lazlar, Çerkezler vs vs bütün Anadolu halkları dahil) vatan nedir, nasıl korunur, yeri geldiğinde uğrunda nasıl ölünür bilmek zorundadır!
Peki yukarıdaki videoya nasıl yorum yapacaksın abicim. Burası güneydoğu ve ben burda artık benim emeğimle senin emeğinle yaşayan hakkımı helal etmediğim insanları görüyorum.
Ne olacak bu olayın sonu silahlı mücadele ise tekrar 44 şehit karakol baskını vs. görmek istemiyorum.
Yani orada ne görüyorsun nasıl çözülecek bu olay.
63owen63
23-02-2015, 00:10
Neyse uzar gider , banlanırım , faşist olurum . İyi böyle
Demek istedigin bir şey varsa (terbiye sınırları dahilinde konuşacaksak ) pm atabilirsin,
Tayfun abi dediğinden yola çıkılırsa korkak oluruz , bu zamana kadar dökülen kanların ne kadar anlamsız ve değersiz olduğunu göstermiş oluruz , bu zamana kadar yapilan tüm mücadelenin türkiyenin kurulmasına kadar olan süreç ve sonrasıda dahil boşa olduğunu görmüş oluruz.
Ben şahsen bunları ne görmek isterim ne duymak ne okumak . Eğer ciddi anlamda bir tehdit unsuru ve ülkeyi artık kurtarmak söz konusu ise SAVAŞ en mantıklısı . Öyle dağda bayırda değil adım adım her şehirde .
Tayfun abi dediğinden yola çıkılırsa korkak oluruz , bu zamana kadar dökülen kanların ne kadar anlamsız ve değersiz olduğunu göstermiş oluruz , bu zamana kadar yapilan tüm mücadelenin türkiyenin kurulmasına kadar olan süreç ve sonrasıda dahil boşa olduğunu görmüş oluruz.
Ben şahsen bunları ne görmek isterim ne duymak ne okumak . Eğer ciddi anlamda bir tehdit unsuru ve ülkeyi artık kurtarmak söz konusu ise SAVAŞ en mantıklısı . Öyle dağda bayırda değil adım adım her şehirde .
Allah bizi o hale getirmesin bu güzel ülkeyi nasıl kurtardıysak yine öyle olsun.
ghibli06
23-02-2015, 00:15
Peki yukarıdaki videoya nasıl yorum yapacaksın abicim. Burası güneydoğu ve ben burda artık benim emeğimle senin emeğinle yaşayan hakkımı helal etmediğim insanları görüyorum.
Ne olacak bu olayın sonu silahlı mücadele ise tekrar 44 şehit karakol baskını vs. görmek istemiyorum.
ben bundan 10 sene önce gittim D.bakır'a iş için, belediye binasında bile apo itinin mecmuaları vardı... işi almadan akşam uçağı ile geri döndüm, '10 sene sonra burada devlet olur bunlar!' dedim, kimse inanmadı... şimdi 10 yılda ayrılma eşiğine gelinmesi benim mi hatam iktidardakinin mi?
Bu belgeselin daha detaylısı var seyretmenizi tavsiye ederim. Dış mihrakların neler yapabileceğine örneklerden biri.
https://www.youtube.com/watch?v=INVe51IDeKQ
ben bundan 10 sene önce gittim D.bakır'a iş için, belediye binasında bile apo itinin mecmuaları vardı... işi almadan akşam uçağı ile geri döndüm, '10 sene sonra burada devlet olur bunlar!' dedim, kimse inanmadı... şimdi 10 yılda ayrılma eşiğine gelinmesi benim mi hatam iktidardakinin mi?
Aynen bende kurulacak derken bunu kast ediyorum yani şakşak yapacakta halimiz yok. Benim evladım orda pisi pisine ölmeyecek cerrah olacak mühendis olacak vatanına milletine ölerek değil faydalı bir birey olarak hizmet edecek.
istanbuldakı izmirdeki ankaradaki bu sempatizanlardan kurdistan kurulsa kaç tanesi gider yerleşir orda yaşar ?
Tayfun.O
23-02-2015, 00:20
Kardeşim temiz yazmışsın.
Eyvallah abi,
Senin bir postunu herkes anladi ama yanlış anladi herkes ne dusuyorsa onu goruyor.
Herkes takim tutar gibi parti tutuyor. Bu gunlerde (ülkücüyüm)mhpyide gorduk sozde sağci partiyi chp ile isbirligi yapti bknz Cumhur baskani secimlerinde. Chpyi de gitti Fetofanclubtan oy dilendi bir anda sagci oldu :) Ak partiyide goruyoruz ulkeyi kaostan uzak tutmak icin yemedikleri halt kalmadi.Oy kullandigim 2 secim oldu 2si de gecersiz oldu neden acaba.
Ayrıca Bana gore hic bir basbakan cumhurbaskani ülkesinin bölünmesini istemez, toprak kaybetmeyi istemez.
istanbuldakı izmirdeki ankaradaki bu sempatizanlardan kurdistan kurulsa kaç tanesi gider yerleşir orda yaşar ?
Mama bırakılıp gidilirmi bide o sorun var tabi. Sıfır hiçbiri gitmez 5 yıla kadarda birbirlerini kesmeye başlarlar.
Abi hep direk alıntı yaparak konuşuyorum ama kusura bakmazsın umarım. Bu videodakiler bundan 3 5 yıl öncesine kadar sınırda ayaklarına mahkeme götürülenlerden başkası değil. şimdi burda kime laf söyleyip ayıplamamız gerekir. Bizim engellimize, şehidimin gazimin kendine, yakınına yıllar sonra iş fırsatı verilirken bunlara kim iş sağladı kim besledi abi.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10996044_919391518081112_7250690370207602276_n.jpg ?oh=4c5d06897fd477fe1997e30884e6e835&oe=554E15A9&__gda__=1435738563_814b1bade9d7d54909ed93f85940f5a 2
drivertech
23-02-2015, 00:25
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10996044_919391518081112_7250690370207602276_n.jpg ?oh=4c5d06897fd477fe1997e30884e6e835&oe=554E15A9&__gda__=1435738563_814b1bade9d7d54909ed93f85940f5a 2
Bu iyiydi =) +10
MiaMi, terör dediğinin amacı insanları şiddetten yıldırıp, onları önce ruhen, sonrada fiziken mağlup etmektir.
Siz bu duruşunuzla teröre mağlup olmuşsunuz demektir. Size göre terör kazanmıştır. Bu konulara duygusal gözle bakamazsınız. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti teröre mağlup olamaz. Bu şanlı tarihimize, şehit ve atamıza hiyanettir.
Gereği nedir? Terörün liderlerini birbir tespit edip onları bir şekilde indirmektir. Dış mihrak varsa bunları saf dışı bırakmaktır.
ghibli06
23-02-2015, 00:29
devlet, millet, vatan... bunlara kanı dökülmeden sahip olan bir ülke var mı? korumak için de kanı dökülmeyen var mı? 11 Eylülde o kadar Amerika'lı ölmeseydi, şimdi milli birlik olgusu zirve yapar mıydı orada?
ütopyada yaşamıyoruz,
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.
Abi hep direk alıntı yaparak konuşuyorum ama kusura bakmazsın umarım. Bu videodakiler bundan 3 5 yıl öncesine kadar sınırda ayaklarına mahkeme götürülenlerden başkası değil. şimdi burda kime laf söyleyip ayıplamamız gerekir. Bizim engellimize, şehidimin gazimin kendine, yakınına yıllar sonra iş fırsatı verilirken bunlara kim iş sağladı kim besledi abi.
