Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekonomik kriz
Tüm yazılanları okuyamadım, işten vakit buldukça takip etmeye çalışıyorum ama bu sayfalara gelene kadar elle tutulan kavga küfürleşme restleşme olmadı hiç, seçim öncesi yani akepe hükümetken açılan siyasi konular hep kavga küfürleşme ardından kilitleniyordu.
ne değişti şimdi acaba?
free-hifi
10-06-2015, 09:40
Tüm yazılanları okuyamadım, işten vakit buldukça takip etmeye çalışıyorum ama bu sayfalara gelene kadar elle tutulan kavga küfürleşme restleşme olmadı hiç, seçim öncesi yani akepe hükümetken açılan siyasi konular hep kavga küfürleşme ardından kilitleniyordu.
ne değişti şimdi acaba?
Akgiller iktidar olamadı R peşindeler başından sonuna kadar ondandır
Grimlord
10-06-2015, 10:00
erken seçime yeni milletvekillerinin hiç biri sıcak bakmaz.ee, ne de olsa hayatlarını hatta tüm sülalelerinin hayatlarını garantilediler.niye seçim istesinler ki?
ayrıca seçmen açısından bakacak olursak bence insanlar gidip yine aynı şekilde oy vermezler.seçmene karşı saygısızlık olarak nitelendirilebilir,insanlar gider bu sefer akpyi iktidar yaparlar,insanımız muhalefet partilerine seneler sonra ilk kez şans verdi,bunda da anlaşamayıp batırırlarsa akp bi 50 sene daha bu ülkenin başında olur.
şu süreçte çok iyi düşünüp karar vermeleri gerekiyor ancak hepsi birbirine yüklüyor işi.merakla bekliyoruz.
bu 3 partinin tek anlaştıkları konu yolsuzluk sanırım,onun dışında hepsinin istekleri farklı..
free-hifi
10-06-2015, 10:04
Aranızda 60 yaşına kadar yaşayacağına inanan var mı? 60 yaşında emeklilik en iyi partinin ta ..............
ahmetgurlek
10-06-2015, 10:16
aranızda iktidara gelir gelmez aman tüm yolsuzlukları bitireyim, 1 kuruş yetim öksüz malı yemeyeyim, boğazımdan haram tek lokma geçmesin diye hareket edeceğine inandığınız bir parti var mı? sizce bütün milletvekilleri aman şu yolsuzluğu bitireyim diye mi onbinlerce tl harcayıp, ona buna para yedirip vekil, sonra da bakan olmaya çalışıyor. döneminde 1 kuruş yolsuzluk olmamıştır diyebileceğiniz tek bir hükümet var mı?
ulan güya en dindar, en müslüman geçinen, allah'tan en çok korkan bunlardı. yedikleri burdan istanbul'a yol oldu. önceki hükümetlerin yolsuzluklarını arar olduk.
ErkanCanS
10-06-2015, 10:18
Ne kadar şirinmiş, ne kadar misafirpervermiş hpd li kardeşlerimiz. Diyarbakırda benim arkadaşımın arabasını boydan boya kazıdılar sırf camında Türk Bayrağı stickerı var diye. Sapla samanı ayırmakta fayda var. Tamamen tüm doğuyu ötekileştirmek yanlışken hdp-pkk sempatizanlarını bu şekilde masum göstermekte çok yanlıştır. Akp hükümetinin yaptığı bu politikadan dolayı şuan bu haldeyiz. Gidip hepsi masum gibi haburda karşılandılar el ele megri megri diyerek türkü söyleyip ağladılar. hpd-pkk ülkemiz için çok ciddi bir tehdit bunu bilip buna göre hareket etmekte fayda var.
Diyarbakırda 1.5 ay kaldım.Merkezde 4 hafta , o haberlerde izlediğiniz terör olaylarının olduğu licede 2 hafta.Ben arkadaşım gitmiş şöyleymiş , halamın çocukları görmüş roketatarla sokaklarda dolaşıyorlarmış falan demiyorum.Kendim gittim gördüm ve gördüklerimi anlatıyorum.
Anlayamadığınız yada bu zamana kadar anlatmadıkları şeyler var. Bu partiye oy veren herkes terörist değil.Hatta çoğu gerçekten bu olaylardan bıkmış , kendilerinden birileri o meclise girsinde bu işi çözmek için uğraşsın diye oy veriyor. Güzel Güzel evlerimizden klavyenin tuşlarına basarak süper yorumlar yapıyoruz. Ben oralara gidince artık insanların bu terör olaylarından bıktığını gördüm.Bu Ülkesini seven insan içinde geçerli , PKK lı olan insan içinde geçerli. Kaç tane aile gördüm bir oğlu şehit düşmüş diğer oğlu asker tarafından öldürülmüş.O baba vatan sevdalısı da olsa , pkklıda olsa içi yanıyor. Adam pkklı olsa her an asker gelicek korkusu , pkklı olmasa heran pkk gelicek korkusu. İki ucu boklu deynek. Kaç milyon kişi okuma yazma bilmiyor.Tek tarih kaynağı babalarından , dedelerinden anlatılan hikayeler.Cahil kalmışlar yada bırakılmışlar.Çocukluğundan ölene kadar asker-pkk-korucu-ölüm-şehit-bomba-mayın hayatlarının parçası oluyor.Bizim gibi akşam 19.00-20.00 arası haberlerde değil kendi hayatlarında bunları yaşıyorlar.Ve artık ciddi şekilde bıkmışlar bitmesini istiyorlar.Bu insanların çoğu hdpye '' bizim sorunumuzu bizden birileri , bu topraklardan çıkmış kimseler çözebilir '' diye oy veriyorlar. Devlet terörü bitirmek için savaşma politikasını değiştirmiş , gelin tartışalım diyorsa doğruda yapıyorlar. Onlardan birileri olacak ki bu iş çözülsün.Yoksa 550 erkek milletvekilinin , kadın hakları ile ilgili yasalar çıkarmalarından bir farkı olmaz bu durumun. Size göre hdpye oy veren herkes terörist ve bu teröristlerin sayısı 6 milyon. Bu sayıya rağmen oturup devletle anlaşmak istiyorlar. Baya insaflı teröristlermiş o zaman bunlar.Bu kafa gezi parkındaki adam gibi tepkisini gösteren milyon kişiye değilde sağa sola saldıran bin kişiye bakıp , buradakiler terörist diyen kafayla çok benzer. Düşmeyelim bazı hatalara. Ben milliyetçi biri olarak ( şayet devlet savaşma politikası uygulamayacaksa ) bu adamlar meclisteyken terör bitecekse hiç meclisten çıkmasınlar diye düşünüyorum.
Not : 6 milyon hdp li varsa en az 1 milyonu harbi harbi teröristtir.Bunun farkındayım , genelleme yapılmasının yanlış olduğunu düşündüğüm için yazdım yukardakileri.
free-hifi
10-06-2015, 10:18
RTE nin yüzüğü bozdurmasıyla oluşturduğu servet:
http://www.sozcu.com.tr/2014/gundem/tum-serveti-bu-yuzuktu-545984/
ahmetgurlek
10-06-2015, 10:24
RTE nin yüzüğü bozdurmasıyla oluşturduğu servet:
Her (http://www.sozcu.com.tr/2014/gundem/tum-serveti-bu-yuzuktu-545984/)
siz bilmiyorsunuz, lord of the rings deki tek yüzük o. diğer yüzükleri de buldu ve kendine bağladı :D
Aksarayda altin para odasi var yüzük ne ki :)
Big boss sonucda ayakkabi kutusu az gelir padişaha
O...............ğu
ercan26esk
10-06-2015, 10:40
bu ülke bir çıkmaza girdi bence iki ucu boklu değnek %9 bir oyun nerelere gittiği belli sonuç ortada biz birey olay hangi partiden hangi görüşten olursak olalım kendi partimizi eleştirmeyi bilmiyoruz yanlışa yanlış doğruya doğru demiyoruz AKP hükümetin seçmeni şu 1.5 sene içinde olayların sonunda anca biraz uyanır gibi oldu bence oy oranı %35 bekliyordum keşke öyle olaydı şu an çok rahat HDP siz bir hükümet kurulurdu şimdi az çok dışardan olsa destek verecek bir koalisyon olacak şimdi menfaatler ortaya çıkacak HDP bu duruma getiren AKP izlediği politika bunu hiç kimse inkar etmesin sonuç PKK mecliste ve utanç verici hırs kibir başkanlık istediği türkiyeyi alllak bullak etti işin diğer tarafı zaten bir hüsran MHP koskoca ülkede % 16 oy aldım diye seviniyor CHP aynı yüzdeler kalıyor beceremiyorsan gideceksin ama onlar için bir zafer neden koalisyon olacak herkes kendi isteklerini dile getirecek şu an bence sinsi planlar yapılmaya başlamıştır ilerleyen zamanda ne olacağı belli olacak ama AKP dışından bir hükümet kurulacak olursa şayet en kısa zamanda vaadler yerine getirilmeli ve bütün yolsuzluklar bütün bu olumsuzluklar hepsinin hesabı verilmesi sonra seçime gidilecekse tekrar gidilsin ...
Diyarbakırda 1.5 ay kaldım.Merkezde 4 hafta , o haberlerde izlediğiniz terör olaylarının olduğu licede 2 hafta.Ben arkadaşım gitmiş şöyleymiş , halamın çocukları görmüş roketatarla sokaklarda dolaşıyorlarmış falan demiyorum.Kendim gittim gördüm ve gördüklerimi anlatıyorum.
Anlayamadığınız yada bu zamana kadar anlatmadıkları şeyler var. Bu partiye oy veren herkes terörist değil.Hatta çoğu gerçekten bu olaylardan bıkmış , kendilerinden birileri o meclise girsinde bu işi çözmek için uğraşsın diye oy veriyor. Güzel Güzel evlerimizden klavyenin tuşlarına basarak süper yorumlar yapıyoruz. Ben oralara gidince artık insanların bu terör olaylarından bıktığını gördüm.Bu Ülkesini seven insan içinde geçerli , PKK lı olan insan içinde geçerli. Kaç tane aile gördüm bir oğlu şehit düşmüş diğer oğlu asker tarafından öldürülmüş.O baba vatan sevdalısı da olsa , pkklıda olsa içi yanıyor. Adam pkklı olsa her an asker gelicek korkusu , pkklı olmasa heran pkk gelicek korkusu. İki ucu boklu deynek. Kaç milyon kişi okuma yazma bilmiyor.Tek tarih kaynağı babalarından , dedelerinden anlatılan hikayeler.Cahil kalmışlar yada bırakılmışlar.Çocukluğundan ölene kadar asker-pkk-korucu-ölüm-şehit-bomba-mayın hayatlarının parçası oluyor.Bizim gibi akşam 19.00-20.00 arası haberlerde değil kendi hayatlarında bunları yaşıyorlar.Ve artık ciddi şekilde bıkmışlar bitmesini istiyorlar.Bu insanların çoğu hdpye '' bizim sorunumuzu bizden birileri , bu topraklardan çıkmış kimseler çözebilir '' diye oy veriyorlar. Devlet terörü bitirmek için savaşma politikasını değiştirmiş , gelin tartışalım diyorsa doğruda yapıyorlar. Onlardan birileri olacak ki bu iş çözülsün.Yoksa 550 erkek milletvekilinin , kadın hakları ile ilgili yasalar çıkarmalarından bir farkı olmaz bu durumun. Size göre hdpye oy veren herkes terörist ve bu teröristlerin sayısı 6 milyon. Bu sayıya rağmen oturup devletle anlaşmak istiyorlar. Baya insaflı teröristlermiş o zaman bunlar.Bu kafa gezi parkındaki adam gibi tepkisini gösteren milyon kişiye değilde sağa sola saldıran bin kişiye bakıp , buradakiler terörist diyen kafayla çok benzer. Düşmeyelim bazı hatalara. Ben milliyetçi biri olarak ( şayet devlet savaşma politikası uygulamayacaksa ) bu adamlar meclisteyken terör bitecekse hiç meclisten çıkmasınlar diye düşünüyorum.
Not : 6 milyon hdp li varsa en az 1 milyonu harbi harbi teröristtir.Bunun farkındayım , genelleme yapılmasının yanlış olduğunu düşündüğüm için yazdım yukardakileri.
nasıl karar veriyorsun 6 milyondan sadece 1 milyonunun terörist olduğuna ? Genellemeyi tüm Kürtleri kapsayacak şekilde yaparsan tamam kabul yanlıştır ona hiç kimsenin itirazı yok. Ama pkk nın uzantısı olan hdp yi destekleyenlerin oy verenlerin hepsi teröristtir illa elinde keleşle bombayla dağa çıkmasına gerek yok.
Eğer bu olaylardan "gerçekten" bıkmışlarsa gerçekten ekstra hiç bi talep olmadan barış olsun istiyorlarsa, ellerinde molotofla çıkmasınlar sokaklara çatışmasınlar polislerle ben mi çatışın diyorum ben mi dağa çıkın diyorum. Ayrıca bu zamana kadar hep mecliste oldular çözüm için en ufak bi çalışmaları oldu mu özerklik zırvalamaları dışında ? Bunların tabanından tavanına kadar hepsinin hayali özerklik saçmalığıyla bu ülkeyi bölmek. Hiç birisi çözüm peşinde değil kaldı ki bu ülkede Kürt sorunu yoktur terör sorunu vardır onuda dik duran bir hükümet askeri ve adli yollarla çözmelidir. Belirli bir zümreye, gruba ayrıcalık tanıyarak değil.
Askere boklu değnek benzetmeside hiç olmamış..
Arkadaşım şehirde çıkan eli molotoflular dağdaki pkknın şehir koludur.. Normal bir kürt bunu yapmıyor zaten.
Medya yine herzamanki gibi olayları farklı lanse ediyor.. Hdp mitinginde polis linç edilmedi bombanın yakınında yaralandılar bilyeler geldi.. Onu eline alıp dizinin üstüne koyan yine kürt bi vatandaştı sahiplendi ambulansın gelmesini bekliyip ilgilendiler.
O polis linç edildi, silahı alındı. Patlayan bomba ile öyle kemikleri kırılmaz. Siz resmen masumlaştırmaya çalışıyorsunuz.
O polis linç edildi, silahı alındı. Patlayan bomba ile öyle kemikleri kırılmaz. Siz resmen masumlaştırmaya çalışıyorsunuz.İşte medya beyninizi böyle yıkıyor yazık vallahi çok yazık :) Yahu ben kendi gözümle gördüğüme mi inanayım yoksa şu medyaya mı inanayım ?
O polis linç edildi, silahı alındı. Patlayan bomba ile öyle kemikleri kırılmaz. Siz resmen masumlaştırmaya çalışıyorsunuz.Şimdi sana buraya fotoğraf atarım bak bakalım bomba kemik kırıp parçalıyor mu parçalamıyor mu görürsün..
Bak kardeşim benim bi tarafım türk bi tarafım kürt ama açık konuşmak gerekirse türk yanım daha ağır basıyor.. Ama gözümle gördüğüm şahit olduğum şeylere bakıyorum bazen hakikaten kürt pkk bölücüler hepsini aynı kefeye koyuyorsunuz dışarıdan gördünüğü gibi değil benim zoruma gidiyor burda gördüğümüz şeyleri siz dışarıdan göremeyip faşist düşünceler bölücülük v.b şeyler.. Benim Dbakırda polis subay uzman arkadaşlarım var ve bir çoğu 7-8 yıldır burada yaşıyıp görev yapıyor ve iş yoğunluğu dışında çok memnunlar hiç zarar görmediler şimdiye kadar bunları onlar anlatıp söylüyorlar ee bunlar kalıyor burada gelip dükkanımız önünde saatlerce sohbet edip çay içiyoruz hiç bir sıkıntıda olmuyor.. Adamlar gelip burada yaşayınca anlıyor ulan medya nasıl birşey şu bölücüler burayı nasıl anlatıyordu diye şaşırıp kalıyorlar..
Medyaya kanip dogu illeri ve dogu halki hakkinda yorum yapanlara birsey sormak istiyorum , gezi doneminde de dunya basini butun istanbulu taksimden ibaret gosterdi ama oyle degildi . Tvdeki istanbul ve gercekteki istanbul farkini bilenler dogu hakkinda haberlere de ayni hassasiyetle bakarsa daha mantikli olur
Medyadan aldığım bilgiden yola cikarak böyle bir şey söylemedim emin ol. Diyarbakır milletvekili adayının bizzat kendisinden dinledik. Hdpnin puan arttırmak için bomba patlatıp, polis araçlarını ateşe verdiğini ve bir polisi linç ederek silahını gasp ettiğini söyledi. Sen fotoğraflamışsın madem koysana.
Medyadan aldığım bilgiden yola cikarak böyle bir şey söylemedim emin ol. Diyarbakır milletvekili adayının bizzat kendisinden dinledik. Hdpnin puan arttırmak için bomba patlatıp, polis araçlarını ateşe verdiğini ve bir polisi linç ederek silahını gasp ettiğini söyledi. Sen fotoğraflamışsın madem koysana.
Hıhı aynen öyle oldu doğrudur. Kusura bakma ama ben böyle bir zihniyetle artık ne konuşurum nede fotoğraf paylaşırım iyi inanmalar sana..;)
Merak eden arkadaşlar olursa özelden whatsap aracılığıyla atarım.
serkan_2120
10-06-2015, 11:47
hangi partinin adayı diye basit bi soru soracam sana?
free-hifi
10-06-2015, 11:48
Tayyip yine elini kolunu bir yerlerden çekmemiş 14 takım tüpçüyü destekleme kararı almış bunların taraftarı her fırsatta yeter diye bağırıyordu yazıklar olsun Galatasaray lıyım utandım yemin ederim.
Bir kere orada 2 bomba patlatıldı amaç belliydi izdiham çıkarıp fazla insanın ölmesiydi hdp böyle bir hainliği neden niye yapsın ki biraz mantıklı düşünseniz anlıyacaksınız ama bazı arkadaşlarda mantığın m si yok..
Hıhı aynen öyle oldu doğrudur. Kusura bakma ama ben böyle bir zihniyetle artık ne konuşurum nede fotoğraf paylaşırım iyi inanmalar sana..;)
Merak eden arkadaşlar olursa özelden whatsap aracılığıyla atarım.
Kanıtla işte sana söylüyorum kanıtla ? Senin zihniyetinde diğerlerinden bir farkı yok emin ol. Hayali kürdistanın başkentini yapmak istedikleri Diyarbakır'da Türkmeneli'dir. Yüzyıllardır Türkmen yurdudur. Kimsenin doğuyu kötülediği yok.
hangi partinin adayı diye basit bi soru soracam sana?
Hangi parti olacak ya ak partidir yada başka partilerdir :) Karalama kampanyası yapacaklar ya.. Sadece gülüyorum :)
free-hifi
10-06-2015, 11:52
Bir kere orada 2 bomba patlatıldı amaç belliydi izdiham çıkarıp fazla insanın ölmesiydi hdp böyle bir hainliği neden niye yapsın ki biraz mantıklı düşünseniz anlıyacaksınız ama bazı arkadaşlarda mantığın m si yok..
Eskiden belli aralıklarla sürekli şehit haberi gelmesinin mantığı ne ise oradada o mantık yapıldı
ErkanCanS
10-06-2015, 11:54
nasıl karar veriyorsun 6 milyondan sadece 1 milyonunun terörist olduğuna ? Genellemeyi tüm Kürtleri kapsayacak şekilde yaparsan tamam kabul yanlıştır ona hiç kimsenin itirazı yok. Ama pkk nın uzantısı olan hdp yi destekleyenlerin oy verenlerin hepsi teröristtir illa elinde keleşle bombayla dağa çıkmasına gerek yok.
Eğer bu olaylardan "gerçekten" bıkmışlarsa gerçekten ekstra hiç bi talep olmadan barış olsun istiyorlarsa, ellerinde molotofla çıkmasınlar sokaklara çatışmasınlar polislerle ben mi çatışın diyorum ben mi dağa çıkın diyorum. Ayrıca bu zamana kadar hep mecliste oldular çözüm için en ufak bi çalışmaları oldu mu özerklik zırvalamaları dışında ? Bunların tabanından tavanına kadar hepsinin hayali özerklik saçmalığıyla bu ülkeyi bölmek. Hiç birisi çözüm peşinde değil kaldı ki bu ülkede Kürt sorunu yoktur terör sorunu vardır onuda dik duran bir hükümet askeri ve adli yollarla çözmelidir. Belirli bir zümreye, gruba ayrıcalık tanıyarak değil.
Askere boklu değnek benzetmeside hiç olmamış..
Ben şimdi burda bir sürü bişey yazıcam insanlar beni harbi harbi kürt milliyetçisi sanıcak.Yazdıklarıma dikkat ederek yazıyorum yanlış anlaşılmayayım diye.
Öncelikle işin siyasi boyutundan başlayayım. Siyasi partilerin seçmenlerini etkileyen birçok unsuru vardır. Bu her parti için geçerlidir. Örnek : akp ye bazısı ekonomi için oy verir , bazısı başörtüsü sorununu hallettiği için , bazısı bunlar müslaman der verir , bazısı rant için verir bazısı atatürk düşmanı olduğu için verir vs vs . Chp ye bazısı atatürkün partisi diye verir , bazısı sol oyları boşa gitmesin diye verir , bazısı akp düşmanlığından verir , rant için vsvs. Mhp : milliyetçilik için verir , sağ görüşlüdür akp yi istemiyodur , devlet beyi sevmez başbuğ için verir , ocakta yetişmiştir vefasından verir vs vs. Şimdi ben demek istiyorum ki hdp de sonuçta bir siyasi parti dimi ? Bu adamlara da çeşitli sebeplerden oy gelmesi normal değil mi ? Biri pkklıdır verir , biri meclise girince terörün biticeğine inanır verir , biri selocanın esprilerini beğenmiştir verir , biri değiştiler artık diyip verir vs vs. Kürtlerde ve Karadenizlilerde birbirini tutma vardır herkes bilir. İş yaparken birbirine paslarlar , kız alıp verirken aynı şekilde falan. Bunun için bile bir sürü oy toplamış olabilir. hdp çizgisinde etnik kökenli siyaset yapıp , terör unsurlarıyla beraber olmayan başka parti olsaydı bende hdp ye oy veren terörü destekliyordur derdim. Ama yok malesef. Anlatmak istediğim , bunlara oy veren insanların çoğu bizim gibi derinlemesine düşünmüyor oy verirken falan. Niye oy verdin abi ? ya işte bizim hakkımızı savunacaklar orda falan filan diyip gidiyor adamlar. Şu zamana kadar bütün partilere oy vermişler memnun olmamışlar. Aradan birileri çıkıyor. Bakın sizi etnik kökeninizden dolayı takmıyorlar.Gelin bize oy verin bizde sizdeniz
bizi bizden başkası savunmaz diyor.Terörüde anca biz bitiririz diyor.Şimdi insanların bunlara inanıp oy kullanması bence normal.Orada bu lafları söyleyen başka parti yok çünkü.Mhp-Chp nin esamesi okunmuyor. Akpye oy verdiler pişman oldular.Geriye tek parti kalıyor zaten.
Terör sorunu olduğunu biliyoruz zatende , bu ülkede kürt sorunu değil doğu sorunu vardır. Eğitim , ulaşım , sağlık , ekonomi ve bir sürü alanda hala çok yetersiziz oralarda maalesef. Millet cep telefonu kullanmaya başlarken benim nüfus cüzdanımda yazan köyde elektrik yokmuş. ( babamın yalancısıyım :) )
Ben askere boklu değnek demem merak etme.Askerde , askerlikte kutsaldır, peygamber ocağıdır bizim için. Orada yaşayan adamın ruh hali için dedim onu. Neresinden tutarsan zarar görecek. Askerden çok pkklı gören yerleşkeler var bu ülkede. Teşbihte hata olmaz ama senin için değiştiriyim benide kıllandırdın :) aşağı tükürse sakal , yukarı tükürse bıyık diyim bari.
