Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic ef bitmek bilmeyen sorunlar
*Aracı ilk aldigimda lpgde en ufak bir sorun yoktu yazin ortalarinda basladi hava kaçağı beyinden dediler 1 hafta oldu degistirdim sorun devam ediyo usta ayar yapabilmemiz icin 300 400 km yol yapmam gerektigini söyledi bu durumda çok zor benzinde cok az dalgalanma var etkilenmicek sekilde hava filtre borusu 10/8i kapali suanda açınca boguluyo
*frene bastigimda hava sesi geliyo ve rolanti dalgalaniyo aşırı derecede
*gaz pedalına bastigimda ilk harekette pedal sanki takilmis gibi oluyo bende mecbur debraja basıp bas cek yaparak kullaniyorumki silkelenmesin diye fakat bu sorun sadece benzinde çok fazla hissediyorum gazda nerdeyse yok derecede
* 1,2,3 viteslerde yolda giderken gaz pedalindan ayağımi çektiğim araba cok fazla sarsılıyo
Kardesim eflerde sikinti ilk olarak atesleme unitesine bak eflerde lpg oldumu sikinti arada devire bak asagi yukari haraketler yapar onu degismen gerekebilir arti olarak hep ayni yerden gaz almaya calis ...
YavuzNaz
31-03-2015, 13:26
Ef lpg işi sıkıntı bende çok problem yaşadım, sana tavsiyem lpg'nin elektrik tesisatını güçlendir , vakum problemi yaşıyorsun karbüratörüne tornada mikser yapılması lazım, lpg mikseri boğazı kapadığı için benzinde kullanırken yaşadığın sorunun sebebi bu.
Ef lpg işi sıkıntı bende çok problem yaşadım, sana tavsiyem lpg'nin elektrik tesisatını güçlendir , vakum problemi yaşıyorsun karbüratörüne tornada mikser yapılması lazım, lpg mikseri boğazı kapadığı için benzinde kullanırken yaşadığın sorunun sebebi bu.
Dediginiz gibi mikserlere baktım pek anlamasamda blos mikseri gördüm aklıma yatti fakat bu neyin nesidir? Aracima nerde uygulatabilirim ? Normal lpg beyni ile alakalimi? Ayri ayrımı takiliyor? Fiyat nedir bu konudada bilgi verirseniz cok iyi olur 😆😆 yakit oranina gore vs mikser hava ayarı fln yapıyormuş cidden cok guzel bisey gibi geldi😊
boosted_pug
31-03-2015, 16:57
Ef 1.4 ler dual carb bu yüzden blosh mikser takmak istersen iki tane alman getekicek buda maliyeti 2 katina cikartir eger arabaya binmeyi planliyorsan bence 1.6 ies emmesi kelebegi ivir zivir al tek noktadan tüplü kullan hem aracin gücü artar hemde sacmalamaz
turboman
31-03-2015, 17:47
frene basdığında dalgalanma varsa fren westenhousun içindeki diyafram delinmiş ondan dolayı hava alıyor bu arızayı gidermezsen araban düzgün çalışmaz.
Ef 1.4 ler dual carb bu yüzden blosh mikser takmak istersen iki tane alman getekicek buda maliyeti 2 katina cikartir eger arabaya binmeyi planliyorsan bence 1.6 ies emmesi kelebegi ivir zivir al tek noktadan tüplü kullan hem aracin gücü artar hemde sacmalamaz
okadar derin çaplı bişey yapmak istemiyorum açıkcası uygun olan neyse mecbur onu yapmak zorundayım bütçem cidden çok kısıtlı
westenhousdaki diyafram delik olsa yag kaçagı olmazmıydı yanlışmı biliyorum
turboman
31-03-2015, 20:10
sen bahsettiğim yeri onar karbüratördeki hava kaçaklarını tamir et aracın düzgün çalışır zaten lpg zaten en kolay ayar yapılan bi yakıt sistemi aracında değişiklik yapmana gerek yok bendede ef vardı lpgde gayet iyiydi
sen bahsettiğim yeri onar karbüratördeki hava kaçaklarını tamir et aracın düzgün çalışır zaten lpg zaten en kolay ayar yapılan bi yakıt sistemi aracında değişiklik yapmana gerek yok bendede ef vardı lpgde gayet iyiydi
inşallah hava kaçagından önce cidden aracın performansından çok memnundum ama hava kaçagı başladıgı günden beri canımı sıkıyo malesef hepinizin yorumları çok işime yaricak öncelik westenhousedeki sorunu düzeltip blos lpg mikserini iyice araştırmak olucak :)
YavuzNaz
01-04-2015, 09:12
Blos mikseri dual karbüratörde pek mantıklı değil, tek bogaz olsa olabilirdi ama ben mantıklı bulmuyorum, sorduğum birkaç kişide gerek yok dedi, blos mikserinin tanesi 250-300 lira arasında işçilik hariç, 2 adet miksere vereceğin para ile karbüratörü sıfırlarsın. Vakum sorununu çözüp, lpg sisteminin elektrik tesisatını güçlendirirsen mutlu mesut kullanırsın, bende ef kullanıyorum şuan çok şükür sıkıntım yok. Önemli olan nokta bu araçlardan anlayan ustaları bulman, yapılmaz diye bişey yok.
Suan arac sagdan sola gidiyo karburator fln temizlenmis ayar fln tekrar yapikmis babamin dedigi kadariyla fren sistemi kontrol ediliyomud şuanda sorunsuz aracın saat gibi çalıştığını söyledi aksam kendim kullandığımda anlaşılır nasıl oldugu :) blos'a gelirsek konustugum firma t sistemiyle 1 tane blos yapiyolarmis nekadar verimli olur bilemicem
ChtArdARSL
01-04-2015, 11:50
Karbiratorunu temizle,bujilerini ve buji kablonu degistir,ayni zamanda eflerin dispuritor biraz farkli bakimini yptir yada cikma temizler ile onuda dgstir sorun duzelicektir.