Haklısın hükümeti bu konuda sonuna kadar eleştirebiliriz hatalarını yapılmaması gerekenleride çok ciddi çalışmalar ile muhalefet yapacak RTE'nin kaşı bıyığı ile uğraşmayacak artık yeter ya adam gündüz şehrin içinde uzun namlu silahla ateş açıyor bir değil iki değil burayı nasıl adam edeceksin kaç tanesini öldüreceksin veya hapse atıp aynı koğuşta besleyip dahada beyni yıkansınmı diyeceksin .
MiaMi, terör dediğinin amacı insanları şiddetten yıldırıp, onları önce ruhen, sonrada fiziken mağlup etmektir.
Siz bu duruşunuzla teröre mağlup olmuşsunuz demektir. Size göre terör kazanmıştır. Bu konulara duygusal gözle bakamazsınız. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti teröre mağlup olamaz. Bu şanlı tarihimize, şehit ve atamıza hiyanettir.
Gereği nedir? Terörün liderlerini birbir tespit edip onları bir şekilde indirmektir. Dış mihrak varsa bunları saf dışı bırakmaktır.
Adım Tayfun kardeşim memnun oldum güzel yazmışsın lakin bu yılmak değil kısır döngüden bıkmaktır yıllarca kalplerimiz parça parça olmadımı tekrar silah girere işin içine daha büyük girecek bunu önlemeli hükümet ama TC'de emsal örneği yok bocalıyor toparlamaya çalışıyor hep beraber göreceğiz ne çıkacak ortaya.
Bunu bi arkadaşım yazmış sizleri tenzi ederek izninizle paylaşıyorum.
Bu gercekten her tarafı boklu değnek arkadaş. Her kafadan bir ses saka misiniz siz ya;
1- Suleyman Şah saygı türbesini yerinde bıraksan, oradaki askerlerimiz bir Saldırıda şehit olsalar herkes bas bas bagiracak tehlike göz göre göre geldi tahliye etmek bu kadar mi zordu kim verecek bu vebalin hesabını diye. Rezil ettiniz koruyamadiniz kutsal emanetlerimizi diyecekler.
2- Tahliye etmezsin her şeyi Göze alırsın müdahaleye müdahale ile Karşılık verirsin. Bu seferde Savaş'ın içine çektiler bizi bunu bilerek yaptilar hatta saldıranları bile MİT organize etmiş derler hem ekonomik hem de siyasal bir cok bedeli ödeyeceğiz diye feryat figan ederler.
3- Alırsın kutsal emanetlerini kimsenin burnu kanamadan (Şehidimize Allah rahmet diliyorum) getirir sahip çıkarsın zamani gelince geri gidecek ama şimdilik önlem almamız lazımdı derler bundan da memnun olmazsın.
Saka misiniz SİZ?
Her şeye gözü kapalı bu denli muhalefet nedir?
Hiç mi milli menfaat duygusu olmaz bir toplumda?
Adım Tayfun kardeşim memnun oldum güzel yazmışsın lakin bu yılmak değil kısır döngüden bıkmaktır yıllarca kalplerimiz parça parça olmadımı tekrar silah girere işin içine daha büyük girecek bunu önlemeli hükümet ama TC'de emsal örneği yok bocalıyor toparlamaya çalışıyor hep beraber göreceğiz ne çıkacak ortaya.
Ben de memnun oldum. Teröre bir kez mağlup olursan bu bir kaç kez daha mağlup olabileceğin anlamına gelir. O zaman "Vatan" olmaktan çıkarsın. Zaten o yüzden toprak, uğrunda ölen varsa vatandır diye kabul etmişiz. Yani devlet olarak göz açtırmaman gereken en önemli husus terördür ki, kimse seni terör yoluyla mağlup etmeye yeltenmesin. Terör, sonuca ulaşmak için kullanılan bir yöntemdir. Mücadeleden bezdiğin an, toprağında gözü olan herkes elini ovuşturmaya başlar ve bir düşün, güzel ülkemizin topraklarında gözü olanları... Saymakla bitiremezsin.
Biz çok güçlü olmak zorundayız! Çok!
Suleyman saha 2 bomba sallariz savas cikaririz diyen bir zihniyetin oradaki askerleri dusunerek boyle bir karar aldigini dusunebilmek cidden degisik bir kafa
Slipshod
23-02-2015, 00:44
normalde bu tarz konulara yorum yazmıyorum ama bir kaç kelime etmek ihtiyacı hissettim. tayfun abi, diyelim ki senin dediğin şekilde Türkiye'nin doğusunu verdik, olaylar durulacak mı sanıyorsun. sınır mı olacak sanki arada. şu an giren çıkan belli değil sınırlarımızdan. aynı durum o zaman da olacak. marmarada egede terör örgütünü destekleyen zihniyet gidecek mi oraya? orası gene bizim sırtımıza kambur olacak. sen devletsin elinde ordu var bunun çözümü bellidir. askerlik için konuşulmuş haince şehit olup sonucunda bir şey olmadan 3-5 gün sonra unutulcaksam topluca şehit verilip bu olayı çözüme kavuşturup gelecekte olumlu şekilde anılmayı yeğlerim. saygılarımla.
ghibli06
23-02-2015, 00:45
Bu gercekten her tarafı boklu değnek arkadaş. Her kafadan bir ses saka misiniz siz ya;
1- Suleyman Şah saygı türbesini yerinde bıraksan, oradaki askerlerimiz bir Saldırıda şehit olsalar herkes bas bas bagiracak tehlike göz göre göre geldi tahliye etmek bu kadar mi zordu kim verecek bu vebalin hesabını diye. Rezil ettiniz koruyamadiniz kutsal emanetlerimizi diyecekler.
2- Tahliye etmezsin her şeyi Göze alırsın müdahaleye müdahale ile Karşılık verirsin. Bu seferde Savaş'ın içine çektiler bizi bunu bilerek yaptilar hatta saldıranları bile MİT organize etmiş derler hem ekonomik hem de siyasal bir cok bedeli ödeyeceğiz diye feryat figan ederler.
3- Alırsın kutsal emanetlerini kimsenin burnu kanamadan (Şehidimize Allah rahmet diliyorum) getirir sahip çıkarsın zamani gelince geri gidecek ama şimdilik önlem almamız lazımdı derler bundan da memnun olmazsın.
Saka misiniz SİZ?
1- Allah'ın emri mi 40 kişiyle orayı korumak? hani süper gücüz ya, 500 tane özel kuvveti 50 tane zırhlı aracı yollarsın bir de tampon oluşturursun, delikanlı olan gelip kılına dokunamaz!
2- tapelerde oraya 3-5 bomba atma planı kuranlar deşifre olmasaydı, bu kadar güvensizlik olmazdı...
3- kutsal emanetleri PKK nın bayrağının yanında 10 dönümlük araziye taşırsan daha burnun o pislikten hiç çıkmaz, daha da beter hale gelirsin...
Tayfun.O
23-02-2015, 00:47
Saka misiniz SİZ?
Abi bunun bir benzerini yazdim 4,5 sayfa once yasim 19 diye anlmadilar bakalim sende durum degisecek mi
Saka misiniz SİZ?
Arkadaşa şunu söylemek isterim, o zaman ışid tarafından rehine alınan konsolosluğumuzu da, rehine alınmadan önce konsolosluk binamızı kendimiz gidip yıkıp pılımızı pırtımızı toplayıp, başka yere taşısaydık konsolosluğumuzu ne güzel güçlü devlete yaraşır çözüm di mi? Hem rehine vermediğimiz için de sevinirdik.
aybarsdnr
23-02-2015, 00:49
Şimdi ben bu duruma strateji, istesek neler yaparız vs. diyenlere bir şey sormak istiyorum. Amacım da gerçekten düşüncelerinizi öğrenmek, anlamak.
Amerikan konsolosluğundan vs. örnek verilmiş..
-Bu ışid denilen terör örgütü, Suriye içerisinde olan bir örgüt dimi? Tıpkı bizim vatanımız içerisinde olan Pkk gibi.
