PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nurburgring e gitmişken etrafta neler yapılır?

punto_multijet
16-03-2015, 14:58
Arkadaşlar, ekim gibi 3-4 arkadaş gidelim diyorduk. Bunu eşler duyunca dediler bizde gelicez. Ee daha önce hiçbirimiz o piste gitmediğimizden etrafta neler var bilmiyoruz.

Hanımlarında geldiğini varsayarsak pist yakınlarında gezilecek görülecek yerler var mıdır? yoksa hanımları hiç karıştırmayalım mı? Tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

Burak Mehmet
16-03-2015, 15:02
Nurburring köln e 100 km falandır. kölnden otobüsle trenle falan parise geçilir,Lburg belçika falan çok ucuza turlarla gezilir fıstık olur.. hatunlarda mutlu olur...

burakgunay
16-03-2015, 15:28
konu dışı olacak ama kusura bakmayın, kölnde kalıcam bu yaz sanırım, ring e girebilmem için ekstra bir şey lazım mı? trdeki ehliyetle vs gidip ordan araba kiralayıp direk çıkabilir miyim? işlem sırası nedir ne yapmak gerekir?

B16
16-03-2015, 15:30
artı 1 bende merak ediyorum. Yazın İngiltere veya Almanya'ya gidebilirim gitmişken piste'de çıkmak istiyorum. Detay verebilicek olan varsa çok iyi olur.

997TT
16-03-2015, 15:31
Hic birsey yok.
Arac kiralayin,koln'e gonderin hanimlari yada otomobil zevkleri varsa otopark ve cafede guzel zaman gecirirler.

Ali Burak Şık
16-03-2015, 15:32
konu dışı olacak ama kusura bakmayın, kölnde kalıcam bu yaz sanırım, ring e girebilmem için ekstra bir şey lazım mı? trdeki ehliyetle vs gidip ordan araba kiralayıp direk çıkabilir miyim? işlem sırası nedir ne yapmak gerekir?

Beynelmilel ehliyet lazım diye biliyorum ben ama kiralamada iş değişebilir :)

burakgunay
16-03-2015, 15:33
artı 1 bende merak ediyorum. Yazın İngiltere veya Almanya'ya gidebilirim gitmişken piste'de çıkmak istiyorum. Detay verebilicek olan varsa çok iyi olur.

sitesinden baktım da, 21 yaş sadece suzuki swift kiralayabiliyor. o da 179 euro.

free13
16-03-2015, 16:38
Pistte ehliyet işi nasıldır bilmem ama birkaç ay önce Hamburg dan araç kiraladım ehliyetim ile alakalı bir sıkıntı çıkmadı kısa süreli kullanımda bir problem çıkmıyor( sanırım 3-6 ay kadar ) sadece oraya yerleşip sürekli yaşarsan ehliyetini değiştirmen gerekiyor diye biliyorum. Arkadaşların dediği gibi Köln e yakın pistle arası 1.30 saatlik mesafe.
Köln yapı ve tarihi yerler açısından zengin sayılır çok meşur bir katedral vardı adını hatırlayamadım:)Ren nehrini de görebilirsiniz.

clioGT
16-03-2015, 16:50
Dom.

kölnde vakit geçer 1 gece konaklamalı dahi, 2 gün yani.

aybrskck
16-03-2015, 16:50
turist olarak gidiyorsanız burdaki ehliyet geçerli oluyor ama orda ticari bir durum araba kullanmak gerektiren bir iş vs olursa beynelminel ehliyet isterler :)

MertSerhanÖ.
16-03-2015, 16:54
sitesinden baktım da, 21 yaş sadece suzuki swift kiralayabiliyor. o da 179 euro.

hocam link verebilirmisin acaba?

levent
16-03-2015, 17:24
hocam link verebilirmisin acaba?

http://www.rent4ring.de/en/info/rentals-for-the-nordschleife.html#p173_fineprint

punto_multijet
16-03-2015, 17:25
Cevaplar için teşekkürler. Anladığım kadarıyla köln de kalıcaz hanımlar gezmeye beyler piste :)

MertSerhanÖ.
16-03-2015, 17:29
bu yaz çok yüksek ihtimal bende gidicem.Kuzenim Köln'de yaşıyor.Madem arası yakın gidip görelim şu ring'i :) Yalnız öğrenmek istediğim birşey var.Şimdi bizim ehliyetlerimiz geçerli orada?
herhangi bir briefing oluyormu çıkmadan önce?
Birde pistte her hangi bir hız vs bir kuralı varmı? Giden veya bilen yardımcı olursa sevinirim.

