PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DJ ve Prodüksiyon Kursu Arıyorum?

BimmerM3
24-02-2015, 17:19
Merhaba arkadaşlar İstanbuldaki yeğenim elektronik müziğe karşı aşırı ilgi duyuyor ve onun için iyi bir dj veya prodüksiyon okulu/kursu arıyorum. Aranızda da elektronik müziğe ilgi duyan arkadaşların olduğunu biliyorum. Bu konuda yönlendirebileceğiniz bir kurs varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Sadrive
24-02-2015, 17:33
Merhaba, yeğeniniz için İstanbul Caddebostan'da bulunan Turquilla Medya'yı tavsiye edeceğim. Türkiye'nin en iyi elektronik müzik kursu olduğuna Ozan Çolakoğlu, Ahmet Şendil, Birol Giray, Emrah İş, Faruk Sabancı gibi dünyaca ünlü isimlerin de referans olduğunu biraz araştırırsanız göreceksiniz. :)

johnie
24-02-2015, 17:34
FG Dj lerininden ve Tr ' nin en iyi Trance - Electro çalan isimleri ve büyük isimlerle iş birliği yapmış kişilerdir ;
http://www.turquilla.com/#!djproduksiyonkursu/c17wb

TD251
24-02-2015, 17:49
Sanırım herkes Turquilla konusunda hemfikir... DJliğin yanısıra prodüksiyonu en basic kısmından başlayıp aranje, mixing, mastering vs. gibi elektronik müziği oluşturan tüm yapı taşlarını ayrı ayrı da öğrenebilme fırsatı sunuyor. Eğer hala aynıysa DJ ve Prod. eğitimini bir arada alanlara süper indirim uyguluyorlar. İndirim fırsatları için fb sayfalarını takip etmenizi öneririm. Yeğeniniz öğrenciyse bir hayli indirim yapacaklarından hiç şüpheniz olmasın. Eğer ciddiyseniz kesinlikle Turquilla'dan başka yere gitmeyin derim... https://www.facebook.com/TurquillaMedya

Dodoo
24-02-2015, 17:54
Turquilla - BAU Studios

İkisinin de kendine göre ayrı avantajları var. Amaçlanan hedef nedir, bu da önemli.

Kurs bir şart değil aslında, sadece yardımcı etken. Kendi emekleriyle güzel yerlere gelebilen nice insanlar mevcut.

Eğer niyeti sadece dj olabilmek ise, kurs çok da şart değil.

johnie
24-02-2015, 17:57
BAU Studios tamamiyle yeni olup, Doğuş Çabakçor eşliğinde verilen bir eğitimdir.. FG de ortam yapıp sonra Power FM e geçen dj ve Members İstanbulun müzik koordinatörü sanırım.. Tuquilla şiddetle tavsiye edilir, hepsi işini bilen kişiler.. Hatta ara sıra sayfalarını takip et FG ' nin ya da İlker Aksungar ' ı ücretsiz eğitimler de oluyor.. İletişime geçerekte görüşebilirsin.. Konu ile ilgili görüşüp yardımcı olabilirim istersen

Kahn23
24-02-2015, 18:20
Alsın bi traktor s2 baksın yoluna :) dodoo dimi? ;)

Bu iş sadece eğitimle olmaz. Aldığın eğitimden sonra nerede çalacaksın. Bu adamlar sana teknkleri öğretiyorlar. Çevrenin çok iyi olması lazım. Müzik kulağının çok iyi olması, mekandaki dinleyici kitlesini çok iyi algılaması lazım.

İnternette beatport-juno vb. sitelerde müzik dinlemekle iş bittiğini sanıyor çoğu kişi :(

Cenk Unis "Ableton Training Center " var. Bu muhteşem kişi Turquilla'da öğrendiklerinin aslında çok'ta bişey olmadığını gösterir sana daha ilk derste.

Uzun lafın kısası kimsenin hevesini kırmak istemem ama her müzik birleştiren kişi Dj olamaz..