- Diyelim ki Pkk geldi ve Amerikan konsolosluğuna yani Amerikan toprağına el koyacağını söyledi, içerideki insanları öldüreceğini dile getirdi. (El kaide ile Pkk yı karıştırmayalım lütfen. Farklı yapılar, amaçlar vs.)
-Sizce bu durum karşısında Amerika ne yapar? Ne yapmalı?
- Bizim gibi, sözde strateji için güya kendi istediği yere, taşınır ve istersek alayınızı indiririz de gerek yok mu der?
-Yoksa, hepimiz sabahı zor mu görürüz?
Rica ediyorum, sadece bu yazdığıma cevap niteliğinde bir şey yazın alıntı yaparsanız. Böyle birim durum amerikan veya her hangi başka güçlü bir ülkenin başına gelmiş olsaydı, o gece bombaları üzerimizde görürdük. Bombaları görmeseydik, oraya yığılmış askerleri görürdük.
Biz diyoruz ki, istesek oraya askerimizi götürsek elbette yıkarız orayı ama, şehit veririz ne gerek var?. Sizce kendimize örnek aldığımız süper güç Amerika, şehit vermemek için bizim gibi başka bir yerde kimseye sormaksızın (güya) toprak seçip oraya mı taşır? yoksa sen kimsin lan benim toprağıma el koymaya çalışıyorsun der ve hesap mı sorar? Ve bu hesabı pkk dan soracaktır. pkk nerede? bu ülkenin içerisinde? pkklı mı yoksa vatanını seven Türk vatandaşı mı diye ayırır mı?
Böyle bir durumda, Türkiye 1,2 gün içerisinde dümdüz olur.
Bu kurduğum hayal, neden gerçekleşmez? Çünkü Amerika güçlü, ona böyle davranmak yemez. Peki neden Türkiye nin başına böyle bir şey geldi? Çünkü bizi takan yok, adam yerine koyan yok. Neden? Çünkü bize ne yaparlarsa yapsınlar, bıçak kemiğe dayanıyor ama sızlatmıyor
Güvensizlik hat saffada buda tapelerden hükümet sözcülerinin her birinin ağzından farklı söz çıkmasından içlerinden ayrılanların eteğindeki taşları dökmesinden kaynaklanıyor.
Olayıda unuttuk konu çok genişledi şuan konuşuyoruz güzel bu olay çok güzel boş insanlar yok en azından.
İlerideki zamanlarda ne olacak ne yapılacak hep beraber göreceğiz.
Şuan düşündüğüm genel seçimde oy vereceğiz sonra ekranın karşısında yine seçim haritasının kırmızı olmasınımı seyredeceğiz.
drivertech
23-02-2015, 00:57
Saka misiniz SİZ?
Tayfun abi takip ediyorum yazıları gerek duymadığım için yazmamıştım da şimdi anladım demek istediğini senin hak verdim sana .Fakat Abi şöyle bir durum var verelim lanet olsun gitsinler kansızlar çok doğru ama bu sonu olmaz bence geridönüşü daha farklı olabilir bizim oraları vermemiz demek kesinlikle büyümeye başlayacak olan bir israil teröristleri gibi birşey olacaktır . Aslında en iyisi toplu silgeç yapılmalı ama karaböcek gibi üreyen bir varlığı silmek de zor .. Sonuç olarak dediklerine kesin katılıyorum başımızdan savalım gitsin diyorsun fakat burda karşı çıkanlar da eğer verirsek ilerde komple ülkeyi almaya çalışırlar diyorlar .. Ama alacakları şey Türk Milletinin başka şeyleri olur sadece.
Şimdi ben bu duruma strateji, istesek neler yaparız vs. diyenlere bir şey sormak istiyorum. Amacım da gerçekten düşüncelerinizi öğrenmek, anlamak.
Amerikan konsolosluğundan vs. örnek verilmiş..
-Bu ışid denilen terör örgütü, Suriye içerisinde olan bir örgüt dimi? Tıpkı bizim vatanımız içerisinde olan Pkk gibi.
- Diyelim ki Pkk geldi ve Amerikan konsolosluğuna yani Amerikan toprağına el koyacağını söyledi, içerideki insanları öldüreceğini dile getirdi. (El kaide ile Pkk yı karıştırmayalım lütfen. Farklı yapılar, amaçlar vs.)
-Sizce bu durum karşısında Amerika ne yapar? Ne yapmalı?
- Bizim gibi, sözde strateji için güya kendi istediği yere, taşınır ve istersek alayınızı indiririz de gerek yok mu der?
-Yoksa, hepimiz sabahı zor mu görürüz?
Rica ediyorum, sadece bu yazdığıma cevap niteliğinde bir şey yazın alıntı yaparsanız. Böyle birim durum amerikan veya her hangi başka güçlü bir ülkenin başına gelmiş olsaydı, o gece bombaları üzerimizde görürdük. Bombaları görmeseydik, oraya yığılmış askerleri görürdük.
Biz diyoruz ki, istesek oraya askerimizi götürsek elbette yıkarız orayı ama, şehit veririz ne gerek var?. Sizce kendimize örnek aldığımız süper güç Amerika, şehit vermemek için bizim gibi başka bir yerde kimseye sormaksızın (güya) toprak seçip oraya mı taşır? yoksa sen kimsin lan benim toprağıma el koymaya çalışıyorsun der ve hesap mı sorar? Ve bu hesabı pkk dan soracaktır. pkk nerede? bu ülkenin içerisinde? pkklı mı yoksa vatanını seven Türk vatandaşı mı diye ayırır mı?
Böyle bir durumda, Türkiye 1,2 gün içerisinde dümdüz olur.
Bu kurduğum hayal, neden gerçekleşmez? Çünkü Amerika güçlü, ona böyle davranmak yemez. Peki neden Türkiye nin başına böyle bir şey geldi? Çünkü bizi takan yok, adam yerine koyan yok. Neden? Çünkü bize ne yaparlarsa yapsınlar, bıçak kemiğe dayanıyor ama sızlatmıyor
Örneği ben verdiğim için önce yazayım.
ABD konsolosluğu konum yapılandırması olarak bir örnek yani bildiğin korunaklı şato gibi tepede ve Türkiyede yani iç savaş olan her an bombalar patlayan bir yerde değil.
İkinci konu şuan karadan daha hızlı müdahale edilecek yerde türbe sınırın hemen yanında demek öyle taktir edildi bunun kararınıda ordu verdi diye düşünüyorum yani o türbenin yakında olmasını ileride yine eski yerine götürüleceğinin kararını hükümet vermiş olabilir ama stratejik konumunu ordunun tespit ettiğini düşüyorum.
aybarsdnr
23-02-2015, 01:05
Toprak verme vs. sözü bile geçmemesi gereken şeyler. Dile bile getirilmemeli. Bakın önce "ASLA OLMAZ" derler, bebek katili ile masaya oturulmayacağı gibi, sonra "görüşülebilir" derler, imralı ile masaya oturdukları gibi, sonra "görüşmeler mutlaka yapılmalı" derler, sayın diye nitelendirdikleri imralı ile yaptıkları gibi.. Yani önce sizin kulağınıza negatif yönlü olsa bile bunu kaçırırlar, itiraz ederler ama kulak aşinalığı yaratırlar ve alıştıkça algınızı değiştirip olumluya çevirirler. Aynı operasyon başkanlık sistem için de yapılmıyor mu? Şuan son safhasında.
Düz mantık düşünelim. Çok basit bir şekilde. Belki yaşça bizden büyükler bu şekilde değildi ama en azından çocuklarınızı, yeğenlerinizi hatta kendinizi düşünün. Ailelerden bir şey isteriz, hayır derler sonra ağlaya sızlaya alınır, sonra daha fazlası istenir, baktı oluyor daha fazlası. Bugün yaşananlar, o anı kurtarmak için mantıklı veya mantıksız ancak, gelecekte vereceğimiz tavizlerin artık temeli. Yarın vatan içinde toprak veririz. Sonra o verilen alanı genişletiriz vs. diye gider.
aybarsdnr
23-02-2015, 01:09
Örneği ben verdiğim için önce yazayım.
