Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekonomik kriz
Şu hastahane koridorunda ayakta sıçan teyze var ya. İşte bunlar hep...
Thracian
17-04-2015, 23:59
Şu hastahane koridorunda ayakta sıçan teyze var ya. İşte bunlar hep...
o video aklıma geldi. istemsiz güldüm
Mutlu Değerli
18-04-2015, 01:25
Iphone un en guncel modellerine sahip olmak icin sadece 3-4 saat calismam gerekiyor. Bir sene kirik dokuk telle idare ettim yenisini almadim gereksiz oldugu icin. Tr ye geldigimde maddi geliri sadece 1000-1500tl tl araliginda olan insanlarda hep son model teller gordum ve hepside taksitle almis, yaklasik 1.5 aylik kopekler gibi calismasi karsiliginda. Gosteris meraklisi, sacma sapan bir ulke olduk durum cok vahim.
Taksitl borcla ev almak, araba almak hatta beyaz esya tamam ama gosteris olsun diye telefon, x marka tshirt, maasi kadar ayakkabi vs.... Komik, aptalca..
Bizim millete bişeyler oldu abi, son 3-4senedir böyle. Bi kahvediyarı merakı, marka telefon takıntısı vs. Sorsan hepsine asgari ücret, maaş yetmiyor. Yetmez tabi... Acından ölcek, her ay sonuna gelirken isyanlarda ama iPhone6 kullanıyor
turbo&quattro Abi davetiye atarmısın bişey deniyicem
İnsanın en temel ihtiyaçlarından birini kullanıyorlar.
Önemsenme, ego, kendini değerli hissettirme ne derseniz deyin.Onu kullanmazsanız toplumdan dışlanır sosyal statünüz azalır mantığı..
Kullanılan malzemeyle kişinin önemsenmesi ne zamandır bağlantılı oldu:):)
Tuketim toplumu olmayi herkes elestiriyorya bu konuda forumun yuzde 10luk kesimi bile yapmaz bu kisiler. Hele tum toplum icinde yuzde 1 filandir.
Onun icinde medya yuzunden ne yapilsa cok zor ancak elden ne geliniyorsa yapmak lazm 1 kisi bile 1 kisidir..
içim karardı resmen, planları her türlü askıya almalı...
Cumbaba bile krizin varlığını kabul etti,yok olduğunu idda eden ak itler şimdi ne deyecek çok merak ediyorum. Bir de bu krizi fırsat bilip başkanlık sistemi işin propaganda yapıyor.
ghibli06
18-04-2015, 22:13
krizin tek sebebi parlementer sistemdir, çare başkanlık sistemidir... kabına sığmazsan işte böyle kriz çıkar!
Taksitl borcla ev almak, araba almak hatta beyaz esya tamam ama gosteris olsun diye telefon, x marka tshirt, maasi kadar ayakkabi vs.... Komik, aptalca..
Bi' havayolu firmasında kabin memuruyum, hala 4s 5 kullanan kaptanlarınız mevcutken, 6 6 plus kullanan kabin memuru arkadaşlarım fazlasıyla mevcut. Bizim olayımız mal varlığıyla öne çıkabileceğimiz düşüncesinden geliyor sanırım. Olay alım gücü vs. yi geçti çoktan.
ghibli06
19-04-2015, 05:04
Bi' havayolu firmasında kabin memuruyum, hala 4s 5 kullanan kaptanlarınız mevcutken, 6 6 plus kullanan kabin memuru arkadaşlarım fazlasıyla mevcut. Bizim olayımız mal varlığıyla öne çıkabileceğimiz düşüncesinden geliyor sanırım. Olay alım gücü vs. yi geçti çoktan.
iphone3 kullanıyorum, işçilerim dalga geçiyor :)
emre106gti
19-04-2015, 18:41
face te şu fotoyu gördümde durum cidden tuhaf. ekonominin halen güzel oldugunu sananlar var
https://scontent-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/11150988_10153132780382900_7271504233983550378_n.j pg?oh=437b3b3ed2871cf967245a96606f1f27&oe=559F4FB4
Türkiyedeki seçmen profili çok yazık,zamanında aysun kayacıya kızmıştık meğerse ne kadar haklıymış!!!
mert_can 41
19-04-2015, 19:39
Türkiyedeki seçmen profili çok yazık,zamanında aysun kayacıya kızmıştık meğerse ne kadar haklıymış!!!
bu yine nispeten iyi birde bunun idda oynayarak doları düşürebilceğini idda edeni vardı :hehe::hehe:
bu arada cidden şu telefon muhabeti baydı onda 5 var bunda 6 var kimseyi ilgilendirmez az maaş alıyo diye sahip olmaya hakkı yokmu o adamın belki merakıdır bir yerlerinden artırıp alıyodur her ekonomik kıriz olayında telefon muhabbeti dönmesi bana saçma geliyo
darkmoon
19-04-2015, 19:50
bu yine nispeten iyi birde bunun idda oynayarak doları düşürebilceğini idda edeni vardı :hehe::hehe:
bu arada cidden şu telefon muhabeti baydı onda 5 var bunda 6 var kimseyi ilgilendirmez az maaş alıyo diye sahip olmaya hakkı yokmu o adamın belki merakıdır bir yerlerinden artırıp alıyodur her ekonomik kıriz olayında telefon muhabbeti dönmesi bana saçma geliyo
onla alakası yok 5 e 6 ya takılma orda anlatılmak istenen insanların cebindeki paraya bakmadan olmayan paralarla borçlanıp taksitlere girip aylarca hatta senelerce olmadık gereksiz şeyler alması.. telefon basit hayat içinden bir örnek yalnızca. bunu cebinde parası olmadan maaşına güvenip 60 ay krediye girip araba alan olarakda örneklendirilebilinir .. patronu 200 tl lik takım elbise ile gezerken altındaki çalışanın bin tl lik takım elbiseyle gezmesi olarakda örneklendirile bilinir..
o merakı olan kesim zaten ayrı onlar bu anlattığımız kesmin dışında ve çok azınlık ufak bir kesim kaldıki o meraklı kesim her şey için araba olsun telefon olsun başka bir şey olsun onlar çok yakından pazarı kovalıyorlar o tür merakı olan insanlar esas krediye ona buna takside girmeden alıyorlar çünkü piyasayı sıkı takip ettikleri için neyi nerden ne kadara ucuz alıcaklarını ellerindeki ürün henüz daha değerliyken elden çıkarıcaklarını üstüne nekadar eklemeleri gerekiyorsa aylar öncesinden üç beş bir köşeye atıp onun parasını hazır ediyorlar..
olay kısaca ayağını yorganına göre uzatmamak telefonda buna türkiyede a dan z ye 7 den 70 e en güzel ve güncel örnek..
Tabiiki alabilir , buna zaten kimse karışamaz.Sorun insanların ayağını yorganına göre uzatmayıp sonradan bankaya bağımlı halde yaşamaları..
5sene BB bold kullandım , psikolojik baskı ile telefonumu değiştirdim..Mesele bir ürünü temin ederken ihtiyaca göre temin etmek :)
Sen benim demek istediğimi zerre anlamamışsın. Açıklamakla uğraşmayacağım.
Bana gülebilirsiniz belki ama olması gereken bana göre;
Temel ihtiyaçlar haricinde; Telefon, Mazot/benzin/lpg, Ürün fiyatı asgari ücreti geçen giyim firmalarından POS cihazlarınız kaldırırlarsa en azından herkes ayağını yorganına göre uzatır.
mert_can 41
19-04-2015, 21:36
Şöyle söylim telefondan belirlenmez durum çok zengindir elinde iphone 4 vardır kulanmayı bilmez o yüzden gidip 6 almaz ama yanında biri çalışır telefonu kulanabilecek durumdadır gider o 6 sını alır saçma gelebilir bu örnek ama teknolojiden kıstas çıkarılması en az benim örneğim kadar saçma he birde şu var sonuçta her ay iphone 6 alan yoktur kıriz ayağını yorganına göre uzatmamak teksil,gece harcamaları,benzin gibi pekte zorunlu olmayan kıstaslardan örnek verilmesi daha mantıklı olur.
Bu benim görüşümdür bu konuda tartışmam
Thracian
20-04-2015, 00:36
Şöyle söylim telefondan belirlenmez durum çok zengindir elinde iphone 4 vardır kulanmayı bilmez o yüzden gidip 6 almaz ama yanında biri çalışır telefonu kulanabilecek durumdadır gider o 6 sını alır saçma gelebilir bu örnek ama teknolojiden kıstas çıkarılması en az benim örneğim kadar saçma he birde şu var sonuçta her ay iphone 6 alan yoktur kıriz ayağını yorganına göre uzatmamak teksil,gece harcamaları,benzin gibi pekte zorunlu olmayan kıstaslardan örnek verilmesi daha mantıklı olur.
Bu benim görüşümdür bu konuda tartışmam
Tamam da bizim berberin çırağına, kalfası mı mail atıyor? Iphone 6+ almış vodafone dan tarifeye ek. Genç paketten red e geçmiş.
Şimdi bu cocuk ayda taş çatlasın. 1.000 TL maaş alır Red tarifesi + cihaz 190 tl dir.
Bu cocuğun ödeyeceği tarife 35 TL den yukarsı olamaz ken 200 ödeyecek.
Birkaç görüş de ben yazmak istedim.
Öncelikle Allah herkese önce helal,sonra da bol kazanç nasip etsin.
Ekonomik kriz çıktı,ileride de çıkacak.
Ama ülkemizde ise durum çok farklı.Ülkemizde 'ekonomik keriz' diye,çok fazla mensubu bulunan bir grup var.
Şimdi,bilirsiniz ki,bizim insanımız nam olsun,şan olsun diye yaşar.Bu nedenle de bizde insana değil,mala-mülke yatırım yapılır.Çocuğunu okutmaz 'o parayla ev alırım,araba alırım' der.Etrafımızda çoktur böyle adamlar.Sırf 'bilmemne marka arabası var' dedirtmek için aç gezer,kendine araba alır.Halbuki o arabaya ihtiyacı yoktur.Alırken de 'füller fülü' alır ki şanı olsun diye.Halbuki para verdiği özelliklerin birçoğunun,bırakın ne işe yaradığını,tuşuna basamaz,adını söyleyemez.Neye para verdiğini bilmez.Sadece pahalı olduğu için, 'alemlerde şekli olsun' demek için alır.Benim çok arkadaşım araba mevzusuna bu şekilde yaklaştı.Bir ara hatırlarsınız,internet araç satış sitelerinde çok düşük km'li Mini'ler vardı (Mini sadece örnek,kimse alınıp gücenmesin).Sırf 'etiket yapacağım' diye onbinlerce Euro döküp alan arkadaşlarım vardı.Aldıktan 1 ay sonra satmaya çalıştılar.'Niye satıyorsun' diye sorunca da,'aabi çok yakıyo,içine sığamadık,parçası çok pahalı' gibi sebepler sundular.Satarken de feci zarar ettiler.Çünkü neye para verdiklerini bilmiyorlardı.Sadece 'adı var,şekli var' diye aldılar.
Aynı durum telefon için de geçerli.Gider ayfon 99 alır,ertesi gün ayfon 100 çıkar,sadece yeni diye alır.İş yaptığından,gerekli olduğundan falan değil.Sadece 'ooo abii ayfon 100 var,şchequilll' dedirtmek için alır.Özelliklerini,ne işe yaradığını falan bilmez.Maddi durumu nispeten düşük grupta olanlar,parayı telefona yatırır.Ev-araba alacak durumu yok çünkü.Gariban asgari ücretle yaşamaya çalışıyor.O da aleme 'scheqlini' böyle koymaya çalışır.
Kredi kartı ise,çok fena bir alet.Adam 1000 TL maaş alıyor,5000 TL harcıyor.Nasıl oluyor? Kart ile oluyor.Ondan sonra kartlar patlıyor,gariban da balatayı yakıyor.
Bizde önce bir durum ortaya çıkar,sonra kanunu çıkartılır.Kredi kartı da böyle oldu.Bankalar herkese kart verdi kolayca.Verir tabi.Adam ticaret yapıyor,mal satıyor.Kimsenin de kafasına tabanca dayamıyor.İçimizde birçok esnaf arkadaş var.Siz kimseye zorla mal satabilir misiniz?Bankalar da aynısını yaptı.Satarken de sözleşme yapıyor.Bizde okumama sorunu olduğu için,ahali aldığı kartın sözleşmesini okumadı.Ne faiz yazar,kaç para aidatı var incelemeden,koydu kartı cebine,çıktı çarşıya.Kart ya,plastik tabi,çekiyorsun makinadan,alıyorsun malı.OOOh nefis.Çünkü eline para almıyorsun.Adam kartla alıyor da alıyor.3000 TL'lik telefon alıyor,çek kartı,nefis.Halbuki 3000 TL'yi kağıt para olarak eline alsa,elleri titreyecek (ben peşin para ile alışveriş yaparken,parayı verirken elim titriyor valla),alırken 5 değil 50 kere düşünecek.Büyük ihtimal de vazgeçecek.
Yüksek kart limiti de aynı konu.Banka verir.Banka 'harcayın ulan' der.'Harcayın ki sizi bi güzel keseyim,ödeyemeyin ki o biçim paranızı alayım oohhh' der.Siz 'çok fena kart borcum var,mahkemeye gideyim' dersiniz,Banka mahkemede 'kontrat yaptım,harcamasaymış,bana ne' der, olan da borçluya olur.Ayıkla pirincin taşını.Hapise girsen de borç bitmez.Banka parasını doğmamış çocuğundan tahsil eder.
Kredi kartını hasta anasına ilaç almak için,evdeki çocuğuna ekmek almak için kullananları tenzih ederim.
İnsanlar ismi lazım değil,bazılarının gazına gelip olmayan parayı harcadı.Şimdi de perişanlık çekiyor.
Diyeceğim o ki,neyi,niye aldığımızı bilirsek,hesabımızı yaparsak,her türlü kriz ortamında yaşarız.
Allah tüm borçlulara sabır ve çalışma gücü versin.Tez zamanda borçlarından kurtulsun İnşaallahç
mert_can 41
20-04-2015, 02:17
Tamam da bizim berberin çırağına, kalfası mı mail atıyor? Iphone 6+ almış vodafone dan tarifeye ek. Genç paketten red e geçmiş.
Şimdi bu cocuk ayda taş çatlasın. 1.000 TL maaş alır Red tarifesi + cihaz 190 tl dir.
Bu cocuğun ödeyeceği tarife 35 TL den yukarsı olamaz ken 200 ödeyecek.
dediğim gibi dıştan bakmayla karar veremeyiz bilemeyiz ne gibi harcamaları var durumu nasıl yaşın ne bu bir kırize örnek olamaz ev geçindirmiyo veya bir harcaması yoksa 1000 lira maaşla 200 tl ödenebilir hee 24 taksitle telefon alma saçma değilmi derseniz saçma ama yapıcak bir şey yok insanları bu hale düşürenler utansın :)
mert_can 41
20-04-2015, 02:18
dediğim gibi dıştan bakmayla karar veremeyiz bilemeyiz ne gibi harcamaları var durumu nasıl yaşın ne bu bir kırize örnek olamaz ev geçindirmiyo veya bir harcaması yoksa 1000 lira maaşla 200 tl ödenebilir hee 24 taksitle telefon alma saçma değilmi derseniz saçma ama yapıcak bir şey yok insanları bu hale düşürenler utansın :)
edit geri gelmeli nolur yaşın ne derken yaşı ne olucaktı :)
Krizin boyutunu toplumsal yönünden ziyade hükümet tarafından bakmak daha sağlıklı gibi sanki. Yani tarım ve sanayisi olmayan bir ülkede bu kısır döngü hep devam edecektir. Üstüne birde bilinçsiz bir toplum eklersek alın size türkiye :)
yazılanlara baktım da benim üstümde ki piskolojik baskıyı ne yapıcaz nokia 6630 kullanıp mavi lark içiyorum neymiş S2000'e binen adam bunları nasıl kullanırmış :)
İnsanlar gerçekten artık bütçeye göre kaliteli olunduğunu sanıyor bir başkasını dışlıyor şöyle de bir örnek aklıma geliyor ki minibüs ve taksici arkadaşlarım var aylıkları ortalama 3-4 bin liraya geliyor kendi şirketimde çalışan bazı bayan arkadaşlarımız küçümseyip duruyor neymiş kıyafeti düzgün değilmiş neymiş telefonu dandikmiş ulan senin aldığın para 1250 attığın hava trilyonluk o adamlar bana kalırsa daha akıllı ve tasarruflu iş bilen insanlar
Saygılar :)
110bin TL bankaya kredi borcum var(Ev) şu konuyu okudukça uykum kaçıyor :sorybom:
Thracian
20-04-2015, 10:15
110bin TL bankaya kredi borcum var(Ev) şu konuyu okudukça uykum kaçıyor :sorybom:
Aylık ne ödüyorsun? gelirin ne kadar ? eş çalışıyor mu ? yada bu 2. ev de kiracı mı var? Ailelerden destek varmı? Farklı borçlar varmı? elden? amca oğlundan?dayı kızından?
Kısaca şöyle söyleyyeyim Yıllık gelirinin %30 uyla bu taksitin yıllığını ödeyebiliyormusun ?
Bana gülebilirsiniz belki ama olması gereken bana göre;
Temel ihtiyaçlar haricinde; Telefon, Mazot/benzin/lpg, Ürün fiyatı asgari ücreti geçen giyim firmalarından POS cihazlarınız kaldırırlarsa en azından herkes ayağını yorganına göre uzatır.
Pos cihazlarının kalkması imkansız. Sadece Garanti Bankasının piyasadaki pazar payı yanlış hatırlamıyorsam %30-40 civarı.
doncarlo
20-04-2015, 10:18
Telefon kullanmayı çok iyi bilen arkadaşlar telefonlarını yeniliyomuş bunu anladım :D.Napıyosunuz son model telefonlarla yoksa devletlerin gizli arşivlerine falan mı sızıyosunuz ? Whatsapp Face Snapchat Candy Crush oynuyosunuz kimseyi kandırmayın.Toplum ahlakımız öyle değişti ki herkez gittiği mekanda masanın üzerine koymak için telefonu yeniiliyor.Bu durumu da kimse kendine itiraf edemiyor.Adamlar seneye bunu alcaksınız diyo alıp kullanıyosunuz.Seneye bunu giyceksiniz diyo alıp giyiyosunuz.Toplum mühendisliği ülkemizde tam gaz devam ediyor.
Saygılar.
darkmoon
20-04-2015, 14:19
sokağa çıksalar yeter her yerde boş boş gezen genç yaşlı insanlar etraf insan kalabalığı bu kadar insan mesai saatinde ne yapıyor tüm gün orda burda dışarlarda boş boş cafe kahve park v.b lerde..
kriz yok diyen ya özel makam aracından inmiyor yada halkın içinde yaşamıyor yada helikopterle falan gidiceği yere gidiyor kendini halkdan soyutlamış..etraf işsiz kaynıyor işsizden geçilmiyor. insanlar biraz sağına soluna baksa görür zaten.. bunun için bir partiye ideolojiye inanmayada gerek yok..
_muhaRRem
20-04-2015, 14:24
şu an en çok gıda kazandırıyor ve kazandırmayada devam edecek. Bilginize
Arkadaşlar; memur insan. Yani öğretmen, polis, herhangi bir kamu kuruluş çalışanı vs krizi anlayamaz zaten. Günü gününde maaşını alır. Harcamasını ayarlamak zorunda değildir, iş kaygısı yada işten çıkarılma kaygısı yoktur.
orhan_guney
20-04-2015, 16:13
Vallahi otomobil sektöründeyim kriz deniliyor ama bizim işlerde hiç düşme yok aksine artış var, bende bunu anlamış değilim ve çoğu kişi peşin satış yapıyor kredi kullananda yok fazla, İnşallah en yakın zamanda dahada iyi olur herşey, yanlız bu dalgalanma seçimden sonra 1-2 ay daha sürer, sonrası ***** ne olur bilemeyiz.
Shadow_Dancer
20-04-2015, 16:25
Vallahi otomobil sektöründeyim kriz deniliyor ama bizim işlerde hiç düşme yok aksine artış var, bende bunu anlamış değilim ve çoğu kişi peşin satış yapıyor kredi kullananda yok fazla, İnşallah en yakın zamanda dahada iyi olur herşey, yanlız bu dalgalanma seçimden sonra 1-2 ay daha sürer, sonrası ***** ne olur bilemeyiz.
