Orijinalini görmek için tıklayınız : İş makinesi
Hayatımda ilk defa Bülent Ersoy haberi dinledim aklıma yattı :) Bu şahsın iş makineleri varmıs kiraya veriyormuş.İnternetten biraz baktım.Yapılabilecek biş yatırım gibi duruyor.Tek başıma gücüm yetmezde ama başka bir arkadaşımla alıp kiraya verelim diyoruz bu konu hakkında bilgisi olan varmı? Yoksa boş hayalmi kuruyoruz?? :)
lnd_samet
07-03-2015, 15:51
tamiri bakımı için, parça temini için sağlam çevreniz olması gerekiyor.
yoksa yattığı hergün için aşağı yukarı 500 tl zarar ve elemanın maaşı işlemeye devam ediyor. ve sık sık arıza verenbiliyor 2. el de
En kötü öperatör 2500maaş alıyor eleman sağlamsa makinayı kırmaz zarar vermez boylesini bulursan zaten iş olsada olmasada maaşını verirsin elinden kaçirmamak için işi bilmeyen operatöre denk gelirsen makinayı kırar en ufak hasarlarıda 2000 den başlar sana kız arkadaşım bu işi yapıyor babaaıyla beraber
Bilmediğimiz işe girmemek lazım sanırım.Kazancı dışardan güzel duruyor ama tabi işin içine indiğin zaman herşey farklı oluyor :/
lnd_samet
07-03-2015, 17:17
tanıdık bir esnafın, depodan kum satmak için kullandığı kepçe arıza yaptı. yani kiraya filan vermiyor,
kepçe tamiratı 5 gün sürdü.
5x500 tl (dükkana gelen müşteriye kum yok diyemedi) 2500 tl
elemana günlük 100 tl den 5x100 500 tl (gelen kepçeyi operatörüyle yolluyor herkes.
kepçe 7000 tl masraf çıakrttı( o kadar tanıdık ustası malzemeci olmasına rağmen)
ettimi sana 10 binlik :)
elbette güzel kar ama işi iyi bilmek lazım.
t-jet ali
07-03-2015, 17:31
hocam kamudayım ve artık kamuda kiralama yöntemiyle işler yürüyor. makina parkları abartısız binlerle ifade edilen Türkiye'nin her köşesinde iş alan ,gücünden dolayı daha düşük fiyatlar veren şirketler var rekabet etmeniz imkansız.
tek seferde yüzlerce makina ,araç çeken firmalar var, tek makina alabilirsiniz ama iş bağlayamazsanız zor, önemli olan sabit geliri garantilemek yoksa makina yatar ve yattığı yerde masraf,
tabiki dışardan baktığımızda herşey güzel görünüyor.yani bizi aşan durum söz konusu :)
volkan23
07-03-2015, 18:13
şantiyelerde yagcı olarak çalıştım sonra keçe kullanmayı ögrendım ve kepçe operatörüyüm belgesını almak dahi 2.000 tl cok degerlı meslektr dedıklerı gıbıde para var bayagı hiç birsey olmasa dahi eger sız bı yere kıraya veremezsenız bazı fırmalar war işleri cok buyuk oldugu ıcın yetişemıyor ve sızden makına kıralıyorlar haa bu arada karayolları felan il özel idarelerınde ihalelerı war eger zaten oralardan bırını tutturursanız sıze 2 sene ıcınde 2 kepçe aldırır ve kendı parasınıda amorti eder sadece dıkkat edecegınız bı husus war alacagınız makına her turlu ama her turlu 2012 2013 üzeri olsun ve mumkunse caterpller komatsu pc250 felan war onlardan alın az yakar yedek parçası bol ve servıs ımkanı war neden yenı alın dedım eger bı eskı makınaya denk gelırsenız ananızdan emdıgınız sutu burnunuzdan getırır ben şantıyede iken bızde bi tane 87 model cat 345 wardı namussuz deli ettı benı cok eskiydı patlayan orlikler su kaynatmaları kopan hortumları hıdrolık kaçakları canımdan bezdırdı benı şansıma onun yagcısıda bendım bana emanet etmışlerdı bakımlarından ben sorumluydum kaç kere palet kırdı dıye dagda kaldı :) ama namussuz bir randımana bindigi zaman bır çalışırdı şantiyedeki tüm eskavatörlerın yaptıgı işin 3 mislini yapardı :) cok cektım elinden coook :)
1)Sürekli iş
2)Yeni makina
3)Güvenilir operatör
Bu üçü varsa hiç düşünmeyin. Ama herhangi biri eksikse çok sıkıntı. Gecende bir kepçemiz durduk yere yatak sardı, 7500 lira yedi. Ya da bazen iş olmuyor, sırf zarardasın.