ABD konsolosluğu konum yapılandırması olarak bir örnek yani bildiğin korunaklı şato gibi tepede ve Türkiyede yani iç savaş olan her an bombalar patlayan bir yerde değil.
İkinci konu şuan karadan daha hızlı müdahale edilecek yerde türbe sınırın hemen yanında demek öyle taktir edildi bunun kararınıda ordu verdi diye düşünüyorum yani o türbenin yakında olmasını ileride yine eski yerine götürüleceğinin kararını hükümet vermiş olabilir ama stratejik konumunu ordunun tespit ettiğini düşüyorum.
Tam olarak açıklayıcı olamadım galiba. Benim kurguladığım durumda saldırı direk olarak ABD konsolosluğuna yapılıyor. İsterse ülkenin en ücra köşesi olsun.
diyelim ki oldu ve ABD kendine yeni bir yere taşımayı kabul etti. Biz ABD karşısında bu kadar elimiz kolumuz bağlı olmasına rağmen demez miyiz, kardeşim o kadar da değil, sana şurada değil ama şurada yer veririm diye. Yani bizim kendi istediğimiz yeri seçmemiz gibi bir durum söz konusu olamaz o bölgede. Tabi ülkemizi bölmeye çalışanların hemen yanı başında seçtiysek eğer, kesin bir "strateji!!" vardır.
Toprak verme vs. sözü bile geçmemesi gereken şeyler. Dile bile getirilmemeli. Bakın önce "ASLA OLMAZ" derler, bebek katili ile masaya oturulmayacağı gibi, sonra "görüşülebilir" derler, imralı ile masaya oturdukları gibi, sonra "görüşmeler mutlaka yapılmalı" derler, sayın diye nitelendirdikleri imralı ile yaptıkları gibi.. Yani önce sizin kulağınıza negatif yönlü olsa bile bunu kaçırırlar, itiraz ederler ama kulak aşinalığı yaratırlar ve alıştıkça algınızı değiştirip olumluya çevirirler. Aynı operasyon başkanlık sistem için de yapılmıyor mu? Şuan son safhasında.
Düz mantık düşünelim. Çok basit bir şekilde. Belki yaşça bizden büyükler bu şekilde değildi ama en azından çocuklarınızı, yeğenlerinizi hatta kendinizi düşünün. Ailelerden bir şey isteriz, hayır derler sonra ağlaya sızlaya alınır, sonra daha fazlası istenir, baktı oluyor daha fazlası. Bugün yaşananlar, o anı kurtarmak için mantıklı veya mantıksız ancak, gelecekte vereceğimiz tavizlerin artık temeli. Yarın vatan içinde toprak veririz. Sonra o verilen alanı genişletiriz vs. diye gider.
Benim bildiğim imralı ile müzakere artık kan akmasın diye başlatıldı sonra olaylar buralara kadar geldi. İnşallah tekrar kan akmayacak bi kardeşimiz abi bingöle gidiyorum dediğinde acaba geri gelirmi diye düşünmeyeceğiz.
Diğer konu TC herkese haddini bildirmesini bildi yanına yaklaşanda haddini aşmayacağını bildi bakalım takip edip göreceğiz şimdi seçimlere kadar fazla atraksiyon olmaz.
Tam olarak açıklayıcı olamadım galiba. Benim kurguladığım durumda saldırı direk olarak ABD konsolosluğuna yapılıyor. İsterse ülkenin en ücra köşesi olsun.
diyelim ki oldu ve ABD kendine yeni bir yere taşımayı kabul etti. Biz ABD karşısında bu kadar elimiz kolumuz bağlı olmasına rağmen demez miyiz, kardeşim o kadar da değil, sana şurada değil ama şurada yer veririm diye. Yani bizim kendi istediğimiz yeri seçmemiz gibi bir durum söz konusu olamaz o bölgede. Tabi ülkemizi bölmeye çalışanların hemen yanı başında seçtiysek eğer, kesin bir "strateji!!" vardır.
Bu makaleyi okumanı öneririm.
Kısaca devlet varsa oradaki konsolosluğa kimse giremez hadi s.ktir git diyemez ama devlet yoksa ABD gelir ... koyar diyelim.
Kabul eden Devlet, hatta silahli bir çatisma halinde olsa bile, konsolosluk binalarina ve konsolsoluk esyalari ile konsolosluk arsivlerine saygi göstermek ve bunlari korumakla yükümlüdür.
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/CifteVergilendirme/Konsolosluk_viyana_anlasma.htm
Tayfun.O
23-02-2015, 01:15
Birde soyle dusunmek lazim Turbe ayni yerde kaldi baskin yedik karsilik verdik Dis guclerin istediği oldu ve savaşa sürüklendik herkes Türkiye nin hata yapmasini bekliyor acik ve net, ben olusabilecek basi senaryolari belirtmek istiyorum sadece.
1 abd selamun aleykum baris getirdim der
2 güney doğuya yerlesir
3 oradaki daha hic ellenmemiş petrolu somurur
4 pkk yi temizler
5 gitme vakti gelmistir Turkiyeden yuklu miktarda tazminat alir pkkyi bitirdirgi icin
6 gitme hazirliklari yapar bu arada hala petrolu somurur
7 yaklasik 15 sene sonra ilk askerlerini ceker
8 20 yil sonra cekip gider ama bazi noktalarda karagahlarini kurar
9 sonuc ırak misir daha cok ornek var.
O bölgede stabil bi devlet yok biz burası dedik orası olacak yiyen varsa oraya gelsin atarını TC yaptı.
Diğer konuda bir devlet gelir konsolosluklar kurulacaksa sorar taleplerini dile getirir ve buna en uygun yer tahsis edilir. Tabi bir devlet varsa yoksa zaten bizim yaptığımız gibi gideriz alırız burayı uygun gördüm diyip koyarız. İleride tekrar eski yerine gider gitmez bakalım suruye ne olacak bi görelimde.
aybarsdnr
23-02-2015, 01:17
Benim bildiğim imralı ile müzakere artık kan akmasın diye başlatıldı sonra olaylar buralara kadar geldi. İnşallah tekrar kan akmayacak bi kardeşimiz abi bingöle gidiyorum dediğinde acaba geri gelirmi diye düşünmeyeceğiz.
Diğer konu TC herkese haddini bildirmesini bildi yanına yaklaşanda haddini aşmayacağını bildi bakalım takip edip göreceğiz şimdi seçimlere kadar fazla atraksiyon olmaz.
Aslında şuan bu yaptığınız bir algı yönetimi. İmralı dediğiniz, bebek katili değil midir? neden bu şekilde yazmaktan çekiniyorsunuz? Dikkat ederseniz ben olayın akışını belirtmek için o şekilde yazdım. Ama şahsi düşüncem bebek katili hatta daha fazlası ama forum ortamı olduğundan yazmayacağım seviyeyi korumak adına. Sizce daha fazla kan akmamasının çözümü, vatanımızdan toprak vermek midir? Eğer öyleyse boşuna Osmanlıya özeniyor başımızdakiler. O cihan imparatorluğu bu şekilde kurulmaz.
Türkiye Cumhuriyeti hangi tavrı ile "herkese haddini bildirmesini bildi yanına yaklaşanda haddini aşmayacağını bildi" bu yazdığınızı gösterdi?
aybarsdnr
23-02-2015, 01:20
Bu makaleyi okumanı öneririm.
Kısaca devlet varsa oradaki konsolosluğa kimse giremez hadi s.ktir git diyemez ama devlet yoksa ABD gelir ... koyar diyelim.