Orhan sen skoda'da çalışıyorsun diye biliyorum. Sizin grupta sıkıntı olmaz asla, vergi diliminden en çok faydalanan markalar çünkü.. Git nissan'a, hyundaiye, renoya.. Ellerinde mal yıgılı.
lnd_samet
20-04-2015, 17:03
geçen seneye göre yarı yarıya gidiyoruz,
zaten 5 aydır içeriye girdik, üstüne birde sezonda böyle geçmesi hiç ümit bırakmıyor.
napacağız hiç bilmiyorum valla, kara kara düşünüyorum.
akşama kadar face tech geziyoruz şu hale bak.
onn_dear
20-04-2015, 17:08
Kar (http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/karsiliksiz-cek-adedi-yuzde-15-artti/17000/17562/)
ErkanCanS
20-04-2015, 22:40
Gelelim taşıta, en çok konuşulan konu. Bir milyon liraya alındı falan... Geçen sene kamunun elindeki bütün ambulans itfaiye tanklar zırhlı araçlar bütün binek araçlar bütün polislerin araçlarının yakıt satın alma kiralama bütün giderleri 3,3 milyar lira. Bu da bütçenin binde 7'si, yani binde biri bile değil. Maliye bakanı.
Adım gibi eminim bu milyar liraların içinde harcırah olarak gösterilen milyonluk araçlar yok.Cumhurbaşkanının ödeneği zaten örtülü. Eskiden '' Seven S2lirmiş , s.ken sevilirmiş '' diye bi laf vardı. Adamlar gerçekten bunu kendilerine ilke edinmişler. Bu son seçimleri olur bence. İnternetle haşır neşir ve neyin ne olduğunu bilen bir nesil yetişiyor artık. İşten yorgun argın gelip akşam yemeği , atv anahaber bülteni izleyip survivor eşliğinde uyuklama devri yavaş yavaş bitiyor gibi.
Arkadaşlar; memur insan. Yani öğretmen, polis, herhangi bir kamu kuruluş çalışanı vs krizi anlayamaz zaten. Günü gününde maaşını alır. Harcamasını ayarlamak zorunda değildir, iş kaygısı yada işten çıkarılma kaygısı yoktur.
Aslında anlaması oldukça pazardan mutfak alışverişi yapan birisinin artık aldıklarının ona pahalı geldiğini farkedebilmesi lazım. Alım gücü diye bir şey var.
Tayfun.O
20-04-2015, 23:07
Gelelim taşıta, en çok konuşulan konu. Bir milyon liraya alındı falan... Geçen sene kamunun elindeki bütün ambulans itfaiye tanklar zırhlı araçlar bütün binek araçlar bütün polislerin araçlarının yakıt satın alma kiralama bütün giderleri 3,3 milyar lira. Bu da bütçenin binde 7'si, yani binde biri bile değil. Maliye bakanı.
Adım gibi eminim bu milyar liraların içinde harcırah olarak gösterilen milyonluk araçlar yok.Cumhurbaşkanının ödeneği zaten örtülü. Eskiden '' Seven S2lirmiş , s.ken sevilirmiş '' diye bi laf vardı. Adamlar gerçekten bunu kendilerine ilke edinmişler. Bu son seçimleri olur bence. İnternetle haşır neşir ve neyin ne olduğunu bilen bir nesil yetişiyor artık. İşten yorgun argın gelip akşam yemeği , atv anahaber bülteni izleyip survivor eşliğinde uyuklama devri yavaş yavaş bitiyor gibi.
Bence 1 dönem daha dönecek gibiler ondan sonra dur diyecek halkımız, gidişat hiç iyi değil bunu herkes biliyor seçmeni de biliyor(çoğu)
ErkanCanS
21-04-2015, 00:31
Bence 1 dönem daha dönecek gibiler ondan sonra dur diyecek halkımız, gidişat hiç iyi değil bunu herkes biliyor seçmeni de biliyor(çoğu)
2-3 sene önce 2050 ye kadar iktidarız-sırtımız yere gelmez artık diyen arkadaşlarım , biz mezun olana kadar gitmeselerde memur olabilsek diye hesap kitap yapar oldular. Adam gibi bir araştırma şirketi çıkıp 2001 yılından 2013 yılına kadar, yıllara göre iktidar partisinin teşkilatlarına katılan 25 yaş altı insanları ve 2013-2014-2015 yıllarındaki katılan insanları araştırsa bence çok farklı sonuçlar çıkarabilir. Siyasette ve bürokraside bu ülke yanar döner insanlara alışkın zaten bu işin fıtratında bu var fakat maalesef artık bu yanar döner durum halkın içine kadar inmiş durumda. Bağıra bağıra iktidar partili olduğunu söyleyen , sosyal medya hesaplarının profil fotoğraflarını uzun adam yapan insanların artık sesi daha az çıkıyor. Özellikle son 5 yılda kpss sınavına girmiş atanmış veya 5 yıl içinde kpss sınavına girecek insanlarda gözle görülür bir şekilde eski faşizan huylarından '' ne hikmetse '' arınmaları dikkatimi çekiyor.
beyler adamlar okeyı dısarı attı bıle oyun bıttı bundan sonrası onları baglar mı bence baglamaz
etrafımda herkes ne ıs yapsak dıye 4 donuyor kımsenın ısı gucu yok herkesın elınde tek sıkımlık sılahı var nereye sıksak dıyor (maddı olarak)
Abi sonra cikip chpnin vaatleri icin "kaynagi nereden bulacak" diyorlar. Arinc cikiyor diyo "parti icinde asiri israf var" bu nasil bir celiskidir allah askina. Ulkede istemedigin kadar kaynak var, ama siz halka yansitmak yerine kendinizin, cocugunuzun cebine aktariyorsunuz kaynaklari Allah hepinizin belasini versin.
Simdi boyle konusuncada bir kac kisi cikip diyecek siyaset yapiyorsun diye. Ne soylerseniz soyleyin olan seyler bunlar. Bunlari gormemek sizin ayibiniz. Ayrica korkmayin akp giderse muslumanlikta yasaklanmayacak, devlet ile din isleri ayrilacak sadece. Kisacasi kendi b.klarini temizlemek icin gundem degistirme planlari olmayacak. Ulkede huzur yelleri esecek mesela agrida ki muhabbette askere kumpas kurup herseyi hdp nin uzerine yikmaya calisip secim oncesi diskalifiye etmeye kalktilar, savcinin oldurulmesi gibi iclerinde patladi. Eger akp giderse boyle kirli oyunlar oynanmayacak gotlerini kurtarmak icin.
Mevzunun geldiği son nokta kontrolsüz güç güç değildir. Çökecekler asıl ben kadrolaşmanın sonunu merak ediyorum.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205207201393081&set=gm.1079476512065967&type=1
resime facebookta denk geldim resimdeki rakamlara bişey diyemicem alakamda yok ama yorumlara bak. türkiye yazmaktan aciz insanların yaptıkları yorumlara bakın allah aşkına bunlar nedir böyle ya ? nasıl insanların arasında yaşıyoruz biz böyle
konuşucak çok şey var aslında yapılan doğrular ve yanlışlar olarak ama ne bızım zamanımız yeter nede bilgimiz en azından benim bilgim buna yetmez.
krız var denılıyorda krız falan yok ortada aslında, sadece zengın daha zengın fakır daha fakır durumu var. ben 27 yasındayım bu yasıma kadar pıyasada bukadar bmw mercedes gormedım. yada ınsanlar onunu gormeden ne olacagını bılmeden lukse duskunlugu arttırdılar sonrasında ıse ıcerı gırmeler kredıler falan fılan.aslında bakarsanız yasam kalıtesı arttı. bız ulke olarak bukadar luks ıcınde nezaman yasadık ? hatırlayan varmı. aşırı ısrafkar bır mıllet olduk farkında degılız bılıncsız harcamalar aldı basını gitti. eskıden araba lukstu herkeste yoktu sımdı 18 yasında cocugun bıle arabası var. bu kendı fıkrımdır. turkıyeyı yonetenlerı yanlısı ulkeye yatırım yapmamaktır. yada bazı gucler bunu ıstemıyor ızın vermıyor ulkenın gelısmesıne. turkıye gelısmesın dıyede her turlu oyun oynanıyor. bunlarıda dusunmek lazım. secım vaadlerıne gelınce. buzamana kadar kım o dedıgını yapmıs sukadar maas bılmem ne. uydurmasınlar kımsede ınanmaz zaten. gelıpte bana akp cısın falanda demeyın ısım olmaz sıyasetle cunku anlamam anlamadıgım seyıde savunmam. ama bıldıgım gordugum bırsey var chp ve mhp nın suankı zıhnıyetı onlara hıc bır sey kazandırmaz. gecmıste orneklerı mevcut. ıkı ucuz boklu değnek adamlar. gelecektede akp ıcın dıyecekler zamanında boyle boyle yaptı dıye sonra onlarda mhp gıbı olacak. tabı akp nın yaptıklarından daha ıyı seyler yapan partı gelırse. bu mhp ve chp ıle olacak iş degıl.
ghibli06
21-04-2015, 21:59
konuşucak çok şey var aslında yapılan doğrular ve yanlışlar olarak ama ne bızım zamanımız yeter nede bilgimiz en azından benim bilgim buna yetmez.
krız var denılıyorda krız falan yok ortada aslında, sadece zengın daha zengın fakır daha fakır durumu var. ben 27 yasındayım bu yasıma kadar pıyasada bukadar bmw mercedes gormedım. yada ınsanlar onunu gormeden ne olacagını bılmeden lukse duskunlugu arttırdılar sonrasında ıse ıcerı gırmeler kredıler falan fılan.aslında bakarsanız yasam kalıtesı arttı. bız ulke olarak bukadar luks ıcınde nezaman yasadık ? hatırlayan varmı. aşırı ısrafkar bır mıllet olduk farkında degılız bılıncsız harcamalar aldı basını gitti. eskıden araba lukstu herkeste yoktu sımdı 18 yasında cocugun bıle arabası var. bu kendı fıkrımdır. turkıyeyı yonetenlerı yanlısı ulkeye yatırım yapmamaktır. yada bazı gucler bunu ıstemıyor ızın vermıyor ulkenın gelısmesıne. turkıye gelısmesın dıyede her turlu oyun oynanıyor. bunlarıda dusunmek lazım. secım vaadlerıne gelınce. buzamana kadar kım o dedıgını yapmıs sukadar maas bılmem ne. uydurmasınlar kımsede ınanmaz zaten. gelıpte bana akp cısın falanda demeyın ısım olmaz sıyasetle cunku anlamam anlamadıgım seyıde savunmam. ama bıldıgım gordugum bırsey var chp ve mhp nın suankı zıhnıyetı onlara hıc bır sey kazandırmaz. gecmıste orneklerı mevcut. ıkı ucuz boklu değnek adamlar. gelecektede akp ıcın dıyecekler zamanında boyle boyle yaptı dıye sonra onlarda mhp gıbı olacak. tabı akp nın yaptıklarından daha ıyı seyler yapan partı gelırse. bu mhp ve chp ıle olacak iş degıl.
ben Etiyopya'da bulunuyorum iş için ara ara... emin ol o kaymak tayfa dünyanın en fakir ülkesinde bile var.. İstanbul Bebek sahilinde turlayan spor otomobillere bakarak ülke ekonomisi hakkında genellemelerde bulunmak çok yanlış olur... asıl bakman gereken o spor arabalara binenler istikrarlı bir şekilde para kazanıyor mu yoksa ferrari alan birisi 1 sene sonra batıp kaçıyor mu? lüks tüketime yönelim de iktidar politikası değil midir? herkesin cebine kredi kartı koydurursan, kredi çektirirsen, bu cahil ülke gider reklamda ne görürse alır...
onurdestan
22-04-2015, 01:24
ben bu ülkedeki herkese kızıyorum bu milletin geneline bu müstahak yanlız en çok kızdığım tayfa başı kapalı yani sorsan muhafazakar olan ama 2015 cayenne yada panamera araçlarla dirseğine kadar altın bilezik 6 tane yüzük başörtüsüne kadar louis vuitton olan tayfa. başındaki örtü müslümanlığın simgesi ama müslümanlığın baş kurallarından biri gösterişsiz ve sade bir hayat yaşamak değilmidir ? bu bahsettiğim tayfadaki görüntü kirliliği transparan taytla kısa tşörtle gezen kadınlarda bile yok onlara kızmıyorum çünkü üzerlerinde dini yada inanışıyla alakalı bir simge yok ama sen başını örtüyosan bir müslüman olarak gösteriş yapmaman gerekir dirseğine kadar altınla gezmenin nasıl bir mantığı olabilir ben bunu kabul edemiyorum
yukarıda yazdıklarımın ülkenin ekonomik durumuyla bir alakası yoktu ama kadını erkeği herkeste aşırı derecede gösteriş merakı var 2+1 evde oturup 400 bin tl lik arabaya binen birsürü insan var bunlar kriz zamanı teker teker patlarsa gram üzülmem hatta bence bu milletin kendi kendine adam olacağı yok sağlam bir silkelenmesi gerekir diyede düşünmüyor değilim.
turbo&quattro
22-04-2015, 01:28
Onur o bahsettigin tayfa heryerde. Gittigim spor salonunda goruyorum, gucci gunes gozluklu, kara carsafli, parfumlu elde iphone yari ciplak erkeklerin arasinda spor yapan. Insanin icinde olcak inanmak.
darkmoon
22-04-2015, 01:32
bloomberg tv de ekonomistler çıkıp söylüyor akşam vakti bir ekonomist konuşdu ekonomi en iyi ihtimalde en iyi yönetim reçetesiyle bile oda en iyisiyle ancak 3 senede düzelir dedi.. şu anda piyasa denen bir şey yok dedi ne alış var ne satış..
İnsanların inandıklarını yargılamayı ve kimin müslüman kimin gayrimüslim olduğuna karar verdiyseniz, inanmayanları idama başlayalım. Bir daha binemesinler cayennelere, panameralara pezevenkler.
Lüks segment araç üreticilerine de mesaj atalım, müslümanlara satmasınlar bu aletleri. At, katır neyimize yetmiyor.
ghibli06
22-04-2015, 06:38
İnsanların inandıklarını yargılamayı ve kimin müslüman kimin gayrimüslim olduğuna karar verdiyseniz, inanmayanları idama başlayalım. Bir daha binemesinler cayennelere, panameralara pezevenkler.
Lüks segment araç üreticilerine de mesaj atalım, müslümanlara satmasınlar bu aletleri. At, katır neyimize yetmiyor.
kimse kimseyi Allah'a inandığı için yargılayamaz... belli bir yerden sonra dini para kazanma aracı olarak kullanılanlara ediliyor laflar çarpıtmaya gerek yok, bazılarnın İslam dinini başka amaçlar için kullandığı o kadar açık ki... kimisi 'Kur'an akrabalarına yardımı emreder' diyerek yeğenine haksız iş ataması yaptırır, kimisi kutlu doğum haftasını Kur'an pastası keserek kutlar, kimisi ise Üsküdar'a Kabe kurar... bunların şirkten de haberi yok!!! işte eleştirilen kesim odur...
nasıl güya sol ideolojiyi benimseyip işçisine zam mesai maaş vermeyen onları sömüren holding patronları varsa, seçimlerde işçi hakkı diye meydanlarda bağırıyorsa ve onun ne kadar inandırıcılığı varsa aynı durum daha İslam'ın şartlarını bilmeden ortada gezinenler için de geçerlidir... Müslüman bir toplumda yaşıyoruz, bu coğrafyada kim kimin dinine laf edebilir?
nasıl güya sol ideolojiyi benimseyip işçisine zam mesai maaş vermeyen onları sömüren holding patronları varsa, seçimlerde işçi hakkı diye meydanlarda bağırıyorsa ve onun ne kadar inandırıcılığı varsa aynı durum daha İslam'ın şartlarını bilmeden ortada gezinenler için de geçerlidir...
Olayın özü budur, ağzına sağlık abi.
kimse kimseyi Allah'a inandığı için yargılayamaz... belli bir yerden sonra dini para kazanma aracı olarak kullanılanlara ediliyor laflar çarpıtmaya gerek yok, bazılarnın İslam dinini başka amaçlar için kullandığı o kadar açık ki... kimisi 'Kur'an akrabalarına yardımı emreder' diyerek yeğenine haksız iş ataması yaptırır, kimisi kutlu doğum haftasını Kur'an pastası keserek kutlar, kimisi ise Üsküdar'a Kabe kurar... bunların şirkten de haberi yok!!! işte eleştirilen kesim odur...
nasıl güya sol ideolojiyi benimseyip işçisine zam mesai maaş vermeyen onları sömüren holding patronları varsa, seçimlerde işçi hakkı diye meydanlarda bağırıyorsa ve onun ne kadar inandırıcılığı varsa aynı durum daha İslam'ın şartlarını bilmeden ortada gezinenler için de geçerlidir... Müslüman bir toplumda yaşıyoruz, bu coğrafyada kim kimin dinine laf edebilir?
Önyargılı olmafığın ve bütün bunların farkında olduğun için teşekkürler abi.
Ayrıca olay müslümanlık, islam, din vs. değil. Büyük ülkeler müslüman olmadıkları için büyük değiller. Olay iyi bir insan ve vatandaş olmakta.
Kendi Bayra (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/255129/kendi-bayragini-tanimayan-vatandas)
işte tehlikeli adamlar bunlar, aq yaşadığı ülkenin bayrağını bilmeyen adamın verdiği oydan ne olur, kime neye oy verdiğini bilir mi? olan olayları idrak edebilir mi? bunlar montaj dendiği zaman ona yorum yapabilir mi?
ErkanCanS
22-04-2015, 08:39
ben bu ülkedeki herkese kızıyorum bu milletin geneline bu müstahak yanlız en çok kızdığım tayfa başı kapalı yani sorsan muhafazakar olan ama 2015 cayenne yada panamera araçlarla dirseğine kadar altın bilezik 6 tane yüzük başörtüsüne kadar louis vuitton olan tayfa. başındaki örtü müslümanlığın simgesi ama müslümanlığın baş kurallarından biri gösterişsiz ve sade bir hayat yaşamak değilmidir ? bu bahsettiğim tayfadaki görüntü kirliliği transparan taytla kısa tşörtle gezen kadınlarda bile yok onlara kızmıyorum çünkü üzerlerinde dini yada inanışıyla alakalı bir simge yok ama sen başını örtüyosan bir müslüman olarak gösteriş yapmaman gerekir dirseğine kadar altınla gezmenin nasıl bir mantığı olabilir ben bunu kabul edemiyorum
yukarıda yazdıklarımın ülkenin ekonomik durumuyla bir alakası yoktu ama kadını erkeği herkeste aşırı derecede gösteriş merakı var 2+1 evde oturup 400 bin tl lik arabaya binen birsürü insan var bunlar kriz zamanı teker teker patlarsa gram üzülmem hatta bence bu milletin kendi kendine adam olacağı yok sağlam bir silkelenmesi gerekir diyede düşünmüyor değilim.
Bende bu ülkede kendine özgürlükçü diyip , tarih boyunca insanların temel haklarını gerek devlet yoluyla gerek psikolojik savaş ile kısıtlamış. Kendilerine cumhuriyetçi- demokrat diyip demokrasiyle gelen bir iktidarın ne yolla olursa olsun gitmesi için destek veren. Atatürkün askerleriyiz diyip Atatürkün kurduğu ordudan kaçan, bedelli yapan. Hümanistim diyip solcu veya terörist öldüğünde sokakları karıştıran sanal alemde harp başlatan , sağcı veya kamu personeli öldüğü zaman tebessüm eden. Sol görüşlüyüm diyip kapitalizmin simgesi olan bankaların , telekomünasyon şirketlerinin reklamlarında çatır çatır oynayan. Atatürkçüyüm diyip Atatürk ilke ve inkilaplarını zerre kadar bilmeyen. Kapitalizmden köşe olup solcu triplerine giren. Sol ile terörizmi iç içe geçirenlerden. Sol ile Allahsızlığı , din düşmanlığını aynı safta yürütmek isteyenlerden.Bu ülkenin aşığız - bu ülke bizim ! diyip çocuğunu yurt dışında doğuranlardan. Herkes eşit olmalı haksızlıklar son bulmalı diyip özel üniversitede çatır çatır parayla okuyanlardan. hiç hazzetmiyorum :)
ekonomik kriz baya bi ufkumuzu açmış :D
Tamam mi cozebildiniz mi ekonomik krizin sebebini? :D Kurtarabildik mi ulkeyi? :D
Ya gencler bosverin siz burda tartismayi. Bosa vakit harciyorsunuz. Gidin kendinizi gelistirin kendinizi ve gelecekteki colugunuzu cocugunuzu kurtaracak adimlari bugunden atin.