Sadrive
24-02-2015, 18:28
Hocam Turquilla'nın kadrosundan bihabersiniz sanırım. Nurettin Çolak ve Levent Lodos isimlerini biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Ableton dediğiniz program yalnızca DJ eğitiminin küçücük bir parçası Turquilla'da. Bahsi geçen kişiyi tanımadığım için kötülemiyorum, aynısını size de tavsiye ederim.

Dodoo
24-02-2015, 18:29
Hocam Turquilla'nın kadrosundan bihabersiniz sanırım. Nurettin Çolak ve Levent Lodos isimlerini biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Ableton dediğiniz program yalnızca DJ eğitiminin küçücük bir parçası Turquilla'da. Bahsi geçen kişiyi tanımadığım için kötülemiyorum, aynısını size de tavsiye ederim.

Tr'deki tek "ableton" sertifikalı eğitmen. Yani en son öyle idi. :)

MeRtCaN
24-02-2015, 18:35
egerkı muzık kulagın varsa
kursa para harcayacagına eve guzel bır set up kur

kendı arsıvını olustur muzık ındırmeye basla
ve dj lerın chart larını takıp et aralarından ıyı parcaları yakala

evde ufak ufak mıxlemeye basla
kendını en ıyı oyle gelıstırırsın

TD251
24-02-2015, 18:38
Her Ableton öğrenen DJ/Prodüktör olabilseydi keşke... :)

Kahn23
24-02-2015, 18:44
Tr'deki tek "ableton" sertifikalı eğitmen. Yani en son öyle idi. :)

Ben daha bişey demiyim.
Tr.deki tek sertifikalı eğitmen ;)

fthdrn
24-02-2015, 18:56
Ben Türkiyenin en iyi ses-ışık firmaları ile çalıştım. Ordaki djlerin hepsi kulağı iyi olan sabaha kadar depoda şarkıları mixleyen heriflerden ibaretti. gece 3 de konser biterdi sabah depoya girip akşama kadar mix yapıp akşam tekrar konsere giderlerdi şaka gibi :D

yasarım
24-02-2015, 19:01
http://www.istanbuldjacademy.com

internet siteleri henüz yapım asamasında , facebook ve instegram adreslerindende görebilirsiniz

dj serdar ayyyıldız , dj hüseyin karadayı ve dj selami bilgiç üçlüsünün yeni açmış oldugu bi okuldur, yer istinye

aynı zamanda Serdar ayyıldız yakın dostumdur.görüşmek isterseniz bana pm atarsanız serdar ayyıldızın cep telini vereyim size ...

Sadrive
24-02-2015, 19:07
Tiesto, Armin van Buuren, Paul van Dyk, Ferry Corsten, Paul Oakenfold gibi elektronik müziğin efsane isimlerinden support almış, Türkiye'de elektronik müziğe yıllardır önderlik eden isimlerden bahsediyorum, Ableton sertifikasından bahsediyorsunuz hala.

Sinan
24-02-2015, 19:26
Taksim Soundworks Studio

johnie
24-02-2015, 19:28
Armin van Buuren ile çalıp, paylaşım yapan adamlar bunlar :)
Cenk Unis "Ableton Training Center " ile de bağlantı kurabilirsin.. Gidip görüşmek para ile değil sonuçta, randevunu alırsan sunumunu yaparlar hangisi kafana uygun gelirse onlarla çalışırsın :)

Kahn23
25-02-2015, 14:45
Turquilla - BAU Studios

İkisinin de kendine göre ayrı avantajları var. Amaçlanan hedef nedir, bu da önemli.

Kurs bir şart değil aslında, sadece yardımcı etken. Kendi emekleriyle güzel yerlere gelebilen nice insanlar mevcut.