SerkanYazgan.
10-06-2015, 11:54
Fatih siyaset konuşmayı ve siyasetin içinde biri olarak görüyordum seni ama şu yorumun tam tersini gösteriyor. Hdp kendi bomba patlatsa olay seçimden önce çıkardı ayrıca böyle birşeyi göze alacak bir parti değil. Yaralanan polis bombadan yaralanıyor ve adama tampon yapıyorlar. Ayrıca dış ülkelerin istihbarat örgütlerini hiç hesaba katan yok.
Diyarbakırda dün öldürülenlerde kirli ellerin işi. Yalçın akdoğanın konuşmasından irite oldum iyice..
Şuan bir algı operasyonu yürütülüyor ve bu oyuna kimse gelmemeli. 6 milyon kişi HDP ye oy vermiş, 18 yaşından küçük olanları ve AKP CHP gibi partilere hala oy veren kürtleride hesaba katarsan kaç milyon kürt var hesap edin ve ona göre tutum sergileyin. Milliyetçiyim demekle olmaz, milliyetçi adam ülkede kaos çıksın istemez. Bu yüzden sağduyulu olup toplumu germeyelim. Ak troller gerekli algı operasyonu yapıyor ama biz onlara çanak tutmayalım.
sana şu kadar söyleyeyim o patlama hdp ye en az 2 puan kazandırdı. Bu pis bir siyasettir. Aynı hakan fidanın " 4 adam yollarım 8 tane füze attırım" demesi gibi bir şey.
Kanıtla işte sana söylüyorum kanıtla ? Senin zihniyetinde diğerlerinden bir farkı yok emin ol. Hayali kürdistanın başkentini yapmak istedikleri Diyarbakır'da Türkmeneli'dir. Yüzyıllardır Türkmen yurdudur. Kimsenin doğuyu kötülediği yok.
Bence sen önce gidip o faşist zihniyetini bi yıkat. ;) Allaha çok şükür benim zihniyetim belli rengimi ben belli etmişim sen rahat ol. Sen öyle uzaklarda medyadan ondan bundan duyduğun yalancı bilgilerle gel burada konuş :) Sana inanan eminim çok olacaktır devam et :)
Fatih siyaset konuşmayı ve siyasetin içinde biri olarak görüyordum seni ama şu yorumun tam tersini gösteriyor. Hdp kendi bomba patlatsa olay seçimden önce çıkardı ayrıca böyle birşeyi göze alacak bir parti değil. Yaralanan polis bombadan yaralanıyor ve adama tampon yapıyorlar. Ayrıca dış ülkelerin istihbarat örgütlerini hiç hesaba katan yok.
Diyarbakırda dün öldürülenlerde kirli ellerin işi. Yalçın akdoğanın konuşmasından irite oldum iyice..
Şuan bir algı operasyonu yürütülüyor ve bu oyuna kimse gelmemeli. 6 milyon kişi HDP ye oy vermiş, 18 yaşından küçük olanları ve AKP CHP gibi partilere hala oy veren kürtleride hesaba katarsan kaç milyon kürt var hesap edin ve ona göre tutum sergileyin. Milliyetçiyim demekle olmaz, milliyetçi adam ülkede kaos çıksın istemez. Bu yüzden sağduyulu olup toplumu germeyelim. Ak troller gerekli algı operasyonu yapıyor ama biz onlara çanak tutmayalım.
Serkan siz çok sığ bakıyorsunuz olaylara. Benim insanları empoze etme gibi bir gayem yok. Ortalığı gerip bundan prim yapma durumunda da değiliz. Bu işin piri aktroller evet. Ama gerçek şu ki sırf hdp ezilen tarafı mazlumu oynamak ve 1-2 puan daha fazla alıp baraj üstünü garantilemek için o patlamalar yaşandı.
Arkadaşım şehirde çıkan eli molotoflular dağdaki pkknın şehir koludur.. Normal bir kürt bunu yapmıyor zaten.
Sonuç olarak terörist değil mi bunlar dağ kolu şehir kolu o kolu bu kolu farketmez. Ne olursa olsun bunlara destek verende yardım edende imkan tanıyanda kim olursa olsun teröristtir, vatan hainidir ve bu ülkenin bölünmesini kaosa sürüklenmesini istemektedir.
Bence sen önce gidip o faşist zihniyetini bi yıkat. ;) Allaha çok şükür benim zihniyetim belli rengimi ben belli etmişim sen rahat ol. Sen öyle uzaklarda medyadan ondan bundan duyduğun yalancı bilgilerle gel burada konuş :) Sana inanan eminim çok olacaktır devam et :)
Ben faşist değilim de ırkçıyım evet. Ama öyle saçma cümleler kuruyorsun ki, burada konuştuğumuzun faşistlikle ne ilgisi var ? He ağzına yapışmışsa bu sözcük, her yerde her tartışmada karşındakini faşist diyerek susturmaya çalışıyorsan ona bir şey diyemem. Bende rahatım da sen tam rahat değilsin gibi. Ben 3-4 yıldır yazılı görsel medyayı takip etmiyorum. Sen nerden uyduruyorsun da bana yalancı diyorsun ? Aslında sen kendin faşistlik yapıyorsun işte.
Korollacı
10-06-2015, 12:09
arkadaslar hdp yı begenmıyoruz laf soyluyoruz ama egrı oturup dogru konusalım. bu partının aldıgı bu sonuc akpyı cok etkıledı. daha onceden akpye oy veren kurtler bu sefer buyuk cogunlugu hdp ye verdı bunda selahattın demırtasın yaptıgı sıyasetın ve uslubun buyuk bı etkısı var. selahattın demırtas olmasaydı akp kurtlerın oyuyla yıne %50 gıbı bır oy alıp boburlenırdı. eskıden hdplı mıllet vekıllerı veya beledıye baskanları olsun yada partı yonetıcılerı falan eylemlerde askere polıse kameralar onunda bagırırlardı tas atarlardı bakın artık bu sekıl sıyaset yapmıyorlar. ve hıc bırı artık ozerklıkmıs bolunmeymıs ıstemıyor bu sekılde demecler roportajlar vermıyorlar eskısı gıbı tvlerde. sadece esıt haklar ıstıyoruz devletın ımkanlarından esıt yararlanmak ıstıyoruz ıstanbul neyse hakkarı dıyarbakır o olsun vs. dıyorlar. sımdı sonuca gelırsek bolucu terorıst kurtler dıyıp bır cogumuzun hor gordugu bu mılletın partısı denılen partının yanı hdpnın aldıgı oy oranı ve mıllet vekılı sayısı ıle yıllardır mıllıyetcılık adı altında sıyaset yapan tek sıyası sloganı vatan mıllet sakarya emeklıye 2 maas ıkıramıye asgarı ucret 1400 olcak dıyen bır partının cıkarttıgı mılletvekılı sayısı aynı ıse bu ısı oturup detaylıca dusunmek lazım. ya memlekette bolucu dedıgımız kurtler cogaldı yada artık eskısı gıbı kımse vatanını sevmıyor kımse eskısı gıbı mılletcı ruhu tasımıyor vatan elden gıtmıs demek kı.
sunuda anlamıyorum secımden sonra koalısyon yapmayacagız dıyorlar . ulan madem koalısyon yapmayacaksanız nıye secıme gırdınız nıye memleketı karıstırıyorsunuz.
su memlekete gercekten ıcınde Allah korkusu olan vatanını mılletını seven bı yonetıcı gelmeyecekmı hepsımı boyle olur amk.
SerkanYazgan.
10-06-2015, 12:16
Fatih Kardeşim bu ülkede mazlumu oynayan bellidir bugüne kadar yapanlarda belli. Elinde kuranla meydanlara inende belli. Adama değer verdikleri kadar kurana değer verseler yapılan yanlışa tepki gösterirlerdi. Hdp yapamaz eğer yapsaydı şimdiye kadar olaylar başka yerlere gelmişti. Anlamadığınız şey şu; eğer bomba patladıktan sonra diyarbakır karışsaydı kaybeden kim olacaktı? Sağduyulu davranılmasaydı kim kaybederdi? Halk barışı istemeseydi ortalığın nasıl karışacağını sen düşün. Bana göre en mantıklı sebep budur ama sonuçta bu siyaset ve bu işler genelde kahpelikle yürür yani herşey olmuş olabilir.
Şuan size tek diyeceğim türk kürt ayrımını çok dillendirip insanları öfkelendirmeye gerek yok. Bende kürdüm ama kürtlükten önce insanım. Daha barışçıl daha ılımlı bir atmosfer gerekiyor ülkeye. Yetmedimi bu gerginlik? Tutupta tüm kürtlere laf söylenirse, hepsine küfür edilirse, hepsi suçlanırsa, hepsi dışlanırsa benimde bazı duygularım kabarır işte o zaman karşımdakine neler yaparım tahmin bile edemem. Bu yüzden klavye başında erkekliği bırakıp ülkenin çıkarlarını düşünelim. Vatan hepimizin vatanı.
Yıl 2015 olmuş ve hala türk kürt kavgası, sağ sol davası. Akıllanın artık beyler, devir değişti. Ayrıma izin veren herkes suçludur.
arkadaslar hdp yı begenmıyoruz laf soyluyoruz ama egrı oturup dogru konusalım. bu partının aldıgı bu sonuc akpyı cok etkıledı. daha onceden akpye oy veren kurtler bu sefer buyuk cogunlugu hdp ye verdı bunda selahattın demırtasın yaptıgı sıyasetın ve uslubun buyuk bı etkısı var. selahattın demırtas olmasaydı akp kurtlerın oyuyla yıne %50 gıbı bır oy alıp boburlenırdı. eskıden hdplı mıllet vekıllerı veya beledıye baskanları olsun yada partı yonetıcılerı falan eylemlerde askere polıse kameralar onunda bagırırlardı tas atarlardı bakın artık bu sekıl sıyaset yapmıyorlar. ve hıc bırı artık ozerklıkmıs bolunmeymıs ıstemıyor bu sekılde demecler roportajlar vermıyorlar eskısı gıbı tvlerde. sadece esıt haklar ıstıyoruz devletın ımkanlarından esıt yararlanmak ıstıyoruz ıstanbul neyse hakkarı dıyarbakır o olsun vs. dıyorlar. sımdı sonuca gelırsek bolucu terorıst kurtler dıyıp bır cogumuzun hor gordugu bu mılletın partısı denılen partının yanı hdpnın aldıgı oy oranı ve mıllet vekılı sayısı ıle yıllardır mıllıyetcılık adı altında sıyaset yapan tek sıyası sloganı vatan mıllet sakarya emeklıye 2 maas ıkıramıye asgarı ucret 1400 olcak dıyen bır partının cıkarttıgı mılletvekılı sayısı aynı ıse bu ısı oturup detaylıca dusunmek lazım. ya memlekette bolucu dedıgımız kurtler cogaldı yada artık eskısı gıbı kımse vatanını sevmıyor kımse eskısı gıbı mılletcı ruhu tasımıyor vatan elden gıtmıs demek kı.
sunuda anlamıyorum secımden sonra koalısyon yapmayacagız dıyorlar . ulan madem koalısyon yapmayacaksanız nıye secıme gırdınız nıye memleketı karıstırıyorsunuz.
su memlekete gercekten ıcınde Allah korkusu olan vatanını mılletını seven bı yonetıcı gelmeyecekmı hepsımı boyle olur amk.
Hiç bir parti seçime koalisyon hedefiyle girmez aç bak seçim beyannamelerine hedeflerini görürsün partilerin. Ayrıca Mhp nin seçim beyannamesini oku sadece senin yazdıkların değil bu şekilde eleştiremezsin. http://www.mhp.org.tr/usr_img/mhpweb/MHP_Secim_Beyannamesi_2015_tam.pdf
Daha 2 gün olmadı hdp muş milletvekili bi kevaşe çıktı köy korucularına olmadık tehditler savurdu. Şunları masum göstermeyi bırakın artık.
SerkanYazgan.
10-06-2015, 12:28
Ha bu arada hdp olmasaydı ne yapacaktınız merak ediyorum. Akp yine tek başına iktidar olacaktı ve sizde izleyecektiniz yine. Mhp bugüne kadar kaç kere iktidar olmuş ya da koalisyon kurmuş. Bir elin birkaç parmağını geçiyormu? Devlet bahçeli takdir ettiğim bir liderdir. Sol görüşlü olmama rağmen ben Bahçeliyi seviyorum.
Bunu yazma sebebim küçümsemek değil yanlış anlaşılmasın. Yazma sebebim şudur ki insanlar artık değişiyor. Fikirleri, düşünceleri değişiyor. Akp gibi herşeye burnunu sokan bir zihniyetten arınmak istiyor, hırsızları yargılamak istiyor, yapılan adalet saraylarının içindeki adalete güvenmek istiyor. Yandaşlar el altından işe girerken sen ben işsiz kalıp ona buna boyun eğmemek için yeri gelip aç geziyorsak çoğaltırlar böyle adaleti.
Hadi bir hükümet kurulsunda yargılayalım bunları. Bu fırsatı birdaha yakalayabilecekmiyiz? Eğer yakalayamazsak solcuyum,sağcıyım, milliyetçiyim, çapulcuyum felan diye gezmeyelim ortalıkta. (kişisel fikrimdir, kimse laf atıp can sıkmasın. Seviyeli bir şekilde konuşalım ki sorunlarımız daha iyi ortaya çıksın.)
Ben faşist değilim de ırkçıyım evet. Ama öyle saçma cümleler kuruyorsun ki, burada konuştuğumuzun faşistlikle ne ilgisi var ? He ağzına yapışmışsa bu sözcük, her yerde her tartışmada karşındakini faşist diyerek susturmaya çalışıyorsan ona bir şey diyemem. Bende rahatım da sen tam rahat değilsin gibi. Ben 3-4 yıldır yazılı görsel medyayı takip etmiyorum. Sen nerden uyduruyorsun da bana yalancı diyorsun ? Aslında sen kendin faşistlik yapıyorsun işte.
Irkçılık zaten faşistliktir bunu bilmiyorsun daha. Kendi ırkından olana tama etme farklı ırktan kimseyi kabul etmemek bir faşistliktir.
Faşist olabilirsin bunuda bence gayet normal birşekilde nitelendirmelisin. Nihal Atsız da bir ırkçı idi. Ama türkiyenin görebileceği en büyük faşistlerden biriydi.
Hatta şöyle açıklayım;
faşizm tek doğruyu kabul ve dikte etmektir. ırkçılık ise ait olunan ırk dışındaki özellikle seçilmiş bir, birkaç ya da seçilmeksizin tüm ırkları yok sayan bir kavramdır.
Türk ırkçıları sadece türküğü doğru kabul etmekte ve dikte etmektedir. Yani bakıldığında faşistliğin tek doğrusu ile aynıdır. Faşit olmayıp ırkçı olan birisi yoktur. Çünkü ırkçılık faşistliğin bir aracıdır.
ErkanCanS
10-06-2015, 12:30
Fatih Kardeşim bu ülkede mazlumu oynayan bellidir bugüne kadar yapanlarda belli. Elinde kuranla meydanlara inende belli. Adama değer verdikleri kadar kurana değer verseler yapılan yanlışa tepki gösterirlerdi. Hdp yapamaz eğer yapsaydı şimdiye kadar olaylar başka yerlere gelmişti. Anlamadığınız şey şu; eğer bomba patladıktan sonra diyarbakır karışsaydı kaybeden kim olacaktı? Sağduyulu davranılmasaydı kim kaybederdi? Halk barışı istemeseydi ortalığın nasıl karışacağını sen düşün. Bana göre en mantıklı sebep budur ama sonuçta bu siyaset ve bu işler genelde kahpelikle yürür yani herşey olmuş olabilir.
Şuan size tek diyeceğim türk kürt ayrımını çok dillendirip insanları öfkelendirmeye gerek yok. Bende kürdüm ama kürtlükten önce insanım. Daha barışçıl daha ılımlı bir atmosfer gerekiyor ülkeye. Yetmedimi bu gerginlik? Tutupta tüm kürtlere laf söylenirse, hepsine küfür edilirse, hepsi suçlanırsa, hepsi dışlanırsa benimde bazı duygularım kabarır işte o zaman karşımdakine neler yaparım tahmin bile edemem. Bu yüzden klavye başında erkekliği bırakıp ülkenin çıkarlarını düşünelim. Vatan hepimizin vatanı.
Yıl 2015 olmuş ve hala türk kürt kavgası, sağ sol davası. Akıllanın artık beyler, devir değişti. Ayrıma izin veren herkes suçludur.
Serkan türk - kürt kavgası yapılmıyor zaten. Öyle bi post atıldı gereken tepki verildi yanlış anlaşıldım denildi. Tartıştığımız şey pkk - hdp .
Bomba konusunda bence 2 komplo teorim var :)
1-) Hdp 2-) Hükümet
1-) Hdp : Tam seçimlerden 1 gün önce bombayı patlatıp , failler bulunmadan olay çözülmeden 1 günde yapabildiği propagandayı yapıp oy arttırmak istemesi.(bknz Hakan fidan)
2-) Hükümet : Bombayı patlatıp kaos ortamı oluşturmak. Hdp seçmenini sokaklara dökmek. Zaten var olacak terör unsurlarının içine kendi provoke ekiplerinide sokarak olayları daha büyütmek hatta belki seçimi iptal ettirmek.Ama bir yandan da böyle bir plan yapıldıysa kıçı kırık bilyeli bomba niye patlatsınlar. Daha etkili bir sürü insanı öldürebilecek bombalar kullanırlardı diye düşünüyorum.
FOX TV Ana Haber'in sunucusu Fatih Portakal, çiçeği burnunda HDP'li vekil Burcu Özkan'a sert çıktı. Portakal, HDP'nin seçim kutlamasında konuşan yeni vekil Burcu Özkan'ın, köy korucularına "Buradan defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız keleşi size çevirmesini iyi biliriz." demesine sinirlenerek "Dakika bir gol bir. Aslında kafanızın içindekileri yansıtıyorsunuz." dedi.
Haberi aynen yapistirdim bumu hdp nin degismis siyaset anlayisi?
Diyorsunuzya hdp oy almasaydi akp yine iktidar olacakti.ey be arkadaslar hdp yemi bagli bu?niye demiyosunuz benim partim chp mhp iyi siyaset yapipda oylarini arttirmiyor hdpnin seyiyle gerdege giriyorsunuz diye neden sorgulamiyorsunuz?
Bu arada kurt dusmani degilim pkk dusmaniyim ben.az cok duzgun kurtler olabilir ama cogunluk malesef bi laz bi cerkez vs vs gibi vatanina bayraga bagli degil baska bayrak pesindeler
free-hifi
10-06-2015, 12:36
hdp çok samimi ise dağdaki köpek kadrosunu indirsin ama yapamaz yemez birde onlar yine onların emniyet subabı
FOX TV Ana Haber'in sunucusu Fatih Portakal, çiçeği burnunda HDP'li vekil Burcu Özkan'a sert çıktı. Portakal, HDP'nin seçim kutlamasında konuşan yeni vekil Burcu Özkan'ın, köy korucularına "Buradan defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız keleşi size çevirmesini iyi biliriz." demesine sinirlenerek "Dakika bir gol bir. Aslında kafanızın içindekileri yansıtıyorsunuz." dedi.
Haberi aynen yapistirdim bumu hdp nin degismis siyaset anlayisi?
Diyorsunuzya hdp oy almasaydi akp yine iktidar olacakti.ey be arkadaslar hdp yemi bagli bu?niye demiyosunuz benim partim chp mhp iyi siyaset yapipda oylarini arttirmiyor hdpnin seyiyle gerdege giriyorsunuz diye neden sorgulamiyorsunuz?
Bu arada kurt dusmani degilim pkk dusmaniyim ben.az cok duzgun kurtler olabilir ama cogunluk malesef bi laz bi cerkez vs vs gibi vatanina bayraga bagli degil baska bayrak pesindeler
Sen ve senin gibi düşünenlerde neden şunu anlamıyor.
Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir gerekirse 30 sene önceye dönmeyi göze alıp bölücük yapanları egale etmeye yönelik gücü olan bir devlettir. Sizin deyiminizle bölücü olan 7 milyon insanı gerekirse cezalandırabilir.
Bu kadar mı korkuyorsunuz bu insanlardan? Herkes bir şansı hakeder. Türkiye cumhuriyetide babalık görevini üstlenip tüm evlatlarına bir şans verip onları dinlemek zorundadır.
Kürtler bölecek, yeni devlet olacaklar, şöyle olacaklar böyle olacaklar. Bırakın bu tatavaları.
TC Cumhuriyeti topraklarında yer alan her vatandaş aynı hakka sahiptir ve kardeştir. Onlar demokratik seçimle bu oyu aldılar ve kendilerini kanıtlayacaklar.
AKP başta da olsa, MHP baştada olsa kimse onların demokratik hakkını ellerinden alamaz.
Bir hata yaparlarsa onlar kaybeder ve onlarda bunun en iyi şekilde farkında.
Ama adamlar barış derken siz savaş diyorsanız o adamlar haklı olur.
Sadece 1 kişinin hareketlerine bakarak yada geçmişte bir örgütün hareketlerine bakarak 7 milyon kürt vatandaşına bölücü demek genelleme yapmak bence cahilliktir. Kimse kusura bakmasın.
Kürtler şöyle böyle deyipte kimsede sonra gelip ya ben pkkya demiştim demesin.
Kimse pkk yı savunmuyor zaten.
Irkçılık zaten faşistliktir bunu bilmiyorsun daha. Kendi ırkından olana tama etme farklı ırktan kimseyi kabul etmemek bir faşistliktir.
Faşist olabilirsin bunuda bence gayet normal birşekilde nitelendirmelisin. Nihal Atsız da bir ırkçı idi. Ama türkiyenin görebileceği en büyük faşistlerden biriydi.
Hatta şöyle açıklayım;
Türk ırkçıları sadece türküğü doğru kabul etmekte ve dikte etmektedir. Yani bakıldığında faşistliğin tek doğrusu ile aynıdır. Faşit olmayıp ırkçı olan birisi yoktur. Çünkü ırkçılık faşistliğin bir aracıdır.
Olgar abi yanlış düşünüyorsun. Ben ırkçıyım evet Atatürk gibi Türk milliyetçisiyim, ulusumu diğer uluslardan daha çok seviyorum. Buna ırkçılık deniyor. Faşizanlık için aşırı tutum gerektiriyor.
Seçim Sonuçları açıklandığında, bunlar tek partili iktidar olamayacağı için sevindim. Ancak 1 saat sonra, ellerinde pkk çaputlarıyla, kürtce bölücü söylemleriyle çoşkulu bir kutlama yaptılar. Seçimden önce halkların kardeşliği ve TÜRK bayrakları, seçim bitince biji miji bilmem ne. Kusura bakmayında bunun adı en basit haliyle şerefsizlik ve samimiyetsizliktir. Barış-eşitlik vs isteyen hiç kimse, karşı tarafın kırmızı çizgisini ezip geçmez. Türkiye'nin kırmızı çizgisi ise, pkk'dır. Onca şehit boşa verilmedi, onca can boşa yanmadı. Kendince aydın geçinip, hdp'ye oy veren kesime de benim saygım yok. Denize düşen, yılana sarılmaz.