@punto_multijet abi senin konuyada salça oldum ama kusura bakma :)

levent
16-03-2015, 17:36
Hız kuralı yok, gidebildiğin, kendine güvenebildiğin kadar gidiyorsun..

Fakat olası kaza durumu için, şu kısmın özellikle dikkatli okunmasını öneririm.. Briefing oluyordur illa ki, olmasa da kural belli senden hızlıya sinyal ile yol veriyorsun, senden yavaş olandan sinyal ile yol alıyorsun :)

http://www.rent4ring.de/en/info/news.html

Insurance policy:

Our lowest damage excess is now higher, BUT we can offer to reduce this risk to 50% by selecting an extra insurance cover. We are currently in negotiation with our insurer BUT we can already announce that this extra insurance now covers track damage (barriers, Armco etc) and recovery cost as well, which is very good news!

The normal deductible is:

Suzuki Swift Stage2: € 5.000,00 (an increase, unfortunately)
BMW 125i Stage2: € 8.000,00 (same as before)
Deductible with extra €199 insurance package:

Suzuki Swift Stage2: € 2.500,00
BMW 125i Stage2: € 4.000,00
This excess now covers track damage and recovery cost!
The daily rate of this option is € 199,00 for the Swift and € 249,00 for the BMW 125i, regardless of the number of laps, or the duration of your rental.

997TT
16-03-2015, 17:40
RSR ada bakin.
R4R devizim indirimimizde var. Member card alin.

MertSerhanÖ.
16-03-2015, 17:40
Hız kuralı yok, gidebildiğin, kendine güvenebildiğin kadar gidiyorsun..

Fakat olası kaza durumu için, şu kısmın özellikle dikkatli okunmasını öneririm.. Briefing oluyordur illa ki, olmasa da kural belli senden hızlıya sinyal ile yol veriyorsun, senden yavaş olandan sinyal ile yol alıyorsun :)

http://www.rent4ring.de/en/info/news.html

Teşekkür ederim bilgilendirme için Levent :) Benim hız konusunda merak ettiğim gidebildiğim kadar gitme değil.Yavaş gitme konusunda:) Swift'le hiç aksiyon aramaya niyetim yok :D Usul usul ring'i gezsemde olur :):) Olası bir kaza durumunda ki fiyatlar ürkütücü gerçekten :)

barisy
16-03-2015, 17:43
Bizim ehliyetlerle pistte araç kiralayabilirsiniz sorun yok. Ring sapa bir yer. Etrafta turistik bir şey bulamazsınız. En yakın Köln 100 km , Frankfurt 170 km civarı.

levent
16-03-2015, 17:48
RSR ada bakin.
R4R devizim indirimimizde var. Member card alin.

RSR unuttuk :)

http://www.rsrnurburg.com/page/rsr-price-list

Liste vs buradan bakabilirsiniz site içinde gezerek.

barisy
16-03-2015, 17:53
Brifing var. Araçlara hasar vermemek çok önemli. Zaten brifingde birkaç çok basit kaza videosu da izletirler muhtemelen. Çime teker bastığı anda çok yüksek ihtimal kaza oluyor. Bu sebepten sınırları zorlamamak lazım. Ayrıca düz vites araçlarda redline sınırını zorlarsanız zorladığınız kısım kadar da cezai bir ödeme listesi var. Örneğin swift 6 bin döndürüyor. Siz 7000 devire dayarsanız 30 eur 8000 e dayarsanız 80 eur gibi.