İyice kafam karıştı hatta ben eğer yapabileceksen arabamı satıp alalım dedim ama kararsız kaldım dışardan yapanlarla konuştum bugün bazıları memnun bazıları hiç bulaşma diyor elimizdeki paradan da olmayalım sonra :)
huseyinturk
07-03-2015, 19:12
Bilmeyen biri için riskli olur böyle bir sektöre girmek, çalıştıracağınız operatörün vicdanına göre olur kazancınız.
Arkadaşınız bu işi yapıyorsa yapın. Babamlarda inşaat malzemesi satıyor. Arkadaşlarının söylediği : Bina içinde gezebilecek kepçeler daha çok iş yapıyor
Klasik ekskavator fln alacaksan hic bulasma..
Daha spesifik makinalar olabilir ama isin icinde olman lazim.
Aslında operatör olmal varmış o zaman daha karlı olurmus :) Arkadaşımda aynı benim bu konuda bön bön bakıyoruz birbirimize kendimizce bir iş yapmak istiyoruz ama yatırım konusunda pek bilgili olduğum söylenemez ve işte paramızıda batırırsak hiç iyi olmaz :S
semsialtunbas
07-03-2015, 19:19
yedek parça konusunda yardımcı oluruz :D
yedek parçayı sende alırızda iş lazım önce :)
semsialtunbas
07-03-2015, 19:28
iş olarak da yine en çok hafriyat işleri çıkar diye tahmin ediyorum, bu işi yapan bi firma aracılığıyla da kiralanabilir taşeron gibi
iş olarak ne çıkarsa önemli değil ama becerebilicekmiyiz önemli olan o özetle bir atışlık barut var :D
burakcan
07-03-2015, 20:16
Tam emin degilim ama sadece hortumlarin degisimi 17000 tl di yanilmiyorsam operator ozenmesse ve kayalik alanda calisiyorsa bol bol hortum patlatiyor.Bi ara bende dusunmustum ama bana soylenen sakin girme olmustu bende dinledim tabi
17.000tl :soru: operatör özenmez niye özensin aldığı paraya bakar ya bende bilsem operatör olurdum...
Hangi iş risksiz ki bence işin kaynagı iyi bir operator.
Bilmediğimiz iş olunca risk 2 katına çıkıyor.
volkan23
07-03-2015, 21:46
Öyle değil işte ben operatörüm mesela. Cok riskli 10 tonluk bi makina ile insanların çıkamadığı belki ölsen kimsenin duymadığı yerlerde çalışıyorsun 3 bin gibi maaşı var fakat cok zor cok cok zor bi meslek sürekli dağ Bayır ailenden uzaksın. Yani anlıycagın o mesleğinde kendine göre zorluğu var operatör basitmiş demek bence yanlış olur
volkan23
07-03-2015, 21:48
Size tavsiyem küçük işle başlayın bi kamyon felan ALIN hafriyat sektörü ile işe girin iyice çevre yapınca makinaya geçin
Sadık Özyer
07-03-2015, 21:58
İzlemeyi seviyorum bi tur kullansam bi kesici yapsam yeter bana. Çalışcağı yerleri söyle gidip izliyim sabahtan akşama.
Thracian
07-03-2015, 22:44
iş makinası olayı çok karışık. daha net sorun, hangi tür makina? ne tür işler?
ALPhan japan
07-03-2015, 23:44
tamir bakım hidrolik bizim işimiz :)
Şantiyeciyim.Uzmanlık alanım hafriyattır.Aklınıza gelen tüm iş makinalarını çalıştırdım,yönettim.
Birkaç ipucu vereyim.
-Operatör değilsiniz galiba.Elinizde sadece sermaye var.Sakın yanlış anlamayın,sadece makina seyrettiniz zannımca.
-Tahmin edildiği gibi kolay bir iş değildir,hele ki operatör olmayana.
-Ben operatör değilim.Ama hangi makinanın ne iş yapabileceğini,nereye girebileceğini,nereden çıkabileceğini,hangi durumlarda nasıl arızalar çıkarabileceğini en az 'alemin gıralıyım' diyem operatör kadar biliyorum.Makinaların ne işe yaradığını dört dörtlük bilmeniz gerekir.Kazıya nereden başlayacağınız,nasıl şev keseceğiniz,yolu nereden vereceğiniz gibi parametreler ciddi mühendislik hesabı gerektirir.Öyle 'aldım bekoyu hadi hürraaa saldım kazıya' yaparsanız operatörün ve kamyoncuların elinde (tabirimi mazur görün) 'maymun' olursunuz.Adam bir rekor gevşetir, 'makina bozuk' der,kalakalırsınız. 'Oradan inmem,buradan çıkmam' der,makinayı bilmezseniz sizi manyak eder.