Ezilen halk diye bahis edilenler, altlarında bmw-audi'lerle geziyorlar. Neyin ezilmesi? Bir kürt, bir Türk'le eşit şartlarda yaşıyor artık, aksini iddia eden kanıtlasın. Benim gözümde anayasal Türk vatandaşı olan herkes eşittir, laz-çerkez fark etmez. Benim için tek ayrım, vatanını seven-sevmeyen ayrımı. Bölücü kürtler özgürlük istiyor, eşitlik değil.
Bu sebeplerle ben artık hdp'nin samimiyetine inanmıyorum. Şu an RTE ile Deniz Baykal görüşüyormuş. Hayırlısı...
Serkan kendin söylüyorsun işte çok basit bir şekilde algı operasyonu yapıldı o bomba patladığında. Hdpliler masum gösterildi. Kafası karışık durumda olan kürt kökenli insanların oylarını aldılar. Çok net şekilde söylüyorum bunu. Nasıl ki Chp'nin elit kesiminin çoğu akp tek başına iktidar olmasın diye hdp ye vermeleri gibi..
Olgar abi bu dusuncem sundan kaynakli. Haberlerde emanet oylar canli yayinda chpli parti uyeleri sirf akp gitsin diye hdp ye oy verdiler diye agzindan kacirmalar.kurtlerin doguda silah zoruyla hdp ye oy verdik demeleri vs vs.madem siyasi anlayisini degistirdin madem kurtlerin hakkini savunacaksin ozaman sadece kurt vatandaslarindan destekle geleceksin oraya.ki bence akp cok guzel kurtleri yaladi yuttu akpnin politikasinda en nefret ettigim seydi bu.kurt kardeslerim diyip durdu hizmet etmeye basladi bedava elektrik hala kullaniliyor resmen kurtlere taviz verdi vermedimi? Ben nefret ettim bu politikadan niye ayrim yapiliyor diye.yalayip yutmasa kurtleri olduruyomuydular orda hayir.bisi istedilerde bakmadimi devlet ancak elinde silah devlet bize bakmiyir diyip durdular.ben bunu demek istedim.kurtler vs derken genellemede yapmiyorum yularda demistim yanlis anlasilmasin.kac kere vanli arkadasa denk gelldim pkk sayip soven turkum diyen ama azinlik bu kisiler
He bide adamlar aldilar ellerine apo bayraklarini metrobuste seviniyolar.adamin biri tamam sevinin ama apo bayragi nedir diye uyariyor olay ickiyor adam iki pkk liyi dove dove hasat ediyor helal olsun dedim valla adama iyi cesaret. He demeyin bana akpde is birligi yapti evet onada karsiyim savundugum bir sey degil
Olgar abi bu dusuncem sundan kaynakli. Haberlerde emanet oylar canli yayinda chpli parti uyeleri sirf akp gitsin diye hdp ye oy verdiler diye agzindan kacirmalar.kurtlerin doguda silah zoruyla hdp ye oy verdik demeleri vs vs.madem siyasi anlayisini degistirdin madem kurtlerin hakkini savunacaksin ozaman sadece kurt vatandaslarindan destekle geleceksin oraya.ki bence akp cok guzel kurtleri yaladi yuttu akpnin politikasinda en nefret ettigim seydi bu.kurt kardeslerim diyip durdu hizmet etmeye basladi bedava elektrik hala kullaniliyor resmen kurtlere taviz verdi vermedimi? Ben nefret ettim bu politikadan niye ayrim yapiliyor diye.yalayip yutmasa kurtleri olduruyomuydular orda hayir.bisi istedilerde bakmadimi devlet ancak elinde silah devlet bize bakmiyir diyip durdular.ben bunu demek istedim.kurtler vs derken genellemede yapmiyorum yularda demistim yanlis anlasilmasin.kac kere vanli arkadasa denk gelldim pkk sayip soven turkum diyen ama azinlik bu kisiler
Ya chp ne kadar oy vermiş topsalan 100.000 etmez. Doğuda 1 tane chp oyu mu vardıda onlara gidecek. Oda bir dümen hepimiz biriz göstermek için.Oylar bugüne kadar akp ye oy veren kürtlerden gitti. Bizi tehdit ettiler vs de hikaye bu kadar sene pkk dağda daha fazla terör estirirken tehdit edilmedilerde şimdi mi ediliyor. İnanmıyorum ben ona.
Emanet oy da bence %1 bile değildir. Bu benim kendi fikrim.
Etrafta öyle bir algı operasyonu yapiyorlar ki daha meclis kurulmadan insanlar birbirine düştü.
Doğuda görev yapan arkadaşlarım var hepsi polis. Nasıl diyorum orada durumlar seçimden önce sonra. Hiç bu kadar birleşmiş görmemiştim bunları diyor Batmanda polis olan bir arkadaş.
Hiç bir olay yok diyor. Tehdit olsa vs bu adamlar görür zaten.
SerkanYazgan.
10-06-2015, 12:50
Serkan türk - kürt kavgası yapılmıyor zaten. Öyle bi post atıldı gereken tepki verildi yanlış anlaşıldım denildi. Tartıştığımız şey pkk - hdp .
Bomba konusunda bence 2 komplo teorim var :)
Sence hangisi daha mantıklı? Diyarbakır gibi balon patlasa karışacak bir yerde hangisi mantıklı?
Bu arada olayı türke kürde çevirmeye çalışıyorlar. Bu oyuna gelmeyelim diyorum ben. Sosyal ağlarda ve zift medyasında çok büyük algı operasyonu dönüyor. Hdp o meclise yeni girmedi, yeniymiş gibi empoze ediliyor. Çünkü akp bunu yediremedi kendine ve operasyona başladı.
@fatih bunu sadece senmi düşünüyorsun? Oy verenlerin aklı yok ve bu senaryoyu düşünemiyor öylemi?
hatta ve hatta Batmandaki arkadaş tam bir faşisttir. Nefret eder kürtlerden oraya gittiğinden bu yana beni buraya gönderenin anasını avradını der durur. Adam 2 gün önce gece oyun oynuyoruz bir yorum yaptı aynen şu.
Ulan biz milliyetçiler şu kürtler kadar birleşemedik birbirimizi yiyip durduk.
Seçim Sonuçları açıklandığında, bunlar tek partili iktidar olamayacağı için sevindim. Ancak 1 saat sonra, ellerinde pkk çaputlarıyla, kürtce bölücü söylemleriyle çoşkulu bir kutlama yaptılar. Seçimden önce halkların kardeşliği ve TÜRK bayrakları, seçim bitince biji miji bilmem ne. Kusura bakmayında bunun adı en basit haliyle şerefsizlik ve samimiyetsizliktir. Barış-eşitlik vs isteyen hiç kimse, karşı tarafın kırmızı çizgisini ezip geçmez. Türkiye'nin kırmızı çizgisi ise, pkk'dır. Onca şehit boşa verilmedi, onca can boşa yanmadı. Kendince aydın geçinip, hdp'ye oy veren kesime de benim saygım yok. Denize düşen, yılana sarılmaz.
Ezilen halk diye bahis edilenler, altlarında bmw-audi'lerle geziyorlar. Neyin ezilmesi? Bir kürt, bir Türk'le eşit şartlarda yaşıyor artık, aksini iddia eden kanıtlasın. Benim gözümde anayasal Türk vatandaşı olan herkes eşittir, laz-çerkez fark etmez. Benim için tek ayrım, vatanını seven-sevmeyen ayrımı. Bölücü kürtler özgürlük istiyor, eşitlik değil.
Bu sebeplerle ben artık hdp'nin samimiyetine inanmıyorum. Şu an RTE ile Deniz Baykal görüşüyormuş. Hayırlısı...seçimden sonra şehirde kutlamalar oldu ben çoğu yerde türk bayrağıda gördüm.. Neden şu tv de gördüğünüz birşeyle burada ahkam kesmeye çalışıyorsun bende şimdi kalkıp desemki medyada görüpte burada gelip kürt insanına laf ataran namussuz şerefsizdir desem olur mu ?
İşte benim bu zoruma gidiyor ulan ben Dbakırda kendi gözümle görüyorum olan şeyleri diğer tarafta adam eskişehirde almanyada kalkmış tv ye bakarak yorum yapıyor böyle oldu şöyle oldu bilmiş bilmiş yazıyor
hakotech
10-06-2015, 12:59
Ulen hergün girip bakıyorum şu konuya,bakalım memleketi kurtaran biri çıkmışmı yorumları ile diye..ıhhhh yine tırt..ben gidiyom,sizde yazın akşam yine bi umut girip bakıcam..hee bı kac arkadas az kalsın çare buluyolarmış ama direkten dönmüş..neyse esen kalın :) :) :)
darkmoon
10-06-2015, 12:59
Olgar abi yanlış düşünüyorsun. Ben ırkçıyım evet Atatürk gibi Türk milliyetçisiyim, ulusumu diğer uluslardan daha çok seviyorum. Buna ırkçılık deniyor. Faşizanlık için aşırı tutum gerektiriyor.
Atatürk gibi dersen atatürke ırkçı demiş olursun atatürk ırkçı değil ümmetçi biriydi. yıllarca insanlara bir atatürk portresi çizdirildi insanların kafasında yanlış bir atatürk portresi var.. Atatürk ümmetçi olmasa bu kadar farklı etnik kültür ırk dil ve dinden insanı ortak bir paydada ortak bir amaçda ortak bir inançda ortak bir savaşda yan yana cephede savaşa katamazdı..
tıpkı şu anki ırak gibi bin parçaya bölünürdük bırak farklı ırkı aynıırkdan insanlar bile sen şu boydansın şen şu soydansın diye savaşırdı..
Atatürk ne ırkçı ne türkçüydü ümetçi bir adamdı.. basit bir örnek..
Hz. Muhammed’in mezarını yıkıp, yerini degiştirmek isteyen zamanın Suud kralına Atatürk’ün çektirdiği telgraf:
‘Suud kralının dikkatine !! Tarafımıza ulaşan haberlere göre Allah’ın sevgili ve özel kulu, elçisi peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın kabrini yıkıp yerini degiştirecekmişsin. O mezarın tek taşına dokunursan Kurtuluş Savaşı’nı bırakır ordularımla aşağı inerim.’
TURK BAYRAGI OLANLAR DA GETIRSIN ARKADASLAR HEPIMIZ KARDESIZ! AYRIM YAPILMAYACAKTIR
ARAC KONVOYU PLANI
TOPLANMA YERİ: İL BİNASI ÖNÜ
SAAT: 16:00
ETKINLIK: Arkadaslar parti binası önünden harekete geçecegiz. Bir sehir turu yaptıktan sonra NEWROZ parkına gidecegiz. Düzeni bozmadan güzel bir sekilde tur atacagız. Herkes katılabilir. Tüm kardeslerimizi orda
Bu bi örnek sadece.. Bunlar görülmüyor.
SekoLive
10-06-2015, 13:04
typer diyarbakır istanbuldan iyi durumdaymış. cogunluk oldukları mahallelerde malesef dıyarbakırda senin anlattıgın ılımlılık yok. türk bayrağı yada başka parti bayraklarına otobüslerine tahamülleri yok.
hakotech
10-06-2015, 13:04
O dill de nasıl kullanılıyo lan bu teşekkür butonu,bi kaç kişiye teşekkür ediym dedim sanırım küfür ettim..bilen varmı ?
doncarlo
10-06-2015, 13:05
Kimisi Gazi Mustafa Kemal'i ırkçı kimi solcu kimi komunist kimisi ulusalcı yapar.Bakın bakalım beyler bu ideolojiler nasıl ve kimlerin elleriyle oluşmuş.İlk okulda öğretilen ilkeleri iyi kavrayamamış insanlar gelip ahkam kesiyolar.Eğitim eğitim eğitim..
ÇALIŞKAN
10-06-2015, 13:05
Diyarbakır'da kanlı gün! 4 ölü var - Milliyet.com.tr (http://www.milliyet.com.tr/diyarbakir-da-silahli-saldiri-1-gundem-2071572/)
typer diyarbakır istanbuldan iyi durumdaymış. cogunluk oldukları mahallelerde malesef dıyarbakırda senin anlattıgın ılımlılık yok. türk bayrağı yada başka parti bayraklarına otobüslerine tahamülleri yok.
Allah cezalarını versin abi ayrımcılık yapanın bölücülük yapanın bu provokasyonları yapanın.. Bombanın patladığı gün tomaların önüne oturup ortalık karışmasın diye bir sürü insan vardı ama hala aralardan çıkıp tomaya taş atıp olayları kızıştıranlarda vardı.. 2-3 tane video var bende polise taş atanları kendi aralarında dövüp attılar atmayın provokasyon yapmayın diye uyardılar hep ama nafile yine ortalık karışsın diye taş atıp kaçan vardı yahu
seçimden sonra şehirde kutlamalar oldu ben çoğu yerde türk bayrağıda gördüm.. Neden şu tv de gördüğünüz birşeyle burada ahkam kesmeye çalışıyorsun bende şimdi kalkıp desemki medyada görüpte burada gelip kürt insanına laf ataran namussuz şerefsizdir desem olur mu ?
BEN SON 6 YILDIR TV İZLEMEDİM. Ayrıca kendim de ana tarafından kürt'üm. Sen bi okuduğunu anla ilk önce, sonra tv başından sallıyorsun de. Ayrıca eskişehirliyim ama 5 yıldır kıbrısta yaşıyorum. Lefkoşayı gördün mü? Ya diğer illerde ki gerçek kutlamaları?? Çıkıp 2 tane polisin koruduğu mitingi gezdin diye piyasanın durumunu mu ele aldın? Burda adamlar dağ'dan gelen emirle yaşıyor, ne kadar biliyorsun?? Bu forumda tanımadığım hiç kimseye sen demedim, sağol bunuda yaptırdın. Tanıyan bilir, boş konuşmam. Allah aşkına bilmeden tanımadan suçlama yapmayın. Hepinizden daha fazla kürt arkadaşım-dostum vardır. Benim için tek şerefsiz, vatanı bölmeye çalışan adamdır. Nerden çıkardın kürtlere şerefsiz dediğimi? Kendi ırkıma mı sövecem? Her neyse daha da uzatmak istemiyorum.
mannerboy
10-06-2015, 14:20
Türkiye Cumhuriyet Tarihinde Kürtlere AKP Hükümeti kadar yakın davranan bi hükümet yoktur.Buda suç değildir.yaktılar yıktılar yine okul yaptı yine hastahene yaptı bu zamana kadar doğuda yatırım mı vardı haklarımı vardı.Olayın sadece ve sadece kötü ve kabul edilemez yanı HDP nin apo yandaşı olması o adam binlerce şehidimizi katlettibinlerce kişinin hayatını ailesini mahvetti ülke ekonomisini mahvetti.Hoş ben inanmıyorum tek başına birinin bu işleri becerebiliciğine altında tabikide avrupa amerika israil desteği vardır.
Gelelim ikinci hususa bizlerde doğuda doğabilirdik cep telefonu nedir televizyon nedir bilmeyebilirdik küçükken birileri gelip anamızı babamızı bizleri karşısında silahla tehdit edebilirdi bizi dağa kaçırabilirdi.sadece ağalık sistemine kölelik edebilirdik.türkler şöyle sizin hakkınızı yiyor diye kin besleyebilirdik.Allah katında herkez insandır kimse kimseden insalık hakkını alamaz.Allahıma şükür düzcede doğmuşum kürtte olabilirdim yada avrupada doğup hristiyanda olabilirdim.Kürt halkı ihanet etmiştir zaten en belirgin özelliği yavşaklıktır insan satmadır.iyiside vardır kötüsüde türk olup atatürkü sevmeyende var türk olupta hz muhammede sövende var.Ama ortada bi oyun var zamanından beritürkiyede oynan oyun sen sağcısın ben solcu tutmatı sen alevisin ben sunni tutmadı en fazla tutanı türk kürt bunun üstünden dış devletler yükleniyor.Ben inanıyorumki hdpye oy verdiler ama kimbilir neler vaat edildi yada nasıl bir dayatma yapıldı.AKP yada MHP yada CHP konusu değil doğuda istesekte istemesekte kürt sorunu kürt kanı kürt halkı var bunlara bi şekilde yol hastane okul yapmassan başkaldırması kaçınılmaz ama yine ses çıkaran kürt halkı değil.ortayı geren okul yakan ajanlar ermenisi ırak kökenli kürtler vs vs
BurakOzdemir
10-06-2015, 14:39
okudukça çıldırıyorum ak.
MHP öyle MHP böyle lan %16.50 oy verilmiş. %40'lık iş isteniyor sonra MHP kötü tukaka skerim böyle işi. ne verdin ne istiyosun!
Yılmaz ÖZDİL güzel yazmış siyasetçileri okuyun derim :)
Koalisyon g (http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/yilmaz-ozdil/koalisyon-gorusmesi-855493/)
cabrioleter
10-06-2015, 15:32
Atatürk gibi dersen atatürke ırkçı demiş olursun atatürk ırkçı değil ümmetçi biriydi. yıllarca insanlara bir atatürk portresi çizdirildi insanların kafasında yanlış bir atatürk portresi var.. Atatürk ümmetçi olmasa bu kadar farklı etnik kültür ırk dil ve dinden insanı ortak bir paydada ortak bir amaçda ortak bir inançda ortak bir savaşda yan yana cephede savaşa katamazdı..
tıpkı şu anki ırak gibi bin parçaya bölünürdük bırak farklı ırkı aynıırkdan insanlar bile sen şu boydansın şen şu soydansın diye savaşırdı..
Atatürk ne ırkçı ne türkçüydü ümetçi bir adamdı.. basit bir örnek..
Hz. Muhammed’in mezarını yıkıp, yerini degiştirmek isteyen zamanın Suud kralına Atatürk’ün çektirdiği telgraf:
‘Suud kralının dikkatine !! Tarafımıza ulaşan haberlere göre Allah’ın sevgili ve özel kulu, elçisi peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın kabrini yıkıp yerini degiştirecekmişsin. O mezarın tek taşına dokunursan Kurtuluş Savaşı’nı bırakır ordularımla aşağı inerim.’
atatürk ün türkçü olması - uludağ sözlük (http://www.uludagsozluk.com/k/atat%C3%BCrk-%C3%BCn-t%C3%BCrk%C3%A7%C3%BC-olmas%C4%B1/)
ikinci yorumu iyi oku abi.. Atatürk büyük bir Türkçü'ydü. Ki bir ülkenin liderinin de böyle olması gayet güzel bir şey. Ben de Türk ırkçısıyım ama faşizmle falan uzaktan yakından alakam yok. Ülkemin, milletimin üstün olduğuna inanırım. Bilimde, sanatta, sporda, ekonomide vs. vs. hep daha iyi olsun daha başarılı olsun isterim. Tarihten Türkleri çıkarırsan da tarihin yarım kalacağına inanırım, bilirim. ama bu demek değil ki diğer ırklar ölsün gebersin dünya Türk olsun. Irkı, dini farketmeden teröre lanet okurum bu ülke için canını verecek, vatanım diyebilecek kişi hangi etnik kökenden olursa da olsun elini öperim.
mikelazi
10-06-2015, 15:34
dolar 1.30 dan 2.70 e gelince istikrar
2.70 den 2.74 olunca kriz çıktı.
dolar 1.30 dan 2.70 e gelince istikrar
2.70 den 2.74 olunca kriz çıktı.
beyinleri yok ki abi anlatamıyorsun bunlara hiç birşey , bu kafada bi çok arkadaşım var ülke batıyo diye ağlıyolar tabi hepsi ak koyun :D
ÇALIŞKAN
10-06-2015, 16:50
http://sv102.piclect.com/17ab380cb/o/15/06/10/1139136190425288961-101426082698142943697n.png (http://ressim.net/112651/113913619042528896134101426082698142943697n)
https://www.facebook.com/AhsenTv/photos/a.889271701111529.1073741828.889002717805094/904252889613410/?type=1&theater
mikelazi
10-06-2015, 16:53
beyinleri yok ki abi anlatamıyorsun bunlara hiç birşey , bu kafada bi çok arkadaşım var ülke batıyo diye ağlıyolar tabi hepsi ak koyun :D
okusalar anlıcaklarda...
http://sv102.piclect.com/17ab380cb/o/15/06/10/1139136190425288961-101426082698142943697n.png (http://ressim.net/112651/113913619042528896134101426082698142943697n)
https://www.facebook.com/AhsenTv/photos/a.889271701111529.1073741828.889002717805094/904252889613410/?type=1&theater
Değerli kardeşim fişek tutuyorsunda Rojin Daye kimdir? Googlede bile sonucu yok. HDP de ne statudedir. Araştırdınmı bildiğin troll hesap milleti birbirine düşürmeye calışıyor.
Şimdi bir akıllı gitse MHP logosunu logo yapip APO resmi koyup altına biji apo yazsa napalım tüm MHP lileri kılıçtan mı geçirelim.
Hayır hepimizin beyni var neden araştırmadan çanak tutuyorsunuz şu kaos sevicilerine.
OÇ nun biri troll hesap açmış bunu anlamamak çok mu zor.
Aha bu kadar emin konuşuyorum oy kaybeden AKTROLL denen ****** cocuklarının işi o. AKP gelmedi aha hdpler böyle paylaşım yapiyor alın görün diyorlar.
Sizde yemin ederim okumuş falan adamsınız halbuki beyin tutulması mı yaşıyorsunuz anlayamıyorum.
Twitter da bile aradığında Rojin Daye adında bir hesap yok şuan. Anlık açılmış ve kapanmış.
üstünede şu tür fotolar paylaşılmış.
https://pbs.twimg.com/media/CHGRqQjWcAEMYIx.jpg:large
tutulmayın abi
hakotech
10-06-2015, 18:19
Helal olsun olgar..başka da bişey demiyorum..bu kafayla yaklaşırsak gerçekten bişeyleri çözebiliriz...her gördüğünüze ve her duyduğunuza inanmayın..
Gezi olayları tv lerde o şekilde anlatıldıktan soonra herkesin farkına vardığını düşünüyorum sosyal medyanın ve televizyonun insaları nasıl yanılttığı konusunda. Paylaşım yapan hesap gerçek bile olsa neyi değiştirir ki? Delinin taşş attığı kuyuya atlamamak lazım.
Chp-Mhp koalisyonuna dışardan hdp desteği şeklinde olabilirde sizin dediğiniz gibi kesinlikle olamaz. Bir Milliyetçi Hareket Partisi düşünün Hdp lilerin bakan olduğu hükümete güven oyu veriyor :)
Aynı MHP o zaman ki BDP ile mecliste yan yana oturacaklardı. Gazeteciler sordu sorun yok bizim dediler tokalaştılar demokratik pozlar verdiler. 3 ay sonra BDP kapatılsın diye imza topladılar. Siyaset bu dansözden beter oluyorlar.
Chp-Mhp koalisyonuna dışardan hdp desteği şeklinde olabilirde sizin dediğiniz gibi kesinlikle olamaz. Bir Milliyetçi Hareket Partisi düşünün Hdp lilerin bakan olduğu hükümete güven oyu veriyor :)
Dışarıdan destek demek HDP liler bakan olamayacak sadece güven oyu veriyor demek oluyor. Yani düşündüğün gibi değil adı üstünde DIŞARIDAN DESTEK
Bilmediğimden soruyorum. Barış, çözüm süreci diyorlar ya. 90'lar öncesinde sivil kürt halkı ile türklerin arasında bir çatışmamı vardı?
ErkanCanS
10-06-2015, 19:55
Bilmediğimden soruyorum. Barış, çözüm süreci diyorlar ya. 90'lar öncesinde sivil kürt halkı ile türklerin arasında bir çatışmamı vardı?
Bana göre yapılması gereken Mhp ülkenin oy verenlerin menfaatini düşünüp chp hdp koalisyonuna en azından dışardan destek vermeli..
şu süreçde zaten hdp de bilinçsiz değil mhp nin dıaşrdan destek verdiği bir koasliyonda özellikle kosalisyon ortaklarından biriyse çözüm sürecini çok dillendirip mhp ile takışmaz..
