Orijinalini görmek için tıklayınız : Şahin - Şahin S - Şahin İE
Bunların arasındaki fark nedir acaba kaçkişiye sordum msnden falan nedir örenemedim bunları farklı kılan sadece ie de teknokta injeksiyon ve hidrolik direksiyon oldunu biliyorum s le düz şahin in farkı falan nedir motor falanmı farklı ?
dragon07
12-10-2008, 15:52
adamım erkan kaç model olarak soruyorsun?kaç model bunlar üstten eksantriklisi var bloktan eksantriklisi var.injeksiyonlusu var 89hp ligi var 96 hp ligi var.yani var oglu var onemli olan model?:)
mesela 96 model için konusalım sen hepsini anlat üstten egzantrikliisi ne oluyor bloktan neci falan anlat sen :)
dragon07
12-10-2008, 15:58
bu şahin olayları okadar karışıkki kimin eli kimin cebinde belli degil...
adamlar elektronik atesleme yapıor hp artıyor.okadar uzunki mevzu hondalardan daha beter :)msn e geLL:D
şahin s - tempra motorlu olan yani enjeksiyonlu:)
96 modellerin şahin s yani enjeksiyonlu olması lazım.
Shadow_Dancer
12-10-2008, 16:35
96 modeller yatık tempra motorlu olarak bilinenler yani benim arabam :) S versiyonu...kısa biyel kolları var düz olarak adlandırılan modellere göre biraz daha performanslı :)
i.e tek nokta enjenksiyonlu model, hatta en ilkel enjeksiyon modellerinden biri
motor dısında bide sanırım ön camlar otomatik ve manuel farkı vardı tam hatırlayamıyorum ama öle biseydii:soru:
En son üretilen şahinler i.e. idi ben hatırlıyorum. Hatta 1.4 i.e. yazıyordu sanırım arkasında.
Hızlı_Fransız
12-10-2008, 18:31
erkancım 96 şahins tempra mootru şahine diklemesine koyulmuş ve üsten egz. sahip bir motor karbüratörlü weber carbüratör var üstünde enejksiyonlu modelleri ise 2000 ve 2001 modellerinde var. ama temizini bulursan gayet tatminkar oluyo. Eski klask model motorlar bloktan egz. olanla 95 model altı araçlarda...
Şahin 1.4 ie de Uno ve Palio'daki 71 HP'lik motor var.
1.6 S'de karbüratörlü Tempra motoru var 86 HP. 1.6 ie'de aynı motorun enjeksiyonlusu var.
Yanlışsa düzeltin.
Tamam ozaman 96 model şahin s ler ve sonrakilerde tempra motoru denilen üstten egzantrikli verimli dediğimiz motor var tmm orenmiş olduk bide motor resmi bulursak tamamdır görsel olsun açısından.
by_hayali
13-10-2008, 08:50
96 modelden sonrasında tempra motoru var yatık şekilde ve karbüratorlu i.e olan modellerde de tek nokta enjeksiyon var. 96 önceside ise düz motor olan blog tan egzantirikli motor var 96 modelde olan motora Pi.ç motor deniliyo :)
integratypeR
13-10-2008, 08:58
arkadaşım s motor dedikleri tempra motor hepsi aynıdır sadece s le 1.6 ie arasındaki fark biri karbüratörlü elektronik ateşleme distribütör var s olan diğeri 1..6. ie beyinli tek nokta enjeksiyon yeni sistem fakat tutulmayan genellikle düze çevirirler oda çok maliyetli oluyor lpg de randıman vermiyor modifiye yapayım desen gene randıman vermiyor taksicilerden biliyorum hepsi düze çevirmiştir
96 sahın s ler tempra motorlu ve karburatorlu.
by_hayali
13-10-2008, 09:12
96 model de olan tempra motora aslında en verimli motor desek yeridir adına Pi.ç motor diyenlerde var :)
edit : ben bu konuya msj atmıştım ama msjımı göremedim :beuj:
su106GTI
13-10-2008, 16:42
hayır pıc motor 94 modellerde olur eskı motor yalnız tempra karburator ve elektronık atesleme var ve gercektende hızlı dıgerlerıne gore karburatorle eskı motor guzel uyum saglıyo ateslemede elektronık olunca ii gidiyor.
by_hayali
13-10-2008, 16:50
hayır pıc motor 94 modellerde olur eskı motor yalnız tempra karburator ve elektronık atesleme var ve gercektende hızlı dıgerlerıne gore karburatorle eskı motor guzel uyum saglıyo ateslemede elektronık olunca ii gidiyor.
blog tan egz. motormu oluyo yani pi.ç olan :beuj: 94 şahinin motoruyla 96 öncesi şahinlerin motoru aynı benim bildiğim. Doğanlarda farklı
Durum karıştı gene hangisi iyi oluyor gene bunların :)
su106GTI
13-10-2008, 19:16
evet bloktan eksantrık (alttan eksantrık yanı) 96 oncesı motoorlarla aynı doganda aynı motor 91 dogan l de bıtıyor bu motor yalnız doganların karburator eskı karburator ancak elektronık atesleme 94 sahınle sadece karburator farkı (doganada tempra karburator takasan pıc motor oluyor)var 92 dogan sl de tempra motor baslıyo, yardımmcı olabıldıysem sevınırım.