Terli terli de soguk su icmeyin olm bak usuteceksiniz :D
ghibli06
22-04-2015, 08:52
Bende bu ülkede kendine özgürlükçü diyip , tarih boyunca insanların temel haklarını gerek devlet yoluyla gerek psikolojik savaş ile kısıtlamış. Kendilerine cumhuriyetçi- demokrat diyip demokrasiyle gelen bir iktidarın ne yolla olursa olsun gitmesi için destek veren. Atatürkün askerleriyiz diyip Atatürkün kurduğu ordudan kaçan, bedelli yapan. Hümanistim diyip solcu veya terörist öldüğünde sokakları karıştıran sanal alemde harp başlatan , sağcı veya kamu personeli öldüğü zaman tebessüm eden. Sol görüşlüyüm diyip kapitalizmin simgesi olan bankaların , telekomünasyon şirketlerinin reklamlarında çatır çatır oynayan. Atatürkçüyüm diyip Atatürk ilke ve inkilaplarını zerre kadar bilmeyen. Kapitalizmden köşe olup solcu triplerine giren. Sol ile terörizmi iç içe geçirenlerden. Sol ile Allahsızlığı , din düşmanlığını aynı safta yürütmek isteyenlerden.Bu ülkenin aşığız - bu ülke bizim ! diyip çocuğunu yurt dışında doğuranlardan. Herkes eşit olmalı haksızlıklar son bulmalı diyip özel üniversitede çatır çatır parayla okuyanlardan. hiç hazzetmiyorum :)
yazdığın yaşı doğru varsayarak yorum yapıyorum: tespitlerinin çoğu doğru, fakat işte solcu bunu yaptı sağcı bunu dedi söylemlerinin de bu ülkeyi nerelere götürdüğünü sadece okumuş ya da araştırmış olabilirsin, 80 ihtilalinde ben bile 5 yaşındaydım hayal meyal hatırlıyorum... aynı ortamı oluşturmak da en az darbe kadar tehlikelidir, seçimle gelen seçimle gider, bunun en ufak istisnası olamaz benim gözümde... fakat ne yazık ki gidişat şu yönde, önümüzdeki 10 sene boyunca doğu anadolunun bölünmesini konuşacağız, şu anda Diyarbakır'da 'başkanlık sarayı' yapılıyor kimin haberi var? adamların maliye bakanı var vergi topluyor kimin haberi var? geceleri asayiş teröristler tarafından sağlanıyor ve de kolluk güçleri sesini çıkartmıyor kimin haberi var? bu pozisyon bizi iç savaşa sürüklerse suçlu kim olacak solcular mı? şu anda solun zerre gücü yoktur bu ülkede kimse hayal görmesin, solcu değilim ama adamları da günah keçisi ilan edip bütün olumsuzlukları onların üzerine yıkmak doğru bir şey mi? bazı sözde dindarların yaptığı Kur'an pastası, Kabe vs gibi şirklerin bütün müslümanlara mal edilemeyeceği gibi, sağı solu bırakın, önemli olan Türkiye Cumhuriyetidir, en korkunç şey ise kutuplaşarak bölünmemiz olacaktır...
ErkanCanS
22-04-2015, 09:11
yazdığın yaşı doğru varsayarak yorum yapıyorum: tespitlerinin çoğu doğru, fakat işte solcu bunu yaptı sağcı bunu dedi söylemlerinin de bu ülkeyi nerelere götürdüğünü sadece okumuş ya da araştırmış olabilirsin, 80 ihtilalinde ben bile 5 yaşındaydım hayal meyal hatırlıyorum... aynı ortamı oluşturmak da en az darbe kadar tehlikelidir, seçimle gelen seçimle gider, bunun en ufak istisnası olamaz benim gözümde... fakat ne yazık ki gidişat şu yönde, önümüzdeki 10 sene boyunca doğu anadolunun bölünmesini konuşacağız, şu anda Diyarbakır'da 'başkanlık sarayı' yapılıyor kimin haberi var? adamların maliye bakanı var vergi topluyor kimin haberi var? geceleri asayiş teröristler tarafından sağlanıyor ve de kolluk güçleri sesini çıkartmıyor kimin haberi var? bu pozisyon bizi iç savaşa sürüklerse suçlu kim olacak solcular mı? şu anda solun zerre gücü yoktur bu ülkede kimse hayal görmesin, solcu değilim ama adamları da günah keçisi ilan edip bütün olumsuzlukları onların üzerine yıkmak doğru bir şey mi? bazı sözde dindarların yaptığı Kur'an pastası, Kabe vs gibi şirklerin bütün müslümanlara mal edilemeyeceği gibi, sağı solu bırakın, önemli olan Türkiye Cumhuriyetidir, en korkunç şey ise kutuplaşarak bölünmemiz olacaktır...
Abi yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.Ben sol görüşe sahip insanlara bişey demiyorum.Sadece alıntı yaptığım posttakilere karşılık böyleleri de var demek için yazdım onları.Kaldı ki şu anda bu ülkede sağ-sol diye bişey olduğunu düşünmüyorum.AKP ve diğerleri denilebilir bence. Lakin bu adamlar neden bu kadar oyla iktidara geldiler.Gelirken yaptığı seçim vaatleri-siyasi propagandaları nelerdi. İnsanları nasıl ikna ettiler.Bunları kimse konuşmuyor. İnsanlar şimdiki muhalefet partilerine yıllardır gördükleri baskılardan dolayı düşman oldular.Benim yakınen tanıdığım yüzlerce cemaat mensubu insan var.Şu yaşanan olaylara bak ve bu adamlar hala akpye oy veriyorlar. Bence bu bile muhalefet partilerinin ne halde olduğunun özeti. Siyaset dik durma yeri değildir yanar döner olmalılardı.Bunu bu halka kendileri öğrettiler. Bu kadar kavga bilmem ne yaşandı hiç mi prim yapamazsın bu işten. Gerçekten hayret ediyorum.
Sağ sol diye birşeymi var?, bu bize abd tarafından dayatılan birşey toplumu bölüp ayrıştırmak için.
Bir kişi hem dindar hem sosyal demokrat olamazmı, ama yok bunların dayattığı mantaliteye göre, yaptıkları algı yönetimine göre olamaz.
Ama dinciye hacı hocaya inanırsan kendini geliştirip okumazsan sonumuz böyle olur işte.
Lafta herkes müslüman ama ayetleri işine göre yorumlayanmı dersin, ne ararsan var.
Herkes kendi işine geldiği gibi en kolay kendi nefsine zor gelmeyecek yerden yorumluyor.
ErkanCanS
22-04-2015, 11:10
Hacı hocaya inanmak bu işin sadece bir kısmı.Diğer kesimin bir farkı var mı. Yani hacı hocalara karşı çıkanlar çok mu bilgili.O videolardaki sorulara saçma salak cevap veren insanlardan üniversitelerde yok mu ? Elini sallasan çarpıyor. Maliye bölümü sınıfına hoca maliye bakanını soruyor 160 kişiden 2 kişi cevap veriyor.Celal Bayar Üniversitesinde celal bayar kimdir diyor 160 kişiden 10 kişi biliyor.Adam koluna Mustafa Kemal ATATÜRK dövmesi yaptırmış , Atatürk ilkeleri ve inkılapları dersinden kalıyor.Türbanlı bir kadına türbanla alakalı soru soruyorlar saçmalıyor.Türban karşıtı bir bayana neden karşısınız deniliyor oda ayrı saçmalıyor :) Adam 2 senedir ülkü ocaklarına geliyor 9 ışık diyorsun , far görmüş tavşan gibi bakıyor suratına , Nihal Atsız diyorsun çanakkale dardanelsporun sağ beki sanıyor. CHP'nin yılmaz bekçisi olmaya kendini adamış yetişkin bireye Muharrem İnce'yi , Emine Ülker Tarhan'ı soruyosun kim olduğunu bilmiyor , Kefenini giymiş AKP'li adam partinin adının Adalet ve Kalkınma Partisi olduğunu bilmiyor :) Yani sorun onda bunda değil.Bu ülkenin bütün kesimlerinde çok büyük cehalet ve meraksızlık sorunu var.Esenler-Bağcılar-Bebek-Nişantaşı farketmiyor. Hacı hocayı dinleyenlerde , viskisini yudumlayıp beyaz türk olduğunu ilan edenlerde bu kervanın içinde.
Katılıyorum söylediklerinin tamamına.İnsanların genel uyutulması zihinlerinin kontrol alınması temel amaç.
Dinci geçinenlerin bir halt bilmediğinden bahsetmiştim ben:)
Umuyorum ki kriz en çok iktidara oy veren cahil ve yoksul kısmı etkiler. Bu sayede belki gerçekleri görebilirler. Zaten iktidara oy veren zengin kesim akıllı, kendi çıkarı için oy veriyor.Onlara lafım yokta geri kalan yoksul kesim umarım şu krizden nasibini alır.
http://i.hizliresim.com/DM82Wz.jpg (http://hizliresim.com/DM82Wz)
onlarda ne parası olabilme ihtimali varmı
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205207201393081&set=gm.1079476512065967&type=1
resime facebookta denk geldim resimdeki rakamlara bişey diyemicem alakamda yok ama yorumlara bak. türkiye yazmaktan aciz insanların yaptıkları yorumlara bakın allah aşkına bunlar nedir böyle ya ? nasıl insanların arasında yaşıyoruz biz böyle
bu kafayıda yakalayamadım bir türlü, kamu kuruluşu ticarethane mi kar etsin?
ayrıca yaşı yetenler ve konuya hakim olanlar bilir ki meşhur demirelin 40 yaşında emeklilerinin olduğu yıllar.
ayrıca sgk bu sene rekor kırdı zararda bunu da bilsin insanlar
rebeloghy
23-04-2015, 17:48
Marka merakı, tüketime odaklı hayatlar, gösterişle batan hesaplar..
Aziz Nesin zamanında söylenecek sözü söylemiş..
Birileri Bu halka KOYUN diyor, götünün kılıyık diye cevap geliyor.
Ülkede refah arttı, herkeste güzel güzel arabalar, hastanelerimiz ne kadar güzel, okullarımız ne kadar çok, minarelerimiz ne kadan güzel diyen arkadaşlarım malesef ki yurttaşlarım ;
Geldiklerindeki dış borcumuzu 10a katladılar, bilmediğimiz kadar katlamaya devam ediyorlar.
İşin tek özeti geldiklerindeki dış borcu katlaya katlaya ülkenin gelecekteki ekonomisinin bile orta yerine koydular koyun koyun diyerek.
Torununuza bile borç getirdiler, halk uyudukça arabalar , yeni yeni evler artıyor evet ;
Kimin haberi var KREDİ KARTI borçlarından ?
Karşılıksız çek miktarındaki artıştan ?
Sokakta borcu olmayan adam bulabiliyor musunuz ki refah getirdiler diyesiniz ?
Eniştem var has akplidir. Soruyorum emekli maaşın neye yetiyor ?
Çalıştırdığın dükkanın vardı , bunlar sayesinde kapattın.
Üniversite mezunu okumuş insanlara diyorum bunları ;
Rakamlar ortada , kar eden devlet kuruluşları yabancılara satıldı.
Bankaların alayı yabancılara satıldı.
Sokacak gücü olan bulduğu deliğe soktu , ama sokacak delikler bitti artık, batıyor gemi..
İnatla anlamıyor insanlar. Olay chp ye verin mhp ye verin olayı değil. Muhalefet yoksa farklı sekilde tepki koyun. ülkenin yarısı sandığa gitmesin , boş atsın , en alakasız partiye atsın.
Düzene tepki verin sadece akpye değil.
OnurÖzden
24-04-2015, 18:01
Total, Türkiye'den çekiliyor.
Total, T (http://www.dunya.com/sirketler/total-turkiyeden-cekiliyor-260314h.htm)
darkmoon
24-04-2015, 18:22
1 ayda 182 bin kişi işsiz kalmış. şimdi haberlerde izledim.
B (http://www.buguntv.com.tr/bir-ayda-182-bin-kisi-issiz-kaldi-video-11724)
lnd_samet
24-04-2015, 19:16
Bosch Ev Aletleri, T (http://www.aktifhaber.com/dunya-devi-turkiyedeki-fabrikasini-kapatiyor-1160164h.htm)
bosch ta fabrikayı taşıma kararı almış!
hsbc
total
bosch
bu ne demek farkında olmayan. olamayan ne kadar kılı tüyü varsaaaa.
lnd_samet
24-04-2015, 19:21
haa, şimdi olurmu habere bak küçük ev aletlerini kapatıyor. yerine beyaz eşya geliyor diyecekler olacak.
göerlim bakalım 6 ay sonra ne gelmiş olacak yerine.
her ülkede izlenen politika burada da yapılacak.
Thracian
24-04-2015, 21:15
Hani şu para baronları tr den çıkıyor bu hayra alamet değil
Kapalıçarşı'da esnafım. 2010 yılından beri cirolar her yıl biraz daha düşüyor. Birçok dükkan, dükkan sahibine kirayı ödeyebilmek için çalışıyor. Her geçen sene bir önceki seneyi aratıyor.
Eminimki birçok sektörde, birçok firmada varlık erimesi söz konusu. İşini yeterince profesyonelce yapmayanlar ilk kaybedenler olur.
Şu anda mesela borsayı ele alalım, dövizin, faizin, işsizliğin, enflasyonun tavan yaptığı; sanayinin, ticaretin, yabancı yatırımcı oranının taban yaptığı bir dönemde borsa şaha kalkabiliyor. Bu her ne kadar olumlu gibi gözükse de, aslında algımızla nasıl oynandığını da ortaya koyuyor. Pembe bir tablo çiziliyor. Hükümete veya herhangi bir cemaate yakınlığıyla veya bir akımın içinde son birkaç senede varlık sahibi olup ihtişamlı hayat sürenlere bakıp ekonomi yorumu yapmayın. Rakamlara ve sokaktaki kendi halindeki vatandaşın alım gücüne bakın. Harama bulaşmadan, iktidara yanaşmadan kendi emeğiyle, ticari ahlak sahibi insanların can çekişdiği bir dönemden geçiyoruz. Allah yardımcımız, hızır yoldaşımız olsun.
Canselmo
24-04-2015, 22:46
Milletin yaşantısana bakılırsa hiç kriz yokmuş gibi sıfır araçlar bmw ler mercedesler 20 lı yaşlarda adamların altında o kadar cogaldıki millet 100.000 tl lik arabadan aşşa binmez oldu .
ben 2003 yılında kadıköyde dersaneye giderken şuan oturdugum yerden yani çekmeköyden bi arkadaş geliyodu ayagında sarı balıkçı botu ve yarı dizine kadar çamur içinde..şuanda babasında mercedes s bilmemkaç kendisinde 3.20d kız kardeşinde cooper mevcut :) nasıl olduda böyle oldu? arsası olan zengin oldu sanırım 40 50 daireleri var şuanda ara sıra yolda görüyorum selamlaşıp konuşuyoruz ömrü hayatı kurtuldu şansmı güldü diyeyim yoksa başka birşeymi adını artık siz koyun.günümüzde millet benim gözlemledigim 1. arsa vs. den 2. tanıdık vasıtasıyla moron denilebilecek zekadaki insanların torpille tesadüfi biryerlere gelip yüksek ücret almalarıyla yada yandaş ayagına yatıp kıç yalamalarıyla köşe oldu
Akıl akıl adamda akıl olcak önce. Dedem kadiköyden dönüm dönüm arsa alabilecekken fikirtepeye kadar gitmiş. Soğuk olur kışın eser diye.
dedem kurtköyden 10 dönüm arsa aldı diye annanem boşanma davası açacakmış :D şimdiki halini söylemeye gerek yok :)
MuzafferKirli
25-04-2015, 00:28
2015 yılı tamamen batak geçecek, eğer bu seneyi atlatırsa coğu firmaya önümüzdeki 10 15 sene hiç birşey olmaz hesaplı giderlerse, Nakit para dönmüyor piyasada dönsede max 3-5 ..
Deli gibi iş yapan mütaahitler 5 bin liralık senetlerini ödeyemiyolar vadesi gelince, o derece piyasada para yok, adamlar ellerinde ki malı satamıyolar, satanlar parasını alamıyorlar.
Milletimiz hala uyumaya devam ediyor, bence bu dönemde riskli adımlar atanlar birkez daha düşünmeli, çalıştıgım şirket kurumsal firma olmasına rağmen bizler bile tereddütteyiz, finans müdürleriyle görüşüyoruz sürekli.
ALLAH Herkesin yardımcısı olsun bu dönemde, ama makarna kömür dağıtıyorlar sorun yok nasıl olsa, teğet geçer, kırık geçer, geçirir geçer sorun yok bizim padişahımız açısından nasıl olsa ..
free-hifi
25-04-2015, 08:24
Dün akp den siyasetçi adayı biri ile görüştüm dolar mevzusunu açtım isterse 4 lira olsun dolar borç almayın ayağınızı yorganınıza göre uzatın tl ile çalışın dedi zihniyete bak :D demekki dolar 3 ü geçecek kesin.
Thracian
25-04-2015, 09:18
Bu günlerin ana sebebini hatırlatayım. Abd 2008 krizi sonrası, her ay 150milyar dolarlık (her ay bi tr bütcesi) para basıp, abd merkezli büyük bankalara verdi. Bu paralarla ülke tahvilleri, şirket hisseleri, bireysel bankacılıkta kredi kullandırıldı. (Para basımı usd nin değerini 7 yıldır düşürdü) geçen yıl bu para basma kademeli olarak sonlandırıldı.
Yani bunya yıldır alınan kredi ve tahvillerin kârıyla beraber geri dönme zamanı geldi. En az 5 yıl bunun etkisini tüm tr yaşayacak.
Üstelik bu anlattıklarım daha şu ana kadardı. Birde bundan sonrası var. Abd faiz arttırmak istiyor. Bu da dövize etki edecek
Thracian
25-04-2015, 09:36
Birde petrol konusu var;
Ufak bir araştıfma ve analizim yapayım.
01.06.2014 - Dolar:2.10 Ham Petrol Varil:104 $ Türkiye Benzin Litresi:5.04₺
25.04.2015 - Dolar:2.70 Ham Petrol Varil 57 $ Türkiye Benzin Litresi:4.65₺
5.04/2.10=2.4$ benzinin litresi
2.7*2.4 = 6.48₺ bu günki kur ile ham petrolun 100$ üstüne çıkması halindeki fiyat
Thracian
25-04-2015, 09:42
Hani yatırım yapayım, altın mı alayım? Dolar mı alayım? Diye soran var ya GIT PETROL AL, ŞAKA DEĞİL. Şuan en büyük yatırım fırsatı, litre petrolda. Seçime kadar vaktin var.
Euro 15 ay sonra ilk kez 3 lirayı aştı - Hürriyet EKONOMİ (http://m.hurriyet.com.tr/Haber?id=28883239)
Euro olmuş 3TL. Vay anam vay :mad:
koraycano
30-04-2015, 19:39
Mercedes-Benz'in bir bayisinde satış danışmanıyım ben böyle satış görmedim :)
Kriz var deniliyor ama elimizde neredeyse satacak araba yok çok fakir memleketiz :)
TonyMontana
30-04-2015, 19:41
Bmw de oyle valaha F30 ayakkabi gibi satiyo eylule kadar araba yok diyolar :)
Tayfun.O
30-04-2015, 19:50
Kriz var ama millet krediye guveniyor,
Gecen seminerde bi konuşmacıyı dinledim, Krizi fırsata çevirmesini bilen bu krizde küçülmek yerini büyür dedi.