Kabul eden Devlet, hatta silahli bir çatisma halinde olsa bile, konsolosluk binalarina ve konsolsoluk esyalari ile konsolosluk arsivlerine saygi göstermek ve bunlari korumakla yükümlüdür.
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/CifteVergilendirme/Konsolosluk_viyana_anlasma.htm
Ben gerçek olmayacak bir kurgu yazdım. Sadece güçlü bir ülkenin neler yapabileceğini yazabilmek için. Bizim yapamadığımızı yapabileceklerini açıklamak için
Aslında şuan bu yaptığınız bir algı yönetimi. İmralı dediğiniz, bebek katili değil midir? neden bu şekilde yazmaktan çekiniyorsunuz? Dikkat ederseniz ben olayın akışını belirtmek için o şekilde yazdım. Ama şahsi düşüncem bebek katili hatta daha fazlası ama forum ortamı olduğundan yazmayacağım seviyeyi korumak adına. Sizce daha fazla kan akmamasının çözümü, vatanımızdan toprak vermek midir? Eğer öyleyse boşuna Osmanlıya özeniyor başımızdakiler. O cihan imparatorluğu bu şekilde kurulmaz.
Türkiye Cumhuriyeti hangi tavrı ile "herkese haddini bildirmesini bildi yanına yaklaşanda haddini aşmayacağını bildi" bu yazdığınızı gösterdi?
Türkiye Cumhuriyeti pek çok şekilde bu tavrını gösterdi, hükümet gösterdi demedim illaki onlarında vardır veya yoktur
Butun Postlari tek tek okudum, evet belki toprak kaybetmedik ama durusumuzu kaybettik. Bu Cumhuriyeti kuran yuce insanlar Ankara'da top sesleri yankilanirken o meclisi tasimadi, biz 3-5 it kopegin ayak sesine vatan topragimizi tasidik. Hic bir devletimizde olmadi boyle birsey olamazdi. Bize siginanlar icin savasa girdik biz. Bizim vatandasimiz olmayanlari korumak icin savasa girdik. Bu Hukumet Afganistada asker gonderdi, Korsanlarla savassin diye guneyede. Ama bir vatan topragina gereken saygiyi gosteremedi. Burada olay tasinmasi degil yanlis anlasilmasin. Tasinmasinin sebebi. Sivrisinekler yuzunden tasisaydikta, Terrorist unsurlar yuzunden tasimasaydik. Bunu biz degilde baska bir ulke yapsaydi ne dusunurduk. Olaya birde boyle bakmak lazim. Bugune kadar bizim Sanli bayragimiz kanla dikildi, kanla indi. Korkuyla, guvenlik onlemiyle degil
ben biraz counter oynadım iki sıktım geldim. gazım alındı :D ama konuşulanlar aynı terane. şimdi bi arkadaşımız hakkariye gitse artık asker olmasa da düşüneceğiz. acaba sokakta bu yeni moda oldu karakollar kuran, yola hendekler kazan, polisi kaçıran kürdistan polisi (dip not: kürdistan diyorum çünkü artık önceden ağıza almanın zor olduğu kelimeler devletin en üst makamlarının ağzında) kimlik kontrolü yapacak mı, kaçırıp fidye isteyecekler mi yoksa dağa mı kaldıracaklar ???
aybarsdnr
23-02-2015, 01:22
O bölgede stabil bi devlet yok biz burası dedik orası olacak yiyen varsa oraya gelsin atarını TC yaptı.
Diğer konuda bir devlet gelir konsolosluklar kurulacaksa sorar taleplerini dile getirir ve buna en uygun yer tahsis edilir. Tabi bir devlet varsa yoksa zaten bizim yaptığımız gibi gideriz alırız burayı uygun gördüm diyip koyarız. İleride tekrar eski yerine gider gitmez bakalım suruye ne olacak bi görelimde.
Peki karşı taraf madur mu oldu bu durumda? Onların yapmak istediği neydi? yani onlar geldi aldı, biz bıraktık yeni yer seçtik, hadi yiyorsa gel dedik. Şöyle ki (yine basit bir örnekle), yalnız kalınca tamam abi dedik kaçtık abilerimizin yanı, sonra hadi yiyorsa gel bakalım dedik. Delikanlı olduk :)
Valla konuşmak fikir alışverişi yapmak bu olayın temeli forum bunun için var hakaret eden bir iki wırro hariç teşekkür ederim arkadaşlar.
Peki karşı taraf madur mu oldu bu durumda? Onların yapmak istediği neydi? yani onlar geldi aldı, biz bıraktık yeni yer seçtik, hadi yiyorsa gel dedik. Şöyle ki (yine basit bir örnekle), yalnız kalınca tamam abi dedik kaçtık abilerimizin yanı, sonra hadi yiyorsa gel bakalım dedik. Delikanlı olduk :)
Bunun cevabı bende değil yoruma açık bir konu. Keşke bize düzgünce anlatabilecek güveneceğimiz politikacılar olsa.
Ya bir şey soracağım siz ciddi ciddi kürdistanı kürt halkı için mi kurulmasını istiyorlar zannediyorsunuz ?
Güneydoğudakiler önce PYD ve Peşmerge ile iyi geçinsin, şimdiden birbirini yiyorlar. Bu kadar mühimmat yardımına ve havadan desteğe rağmen hala zoraki Kuzey Irakta tutunuyorlar, bu kafayla hayatta hayallerindeki devleti kuramazlar, kursalar da Türkleri bırakıp birbirine sıkarlar.
Fakat başımızdakiler sebebiyle, hiç olmadıkları kadar güçlü hale getirildiler ne yazık ki.
aybarsdnr
23-02-2015, 01:45
Bunun cevabı bende değil yoruma açık bir konu. Keşke bize düzgünce anlatabilecek güveneceğimiz politikacılar olsa.
Ama bizim neden bu şekilde davrandığımızın cevabı sizde var. Bakın ben kesinlikle burada size karşıt düşünce yaratmak için yazmıyorum. Yoksa kim ister askeri şehit olsun, ülkesi savaşa girsin vs. Bunu sadece bu durumdan nemalanacak kişiler ve kurumlar ister. Benim gibi sade bir vatandaşın isteyeceği şey değil en azından. Ancak, her işin bir yolu, yordamı, adabı vardır.
Ortada kangren olmaya yakın bir kol var. Bu kolu ya kesip atacağız ama bir daha kangren olmama garantisi yok ya da bize acı verse bile tedavi etmek için elimizden geleni yapacağız.
mert_can 41
23-02-2015, 01:51
ya bir de şöyle düşünün biri kışt dediği zaman bir gecede tası taragı alıp kaçınca diyer düşmanların demicekmi lan bunlar güçsüz korkuyo direk kaçıyo biz bunlara çökelim alalım şuraları diye her ne olursa olsun şimdiye kadar sağda solda şah türbesine saldırı gibi bir tehdit işiten oldumu işidin bile haberi yoktu belki adamlar istanbulu basarız diyolardı barajın kapaklarını açmazsanız
ya bir de şöyle düşünün biri kışt dediği zaman bir gecede tası taragı alıp kaçınca diyer düşmanların demicekmi lan bunlar güçsüz korkuyo direk kaçıyo biz bunlara çökelim alalım şuraları diye her ne olursa olsun şimdiye kadar sağda solda şah türbesine saldırı gibi bir tehdit işiten oldumu işidin bile haberi yoktu belki adamlar istanbulu basarız diyolardı barajın kapaklarını açmazsanız
Bana esas ilginç gelen nokta 39 adet tankın neden oraya gönderildiği.
Karşında savaştığın bir devlet yok. Gönderirsin 30 tane MRAP işi halleder geri gelirsin.
Tatbikat, gövde gösterisi ya da bir şeyler için hazırlık yapılmış olabilir.
mert_can 41
23-02-2015, 01:57
Bana esas ilginç gelen nokta 39 adet tankın neden oraya gönderildiği.
