Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw Otomatik Şanzıman Problemi
Arkadaşlar herkeze iyi günler öncelikle
Aracım bmw 330d 184 beygir 2002 model otomatik şanzımanda bir işaret cıkıyor ünlem işareti gibi fakat durduk yere cıkmıyor sadece araca yükleneyim belirli bir şekilde agresif kullanayım zorlayayım biraz aracı bi 5 dk sonra resimdede belirtmiş olduğum işaret cıkıyor. Sizce neyden kaynaklı olabilir bilgisi olan arkadaşlar varmıdır ? Vites kendini 4 üncü vites e sabitliyor 15 20 dk stop edeyim tekrar marş a basayım sorun yok vede normal kullanırsam devirli 2000 3000 arası yanmıyor o ikaz ışığı bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi.
Bu arada Lucas oil transmission fix koymayı düşünuyorum şanzımana yabancı forumlarda okudum epey memnun kalan olmuş. Bilgisi olan varmı bu yağ hakkında
http://i.hizliresim.com/Jp11ZY.jpg (http://hizliresim.com/Jp11ZY)
ghibli06
07-04-2015, 17:36
otomatik şanzuman tamircileri BMW nin bu tipi sayesinde köşelik oldular resmen... ünlem yandığında değişiklik oluyor mu? vuruntu geç atma 2den 1e dururken vuruntu vs gibi?
Ünlem işareti çıktığında zaten herhangi bir müdahale edemiyorumki araç kendini 4 üncü vitese sabitliyor.
Tiptronic de kullanırken aracda bi sıkıntı yok ama D de kullanırken sanki vites geçişleri sert gibi hissettiriyor düşüşlerde arada vuruntu yapıyor
ghibli06
07-04-2015, 19:49
Ünlem işareti çıktığında zaten herhangi bir müdahale edemiyorumki araç kendini 4 üncü vitese sabitliyor.
Tiptronic de kullanırken aracda bi sıkıntı yok ama D de kullanırken sanki vites geçişleri sert gibi hissettiriyor düşüşlerde arada vuruntu yapıyor
maalesef revizyon gerekli, diğer çözümlere boştan para ve zaman harcarsın...
tamamda vites geçişlerinde herhangi bir problem yokki 2 saniyede de degil 1 saniyede geçiyor viteslere çekişte bi problem yok vites attırmada problem yok sadece dusururken hafiften arada
ghibli06
07-04-2015, 20:36
tamam işte bu meretin arızası zaten bu, bizim X5 dururken bazen bir vuruyor arkadan tekme yemiş gibi oluyor...
hocam k.bakma ama direk revizyon demek sağına soluna baktırmadan direk servis e gideyim kapıdan gireyim Usta: Araçın problemi nedir beyfendi Müşteri: Direk revizyon fazla sormayın :D adamı diri diri mezara koymak demek :D
ghibli06
07-04-2015, 21:13
hocam k.bakma ama direk revizyon demek sağına soluna baktırmadan direk servis e gideyim kapıdan gireyim Usta: Araçın problemi nedir beyfendi Müşteri: Direk revizyon fazla sormayın :D adamı diri diri mezara koymak demek :D
bir filtre değişelim belki düzelir, yağını da değiştirelim = 450 TL
abi şu katkıyı dene kesmezse bakarız = 150 TL
filtre değişti düzelmedi, abi 2. yağda düzelir, tekrar yağ değişimi= 350 TL
abi bir adaptasyon yapalım = 150 TL
hocam maalesef ben sana gerçekleri söylüyorum, 10 küsür BMW sahipliği, büyük bir BMW kulübü idareciliği, en yakın arkadaşlarımdan birinin BMW servisi olması gibi avantajlarla yorum yapıyorum :)
OMTechJr.
08-04-2015, 09:13
ghibli bey haklı görünüyor. kabul etmesi zor bir durum olsa da 2.5 milyar gibi bir parayı gözden çıkarmanız gerekebilir. Tek farklı söyleyeceğim bizde de 3.0d X5 vardı tamamen aynı durum mevcuttu. kaç defa kırmızı ışıkta durunca aha bu sefer biri vurdu diye indim baktım. bu durumu biz 250 liraya atlattık. şanzuman üstündeki okuyucu temassızlık yapıyor her zaman olmasa da bazen vites geçişleri de saçmalıyordu. Ama çekişte gidişte hiç bir sıkıntı yoktu. okuyucuyu söktürün temizletin olmazsa yenisini alın deneyin. şase no yu verirseniz parçacı bulur zaten. yükselen euro fiyatıyla beraber montaj hariç 450tl gibi bir fiyata geliyor şuan diye hatırlıyorum. değiştirdiğinizde düzelirse zaten sıkıntı yok şanzuman yağınızı değiştirip devam edebilirsiniz. ama olmazsa kuvvetle muhtemel revizyon gerekecektir. Geçmiş olsun, çok olmasa da can sıkıcı bir durum.