Eğer niyeti sadece dj olabilmek ise, kurs çok da şart değil.

https://www.facebook.com/ilkeraksungar/posts/10153606128397388

Redfish16V
25-02-2015, 17:02
Eğer kişinin içinde varsa kurs bile arkada kalabilir.Yaklaşık kendime hedef koyup bu yolda kendim çalışmaya başladım.Çok çok müzik dinledim ve youtubedan ders videolarını izledim yaklaşık 1 yıl önce tam manasıyla "Hazel" adlı çalışmamı çıkarttım mastering'ide nurettin çolak yaptı şükür :) emrah İş'den de support aldım :) Evet belki başkalarıda bu konuda iyidir ancak önemli olan bu sektörde universal olması.Tamamen tarafsız düşündüğümde Nurettin Çolak ses mühendisi kadar ki sanırım sae 'de okuyor tam bilmiyorum,Faruk sabancı ise çook eskide trance forumunda hepimiz gibi başlamıştı ve nurettin'in öğrencisi olup bugün asot 650-700 gibi büyük eventde Türk olarak yer aldı Armin desteğiyle.Emrah iş sanırım bu kadroya geç katıldı ama kısa sürede umf'de çıktı çaldı :) Onun için bu ekip benim için 1 tık önde.Event,mastering ve ekip olarakta 2 tık önde

levent
25-02-2015, 17:29
Bence elektronik müzik içerisinde sevdiği türle alakalı yönelmesi daha doğru olur, sonuçta elektronik denince onlarca çeşidi var içerisinde..

Kahn23
25-02-2015, 17:35
Bence elektronik müzik içerisinde sevdiği türle alakalı yönelmesi daha doğru olur, sonuçta elektronik denince onlarca çeşidi var içerisinde..

Katılıyorum. Envai çeşidi var bu müziğin. İşin enteresan tarafı kursta eğitim veren kişilerin tamamı Trance müzik yapan insanlar.

Redfish16V
25-02-2015, 20:02
Katılıyorum. Envai çeşidi var bu müziğin. İşin enteresan tarafı kursta eğitim veren kişilerin tamamı Trance müzik yapan insanlar.
Trance ağırlıklı diyelim yoksa bir Emrah iş (%100 House ,Progressive) ,Faruk Sabancı,Nurettin Çolak %100 trance yapmıyor.Birazda onların gücünden dolayı sanırım.Bugün deep dinleyen bir ekip güçlü olup kurslar verseydi tablo daha farklı olurdu.Diğer konu hakkında ise düşüncem ; iyi bir producer/dj olmak isteyen bir birey bence çooook müzik dinleyip,dinlediği müziği çekirdeklerine ayırmalı dinlerken.ve tek yönlü değil çok yönlü , bir aşçı gibi olmalı

levent
25-02-2015, 20:41
Tech/Deep/Minimal bence, gerisi çerez olur ancak Emircim :D

Sen de daha işin içine girmeden sample ları yolluyordun fikir almak için bana :) Trance iyi güzel hoş ama alayının altyapısı Serdar Ortaç şarkıları gibi hemen hemen aynı, birbirinden ayıran nokta jingle lar ve sözler (varsa).

Bazı isimlerin de trance müzik yapıyor diye halen adı geçmesini ise kaldıramıyorum, Tiesto bildiğin electro house a döndü mesela.. 2007-8 de bileti yaktığım günlerden sonra bitti bence trance hayatı mesela..

15 seneyi aşkın süredir elektronik müzik dinliyorum bu arada, alayını dinledim.. kuzenlerim sayesinde tanıştım diyeyim :) sabah uyandırma servisi olarak paul oakenfold , tiesto trance energy 2000 ( 12-31-1999 ) falan kullanıyorduk :D

BimmerM3
26-02-2015, 11:45
Yeğen martin garrix hardwell calvin harris falan dinliyormuş ona göre ne yapılması gerekiyor?? bu arada yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. bide program öğrenmekle yetinemem herşeyi bilmem lazım diyor...

Sadrive
27-02-2015, 11:25
Rica ederim, dediğim gibi www.turquilla.com bu iş için ideal adres şüpheniz olmasın.