Karşında savaştığın bir devlet yok. Gönderirsin 30 tane MRAP işi halleder geri gelirsin.
Tatbikat, gövde gösterisi ya da bir şeyler için hazırlık yapılmış olabilir.
Açıklaması kolay tehlikeli bölgeymiş gibi göstermekten daha ileri gidilmiyo bakın biz burayı vermişiz burası güvensiz iki kişi gidip alamıyoruz demek için
Smt_Krblt
23-02-2015, 02:54
yazmıyım yazmıyım diyorumda,
stratejiden falan bahseden abilerim var saygım sonsuz amacım asla terbiyesizlik etmek falanda değil başta belirtmek isterim.
-siz 18 mart 1915'i bilir misiniz ?
-siz Çanakkale' yi bilir misiniz ?
şu satırları sıcak evlerimizde rahatça yazabiliyorsak geçmişi bir düşünmekte fayda var.
bir ADAM vardı boyu da çok uzun değildi, savaş sırasında askerine;
bu vatan için, size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum! demişti.
şimdi toplamda 9 asker orada ne hale düşer diye... 1 can bile çok değerli lütfen yanlış anlamasın kimse.
siz ''one munite'' ten anlamadınız mı stratejiyi ?
ALPER-VNS
23-02-2015, 03:58
Benim de aklımda şöyle bişey var, zaten akpci kesim her yapılanı onaylayacak, suriyeye mi girdik oh iyi etmişiz vardır bi bildiği diyecek.. Bir de ulusalcı kesim var, şuan zoruna gitti toprak kaybı bu kesimin ve toprağımızı koruyamadık diyoruz.. Bi zamanlar kayıtlarda 2 füze sallarız oradan buraya gireriz savaşa dert değil denmişti hatırlayın.. Bizi de savaş isteklisi olmaya çok güzel hazırladılar bence.. Şimdi bi sonraki aksilikte suriyeye girsek biz bile oh ses çıkarttık sonunda diye sevinicez..
Toprak kaybı mı? evet.. olmalı mıydı? hayır.. ama bi bit yeniği vardır illa ki bu işin altında..
Türk Milletine yakışan bu olmamalıydı , Fırat'ın adına hiç yakışmadı. 2 kez yıkıldım.Sonumuz hayır olsun..
free-hifi
23-02-2015, 08:04
AKP li kardeşlerimizden yorum bekliyorum...
http://i.hizliresim.com/P5Og98.jpg
LnchCntrl
23-02-2015, 08:10
Senin bilgenin yedi sülalesini bu topraklarda gezen köpekler sksn.
ahmet_xy
23-02-2015, 08:12
AKP li kardeşlerimizden yorum bekliyorum...
montajdır o montaj. veya o fotoğrafı trafoya giren kediler çekmiştir o fotoğrafı. paraları sıfırladın mı oğlum? neyi babacımmm?
Ulan arkadaş ortamında çok güzel şeyler söylüyorum da sosyal ortama ''korku cumhuriyeti'nde olduğumuz için bir şeyler yazmıyorum. Yazarsam burdaki bazı arkadaşlara da dokunur adım faşist'e çıkar . Aslında yapılması gereken şey çok açık belli başka türlü kurtuluş yok
18 Mart 1915’te düşman donanması başarısızlığa uğramıştı. Bunun üzerine karadan taarruz başlatmak amacıyla, düşman kuvvetleri Çanakkale Boğazı dışındaki adalarda yığınak yapmaya başladılar. Bu haber alındıktan sonra Çanakkale bölgesinde beşinci ordu kuruldu. 25 Nisan 1915’te düşman, Arıburnu ve Seddülbahir bölgesine çıkarma yaptı. Düşman kuvvetleri Türk gözetleme taburunu püskürterek sonradan Kemalyeri adı verilen yere kadar ilerledi. Burada 27. Türk Alayı ile karşılaştı. Düşman çıkarmasını haber alan Mustafa Kemal, ordudan emir almayı beklemeden kuvvetlerini harekete geçirdi. Birliklerine kendisi yol bularak Kocaçimen tepesine ulaştı. Askerlerine orada kısa bir dinlenme molası verdi. Kendisi de yanındakilerle yaya olarak Conkbayırı’ na geldi. Orada cephaneleri bittiği için çekilen ve düşman tarafından kovalanan bir gözetleme bölüğüne rastladı.
Bundan sonrasını Mustafa Kemal şöyle aktarmaktadır.
- Niçin kaçıyorsunuz? dedim.
- Efendim düşman…
- Nerede düşman?
- İşte… diye 261 rakımlı tepeyi gösterdiler.
Gerçekten de düşman bana, benim askerlerimden de yakın. Düşman bulunduğum
yere gelse kuvvetlerim pek kötü duruma düşecek. O zaman bir mantıkla mıdır, yoksa
bir iç güdü ile mi, bilmiyorum, kaçan erlere:
- Düşmandan kaçılmaz, dedim.
- Cephanemiz kalmadı, dediler.
- Cephanemiz yoksa süngümüz var, dedim ve bağırarak:
- Süngü tak, dedim. Yere yatırdım. Erler yere yatınca düşman da yere yattı.
Kazandığım an, bu andır. Düşman ne yapacağına karar verinceye kadar 57. Alay da
Conkbayırı’ na yetişti.
Daha sonra 19. Tümenin öteki alaylarını da emrine alan Mustafa Kemal, düşmana
karşı daha etkili bir taarruz başlattı. Kocaçimen platosunun düşmanın eline geçmesi
önlendi ve Çanakkale savunmasının temeli atıldı.
Mustafa Kemal, o gün Arıburnu kuvvetleri komutanı olarak verdiği emirde şöyle
diyordu:
- Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/751190-751190/
doğruymuş. Allah belanızı versin hepinizin
Sokağa dökülmek? Çare değil. Sandık? Zaten çalıntı oyudur avantasıdır almış başını gitmiş. Ülkücü-milliyetçi ayaklanma? Yapıştırdıkları yaftalardan dolayı her kesimin tepkisini çekecek. Komünal-proleterya? Üzerlerinden dozer geçmiş haberleri yok.
Nasıl çözülecek bu sıkıntılarımız bi türlü bilemiyorum. Doluya koyuyorum almıyor, boş zaten dolmuyor..
free-hifi
23-02-2015, 08:28
zamanında sokakta kürtçe konuşamıyor düğünlerde şemmamme çalamıyorlardı
http://i.hizliresim.com/ao1mqd.jpg
Bu adamlar çok güzel haklarından geliyordu
Sonra ne oldu çektiler bunları görevden bazıları intihar etti, bazıları mafyaya karıştı, bazıları eroin esrar vs kaçakçılığa gitti dağıldılar işte.
free-hifi
23-02-2015, 08:29
Abiler kardeşler dediğim gibi en güzel çözüm kökten savaş ; gel gör ki imkansız şu zamanda askeriye diye bir şey kalmamış zaten gariban gariban davutoğlunun yanında poz vermişler.
Yaparsak biz yaparız herhalde iç savaş çıksa keşke çok istiyorum şöyle kan gövdeyi götürse
https://fbcdn-photos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-0/10986901_10152816288199755_123617172517440451_n.jp g?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=19454ad809e0b3b011f5451510d76b72&oe=5596D743&__gda__=1431301907_a721338827b5b7c0bf8293453cfb93c 1
Bir kemiğin ardından saatlerce yol giden,
İtler bile gülecek kimsesizliğimize..
Bunları yetiştirenler ve Bunların yetiştirdiği genç bir nesil hala var abi.
kalbimin ağzımdan çıkacakmış gibi sinir,kin ve nefretle atması... elimden gelen bir şeyin olmaması... çaresizlik ne kötü bir şeymiş arkadaş,3-5 köpeğe maskara olduk. neye yanacağımı şaşırmış durumdayım.
onun bunun evlatları kutlayın şimdi zaferinizi.
free-hifi
23-02-2015, 08:40
Bunları yetiştirenler ve Bunların yetiştirdiği genç bir nesil hala var abi.