İnşaata dayalı büyümenin sonu geldiğinde kızılca kıyamet kopacak. Finans piyasası bitti, artık en geçerli model olan üretim piyasasına dönüyor dünya.
ghibli06
30-04-2015, 20:29
Gecen seminerde bi konuşmacıyı dinledim, Krizi fırsata çevirmesini bilen bu krizde küçülmek yerini büyür dedi.
tefecisindir büyürsün evet, 1milyonluk evi 500bine kapatırsın akıllı adam olursun, sektörde işi bilenler ödeme alamadıkları için batarken, sen cebindeki parayla 1 liralık işi 3e yaparsın paranı katlarsın, tek suçu piyasada iş yapmak olan firmalar sıkıntıya girerlerken sen temiz temiz kredi bile kullanırsın!
kriz fırsat diyenin adama ben küfür ederim, biz şantiyelerde bazen zemine dolgu yaparız, neyle biliyor musunuz?? m2 si 100 liralık taşla, çünkü kırılmıştır seçilmiştir çatlamıştır vs, sonra onu üzerine sıfırdan döşeme yaparız... bu iş onu gibi, 100 tane adam krizi 'fırsat'a çevirecek diye binlerce firma ve şahıs heder oluyor...
otomobil forumu olmamızdan da kaynaklı olarak 'şu kadar araba satıldı şu kadar ev satıldı bayilerde kuyruk var' diyoruz, geçen sene 700bin araç satıldı bunun ne kadarı acaba o kuyruk var dediğiniz araçlardır sizce? 20bin? 40 bin? hadi 100bin! eee 70 milyonluk ülkenin zengin olma kriteri bu mudur? yahu bırakın otomobili İstanbul'da otoyola sıfır o gökdelenler kaça yapılıyor? kimler alıyor kaç kişi alıyor? bu mudur ülkenin ekonomik kriterleri? bu gün ayın 30u, ay sonu dünya kadar ödeme var, para ödeyen tek Allah'ın kulu yok, işte budur gerçek ekonomi! devlete okul yapılıyor cephelerini kaplıyorum, para yok! büyük bir firmanın okulunu yapıyorum yine yok! devlete bilmem ne yapıyorum YOK YOK YOK!!! para yok arkadaşlar hayal görmeyin, piyasada gördüğünüz para, kredi parası, yani kazanılan değil geleceğinizi ipoteğe alan para ve emin olun en b.ktan ekonomide bile bulursunuz bu parayı! nerede kazanılan para alın teri emek? yarın 1 mayıs, bu ülkede başörtülüler mi ezildi yoksa emekçi kesim mi kimse bunu konuşmuyor, ağır milliyetçi adamım ağır komunist olacağım bu gidişle :)
kunteper
30-04-2015, 20:41
Bizim eski patron mu dedi acaba dedim bi anda :D
O da sirketin yuzde 25ini satti. Kriz zamaninda bu para ile daha iyi hamleler yapicagiz vsvs diyordu.
Kanka millet heryer araba diyor. Bilmiyorki dün kimse araç kiralamıyorken bugün gördüklerinin çoğu uzun dönem kiralık. Yada Alayı ödenemiyecelk kredi ile alınmış
Bugün maaş günüydü, patron Pazatesiye salladı. Allah kerim. 3 gün cepten yiyeceğiz.
halilcakir
30-04-2015, 21:37
Normal bilimsel kurallara göre kur değerlenmesi olsaydı doların zaten 10 lira yada o civarda bir şey olması gerekti arkadaşlar bunu bilen var mı aramızda?
Ülke para birimleri karşısındakiyle faiz farkı kadar değer kaybetmelidir
TR faizi - usd faizi = kaç ise yıllık
TL de o kadar değer kaybetmelidir her yıl
son 20 yıl için hesaplansa öyle bir şeye denk geliyordu yanılmıyorsam
Sonrasında ise euro ile dolar yer değiştirirken bizim gibi gelişen ülkenin yapabileceği tek şey birde içerde kaynamayıp iyice kan kaybetmemek.
Onun dışında halkın yapabileceği ise döviz geliri varsa döviz borçlanmak ki bunu yıllardır sürekli söylediler ve sanırım zaten hükümet bu konudaki politikasınıda değiştirdi düşük faiz yüksek kur olarak kamunun döviz borcunun az olmasına güvenerek.
Velhasıl kelam kıyamet kopacağını düşünüyorsanız ona göre önlem alınız şahsi fikrim.
Ben bireysel olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum sevdiklerimede fikrimi beyan ediyorum ama dinler dinlemezler yapar yapmazlar kendileri bilir.
O Dediğin %1 Kısım toplam nüfüsün
painkller
30-04-2015, 22:20
Abi hayata yeni atiliyoruz, yavas yavas biseylerin farkina variyorum ama anladigim olay su suanki trnin degeri ve turkiyenin iliskileri hic iyiye gitmiyor Ve sunuda eklemek isterim refah ve alim gucu olarak ne yazikki kendimizi kaf daginda goruyoruz fakat gotumuzdeki don krediyle borcla alinma Ve yine ekliyorum kendi baktigimiz onca yardim yaptigimiz kibris ta bile benzin, alkol vs bilimum seyler ulkemizdekiyle yari yariya fark ederken bu ne peyriz bu ne lahana tursusu diye hatalar veriyor beynim.
krizden midir bilmiyorum araştırmadım,radyoda duydum.
Deutsche Bank küçülmeye gidiyor,Almanya'da ki şubelerin bilmem kaç yüzünü kapatıp yurtdışından ise tamamen çekilme kararı almışlar.
diğer yandan reklamda adamın biri diyor ki,
akpden önce krizde tepetakla oldum sağolsun akp geldi işime dört elle sarıldım.. ( onun için herkes borç içinde)
ötekisinde kamyoncu diyor ki,
akp geldi yolları kaymak gibi yaptı. ( adamlar iyi kayıyor,kazandığım paranın çoğunu yakıta veriyorum diyemiyor)
ağlanacak hale insanın gülesi geliyor resmen, oy için yapılan reklamlar adamların vizyonunun ne kadar sığ olduğunu ortaya koyuyor.
darkmoon
30-04-2015, 23:35
siyaseti sevmem öyle bir parti fanatiğide değilim.. Bu yazdığımın siyasetlede ilgisi yok.. Bana göre ak parti artık kendini tekrara düşürdü..
reklamları bile 12 yıl önce yaptığı şeylerin tekrarı yeni bir şey yok.. yok kriz vardı 15 yıl öncesini diyor tesettürle okula giremiyordum 12 yıl öncesini diyor, yollar yapıldı hep aynı şeyler.. yeni bir şey yok.. çünkü bana göre gerkeçten son 6-7 yıldır yeni yapdıkları bir şey yok.. eski yapdıklarının hala ekmeğini yiyorlar bana göre..
facede şöyle bir resim vardı..
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/11178318_666160643489109_3136553915081944220_n.jpg ?oh=53125c740e74609ffa93753d3f088b69&oe=55D2FE40&__gda__=1439295644_51f785bc07b7abf41e06d25b1a68556 8
Yazdığım siyaset falan değildir ben fikrimi beyan ettim sadece..
darkmoon
30-04-2015, 23:36
resim facede denk geldiğim bir resimdir benle ilgisi yoktur.. onuda belirtiyim.
Bugün maaş günüydü, patron Pazatesiye salladı. Allah kerim. 3 gün cepten yiyeceğiz.
3 gün mü ben en son şubat ayının maaşını aldım.
halilcakir
01-05-2015, 00:06
3 gün mü ben en son şubat ayının maaşını aldım.
Bak bu kötü işte
Patron napıyor peki bu sırada? Ne diyor bu konuda?
ErkanCanS
01-05-2015, 00:23
tefecisindir büyürsün evet, 1milyonluk evi 500bine kapatırsın akıllı adam olursun, sektörde işi bilenler ödeme alamadıkları için batarken, sen cebindeki parayla 1 liralık işi 3e yaparsın paranı katlarsın, tek suçu piyasada iş yapmak olan firmalar sıkıntıya girerlerken sen temiz temiz kredi bile kullanırsın!
kriz fırsat diyenin adama ben küfür ederim, biz şantiyelerde bazen zemine dolgu yaparız, neyle biliyor musunuz?? m2 si 100 liralık taşla, çünkü kırılmıştır seçilmiştir çatlamıştır vs, sonra onu üzerine sıfırdan döşeme yaparız... bu iş onu gibi, 100 tane adam krizi 'fırsat'a çevirecek diye binlerce firma ve şahıs heder oluyor...
otomobil forumu olmamızdan da kaynaklı olarak 'şu kadar araba satıldı şu kadar ev satıldı bayilerde kuyruk var' diyoruz, geçen sene 700bin araç satıldı bunun ne kadarı acaba o kuyruk var dediğiniz araçlardır sizce? 20bin? 40 bin? hadi 100bin! eee 70 milyonluk ülkenin zengin olma kriteri bu mudur? yahu bırakın otomobili İstanbul'da otoyola sıfır o gökdelenler kaça yapılıyor? kimler alıyor kaç kişi alıyor? bu mudur ülkenin ekonomik kriterleri? bu gün ayın 30u, ay sonu dünya kadar ödeme var, para ödeyen tek Allah'ın kulu yok, işte budur gerçek ekonomi! devlete okul yapılıyor cephelerini kaplıyorum, para yok! büyük bir firmanın okulunu yapıyorum yine yok! devlete bilmem ne yapıyorum YOK YOK YOK!!! para yok arkadaşlar hayal görmeyin, piyasada gördüğünüz para, kredi parası, yani kazanılan değil geleceğinizi ipoteğe alan para ve emin olun en b.ktan ekonomide bile bulursunuz bu parayı! nerede kazanılan para alın teri emek? yarın 1 mayıs, bu ülkede başörtülüler mi ezildi yoksa emekçi kesim mi kimse bunu konuşmuyor, ağır milliyetçi adamım ağır komunist olacağım bu gidişle :)
Krizi fırsata çevirmek denilince neden tefecilik veya borcuna sadık kalmayan işveren-işalanlar akla geliyor ki.Benim şahsi fikrim 10 lira kazanıp her ay 5 lira mercedes taksidi ödemek yerine koy o parayı kenara ve krizde fırsatları değerlendir.Bu fırsatçılık mı ? Evet fırsatçılık.Zaten fırsatları değerlendirip bir yerlere gelmezler mi insanlar.Bazı aile dostlarımız var 25 lira para kazanıyor adam her ay 20 lirasını taksite bağlamış.Lüks evler , lüks otomobiller , lüks tatiller bilmem neler.Bazı aile dostlarımız var belki yarısını kazanıyor o paraların gayet mütevazi yaşıyorlar. Adım gibi eminim , yarın bir gün kriz olduğunu kabul edecek bu devlet yetkilileri ve ekonomi tepetaklak olacak.Bu mütavazi yaşayan adamlar bir sürü ev sahibi olacaklar. Şimdi bunlar alnının akıyla kazandığı paraları her ay doğuş grubuna yada mengerlere vermiyorlar diye suçlu mu oldular.
Ayrıca bu ülkede başörtülülerde ezildi işçilerde. Lakin birini devlet yapıyor diğerini şahıslar. Şahsen devlet memurlarının çok çok ezildiğini düşünmüyorum özel sektöre nazaran. Ayrıca başörtülülerin eğitim gibi temel bir hakkını devlet gasp ettiği için ya işçi oluyorlardı ya ev hanımı. Yani dolaylı olarak her türlü ezilmiş oluyor bu kesim. Hatta nasıl bir hırsa kapılmışlarsa sadece başını kapatan bireyi değil kocasını , oğlunu kardeşini de devlet tanımıyordu.Neden ? İrtica. Ben irticanın anlamını bilmiyorken beni askeri liseye almamışlardı mesela :) Aynı devlet beni er olarak askere çağıracaktı. Er olarak irtica faaliyetlerine giremem çünkü.
Tayfun.O
01-05-2015, 00:29
Bizim eski patron mu dedi acaba dedim bi anda :D
O da sirketin yuzde 25ini satti. Kriz zamaninda bu para ile daha iyi hamleler yapicagiz vsvs diyordu.
Rönesans adında bir sirket inşaat a baya baya öncü Türkiye de y.dışına açılmış bir firma,
@ghibli06
konuşmacı konuşmasında kriz için sizi öldürmeyen güçlenir diye ekledi,
Iyi bir stratejiniz olursa krizden rahat bir sekilde çıkarsınız
diye ekledi
kriz zaten her 6 yılda bir geliyor biz alıştık artık dedi
Kriz gelmeden önce hazırlıklı olunmalı vs dedi
Kriz esnasında rakiplerden farklı olarak büyürsünüz dedi
Aslında iyi seyler söyledi kriz zamanı çok açılırsanız batarsiniz dedi
Konuşması tam aktaramadim unuttugum bazi kısımları var konuşmasının kaydını bulabilirsem atarim buraya,
Konuşmacı ufak sirketler için konusmadi kendi denginde ki sirketler için söylüyordu
ghibli06
01-05-2015, 05:39
Rönesans adında bir sirket inşaat a baya baya öncü Türkiye de y.dışına açılmış bir firma,
@ghibli06
konuşmacı konuşmasında kriz için sizi öldürmeyen güçlenir diye ekledi,
Iyi bir stratejiniz olursa krizden rahat bir sekilde çıkarsınız
diye ekledi
kriz zaten her 6 yılda bir geliyor biz alıştık artık dedi
Kriz gelmeden önce hazırlıklı olunmalı vs dedi
Kriz esnasında rakiplerden farklı olarak büyürsünüz dedi
Aslında iyi seyler söyledi kriz zamanı çok açılırsanız batarsiniz dedi
Konuşması tam aktaramadim unuttugum bazi kısımları var konuşmasının kaydını bulabilirsem atarim buraya,
Konuşmacı ufak sirketler için konusmadi kendi denginde ki sirketler için söylüyordu
Rönesans'ın patronu parayı yurt dışında kazandı sonra geldi TR ye AVM ler yaptı kendine şimdi de başkanlık sarayını yapıyor, kriz bu adamı büyütür elbette :)
bakın arkadaşlar anlaşılmayan nokta şu, krizde 'büyümenin' yolu cebinde PARA olmasıdır, cebinde para olan adamın da büyümek için krize zaten ihtiyacı olmaz... normalde büyüyemeyen ama krizde büyüyen kişi-firmaların yaptıkları işler bellidir şimdi yok harcamasını azaltır güçlü olur vs demeye gerek yok, krizde milletin malını haraç mezat satın alırım 4-5 sene sonra 3-4 katına satarım zihniyeti benim gözümde aşağılık bir düşüncedir, buyur gir sektöre 10 sene adam gibi iş yap bakalım o parayı kazanabiliyor musun? bedavadan para kazanmaksa amaç, krizi beklemeye gerek yok zaten...
ben örtülü bacımız mı ezildi işçi mi derken olayı hemen farklı yerlere çekiyorsunuz, başörtüsü için bir sürü düzenleme getirildi, peki ya kriz olursa halk ne yapar diye 1 tane düzenleme söyleyin bana? C.başkanı kriz var dedi bunun ötesi var mı?2008 deki gibi krediler çağrılmaya başlanacak düzenleme var mı? YOK... devlet para ödüyor mu? HAYIR... sıkıntıya düşen firmalara sıfır faizli kredi çıkartmışlardı o zaman ama vergi-sgk vs borcun olmayacaktı olursa devlet önce kapatıyordu, hani nerede vatandaşı düşünen?
bu ülke memurları sayesinde adam yetiştirir, devleti işletir, kurumları çalıştırır... ama o ülke özel sektör sayesinde ilerler zenginleşir bunu unutmayın, kriz olduğunda öğretmenin doktorun askerin polisin maaşları zamanında ve de tam yatmaya devam eder, bankalar kurumsaldan bireysel müşterilere dönüş yapar para satmak için, kriz sebebiyle otomobil firmaları inanılmaz indirimler yaparlar etraf sıfır araçlarla dolmaya başlar, ev fiyatları düşer vs... üniversitelerde mikro-makro ekonomi dersleri alın ve de iyi özümseyin derim... yazılanları okudukça mikro düşünüp makro yorum yapan çok kişi çıkıyor, bir gün devlet memurlarının maaşını ödeyemezse işte o zaman Yunanistan gibi oluruz bazılarının da aklı başına o alamadıkları 1-2 maaşla gelir belki...
onn_dear
01-05-2015, 06:36
Krizi fırsata çevirmek denilince neden tefecilik veya borcuna sadık kalmayan işveren-işalanlar akla geliyor ki.Benim şahsi fikrim 10 lira kazanıp her ay 5 lira mercedes taksidi ödemek yerine koy o parayı kenara ve krizde fırsatları değerlendir.Bu fırsatçılık mı ? Evet fırsatçılık.Zaten fırsatları değerlendirip bir yerlere gelmezler mi insanlar.Bazı aile dostlarımız var 25 lira para kazanıyor adam her ay 20 lirasını taksite bağlamış.Lüks evler , lüks otomobiller , lüks tatiller bilmem neler.Bazı aile dostlarımız var belki yarısını kazanıyor o paraların gayet mütevazi yaşıyorlar. Adım gibi eminim , yarın bir gün kriz olduğunu kabul edecek bu devlet yetkilileri ve ekonomi tepetaklak olacak.Bu mütavazi yaşayan adamlar bir sürü ev sahibi olacaklar. Şimdi bunlar alnının akıyla kazandığı paraları her ay doğuş grubuna yada mengerlere vermiyorlar diye suçlu mu oldular.
Ayrıca bu ülkede başörtülülerde ezildi işçilerde. Lakin birini devlet yapıyor diğerini şahıslar. Şahsen devlet memurlarının çok çok ezildiğini düşünmüyorum özel sektöre nazaran. Ayrıca başörtülülerin eğitim gibi temel bir hakkını devlet gasp ettiği için ya işçi oluyorlardı ya ev hanımı. Yani dolaylı olarak her türlü ezilmiş oluyor bu kesim. Hatta nasıl bir hırsa kapılmışlarsa sadece başını kapatan bireyi değil kocasını , oğlunu kardeşini de devlet tanımıyordu.Neden ? İrtica. Ben irticanın anlamını bilmiyorken beni askeri liseye almamışlardı mesela :) Aynı devlet beni er olarak askere çağıracaktı. Er olarak irtica faaliyetlerine giremem çünkü.
21 yaşındasın ekonomi konuşuyorsun, lafına itiraz ettiğin adam 40 yaşında, senin yaşın kadar hayat tecrübesi var
ghibli06
01-05-2015, 06:51
21 yaşındasın ekonomi konuşuyorsun, lafına itiraz ettiğin adam 40 yaşında, senin yaşın kadar hayat tecrübesi var
son 10 yıldır bu ülkede her şey klişelerle yürütülmeye çalışılıyor... krizin fırsat olduğu sözü 30 lu yıllardan beri Amerika'da söylenir, aslen bireyi şirketi değil de ülkeleri kapsar... bir ülke krize girerse onun üretemediklerini başka bir ülke üreterek hem para kazanır hem o boşluğu doldurur, ama işte bunu birileri kafamıza 'az harcayın ekonomik kriz olursa düşeş ev-araba bulur alırsın' diye sokuyor, bazıları da bunu gerçek zannediyor, alınacak 1 ev 1 araba ile ekonominin kurtulduğunu kendilerinin de zengin olduklarını zannediyorlar... bilmiyorlar ki; cebinde USD olan adam kur arttı ben zenginleştim diye sevinirken, oturduğu evin kombisini USD ile getirip borçlanan adam batıyor, sen keyfini sürüyorsun... o battı bu sıkıntıya girdi peki öğrenci nesil ne iş yapacak? kim onları işe alacak? herkes Milli Kütüphane'de memur olunca devlet onlara maaş ödeyecek VERGİ yi kimden alacak? neyse sabah sabah kimsenin moralini bozmayım, ülkeden bu kadar bihaber nesli görünce üzülüyorum sadece...
hakotech
01-05-2015, 06:55
Allah c.c zenginin de,fakirin de, orta gelirlinin de, beyazın da,zencinin de yardımcısı olsun..