Pist aslında almanya daki herhangi bir devlet yolu statüsünde turist günlerinde. Bu sebepten içerideki olaylara trafik polisleri bakıyor. Bariyere verdiğin hasarı gelip kayıt altına alıyorlar falan.
Pist girişinde hız sınırının kalktığına dair işaret var. Sadece adenau bağlantısında hızı 80 e düşürüyorlar bir de son düzlükte tam gaz basılmıyordu.

Sanırım turist günü haricinde bir de f1 pistinin de dahil olduğu gp turist günü oluyor. Onda arka düzlük tam gaz geçilebiliyor

yiğit
16-03-2015, 17:57
Ring etrafında güzel cafeler dışında bişey yok hanımlar sıkılır otomobil merakı yoksa.köln'e uçakla gidip havaalanında araç kiralayıp öyle gidiyoruz biz çok rahat oluyo hanımlarıda isterlerse kölnde bırakıp geçebilirsiniz ringe.bizim burdaki ehliyet geçerli orda fotokopisini çekiyolar sadece kredi kartınızla birlikte.araç kiraladığınız garajda aracı teslim etmeden önce briefing veriyolar kuralları anlatıyolar tv'den görselli olarak.hız konusunda bi limit yok ama ilk defa gidenler için briefingdeki kaza durumunda olacakları görünce gazlamaya çekinebilirsiniz zaten bi göz korkusu veriyolar başta akıllı gidin diye :)

997TT
16-03-2015, 18:26
Devir vs ceza yok arkadaslar,yapmayin.
Gidin guzelce gazlayin,kaza haric sorun yok.

barisy
16-03-2015, 19:04
Devir vs ceza yok arkadaslar,yapmayin.
Gidin guzelce gazlayin,kaza haric sorun yok.

Abi ben rent4ring diye bir yerden kiralamıştım. Pist o kadar kalabalıktı ki ne rsr da ne rentracecar da araba kalmamıştı.
Fiyat listesinde açıkça belirtmişlerdi. Brifing videosunda da 5 e atacağı yerde 3 e atan bir elemanın videosunu eklemişlerdi.

Ama her firmanın kuralı aynı değildir ona bir şey diyemem tabi.

Mutu
16-03-2015, 19:17
Köln'e gidin, güzel şehir. Ben 2 günlüğüne gittim, tekrar tekrar gitmek isterim. Gece hayatı da hareketlidir. =)

Mutu
16-03-2015, 19:18
Pardon işin içinde eşler varmış. =)

typer46
16-03-2015, 19:38
Peki kaza yaparsak neoluyo?

merttepe
16-03-2015, 20:03
Kim kim gidiosunuz :) tekneyi satarsam bizde geliring.

punto_multijet
16-03-2015, 20:41
Kim kim gidiosunuz :) tekneyi satarsam bizde geliring.
Anıllar Hakanlar Fatihler belki canlar ve Mustafa abi

levent
16-03-2015, 20:59
Abi ben rent4ring diye bir yerden kiralamıştım. Pist o kadar kalabalıktı ki ne rsr da ne rentracecar da araba kalmamıştı.
Fiyat listesinde açıkça belirtmişlerdi. Brifing videosunda da 5 e atacağı yerde 3 e atan bir elemanın videosunu eklemişlerdi.

Ama her firmanın kuralı aynı değildir ona bir şey diyemem tabi.

over-revving sonucu sorunlar olabileceği için ondan talep etmeleri normal bence o meblayı ama kimse gazlarken aah bu araba 7600 dönüyor ama ben 6k da vites atayım demez :) Swift oem halde ztn 7200 civarı çeviriyor olması lazım bu arada dipnot olsun, stg2 de egzantrik falan da mevcut 8k ya yakın çeviriyordur diye düşünüyorum..

997TT
16-03-2015, 21:06
O durum bambaska ama size kimse redlineda vites degistirmenize birsey diyemez.

yiğit
16-03-2015, 21:17
Devir çevirdi diye ceza gibi bi durum yok ordaki hiçbir firmada.o yanlış vites atmadan dolayı motorda oluşan zararlar için alınmıştı izlemiştim onu.bide ordaki araçlarda yazan stage 1-2yi bizim bildiğimiz motor için stage olarak düşünmeyin öyle bişey yok. Stage1 cadde tipi hafif modlu(oem koltuk,coil, balata, ss lastik, harness bar, kilit, hafif jant vs.) stage 2 ise road legal pist araçları oluyo(semi slick, rollcage,yarış koltuğu, 4 nokta kemer, komple sökük, fren, coil, kilit vs) motorlar standart hep, bazı araçlarda sadece catback olabiliyo o kadar.