Bu postu alıntı yaparak ;
Chp-Mhp koalisyonuna dışardan hdp desteği şeklinde olabilirde sizin dediğiniz gibi kesinlikle olamaz. Bir Milliyetçi Hareket Partisi düşünün Hdp lilerin bakan olduğu hükümete güven oyu veriyor
Bunu yazmışım.Olaylar benim düşündüğüm gibide , yazdıklarım sizin anladığınız gibi değil :)
benim bildiğim cok uzn zaman önce bi asala ermeni terör ergütü wardı şimdi de başka bi örgüt haa bu milleti cumhuriyeti kurtarırken de kürt türk çerkez laz hepsi yokmuydu ? tabi ki vardı ama şimdi abd israil fransa vb ülkelerin ülkemiz üzerinde çok fazla oyunu war yok ülke içinde herkes birbirini sevio ırkçılık yapmaya calışan dış güçler
ErkanCanS
10-06-2015, 20:15
Aynı MHP o zaman ki BDP ile mecliste yan yana oturacaklardı. Gazeteciler sordu sorun yok bizim dediler tokalaştılar demokratik pozlar verdiler. 3 ay sonra BDP kapatılsın diye imza topladılar. Siyaset bu dansözden beter oluyorlar.
Hdp içinde sıkıntı yok gelsin deniliyor.Meclis kurulsun 3 ay olmadan birbirlerini yiyecekler bu çok doğal birşey zaten. Anlamadığım ise , Türkiye Cumhuriyetinde imza toplamayla parti kapatma diye bişey yok. İnternette aradım , acaba ben mi bilmiyorum diye de bulamadım bişey. Bu konuyla ilgili bir link yada kaynak söylerseniz bakayım bende
ErkanCanS
10-06-2015, 20:43
Dışarıdan destek demek HDP liler bakan olamayacak sadece güven oyu veriyor demek oluyor. Yani düşündüğün gibi değil adı üstünde DIŞARIDAN DESTEK
Bana göre yapılması gereken Mhp ülkenin oy verenlerin menfaatini düşünüp chp hdp koalisyonuna en azından dışardan destek vermeli..
şu süreçde zaten hdp de bilinçsiz değil mhp nin dıaşrdan destek verdiği bir koasliyonda özellikle kosalisyon ortaklarından biriyse çözüm sürecini çok dillendirip mhp ile takışmaz..
Bu postu alıntı yaparak ;
Chp-Mhp koalisyonuna dışardan hdp desteği şeklinde olabilirde sizin dediğiniz gibi kesinlikle olamaz. Bir Milliyetçi Hareket Partisi düşünün Hdp lilerin bakan olduğu hükümete güven oyu veriyor
Bunu yazmışım.Olaylar benim düşündüğüm gibide , yazdıklarım sizin anladığınız gibi değil :)
Yanlış kişiye alıntı yapmışım öncekinde.
kürt halkı ile Türklerin hiç bir zaman aralarında bir sorun olmadı ki. Sorun olması için planlar yapıldı, bunun için uğraşıldı. Dış güçlerin ülke üzerinde oynadığı bir oyun sadece. 1900lerden beri..
https://www.facebook.com/sidikliyumurta/videos/648018691965874/
Ahmetfikri
10-06-2015, 22:36
siyaseti salak saçma facebook sayfalarından öğrenen insanlardan yüzünden sosyal medyadan soğudum yeminle
ortada bi sandık sonucu var bu adamlar 90dan beri demokratik olarak en büyük başarısını aldılar(kapalı kapılar arkasında alınanları saymıyorum)
seçimden once demirtaşın seni başkan yaptırmayacağız sözü aslında kendi çarkına çomak sokmak olarak ele alınabilir çünkü akp iktidarda kalırsa başkanlık sistemine geçiş kesin olacaktı bağımsızlık yada demokratik özerklik konusunda daha rahat adımları atabileceklerdi ama hdp zoru seçti bana göre yıllardır uğraştıklarını hiçe saydı
türkiyede artık bazı şeyler değişiyor bugün her kesimden oy alabiliyorsa yılların mhpsiyle eşit sayıda sandalye çıkarabiliyorsa haritanın doğusundan kurtulup ülkenin normal bi siyasi partisi olmaya adım attı ve bu adım ilerleyen dönemlerde vaadleri olan eşitlikçi özgürlükçü demokratik kararlara imza atmayıp bölünmeye yönelik hareket ederse kendi pimini çekecektir
bekleyip göreceğiz :)
Tebrikler arkadaşım doğru yazdım
Bu hdp iki gun sonra akp ile koalisyon kurarsa, burada hdp yi destekleyen cihangir solcularinin surat ifadesini cidden merak ediyor olacagim.
Ahmetfikri
10-06-2015, 22:51
bu saatten sonra yapılan bi ton atar giderden sonra 3 partiden kim akpyle koalisyon yaparsa tarihini en büyük oy kaybına uğrar
Ne kadar özgürlükçü demokratik bir yapılanmaya da girseler bu onların pkknın uzantısı olduğu gerçeğini değiştirmez. Öldürdükleri masum insanların katilleri olduğunu değiştirmez. şehitlerimizin kanlarının üzerlerinde olduğunu değiştirmez. Onlara prim yaptıranda en az onlar kadar vatan hainidir.
cabrioleter
10-06-2015, 22:57
Hdp içinde sıkıntı yok gelsin deniliyor.Meclis kurulsun 3 ay olmadan birbirlerini yiyecekler bu çok doğal birşey zaten. Anlamadığım ise , Türkiye Cumhuriyetinde imza toplamayla parti kapatma diye bişey yok. İnternette aradım , acaba ben mi bilmiyorum diye de bulamadım bişey. Bu konuyla ilgili bir link yada kaynak söylerseniz bakayım bende
Siyasi partiler daha kuruluş aşamasında bir takım yasaklar ve sınırlandırmalara tabi. Kapatma şartları ise:
-Siyasi partilerin tüzük ve programlarının anayasa, m68/4'e aykırı olması,
-Siyasi parti eylemlerinin anayasa, m.68/4'e aykırı olması: Odak haline gelme şartı,
-Siyasi partilerin yabancılardan yardım alması.
Anayasa ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nu araştırabilirsin. Bu konulara gerçekten meraklıysan Kemal Gözler'in Türk Anayasa Hukuku Dersleri kitabına göz atabilirsin..
ahmet3425
10-06-2015, 23:12
Bu hdp iki gun sonra akp ile koalisyon kurarsa, burada hdp yi destekleyen cihangir solcularinin surat ifadesini cidden merak ediyor olacagim.
Al benden de o kadar.
siyaseti salak saçma facebook sayfalarından öğrenen insanlardan yüzünden sosyal medyadan soğudum yeminle
ortada bi sandık sonucu var bu adamlar 90dan beri demokratik olarak en büyük başarısını aldılar(kapalı kapılar arkasında alınanları saymıyorum)
seçimden once demirtaşın seni başkan yaptırmayacağız sözü aslında kendi çarkına çomak sokmak olarak ele alınabilir çünkü akp iktidarda kalırsa başkanlık sistemine geçiş kesin olacaktı bağımsızlık yada demokratik özerklik konusunda daha rahat adımları atabileceklerdi ama hdp zoru seçti bana göre yıllardır uğraştıklarını hiçe saydı
türkiyede artık bazı şeyler değişiyor bugün her kesimden oy alabiliyorsa yılların mhpsiyle eşit sayıda sandalye çıkarabiliyorsa haritanın doğusundan kurtulup ülkenin normal bi siyasi partisi olmaya adım attı ve bu adım ilerleyen dönemlerde vaadleri olan eşitlikçi özgürlükçü demokratik kararlara imza atmayıp bölünmeye yönelik hareket ederse kendi pimini çekecektir
bekleyip göreceğiz :)
Adammi lutfen dagdaki iti domuzu destekleyen partiyi adamlar diye hitap etmeyelim adamlik ayri bir mezheptir saygilar.
.
Beyler siz şunu anlamıyor musunuz her parti şuanda akp ile koalisyon kurmak zorunda. Millet oy kullanarak koalisyon istedi bunun lami cimi yok. Kim koalisyon kurmazsa o silinecek.
Mesela benim öngörüm bir dahaki seçimde MHP tamamen silinecek. Görecez hepbirlikte hiç bir şeye yanaşmayan aynı 2002 senesindeki tavrını sergileyen bir mhp.
Peki 2002 de ne oldu mhp ye barajı geçemedi. Koalisyon kurmayacam böyle kalacam desin bak bakalım o oylar akp ye nasıl akıyor. Erken seçim olursa mhp tekrardan %16 alsın. Aha bu postum burada gelin beni domaltın tek tek ....
Daha şuanda yapılan anketlerde 3 puan oyu düştü. Akp den gelen oylar çokdan geri döndü.
Görün bak ne oluyor. Milletin iradesine saygı duymazsan 14 sene önceki gibi silinirsin.
ahmet3425
10-06-2015, 23:29
Olgar abi konu akp ile koalisyon kurmamak degil. Bu hdp oy verenlerin asil amaci akp yi devirmekti. Bir yerde istedikleri oldu ancak hdp ye sen ne kadar guveniyorsun seni baskan yaptirmayacagiz dedi herkesin ilgisini cekti iyi konusuyor bu adam dediler. Diyarbakirda miting de aponun heykelini dikicem dedi nedense kimse duymamis :) ben bu adamin turkiye cumhuriyetine faydali olsun diye icraatlar yapacagina zerre inanmiyorum.
Demem o ki 2 gun sonra kendi cikarlari icin akp ile koalisyon kurabilirler. O zaman da akp den hic bir farklari kalmayacak hatta daha da kotu olacak.
İnsallah oyle birsey olmaz da ben yanilirim. Suan en mantikli koalisyon akp mhp olarak gozukuyor bekleyelim gorelim bakalim daha neler olacak.
ErkanCanS
10-06-2015, 23:52
Siyasi partiler daha kuruluş aşamasında bir takım yasaklar ve sınırlandırmalara tabi. Kapatma şartları ise:
-Siyasi partilerin tüzük ve programlarının anayasa, m68/4'e aykırı olması,
-Siyasi parti eylemlerinin anayasa, m.68/4'e aykırı olması: Odak haline gelme şartı,
-Siyasi partilerin yabancılardan yardım alması.
Anayasa ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nu araştırabilirsin. Bu konulara gerçekten meraklıysan Kemal Gözler'in Türk Anayasa Hukuku Dersleri kitabına göz atabilirsin..
Bir siyasi parti , başka bir siyasi partinin imza toplamasıyla mı kapanıyor ? Böyle bişey yok bunu demeye çalışıyorum.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpt1/v/t34.0-12/11118424_10153367264599561_941713331_n.jpg?oh=7f52 a102fc82ccff97630fe3d32f31f4&oe=557B1F7A&__gda__=1434131985_59852900ae212f0e994d7727427de22 9
Bu arada elimde iki adet var. Ba ile geçtim işine yarayacak varsa vereyim.
free-hifi
11-06-2015, 07:38
Beyler siz şunu anlamıyor musunuz her parti şuanda akp ile koalisyon kurmak zorunda. Millet oy kullanarak koalisyon istedi bunun lami cimi yok. Kim koalisyon kurmazsa o silinecek.
Mesela benim öngörüm bir dahaki seçimde MHP tamamen silinecek. Görecez hepbirlikte hiç bir şeye yanaşmayan aynı 2002 senesindeki tavrını sergileyen bir mhp.
Peki 2002 de ne oldu mhp ye barajı geçemedi. Koalisyon kurmayacam böyle kalacam desin bak bakalım o oylar akp ye nasıl akıyor. Erken seçim olursa mhp tekrardan %16 alsın. Aha bu postum burada gelin beni domaltın tek tek ....
Daha şuanda yapılan anketlerde 3 puan oyu düştü. Akp den gelen oylar çokdan geri döndü.
Görün bak ne oluyor. Milletin iradesine saygı duymazsan 14 sene önceki gibi silinirsin.
Haklısın valla benim de gözlemlediğim bazı mhp liler R yapmış akp li gazına gelmişler hemen ülke batıyor dolar euro arttı zararımız bilmem kaç milyar tl yazık yemin ederim.
ghibli06
11-06-2015, 07:52
olay döndü dolaştı yine MHP nin üzerine kaldı :D
MHP kendi fikirleriyle paralel kanunlara EVET oyu kullanınca BASTON oldu, şehitlere ağlayınca KAN SİYASETİ yapıyor oldu, milli konuları iç politikaya alet etmeyince YALAKA oldu, ayrışma sürecine karşı çıktı diye FAŞİST oldu... şimdi de AKP ile koalisyon istemeyince de SORUMSUZ...
arkadaş ne partiymiş yahu :)
vectra-tuner
11-06-2015, 09:54
Bu seçimlerde oyumu Mhp ye verdim, eğer Mhp Akp ile koalisyon yaparsa asıl o zaman yıkılır. Çünki, Ekonomi felaket ve Mhp nün üstüne atarlar.,
Ekonomiyi düzeltmek artık imkansız gibi birşey, en az 10 yıl Türkiye büyüyemeyecek.. Akp de strateji olarak Mhp ile uzlaşmaya çalışıyor görünecek ama asıl niyetleri koalisyon yapmamak olacak. Bu siyaset gerçekten çok pis birşey. ,
Sinan'S2k
11-06-2015, 10:05
olay döndü dolaştı yine MHP nin üzerine kaldı :D
MHP kendi fikirleriyle paralel kanunlara EVET oyu kullanınca BASTON oldu, şehitlere ağlayınca KAN SİYASETİ yapıyor oldu, milli konuları iç politikaya alet etmeyince YALAKA oldu, ayrışma sürecine karşı çıktı diye FAŞİST oldu... şimdi de AKP ile koalisyon istemeyince de SORUMSUZ...
arkadaş ne partiymiş yahu :)
Abi bizim memleketimizde bu işler böyle. Din edebiyatı tutar. Atatürkçülük, milliyetçilik, demokratiklik, sosyalistlik, cumhuriyetçilik tutmaz o yüzdende Mhp ile Chp belli bir oyun üzerinde hiçbir zaman çıkamaz. Bu ne yazıkki böyle. Gönül isterki çıksınlar en kötü bu iki parti koalisyonu olsun ama olmuyor.
Mevcut durumda da koalisyon ya da azınlık hükümeti olmayacaksa ve bu iş erken seçime gidecekse kazanan bana sorarsan Akp olur.
Ben öncelikle insanımızın ne istediğine bakıyorum. Bu ülkenin %60 ı Akp gitsin istiyor mu istiyor. O zaman buna biraz saygı göstereceksin. Mhp saygı göstermez ise emin ol erken seçimde baraj altında kalma tehlikesiyle başbaşa kalır.
Bence Chp ile koalisyonu düşünmeli. Hdp dışardan destek verir. Bu koalisyonda ilk başta tabii ki tepki alacak almaması beklenemez ancak Akp'nin bütün pisliklerini döktüklerinde o %16 nasıl %20 oluyor görürsün abi. Sen asgari ücreti, minimum emekli maaşını 1500tl yap, bayramda duble maaş ver bak gör abi neler oluyor. Bence bu ülke demokratikleşicekse, kalkınacaksa, ilerleyecekse böyle ilerler. Bunlar olduğunda da o Akp ye oy verenler nasıl tıpış tıpış gelip Mhp ye oy vericekler görürsünüz.
Şimdi ben şunu merak ediyorum. Şu an Hdp ye 6.5 milyon oy var. Hadi bunun 500000 bini kürt olmasın. Gerisi kürt vatandaş doğrumuyum? Oy veremeyenleri de düşünürsek bu ülkede en az 10 milyon kürt vatandaş var mıdır vardır. Şimdi bu açılım süreci başladı mı başladı. Akp kapalı kapılar ardında bizim bilmediğimiz bazı tavizler verdi mi verdi ve şu an Hdp hepsini elinin tersiyle itti mi itti. Yani şu an bu şartlar bence yeniden tartışılabilir. Mhp şartlarını sunar, Hdp şartlarını sunar ortak bir yolda anlaşılır ve tabii ki bazı kırmızı çizgiler olmak şartıyla. Chp de arabuluculuk yapar. Nedir bu kırmızı çizgiler? Abdullah Öcalan'ın hapiste kalması, özerklik lafının ö sünden bahsedilmemesi, pkk nın silah bırakması ve hdp ile bağlantılarının kesilmesi vs.
Bunlar olmak şartıyla anlaşamazmı sizce bu hükümet. Bence düşünülmesi gerekiyor. Ayrıyetten şunu hatırlatmakta fayda var. Bundan 15-20 sene önce Dsp ya da Chp ile Mhp nin yanyana gelmesi bile problemdi Mhpliler için. Ne oldu şimdi? ya da daha yakın örnek vermek gerekirse. Bağımsız Bdp adayları ilk meclise girerken mhp bir ton tantana yapmıştı sonra ne oldu. Gelip yanyana oturmadılar mı? Demekki yapılmaz olmaz denilen şeyler olabiliyor. Bence bu kadar katı ve ön yargılı olmamak gerektiği açık. Geçmiştende bir ton örnekle ders alınmış.
Bence şu an Mhp ben nasıl muhalefet olurumdan önce ben nasıl %30 üstünde oy alırım bunun üstünde çalışması gerekiyor. Bu %30 larda ancak iktidar olarak gelebilir. İktidar olacaksınki halka ben bu işi başarabiliyorum diyebilesin. Bu Chp içinde aynı Mhp içinde. Anketlerde insanların %40 ı Akp-Mhp koalisyonundan bahsederken %30 u Chp-Mhp koalisyonu Hdp dışardan desteği konuşuyor yani bu işte halkında belli bir desteği var.
Mhp sadece milliyetçilik ilkesiyle bu oyların üstüne çıkamaz. Özellikle ekonomik anlamda halka birşeyler ispatlaması, bu ülkeyi ayakta tutabileceğini göstermesi gerekiyor. Aynısı Chp içinde geçerli.
Dediğim gibi başarılı olurlarsa ki bence olunur. Bir daha ki seçimlerde zaten Chp-Mhp tek başlarına koalisyon yapabilecek kadar oy toplayabilecektir.
Ülkenin geleceğini düşünüyorsak bana sorarsanız Akp bu hdp den çok daha tehlikelidir. Ben öncelikle bu ülkenin akp tehdidinden kurtulması gerektiğine inanıyorum. Nitekim halkın %60 ı da böyle düşünüyor.
Demek ki yanlış hatırlamışım. Bende bakındım ama kaynak bulamadım.
SULTANOGLU
11-06-2015, 10:24
O değilde millet kafayı yemiş.
Geçenlerde bir boyahaneye gittim. orayla yen çalışmaya başladığımız için renk desteği falan veriyoruz.
Boyacıyla konuşuyorum:
ben: renkler nasıl arkadaşlarımız destek oluyorlar dimi size ?
Boyacı: ya işte eskisi gibi olmasa tutturmaya çalışıyoruz, hani sende biliyorsun şimdi istikrar bozuldu krizde var nasıl tutucak bilmiyorum.
ben:???!!!*""
mavi ekran verdi millet. renk tutmamasını bile buna bağlayanı gördüm ya daha nolsun.
O değilde millet kafayı yemiş.
Geçenlerde bir boyahaneye gittim. orayla yen çalışmaya başladığımız için renk desteği falan veriyoruz.
Boyacıyla konuşuyorum:
ben: renkler nasıl arkadaşlarımız destek oluyorlar dimi size ?
Boyacı: ya işte eskisi gibi olmasa tutturmaya çalışıyoruz, hani sende biliyorsun şimdi istikrar bozuldu krizde var nasıl tutucak bilmiyorum.
ben:???!!!*""
mavi ekran verdi millet. renk tutmamasını bile buna bağlayanı gördüm ya daha nolsun.
Şaka de lütfen...
Beyin bavulunu toplayıp gideli 13 sene olmuş desene :)
SULTANOGLU
11-06-2015, 10:48
Şaka de lütfen...
Beyin bavulunu toplayıp gideli 13 sene olmuş desene :)
yok hakikaten şaka değil bire bir bu muhabbeti yaşadım. hani tamam anlarım morali bozuk olsa karısıyla kavga etse işine kafasını veremez renk yapamaz. ama oturup istikrar bozuldu renk tutmaya bilir demesi, şimdi sakince o tineri yere bırak dedirtti.
cabrioleter
11-06-2015, 10:54
Bir siyasi parti , başka bir siyasi partinin imza toplamasıyla mı kapanıyor ? Böyle bişey yok bunu demeye çalışıyorum.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpt1/v/t34.0-12/11118424_10153367264599561_941713331_n.jpg?oh=7f52 a102fc82ccff97630fe3d32f31f4&oe=557B1F7A&__gda__=1434131985_59852900ae212f0e994d7727427de22 9
Bu arada elimde iki adet var. Ba ile geçtim işine yarayacak varsa vereyim.
Tamam da parti kendi kendini kapatmıyor, imzalar toplanıyor anayasa mahkemesi ise bakıyor kanuna uygun mu değil mi ona göre kapatıyor ya da kapatmıyor. Eyvallah saolasın kitap için de bize direk uzununu verdiler oku oku bitiyor anasını satayım :)
free-hifi
11-06-2015, 12:06
rte konuşuyor kar ettiyseniz dolarları bozdurun
abdullahduymaz
11-06-2015, 15:28
Bu facebookda durmadan yazılanalardan durmadan paylaşılanlardan bir tek ben mi rahatsız oluyorum? Yok istikrarsız soyle oldu boyle oldu,siz kıymet bilmezsiniz,değerini bilmediniz iktidarın falan diye,iyice rahatsız etmeye başladı bu durum bence..
SULTANOGLU
11-06-2015, 15:32
facebook u açmıyorum artık. Ha orayı açmışım ha bir gazetenin internet sayfasını. sıkıldım sıkıldım yeter kusucam politikatan.
Ahmetfikri
11-06-2015, 15:34
ülke seçmeninin büyük bi kısmı siyasi kararlarını facebooktan alır oldu :)
darkmoon
11-06-2015, 15:41
benim listemde ak patili hemen hemen yok o yüzden pek bir şey çıkmıyor o tip :)
Bu facebookda durmadan yazılanalardan durmadan paylaşılanlardan bir tek ben mi rahatsız oluyorum? Yok istikrarsız soyle oldu boyle oldu,siz kıymet bilmezsiniz,değerini bilmediniz iktidarın falan diye,iyice rahatsız etmeye başladı bu durum bence..
bende aynı durumdan şikayetçiyim. 12 senedir siyasetten ufak anlamayan insanlar şimdi siyaset yapar oldu.
Benim arkadaş listemde olanlar bilir. Açık açık küfür ediyorum artık.. Kim üzerine alınırsa..
Dünya koşuyor, çabalıyor, üretiyor biz de bunlarla oyalanıyoruz işte. yıllardır oyalanıyoruz
Siyasetten birşey olmayacağını hala anlayamadımı bu millet, x gider y gelir önümüze seçenekler sunulur onu seçmek zorunda kalırız algı yönetimi sayesinde, planı işletenler bellidir.
Büyük resme odaklanmak lazım,perde arkasını görebilmek ama böyle kaos dönemlerinde çok zor..
hepsini okumadim yazilanlarin ama konu belli ekonomik kriz ve siyaset midem bulaniyor su konulara artik okadar icinden cikilmaz bir hal aldiki birilerinin cikari var diye elimizde olan disimizden tirnagimizdan arttirdigimiz 3 kurus parada gidiyo artik cok sıkıldım siyaset yapanlardan
Fuat avniyi takip eden bilir. Ak troller mhp-chp koalisyonundan korktukları icin sosyal medyada mhp yandasi profilleri acip insanların empoze etmeye calisicaklar. Mhp-chp-disaridan hdp koalisyonu olmasını diliyorum. Tayyibin kirli islerini döküp yargilanmasini sağlamalarıni istiyorum.