Valla bu kriz nasıl var anlamıyorum lapseki gelibolu arasına köprü yapılacağı için millet arsa alma kuyruğuna girdi resmen tr nin her yerinden insan geliyor bizim de Yerlerimiz var satılık olmamasına rağmen gün de en az 2 kişi gelip satın almak istiyor hem de 2 sene önce verilen değerinin 5 katı fazlasına burdaki tüm emlakçılar zengin oldu. 1 milyoncular gibi emlakcilar türedi her yerde valla millette para var bence sadece saklıyor
ghibli06
01-05-2015, 07:16
Valla bu kriz nasıl var anlamıyorum lapseki gelibolu arasına köprü yapılacağı için millet arsa alma kuyruğuna girdi resmen tr nin her yerinden insan geliyor bizim de Yerlerimiz var satılık olmamasına rağmen gün de en az 2 kişi gelip satın almak istiyor hem de 2 sene önce verilen değerinin 5 katı fazlasına burdaki tüm emlakçılar zengin oldu. 1 milyoncular gibi emlakcilar türedi her yerde valla millette para var bence sadece saklıyor
hocam bu tipler her dönem her ülkede olabilir... sokağındaki bakkal, okulun karşısındaki kırtasiyeci, mahalledeki hırdavatçı zenginleşip buraları alabiliyorsa işte o zaman dersin ki bunlar iyi para kazanıyor... dünya 5 almak için anında nakit sıcak ama kirli 1-2 lira verebileceklerle dolu...
kardeş yazdığın yaş doğru ise, askeri lise sınavına 15 yaşında girmen gerekiyordu, 15 yaş ise 2009 yılına denk geliyor; senin o dediğin olaylar 2006 dan önce olan olaylar seni istemene ve sınavda başarılı olmana rağmen mi almadılar askeri liseye?
http://img-3.onedio.com/img/719/bound/2r0/5533b8e053ecd72e2d1f4d53.webp
şimdi hükümet ve destekçileri her fırsatta kaynağını, nasıl olacağını, gerçekleşmeyecek vaatler verdiklerini söylüyor muhalefetin ama şöyle de bir tablo var ki "onlar konuşur akp yapar" sloganına pek uymuyor.
yucelebeci
01-05-2015, 09:11
Yurda istenilen miktarda nakit giri (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28882410.asp)
Krizi fırsata çevireceklerin nakitide geldi, zamanlama güzel, şimdi bu nerden hangi yollarla kazanıldığı belli olmayan paralarla kim bilir hangi zor duruma düşürdükleri şirketlere çökecekler
vectra-tuner
01-05-2015, 11:43
Gelişmekte olan tüm ülkeler Amerika'nın krize girmesi ardından sıcak para bolluğunu yaşadı., İnsanlar çok daha kolay krediye ulaştılar ve harcamalar da aşırı derecede arttı.
Bu durum bize has değil tüm gelişmekte olan ülkelerde zenginlik olarak algılandı. Fed faizleri sıfırlayınca birde üstüne tonla para basınca bizim gibi ülkere bol bol döviz girişi oldu ve Usd
otomatik olarak düştü., Bu da sanki milli gelir artmış gibi bir izlenim yarattı bizde., Birde üstüne özelliştirmeler vs. eklenince....
Sorun şu ; Türkiye eğer bu kadar borcu yaparken eğer bu paraları Tatil,Cep telefonu,Lüx otomobil gibi yerler yerine üretime dayalı fabrikalara yatırsaydı bugün hiçbir sorun yoktu.,
Netice itibari ile Türkiye Yunanistandan beter aslında., Usd arttıkça milli gelir düşüyor gibi gözüküyor ama aslında hiç artmamıştı.
Bol para dönemimde Güney Kore üretim yönünden kendisini çok geliştirdi, Sadece Samsungun ihracatı (Elektronik) 185 milyar usd., Yani tüm Türkiye'nin ihracatından fazla.
Şimdi ne olucak? Şu anda yaşanan reel sektör krizi (Karşılıksız çekler, Ciro düşmesi,İşsizlik gibi)... Bunun bir sonrası da Finansal kriz (İşsizlik sonucu Bankalara intikal etmesi ve kredilerin ödenmemesi)
Ve ayrıca 1994-2001 krizi arasında büyük bir fark var, O zaman insanlar borçlu değillerdi., Krizden çıkabilmek için harcama yapmak gerekir... Şimdi herkes gırtlağına kadar borçlu.,
Mevcut talan sistemini hak etmeyen insanların borçla büyük imkanlara kavuşması vs. yani işin siyasi boyutuna girmek istemiyorum.
Sonuç olarak yine Atatürk'ün harika bir sözü : "Üretmeden tüketen toplumlar önce hasiyetini sonra Vatanını kaybeder" sözü sanırım açıklıyor.
daha önce de yazdım,
sokakta gördüğünüz araçlara yada milletin elinde gördüğünüz telefonlar ile ekonomiyi, alım gücünü kıyaslarsanız hata yaparsınız.
eğer insanlar bunları (otomobillerde en azından 2. elleri ) ve diğer ihtiyaçlarını peşin para ile alabiliyorlar ise o zaman alım gücü ve refah arttı diyebilirsiniz.
bunları geçtim, eğer insanlar şu anda olduğu gibi domatesi bile kredi kartı ile alıyorsa kimse alım gücünden bahsetmesin.
insanlar karta o kadar bağımlı olmuşlar ki,
Tr'de yaptığım alışverişlerde kasada adama nakit deyince gözleri yerinden fırlıyor.
cari açık hala yükseliyor,
ithalat yüksek ama ihracat düşük.
sokak yalan söyleyebilir olmayan paralarla dönen piyasalardan dolayı ama rakamlar yalan söylemez.
Şu yazı birçok soruya cevap veriyor. Okuyunca ne kadar yanlış adımlar atıldığını görürsünüz.
Para nas (http://blog.milliyet.com.tr/para-nasil-batirilir-anlatayim/Blog/?BlogNo=398856)
ErkanCanS
01-05-2015, 12:52
Ekonomi bakanı 54 yaşında , Maliye bakanı 48 yaşında , Başbakan 56 yaşında , Cumhurbaşkanı 61 yaşında.Sizin mantığınıza göre bu forumda 60+ biri varsa onu çağıralım o yazsın çizsin burda.Kimse de onun lafına itiraz edemesin. Bu arada abinin dediği makro ekonomi , mikro ekonomi derslerini başarıyla geçtim.Bunun yanında ekonomi ile ilgili olarak işletme,iktisat, iktisatçılar için matematik , muhasebe 1 -2 , makro iktisat 2 , işletme yönetimi , kamu maliyesi , maliye araştırma yöntemleri , iktisadi düşünceler tarihi , mali tablolar analizi , maliye teorisi dersleri aldım. Bilgim olmayan konulara yazmak için yazmıyorum zaten..
kardeş yazdığın yaş doğru ise, askeri lise sınavına 15 yaşında girmen gerekiyordu, 15 yaş ise 2009 yılına denk geliyor; senin o dediğin olaylar 2006 dan önce olan olaylar seni istemene ve sınavda başarılı olmana rağmen mi almadılar askeri liseye?
Ben 2011 senesinde şifreli ygs sınavında bulundum :) 2007 oluyor heralde. Sınavda başarılı oldum.Mülakatta soruları bildim ama geçemedim.Dosyadaki fotoda annemin başı kapalıydı. Hatta ilk türk devletini sormuşlardı. Bir tane kadın rütbeli kılık kıyafet devrimini anlattı bana. O an anladım zaten :)
vectra-tuner
01-05-2015, 12:59
Ekonomi bakanı 54 yaşında , Maliye bakanı 48 yaşında , Başbakan 56 yaşında , Cumhurbaşkanı 61 yaşında.Sizin mantığınıza göre bu forumda 60+ biri varsa onu çağıralım o yazsın çizsin burda.Kimse de onun lafına itiraz edemesin. Bu arada abinin dediği makro ekonomi , mikro ekonomi derslerini başarıyla geçtim.Bunun yanında ekonomi ile ilgili olarak işletme,iktisat, iktisatçılar için matematik , muhasebe 1 -2 , makro iktisat 2 , işletme yönetimi , kamu maliyesi , maliye araştırma yöntemleri , iktisadi düşünceler tarihi , mali tablolar analizi , maliye teorisi dersleri aldım. Bilgim olmayan konulara yazmak için yazmıyorum zaten..
Ben 2011 senesinde şifreli ygs sınavında bulundum :) 2007 oluyor heralde. Sınavda başarılı oldum.Mülakatta soruları bildim ama geçemedim.Dosyadaki fotoda annemin başı kapalıydı. Hatta ilk türk devletini sormuşlardı. Bir tane kadın rütbeli kılık kıyafet devrimini anlattı bana. O an anladım zaten :)
Yani burdan çıkan sonuç ; Annenizin başı örtülü olduğu için mi sorun yaşamanız? Bunu da mevcut iktidar dışındaki partiler vs. yüzünden olduğu sanırım , Tek sorun bu ise ; Bende sağ görüşlüyüm ama şu anda başımızdakilerin Müslüman olduklarını şahsen düşünmüyorum, Çünki Rahmetimiz gazabımızı aşacak diyen bir liderimiz var... (Bu bizzat Allah cc. Sözü)
Peygamber kibre kapıldı biz kapılmadık diyenler, Kul hakkı mesela , Allah'ın hiçbir şekilde affetmeyeciği hususlardan birisi.... Kuranı kerim ile dalga geçen şahısı bizzat korumasına alan bir lider.., Daha pekçok şey var, Olay şu İslamiyet kişiliksiz insanlar tarafından kullanımlası ve siyasete alet edilmesi...
ErkanCanS
01-05-2015, 13:22
son 10 yıldır bu ülkede her şey klişelerle yürütülmeye çalışılıyor... krizin fırsat olduğu sözü 30 lu yıllardan beri Amerika'da söylenir, aslen bireyi şirketi değil de ülkeleri kapsar... bir ülke krize girerse onun üretemediklerini başka bir ülke üreterek hem para kazanır hem o boşluğu doldurur, ama işte bunu birileri kafamıza 'az harcayın ekonomik kriz olursa düşeş ev-araba bulur alırsın' diye sokuyor, bazıları da bunu gerçek zannediyor, alınacak 1 ev 1 araba ile ekonominin kurtulduğunu kendilerinin de zengin olduklarını zannediyorlar... bilmiyorlar ki; cebinde USD olan adam kur arttı ben zenginleştim diye sevinirken, oturduğu evin kombisini USD ile getirip borçlanan adam batıyor, sen keyfini sürüyorsun... o battı bu sıkıntıya girdi peki öğrenci nesil ne iş yapacak? kim onları işe alacak? herkes Milli Kütüphane'de memur olunca devlet onlara maaş ödeyecek VERGİ yi kimden alacak? neyse sabah sabah kimsenin moralini bozmayım, ülkeden bu kadar bihaber nesli görünce üzülüyorum sadece...
Ben postumu bireyler için yazdım. Tasarruf etmek iş yapmamak , borcunu ödememek değildir. Dediğim çok basit. Doların 2.7 Euronun 3 lira olduğu bir ekonomide lüks harcamalarını kısan biri suçlu mu oluyor onu anlamadım. Kazandığı parayı lüks otomobile vermeyen birinin , krizde 500 liralık evi 250 liraya almaya hakkı yok mu. Değerinin altına satılan bir malı alırken yok kardeşim bu arabanın ederi 90 değil 110 lira , sen ilanı az paraya koymuşsun al sana 110 lira diyen var mı ? Varsa gerçekten helal olsun.
Kriz durumlarında bireylerin ekonomiyi canlandırma gibi bir görevi yok zaten ülkeyi yönetenlerin görevi o. Sistemin yaptığı hataları bireylere yüklemek anlamsız geliyor bana. O 1 ev 1 araba alan adam ekonomiyi kurtarıcam diye almıyor onları yada zengin oldum diye. Bana üniversitede gösterilen ekonomi derslerinin hiç birinde tasarruf ekonominin başlıca unsuru olmadı.Arz - Talep fonksiyonları ve ekonomiyi etkileyen faktörler doğrultusunda tasarruf eğrisi yer değiştirir.Bir etki sonucu tepki oluyor yani. Saçma sapan para harcayan adamların yüzünden tepetaklak olan ekonomilerde parasını harcamayanlar suçlu oluyor bu garip geldi bana :)
darkmoon
01-05-2015, 13:34
bizim işimiz bu tarla arsa fabrika benzinlik alım satımı v.b o dediğin insanlar sokakdaki ahmet efendi mehmet efendi değil en azından çoğu değil..
onu ekonomiye endeksleme o yüzden.. fazla detaya girmiycem ama Allah göstermesin Allah korusun ekonomik açıdan ülke dibe vurursa batarsa inan o toprak satışında gene patlama olur gene kim alıyor bu krizde dersin..
ErkanCanS
01-05-2015, 13:34
Yani burdan çıkan sonuç ; Annenizin başı örtülü olduğu için mi sorun yaşamanız? Bunu da mevcut iktidar dışındaki partiler vs. yüzünden olduğu sanırım , Tek sorun bu ise ; Bende sağ görüşlüyüm ama şu anda başımızdakilerin Müslüman olduklarını şahsen düşünmüyorum, Çünki Rahmetimiz gazabımızı aşacak diyen bir liderimiz var... (Bu bizzat Allah cc. Sözü)
Peygamber kibre kapıldı biz kapılmadık diyenler, Kul hakkı mesela , Allah'ın hiçbir şekilde affetmeyeciği hususlardan birisi.... Kuranı kerim ile dalga geçen şahısı bizzat korumasına alan bir lider.., Daha pekçok şey var, Olay şu İslamiyet kişiliksiz insanlar tarafından kullanımlası ve siyasete alet edilmesi...
Ben ilkokulu paralel dedikleri cemaatin okulunda okudum.Gerçi yedinci sınıfta attılar beni ama okumuş bulundum yani :) Yine aynı cemaatin dershanesine gittim lise ve ilkokulda ikişer sene. Mevzu eskilerin yaptığı hukuksuzluk değil. Mesela şimdi de hiçbir devlet dairelerine giremiyorum. Sınıf arkadaşlarım seneye idari hakimlik veya Kpss kurslarına başlayacak.Ben umutsuz vaka olarak hiç araştırmadım bile bu kursları.Bu sınavlardan en yüksek puanı yapsam bile almayacaklar beni :)
Ben ilkokulu paralel dedikleri cemaatin okulunda okudum.Gerçi yedinci sınıfta attılar beni ama okumuş bulundum yani :) Yine aynı cemaatin dershanesine gittim lise ve ilkokulda ikişer sene. Mevzu eskilerin yaptığı hukuksuzluk değil. Mesela şimdi de hiçbir devlet dairelerine giremiyorum. Sınıf arkadaşlarım seneye idari hakimlik veya Kpss kurslarına başlayacak.Ben umutsuz vaka olarak hiç araştırmadım bile bu kursları.Bu sınavlardan en yüksek puanı yapsam bile almayacaklar beni :)
Yahu afedersin ama gitmeseydin o zaman o okullara ? Baska okullarda okusaydin baska dersaneye gitseydin. Okul mu yok dersanemi yok ?
Veyahut madem o kadar basarili birisin is bulursun sen kendine icin rahat olsun. Sen kendi kendine kendini otekilestirip ustune otekilestirildik diyosun.
Ayriyetten simdi aklima geldi ileroye donuk dusundugunde aldigin diplomalar herzaman onemlidir. Sorsaydin ailene ben ilerde sorun yasamicakmiyim vs vs gibisine tedbirini alsaydin,sen de bi bireysin neticede ailen ne derse onu yapmakla mukellef degilsin ki burasi uymuyo bana dersin gitmessin olur biter. Cok guzel okullarda okudum ama liseyi aksam lisesinde bitirdim. Uni basladim 3. Sene biraktim vs vs ama gidipte kimseye serzeniste bulunmuyorum kendi itligim pustlugum haylazligimdi. He jsimgucumde tok bu arada. Is bulucambiyere gidicem giricem diyede hickimsenin tarafini tutamam tutmicamda.
doncarlo
01-05-2015, 14:13
Erkan kardeş olayı bireysel değilde toplumsal düşünmek gerek.Elinde parası olan için kriz elbette fırsattır.Ama asıl soru paranın kimin elinde olduğu ile ilgili zaten.
Babamin bi lafiyla son postumu arip kaciyorum.
Ipin ucu puştun elinde der.(genellemedir)
Cikarilacak sonuc,zor gunler bizi bekler.
ErkanCanS
01-05-2015, 14:34
Yahu afedersin ama gitmeseydin o zaman o okullara ? Baska okullarda okusaydin baska dersaneye gitseydin. Okul mu yok dersanemi yok ?
Veyahut madem o kadar basarili birisin is bulursun sen kendine icin rahat olsun. Sen kendi kendine kendini otekilestirip ustune otekilestirildik diyosun.
7 yaşında bir çocuk ne cemaatten anlar ne paralelden. Aklım ermeye başlayınca da şutladılar zaten. Dershane konusunda da bulunduğum yerdeki en iyi dershaneyi seçtim. Bunun açıklamasını yapmak bile saçmalık. Kime göre neye göre ötekileştirmişim kendimi ? Oturduğum yerde bütün dershanelerin şubesi vardı en kalabalık olan benim gittiğimdi. Hepsininde farklı yapısı vardı. Sizden olmayan ötekiyse diğerine göre de siz ötekisiniz.Bu işin sonu gelmez.Kaldı ki bir okula yada dershaneye giderken sana yada devlete sormam mı gerekir. O dershanenin içinde %10 bile değildir o cemaat mensubu kişi sayısı. Bu söylediklerinle başımızdakilerden bir farkın yok.Onlarda yapmasaydın etmeseydin edebiyatı yapıyorlar.İnsanların fişlenmesine bu gözle bakan zihniyetler yüzünden bu adamlar hükümette , bu zihniyetler yüzünden de hükümeti kaybedecekler. Gerçi senin için rahattır nede olsa davulun sesi uzaktan hoş gelir.
7 yaşında bir çocuk ne cemaatten anlar ne paralelden. Aklım ermeye başlayınca da şutladılar zaten. Dershane konusunda da bulunduğum yerdeki en iyi dershaneyi seçtim. Bunun açıklamasını yapmak bile saçmalık. Kime göre neye göre ötekileştirmişim kendimi ? Oturduğum yerde bütün dershanelerin şubesi vardı en kalabalık olan benim gittiğimdi. Hepsininde farklı yapısı vardı. Sizden olmayan ötekiyse diğerine göre de siz ötekisiniz.Bu işin sonu gelmez.Kaldı ki bir okula yada dershaneye giderken sana yada devlete sormam mı gerekir. O dershanenin içinde %10 bile değildir o cemaat mensubu kişi sayısı. Bu söylediklerinle başımızdakilerden bir farkın yok.Onlarda yapmasaydın etmeseydin edebiyatı yapıyorlar.İnsanların fişlenmesine bu gözle bakan zihniyetler yüzünden bu adamlar hükümette , bu zihniyetler yüzünden de hükümeti kaybedecekler. Gerçi senin için rahattır nede olsa davulun sesi uzaktan hoş gelir.
valla bana davul 3bir yerde 2ülke 3farklı bölgede çalıyo sana nasıl bilmiyorum ama. 34-35 BosnaHersek.
7yaşında farketmedim bilmedim diyipte sonrasında dersaneye gitmekte manidarmış kardeş hayatında başarılar dilerim.Benim bildiğim tek fiş var o da alışverişlerde kullanılması zorunlu vergi kaçırmamk için olan.
yazdıklarımdan gidipte biyere giderken sanamı sorcam devlete mi sorcam diiyip oncesinde devlete giydirmende manidar olmuş :D demekki sorcakmışssın devlet babaya.
demek ki anlık hökümetlerin,anlık ideolojinin peşinden gitmeyip kendi yağında(bilgiğin gibi,istediğin gibi) yaşayacakmışssın.+ olarak savunuyosanda şuanki hükümeti veya onların tabiriyle paraleli serzenişinin bir manası yok.
1gün bir takım yener 1gün bir takım . FairPlay.
konuyu bireyselliştirmiş gibi olmasın ama sende çok bahtsızmışsın. şu 17-25 aralık olayları olmasaydı gemini yürütürdün de neyse işte. kısmetten öte yol yok. ayrıca bi taraftan ekranı darmadağın olan telefonumdan bmw 320i ed mi octavia combilere bakarken "-ulan ben bi şey (s:Dk) alamam" deyip kapatıyorum. Neden millette para olmadığı satışlardan belli.
ErkanCanS
01-05-2015, 15:19
Şimdi sana dershaneyle - okulun arasındaki farkları mı anlatayım. Yoksa 1999 yılında hükümette kimin olduğundan mı ? Kimi savunduğumu kimi eleştirdiğimi bile anlayamamışsın bu benim için iyi birşey. Hoşuma giden şeyleri beğendim derim , hoşuma gitmeyen şeyleri de eleştiririm. Bir yere körü körüne bağlı olmak , taraftarlık yapmak iyi birşey değil. Ben yasalar içerisinde yaptığım birşeyi devlete sormak zorunda değilim. Devleti eleştirmekte hakkım. Sonuçta devlet millet için vardır değil mi .Bu arada o söylediğin takımların ikisininde kadrosunda yokum ben. Tribünden maçı izliyorum.Her iki tarafada yeri gelince söverim.Bir postumla akp li , başka postumla cemaatçi ,başka konularda da milliyetçi oluyorum zaten.Kimine göre yanar dönerlik kimine göre objektifliktir bu. Senin gibi insanlar hayatı takımlaşmaktan ibaret biliyorlar sonrada yok bize böyle yaptılar şöyle ettiler.Bu hayatı takım oyunu olarak görüyorsan ve buna rağmen şikayet ediyorsan komik duruma düşersin.Manisasporun Barcelonayı eleştirmesi gibi oluyor bu çünkü.