B16
16-03-2015, 21:24
RSR'da benzin fiyatlara dahil değil. Hesap yaparken bunu da düşünmek lazım. 4 tur için RSR Twingo RS için 159€ istiyor peki 4 tur için benzin olayını nasıl ayarlıyorlar?

yiğit
16-03-2015, 21:28
RSR'da benzin fiyatlara dahil değil. Hesap yaparken bunu da düşünmek lazım. 4 tur için RSR Twingo RS için 159€ istiyor peki 4 tur için benzin olayını nasıl ayarlıyorlar?

Bütün firmalarda var o isterseniz herşey dahil paket olarak kiralayabiliyosunuz(içindeki ilk depo yakıt,piste giriş bileti, kask, eldiven vs) yada basic paket sadece araç kirası diğerleri ekstra

B16
16-03-2015, 21:35
Bütün firmalarda var o isterseniz herşey dahil paket olarak kiralayabiliyosunuz(içindeki ilk depo yakıt,piste giriş bileti, kask, eldiven vs) yada basic paket sadece araç kirası diğerleri ekstra

Peki piste çıkmak için kask şartı yok mu? Eğer kask şartı yoksa ekonomik olarak basic paket benim için en uygunu olur. Öğrenci indirimi falan oluyor mu? :D

levent
16-03-2015, 21:37

Car Rentals üzerinden seçeceğin arabayı Drive Now dediğin zaman all-in-one paket fiyatları da karşına geliyor.

4 tur için 159 € boş fiyatken, biletler, yakıt vs dahil olunca 4 tur 275 € ya geliyor.

yiğit
16-03-2015, 21:38
Peki piste çıkmak için kask şartı yok mu? Eğer kask şartı yoksa ekonomik olarak basic paket benim için en uygunu olur. Öğrenci indirimi falan oluyor mu? :D

Kask şartı tabiki var, basic pakette yakıt, pist bileti ve kask için ekstra ücret ödersiniz.yani basic paket alıp direk piste çıkma gibi bişey yok :)

onursumer
16-03-2015, 22:17
konu açılmışken bende birşeyler sıkıştırayım

arabayla avrupa turu yapıcam almanyada listemde var ama

once yunanıstan italya yapıpı tr ye donup almanyaya ayrıcamı gitsem daha iyi ?

bi güzergah çıkarmak istiyorumda kafam karıştı valla ozellikle almanyada nurburgring ve bmw mercedes porsche muzelerini gezmek istiyorum :D

997TT
16-03-2015, 23:05
Italya uzerınde 1 pıstioradan stutgart yada spa uzerınden rıng sonra stutgart...

turci
16-03-2015, 23:06
Teşekkür ederim bilgilendirme için Levent :) Benim hız konusunda merak ettiğim gidebildiğim kadar gitme değil.Yavaş gitme konusunda:) Swift'le hiç aksiyon aramaya niyetim yok :D Usul usul ring'i gezsemde olur :):) Olası bir kaza durumunda ki fiyatlar ürkütücü gerçekten :)

o halde en temizi ring taxi, üç kişiye kadar tur başına 225 Euro.

http://www.nuerburgring.de/fahren-erleben/fahren/co-pilot-fahrten/bmw-ring-taxi.html

yada kişi başı 295 Euro tur başına,

http://www.nuerburgring.de/fahren-erleben/fahren/co-pilot-fahrten/aston-martin-v8-vantage-n24-co-pilot-nordschleife.html

gittiğiniz tarihte bulamayabilirsiniz, önceden rezervasyon yaptırmak en iyisi.

turci
16-03-2015, 23:14
Arkadaşlar, ekim gibi 3-4 arkadaş gidelim diyorduk. Bunu eşler duyunca dediler bizde gelicez. Ee daha önce hiçbirimiz o piste gitmediğimizden etrafta neler var bilmiyoruz.