Fuat avniyi takip eden bilir. Ak troller mhp-chp koalisyonundan korktukları icin sosyal medyada mhp yandasi profilleri acip insanların empoze etmeye calisicaklar. Mhp-chp-disaridan hdp koalisyonu olmasını diliyorum. Tayyibin kirli islerini döküp yargilanmasini sağlamalarıni istiyorum.
bende bu sabah okudum hep bi algı oyunu insanları kandırma var, ya düşününce bunları yapanlar nasıl can verecek
ercan26esk
12-06-2015, 09:41
bizim ülkeden bir cacık olmaz nesilden nesile geldikçe bozulmuşuz çok sağlam temizlik gerekiyor bu ülkede hemde doğusundan batısına kadar ...
lnd_samet
12-06-2015, 12:32
sokayım onları koalisyonunada iktidarınada.
işler zaten sıkıntılı evraklar geri dönüyordu. iyicene zıvanadan çıktı piyasa.
1 aydır yaprak kıpırdamıyor.
otur otur otur götümüz ağrıyor akşama kadar.
a... koydular resmen biz de halen yok o yapar yok bu yapmaz.
_muhaRRem
12-06-2015, 14:17
piyasalar koalisyonu fiyatlıyor anladığım kadarıyla.
piyasalar normalleşdi sakinleşdi troller şaşkın.. başka yerden saldırmaya çalışıcaklar büyük ihtimal.
Dolu birinden bu yanıtları almak hakikaten şaşırttı beni.
Mevcut sistem hala istikrarlı bir şekilde kontrol altında.
Dış güçler de yangına şuan için körükle gitmiyorlar!
Fitch veya moody's şimdi çıkıp not düşürse ne olur?
Şu olur; Halk düşünmeye başlar biz ne yaptık, kendi ellerimizle istikrarı bozduk diye :)
Global güçler oyunu çok profesyonel oynuyorlar. En güzel örneği de; Koalisyonu altın tas içinde sunmaları.
Ardından kopacak kıyameti hep birlikte göreceğiz... Yükselen, çok yükselen faizler sebebiyle, düşen konut ve otomotiv piyasası ile başlangıc...
Şu olur; Halk düşünmeye başlar biz ne yaptık, kendi ellerimizle istikrarı bozduk diye :)
Global güçler oyunu çok profesyonel oynuyorlar. En güzel örneği de; Koalisyonu altın tas içinde sunmaları.
Ardından kopacak kıyameti hep birlikte göreceğiz... Yükselen, çok yükselen faizler sebebiyle, düşen konut ve otomotiv piyasası ile başlangıc...
Peki ülkemizde hiç mi koalisyon olamayacak artık? Ekonomimiz buna izin vermiyor mu? Sonsuza kadar tek iktidar olarak mı yönetilmek gerekiyor mükemmel ekonomimizin bozulmaması ve faizlerin yükselmemesi için?
Egolarini gecip ulkeyi nasil guzel yonetiriz ileri tasiriz mantiginda olursa partiler koalisyon olur tabi ama bu insanin yappisi geregi zor herkes kendi en iyi olmak ister
Olası erken seçim propagandası. =)
cabrioleter
15-06-2015, 15:10
yahu suçu artık başkasında aramayın. her şey iyi güzelken biz yaptık, ortalık toz duman dış güçler, faiz lobisi, geziciler şöyle böyle.
fitch ve moodys senin kredi notunu tek iktidar döneminde düşürmedi mi? düşürdü. peki rte ne dedi tanımıyoruz dedi. bir puan artınca bakın çok başarılıyız kredi notumuz yükseldi diye piyasaya sundu. ülkede istikrar var sanki de. ayrıca dünya gücüyüz, süper atılımlar yaptık, acayip yatırımlarımız var, en iyi ekonomilerden birine sahibiz ama biz gidersek en kötüsü olabilir. Bu mu güçlü ekonomi?
dünyanın en istikrarlı ülkelerine bak bakalım. adamların 1-2bin dolara aldıkları araç bizde 2 sene evvel 25bindi şu an 35 bin. bu mu istikrar? biz buna enflasyon diyoruz. inşallah dediğiniz gibi olur ev ve araba piyasası çöker de durumu kötü olanlar daha rahat ev araba sahibi olur. 1+1 dairenin milyon tl lere yaklaştığı ülkede istikrar var ve fiyat düşerse istikrar bozulur diyor.
İstikarar diyenlere gerçekten artık batman in robine attığı tokatı atmak istiyorum
M U R A T
15-06-2015, 15:31
koalisyon kötü almanya o sebeple bu halde :)
BurakOzdemir
15-06-2015, 16:26
paramızın değersizliğini ev,araba,yiyecek,giyecek fiyatlarının yüksek olmasını istikrar diye nitelendirenlere saygı sevgi gönderiyorum
Peki ülkemizde hiç mi koalisyon olamayacak artık? Ekonomimiz buna izin vermiyor mu? Sonsuza kadar tek iktidar olarak mı yönetilmek gerekiyor mükemmel ekonomimizin bozulmaması ve faizlerin yükselmemesi için?
İyi niyetli bir soru.
Koalisyon tabiki yapılabilir, fakat;
Ülkemizdeki partilerin tabanlarına baktığınızda aşırı zıtlığı rahatlıkla görebilirsiniz.
Bu kadrolar bir araya geldiğinde muhakkak ki iş icraat aşamasına geldiğinde belli tıkanıklıklar yaşayacaklardır.
Almanya bu bağlamda bize sunulmak için doğru bir örnek değil.
Bugün, 80'li yıllarda İstanbul Üniversitesinde arkadaşının ranzasının altına bomba yerleştirmiş bir kesime sıcak bakıyor birileri.
Öteki tarafta koskoca bir Kürt milletinin aklı ile alay eden, hizmet dışında her türlü kötülüğü yapan bir partiye sıcak bakılıyor.
Maksat ne, maksat denize düşen yılana sarılır minvalinde işler.
Tek partili dönemlerde ülkeler herzaman sıçrama yapmıştır, bu bizde de böyle olmuştur.
Bugün ister MHP, CHP, HDP olsun, yeterki tek parti olsun derdindedir birileri ve hizmetler devam etsindir...
Birileri de koalisyonun gücü ile birilerinden intikam alma derdindedir.
Çevremde şunu gözlemliyorum, eğitim seviyesi düştükçe an itibariyle ülkede istikrar olduğunu düşünen birey sayısı artıyor.
Biraz aklı başında olup, ekonomik parametrelerden haberi olanlar ise durumu görebiliyorlar.
Bu gözlemimi geçen gün yapılan bir araştırma da doğrular nitelikteydi.
Ben bu durumu şu sebeplere bağlıyorum;
Adam zaten cahil ve "çalıyor ama müslüman çalıyor" yada "diğerleri hep çaldı biraz da bunlar çalsın" mantığını aşamamış şeklinde düşünüyor. Bkz: Hüloğğğ
Reis'i 1150 odalı sarayda oturup altın varaklı bardaklardan su içerken kendisine reva görülen makarnaya razı oluyor, yani azıcık aşım kaygısız başım diyerek hayatını devam ettiriyor ve en kötüsü gelir dağılımındaki adaletsizliği sorgulayacak zihinsel yapıya sahip değil.
Bazıları sürekli yandaş gazete okumaktan "kaldırım, tuvalet" gibi açılışları fabrika açılışı sanıp "uu helal olsun" tayyibin g.tnün kılıyım modunda yaşıyor.
Bazılarının çevresinde eşi dostu kendisi iyi kazanıyor ve "tuzu kuru" diyebileceğimiz kadrodan.
Bazılarını söylemeye gerek yok ağzından çıkanı ayet sanıyor vs vs. Örnekleri gündemi az çok takip eden arkadaşlar çoğaltabilir.
Ama benim anlamadığım 1000 lira maaş alıp ta kira ödeyip ev geçindirmeye çalışan (ki nasıl başarıyorlar bilmiyorum) insanlar nasıl sessiz kalıyorlar.
Dolar almış başını gitmiş, cari açık sürekli büyüyor, ülke sıcak para ayakta duruyor.
Uluslararası tüm göstergelerde ülke olarak koşar adım seviye kaybederken hala neyin istikrarından bahsediyorlar merak içindeyim.
Elindeki tüm imkanlara rağmen ülkeyi içinde bulunduğumuz duruma sokan bir parti % 40 oy alıyorsa kendi adıma susmam lazım diye düşünüyorum.
Zira "halklar hak ettikleri şekilde yönetilir" miş gerçekten.
Yukarıda bahsettiğim eğitim seviyesine göre ot dağılımı anket sonuçları aşağıdaki linkte.
Se (http://www.internethaber.com/secmen-hangi-partiye-neden-oy-verdi-793604h.htm)
http://www.internethaber.com/images/other/ekran-resmi-2015-06-10-10.26.11.png
Not: Adminlere sesleniyorum edit geri gelsin.
darkmoon
15-06-2015, 17:00
işin komik yanı doları 1.30 dan alıp 2.70 e getirenler. seçimden sonra dolar bir ara 2.90 lara fırlayınca gördünüzmü istikrar gitti ekonomik kriz olucak diye feryatlar ettiler.. Matematik hesabı olan 1.30 dan 2.70 aradaki farkı alsın birde 2.70 den 2.90 a aradaki farkı alsın..
2.70 e düşünce dolar şimdi onlardanda ses seda yok. dolar 3 tl olsada aradaki 1.40 tl lik farkı gene kapatmaz rahat olun.
darkmoon
15-06-2015, 17:02
Yukarıda bahsettiğim eğitim seviyesine göre ot dağılımı anket sonuçları aşağıdaki linkte.
Se (http://www.internethaber.com/secmen-hangi-partiye-neden-oy-verdi-793604h.htm)
Ak parti 2007 den sonra yaptığı her politikasıyla bir adım geri gitti özellikle genç seçmenlerde anne baba ak partiye veriyor genç mhp yada chp ye veriyor çünkü ak partiye o yada bu nedenle tepkili.
Ak parti 2007 den sonra yaptığı her politikasıyla bir adım geri gitti özellikle genç seçmenlerde anne baba ak partiye veriyor genç mhp yada chp ye veriyor çünkü ak partiye o yada bu nedenle tepkili.
Şuna üzülüyorum, bu ülke koalisyon hükümetlerinde partilerin sidik yarıştırmasından dolayı hep kan kaybetti.
Elinde 3 dönem tek başına iktidar olma fırsatı geçen bir parti varken bunu hunharca harcaması akıl alır gibi değil.
Ben önceki mesajlarımda da yazdım, koalisyon olsun ( hdp içime sinmese de) ve önce yüce divan yolu açılsın, sonra torba yasalar ile geçen saçma sapan kanunlar değişsin.
Sonra iktidara geldiklerinde ilk kaldırdıkları "nereden buldun yasası" geri gelsin. Reis-i cumhur'un yetkileri kısıtlansın.
Yargı üzerindeki siyasi baskılar sona ersin, sonra varsın erken seçim olsun. Eminim ki çok su götürür bu yazdıklarım yapılsa.
cabrioleter
15-06-2015, 18:19
https://www.youtube.com/watch?v=ZnsftqyDGLQ
lnd_samet
15-06-2015, 18:36
o listede hdp yi çok cici göstermiş hee :)
ulen doğuda aldığı oy ortada, o oran nerdeymiş arkadaş.
https://eksisozluk.com/entry/52219186
akp chp koalisyonu yolda gozukuyor. Bakin yapilan arastirma bunu dogruluyor:(
mert_can 41
15-06-2015, 23:37
kılıçdar oğlu geçen gün sağlam gider yaptı bence zor biraz eğer öyle bir şeyde olursa chp kendi ayağına sıkmış olur oyları düşer
yazıyı okurken tekrar anladım ki, iki ucu b.klu değnek deyimini bizim memleketi en kısa şekilde anlatmak için türetmişler.
Bende bu tvlerde siyasetcilerin yaptigi atarlara giderlere cok guluyorum , herkes mecliste orada burada birileri gorsun diye zit fikirler sunuyor kavga dovus , ondan sonra bir bakiyorsun akp , chp vekillerinin Irakta ortak insaat sirketleri var sonra bakiyosun mhplilerin akplilerle ithalat ihracat firmasi var ne kadar ilginc :D
ErkanCanS
16-06-2015, 09:13
Bende bu tvlerde siyasetcilerin yaptigi atarlara giderlere cok guluyorum , herkes mecliste orada burada birileri gorsun diye zit fikirler sunuyor kavga dovus , ondan sonra bir bakiyorsun akp , chp vekillerinin Irakta ortak insaat sirketleri var sonra bakiyosun mhplilerin akplilerle ithalat ihracat firmasi var ne kadar ilginc :D
Davos'ta one minute diye bağırıp , sonrasında israille ticari ve askeri ilişkileri askıya alıyoruz diyen . Armatörlere israille iş yapmayacaksınız diye baskı kurup aba altından sopa gösteren bir başbakan vardı. Birde bu başbakanın evladı vardı. Devlet eliyle iş almaya korkutulan armatörlerden boşalan piyasaya 95 metrelik bir gemicikle çıkıp israil limanlarından milyon dolarlar kazanan evlat. 12 yıldır ülke siyasetinin bir numaralı adamı , devletin baş düşmanı diye gösterdiği ülkeyle yakın ticari ilişkilere giriyorsa , farklı parti milletvekillerinin iş ortaklıklarını yadırgamamak lazım. Nede olsa balık baştan kokar :)
dolar ne zaman 3 lira olur :D dolar alcamda :D
evrendogu
18-06-2015, 09:17
kim veya kimler gelirse gelsin. hepsi yapacak. yapmayanı öperler.
hakotech
18-06-2015, 09:22
dolar ne zaman 3 lira olur :D dolar alcamda :D
Eylül gıbı 2.90,bekle biraz 2.6xx den alım yap abi :)
3.50 olcak diyolardı noldu 3e karar mı kılındı. :D
3.50 ne zaman olacak eger 3.50 olacaksa satayım arabayı gömeyim dolara :D
imprezaWRC
18-06-2015, 10:28
İstikrar dediğiniz nedir?
Paramızın değersizleşmesi mi? Fahiş fiyatlar ile ve devlet garantisi ile (bakınız Osmanlı'nın son zamanları) sürekli aynı adamlara ve elin Çinli'sine iş yaptırmak mı? Hukuksuz işler ile 3.köprü ve 3.havalimanı yapmak mı? Orduyu itibarsızlaştırmak mı? Herkese hakaret etmek mi? Heryeri imam hatip yapmak mı? Her sene aynı yollara yeniden ve yeniden asfalt dökmek mi? Her sene kaldırım yenilemek mi? Erken Cumhuriyet dönemindeki fabrikaları, kurum ve kuruluşları satmak mı? Elin İsrail'lisine liman satmaya çalışıp yakalanınca yalanlamak mı? Her sene Mercedes'leri yenilemek mi? Benim vergimi har vurup harman savurmak mı? Tek atımlık yabancı tohum kullanmak mı? Sarımsağı Çin'den, mercimeği Kanada'dan mı getirmek mi? Daha tarlayı sürmeden, mahsülü almadan çiftiçiyi şımartıp fahiş paralar verip çiftçinin kahve köşelerinde oturması mı? Köylere yatırım yapılmayıp bütün milletinin 3 büyük şehire göç etmesi mi? Elini attığın herşeye ötv kitlenmesi mi? Komşular ile iyi geçinememek mi? Gemicikler almak mı? O gemiciklere vergisiz mazot vermek mi?...vs vs vs
Biri desin bana anlatsın bak şunları yaptılar ve çok iyi oldu; bir anlatın bende bilgileneyim.
_muhaRRem
18-06-2015, 11:10
Fed faizleri yükseltmedi , koalisyon kurulmazsa yükselir. Haricinde dahada gevşeme olabilir.
hakotech
18-06-2015, 11:24
Fed faizleri yükseltmedi , koalisyon kurulmazsa yükselir. Haricinde dahada gevşeme olabilir.
Evet muharrem fed faizleri yükseltmedi,zaten yükselticek diye bir beklentide yoktu,fed baskanı yellen,henüz faiz arttırımına ortam müsayit değil açıklamasını yaptı..şuan güçlü bir dolar istenmiyo amerıkada,ancak 2015 de faiz arttırımına artık kesin gözüyle bakıyoruz..keza 17 fed üyesinden sadece 2 tanesi 2016'da arttırım olsun yönünde beyan verdi..
Diğer 15 üye ise,kademeli artışın yapılması yönünde hemfikir..ki bunlar 2 kademeli arttırım ve 6 kademeli arttırım olarak kendı aralarında ikiye ayrılıyor..3 kişi 6 arttırım diğer 12 kişi ise 2 arttırım yapılması yönünde fikirleri..
Erken seçim şuan için cok önemli bi faktör ülkemiz için..bu yönde bir gelişme olursa doların fiyatı 2.84 şuan için öngörü..mevcut durumumuzda piyasalar şuan için erken secimi fiyatlandırmıyor..doların 2.70 olmasının sebebi budur..eğer erken seçimi fiyatlarsa malesef durum daha da vahim bir hal alıcak ve dediğim gibi ilk etapta 2.80 hemen görülecektir..
Eylül ayında ilk fed faiz arttırımının ilk kademesi olan artısın gelmesi yönü çok kuvvetli olup,bu ekim ayına da sarkabilir..lakin her halukarda bu faiz arttırımı olucak...işte ozaman 2.90 lı rakamlar bizi şaşırtmamalı..
Tek temennim en az zaiyat ile atlatılmasıdır..dediğim gibi..erken seçim haricinde dünya capında fed faiz arttırımında bir dolar yükselişi beklenmekte..
Böle ekonomist gibi yazınca bi *** sandım kendimi..iyimiş valla bi havaya girdim :D :D
Evet muharrem fed faizleri yükseltmedi,zaten yükselticek diye bir beklentide yoktu,fed baskanı yellen,henüz faiz arttırımına ortam müsayit değil açıklamasını yaptı..şuan güçlü bir dolar istenmiyo amerıkada,ancak 2015 de faiz arttırımına artık kesin gözüyle bakıyoruz..keza 17 fed üyesinden sadece 2 tanesi 2016'da arttırım olsun yönünde beyan verdi..
Diğer 15 üye ise,kademeli artışın yapılması yönünde hemfikir..ki bunlar 2 kademeli arttırım ve 6 kademeli arttırım olarak kendı aralarında ikiye ayrılıyor..3 kişi 6 arttırım diğer 12 kişi ise 2 arttırım yapılması yönünde fikirleri..
Erken seçim şuan için cok önemli bi faktör ülkemiz için..bu yönde bir gelişme olursa doların fiyatı 2.84 şuan için öngörü..mevcut durumumuzda piyasalar şuan için erken secimi fiyatlandırmıyor..doların 2.70 olmasının sebebi budur..eğer erken seçimi fiyatlarsa malesef durum daha da vahim bir hal alıcak ve dediğim gibi ilk etapta 2.80 hemen görülecektir..
Eylül ayında ilk fed faiz arttırımının ilk kademesi olan artısın gelmesi yönü çok kuvvetli olup,bu ekim ayına da sarkabilir..lakin her halukarda bu faiz arttırımı olucak...işte ozaman 2.90 lı rakamlar bizi şaşırtmamalı..
Tek temennim en az zaiyat ile atlatılmasıdır..dediğim gibi..erken seçim haricinde dünya capında fed faiz arttırımında bir dolar yükselişi beklenmekte..
Böle ekonomist gibi yazınca bi *** sandım kendimi..iyimiş valla bi havaya girdim :D :D
Icinde ameriganciyi gordum tebrik ettim..
Gardasa sen nerenin redneckisin :hahaha:
hakotech
18-06-2015, 11:29
Icinde ameriganciyi gordum tebrik ettim..
Gardasa sen nerenin redneckisin :hahaha:
Ooo zenci !!! Amerikanın laleli eyaleti,kapalı çarşı mezrasındanım :D nerdesın la sen :D
Ooo zenci !!! Amerikanın laleli eyaleti,kapalı çarşı mezrasındanım :D nerdesın la sen :D
Kosturuyorum naparsin bi yandan bahrain, bi yandan istanbul gayrettepe, bahcesehir, gunesli.
Isin rast gitsin, tabancandan ses gelsin dolarlarrrr
hakotech
18-06-2015, 11:37
Kosturuyorum naparsin bi yandan bahrain, bi yandan istanbul gayrettepe, bahcesehir, gunesli.
Isin rast gitsin, tabancandan ses gelsin dolarlarrrr
Gecenlerde baska bır batcat'ı sen sandım..gıttım hemen sarıldım..kapşon vardı basında... dedım melıh sen nerelerdesın..dedi ben melih değilim..utandım,örselenmiş,hakir hissetmiştim..bana bunu yaptırma bıdaha melih..buralarda ol zenci..sonra başkalarına sarılıyorum bak :D :D
Gecenlerde baska bır batcat'ı sen sandım..gıttım hemen sarıldım..kapşon vardı basında... dedım melıh sen nerelerdesın..dedi ben melih değilim..utandım,örselenmiş,hakir hissetmiştim..bana bunu yaptırma bıdaha melih..buralarda ol zenci..sonra başkalarına sarılıyorum bak :D :D
Nifak sokup dolari yukseltmeye calisiyorum o yuzden yokum bu aralar. Aralikta Amerikaya bizzati gidip mudahalede bulunacagim haberiniz olsun. Dolar kac olsun istekleri alabilirim.
Basklarina sarilma yanlis anlarlar ssstttt adimiz cikicak forumda :D
Day Walker
18-06-2015, 12:27
Dolar almak en mantıklısı bende biraz birikim yapmayı düşünüyorum.
_muhaRRem
18-06-2015, 12:35
Akp ve chp koalisyonu olursa endex 130 lı seviyelere dolarda 2.35 e gerilemesi bekleniyor.
Dolar almak en mantıklısı bende biraz birikim yapmayı düşünüyorum.
ilk sermayeyi bahisten vurmak lazım aslında
amk yazdıklarını okuyunca dedim dolara yatırayım paramı birikim yapayım para keseyim :) sonra bi hesapladım elimdeki parayı yatırsam bir kaç ay beklesem ve dediğin rakamlara çıksada bozdursam 1,500 lira kazanıyorum :) dedim ki koy hımına gitsin dünya batsa bize yine bi zikim vurmuyor :)
hakotech
18-06-2015, 14:39
amk yazdıklarını okuyunca dedim dolara yatırayım paramı birikim yapayım para keseyim :) sonra bi hesapladım elimdeki parayı yatırsam bir kaç ay beklesem ve dediğin rakamlara çıksada bozdursam 1,500 lira kazanıyorum :) dedim ki koy hımına gitsin dünya batsa bize yine bi zikim vurmuyor :)
Abi bu memlekette koalısyon olmayacak...muharrem akp-chp ilişkisinden bahsetmiş lakin,chp'nin isteklerini akp'nin kabul etmeyeceğini cümle alem biliyo..9 bakanlık dönüşümlü başbakanlık...gülerler..vallahi gülerler..
Şimdi benim nacizane görüşüm..akp'nin stratejisi "ben hertürlü kapılarımı açtım..gelin konusalım işimize gelirse koalısyona herturlu varız"imajı çizilmek isteniliyo..ancaj kazın ayağı öyle değil..halkın gözünde bakın biz istikrarı düşünüyoruz ama bunlar yanaşmıyo..bunlar ülkenin iyiliğini istemiyoya getirecekler..