Ekonomik Kriz varmı? sorusundan buralara nasıl geldiniz amk gazetesi...
Kriz varmı? Tabiki var. Çözüm varmı? Tabiki var,,, ama o bile sancılı bir süreç. Krizi bu hükümetmi çıkardı? Tabiki hayır,,, sadece var olan ve dünyada başlayan kriz dalgasını ülkesinde sönümleyemedi. Yani krizi iyi yönetemedi hatta altına odun bile sürdü.
Konulara bu açıdan bakmak lazım.
Şimdi sana dershaneyle - okulun arasındaki farkları mı anlatayım. Yoksa 1999 yılında hükümette kimin olduğundan mı ? Kimi savunduğumu kimi eleştirdiğimi bile anlayamamışsın bu benim için iyi birşey. Hoşuma giden şeyleri beğendim derim , hoşuma gitmeyen şeyleri de eleştiririm. Bir yere körü körüne bağlı olmak , taraftarlık yapmak iyi birşey değil. Ben yasalar içerisinde yaptığım birşeyi devlete sormak zorunda değilim. Devleti eleştirmekte hakkım. Sonuçta devlet millet için vardır değil mi .Bu arada o söylediğin takımların ikisininde kadrosunda yokum ben. Tribünden maçı izliyorum.Her iki tarafada yeri gelince söverim.Bir postumla akp li , başka postumla cemaatçi ,başka konularda da milliyetçi oluyorum zaten.Kimine göre yanar dönerlik kimine göre objektifliktir bu. Senin gibi insanlar hayatı takımlaşmaktan ibaret biliyorlar sonrada yok bize böyle yaptılar şöyle ettiler.Bu hayatı takım oyunu olarak görüyorsan ve buna rağmen şikayet ediyorsan komik duruma düşersin.Manisasporun Barcelonayı eleştirmesi gibi oluyor bu çünkü.
3 4 postta beni taniyip zihnimi okuman. Ustune zeytinyagi gibi yukari cikman cok manidar olmus. Valla bana gore objektiflik senin konustugun gibi olmuyo isini gelirse boyleyim isine gelirse soyleyim durumu yanardonerligin daniskasidir. Ilk attigin postlarda da bunu zaten kendi kendine dile getirdin.
Kusura bakmayasin aglamayana meme yok git o zaman kardesim 99da dersanayemi gitmisin nereye gittiysen onlarin kurumlarinda calis.
2ucu boklu degnek denem bisey var bilirmisin bilmiyorum.
Ya da yukari tukursem biyik vsvs.
Ama sen yerde tezegi gorup ,ustune basip sora ayagim pislendi diyemessin. Ya ustunden atlayip gecicen,ya da mizmizlanmican. 99 vs fln birak bunlari .
İstikrar, istikrar, istikrar naralarını atmıyor mu bu aralar biri!leri ? Atamıyor sanırım. :)
ErkanCanS
01-05-2015, 16:17
Sana gore birini ya seveceksin yada nefret edeceksin yani oyle mi ? Yada hayatini bir takim gorusler altinda kisitlayacaksin.En basarali dershaneye gitmek varken , onlarin gorusu cok aykiri ben baska biyere gideyim diyeceksin. Demek istedigim su : boyle bazi kurumlara giden her insan oralarin goruslerini benimsemis olmuyor.Hatta cogu olmuyor.Bu isler sirayla olur.Once solcular sonra paralelciler sonra milliyetciler boyle gidecek.Solcular fislenirken cemaatciler sesini cikarmadi.cemaatciler fislenirken digerleri ses etmedi.milliyetciler fislenirkende kimse ses etmicek.Neden cunku senin gibi dusundukleri icin.Fairplay. Bu isin sonu yok.Benimde is bulmak gibi bi kaygim yok cok sukur.Ben bazi haksizliklara ses cikarilmasi taraftariyim.Bunu yaziyorum akp dusmani oluyorum tezegin icine batmis oluyorum , bas ortusunu yazinca akpli oluyorum.Bu isin yanardonerlikle alakasi yok.Destek verdigim bir orgut bir partide yok.Ben sadece muhalif bir vatandasim.Kendi goruslerime ters dusen herseye muhalif olurum.Sen bana ister yanardoner de ister baska bisey.Herkes herkes hakkinda birseyler der ama devlet hic bir zaman vatandas fislememeli.Basikapalisini da akepelisinide devrimcisinide solcusunuda.Siz zamaninda yaptiniz sira bizdeyle bu islerin sonu bitmeyecek.Boyle dusunen adamida tanimama gerek yok zaten.
darkmoon
01-05-2015, 16:23
2006 dan sonra 2007 diyelim bence bana göre mevcut hükümet düşüşe geçmişdir.. satılıcak özelliştirilicek bir şeyde kalmadı.. zaten reklamlarına bakın hep 2006 dan önce yaptıkları şeyleri anlatıyorlar yol yapdık ,okullara başörtülükardeşlerimiz girdi, ekonomi kötüydü biz düzelttik kaldıki oda derviş programıydı..
şimdi bana göre yastık altından gelen para yastık altına geri dönmeye başladı çünkü piyasalara güven azaldı..işsizlik sayısında patlama var.. ssk'sız çalışan sayısında patlama var..
birde yabancı yatırımcı girer çıkar ama bu ekonomide son şahısa ciddi bir fayda sağlamaz.. katarlı körfez sermayesi gelir yatırım yapar sallıyorum 5 milyar dolar verir bunun sana bana üreticiye tüketiciye geri dönüşümü varmı.. iyi yanı dolar yükselmez devamlı sıcak para piyasalara akıtılabilinir merkez bankası güçlü gözükür ekonomi iyi gibi görünür ama tekrar ediyim size bize faydası varmı yok kendimizi kandırırız..
emekli ne kadar alıyor asgari ücret ne kadar işsiz sayısı kaçdır..
Albert Camusun bir lafı varya "Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın." emeklimize bakın nasıl rahmet ediyorlarsa ülkemizin durumu odur...
mert_can 41
01-05-2015, 19:05
Sana gore birini ya seveceksin yada nefret edeceksin yani oyle mi ? Yada hayatini bir takim gorusler altinda kisitlayacaksin.En basarali dershaneye gitmek varken , onlarin gorusu cok aykiri ben baska biyere gideyim diyeceksin. Demek istedigim su : boyle bazi kurumlara giden her insan oralarin goruslerini benimsemis olmuyor.Hatta cogu olmuyor.Bu isler sirayla olur.Once solcular sonra paralelciler sonra milliyetciler boyle gidecek.Solcular fislenirken cemaatciler sesini cikarmadi.cemaatciler fislenirken digerleri ses etmedi.milliyetciler fislenirkende kimse ses etmicek.Neden cunku senin gibi dusundukleri icin.Fairplay. Bu isin sonu yok.Benimde is bulmak gibi bi kaygim yok cok sukur.Ben bazi haksizliklara ses cikarilmasi taraftariyim.Bunu yaziyorum akp dusmani oluyorum tezegin icine batmis oluyorum , bas ortusunu yazinca akpli oluyorum.Bu isin yanardonerlikle alakasi yok.Destek verdigim bir orgut bir partide yok.Ben sadece muhalif bir vatandasim.Kendi goruslerime ters dusen herseye muhalif olurum.Sen bana ister yanardoner de ister baska bisey.Herkes herkes hakkinda birseyler der ama devlet hic bir zaman vatandas fislememeli.Basikapalisini da akepelisinide devrimcisinide solcusunuda.Siz zamaninda yaptiniz sira bizdeyle bu islerin sonu bitmeyecek.Boyle dusunen adamida tanimama gerek yok zaten.
Sabahtan beri postlarını takip ediyorum kusura bakma ama saçmalamaktan ileri gitmiyosun ekonomik krizden türban yasasına ordan cemaate ordan oraya atlıyosun bunların konuyla ne alakası var ben objektifim diyosun da kusura bakma öyle objektif olunmuyo sabahtan beri övüyosun bu zamana kadar iktidar partisiyle bir bağım olmamasına ragmen istediğim her yere kayıt vb oldum bir allahın kuluda seni almıyoruz demedi öyle bir dünya yok
tek bir söz söylicem gece gibi olma gündüz gibi ol :)
Tamam 20 bin tane bmw 20bin tane mb satıldı, 80 milyon olarak, ülkece onlara biniyoruz. Krizde değiliz. Ne uzatıyosunuz spor gazetesi?
kunteper
01-05-2015, 19:32
Gemi insaa sektoru 2010da baslayan krizi yeni yeni atlatiyor. Calisan abiler vardi muhendis onun sozleri. Sektorde herkes kriz var kriz var diyordu ama hersey yine ayni sekilde devam ediyordu, birgun isten cikarildik 5-6 ay issiz kaldik, iste o an anladik kriz oldugunu :). (2 kisi, farkli firmalarda)
Hani suan ekonomi kotuye gidiyor, ama gayrimenkul ve arac satislari cok yuksek. Kriz nerde diyor insan. Benim gorusumde birey issiz kaldiginda hissedecektir.
Bende maasin yarisini krediye baglayacagim :D sektor batmazsa iyi olur :D
hakotech
01-05-2015, 19:34
Esnafı gezıyorum kriz varmı dedim siktir dışarı çık pezevenk dediler..
Esnafı gezıyorum kriz varmı dedim siktir dışarı çık pezevenk dediler..
Ağır konuşmuş.
hakotech
01-05-2015, 19:46
Ağır konuşmuş.
O an yüzüne baktım..tek damla göz yaşının gelmesi ve arkamı dönüp bir hışımla kapıdan çıkmam bir oldu..
Akabinde son model arabama atlayıp,müthiş sağ ayağım ile tam gaz basıp eve geldim..ev halkına selam vermeden hızlıca odama koştum,dadım meraklanıp peşimden gelmiş..odama girer girmez tam karşıda duran cibinlikli yatağıma kendimi hunharca atıp,çılgınlar gibi ağlamaya başladım..dadım odaya daldı..hemde kapıyı vurmadan !!! İnanabiliyomusunuz kapımı çalmamıştı bile..elinde ballı sütüm vardı..sakinleştireceğini düşünmüş olmalı..sinirimden ağıza alınmayacak cümleler sarfettim, "derhal odamı terket ve beni yanlız bırak aptal kadın " diye haykırdım..
Akabinde yorganımın altında bir müddet daha ağladıktan sonra,sinirlerim yatıştı ve yine son model arabama atlayıp gece reinanın yolunu tuttum..para harcamak moralimi yerine getirdi..krizmi ? Nerde ya ?
Hakaten okuyana helal olsun :D :D
O an yüzüne baktım..tek damla göz yaşının gelmesi ve arkamı dönüp bir hışımla kapıdan çıkmam bir oldu..
Akabinde son model arabama atlayıp,müthiş sağ ayağım ile tam gaz basıp eve geldim..ev halkına selam vermeden hızlıca odama koştum,dadım meraklanıp peşimden gelmiş..odama girer girmez tam karşıda duran cibinlikli yatağıma kendimi hunharca atıp,çılgınlar gibi ağlamaya başladım..dadım odaya daldı..hemde kapıyı vurmadan !!! İnanabiliyomusunuz kapımı çalmamıştı bile..elinde ballı sütüm vardı..sakinleştireceğini düşünmüş olmalı..sinirimden ağıza alınmayacak cümleler sarfettim, "derhal odamı terket ve beni yanlız bırak aptal kadın " diye haykırdım..
Akabinde yorganımın altında bir müddet daha ağladıktan sonra,sinirlerim yatıştı ve yine son model arabama atlayıp gece reinanın yolunu tuttum..para harcamak moralimi yerine getirdi..krizmi ? Nerde ya ?
ben okudum :D peki ya reinaya giderken ekmek bandığımız otobanlarımızdan geçtiniz mi?
incisözlük yazarlığı var mı abi :D :D
hakotech
01-05-2015, 20:08
ben okudum :D peki ya reinaya giderken ekmek bandığımız otobanlarımızdan geçtiniz mi?
Dostum şakamı yapıyosun babam bana özel otoban yaptırdı,ne yolu..aşkkk ossun..dubai de seyh'in özel otobanı varmış bi sonraki hedefim kendime ait tren yolu ve evin önüne kadar gelebilen bir su kanalı ile 200 metre lık gemim ile yanaşmak olucak..fakir fakir konuşma
:D :D
hakotech
01-05-2015, 20:09
incisözlük yazarlığı var mı abi :D :D
Zamanında onlarada ders verdiğimiz doğrudur :D
Dostum şakamı yapıyosun babam bana özel otoban yaptırdı,ne yolu..aşkkk ossun..dubai de seyh'in özel otobanı varmış bi sonraki hedefim kendime ait tren yolu ve evin önüne kadar gelebilen bir su kanalı ile 200 metre lık gemim ile yanaşmak olucak..fakir fakir konuşma
abi sen şu şey değilmisin ? üniversitede babasına mektup yazan çocuk ? baba okula tüm arkadaşlarım trenle geliyor bense ferrari ile gidiyorum zoruma gidiyor diyip babanız size milyon dolarlar göndermişti git kendine tren al diye ? :D :D
fakirlikten kaçak internetle giriyorum abi maazur gör, geminin kaptanı var mı kaptanı ? yoksa beni işe alır mısın?
:D
hakotech
01-05-2015, 20:16
fakirlikten kaçak internetle giriyorum abi maazur gör, geminin kaptanı var mı kaptanı ? yoksa beni işe alır mısın?
Aklıma gelen ilk soru fakirsen internete girecek cihaz yada aygıtı nerden buldun ??
Gelelim muhteşem gemime..b sınıfı ehliyetin ve kumanda kullanmayı iyi derecede biliyosan hemen başla..yanlız piş masrafları sana ait :D
Aklıma gelen ilk soru fakirsen internete girecek cihaz yada aygıtı nerden buldun ??
Gelelim muhteşem gemime..b sınıfı ehliyetin ve kumanda kullanmayı iyi derecede biliyosan hemen başla..yanlız piş masrafları sana ait :D
dededen kalma hatasız,boyasız hasar kayıtsız bi laptopum var :) cv mi yolluyorum o zaman patron :D
hakotech
01-05-2015, 20:27
dededen kalma hatasız,boyasız hasar kayıtsız bi laptopum var :) cv mi yolluyorum o zaman patron :D
Gidelim buralardan es353...bizi skemiycekleri yerlere gidelim...
Ne patronu la ırgatım ben..babam kapının önünü süpürttü bugün..dedim işçiyim bayramım bugun benim,haklarım var !! sokarım bayramına çalış ulan it diyip sündürdü beni..
Şu laptopu satak parasınıda yarı yarıya kırışah mı ?
Neyse konunun rehaveti gittiyse,insanlar birbirini kırmaktan vazgectiyse daha ılımlı,saldırgan olmadan,seviyeli tartışmalar diler esen kalmanızı temenni eder ve siktir olup giderim ben aga :D
naptın dayı ya.bu travmayı sana yaşatanın yanına mı bırakacaksın? paranın gücüyle elemanın müşterilerini falan korkutsaydın. sevdiği kız neyim varsa ayarlayıp; ayşe fatma huriyeden ayrılmak için para teklif falan edeydin :D
Gidelim buralardan es353...bizi skemiycekleri yerlere gidelim...
Ne patronu la ırgatım ben..babam kapının önünü süpürttü bugün..dedim işçiyim bayramım bugun benim,haklarım var !! sokarım bayramına çalış ulan it diyip sündürdü beni..
Şu laptopu satak parasınıda yarı yarıya kırışah mı ?
Neyse konunun rehaveti gittiyse,insanlar birbirini kırmaktan vazgectiyse daha ılımlı,saldırgan olmadan,seviyeli tartışmalar diler esen kalmanızı temenni eder ve siktir olup giderim ben aga :D
gidelim tabi seç haritadan bi yer gidelim abi...
dededen kalma bu laptop onu kimler sat dedide satmadım be heheeyyttt sen dedin diye tabi satarım hemen hepsi senin olsun :D
neyse bende gidiyorum bütün postlar yüreğimde...
hakotech
01-05-2015, 20:38
naptın dayı ya.bu travmayı sana yaşatanın yanına mı bırakacaksın? paranın gücüyle elemanın müşterilerini falan korkutsaydın. sevdiği kız neyim varsa ayarlayıp; ayşe fatma huriyeden ayrılmak için para teklif falan edeydin :D
O dediklerini de bu gece ki rüyama saklıyorum melih :D
O dediklerini de bu gece ki rüyama saklıyorum melih :D
bu bad cat melih olan değil malesef :D
hakotech
01-05-2015, 20:44
bu bad cat melih olan değil malesef :D
aslında melih ismi sana cok yakışır diye şee etmiştim...nasıl sıctım ayrıca utandım,kusura bakma kardeşim ya,ama melih ismini almayı bi düşünmelisin :D
Şşşiiiişşştttt çaktırma ;) sıkıntı değil. Cs 1.6'da da aynı sıkıntı oluyodu alıştılar sonra :)
SerkanYazgan.
01-05-2015, 21:13
Hakan dayıııı formundasın yine haahahah :D Kriz konusunda güleceğim hiç aklıma gelmezdi :)
hakotech
01-05-2015, 21:31
Hakan dayıııı formundasın yine haahahah :D Kriz konusunda güleceğim hiç aklıma gelmezdi :)
Bana dayıııı dayı dayııııı dediler döndüm baktım.... yoh amuaa dede diyeydin la,demeyin olum söle seyler botox neyım yaptıracam..üzülüyorum ya :( hadi elimden tut seni cocukluğuma ındırıcem..
Yaa serkanım arada böle gergin konulara müdahale etmek,negatif havayı biraz da olsa alıyo..kimse kimseye sert konusmuyo sonra..olası bir tartışma ya da tartışma ortamından uzaklasılıyo..kısaca ırzına gecıyorum konunun bi müddet..sonra ortalık duruluyo bende rahat uyuyorum..günlük görevimi yapmış olmanın huşu ve sevinci ile..
Teçtörki den maaş aldığımda doğrudur ayrıca :D
Krizden daha fazla ahlaki erozyon var özellikle İstanbul'da.
Ticaret ahlakı kalmamış. Millet en kısa yoldan zengin olmanın peşinde.
Bugün zenginliğe erişmek 20-30 sene önceki kadar kolay olmadığı için; herkes üçkağıtçı olmuş.
Yarınlar bugünden daha zor olabilir. Elimizdekinin kıymetini bilmeliyiz çünkü bugünki sistem düzgün ahlaklı esnafın yükselmesine hizmet etmiyor.
Bana dayıııı dayı dayııııı dediler döndüm baktım.... yoh amuaa dede diyeydin la,demeyin olum söle seyler botox neyım yaptıracam..üzülüyorum ya :( hadi elimden tut seni cocukluğuma ındırıcem..
Yaa serkanım arada böle gergin konulara müdahale etmek,negatif havayı biraz da olsa alıyo..kimse kimseye sert konusmuyo sonra..olası bir tartışma ya da tartışma ortamından uzaklasılıyo..kısaca ırzına gecıyorum konunun bi müddet..sonra ortalık duruluyo bende rahat uyuyorum..günlük görevimi yapmış olmanın huşu ve sevinci ile..
https://scontent-lga.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11151054_975167685849868_7730567363839368735_n.jpg ?oh=06229a4da535ad6173d31d6ae9c85da4&oe=55CB7F91
SerkanYazgan.