Hanımlarında geldiğini varsayarsak pist yakınlarında gezilecek görülecek yerler var mıdır? yoksa hanımları hiç karıştırmayalım mı? Tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

bu arada, ring etrafında Cafe ve hoteller dışında birşey yok diye biliyorum aslında Köln'e bile gelseniz dom katedrali dışında görülecek aman aman birşey yok.
zamanınız varsa araç kiralayıp günübirlik Amsterdam ya da Paris tavsiye ederim, eşleriniz için daha makbule geçer.

Y.Emre
16-03-2015, 23:24
İlk sayfayı okudum sadece. Doush ile iletişime geçmenizi öneririm. Erasmustayken ringe çıkmıştı, forumda konusuda vardı hatta. Orada yazmıştı kaza falan yaparsanız hem arabaya hem piste verdiğiniz zarardan falan birsürü masraf çıkıyordu. (öyle yazmıştı.)

yiğit
17-03-2015, 00:02
26-27 nisan trackday var mayısın son haftasıda Gran Turismo etkinliği var senede 1 kere oluyo ona gitmenizi tavsiye ederim en keyiflisidir geçen sene kaçırmıştık bu sene gitmeyi düşünüyoruz bizde, daha eğlenceli ve kalabalık oluyo o zamanlar

Ertug_T.
17-03-2015, 01:32
Arac kiralamadan toplu tasim vs ile gitmek son derece eziyetli olur sakin denemeyin derim..Onun disinda kendinize guveniyorsaniz arac kiralayip eventlara katilabilirsiniz epey keyifli :) yakindaki kasabalarda daha ucuza kalabilirsiniz..Andernach tavsiyemdir hem guzel hemde uygun bir yer cogu haftasonu yariscilari orda konakliyorlar genelde.

barisy
17-03-2015, 21:10
Benim önceki sayfada yazdığım şuydu. Rent4ring faq dan ulaşabilirsiniz.

Answer:
Yes. We want to make sure, each customer gets a healthy car. The engine in the Swift has prooved to be very solid, but there is a limit somewhere. We have seen RPM´s of 10.000 and higher on a car with a 7000 RPM redline. No wonder, the engine went buzz.

We needed to change the engine, but the driver at fault only paid his fine, which is € 150,00 to 300,00 maximum. This way, all our customers can rely on a car that is 100% in shape and will NOT let you down.

Let us give you another example: You rent our car, drive off and in you first lap, the engine let´s you down. We can see in the datalogger, you did not make any mistakes, like putting the wrong gear in. You will get a new car right away and you can keep driving without even worring about the broken engine.

Important note: If you have no daily experience with manual gearboxes, please don´t try to learn it on a racetrack. We offer also cars with automatic gearboxes, this lets you focus on the road rather than the car itself.

levent
17-03-2015, 21:37
Karakutudan görüyorlar herşeyi kısacası aracı pite, onlara, geri getirdiğinizde. Gayet iyiymiş bence, ayrıca herhangi siz kaynaklı sorun çıkmaz ise de hemen yeni araç verip biletlerin yanmasını engelliyorlar, o daha da güzel. TR de olsa "vay abi naptın sen amq muşun arabanın, akabinde çek senet imzalatma çalışmaları vs"

onurgoyunc
18-03-2015, 19:56
Kendi aracımla ilk defa piste çıkacağım. Aynı gün için 4 tur alsam hem benim için hem de araç için çok mu yorucu olur?

levent
18-03-2015, 21:51
Kendi aracımla ilk defa piste çıkacağım. Aynı gün için 4 tur alsam hem benim için hem de araç için çok mu yorucu olur?

Bence ideal 4 tur, ilk turda aracı ve pisti tanımaya yönelik çıkarsınız ki peşpeşe çıkmak zorunda değilsiniz bildiğim kadarıyla.

Diğer üç turu da farklı saat dilimlerinde değerlendiririm ben olsam, arada 1 saat falan mola sureti ile. Hatta imkan varsa ve saat dilimi uyuyorsa, öğlenden önce 2, arada yemek öğleden sonra 2 tur şeklinde atarım.