-Eğer kan bağı ile bağlı olduğunuz bir operatörünüz (mesela öz kardeşiniz) var ise, bir de çok sağlam bir firmadan iş aldıysanız, o zaman bu işe girin. Ben kendime göre tecrübemle daha cesaret edemedim.
Ahlaklı,mesleğine saygılı operatör ve işverenleri tenzih ederim.
sanırım biraz daha araştırmaya ihtiyacımız var...
t-jet ali
08-03-2015, 21:12
İzlemeyi seviyorum bi tur kullansam bi kesici yapsam yeter bana. Çalışcağı yerleri söyle gidip izliyim sabahtan akşama.
gel ben sana greyder öğreteyim , yağcı yapayım seni.
aletede bir el atarsın vudududu
gülben ergeninde 50 ye yakın taksisi çogu ünlünün de akaryakıt istasyonu var,genellikle daire ye yatırım yapmışlar
Merhaba, bir süre şantiyede çalıştım. Şu an çalıştığım şirkette kiralık vinç, kepçe ve kamyon kullanıyoruz. Yaklaşık kiralık 150 aracımız var.
Bizim kiraladığımız araçlarda kepçe ve vinç için operatör ücretleri yaklaşık 2500 tl. Bu iki araçta operatör çok önemlidir. Makinenin çalışma yapısını bilmeyenler sürekli keçe - hortum patlatır. Hidroliğe zarar verir.
Kamyonlarda durum biraz daha risksiz. Operatör sadece aracı sürüyor. Maaşı yaklaşık 1500 - 2000 tl aralığında oluyor. Kamyonun dezavantajı kiralayan firma k1 belgesinin olmasını talep ediyor. Yanılmıyorsam 15 - 20 bin tl gibi bir bedeli vardı.
Özetle, yapılmayacak iş değil yapılır. Ancak sanıldığı kadar risksiz ve kolay bir iş değil. Öncelikle çok çok iyi bir operatör bulacaksınız. Sonra aracı çalıştıracak ödemelerini düzgün yapan bir firma bulacaksınız. Ardından aracı alırsınız. Araç için çok dikkatli olun, bakımı ve masrafı otomobile benzemez. Kamyonun 1 lastiği yaklaşık 1.000 tl dir mesela.
Piyasaya makine çalıştırmadık ama ailecek 40 seneyi geçkin bu işi yaptık. Ailenin diğer ferdleri devam ederken ben metal sektöründe kendi işime başladım babamda bıraktı, temmuz 2014'te devrettik taş ocağımızı. Diğer akrabalarım devam ediyor. Kısa ve öz olarak söylüyorum; Dertmi arıyorsun? Bu işe gir. Arabanın anahtarını vermeyeceğin adama ortalama sıfır alsan 300.000₺ değerinde makine vereceksin.
Maaşlar 1800-2000tl arası sabit işte. Piyasaya çalışan operatörler daha yüksek alır mesai belli olmadığından.
Yanlış anlama ama bu işi bülent ersoy bile yapıyormuş duyumu ile parasını batıran çok kişi gördüm. 2 sene para kazanıyor gibi gözükür. İşi almak için fiyat kırarsın işi alır taksit için çalışırsın arızalar başlayınca satmaya kalkarsın yenisini aldıkça daha çok zarar edersin. Böyle bir iş bu. Amortismanını karşılamıyor yapılan iş genelde.
Forumdan özür dileyerek kendimden örnek veriyorum zira kendi malımı paylaşacağım;
http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-is-makinesi-satilik-2013-model-hyundai-r480lc-9-excavator-203268030/detay
bu makine bizim ocağımızı devrettikten sonra elimizde kalan son makine. 7 tane daha satıldı deliciden lastiklisine ve bekosuna kadar. Bu makine1.5 sene çalıştı yaklaşık. 560.000₺ye gelmişti aldığımız günkü kur ile. Şimdi 350bin gibi vereceğiz. 1.5 senede 200.000₺ kazanmadı. Hesap ortada
Zemin isindeyim 6 yildir, fore kazik vd türevleri diyeyim..
Butun isim makinalarla ve mulkiyeti kendimize ait.
Cok girilecek bir is degil is makinasi.
Mesela fore kazik makinasinin arizasi cok ufak birsey degilse 10.000 tl den baslar
120.000-130.000 tl yi bulabilir.
Diger yandan elinde 100 un ustunde kendine ait her nevi is makinasi bulundurup kiralayan sirketler var.
Hadi hepsini gectim tahsilat denen bir problem var..
Ben sahsen tavsiye etmem bu sektoru..
demekki neymiş herşeye bilmeden atlamıyacaksın :) neyse tşkler arkadaşlar okuduklarım kadarıyla bizi aşar...