01-05-2015, 22:07
hahaha eyvallah abi konuya renk kattığın için :D Seni sahalarda görmek güzel geliyor, tam yerinde giriş yapıyorsun :)
Bu arada sen hepimizi cebinden çıkarırsın, kafan rahat :D
hakotech
01-05-2015, 22:15
https://scontent-lga.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11151054_975167685849868_7730567363839368735_n.jpg ?oh=06229a4da535ad6173d31d6ae9c85da4&oe=55CB7F91
Çok tatlı gerçöktöön :D
hahaha eyvallah abi konuya renk kattığın için :D Seni sahalarda görmek güzel geliyor, tam yerinde giriş yapıyorsun :)
Bu arada sen hepimizi cebinden çıkarırsın, kafan rahat :D
Yoruldum be serkan..(vardır yaa böle triplere giren :D ) inşallah ömrümüz yettiğince yazarız burda çizeriz hepberaber..yanlız nasıl bi attım ben bile ınanmadım..düşünsene 50 yaşına gelmişsin burda yazıyosun...:D bak bak nasılda forumun dinazorlatına lafı çaktım...yanlız iyi çaktım..baya baya çaktım hani..bildiğin güzel çaktım :D :D
ErkanCanS
01-05-2015, 22:25
Abi cevap vericektim senin yazdiklarini okudum cevap mevap yazasim gelmedi arada boyle hir gur cikarmak lazim sen gel diye :)
SerkanYazgan.
01-05-2015, 22:48
Çok tatlı gerçöktöön :D
inşallah ömrümüz yettiğince yazarız burda çizeriz bak bak nasılda forumun dinazorlatına lafı çaktım...yanlız iyi çaktım..baya baya çaktım hani..bildiğin güzel çaktım :D :D
İnşallah abi, devamına yorum yapmak istemiyorum ahahahAH :D Andropoz dönemlerinde açılacak konuları düşünemiyorum :D
Thracian
03-05-2015, 07:55
Konu biraz dağılmış. Şuan Görünmeyen bi kriz var. Seçim ve ABD faiz arttırımı sonrasında görüşen ben görünün kılıyızcıları
Plan su: Savasmaktan cekindigin Turkiye halkinda bi kesimi egitimsiz ve cahil birak, o kesimi dini yanlis tanit, kafatasci ve sekilci cahiller olsunlar. Diger normal kesime dini cahil kesim uzerinden goster. Normal kesim "bu dinciler igrenc demekki din de igrenc" desin. Cahil zaten dini dogru yasamiyor, benimsemiyor. Normal insanlar da dinden ve Yaradan inancindan uzaklasir. Alin size sekuler duzen. Inancsiz insanlar cobansiz koyun gibi dagilir. Ortam sana kalir. Ateizm de inanma ihtiyacini karsilayan ici bos bir kapdir. Asil test de budur. Hayatin anlami; butun bu cabalara ragmen inancini kalbinde hissetmeye devammi edeceksin? Yoksa akintiya kapilip suruklenip yok mu olacaksin.
Alıntıdır. Harika tespitler..
cabrioleter
06-05-2015, 12:17
Plan su: Savasmaktan cekindigin Turkiye halkinda bi kesimi egitimsiz ve cahil birak, o kesimi dini yanlis tanit, kafatasci ve sekilci cahiller olsunlar. Diger normal kesime dini cahil kesim uzerinden goster. Normal kesim "bu dinciler igrenc demekki din de igrenc" desin. Cahil zaten dini dogru yasamiyor, benimsemiyor. Normal insanlar da dinden ve Yaradan inancindan uzaklasir. Alin size sekuler duzen. Inancsiz insanlar cobansiz koyun gibi dagilir. Ortam sana kalir. Ateizm de inanma ihtiyacini karsilayan ici bos bir kapdir. Asil test de budur. Hayatin anlami; butun bu cabalara ragmen inancini kalbinde hissetmeye devammi edeceksin? Yoksa akintiya kapilip suruklenip yok mu olacaksin.
Alıntıdır. Harika tespitler..
ekonomik krizle ilgisi çözemesem de sıçmık gibi tespitler..
darkmoon
06-05-2015, 23:22
Fitch'den Türkiye raporu okumanızı tavsiye ederim..
Fitch'den şok Türkiye raporu haberi, haberleri. (http://www.rotahaber.com/ekonomi/fitch-den-sok-turkiye-raporu-h528858.html)
ErkanCanS
06-05-2015, 23:28
Fitch'den Türkiye raporu okumanızı tavsiye ederim..
Fitch'den şok Türkiye raporu haberi, haberleri. (http://www.rotahaber.com/ekonomi/fitch-den-sok-turkiye-raporu-h528858.html)
Dolar 3 lirayı bulacak yazıyor. Okuldaki hocalarda buna benzer konuşuyorlar. Hatta büyük markalara ekonomi ve yatırım danışmanlığı yapan bir prof hocamız yıl sonuna kadar 3 lirayı geçer piyasa tam anlamıyla çökmek için seçimleri bekliyor demişti.
SerkanYazgan.
06-05-2015, 23:31
Piyasa çöktü zaten sadece siyasetçilerimiz bunu seçime kadar erteliyor. Seçimden sonrası için korkuyorum. Bu ülkede zenginler bir şekilde ayakta kalırda olan yine fakire fukaraya olacak. Herşey ateş pahası olmuş. Durumum müsaitken bile patatese bibere verdiğim para zoruma gidiyor. Bazılarınında zoruna gitse keşke, bencillikten ve koltuk sevdasından kurtulsak türkiyede hayat güzelleşir.
darkmoon
06-05-2015, 23:41
hani biz havaya konuşuruz ama fitch boşa konuşmaz adamlar dünyaya yön veriyor.
Tayfun.O
07-05-2015, 00:40
hani biz havaya konuşuruz ama fitch boşa konuşmaz adamlar dünyaya yön veriyor.
Abi dua edelimde haksız çıksınlar, yoksa yandık
lnd_samet
29-05-2015, 15:06
sizede sorayım?
bizdemi sıkıntı var diye kafayı yemek üzereyim.
yaprak kıpırdamıyor günlerdir.
hergün bayram gibi pazar günü gibi bomboş, soran eden selam veren yok.
işler bombok durumda.
yandaşlar aldı başını gitti kalanlar sinek avlıyor. yurdum gerçeği oldu artık.
sizede sorayım?
bizdemi sıkıntı var diye kafayı yemek üzereyim.
yaprak kıpırdamıyor günlerdir.
hergün bayram gibi pazar günü gibi bomboş, soran eden selam veren yok.
işler bombok durumda.
aynn heryer öyle durumda şuan...
Mutlu Değerli
29-05-2015, 16:15
pet sulara salaktan bi zam yapıldı bu sene, 75kr çogu yerde.
2002de 5tane boyozu 1tl'ya alabiliyoken şuan 5tanesini 3.75e alıyoruz.
bu 2 örnek çogu şeyi açıklıyor zaten, ülkede yaşam baya bi pahalı olmaya başladı... hala asgari ücretle çalışıp ev geçindirenleri anlamakta zorluk çekiyorum...
i-vtec07
29-05-2015, 16:18
30-50 kuruşa domates satıyoruz şuan . halde para eden mal yok sadece patlıcan var oda 1 lira . kavun karpuz ayaklar altında . tarım mahsulerinde güncel durum bu şekilde . (hani türkiyenin en büyük geçim kaynağı ya tarım )
lnd_samet
29-05-2015, 17:02
nasıl yaa,,
ben domates almıyorum evime kilosu 4-5 tl diye,
domat mevsimi çıksında depolayayım diye.
karpuzun kilosu 2.5 lira
adam gibi 8-10 kiloluk karpuz alsam 3 günde vbiter! kaç para? 25
kavun? es keza öyle, kilosu 4.5tl!!!
fiyata gel.
ortadireğin üstünde yaşıyorum göyaa, altımızda araba var filan diyoruz ama adam akıllı pazar alışverişi yapsam 150 lira gidiyor.
vay anasına yaa hale bak...
turbo&quattro
29-05-2015, 17:04
330k tl ye mercedes pahalimi, sizin ne marka arabaniz var diyen bir cumhurbaskanimiz var . Az once facede seyrettim bunlar kesinlikle vatandasla tassak geviyorlar.
rebeloghy
29-05-2015, 17:14
Ekonomi kötü diyen paraleldir.. Derler konu kapanır... Buldular sihirli cümleyi , ülkenin tüm gerçekleri paralel bi bunlar doğru..
Fakirlik vatandaşın fıtratında var...
i-vtec07
29-05-2015, 17:28
nasıl yaa,,
karpuzun kilosu 2.5 lira
fiyata gel.
ortadireğin üstünde yaşıyorum göyaa, altımızda araba var filan diyoruz ama adam akıllı pazar alışverişi yapsam 150 lira gidiyor.
sattığım malların fişlerinin fotolarını atabilirim ...? aradakiler işi götürüyo bu yılardır böyle .örneğin burdan 1 liraya alan tüccar istanbulda 3 liraya satarsa üstüne bide pazarcı eklerse sonuç böyle olur işte .kar marjını düşürecek aradakiler başka yapıcak bişey yok . her zaman derim kilosu 5 liraya domates salatalık yiğen halkada yazık , serada 50 derecede çalışan çiftçiyede yazık .
yol yaptı yol krız mırız yok ekonomıde dunyanın en onde gelen ulkelerınden bırıyız :D bla bla bla
kahvecimiz var Trabzonlu. Bir işi için Samsun'a gitti geldi. Anlatıyo işte şöyle gittim böyle geldim yollar tüneller :) insanlar kahvelerde oturuyolar. Şu köşe aynı bu köşe aynı. Sohbet muhabbet kaynaşmışlar diyo. Bende sordum ki
- Kemal amca iş vakti o kadar adamın orda ne işi var?
Cevap tabiki sessizlik.
Tamam arkadaş insanların bilikte kaynaşması, güzel ortamları falan iyide haftaiçi mesai vaktinde birsürü adamın kahvede oturması neye işaret?
rebeloghy
29-05-2015, 17:40
kahvecimiz var Trabzonlu. Bir işi için Samsun'a gitti geldi. Anlatıyo işte şöyle gittim böyle geldim yollar tüneller :) insanlar kahvelerde oturuyolar. Şu köşe aynı bu köşe aynı. Sohbet muhabbet kaynaşmışlar diyo. Bende sordum ki
- Kemal amca iş vakti o kadar adamın orda ne işi var?
Cevap tabiki sessizlik.
Tamam arkadaş insanların bilikte kaynaşması, güzel ortamları falan iyide haftaiçi mesai vaktinde birsürü adamın kahvede oturması neye işaret?
İŞsizlik olduğunu düşünen paraleldir :) :) :)
Lütfen beyler . Herkes konuşur ***** parti çalar . Pardon yapar ...
SerkanYazgan.
29-05-2015, 18:31
Bugün durdurulan mit tırlarından çıkan malzemelerin videoları düştü ve çoğu yere yayın yasağı geldi. Dünya belkide şuan bizi konuşuyor ama biz bizi konuşamıyoruz.
İlaç kutularının altına gizlenmiş halde binlerce havan,top mermisi ve tüfekler..
Halimiz hal değil, araştırmalara göre bu sene dünyanın en kötü 9 ya da 10. ekonomisi seçildik .
Dolar seçimden önce 2,90 olabilir parça vs alacaklar dikkat etsin
Thracian
29-05-2015, 19:01
30-50 kuruşa domates satıyoruz şuan . halde para eden mal yok sadece patlıcan var oda 1 lira . kavun karpuz ayaklar altında . tarım mahsulerinde güncel durum bu şekilde . (hani türkiyenin en büyük geçim kaynağı ya tarım )
nasıl yaa,,
karpuzun kilosu 2.5 lira
fiyata gel.
Antalya'da fiyatlar bu , haftada 2 kere halden mal alıyoruz. İstanbul asıllıyız. her iki pazar fiyatlarını biliyorum.
0,50 Kuruştan 21 Tonluk TIR çıktıığında 11.000TL yapıyor. En az 2.500 TL taşıma ücreti var. Hadi tır başına bi 2.500 TL arada alıcı kazansın. 16.000TL yapar. Domatesin kilosu 0,75krş a gelir. Hadi 1 TL de. Pazarda, Manavda, Markette en az 3 TL
Şöyle bi örnek vereyim. 15-20 gün öncesine kadar Kıbrıs'ta domatesin kilosu 4,5-5TL idi. Artık 0,50krş - 1TL. TR'de de tam tersi.
Bugün durdurulan mit tırlarından çıkan malzemelerin videoları düştü ve çoğu yere yayın yasağı geldi. Dünya belkide şuan bizi konuşuyor ama biz bizi konuşamıyoruz.
İlaç kutularının altına gizlenmiş halde binlerce havan,top mermisi ve tüfekler..
Halimiz hal değil, araştırmalara göre bu sene dünyanın en kötü 9 ya da 10. ekonomisi seçildik .
Koyun gibi uyutmaya devam etsinler .
ErkanCanS
29-05-2015, 19:26
Antalya'da fiyatlar bu , haftada 2 kere halden mal alıyoruz. İstanbul asıllıyız. her iki pazar fiyatlarını biliyorum.
0,50 Kuruştan 21 Tonluk TIR çıktıığında 11.000TL yapıyor. En az 2.500 TL taşıma ücreti var. Hadi tır başına bi 2.500 TL arada alıcı kazansın. 16.000TL yapar. Domatesin kilosu 0,75krş a gelir. Hadi 1 TL de. Pazarda, Manavda, Markette en az 3 TL
Bir ürün *sallıyorum Antalya'da üretiliyor. O ürünü yine antalyalı şirket alıyor istanbula pazarlıyor , istanbul şirketi malı topluyor , toptancılara satıyor , toptancılar pazara sunuyor. Pazardakilerde kendi karını koyuyorlar.Bu şekilde fiyatlar şişiyorda şişiyor. Ürün üreticiden sonra 3-4 kez el değiştiriyor. Toptan fiyatına parakende sloganı yapan market zincirleri bu tezgahı çok önce anlamış ve bu aradaki tırnakçıları devre dışı bırakmış. Bu sayede her mahallede en az 3 şubeleri olacak şekilde büyüdüler diye düşünüyorum.
Shadow_Dancer
29-05-2015, 19:36
Çocuk olduktan sonra çarşı pazar işleri bana kaldı. ***** hanım ilgilenemiyor, domatesin kilosu 4, patatesin ateşi bu hafta düştü 3 oldu.. Muz bi ara 9 liraydı, eli yüzü düzgün elma 7 lira. Et desen 40 lira, pastırma 80 lira.. Allah fakire fukaraya yardım etsin..Bir insanın canının çektigini yiyememesi kadar kötü bişe var mı..
Kirazin kilosu 29 TL az önce. Markette gördüm
Ne oldu bu meyve sebzeye
Dolarla borsaya işim olmaz
Meyve sebzeden belli herşey aslında
Bu ülkeyi tarımı bitik hale getirdiler cikan ürünün yetersizliği direk fiyatlara yansimakta
Bizi bu hale getiren ve bunlara kim destek verdiyse
Mazotu 4 tl patatesi ilk defa 5 tl yapan dolarda 2,74 leri cumhuriyet tarihinde ilkkez gösteren
Kimse allah belanizi versin
darkmoon
29-05-2015, 20:37
karavanda yaşasak daha ucuza gelirdi..
i-vtec07
30-05-2015, 08:54
babam lar 78 yılından beri bu işi yapıyolar .. bizde dede mesleği . domatesi 99-2000 yılındada 1 liraya satıyoduk ortalama sezon boyunca.. bu senede ortalama 1 liraya sattık (şuan 30-50 kuruş .sezon ortalamasından bahsediyorum) .
mazot o zamanlar 50 kuruştu attığımız en basitinden bi gübre şuan 4 kat daha pahalı o yıllara göre . ki bi dünya ilaç gübre var . ayrıca eniştem antalyanın en büyük komisyoncularından birisi, hani arada para yiyenleri biliyorum hiç tır masrafı falan yazmayın . haldeki tüccar ların en kötü arabası sıfır a4 2.0 tdı a.q ..
bu linkide inceleyin derim :)
..:: Son 40 Y (http://www.budakdoganca.com/news_details.asp?id=1859)
ozgurluk
30-05-2015, 09:38
dilim döndüğünce bildiğim bir mevzuyu aktarmaya çalışayım.
elma ticaretiyle uğraştım bir ara.
ısparta / eğirdir den 1 numara tabir edilen yurt dışına gönderilen elmaların kg ını geçen sezon 0,7 tl 0,9 tl arası depodan seçtirip alıyorduk. ama elmayı bir gör, bir tanesiyle bir kişi doyar yani öyle elma .. kara leke fln yok cam gibi mal. nakliyatıyla birlikte maliyeti 1 tl falan buluyo.
bu sene de manzara aynı, fiyatlar aynı dolaylarda..
yani en baba elmanın pazara ulaşabileceği maliyet 1 tl. hadi 1.2 1.3 tl olsun diyelim oda maksimumdur.. ki o 1 numara elmayı hayatında yemeyi bırak görmemiş vatandaşlar çoktur emin olun.
ve bizlerin pazardan aldıkları elmalar genel olarak 2 numara tabir edilen elmalar veya daha düşük kalitedekiler. yani maliyet olarak daha düşük elmalar..
geliyoruz pazara bakıyoruz 5-6-7 tl elmalar. ve 2. kalite olan elmalar genel olarak..
bunu satan manav vs. aldığı mala %100 koymazsa para kazanamaz. az mal alıyorlar az satıyorlar çünkü..manava, esnafa,pazarcıya bir sözüm yok. kazansın adamlar. onlara ucuz gelse onlarda ucuz satacaklar..
kazın ayağı tam da burda kopuyor. onlara malın gelişi 2.5 3 tl den aşağı değil... malesef...
e bu elma 1 tl ye antalyaya geldi. nasıl bir anda 2.5 3 tl oldu ?? işte o aradaki aracı mı tırnakcımı tedarikçimi her kimse onlar yüzünden..
çiftçi adamlar bir sene ilaç atıyor , uğraşıyor, sanki bir bebeğe bakar gibi o elma ağaçlarına bakıyorlar. adamların eline geçen para 1 tl. bunun içinde ilaç parası var, işçi parası var, su parası var var var varoğlu var... ve en önemlisi emek var emek. doğru düzgün para kazanmıyorlar inanın. hepsi kredi batağında..
geliyoruz diğer tarafa, elmayı 1 tl ye alıp 2.5 3 tl ye piyasaya sunan tarafa..
inanın adamların mal'a eli değmeden bir günde 1.5 - 2 tl kg başı para kazanıyor. e noldu elma 2.5 -3 tl.. üstüne satıcı da koyunca vaziyet böyle oluyor.
1 yıl emek harcayıp, bütün yükü üstelenen insanlar para kazanamazken , elma ile zerre alakası olmayan insanlar daha fazla para kazanıyorlar..
sonuç olarak ; müstahsil kazanmıyor memnun değil, elmayı alan vatandaş pahalı alıyor memnun değil.. üretici de tüketici de bu ticaretten memnun değil.. tek memnun olan var o da arada kaymağı yiyenler
diğer ürünlerinde mevzusu aynı bu şekildedir herhalde..
Göz görmeyince gönül katlanıyor mantığı mı nedir anlamadım.. Tüm suçları gözler önüne seriliyor, hop yayın yasağı.. Neden? Kimse görmesin.. Görülmezse bilinmez..
Bu kadar iki yüzlü yav..k bir anlayış olamaz..
Herkese iyi uykular..
İzzet Göçmen
30-05-2015, 09:58
ee arkadas kim veriyor bu oyları da bu adam kazanıyor ? Cala Cala bi hal oldu arkadas adam
dilim döndüğünce bildiğim bir mevzuyu aktarmaya çalışayım.
elma ticaretiyle uğraştım bir ara.
ısparta / eğirdir den 1 numara tabir edilen yurt dışına gönderilen elmaların kg ını geçen sezon 0,7 tl 0,9 tl arası depodan seçtirip alıyorduk. ama elmayı bir gör, bir tanesiyle bir kişi doyar yani öyle elma .. kara leke fln yok cam gibi mal. nakliyatıyla birlikte maliyeti 1 tl falan buluyo.
bu sene de manzara aynı, fiyatlar aynı dolaylarda..
yani en baba elmanın pazara ulaşabileceği maliyet 1 tl. hadi 1.2 1.3 tl olsun diyelim oda maksimumdur.. ki o 1 numara elmayı hayatında yemeyi bırak görmemiş vatandaşlar çoktur emin olun.
ve bizlerin pazardan aldıkları elmalar genel olarak 2 numara tabir edilen elmalar veya daha düşük kalitedekiler. yani maliyet olarak daha düşük elmalar..
geliyoruz pazara bakıyoruz 5-6-7 tl elmalar. ve 2. kalite olan elmalar genel olarak..
bunu satan manav vs. aldığı mala %100 koymazsa para kazanamaz. az mal alıyorlar az satıyorlar çünkü..manava, esnafa,pazarcıya bir sözüm yok. kazansın adamlar. onlara ucuz gelse onlarda ucuz satacaklar..
kazın ayağı tam da burda kopuyor. onlara malın gelişi 2.5 3 tl den aşağı değil... malesef...
e bu elma 1 tl ye antalyaya geldi. nasıl bir anda 2.5 3 tl oldu ?? işte o aradaki aracı mı tırnakcımı tedarikçimi her kimse onlar yüzünden..