B16
25-03-2015, 16:31
Yazın Almanya'ya gidiyorum gitmişken de şu yeşil cehennem'e kesin çıkıcam. Fiyatları araştırıyorum şimdiye kadar en uygunu RSR olarak gördüm. Başka bir araçla çıkmak istesek (normal yol aracı) track day için rezervasyonu burada ki etkinliklerin herhangi bir tanesinin sitesinden mi yapıcaz?

http://www.nuerburgring.de/en/events-tickets/info/events-dates.html

B16
25-03-2015, 16:38
Ayrıca, 1 tur kaç euro bilen var mı?

levent
25-03-2015, 16:55
Burak şuradan bak derim, 30 nisana kadar yapılan rezarvasyonlar alınan biletler 2014 fiyatları ileymiş

http://www.nuerburgring-shop.de/fahraction/touristenfahrten/touristenfahrten-2015.html

Tek tur 27 € anladığım kadarıyla 1 tur @ Nordschleife veya 15 dk @ GP pistinde,
4 tur 100 €
9 tur 209 €
25 tur 518 €

sağ taraftan da 1-4-9-25 tur olarak seçip alabiliyorsun, ben mesela 27.06.2015 den yola çıktım geldim buraya :D

Bi ara ben de gidicem hele bi mezun olayım da, o zaman düşünüyorum :)

B16
25-03-2015, 22:36
Burak şuradan bak derim, 30 nisana kadar yapılan rezarvasyonlar alınan biletler 2014 fiyatları ileymiş

http://www.nuerburgring-shop.de/fahraction/touristenfahrten/touristenfahrten-2015.html

Tek tur 27 € anladığım kadarıyla 1 tur @ Nordschleife veya 15 dk @ GP pistinde,
4 tur 100 €
9 tur 209 €
25 tur 518 €

sağ taraftan da 1-4-9-25 tur olarak seçip alabiliyorsun, ben mesela 27.06.2015 den yola çıktım geldim buraya :D

Bi ara ben de gidicem hele bi mezun olayım da, o zaman düşünüyorum :)

Şuan kafamda varyasyonları yapmaya başladım. Arkadaşım var orda onun aracıyla çıksam vb. gibi :)

http://www.ring-speed-motorsport.com/english/rent-car/

Burası baya uygun gibi duruyo

levent
25-03-2015, 22:53
Şuan kafamda varyasyonları yapmaya başladım. Arkadaşım var orda onun aracıyla çıksam vb. gibi :)

http://www.ring-speed-motorsport.com/english/rent-car/

Burası baya uygun gibi duruyo

Pahalı, bilet yakıt vs dahil değil bu fiyatlara..

B16
25-03-2015, 23:22
Gidicek olanlar için turist günleri listesi.

http://www.biggarage.de/info/touristen.html
http://www.nurburgringinfo.com/calendar/

Aynen levent dikkat ettim de o site pahalıymış. Big garage 1 tur için Clip cup araca 150 istiyor.

Pistin eski fiyat tarifelerine baktım 1 tur için 2010 senesinde 18€ şimdi ise 27€ olmuş.

baskan
26-03-2015, 09:10
Mangal olmazmı yeşillikte mangal :) Biz türklerin piknik ana menüsüdür :)

levent
26-03-2015, 09:14
Gidicek olanlar için turist günleri listesi.

http://www.biggarage.de/info/touristen.html
http://www.nurburgringinfo.com/calendar/

Aynen levent dikkat ettim de o site pahalıymış. Big garage 1 tur için Clip cup araca 150 istiyor.

Pistin eski fiyat tarifelerine baktım 1 tur için 2010 senesinde 18€ şimdi ise 27€ olmuş.

Save the hell olayı dolayısıyla işletim giderlerini karşılamak için yükselttiler fiyatları diye okumuştum biyerlerde, tabi bizdeki gibi imkansızlık değil adamlarınki, hakkaten spora gönül veriyorlar baksana sezon boyu boş gün yok organize dolu kulüplerce, ingiltereden 1350 paund luk organizasyon var mesela 2 gün :)