Tekrar göreve getirecek bir oluşum yok ama
Tekrar göreve getirecek bir oluşum yok ama
Gelseler ne olacak abi emir verilecek mi zannediyorsun ? Her şey yolunda A.Ş ilerliyor işte bize de sessiz sedasız üzülerek izlemek kalıyor . Tiksindim tamamen ülkeden
free-hifi
23-02-2015, 08:56
Gelseler ne olacak abi emir verilecek mi zannediyorsun ? Her şey yolunda A.Ş ilerliyor işte bize de sessiz sedasız üzülerek izlemek kalıyor . Tiksindim tamamen ülkeden
Onu diyorum zaten emniyet vs elinin altında kim yürü diyecek:
Şu konuya TC yazıp durmayın ülkemizin adı Türkiye Cumhuriyeti'dir. ! ! ! Bunu yazmaya üşenenler var ya yada bilerek yazmayanlar. !
Gençler arkadaşlar bu itlerin havlamaması söz konusumu neden gaza geliyorsunuz.
Hâlen kaçtı bi gecede kaçtılar vs. lafları eden arkadaşlar var yapmayın etmeyin kimse kaçmadı bu olay o kadar basit değil.Planlı programlı yapıldı herşey iki ateş arasında kim vurduya gitmeden askerlerimiz şehit olmadan bitirildi lütfen doluya boşa sıkmayın.
Saygı Karakolu’nda görevli askerler, son günlerde bölgede IŞİD ve YPG güçleri arasındaki çatışmaların yoğunlaşması ile iki ateş arasında kaldı. Sık sık seken havan ve roketler nedeniyle askerlerin can güvenliklerinin tehlikeye girmesi üzerine durum ‘Acil’ koduyla Genelkurmay’a bildirdi.
IŞİD’in püskürtüldüğü Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim, Türkiye’ye çağırıldı. 18 Şubat çarşamba günü Türkiye’ye giriş yapan Enver Müslim, perşembe günü Ankara’ya geçti ve burada yapılan görüşmelerde birliklerin geçişi sırasında sıkıntı yaşanmaması ve operasyon sırasında çatışmaları durdurma konularında mutabakata vardı.
Zırhlı araçlar, Mürşitpınar’dan geçip Suriye’ye gitti. Akşam saatlerinde zırhlı araçların kapıdan girip çıkması hızlandı. Öğle saatlerinden itibaren Mürşitpınar’a giden güzergahta barikat oluşturan jandarma, sivillerin sınır hattına gitmesine izin vermedi. Bölgede bulunan siviller de sınır hattından uzaklaştırıldı.
Operasyona 39 tank, 57 zırhlı araç ve 572 personel katıldı. 38 asker Türkiye'ye getirildi. Başbakan Davutoğlu, kara kuvvetleri, mekanize ve zırhlı birlikleri, komando ve özel kuvvet timlerinin operasyona katıldığını, hava kuvvetlerinin bütün ihtimalleri gözönüne alarak hazır bekletildiğini ancak ihtiyaç hissedilecek bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
PYD denetimindeki bölgelerden geçiş yaptı. Operasyonu riske etmemek için titizlikle hareket edilirken, Süleyman Şah Türbesi’ne ilerleyen birliklerin geçiş güzergahında PYD’nin silahlı güçlerinin de olası saldırılara karşı önlem alıp güvenliği sağladığı belirtildi.
Şah Türbesi’ndeki askerler, Suriye’de olayların başlamasının ardından sürekli olarak görev yapmayı sürdürdü. Çatışmaların en şiddetli döneminde bile tahliyesi söz konusu olmayan türbe, son bir yıl içerisinde zaman zaman IŞİD’in tehdidiyle gündeme geliyordu.
Suriye olaylarından önce 15 günde bir burada bulunan 20 civarında askerin değişim yaptığı karakolda, çatışmaların yoğunlaşmasının ardından değişimler fırsat bulundukça yapılırken, karakolda görevli askerlerin sayısı 2 katına çıkarıldı.
Şu konuya TC yazıp durmayın ülkemizin adı Türkiye Cumhuriyeti'dir. ! ! ! Bunu yazmaya üşenenler var ya yada bilerek yazmayanlar. !
Sen ne ima ediyorsun nedir derdin ,çok fazla konuşuyorsun bak uyarıyorum.
free-hifi
23-02-2015, 09:04
miami diyorsun ki pkk lı heval kardeşlerimizle beraber alnımızın akıyla çıktık
miami diyorsun ki pkk lı heval kardeşlerimizle beraber alnımızın akıyla çıktık
Kardeşim PKK ayrı PYD ayrı şeyler
Aynı bokun laciverti abi ikisi de kusura bakma .
Kürt düşmanı olanlar ayrı PKK düşmanı olanlar ayrı olduğu gibi.
Ama aramızda En iyi kürt ölü kürttün diyenler var işte onlar bu memleketi iç savaşa sürükleyecek olanlar.
Sen ne ima ediyorsun nedir derdin ,çok fazla konuşuyorsun bak uyarıyorum.
Benim ima ettiğim birşey yok sadece ülkemizin adının doğru yazılmasını istiyorum gördüğün üzere.
M_PROJECT
23-02-2015, 09:10
gulen cemaati ve akepe neyse pkk ve pyd de ayni Tayfun . Birseyler yaziyosun ama 10 koldan farkli seyler yaziyorsun .
free-hifi
23-02-2015, 09:10
Ama aramızda En iyi kürt ölü kürttün diyenler var işte onlar bu memleketi iç savaşa sürükleyecek olanlar.
Benim akrabalarım var ben onu diyemem ama pkk nın kovduğu onlardan kaçan ama burada yine pkk ya destek olanlar ölü kürt sınıfına giriyor benim için
Armageddon
23-02-2015, 09:12
Oradaki askerlerimize bir şey Olmasın vb diyenler... Orada bir ABD Üssü olsa da iki ateş Arasında kalır mıydı? Hangi taraf oraya ateş etmeye cesaret edebilirdi? Nerede büyük devlet? Kimse kendini kandırmasın askerimiz aciz bir şekilde apo paçavraları asan adamların eşliğinde geri çekilmiş, vatan toprağı kaybedilmiştir. Siz de bunun FARKINDASINIZ ama öyle Saçma sapan bir şekilde bağlısınız ki bazı insanlara istanbulu vereceğiz deseler onun da kulbunu bulur ona inanırsınız!
Aynen öyle abi gencecik çocuğu öldürdüler izmirde. Bu ülkede diğer ülkelerde olduğu gibi bir sürü köken var herkes kafasına göre ben şöyle istiyorum böyle istiyorum diyemez . Sadece onlar mı sıkıntı çekti ? Çok uzak değil yıl olmuş 2015 benim mahallemde sıkıntı çeken var konu fakirlik ise ki fakirlik lafı bile yakışmaz oralara her şey kaçak köçek. Lazı var çerkezi var onlara da hak tanıyalım o halde. Bir kökene Devlet televizyonunun kanalı verilir mi ? Bu nasıl terbiyesizliktir .Atatürk'ün bir sürü zorlukla kurmuş olduğu mecliste nasıl olurda ülkeye yani bize POSTA koyar bu ırklar ?
gulen cemaati ve akepe neyse pkk ve pyd de ayni Tayfun . Birseyler yaziyosun ama 10 koldan farkli seyler yaziyorsun .
Kardeşim PYD terörist gibi davranamaz dipleri aynı olabilir tam bilmiyorum ama şuan PYD orda ışıdla çatışan kürt haklını korumaya yönelik hareket eden bir oluşum ve biz kobani cephesinde çarpışan adamı çağırıp madem o mahalle sende ben ordan geçicem akıllı olun dedik.