çiftçi adamlar bir sene ilaç atıyor , uğraşıyor, sanki bir bebeğe bakar gibi o elma ağaçlarına bakıyorlar. adamların eline geçen para 1 tl. bunun içinde ilaç parası var, işçi parası var, su parası var var var varoğlu var... ve en önemlisi emek var emek. doğru düzgün para kazanmıyorlar inanın. hepsi kredi batağında..
geliyoruz diğer tarafa, elmayı 1 tl ye alıp 2.5 3 tl ye piyasaya sunan tarafa..
inanın adamların mal'a eli değmeden bir günde 1.5 - 2 tl kg başı para kazanıyor. e noldu elma 2.5 -3 tl.. üstüne satıcı da koyunca vaziyet böyle oluyor.
1 yıl emek harcayıp, bütün yükü üstelenen insanlar para kazanamazken , elma ile zerre alakası olmayan insanlar daha fazla para kazanıyorlar..
sonuç olarak ; müstahsil kazanmıyor memnun değil, elmayı alan vatandaş pahalı alıyor memnun değil.. üretici de tüketici de bu ticaretten memnun değil.. tek memnun olan var o da arada kaymağı yiyenler
diğer ürünlerinde mevzusu aynı bu şekildedir herhalde..
Aracılar konusunda katılıyorum. Devlet pazar fiyatından geriye gitse kim ne kazanıyor hemen bulur. Hatta bulmaktan öte biliyordur bile.
Manav, pazarcı vb kişilerin %100 kazanmasına katılmıyorum. Az alıyorlar diyorsun ama pazarcılar haftanın 7 günü başka pazarda tezgahları var.
Manav ise yılın 365 günü bu işi yapıyor, elbette satışı-sürümü vardır.
Hale gidip, kendimiz kasa ile alsak pazar fiyatından daha ucuza alabilir miyiz?
mimarsertac
30-05-2015, 10:15
https://eksisozluk.com/ayakkabicida-tanik-oldugum-icimi-acitan-durum--4799002?p=1
darkmoon
30-05-2015, 10:24
vazgeçdim yat almak lazım mazot yatlara 1.8 tl .. iki tanede güneş paneli koyarsın elektrikde bedavaya gelir.. :) şimdi yazarken farkettim zengin oldukça parayı harcıycağın yer azalıyor paran cebinde kalıyor :))
ozgurluk
30-05-2015, 10:58
Hal konusuna bİr Şey sÖyleyemem ama mÜstahsİlden alirsan 6 tl ye alacaĞin elmadan daha kalİtelİsİnİ 1-2 tl ye alirsin.
Manav vs konusunda İse durum ŞÖyle. Adam tonajli ÇaliŞamadiĞindan az almak durumunda , alsin alsin 200 kg alsin. 3 tl den alsa 600 tl para yatirip 5 tl ye satsa 1000 tl cİro yapacak. 400 tl para kazanacak adam ama bİr haftada mi kazanir 10 gÜnde mİ orasi meÇhul. TirnakÇi kazanacaĞina esnaf kazansin bence.
Benim arkadaş şirkete halden alıyor, bir ara sorarım fiyatları.
Müstahsil ne demek, kimdir? Üretici mi?
bızım yedıgımız elma elma değil :D
tedarıkcı alır 1 liraya soguk depoya gomer malı mal olur 1.5 1.75 tutar malı piyasaya 3 den verır pazarcıda 4den satar
Thracian
30-05-2015, 17:21
https://eksisozluk.com/ayakkabicida-tanik-oldugum-icimi-acitan-durum--4799002?p=1
Ekşi yazarı değilim yazamadım. Antalyadayım az da olsa çorbada tuzumuz olsun istiyorum. Yol gösterecek olan vaarmı ?
Ekşi yazarı değilim yazamadım. Antalyadayım az da olsa çorbada tuzumuz olsun istiyorum. Yol gösterecek olan vaarmı ?
Hocam belki gözünden kaçmıştır.İlk postta dükkanın yerini vermişler.
http://imgim.com/2015-05-2819-02-43ekrang%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC.png
Thracian
30-05-2015, 17:49
Hocam bende görüntünaçuşmıyor
i-vtec07
30-05-2015, 18:04
Hocam bende görüntünaçuşmıyor
abi çallıda opetin yanındaymış bu ayakkabı amca mız .
34btr1907
30-05-2015, 18:28
https://www.facebook.com/fatihportakalfan/videos/979282535438195/?pnref=story
:heyoo:
Adam bildiğin taşak geçiyor yaa..
başka ulkelerde ne paraları varkı 330 bını 10 kurus goruyor cibisiz neyse bıze mustehak oylar aynı delıge aq
i-vtec07
31-05-2015, 20:14
https://www.youtube.com/watch?v=ZWF48Cmcm2M
:heyoo::heyoo:
Krizde millet çerez parasına araba alıyor
Ya kaç gündür böyle araç sahiplerine denk geliyorum. Bi paylaşsam inanamazsınız.
http://i905.photobucket.com/albums/ac254/kaankilickaya/Mobile%20Uploads/img_150531_0930_zps1m4xqfgm.jpg (http://s905.photobucket.com/user/kaankilickaya/media/Mobile%20Uploads/img_150531_0930_zps1m4xqfgm.jpg.html)
Ulan bi biz mi fakiriz beee . Yandaş olmayan insan zor alır.
SerkanYazgan.
31-05-2015, 21:49
Ulan bi biz mi fakiriz beee . Yandaş olmayan insan zor alır.
Biz zaten fakir kategorisindeyiz. Piyango bile vursa biz bu tür araçlara binemeyiz. Düşün ki geçen sene çeyrek bilet ikramiyesi sana çıktı, 12 milyondu(trilyon) galiba. Şu aracın fiyatına bakalım, misal 1 milyon. 12 de 1 ini bile veremeyiz lan içimiz acır, geleceğimizi düşünürüz. :D Demek ki bu insanlar öyle büyük meblalar kazanıyorlar ki gözlerini kırpmadan veriyorlar. 3-5 trilyonluk adamların harcı değil. :D
Bu tür araçlara ya çok zenginler biniyor ya da zengin görünmeye çalışanlar. Zaten onlarda voleyi vuramazsa bikaç sene zor dayanıyor :)
Ben niye böyle birşey yazdım bilmiyorum :)
Low-Rider
31-05-2015, 22:04
Krizde millet çerez parasına araba alıyor
Ya kaç gündür böyle araç sahiplerine denk geliyorum. Bi paylaşsam inanamazsınız.
http://i905.photobucket.com/albums/ac254/kaankilickaya/Mobile%20Uploads/img_150531_0930_zps1m4xqfgm.jpg (http://s905.photobucket.com/user/kaankilickaya/media/Mobile%20Uploads/img_150531_0930_zps1m4xqfgm.jpg.html)
Taxi 4'ü çekecekler herhalde 4 tane S65 AMG ile :)
Taxi 4'ü çekecekler herhalde 4 tane S65 AMG ile :)
Hahaha :DŞu araba paylaşan instagram hesaplarında neler var takip eden görür. Bir tanesi de padişahlarının yalaması
olmasın ya. Bi de kur plaka var. Onu hiç paylaşmiyim :)
Low-Rider
31-05-2015, 22:22
Hahaha :DŞu araba paylaşan instagram hesaplarında neler var takip eden görür. Bir tanesi de padişahlarının yalaması
olmasın ya. Bi de kur plaka var. Onu hiç paylaşmiyim :)
Evet malesef TR gerçeği gözler önünde o sayfalarda :)
arabamı satıp 10 orandan iddaa bile tuttursam 330 bin etmiyor :(
34btr1907
01-06-2015, 21:04
bu arada...
inci sözlük (http://www.incisozluk.com.tr/e/161328209/)
bu arada...
inci sözlük (http://www.incisozluk.com.tr/e/161328209/)
Antalya'da olsaydım mutlaka giderdim. O yeri biliyorum ama öyle bir dükkan olduğu hiç gözümüze çarpmamıştı. Helal olsun gençlere. Ve kimin yardım ettiği apaçık ortada. :) ***** parti bakar , diğerleri yardıma kalkar...
Daha önce yazmışızdır zengin olan daha zengin oldu orta kesim yok oldu herkes aşağıya doğru ind diye buyrun resmi verilere bakalım ;
Şu an OECD verilerine göre gelir dağılım en kötü ülkelerde 3. sıradayaız hamdolsun
Zenginler listesi ; bakın şu an Türkiyede yaşayanların %0.5 indeki mevduat hesabındaki para Türkiyediki tüm hesapların %62 sine denk geliyor
Yani şu demektirki binde 5 lik kesim Türkiyede tüm paraların yarısından fazlasına sahip
Bu binde 5 lik kısım ne içeriyor binde 1 lik ( %0.1 ) kısım ın 1 milyon ve üzeri parası var olan diğer binde 4 lük kısmın ise 250 bin-1 milyon parası var demek
Ve Türkiyedeki banka hesaplarının %96 sının 10 bin TL ve altı hesaba sahip olduğunu da bir yere not edelim
BDDK nın verilerine göre 2006-2012 yılları verilerine göre bu %0.1 lik zengin kısmın hesaplarının %77 artmasına rağmen
hesabında 10 bin TL ve altı para bulunan %96 lık kesimin hesaplarının % 18 azaldığı görülmüş
Milyarder listesinde ise Forbes dergisine göre tam 44 adet dolar milyarderimiz var yani düşününki İngiltere ,Japonya,İtalya,Fransa gibi ülkelerden daha zenginiz!! onlarda nedense daha az milyarder var
Bide burdan bakın OECD yaşam endeksine. aslen çok zenginiz ama tüm yaşam sıralamasında sonun dibindeyiz Allah Allah ?
OECD Better Life Index (http://www.oecdbetterlifeindex.org/countries/turkey/)
Yani resmi verilere bakınca anlaışıyor ki zengin uçmuş gitmiş fakir dibe gittikçe gitmiş
Ama ekonomi iyi çok gerçketen iyi vallahi billahi öyle böyle iyi değil...
fakir battıkça zengin daha zengin oluyor bu gerçek. verilere bakmaya gerek bile yok mantıkende düşününce aynı.
misal; fakir kartla birsey alıyor ödeyemiyor banka faiziyle geri alıyor. sonuç banka zengin fakir daha fakir. fakir mal alıyor ödeyemiyor malı satan faiziyle bir yerden geri tokatlıyor. fakir araba alıyor borcunu ödeyemiyor zengin elinden piyasa fiyatının altında zorla alıp kar ederek geri satıyor cebe para indiriyor.
ama verilere bakınca da çok acı bir tablo gerçekten. ülkedeki paraya bakıyorsun tamam iyi güzelde para sayılı kişilerde.
bir fabrika oldugu gibi sürünürken patron para balyalarıyla oynuyor. toplam parayı da kişi sayısına bölünce kişi bası gelir onbinler dolara çıkıyor. neresi adalet bunun neresi gerçek veri?
https://www.facebook.com/hanimbushra/videos/10153386743837679/
burada imam kılıklı ORÇO ne diyor anlayan var mı ???
mert_can 41
02-06-2015, 20:08
burada imam kılıklı ORÇO ne diyor anlayan var mı ???
Ne desem ne küfür etsem bilemedim insanda allah korkusu olur biraz be buna oy verenler tapanlar nasıl kanıyo halen anlayamıyorum
darkmoon
02-06-2015, 20:21
bu ülkede elin rahat olucaksa minimalist düşünmeden geçiyor. misal araba forumdayız arabadan örnek veriyim. alıcaksın bir pcx 5-6 bin tl ye hem arabadaki bezininden kara geçiceksin,hem aracın eskime payı daha uzun vadeye yayılıcak,bakım süre aralığı uzıycak bunlar hep artı getiri.. işin diğer boyutu zamandan kar ediceksin.. v.b.. bu biraz elini rahatlatır.. bunu genele yaymak mümkün evde işde yaşantının içinde minimalist düşünmek lazım..
Haddini bil şerefsiz
sert yapmadan daha sakin söyleseydin iyiydi.
Haddini bil şerefsiz
bana mı dedin ???
efrasyab
02-06-2015, 22:40
burada imam kılıklı ORÇO ne diyor anlayan var mı ??? Pastadan Kur'an yaptırıp kesende bu imansız Allah ıslah etsin..
Splendour
02-06-2015, 22:52
kula kulluk edenden korkacaksın..
Şu an garanti internet şubesinde Dolar > 2.85 / € 3.16TL
Sabah ola hayrola
2,65 e 2,95 garantide suan bende baktim
ErkanCanS
07-06-2015, 23:20
Su secim sonuclarina gore dolar 3 lirayi rahat gececektir diye dusunuyorum
işbank satış 2.71di 1-2 saat öncesi az önce tekrar baktım 2.75 olmuş
halilcakir
07-06-2015, 23:32
e noldu arkadaşlar akp gittimi yani şimdi :D
ahmet_xy
07-06-2015, 23:33
e noldu arkadaşlar akp gittimi yani şimdi :D
maalesef 2016 daki erken seçimlerde daha güçlü gelecek. :(
maalesef 2016 daki erken seçimlerde daha güçlü gelecek. :(
adeta 10 dakıka beklemıs burgerkıng kulah donduma gıbı dımdık duracak :D
ahmet_xy
07-06-2015, 23:38
301 kişinin öldüğü Somada bile %40 oy alıyorsa bu parti artık sözün bittiği yerdeyiz.
dolar kuru an itibarıyla 2.75
Orta ve alt kesim icin degisen bisey yok , sadece pastada herkesin payi koalisyon durumuna gore 2 ya da 3e bolunur . Zengin ve kosturan kisim yine kazanir kimisi eskisinden az kimisi cok
rebeloghy
07-06-2015, 23:40
Haddini bil şerefsiz
Şimdi bu İmam kılıklı şerefsiz , din tüccarı , cahil köpeğe küfür etmek şerefsizlik mi oluyor ?
Hırsıza dua eden hırsızdan beterdir.
Hırsız sadece çalıyor. Para cebine giriyor.
Çalınandan pay almadan çalana dua eden salak imam hepsinden vahimdir..
ahmet_xy
07-06-2015, 23:44
chp ve mhp, hdp yi örnek alıp daha dinamik, genç, yetenekli bir lider bulamazsa sonları hüsran. tipitip kılıçdaroğlu ve komedyen bahçeliyle bu yol bitmez.
2016 seçimlerinde mhp barajı geçemez.
edit: oyumu mhp'ye verdim.
ahmet_xy
07-06-2015, 23:50
bahçeli şimdi koalisyon senaryolarını konuşuyor. canlı yayında. akp ve hdp koalisyonu olsun diyor.
rebeloghy
07-06-2015, 23:52
Zaten dün akp ile asla koalisyona girmeyiz diyen silahşörler yarın koalisyonu kurarlar tartışmalar uzun sürmez..
ahmet_xy
07-06-2015, 23:56
Bahçeli kesin ve net konuştu. akp ile koalisyona sıcak bakmıyor.
durum o ki akp'nin azınlık hükümeti olacak. erken genel seçime götürecek. ekonomik kriz büyüyecek. yandaş kanallar işte gördünüz akp tek başına iktidar olamadığı için bu krizi yaşıyoruz algısını hergün pompalayacaklar. hatta başkanlık sistemini yeniden pişirecekler. geleceği karanlık görüyorum. inşallah yanılırım.
rebeloghy
07-06-2015, 23:58
Peki ya CHP - MHP - HDP 3lü koalisyonu ile akp den kurtulma senaryosuna ihtimal veren var mı ?
durum o ki akp'nin azınlık hükümeti olacak. erken genel seçime götürecek. ekonomik kriz büyüyecek. yandaş kanallar işte gördünüz akp tek başına iktidar olamadığı için bu krizi yaşıyoruz algısını hergün pompalayacaklar. hatta başkanlık sistemini yeniden pişirecekler. geleceği karanlık görüyorum. inşallah yanılırım.
hdpde kesin ve net soyledi acıklamasında sozumuzden donmek yok asla koalisyon yapmayız akp ile chpde aynı acıklamayı yaptı ole bişey soz konusu bile olmaz dedi.
ahmet_xy
08-06-2015, 00:01
Peki ya CHP - MHP - HDP 3lü koalisyonu ile akp den kurtulma senaryosuna ihtimal veren var mı ?
o dediğin olursa akp %60 oyla iktidara gelir. mhp hiç hdp ile yan yana gelir mi? gelmez. gelirse bir daha barajı bile göremez. benim beklentim mhp-chp nin 276 yı bulup 17-25 aralık yolsuzluklarını yapanları yüce divanda yargılamalarıydı. ama olmadı. bu saatten sonra akp şampiyonluğu vermez. sandıkla gitmezler artık.
hdpde kesin ve net soyledi acıklamasında sozumuzden donmek yok asla koalisyon yapmayız akp ile chpde aynı acıklamayı yaptı ole bişey soz konusu bile olmaz dedi.
akp ile koalisyon olacaktı yazmayı unutmusum
Açıklama da çok ince bir yer vardı. 'R.T.E. ya anayasa sınırını çizsin yada istifa etsin', 'Ahmet Davutoğlu için ise, biraz düşünmesi lazım' Özet olarak, Erdoğan'ı saf dışı bırakırsan düşünürüm. HDP ile koalisyon içine girerse MHP al aşağı olur.
AK-HDP diyorum ben, al özerkliği ver başkanlığı
rebeloghy
08-06-2015, 00:07
o dediğin olursa akp %60 oyla iktidara gelir. mhp hiç hdp ile yan yana gelir mi? gelmez. gelirse bir daha barajı bile göremez. benim beklentim mhp-chp nin 276 yı bulup 17-25 aralık yolsuzluklarını yapanları yüce divanda yargılamalarıydı. ama olmadı. bu saatten sonra akp şampiyonluğu vermez. sandıkla gitmezler artık.
Sadece Ampulden kurtulma senaryosu olarak sordum zaten ; yan yana gelmez denen kimler kucak kucağa oturuyor bu ülkede :) Yaşınız gereği çok daha fazlasını görmüşsünüzdür de %55 oya sahip bir 3 lü hükumet kurmak isteyince Akp nasıl %60 oyun sahibi oluyor ?
Yani şimdi kimse koalisyona yanaşmadığında , 2. en çok oyu alan partiye hükumet kurma şansı tanınması gerekmiyor mu ?
Olası bir krizi en iyi okuyabilecek olan dış yatırımcıdır. Citibank ve HSBC seçimlere az bir süre kala ülkemizde ki tüm değerlerini yok pahasına satıp ülkeden çıktılar. Bu yüzden ekonomimiz için ileri ki günleri hiç iyi görmüyorum, umarım yanılıyorumdur.
ahmet_xy
08-06-2015, 00:10
azınlık hükümeti de olsa iktidarı kaybetmemek akpnin işine gelir. erken seçime kadar iktidarda kalırlar. dolar ve euro alır başını gider. yandaş kanallar sayesinde halka gaz vererek 2016 seçimlerinde yine tek başına iktidara gelirler.
zaten normalde hırsızlıkları ayan beyan ortaya çıkmış bir iktidarın bırakın seçimlere girmesi, ülkede kalması bile inanılmaz bir olaydır. gelecek bence de çok kötü. bir Atatürk daha lazım bu ülkeye.
rebeloghy
08-06-2015, 00:11
Çok yazdım ama sorayım size ,
Akp yi saf dışı bırakma adına 3 lü koalisyona mhp - hdp ile girerse al aşağı olur yok olur diyorsunuz. Kimse istemez hdp ile koalisyon falan olmayı kabul de
Kilometrelerce karşılama konvoyu kurup terörist karşılandı ,
İfadeleri sırf hapse girmesinler diye savcılar tarafından değiştirtildi,
sınırda özel mahkeme kuruldu,
bölücü başı itle görüşmeler yapıldı,
kandil meclise girdi..
Ve daha bir sürü olayda MHP kaybedeceği oyu zaten kaybetmedi mi ?