PaSHa-brk
13-10-2008, 22:52
üstten egz. iyidir biraz daha seri oluyor 95 öncesi şahine girme :)
Shadow_Dancer
13-10-2008, 23:09
Abşcşm en başta dedik 12 yıldır aynı arabayı kullanıyorum ben...
düz motor alttan eksantirik s motor üstten yalınız s te triger kayışı koptuğu zaman 1500 tl falan düz motorda ise 300 400 arası bişey
arnawood omer
14-03-2009, 19:00
96hp şahindemi varmış yahu?
fiatın 16v olmayan hangi 1.6sı 96ya kadar çıkabilmiş yapmayın yahu:)
hp hesabını farklı normlarla yaparak hp yi yüksek lanse ediyorlar.
individual
14-03-2009, 21:01
1996 yılına kadar üretilen sahin doğan kartallar pancar motor denen motorla üretildi 1996 dan sonra kuş serisi tempra tipo motoru takılıp verildi...
karbüratörlüsü ve i.e denen karbüratörlü motoru çakma bi şekilde insanlara enjeksiyon denen tek bir iğne ile 4 pistona dağıtma tekniğdir... biz kendi aramaızda denemeler ve testler yaptık i.e ler kalkışta biraz daha seri ama son sürat de karbüratörlü daha ciğerli gidiyor.bende 1999 model kartal var... bi tane daha almaya kalksam gene karbüratörlü olanını tercih ederdim...
Full stock 99 Şahin ie 140-150 civarı zor yapıyo 16 adanalı lpg'de 5 vites
Full Stock 99 Şahin S 150- 155 civarı 4 vites iyi yapıyo 16 adanalı jant la
Yakıt konusunda Enjektörlüler biraz üzer.Hızlanma durumu enjeksiyonlularda güzel fakat S motor ısındıkça açılıyor
silentpr
11-10-2011, 23:00
cart hort kart part just haaaat nasılsa kitlencek mesajım bulunsun dedim :D
96hp şahindemi varmış yahu?
fiatın 16v olmayan hangi 1.6sı 96ya kadar çıkabilmiş yapmayın yahu:)
ie ler 96 harbi iyi gidiyor o arabaya gore. alıncaksa o motor alınmalı derim sıralı sıstemıde cak tamamdır gidişi diiğerlerinden baya iyi
arkadaşta vardı zorlanmadan 180 yapıyordu kalkarken kıç atıp yan kalkıyordu iyi yanlıyordu :D
SerhatA.
24-10-2011, 22:34
Şahin direk düz şahindir.89-95 arası üretilmiş 72HP pancar motordur.
Şahin S 95-98 arası üretilip tempra motorludurlar 96HP ( karbüratörlü )
Şahin ie 98-2002 arası üretilip gene tempra motorludur fakar injeksiyonludur 96 HP
Ludacris
24-10-2011, 22:52
:D piyasa araci ama herkes farkli yaziyor :D
Aramizda Has Şahinnci yokmu ya :) aydinlatsin
konuyu yeni gördüm yoksa yazardım :)
tofaş 1976-1995 seneleri arasına kadar 8v alttan egzantrikli motor kullandı yani normal murat 131 şahinlerde başlayan motor
1994-2003 senelerinde ise 8v sohc motor kullandı
'^^'
1976-1982 1300 cc t stop 131 şahin alttan egzantrikli
1982-1988 1600 cc şahin ve doğan alttan egzantrikli
1988-1994 1600 cc dogan l ,sl alttan egzantrikli motor
1994-2003 1400-1600 şahin doğan kartal modellerinde aynı tip motor kullanıldı
99-2003 yılları arasında ' i.e ' tek nokta enjektörlü sisteme geçildi yine üstten egzantrikli motor kullanıldı sadece işletim sistemi değişti
s ler , slx ler ve şahinler arasında motor farkı açısından fark piston oldugu söylenir tamamen fabrika verileriyle alakalı olarak sıkıştırmaları değişik çünkü 79 hp ve 96 hp aralıgında motor gücü var kartal , dogan ve şahin olarak
iç dış özellik olarak
doğan en üst seviyedeki en konforlu
kartal ticari seviyede
şahin orta aile arabasıdır
98 yılına kadar şahinlerde hidrolik direksiyon yokdur
doğanlarda teyp ,(klima opsiyonlu) h.direksiyon, merkezi kilit ,kolçak, farklı döşeme , iç dizayn , otomatik cam , stoplar, sis , boyalı tampon,ayarlanabilir direksiyon, 14' çelik jant ,far yıkama vs vs fazlalık vardır
kartalların slx ve muadil modelleri doganın aynı kategorisiyle aynı özelliklere sahipdir
şahinlerin en lüksü hidrolik direksiyonlu ve enjektorlu olan modelidir
birde dipnot veriyim : soldan benzin depolu şahin ve doğanlar vardır onların bagajı daha büyükdür ve arka çamurluk içleri daha genişdir . efsaneye göre satılmayan fabrikada kalan kartallar zarara uğratmasın diye arkadan kesilmiş ve şahin dogan yapılmışdır tabi bu söylenti ne kadar doğru yanlış bilmiyoruz
90 yılı öncesinde ve 90-95 yılı arasında ki modellerde de değişik farklılıklar var fakat kabaca hepsi aynı günümüz modellerine ağırlık vererek yazdım eski modellerle ilgili bilgi almak isteyenler msj atabilirler