Nerde 10 koldan farklı yazı?
miAMi,devletimizin prensibi ulus devlettir.Bu topraklarda yaşayan hangi dinden hangi ırktan olursa olsun Türk Milleti olarak adlandırılır.
Amerika'da yaşayan japonu zencisi her kim varsa kendini ben Amerikan vatandaşıyım diye tanıtır.
İşte biz bunu yapamadık,olamadık.Birisi din diye ayırır birisi kürt diye.
Atatürk 'Ne mutlu Türk'üm diyene' demiş.Dikkat et ne mutlu Türk'e dememiş.Bu topraklarda yaşayan herkes bu vatanın çıkarları konusunda hem fikir olmalıdır.
Şimdi gelmişsin kurşunlar devleti benim kardeşlerim diyorsun.
Bu toprakları kimsenin bölmeye gücü yetmez.Bu topraklarda Mustafa Kemal'ler tükenmez.
Oradaki askerlerimize bir şey Olmasın vb diyenler... Orada bir ABD Üssü olsa da iki ateş Arasında kalır mıydı? Hangi taraf oraya ateş etmeye cesaret edebilirdi? Nerede büyük devlet? Kimse kendini kandırmasın askerimiz aciz bir şekilde apo paçavraları asan adamların eşliğinde geri çekilmiş, vatan toprağı kaybedilmiştir. Siz de bunun FARKINDASINIZ ama öyle Saçma sapan bir şekilde bağlısınız ki bazı insanlara istanbulu vereceğiz deseler onun da kulbunu bulur ona inanırsınız!
Armağan ABD a. koyar oranında biz halen 3. dünya ülkesi gözüküyoruz. Savaş en son çare olmalı olursada hepimiz cephede aslan gibi savaşmalıyız.
Armageddon
23-02-2015, 09:15
Miami #365e bak lütfen oradaki iti tanıyor musun
Siyaset yapmak istemiyorum ama Toprak kaybetmeyi bile kahramanlık olarak görenleride hiç anlamıyorum.1 hafta önce Suriyelileri yetiştirmek-donatmak için anlaşma yap,sonra Suriye devletini başkanı çıksın mutabakata varmamıştık,bu topraklarımızın bütünlüğne (hangi bütünlükse İşid pyd peşmerge kafasına göre takılıyor) zarar vermek diye açıklama yapsın.Daha sonra Dünya bizi ŞAH-MAT operasyonumuz için imreniyor açıklaması gelsin.
Bana göre bu açık ve net toprak kaybı demek,eskiden üç beş çapulcu dediğimiz şerefsizlerin tepemize çıkması demek.Ama millet olarak o kadar duyarsızlaştık ki bu olay kimsenin umrunda bile değil.Bu işin MHP si AKP si Chp si yok ülke elden gidiyor göz göre göre.Yarında bu olaylar artık böyle olmaz diye başkanlık sistemi gelicek.Yavaş yavaş bölünücez ve kimsenin sesi çıkmayacak
miAMi,devletimizin prensibi ulus devlettir.Bu topraklarda yaşayan hangi dinden hangi ırktan olursa olsun Türk Milleti olarak adlandırılır.
Amerika'da yaşayan japonu zencisi her kim varsa kendini ben Amerikan vatandaşıyım diye tanıtır.
İşte biz bunu yapamadık,olamadık.Birisi din diye ayırır birisi kürt diye.
Atatürk 'Ne mutlu Türk'üm diyene' demiş.Dikkat et ne mutlu Türk'e dememiş.Bu topraklarda yaşayan herkes bu vatanın çıkarları konusunda hem fikir olmalıdır.
Şimdi gelmişsin kurşunlar devleti benim kardeşlerim diyorsun.
Bu toprakları kimsenin bölmeye gücü yetmez.Bu topraklarda Mustafa Kemal'ler tükenmez.
Benim huzurla yaşadığım çok kürt ve kürt kökenli kardeşim var ve kimseyle çatışmak istemiyorum.
Cimmeria
23-02-2015, 09:17
Bakın normalde siz bölgede gerginlik yaratıp askerimizin canını tehlikeye atmak istemiyoruz o yüzden şimdilik ordan geri çekliyoruz diyebilirsiniz. Bunu normal olan, vatandaşına askerine değer veren herkes anlayışla karşılar, hangimiz isteriz evlatlarımızın ölmesini.
Fakat siz gidip te o türbe vatan toprağımızdır, oraya kalkan elleri kırarız diye meydanlarda propaganda yaparsanız biz de lafınızın arkasında durmanızı bekleriz.
Kalkıp bebek katilinin bayrakları arasından zırhlı araçları geçirip, sonuna kadar koruyacağız dediğin mevzileri terkedersen, üstüne o binaları kendin havaya uçurursan, bir de çatışma bile çıkmamış bir operasyondan yineasker şehit ettirerek dönüp bunu bir zaer gibi anlatırsan o zaman itiraz ederiz.
Osmanlıya kadar gitmeye gerek yok, bu topraklar kıbrıs harekatını gördü, koreye yardıma giden kendi askerlerimizi gördü o yüzden orda bebek katili teröristin bayrakları arasından askerimizin geçip gitmesi ağrımıza gidiyor.
Armageddon
23-02-2015, 09:18
Armağan ABD a. koyar oranında biz halen 3. dünya ülkesi gözüküyoruz. Savaş en son çare olmalı olursada hepimiz cephede aslan gibi savaşmalıyız.
Dünya lideriydi biz de çok güçlü Yeni Türkiyeydik ne oldu? Pkk çakmasıyla savaşmak yemedi mi? Bir Ecevit kadar cesur olamadılar helal olsun adama. Bari "sabrımızı sınamasınlar" demeselerdi gerçekten komik oluyorlar işleri Güçleri geri vites
Miami #365e bak lütfen oradaki iti tanıyor musun
Bunlar olacak bunu engelleyemezsin havlayacak o it orda yazacak çizecek sen takma s.kine. Olması gereken buymuş ordu zaten karar almış adamlar acil koduyla bilgi vermişler ne olacaktı askeri bırakacamıydık.
Tayfun hersey ok ama apo itinin yolunda giden it surusune " ama onlar farkli " deme...
SekoLive
23-02-2015, 09:20
Benim huzurla yaşadığım çok kürt ve kürt kökenli kardeşim var ve kimseyle çatışmak istemiyorum.
abi o huzurla yaşadıgın arkadaşların eminim %90ı bu devleti bölmek istemiyordur. hatta bu teror olaylarından da sıkılmıstır.
Dünya lideriydi biz de çok güçlü Yeni Türkiyeydik ne oldu? Pkk çakmasıyla savaşmak yemedi mi? Bir Ecevit kadar cesur olamadılar helal olsun adama. Bari "sabrımızı sınamasınlar" demeselerdi gerçekten komik oluyorlar işleri Güçleri geri vites
Ya armağan o yalanlara anca resmi gazeteye inanmayan amcalar vatandaşlar inanır. Nereye yeni türkiyeydik amk halen %100 türk malı tank yapıldı diye sıkan bi medyamız var *** ettiler iyice memleketi atılması gereken adımlar için çok geç kalındı.
İSRAİLE küfür edip Tank modernizasyonu yaptırmak nedir ya. Herkes atıp tutuyor siz unutmayın damarlarımızdaki asil Kan yeter.
PKK bizi bolemedi ama politikacılar böldü. Bu iki kesimin birlikte yaşamasının olanağı yok. Çatışmalar universitelerde başladı bile.
Toplumun yarisi diger yarisi ile beraber yaşamak istemiyor.
Ayrica eski disiplinimize geri dönüyoruz.
TT siyasi konulara , gundemle ilgili paylaşımlara kesinlikle izin verilmeyecektir.
Bizzat ben ve Özgün takipçisiyiz