Şuan bile hdp ve mhp nın oyları sırf bu sebeple düşüşte..yanlış anlamayın ben oyumu akp'ye verdim..ama eleştiri yapmayacak kadarda fanatik değilim..
Velhasıl,erken seçime gidilecegını dusunuyorum..bir müddet ülkenin ekonomık kaderi akısına bırakılacak ve bu gidişat olumsuz yönde olucaktır..bu durum akp'ye yarıycak tabiki..bakın biz bitarafımızı parcalafık ancak bu muhalif herifler yanaşmadı ülke batıyo moduna gırecek.. eee tabı bunu halkta görücek ve gidişatı düzenlemek adına tek partılı bır hukumet cıkıcak sandıktan..oda tabıkı akp'dir..
Akabinde 1 sene ıcınde yıkım olan ekonomı duzeltılecek ve hersey gunluk gülüstanlık moda girecek..sikilen sikildiği ile kalıcak..kısaca canı yanan yine millet olucak..
Bu esnada para kazanan ise dolar,euro,pound ile oynayanlar okucak..
BENCEEEEEEEE :)
Ben Mark aldım beklemedeyim :D
3 hafta önce 2.69 dan aldım, sonra bir müdet 2.73 yaptı ve hemen ardından 2.54 e kadar geriledi. Cesaret edip tekrar alım yapamadım zarar telafisi için. keşke alsaydım. Şimdi bozdurmayı düşünüyorum yani en azından zarar etmemiş olurum. 2.63 lere kadar gerilerse belki gene alım yaparım.
Hakotek nedion :)
hakotech
18-06-2015, 14:50
Ben Mark aldım beklemedeyim :D
Ahhh ahhh nerde o eskı kafam kadar 1000 marklar...ulan para dediğin öle olmalı..iri, korkutucu ve devasa !!! Cebe girince insan param var diyodu..doları koyuyon ehh var işte diyon...:D
hakotech
18-06-2015, 14:58
3 hafta önce 2.69 dan aldım, sonra bir müdet 2.73 yaptı ve hemen ardından 2.54 e kadar geriledi. Cesaret edip tekrar alım yapamadım zarar telafisi için. keşke alsaydım. Şimdi bozdurmayı düşünüyorum yani en azından zarar etmemiş olurum. 2.63 lere kadar gerilerse belki gene alım yaparım.
Hakotek nedion :)
Abi şöle söliym herkesin yaptığı hatayı sende yapmıssın..ki bende öle bi hata yaptım ama neyse bunu gecelım :D secımın ertesı gun,2.8150 dolar yukseldi...sonra bende dahıl dahada gıder dedım..keza ınstagramda belırtmıstım,ılk gün 2.82 öngörüm vardı...bu tuttu onda sıkıntı olmadı..ancak 1 saat kalabıldı o rakamlarda..ardından,siyasılerın akıllıca tutumu ıle ılımlı mesajlar verılerek,koalısyon kapıları konusulmaya baslandı..işte piyasalar ilk gun aslında hemen erken secimi fıyatlamıstı..durum koalısyına donunce ateşi dustu...
Valla kısa vade de boz yada bozma dıyemem abi..senın sexımın..vallahı suan öle bı durum varki kısa vadede herkez dumur durumda...beyaz dediğimiz bi bakıyoruz gözümüzün önünde siyah oluyo..
Doları olanlara sadece sunu soluyorum biraz bekleyın..kısa vadede heyecanlı hareketler sonradan görecegınız rakamlar ile üzülmenize sebep olabılır..keşke dememek için sabır şart diyorum ki anlatabılmısımdır heralde :) :) :)
free-hifi
18-06-2015, 15:16
2.775 ten 2180 dolar aldım 2,70 oldu araba alacağız ufakta olsa girdi gibi bir şey :D
Beklemekte fayda var ben bi parti 2,61'den almıştım. Seçim ertesi birazdan Euro vardı taaa 2,80 lerden kalma ki zaten para verip almadım Euro olarak kazanmıştım. 3,12'yi görünce bozdurdum ki efsane bir kardı bir daha denk gelmez. Lakin gelen TL ile salak gibi 2,78 civarından dolar aldım. Şimdi kırdım götümü oturdum bekliyorum 2,80'i :)
hakotech
18-06-2015, 15:24
2.775 ten 2180 dolar aldım 2,70 oldu araba alacağız ufakta olsa girdi gibi bir şey :D
Geçmiş olsun öncelıkle ama yinede sükür etmek lazım..mılyon alıpta o rakamlardan suan dususte olan traderlar da var..sızınkı yıne ufak bır kayıp,tabıkı bu teselli değil..bütce meselesi ama ınanın biz dahil kimse suanki durumu bilemiyo..dıkkatlı olmak lazım bu aralar..
free-hifi
18-06-2015, 15:25
2,10 dan 4750 dolar borç almıştım acelesi yok sonra verirsin hesabı 3 3,50 demeyin çok zoruma gidiyor arkadaş :D
hakotech
18-06-2015, 15:25
Beklemekte fayda var ben bi parti 2,61'den almıştım. Seçim ertesi birazdan Euro vardı taaa 2,80 lerden kalma ki zaten para verip almadım Euro olarak kazanmıştım. 3,12'yi görünce bozdurdum ki efsane bir kardı bir daha denk gelmez. Lakin gelen TL ile salak gibi 2,78 civarından dolar aldım. Şimdi kırdım götümü oturdum bekliyorum 2,80'i :)
Abi senınle sureklı dıalogda kalalım ben sana o parayı gerı aldırıcam :D hırs yaptım aq :D
Day Walker
18-06-2015, 15:30
olm bırak bu işleri al doları ver bana saklarım senin için :hehe:
Day Walker
18-06-2015, 15:32
Abi senınle sureklı dıalogda kalalım ben sana o parayı gerı aldırıcam :D hırs yaptım aq :D
aranızda nası bi ilişki var merak ediyorum :D
hakotech
18-06-2015, 15:37
aranızda nası bi ilişki var merak ediyorum :D
Koray bana cakıyo !!! Bunu duymak ısterdın ama malesef ben ve koray hatıce dıye bırıne cakıyoruz..hatice 1.65 boylarında,iri gögüslü, etine dolgun,güzel bir merinos koyunuydu... hahahaha abi ne beklıyon yaa sen ne olsun ıstıyon :D
Day Walker
18-06-2015, 15:38
Koray bana cakıyo !!! Bunu duymak ısterdın ama malesef ben ve koray hatıce dıye bırıne cakıyoruz..hatice 1.65 boylarında,iri gögüslü, etine dolgun,güzel bir merinos koyunuydu... hahahaha abi ne beklıyon yaa sen ne olsun ıstıyon :D
ne biliyim lidyadan dolara falan geçince kafa gitti bi an :hehe:
ghibli06
18-06-2015, 15:51
USD 2,80 den hammadde alan adam, işini bitirip bunu ihraç ettiğinde USD 2,60 olursa ne olur? duman olur
USD 2,30 iken iç piyasaya TL olarak sözleşme imzalayan adam, USD 2,80 çıktığında malzeme alırsa ne olur? batar...
maalesef bazılarımız için sadece rakam olarak anlam ifade eden şeyler bazılarımızın kabusu...
2009 da EURO 2,30 larda sözleşme imzaladım malzemesi İtalya'dan geliyordu, işim bitti 1,71 kurdan hesap gördük, adama son 2 faturayı kesemedim bile iş yaptıkça zarar ediyordum çünkü...
13 yılda USD ve Euro nereden nereye geldi iyi inceleyin de ekonomimizin durumunun iyi olma ihtimali var mı kendiniz beyninizle yorumlayın...
kur artışı ne zaman mı bir ülkenin işine gelir? yerli hammadde ile bütün dünyanın kabul ettiği bir malı USD ile satarsan, petrolün varsa, altın üreticisi isen, değeri madenlerinin oranı yüksekse ve de yurt dışına hammadde değil de katma değeri olan bir ürün yolluyorsan...
bilip bilmeden ülke ekonomisi hakkında konuşanlara cidden sinir oluyorum (bu cümle buraya yazan arkadaşlara değil kimseye yazmadım)
hakotech
18-06-2015, 16:05
USD 2,80 den hammadde alan adam, işini bitirip bunu ihraç ettiğinde USD 2,60 olursa ne olur? duman olur
USD 2,30 iken iç piyasaya TL olarak sözleşme imzalayan adam, USD 2,80 çıktığında malzeme alırsa ne olur? batar...
maalesef bazılarımız için sadece rakam olarak anlam ifade eden şeyler bazılarımızın kabusu...
2009 da EURO 2,30 larda sözleşme imzaladım malzemesi İtalya'dan geliyordu, işim bitti 1,71 kurdan hesap gördük, adama son 2 faturayı kesemedim bile iş yaptıkça zarar ediyordum çünkü...
13 yılda USD ve Euro nereden nereye geldi iyi inceleyin de ekonomimizin durumunun iyi olma ihtimali var mı kendiniz beyninizle yorumlayın...
kur artışı ne zaman mı bir ülkenin işine gelir? yerli hammadde ile bütün dünyanın kabul ettiği bir malı USD ile satarsan, petrolün varsa, altın üreticisi isen, değeri madenlerinin oranı yüksekse ve de yurt dışına hammadde değil de katma değeri olan bir ürün yolluyorsan...
bilip bilmeden ülke ekonomisi hakkında konuşanlara cidden sinir oluyorum (bu cümle buraya yazan arkadaşlara değil kimseye yazmadım)
Abi ben ustume bı alınayım..en azından bilgi alışverişi yaparız, nede olsa benden 9 yaş büyüksün... :) soru cevap seklınde ilerleyelimmi ?
Şimdi siz diyorsunuzki 13 yılda zaten dolar euro aldı basını gıttı.. pekı baska bırı olsaydı gecen koalısyonlardada gorduk bunu zaten,sizce 1.80 olurmuydu dolar ?
Dünya capında doların yukselısı engellenemez ıken türkiye'de nasıl önü alınabilirdi ?? 13 sene evvel cok matah bır ülke ekonomısı bırakılmadı malumunuz..
Ayrıca ulke hammadde uretımı ıle parıte yukselsın ozaman komazdı yorumunuzada katılıyorum :)
Ben de bı kardeşinizim öle görün lütfen,ve beni soru cevap seklınde aydınlatın :)
ghibli06
18-06-2015, 16:33
Abi ben ustume bı alınayım..en azından bilgi alışverişi yaparız, nede olsa benden 9 yaş büyüksün... :) soru cevap seklınde ilerleyelimmi ?
Şimdi siz diyorsunuzki 13 yılda zaten dolar euro aldı basını gıttı.. pekı baska bırı olsaydı gecen koalısyonlardada gorduk bunu zaten,sizce 1.80 olurmuydu dolar ?
Dünya capında doların yukselısı engellenemez ıken türkiye'de nasıl önü alınabilirdi ?? 13 sene evvel cok matah bır ülke ekonomısı bırakılmadı malumunuz..
Ayrıca ulke hammadde uretımı ıle parıte yukselsın ozaman komazdı yorumunuzada katılıyorum :)
Ben de bı kardeşinizim öle görün lütfen,ve beni soru cevap seklınde aydınlatın :)
haha yok vallahi sana bir şey yazmadım :) ben devamlı 'AKP gitti ekonomi çöktü!' lafları duyuyorum çevremden de o nedenle yazdım son cümleyi :)
net söyleyim mevcut sistemdeki partilerin hangisi gelse durum hemen hemen aynı olurdu belki biraz iyi belki biraz kötü... USD 1,80 de kalmazdı orası da kesin, buradaki trick şu; USD yi dizginledim, USD ye müdahale ettim şöyle yaptım vs diyen hükümetler piyasayı da halkını da yanıltıyor... bu sefer nasıl bir beklenti oluyor? hükümet müdahale eder USD düşer, nah düşer! tokmak başkasında davul ise bizim totoda, nasıl düşecek?
ne hükümet 13 yılda mucze başardı ne de koalisyon bu ülkeyi batırdı, biz elimize verilen şekspir piyesini oynuyoruz sadece hem de anavatanında bile anlaşılmayan bir dilde oynuyoruz bu oyunu :)
hakotech
18-06-2015, 16:47
haha yok vallahi sana bir şey yazmadım :) ben devamlı 'AKP gitti ekonomi çöktü!' lafları duyuyorum çevremden de o nedenle yazdım son cümleyi :)
net söyleyim mevcut sistemdeki partilerin hangisi gelse durum hemen hemen aynı olurdu belki biraz iyi belki biraz kötü... USD 1,80 de kalmazdı orası da kesin, buradaki trick şu; USD yi dizginledim, USD ye müdahale ettim şöyle yaptım vs diyen hükümetler piyasayı da halkını da yanıltıyor... bu sefer nasıl bir beklenti oluyor? hükümet müdahale eder USD düşer, nah düşer! tokmak başkasında davul ise bizim totoda, nasıl düşecek?
ne hükümet 13 yılda mucze başardı ne de koalisyon bu ülkeyi batırdı, biz elimize verilen şekspir piyesini oynuyoruz sadece hem de anavatanında bile anlaşılmayan bir dilde oynuyoruz bu oyunu :)
Abi latife yapıyorum,yanlıs anlama venı lutfen,her tartısman sevıyelı yapıcı,bıraz sana takılayım dedim :) :) bu arada bilgnden belki biraz çalıp biraz birikim yapma arzusuda var bende..
Abi hangi hükümet gelırse gelsın engelleyemez dövizin cıkısını dediğin cümle üzerinden bir bilgi paylaşmak isterim müsaden ile..
Dediğim gibi ben akp'ye oy verdim ama yineliyorumki koyu,fanatik olmadım hiçbirzaman..bu arabalarım içinde gecerli olmuştur..avatarımda porsche markası var, ancak sızd o markanın bokluklarınıda sayarım,yani elımden geldugınce durust olmaya calısırım dıye kendımı pohpohlayayım :D
Neyse gelelım konuya; bir bilgi paylaşayım demiştim iznin ile,akp surekli mudahale halındeydı aslında..merkez bankasının gün içindeki dolar ihaleleri,yeri geldi günde 60 milyon dolar sattı,yeri geldi doları asagı cekmek için 200 milyon dolar da sattı ucuz fıyattan..tabi bunların alıcısı belli..şimdi burda dillendiremem tabiki..ana siz anladınız :) bu durum akp'nin dolara mudahaleleri dış politıkası ve ekonomıdekı basarısı olarak lanse edıldı..keza olaylar aslında felaketın baslangıcı idi..
Dolar serbest pıyasa nezlınde özgür bırakılsaydı suan 3.1'di..euro dahada yuksek ... bu dogrumuydu ?? Hayır tabıkı...ancak merkez bankasından doların onunu kesmek ıcın dolar satımı yapmak dogrumuydu ?? Buda hayır... eer napsınlar ozaman amk dedıgınızı duyuyorum..orasını bıleydım bambaska yerlerde olurdum :D
Neyse suan merkez bankasının durumu cok kotu,bu bilgiyi size verebilirim..yaklasık 2 sene daha bole devam ederse kı okadar bıle surmez..rezervı minumuma dusucek ve krız kacınılmaz olucak...önünü keseyim derken ortalıgın ıyıce azına sıctılar..
Merkez bankasının bu durumunu kacımız bılıyordu ? :)
Dövizle ithalat ihracat yapıyorsan kur riski almak istemiyorsan pozisyonunu hedge edebileceğin birçok mekanizma var. ( Swap, viop, forex ). Anlamıyorum ben bu kadar büyük meblağlarda iş yapıp da kur farkından zarar edenleri. Forexde hayvan gibi kaldıraç var. Aldığın kur riskinin yüzde 10 u kadar bi meblağ ile 1-10 kaldıraçlı ters pozisyon açarsın yükselse de düşse de zarar etmessin. Kurdan kar da etmessin hiç bi durumda o ayrı.
hakotech
18-06-2015, 16:55
Dövizle ithalat ihracat yapıyorsan kur riski almak istemiyorsan pozisyonunu hedge edebileceğin birçok mekanizma var. ( Swap, viop, forex ). Anlamıyorum ben bu kadar büyük meblağlarda iş yapıp da kur farkından zarar edenleri. Forexde hayvan gibi kaldıraç var. Aldığın kur riskinin yüzde 10 u kadar bi meblağ ile 1-10 kaldıraçlı ters pozisyon açarsın yükselse de düşse de zarar etmessin. Kurdan kar da etmessin hiç bi durumda o ayrı.
Aslında forexde zarar edenlerın cogu kaldırac sıstemını kullanan hırs sahıbı kısıler oluyo ne yazıkkı.. 1re100 olayı hakaten cok cezbedıcı..100 dolar koyup 10000 dolarlık işlem ve karı hakaten göz kamastırıcı... ancak programı kullanmayı bılmeyenlere kesınlıkle gırmeyın dedıgim bi olay :)
ghibli06
18-06-2015, 17:02
Abi latife yapıyorum,yanlıs anlama venı lutfen,her tartısman sevıyelı yapıcı,bıraz sana takılayım dedim :) :) bu arada bilgnden belki biraz çalıp biraz birikim yapma arzusuda var bende..
Abi hangi hükümet gelırse gelsın engelleyemez dövizin cıkısını dediğin cümle üzerinden bir bilgi paylaşmak isterim müsaden ile..
Dediğim gibi ben akp'ye oy verdim ama yineliyorumki koyu,fanatik olmadım hiçbirzaman..bu arabalarım içinde gecerli olmuştur..avatarımda porsche markası var, ancak sızd o markanın bokluklarınıda sayarım,yani elımden geldugınce durust olmaya calısırım dıye kendımı pohpohlayayım :D
Neyse gelelım konuya; bir bilgi paylaşayım demiştim iznin ile,akp surekli mudahale halındeydı aslında..merkez bankasının gün içindeki dolar ihaleleri,yeri geldi günde 60 milyon dolar sattı,yeri geldi doları asagı cekmek için 200 milyon dolar da sattı ucuz fıyattan..tabi bunların alıcısı belli..şimdi burda dillendiremem tabiki..ana siz anladınız :) bu durum akp'nin dolara mudahaleleri dış politıkası ve ekonomıdekı basarısı olarak lanse edıldı..keza olaylar aslında felaketın baslangıcı idi..
Dolar serbest pıyasa nezlınde özgür bırakılsaydı suan 3.1'di..euro dahada yuksek ... bu dogrumuydu ?? Hayır tabıkı...ancak merkez bankasından doların onunu kesmek ıcın dolar satımı yapmak dogrumuydu ?? Buda hayır... eer napsınlar ozaman amk dedıgınızı duyuyorum..orasını bıleydım bambaska yerlerde olurdum :D
Neyse suan merkez bankasının durumu cok kotu,bu bilgiyi size verebilirim..yaklasık 2 sene daha bole devam ederse kı okadar bıle surmez..rezervı minumuma dusucek ve krız kacınılmaz olucak...önünü keseyim derken ortalıgın ıyıce azına sıctılar..
Merkez bankasının bu durumunu kacımız bılıyordu ? :)
ben de acizane piyasada yemediği kazık kalmamış, ülkemin sınır kapılarından tut da, parkına bahçesine rezidansına kültür merkezine hastanesine kadar yaptığı hayratlarla ünlü (bari adımı verseydiniz de kalan paralarımı helal etseydim :) ) birisi olarak fikir paylaşmaya çalışıyorum...
dolar isterse 5 TL olsun, olsun ama sabit olsun biz hepimiz USD yi Euro yu yatırım aracı zannediyoruz hala... benim neyi kaçtan aldığım belli olsun gerisi önemli değil, hükümet bunu sağlayamıyorsa da konuşmayacak, döviz sakat arkadaş ona göre plan yapın diyecek, böylece piyasada dövize güven azalacak TL ye dönüş hızlanacak, diğerleri ise ha haftasonları Kıbrıs'a gitmiş parayı kumara gömmüş ha gelmiş ülkede hammaddeye gömmüş dövizle aynı şey olduğunu bilecek...
meydanlarda katrilyonlar milyarlar vs zikrediliyor zaten TL den 6sıfır atılalı çok oldu ama baktım ki bunu atanlar şimdilerde atılmamış gibi veriler bağırıyor seçim meydanlarında, amaç hala daha halkı kandırmak... halkı kandırdın da ekonomiyi nasıl kandırabilirsin? ancak sıcak körfez parasını piyasaya verip sanal bir ekonomi yaratarak, hani IMF e borcu sıfırladık ya, meydanlardakiler zannediyor ki borcu sıfırladık artık dünyaya borç veriyoruz (vallahi öyle zannediyorlar, yeminle, gördüm ben)... bunlarla oynamasınlar artık...
ülkeye giriş kuru uygulasınlar bu bir nevi dövizi sabitlemek anlamına gelir, en azından bize ne kadar girdiğini önceden görür ona göre hareket ederiz, çekle vadeli ekonomiyi durdursunlar parası olan iş yapsın her önüne gelen şirket kurup iş yapıyorum demesin.. bu tedbirler çok kişinin başını yakar bunu uygulayan hükümeti de 3 ayda indirirler, o da ayrı bir konu...
hakotech
18-06-2015, 17:06
ben de acizane piyasada yemediği kazık kalmamış, ülkemin sınır kapılarından tut da, parkına bahçesine rezidansına kültür merkezine hastanesine kadar yaptığı hayratlarla ünlü (bari adımı verseydiniz de kalan paralarımı helal etseydim :) ) birisi olarak fikir paylaşmaya çalışıyorum...
dolar isterse 5 TL olsun, olsun ama sabit olsun biz hepimiz USD yi Euro yu yatırım aracı zannediyoruz hala... benim neyi kaçtan aldığım belli olsun gerisi önemli değil, hükümet bunu sağlayamıyorsa da konuşmayacak, döviz sakat arkadaş ona göre plan yapın diyecek, böylece piyasada dövize güven azalacak TL ye dönüş hızlanacak, diğerleri ise ha haftasonları Kıbrıs'a gitmiş parayı kumara gömmüş ha gelmiş ülkede hammaddeye gömmüş dövizle aynı şey olduğunu bilecek...
meydanlarda katrilyonlar milyarlar vs zikrediliyor zaten TL den 6sıfır atılalı çok oldu ama baktım ki bunu atanlar şimdilerde atılmamış gibi veriler bağırıyor seçim meydanlarında, amaç hala daha halkı kandırmak... halkı kandırdın da ekonomiyi nasıl kandırabilirsin? ancak sıcak körfez parasını piyasaya verip sanal bir ekonomi yaratarak, hani IMF e borcu sıfırladık ya, meydanlardakiler zannediyor ki borcu sıfırladık artık dünyaya borç veriyoruz (vallahi öyle zannediyorlar, yeminle, gördüm ben)... bunlarla oynamasınlar artık...
ülkeye giriş kuru uygulasınlar bu bir nevi dövizi sabitlemek anlamına gelir, en azından bize ne kadar girdiğini önceden görür ona göre hareket ederiz, çekle vadeli ekonomiyi durdursunlar parası olan iş yapsın her önüne gelen şirket kurup iş yapıyorum demesin.. bu tedbirler çok kişinin başını yakar bunu uygulayan hükümeti de 3 ayda indirirler, o da ayrı bir konu...
Değerli yorumlar,ancak malesef hayata gecmeside çok zor olan beklentiler değilmi abi ?
Vakti zamanında sabıt kur uygulamasından gecıldı..o donemleri hatırlıyorsan zararlarunı veya faydalarını anlatabılırmısın lütfen..
ghibli06
18-06-2015, 17:16
Değerli yorumlar,ancak malesef hayata gecmeside çok zor olan beklentiler değilmi abi ?