Kahn23
27-02-2015, 11:38
http://youtu.be/kOCTkH2DdpA

Mrt88
27-02-2015, 12:58
Yeğen martin garrix hardwell calvin harris falan dinliyormuş ona göre ne yapılması gerekiyor?? bu arada yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. bide program öğrenmekle yetinemem herşeyi bilmem lazım diyor...

Electronic music diyince benim aklıma mesela; Oliver Koletzki, James Holden, Guy Gerber, Booka Shade, Sasha, Alex Niggemann, Kollektiv Turmstasse, Joris Voorn, EINMUSIK, Hernan Cattaneo, Gerardo Boscarino, Eric Prydz, John Digweed, Moby, Röyksopp, Mind Against, Adam Beyer, Adriatique, David August bu isimler ve daha nicesi geliyor bence yeğene daha kaliteli müzik yapan insanları sevdirmeye çalışırsanız ufku ona göre genişleyecektir.

TD251
27-02-2015, 15:15
Arkadaşlar yorumlarınıza saygı duyuyorum herkes farklı örnek vermiş konuyla alakalı olarak fakat burda amac hangi tarz müziğin dinlenilceği değil amac bu işin alt yapısını öğrenmek prodüksiyon eğitimi verenlerinde amacı budur.Kişiye tarz aşılamak değil bu işi yapmak isteyen zaten bu alt yapıya sahip olduktan sonra dilediğini oluşturabilir.Turquilla medyadaki arkadaşlarda bu konuda fazlasıyla yetenekli yapılan çalışmalarda bunun en büyük kanıtıdır.Eğer hala arıyorsanız yeğeniniz için yüzyüze görüşmeniz faydalı olucaktır.

Dodoo
27-02-2015, 18:02

Müzik türü olarak ; electro house / progressive house oluyor.

Eğer maddi olarak bir engeli yoksa turquilla dan prodüksiyon+dj eğitimi alabilir.

Aynı eğitimi bau' dan da alabilir, bazı öğrencileri bugün güzel yerlerde.

Dj lik eğitimi için benim arkadaşım olan tom&jerry 'i de düşünebilir. Dj kursu sonrasında öğrencilere eventlerde sahne imkanı veriyorlar.

yasarım
03-03-2015, 10:18
ISTANBUL DJ ACADEMY / DJlere Ozel ''Ableton Live'' Sinifi

ISTANBUL DJ ACADEMY 12 Mart Persembe gununden itibaren DJ'lere Ozel ''Ableton Live'' Sinifi Aciyor.Sadece DJ'ler Icin olusturulacak bu sinif 6 kisi ile sinirlidir.
Detayli Bilgi Icin : 0212 323 0838 / 0544 353 0838
info@istanbuldjacademy.org

https://www.facebook.com/video.php?v=1579310198982723&set=vb.1576547742592302&type=2&theater

BimmerM3
03-03-2015, 12:54
Arkadaşlar herbirinize teşekkür ediyorum yeğeni turquilla medyaya kaydettirdik bu kadar arkadaşın neden turquillayı tavsiye ettiğini anladım ortam super insanlar superb belki dediklerinizde iyidirde ihtiyaç olmadı sağolun

Redfish16V
03-03-2015, 13:11
Arkadaşlar herbirinize teşekkür ediyorum yeğeni turquilla medyaya kaydettirdik bu kadar arkadaşın neden turquillayı tavsiye ettiğini anladım ortam super insanlar superb belki dediklerinizde iyidirde ihtiyaç olmadı sağolun
Hayırlı olsun,turquilla iyidir sizin yiğeninizin içinde varsa kısa sürede zaten verim alır :)

TD251
03-03-2015, 14:24

Umarım yeğeniniz hayallerine bir bir ulaşır bizde yeni relaeslerini dinleriz :) Turquilla ile bu işi başarabilir. Hayırlı uğurlu olsun.