Vakti zamanında sabıt kur uygulamasından gecıldı..o donemleri hatırlıyorsan zararlarunı veya faydalarını anlatabılırmısın lütfen..
sabit kur reel bir sistem değildir ama bizim gibi geri kalmış ülkelerin kendini M.Ali zannedip ringe çıkması da hiç akıl işi değildir... mesela ben sana borç versem, senin de iştahını kabartsam 'git kendine F458, 997TT, M4 al, parası benden sen sonra ödersin!' desem, bir anlık zaafla bunları alırsın ama sana verdiğim borcun kurunu ben belirlesem sen nasıl hayatının geri kalan kısmını rahat geçirebilirsin ki? şu an tamamen bunu yaşıyoruz piyasada, ne aldığım paranın kuru belli ne sattığımın kuru... kar da edebilirim bata da bilirim, böyle ekonomi mi olur? sen bütün iç piyasanı bile dış yatırımcıdan gelecek para-borca bağlarsan, bazen çok mutlu olursun bazen de o mutlu anında ölür gidersin...
hakotech
18-06-2015, 17:20
sabit kur reel bir sistem değildir ama bizim gibi geri kalmış ülkelerin kendini M.Ali zannedip ringe çıkması da hiç akıl işi değildir... mesela ben sana borç versem, senin de iştahını kabartsam 'git kendine F458, 997TT, M4 al, parası benden sen sonra ödersin!' desem, bir anlık zaafla bunları alırsın ama sana verdiğim borcun kurunu ben belirlesem sen nasıl hayatının geri kalan kısmını rahat geçirebilirsin ki? şu an tamamen bunu yaşıyoruz piyasada, ne aldığım paranın kuru belli ne sattığımın kuru... kar da edebilirim bata da bilirim, böyle ekonomi mi olur? sen bütün iç piyasanı bile dış yatırımcıdan gelecek para-borca bağlarsan, bazen çok mutlu olursun bazen de o mutlu anında ölür gidersin...
Ihhh tatmın etmedı abi :D sabıt kurda yuksekten sabıtlenmedıgının bı garantısı yok bence..serbest pıyasada düşme ıhtımalide var mesela..bu da rısk ama sabıt bır kurdan daha fazla şansı olan bır sıstem gıbı geldı bana..tabıkı degerlı yorumuna saygı duyuyorum ancak fıkrım bu yınde benımde :)
Bu ülke haklı kendi parabirimine güvenmeyip dolar ve euro yu yatırım aracı olarak gördüğü sürece bu şekilde olmaya mahkumuz. Yatırımını altına yapanı anlıyorum ama dolara euroya yatırım yapan "benim param değerlensinde üst kattaki ahmetgillerin tl de duran parası erisede olur" gibi düşünen insanlar olarak hayal ediyorum. Bana göre yanlış. Uluslararası iş yapan yada ithalat ihracat yapan adamın mecburiyeti dışında yatırım amaçlı döviz alımı bile bile ladestir. Ladesin diğer ucunda ise ülke ekonomisi var. Ya sen kaybedersin ya o kaybeder. :)
ghibli06
18-06-2015, 17:25
Ihhh tatmın etmedı abi :D sabıt kurda yuksekten sabıtlenmedıgının bı garantısı yok bence..serbest pıyasada düşme ıhtımalide var mesela..bu da rısk ama sabıt bır kurdan daha fazla şansı olan bır sıstem gıbı geldı bana..tabıkı degerlı yorumuna saygı duyuyorum ancak fıkrım bu yınde benımde :)
hocam arada sırada döviz düşmesinin tek sebebi bence talebi arttırmak için piyasayı yemlemek, Amerikanın yemleyebildiği pazarlar daralıyor ama ne yazık ki biz hala o yemi yutmaya devam ediyoruz... sanki her şey düzgünmüş gibi uluslar arası piyasa kurallarını uygulamaya çalışıyoruz, haa dolarım da yok eurom da çok şükür :) düğünde takılanlarla da zengin olmadım hasılat düşük çıktı, yurt dışında yaptığım işin parası artıyor sadece, o da tamamen şans, düşse hiç bir telafisi yoktu... yakında gerçekten kumarhanelerde kazanmak daha yüksek ihtimal haline gelecek :)
hakotech
18-06-2015, 17:27
hocam arada sırada döviz düşmesinin tek sebebi bence talebi arttırmak için piyasayı yemlemek, Amerikanın yemleyebildiği pazarlar daralıyor ama ne yazık ki biz hala o yemi yutmaya devam ediyoruz... sanki her şey düzgünmüş gibi uluslar arası piyasa kurallarını uygulamaya çalışıyoruz, haa dolarım da yok eurom da çok şükür :) düğünde takılanlarla da zengin olmadım hasılat düşük çıktı, yurt dışında yaptığım işin parası artıyor sadece, o da tamamen şans, düşse hiç bir telafisi yoktu... yakında gerçekten kumarhanelerde kazanmak daha yüksek ihtimal haline gelecek :)
Diyorum abı zaten ben emperyal kapatılmasaydı alayımız ordaydık şimdi :D kesın bılırsın akgun otelın altındaydı,ömer amcanın mekanı ?? :)
hakotech
18-06-2015, 17:28
Bu ülke haklı kendi parabirimine güvenmeyip dolar ve euro yu yatırım aracı olarak gördüğü sürece bu şekilde olmaya mahkumuz. Yatırımını altına yapanı anlıyorum ama dolara euroya yatırım yapan "benim param değerlensinde üst kattaki ahmetgillerin tl de duran parası erisede olur" gibi düşünen insanlar olarak hayal ediyorum. Bana göre yanlış. Uluslararası iş yapan yada ithalat ihracat yapan adamın mecburiyeti dışında yatırım amaçlı döviz alımı bile bile ladestir. Ladesin diğer ucunda ise ülke ekonomisi var. Ya sen kaybedersin ya o kaybeder. :)
Son cumleye ithafen...ufak çılgınlıklar dıyebılırmıyız ? :D
ghibli06
18-06-2015, 17:32
Diyorum abı zaten ben emperyal kapatılmasaydı alayımız ordaydık şimdi :D kesın bılırsın akgun otelın altındaydı,ömer amcanın mekanı ?? :)
bilmez miyim haha ama senin de yaş tutmaz o zamanlara kaçak giriyorsan bilemem :P
hakotech
18-06-2015, 17:34
bilmez miyim haha ama senin de yaş tutmaz o zamanlara kaçak giriyorsan bilemem :P
Yok abi ne girmesi,azıma sıcarlardı vallahi..vatan caddesınde bizimde otelımiz var,ordan aıleler tanısır..yoksa ben oranın kapısından gecsem bubama haber ederlerdi :D
Forex küçük yatırımcıların yüksek kaldıraç oranları ile sürekli trade yaparak para kazanabilecekleri bi platform değil zaten. Misal adam anlaşma yapmış 2 ay sonra 10m dolar ödemesi var anlaşmayı yaptığı gibi örnek veriyorum 1 e 10 kaldıraçla 10m dolarlık kontrat alır bu işlem için 1m dolar teminat ayırır. Vadesi geldiğinde forexdeki pozisyonunu kapatır. Eğerki dolar yükselirse anlaşmayı yaptığı günkü kura göre oluşan zararını forexden kar olarak alır. Zarar etmemiş olur. Başka bi alternatif swap sözleşmesi yapabilirler. Yani istersen eğer kendini kur dalgalanmalarından koruyabilirsin.
Son cumleye ithafen...ufak çılgınlıklar dıyebılırmıyız ? :D
Başka türlü çılgınlıkları tercih ederim. :D
hakotech
18-06-2015, 17:44
Başka türlü çılgınlıkları tercih ederim. :D
Uuuuuu beybiiii :D
Iddaa reklami gibi oldu ulken kaybetsede sen kaybetme :D
Dönemedik pariteden şarampole yuvarlandık :D
hakotech
18-06-2015, 18:49
Dönemedik pariteden şarampole yuvarlandık :D
Nein daavut oyyle söğlemee lütfeen..henüz herşey bitmiş değil abi..daha bunun rövanşı var :D
_muhaRRem
18-06-2015, 22:03
Techturkey finans cafe kısmı istiyoruz .
vay arkadaş bi soru sordum 3 sayfa cevap kafam karıştı :D şimdi semamcaya mı,pavyondaki leylaya mı basıyoz paraları :D
hakotech
18-06-2015, 22:44
Techturkey finans cafe kısmı istiyoruz . ��
Yahu aslında bu işlerle uğraşan 3-5 kişi adam akıllı soru vevap yazsa..tabi gercekten anlayan kişiler,faydalı olur makara bi yana..ismide ne olsun konunun ....... bel vurdum tarlaya,dolar çaktı euroya ??
vay arkadaş bi soru sordum 3 sayfa cevap kafam karıştı :D şimdi semamcaya mı,pavyondaki leylaya mı basıyoz paraları :D
Eldeki avuctakını bana verıyosunuz abi forumca karar aldık :D
Tabiki yerli pavyondaki Leylalara :)
yukarıdaki dövize yatırım kısmında yapılan yorumlara bende katılıyorum. Döviz yükselince kazandığını zanneden küçük yatırımcı, illa ki biliyordur elektrik dövizle, petrol fiyatları dövizle belirleniyor. Dolayısıyla bu kalemler artınca herşeye otomatikmen güncelleme! geliyor. Geldiğinden fazla gidiyor.
hakotech
18-06-2015, 22:48
Tabiki yerli pavyondaki Leylalara :)
yukarıdaki dövize yatırım kısmında yapılan yorumlara bende katılıyorum. Döviz yükselince kazandığını zanneden küçük yatırımcı, illa ki biliyordur elektrik dövizle, petrol fiyatları dövizle belirleniyor. Dolayısıyla bu kalemler artınca herşeye otomatikmen güncelleme! geliyor. Geldiğinden fazla gidiyor.
Bencillik olarak algılama lutfen umut,bir sorum var..gelırı dövizle olan vatandaş için ne dersin ?
_muhaRRem
18-06-2015, 22:58
Bu forumda ciddi bilgili insanlar vardır. Hepimize para lazım sonuçta. Piyasaya göre pozisyon alabiliris. Zararları minimize ederiz . Tabikide yine ustaları kazandırırız :)
Geliri döviz olana hiçbir sözüm yok, olamazda. Aksine ülkem adına sevinirim dışardan para, yatırım, teknik bilgi gelmesini.
Benim anlatmak istediğim gemi batarken, gemiyi kesip biçip kendisine sandal yaptığını sananları kasetmiştim.
hakotech
18-06-2015, 23:19
Bu forumda ciddi bilgili insanlar vardır. Hepimize para lazım sonuçta. Piyasaya göre pozisyon alabiliris. Zararları minimize ederiz . Tabikide yine ustaları kazandırırız :)
Yahu usta çırak hep kazanıcak zaten biz kendimizi kurtaralım az buçuk :)
Geliri döviz olana hiçbir sözüm yok, olamazda. Aksine ülkem adına sevinirim dışardan para, yatırım, teknik bilgi gelmesini.
Benim anlatmak istediğim gemi batarken, gemiyi kesip biçip kendisine sandal yaptığını sananları kasetmiştim.
Katılmamak elde değil :)
kimseye yönelik yazmıyorum ve geyik amaçlıda değil ama birazdan biri çıkıp Fixed %1001 Blogdan geldi dolar var euro var 50 liraya whatsapp grubuna alırım diyecek diye korkuyorum
hakotech
18-06-2015, 23:40
kimseye yönelik yazmıyorum ve geyik amaçlıda değil ama birazdan biri çıkıp Fixed %1001 Blogdan geldi dolar var euro var 50 liraya whatsapp grubuna alırım diyecek diye korkuyorum
Yahu yazmayaydın şunu yapacaktım..en azından parayla bilgi falan satar danışmanlık ayağına parayı vuracaktım..arkadaş bi planımda tutsun yaa :D
_muhaRRem
18-06-2015, 23:46
Hakotech cidden buradaki insanlara faydası olabilir böyle bir konunun. Dolar , borsa forex vavsvss .
hakotech
18-06-2015, 23:53
Hakotech cidden buradaki insanlara faydası olabilir böyle bir konunun. Dolar , borsa forex vavsvss .
Valla acan olursa ben elımden geldıgınce yardımcı olurum...bu arada TL'si olan arkadaşlarımız döviz almak isterlerse,önce heryerden fiyat alsınlar..dikkat lütfen her yerden fiyatlarını alsınlar ve sonra bende onlar için bı fıyat alayım..kesinlikle bankalardan döviz alısverişi yapmasınlar...keza insan gibi geçirmiyorlar..mahalle dövizcilerinden almasınlar..yada satmasınlar..zira yazık ne değerinden satıcaklar nede değerınden alıcaklar..ben elimden gelen yardımı yaparım,lalelideyim,işlem yaptırmak isteyenler bana bir gun önceden yazarlar ise lalelide olmasam bile geçerim..beraber gıdıp döviz alımını yada satımını yaparız..HİÇ BİR ÜCRET FALAN TALEP ETMİYORUM :D :D
Bu arada burda benı tanımayan cok arkadasım vardır..ne iş yaptığımızıda..sunu solıym yardımım dokunur bir Allah c.c razı olsun derlerse bana yeterde artar..
vectra-tuner
19-06-2015, 00:33
Usd artık sürekli olarak yükselir, nedeni sadece fed değil yada tek parti hükümeti.. Çünki Amerika para bastığında, Türkiyeye giren aşırı sıcak para döneminde usd kuru 1.2 lere hatta daha altına gittiğinde insanımız malesef bunu zenginlik olarak algıladı. 1 liraya mal olan bir ürün dışarıdan yarı fiyatına girince ülkede üretim namına birşey kalmadı yani ülkenin temelleri bozuldu. Birde üstüne kredi faizleri dip yapınca herkes imkanının çok üzerinde borçlandı.Dikkat edilirse artık cari açık kronik hale geldi. 10 liralık ihracatınız var ve siz 15 lira ithalat yapıyorsanız o aradaki 5 lira sürekli olarak sizin borç hanenize yazılıyor. Yani kabaca 10 lira kazanıp 15 lira harcamakla eşdeğer.
Bir diğer sorun artık insanımız sürekli döviz almaya başladı buda zaten yine kurları yükseltiyor, insanlarda bir şekilde paralarını korumak istiyor. Kısaca Türkiyenin temelleri bozulduğu için dövizin yükselişi kaçınılmaz. Usd şu anda dahi çok kıymetli değil bence, dolar endeksi 94-95 arası birşeydi en Son baktığımda, Tl neredeyse her para birimi karşısında değer kaybediyor, mesela pounda bakabilirsiniz. Tüm bunların üstüne amerika faiz artışı yaptığında usd kuru 2.9 - 3.0 TL olabilir, bir süre inip çıksada 3 TL geçilince artık ucu açık... Ekonomimiz de gün geçtikçe küçülüyor, mesela 1 milyon TL kredi limiti olan bir şirket usd bazında kur 2.2 iken 440.000 usd olan limiti güncel kur üzerinden yaklaşık 350.000 usd ye inmiş durumda. Devletin özel şirketleri ve vatandaşını aşırı borçlandırmasıda başka bir Problem. É satacak birşeyde kalmadı malesef, herşey yabancının elinde ondan sonrada kriz çıkmaz denilip duruluyor
duruluyor. Ülkenin gelir kaynakları da tükendi malesef, mesela 6-6.5 milyar USD ye satılan Tüpraş şu anda 37 milyar USD ediyor... İşte bizim geçmiş refahımızın kaynağı ; TÜİK'in milli gelir hesaplama yöntemi değişikliği + Özelleştirme + fed faktörü ve sıcak para, insanların görmemişçesine aldığı Lüx otomobil, konut,cep tel,tatil bol bol ithalat... Malesef rüya bitti
Her Geçen gün vadeler uzuyor,çekler ödenmiyor, yaprak kımıldamıyor.
Adaletsiz dünya Sabri 4.8 milyon TL yıllık Ücret al sana ekonomik kriz :)
hakotech
19-06-2015, 09:17
Evet beylerler almanya üretici fiyat enflasyonu analizcilerin beklediği rakam 0.2 büyüme...gelen rakam ise 0.0 yani büyüme falan yok..buda kura yansıdı haliyle euro suan dolar karşısında değer kaybetmekte..kalıcımı ?? Bence değil..yine çıkar kur..
Banka çok saplamıyor ya çılgın farklar yok biliyorsun sürekli takip ediyorum senin kurla benim kurları :)
Yani anlık işlem yapabilmek için cepbank'a mecburum yada Döviz Bürosunun önünde çadırda yaşamak lazım :hehe:
hakotech
19-06-2015, 09:56
Banka çok saplamıyor ya çılgın farklar yok biliyorsun sürekli takip ediyorum senin kurla benim kurları :)
Yani anlık işlem yapabilmek için cepbank'a mecburum yada Döviz Bürosunun önünde çadırda yaşamak lazım :hehe:
Abi bıgun senı lalelıye beklıyorum hem bı gostermıs olurum,hemde bı yimahh yeriz :D
hımm beni de davet etti ama yemek yeriz demedi
dikkat et Xor, gizli bi ajandası olabilir seninle ilgili :P :D
hakotech
19-06-2015, 10:08
Hahahaha abi çağırdığım insanların yemek yememe gibi bir lüxü yok,gelen illaki o masaya oturacak..kaçarı yok :D
Low-Rider
19-06-2015, 10:13
Abi bıgun senı lalelıye beklıyorum hem bı gostermıs olurum,hemde bı yimahh yeriz :D
olm herkesin senin gibi laleli git gel lüksü yok :D mecbur banka spec
Day Walker
19-06-2015, 10:15
Bizde işlemleri laleliden yapıyoruz. Hanımın dükkan orda. :)
5. elemanı aldım artık rahatım gelicem kardeşim :)
Dinleme cihazıyla gidecem :D
hakotech
19-06-2015, 10:58
olm herkesin senin gibi laleli git gel lüksü yok :D mecbur banka spec
Yahu kanka 20 dakıkanı almıycak..amma nazlandın :D
Bizde işlemleri laleliden yapıyoruz. Hanımın dükkan orda. :)
Aaaa yenge çnşn firma hangisi,sizde buyrun gelin :D
5. elemanı aldım artık rahatım gelicem kardeşim :)
Gel abi gel piyasayı içinden gör :D
Dinleme cihazıyla gidecem :D
Konu usd - euro eksenine kaymış ama güncellemek adına,
CHP nin Bahçeli'ye yaptığı "gel başbakan ol" koalisyon ortağı olalım çağrısına MHP den cevap geldi, yanıt "hayır" şaşırdım mı "hayır"
Bence Kılıçdaroğlu cidden büyüklük gösterip derdinin ülke çıkarları olduğunu göstermiştir bu yaklaşımıyla.
Hiçbir zaman karizmatik bir lider evet kabul ediyorum bir Erdoğan olamamış olsa da yakın siyasi tarihe damga vuracak bir teklif sunmuştur.
Mhp kendi adına "Çizgimiz belli" yaklaşımıyla reddetmiş olsa da bu teklifi 80 Milletvekili ile kurabileceği tek koalisyon Akp iledir.
Seçim öncesi meydanlarda ve seçim sonrası ilk açıklamalarda da Akp ile koalisyon kurmayacağız ifadeleri vardı. Okuduk hepsini.
Şimdi şunu anlamıyorum % 13 küsür oy almışsın 80 Mv çıkarmışsın, tarihinde iktidar olma hedefin hiç olmamış. Hep ana muhalefet olarak kalmak daha kolay gelmiş.
Önüne bu ülkenin geleceği için bir fırsat geliyor ve sen bunu çizgim var çizgim var diye reddediyorsun,
kalkıp şehite "kelle" diyen açılım açılım diye sokaklarda dolanıp oy toplayan, imralıyla ben görüşmedim,
devlet görüştü (zamanın başbakanı Tayyib'in beyanıdır) diyen,
seçim arefesinde "abi geçeriz karşı topraklara 2 havan attırır ortalığı karıştırır milliyetçi oyları toplarız"
mantığıyla hareket eden mensupları olan parti ile koalisyona yeşil ışık yakacaksın.
Şahsi görüşüm mhp nin körü körüne ırkçılıkla milliyetçilik çizgisi arasındaki seçmeni haricinde bu duruş mhp ye zarar verecek.
17/25 dosyaları mhp-akp koalisyonunda hasır altı edilecek, siyasallaşan kurumlar aynı şekilde hayatlarına devam edecek.
Bir ben mi bu kadar karamsar düşünüyorum acaba ?
MHP kendini literatürden silecek bencede böyle olmalı.
HDP bile daha uğraşan bir parti. MHP hiç bir şey yapmıyor şuana kadarda yapmadı. Ona hayır buna hayır şuna hayır. O zaman yanlış anlamayın ama git kumda oyna. Siyasetle ne işleri var hala çözemedim.
AKP ile koalisyon kurmam, chp ile kurmam hdp ile kurmam. Ya sen kimsin ben bunu anlamıyorum. Bu kadar millet bu partiye hiç bir *** yapmasın öylece kalsın diye mi oy verdi.
MHP bence AKP den de daha zararlı bir parti. İnşallah kendi kendini bitircek. MHP ye oy verenler keşke AKP ye verseydide AKP yine iktidar olsaydı şuandaki durumdan daha iyi olurdu. Eminim buna.
MHP nin şuanda gözümde HDP kadar değeri yok. Herkes bir şekilde bişeyler yapmaya calışıyor ama MHP hiç birşey yapmamak için elinden geleni yapiyor.
Değişik değişik artistlenmeler falan. 2002 deki gibi olacak bundan sonra. Silinip gidecek.
@tolga_kaan cok guzel yazmissin. Kilicdaroglu yapilabilecek en cikaroz teklifi yapmis adama basbakanlik bile teklif etti yok cik. Resmen mecliste 80 kisilik bosluk olusturuyor beyinsizler ordusu. Dahada milletten oy falan alamazlar sanirim. Zaten iktidar olma sansin yok, ee koalisyonda olusturmicaksan amacin nedir? Niye secime katilirsin isim yapmak icin mi? Nasil bir kafa yasiyor cok merak ediyorum.
free-hifi
19-06-2015, 15:59
Maalesef MHP nin oyları akp ye kayacak istedikleride buydu istifa et yada öl bahçeli yeter artık senin yüzünden kaç dönem boş oy attım bu dönem attım bir şey değişir diye yine yok
_muhaRRem
19-06-2015, 16:02
ak parti chp koalisyonu kaçınılmazdır..
mhp hdp ile koalisyona girerse bütün tabanını kaybeder.
ak parti mhp ile koalisyon yaparsa , çözüm süreci devam etmez ve mhp nin ırkçlı söylemlerinden dolayı terörist eylemler artar.
ülkemiz için en hayırlısı en temizi akp ve chp koalisyonudur.
akp ve chp koalisyon yaparsa çözüm süreci devam eder , ülke vatandaşları barışır , sabaha eylemlerle uyanmayız , ekonomik istikrar edevam eder.
chp ile koalisyon kurunca akp belediyelerinde işler dahada hızlı çıkar , artık kafasına göre iş yapamazlar , daha adil bir ülke olur.
Herkese eşit davranılacağı bir ülke istiyorum ben , adalet birilerinin yanında olmamalı , bizim ülkemizdeki en büyük sorunda budur.
Belki çok zaman alır ama , türkiyede ne zaman herkese eşit şekilde davranılır ve herkese eşit adalet dağıtılırsa bu ülke gerçek refaha erer ve o zaman gerçekten büyümeye devam eder.
Verdim şukunu muharrem çok güzel yazmışsın.
Ben bu seçimden sonra bazı düşüncelerim değişti. En büyük kötüyü AKP olarak görüyordum ki yanılmışım. Asıl bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felaket MHP'ymiş ona karar verdim.
Ülkenin hiç bir tarafını ötekileştiremezsin. 80 milletvekilin var çözüm süreci denen saçmalık bitsin diyorsun. Ulan öküz 550 - 80 = 470. Türkiyenin %84 ü çözüm süreci olsun diyor sen bitsin diye diretiyorsun.
Nasıl bir kafadır bu.
_muhaRRem
19-06-2015, 16:22
Verdim şukunu muharrem çok güzel yazmışsın.
Ben bu seçimden sonra bazı düşüncelerim değişti. En büyük kötüyü AKP olarak görüyordum ki yanılmışım. Asıl bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felaket MHP'ymiş ona karar verdim.
Ülkenin hiç bir tarafını ötekileştiremezsin. 80 milletvekilin var çözüm süreci denen saçmalık bitsin diyorsun. Ulan öküz 550 - 80 = 470. Türkiyenin %84 ü çözüm süreci olsun diyor sen bitsin diye diretiyorsun.
Nasıl bir kafadır bu.
Bak aslında Ahmet DAVUTOĞLU geçmişi aydın bir insan ve hiç kimse davutoğlunun geçmişinde bir yolsuzluk vs var bak burda bunu yapmış diyemez , diyeceği birşeyde yoktur bence .
CHP seçmeni veya ak parti karışıtı herkes Ahmet DAVUTOĞLU' na sıcak bakabilir , ama bakamamasının tek sebebi RTE nın sürekli olarak gündemde başbakanın önüne geçmesi ve gerçekten davutoğlunun BAŞBAKAN olamayışı.
RTE geri çekilse uzakta kalsa , kavgacı uslubu bir kenara bıraksa.
AKparti eminimki daha ılımlı kucaklayıcı politikalarla huzuru sağlayacaktır.
Burada objektif olarak yorum yapılırsa DAVUTOĞLU' nu sevmeyen adam çok az olur.
Ahmetfikri
19-06-2015, 16:27
yahu çok yüklenmeyin 30 yıldır kan terör üzerinden siyaset yaptıkları için stratejileri yoktu muhalefette kalmak iidi şimdi ikditar fırsatı geçince afalladılar :)
Davutoğlu şuanda ne yazık ki kafasında ki gib yönetemiyor. Tayyibin kuklası gibi davrandığı için insanlar zaten karşı çıktı. İnsanlar artık Tayyip'in hırçın tavırlarını istemiyor bu bir gerçek. Tayyip taklidi yapan davutoğlundan ziyade gerçek kimliğindeki davutoğluna bende sıcak bakarım.
_muhaRRem
19-06-2015, 16:31
Davutoğlu şuanda ne yazık ki kafasında ki gib yönetemiyor. Tayyibin kuklası gibi davrandığı için insanlar zaten karşı çıktı. İnsanlar artık Tayyip'in hırçın tavırlarını istemiyor bu bir gerçek. Tayyip taklidi yapan davutoğlundan ziyade gerçek kimliğindeki davutoğluna bende sıcak bakarım.
işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum tamamen.
Herkesin arzusu , ötekileştirmeyen ve herkesi kucaklayan bir yönetim biçimi tamamen.
Aslında herkes gerçekten özgür , adil bir TÜRKİYE istiyoruz.
ben akp kadrolarınında rte den büyük oranda rahatsız olduğuna eminim.
Sadece popülist olması ve o giderse iktirdan uzaklaşırız biteriz diye düşündükleri için katlanıyorlar bence
koalisyon ortağı olarak şov peşinde olmayan yapılacak işlere körü körüne köstek olmayan bir chp ile akp koalisyonunun bende iyi olacağı düşüncesindeyim
MHP, geçen seçimden bu yana, sadece salı günleri grup toplantısını yaparak oy arttırdı. Yahu cidden Bahçeliyi anlamış degilim, adam koltuk sevdasından vazgeçiyo gel Başbakan ol HDP dışarıdan destek verisin koalisyon yapalım diyo, MHP vekili AKPsiz hükümet düşünemeyiz diyo. Bahçeli çıkıyo hırsız ve yolsuz ile aynı yolda yürümeyiz diyo. MHP bir daha ki seçimde büyük oy kaybedicek benim gözümde. En azından benim çevremdeki kişilerin vermiyceği kesin. Biraz elini taşın altına koyup siyaset yapması lazım salıdan salıya grup toplantılarında konuşmakla muhalefet olunmaz zamanında %7 oy aldığı dönemleri hatırlasın. HDP'ye gitmiş kadar MHP'yede gitmiş emanet oy çok.
@tolga_kaan cok guzel yazmissin. Kilicdaroglu yapilabilecek en cikaroz teklifi yapmis adama basbakanlik bile teklif etti yok cik. Resmen mecliste 80 kisilik bosluk olusturuyor beyinsizler ordusu. Dahada milletten oy falan alamazlar sanirim. Zaten iktidar olma sansin yok, ee koalisyonda olusturmicaksan amacin nedir? Niye secime katilirsin isim yapmak icin mi? Nasil bir kafa yasiyor cok merak ediyorum.
Beyinsizler ordusu derken kimi kastediyorsun birader biraz açsana
Devlet Bahçeli'nin Chp nin teklifini kabul etmemesi gayet doğal. Zaten bugün Yusuf Halaçoğluda açıklama yaptı koltuk sevdası yüzünden ideallerimizden çizgimizden ayrılmayız diye. Hdp nin içeriden yada dışarıdan bir şekilde dahil olduğu bir süreçte Mhp kesinlikle yer almaz bunu seçimin ertesi günü de yazmıştım buraya. Babalarının hayrına dışarıdan destek vermeyecekler bu oluşuma mutlaka hdp lilerinde istekleri olacak dayatmaları olacak. Bu yüzden gayet normal Mhp nin bu topa girmemesi.
Mhp hiç birşeye yanaşmıyor diyorsunuz Akp ye gayet açık bir teklif sunuldu; Cumhurbaşkanı bu kadar etkin olmayacak, 4 bakan yargılanacak, çözüm süreci bitecek. Şuan yazılıp çizilenlere bakılırsa cumhurbaşkanı dışındaki tüm şartlarda anlaşıldı gibi birşey. Ama ben yinede perde arkasında Akp nin bir şekilde erken seçime götürmek için çabalayacağını düşünüyorum.
BurakOzdemir
19-06-2015, 17:01
MHP kendini literatürden silecek bencede böyle olmalı.
HDP bile daha uğraşan bir parti. MHP hiç bir şey yapmıyor şuana kadarda yapmadı. Ona hayır buna hayır şuna hayır. O zaman yanlış anlamayın ama git kumda oyna. Siyasetle ne işleri var hala çözemedim.
AKP ile koalisyon kurmam, chp ile kurmam hdp ile kurmam. Ya sen kimsin ben bunu anlamıyorum. Bu kadar millet bu partiye hiç bir *** yapmasın öylece kalsın diye mi oy verdi.
MHP bence AKP den de daha zararlı bir parti. İnşallah kendi kendini bitircek. MHP ye oy verenler keşke AKP ye verseydide AKP yine iktidar olsaydı şuandaki durumdan daha iyi olurdu. Eminim buna.
MHP nin şuanda gözümde HDP kadar değeri yok. Herkes bir şekilde bişeyler yapmaya calışıyor ama MHP hiç birşey yapmamak için elinden geleni yapiyor.
Değişik değişik artistlenmeler falan. 2002 deki gibi olacak bundan sonra. Silinip gidecek.
bak sen nasıl birisin söyliyim, MHP apoyu asmadı diyen aptallar varya onlarla aynı mantığa sahipsin
BurakOzdemir
19-06-2015, 17:03
bakın beyler alayınız takım tutar gibi parti tutuyosunuz mantık oyu veriyosunuz gelip MHP'ye oy verenlere ve MHP'lilere dil uzatmayın. koca karı gibi MHP böyle MHP böyle bikbikbikbik çekirdeğiniz bitmedi mi amk
anlamıyorum mhp'ye laf edenleri.
adam açık ve net ne istedigini ortaya koyuyor
ya aylarca hakkında atıp tuttugu akp ile koalisyon kurucam diyor ya da yıllardır hakkıyla yerine getirdiğim muhalefet görevine devam edicem.
yemin ediyorum erken seçim istiyorum şuan deliler gibi.
Ayrıca Chp yi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu sütten çıkmış ak kaşık gibi yazıyorsunuz da şuan Akp ile Deniz Baykal üzerinden koalisyon görüşmelerini başlatan parti Chp. Yazarken bu ayrıntıyıda unutmayın.
Halk koalisyon istedi zaten her parti koalisyon kurmak zorundadır.
bak sen nasıl birisin söyliyim, MHP apoyu asmadı diyen aptallar varya onlarla aynı mantığa sahipsin
Laflarına dikkat et burak aptallar falan eleştirini yap ama hakaret edersen banlanırsın kusura bakma.
'BATI' zaten rte yi istemiyor, akp ile sorunu yok hatta memnun politikalardan, rte önlerine taş koyuyor:)
Mhp ise 2002den beri tarafını belli ediyor "birilerinin" uşaklığını çok iyi yapıyor. ZATEN bu ülkede asıl bitirilmek istenen milliyetçi duygular, milli birliğin yok edilmesi, insanların kutuplaştırılması..
Bu düzen içinde mhp ye çok çok az ihtiyaç var oda piyon olarak:)
lnd_samet
19-06-2015, 17:36
burda sayfalarca aptallar ordusu lafını evirir çevirir ağzına geri tepiştirirdim senin ama yazık gençliğine cahilliğine yazık.
burdan bir görüntü alıp 80 tane milletvekiline ettiğin hakaretten bütün aileni sorgulatırsın!
ağzından çıkana dikkat et o yüzden canım benim olurmu?
kürdistanı kimler kurarım derse onlar koalisyonu kurar yada erken secimde akp kaybettiği oyun birazını geri alır ve tek başına iktidar olur. Küçük resme bakmanın anlamı yok, büyük resme bakalım. IŞİD denen bir tehlike var dibimizde, kürtlerde arada tampon, onların ister istemez güçlenmesi ve devlet olması gerekecek. Sorun RTE'nin istediği başkanlık sisteminin gerçekleşip gerçekleşmemesi, eğer rte'den vaz geçilirse ki ABD/Avrupa çoktan vaz geçti görünüyor, şuan sadece kim kürdistanı kurmaya yeşil ışık yakarsa bu iş tamamdır. Eğer hdp/akp ile anlaşırsa ki anlaşacak görünüyor büyük resme göre, akp/hdp koasliyonu kurulur, chp'de dışardan desteğini verir, mhp de muhalif olur buna. Ekonomi vs bunlar küçük resim.
ErkanCanS
19-06-2015, 17:43
Şu yazılanları okudukça bizim insanımızın düşünceden uzak , dış etmenlerin etkisiyle nasıl istenilen yere çekilebileceğini bir kez daha anladım.Ak troller ve ak medya gerçekten istediklerini yapmaya başlamış. Koyun diye dalga geçtikleriniz sürünün çoban köpeği olmuş. Böyle devam.
Öncelikle buraya mhpli veya mhp yi bilen kişiler tarafından birçok kez yazıldı chp-mhp koalisyonu imkansıza yakın diye. Hele hdp nin içerden veya dışardan destek verdiği bir koalisyonda mhp nin bulunması kendini imha etmesi demektir diye söylemiştim.%16 oy almışşın sen kendini ne sanıyorsun deniliyor mhpye. Lütfen şu konuyu seçimlerden sonra olan sayfalardan okumaya başlayın.En çok hangi parti konuşulmuş. Neden en çok mhp konuşuluyor ? Çünkü mhp nin belirli çizgileri var ve bu çizgilerden taviz vermesi isteniyor. Kim istiyor bu tavizleri ? Mhp ye belki hayatı boyunca oy vermemiş , mhp ye faşist diyip etnik milliyetçilik yapan hdp ye oy veren kimseler. Yalnız bu kişilerin hala anlayamadığı şey şu. Bahsettiğimiz parti diğer 3 parti gibi oy uğruna yanar dönerlik yapmaz. Kendi çizgisinden de çıkmaz. Bu partiye oy verenler o çizgi için oy verdi. Mhp iktidara gelecek diye mhp ye oy veren var mı cidden ? Akp ile koalisyon için şartlarını söylediler , kabul ederlerse Akp - Mhp koalisyonu olur. Diğer türlü Mhp den başka bişey beklemeyin. Oy verenlerde beklemiyor merak etmeyin. Bizim verdiğimiz oyları kendinize bu kadar dert etmeyin. İktidar beklentimiz yoktu , olmasına da gerek yok.
Şu yazılanları okudukça bizim insanımızın düşünceden uzak , dış etmenlerin etkisiyle nasıl istenilen yere çekilebileceğini bir kez daha anladım.Ak troller ve ak medya gerçekten istediklerini yapmaya başlamış. Koyun diye dalga geçtikleriniz sürünün çoban köpeği olmuş. Böyle devam.
Öncelikle buraya mhpli veya mhp yi bilen kişiler tarafından birçok kez yazıldı chp-mhp koalisyonu imkansıza yakın diye. Hele hdp nin içerden veya dışardan destek verdiği bir koalisyonda mhp nin bulunması kendini imha etmesi demektir diye söylemiştim.%16 oy almışşın sen kendini ne sanıyorsun deniliyor mhpye. Lütfen şu konuyu seçimlerden sonra olan sayfalardan okumaya başlayın.En çok hangi parti konuşulmuş. Neden en çok mhp konuşuluyor ? Çünkü mhp nin belirli çizgileri var ve bu çizgilerden taviz vermesi isteniyor. Kim istiyor bu tavizleri ? Mhp ye belki hayatı boyunca oy vermemiş , mhp ye faşist diyip etnik milliyetçilik yapan hdp ye oy veren kimseler. Yalnız bu kişilerin hala anlayamadığı şey şu. Bahsettiğimiz parti diğer 3 parti gibi oy uğruna yanar dönerlik yapmaz. Kendi çizgisinden de çıkmaz. Bu partiye oy verenler o çizgi için oy verdi. Mhp iktidara gelecek diye mhp ye oy veren var mı cidden ? Akp ile koalisyon için şartlarını söylediler , kabul ederlerse Akp - Mhp koalisyonu olur. Diğer türlü Mhp den başka bişey beklemeyin. Oy verenlerde beklemiyor merak etmeyin. Bizim verdiğimiz oyları kendinize bu kadar dert etmeyin. İktidar beklentimiz yoktu , olmasına da gerek yok.
Helal olsun
iste 2002 ruhu bu
Benim anlamadığım artık dünyanın hiç bir yerinde tek bir ideoloji ile büyüme sağlanamıyor. Neden MHP de büyümek gibi bir olay yok. Bunuda açıklarmısınız. Genelde hep MHP böyle fazlasını beklemeyin, MHP şöyle ötesi olmaz tarzı.
Neden insanları kucaklamak istemiyor mesela. Milliyetçiliği biraz daha ılımlı hale getirmeye neden çalışmıyor.
Diyorsunuz ki MHP nin tavrı kürtlere değil PKK lılara. O zaman neden kürt seçmenin bulunduğu illere MHP gidemiyor? Onlara konuşamıyor bile.
Bunlarıda cevaplar mısınız
Mhp ulkeyi kutuplastirmayacak insanlari tek cati altinda toplayacak tek partidir.
Onun icin guclenmesi istenmez. Isteyen varsada yok edilir muhtemelen:)
ErkanCanS
19-06-2015, 19:36
Benim anlamadığım artık dünyanın hiç bir yerinde tek bir ideoloji ile büyüme sağlanamıyor. Neden MHP de büyümek gibi bir olay yok. Bunuda açıklarmısınız. Genelde hep MHP böyle fazlasını beklemeyin, MHP şöyle ötesi olmaz tarzı.
Neden insanları kucaklamak istemiyor mesela. Milliyetçiliği biraz daha ılımlı hale getirmeye neden çalışmıyor.
Diyorsunuz ki MHP nin tavrı kürtlere değil PKK lılara. O zaman neden kürt seçmenin bulunduğu illere MHP gidemiyor? Onlara konuşamıyor bile.
Bunlarıda cevaplar mısınız
Kafanıza bir mhp çizmişsiniz onun üzerinden konuşuyorsuz. Ilımlı milliyetçilikten kastınız nedir ? Yada Mhp nin milliyetçiliği ağır milliyetçilik mi ? Partiden ırkçılık namına birşey duydunuz mu ? Kürt vatandaşları partiye veya ülkü ocaklarına almıyorlar mı , görev vermiyorlar mı ? Kürt seçmeninin olduğu bölgelerde mhp değil chp de yok. Onlarda mı aşırı milliyetçilik yapıyorlar. Etnik kökenlerinden dolayı işgencelere , haksızlıklara uğradıklarını düşünen insanların olduğu bir yerde etnik milliyetçilik hatta ırkçılık yapan bir parti var. Bu durumda chp ve mhp nin oy almasını beklemeyin zaten.Akp oy alıyordu çünkü hdp meclise sadece grup olarak girebiliyordu , akpde bunu iyi değerlendirip sizin sorunlarınızı sadece ben çözebilirim diyordu. Bizim ülkemizde ne yazıkki teröristlere destek veren partiler baş tacı edilirken , milliyetçi unsurlar hedef gösteriliyor. Bu arada 2011 yılında tayyip erdoğanın ricasıyla ( sivastan öteye geçemezler)diyarbakır mitingi yapıldı. Diğer liderler gibi diyarbakıra çıkıp terörist sempatizanlığı yapmadı bahçeli. Ne mutlu türküm diyene dedi. Oy verilcekse böyle verilecektir mhp ye. Seçimden önce ne dediyse seçimden sonrada aynı. Diğer partiler kıvır kıvır oynarken duruşunu bozmayan partiye , neden böyle dosdoğrusun azıcık kaşar olsana diye eleştiri yapıyorsunuz.
bugün duvarda bi yazı gördüm. büyük ihtimal seçim zamanı yapıştırdılar aynen şöyle yazıyodu yazık valla
"oy kullanmayın, yaratıcınıza şirk koşmayın"
İbrahim33
19-06-2015, 20:13
Chp ile mhp'nin anlaşması lazım. Yoksa akp'nin işine gelir bu durum.
hakotech
19-06-2015, 20:30
Yahu noluyo size ?? Biri aptal demiş,biri beyinsiz..Allah c.c aşkına beyler ayıptır..alınan oylar bellidir..kişilerin görüşlerine neden saygı duyulmuyor ??
Yakışıyomu hiç sizlere ? İster mhp,akp ister chp yada hdp.. kişilerin ideolojisine kullandıkları oya nasıl laf edersıniz ? Tamam bir düşüncen vardır,benimsediğin,savunduğun.. ancak lütfen saygı ve sevgi çercevesinde tartışın ki bizde sizlerden feyz alalım..aaaa ne kadar mantıklı anlattı mhp'yi,nekadar yanlış anlamışız kılıçtaroğlunun şu lafını yada aaa akp' gercekten bölemi iyimiş..yada hdp gerçekten meşru halemı gelicekmiş diye...
Şurda ıkı cümle ile bu mübarek günlerde ne kalp kırın nede birbirinize ağır konuşun lütfen...sosyal mesaj vermek gıbı bı çabamda yok,evşmde sütlü sütlü oturuyorum ama maşallah genç aslan gibi adamlarsınız..dışardan kötü görünüyo kardeşler abiler arkadaşlar...
Thracian
19-06-2015, 21:13
Sağ görüşlü, milliyetçi bir aileden geliyorum, o yüzden diğer taraflara çekilmesin.
Mhp öyle olmaz, böyle olmaz, şöyle olmaz diyen bir arkadaşlara sözüm. Mhp bi dernek, stk yada sendika değil. Mhp bir siyasi partidir. İşi siyaset yapmaktır. Her ne kadar bahceli temiz ve ülkücü bir adam olssada, artık dinazorlaşmıştır. Partisini koşturacak ileri götürecek bi vizyona sahip değildir. Örneği kimse yanlış anlaması; mhp nin başına demirtaşı koy %20 fazla oy alır mhp. Hdp nin politika yapma kapasitesini al koy mhp ye tek başına iktidar olur. Mhp kenddi ayağına sıkıyor hergün. Mhp nin sadık oyu ve tabanı var. Bunları kaybetme korkusu yaşıyor deniyor bu büyük bir yalan. Aslı şu; biz hdp ile koalisyon yaparsak tabanla ters düşeriz, taban bizi koltukta oturtmaz.
Politik oyunlar, poitik çıkarlar nasıl olur biliyormusunuz. Uzlaşmacı tavırla olur. Uzlaşmak zorunda değilsin, ama uzlaşmak istermiş gibi görünmek zorundasın. Uzlaşma görüşmesi yaparsın. Konular görüşülür. Beğendiğine ok dersin. Beğenmediğini tabana sorarsın. Taban hayır derse uzlaşmazsın. Tabanında sana güvenir. Diğer seçmende sana güvenir. Şuan MHP tam bi beceriksiz halde benim gözümde.
Birde bi arkadaş. Bakın en çok mhp konuşuluyor diyor. Haklı çünkü mızmız bebek gibi saçmalıyor. İnsanlarda buna gülüyor.
Chp+mhp koalisyonu 6 ay düzgün çalışsın. Bi daha ki seçimlerde akp 30 un altına düşer. Tüm yolsuzlukları fazlasıyla göz önüne sunsunlar hele bi. Akp % 5 hdp oy giderse %20 mhp ye gider.
Şuanda mhp nin burun kıvırması olmasa akp yi türk siyasi tarihine gömülmüş olurdu!!!!
Bu gün bu mhp yi görünce zaten mhp yi iktidarda görmek istemiyorum. Hiç bi iş beceremez. Chp+hdp+ akp iktidari daha verimli olur.
Bu arada çoğu kişi far etmesede bu seçimlerin kazanan partisi hdp, kazanan siyasetçisi kılıçdaroğlu. Kendi partisinde oy kaybı olsada hdp ye destek yoluyla, yıkılmaz akp iktidarını yıkmıştır. Bence chp iktidar olamayacak olsada kılıçdaroğlu iyibir yönetici olacak bu hükümet görüşmmelerinde.
Birde etrafınıza bakın; herkez chp mhp hdp koalisyonu bekliyor. Akp X parti koalisyonu beklemiyor. Ve yeni seçimlerde bu akp nin işine yarayacak
Mhp ve Akp koalisyon kurduklarında aynı bataklıga beraber girmiş olucaklar. Bu seçimlerde Akp hükümetini uzaklaştırmaktı amaç. Ama yapılmıycak anlaşılan. Bir devrim kapanışını izliycez. rte kesinlikle ortadan kaybolmaz. Çözüm süreci asla bitmez. Rte ortadoğu eş başkanı olmak için uğraşıyo o süreci katiyen bitirmek istemez ismi değişir sürec aynen işler. Mhp ile beraber yürütürler.
Mhp ve chp asgari ücret konusunda 1400 1500 gibi rakamlar konuştular.ikisi koalisyon kursun bu dediklerini yapsınlar 100 oy bizim şirketten çıkar.insanlar geçinemiyor istediklerini yiyemiyor et 40 lira olmuş yaşamak istiyor insanlar din dil ırk karın doyurmuyor
Onurkk06
20-06-2015, 02:31
MHP akp ile koalisyon kursa aha satdı vatanı diyeceksiniz ki diyolar CHP ile girse gene aha koltuk uğruna satdı diyeceksiniz
MHP açık açık teröristle masaya oturmam hırsızlarında hırsızlıklarını gün yüzüne çıkarmak şartıyla onay veririm dihor anlamak istemediğiniz nedir acaba?
_muhaRRem
20-06-2015, 02:50
Asgari ücreti devletmi verecek nası olcak.
Mesela özel müessese 900tl verdiği maaşı 1500 e çıkardı 10 tane adam çalıştırıyor.
6000tl fark oluştu ee napcak?
Oda sattığı her mala zam yapacak , herşey otomatik pahalı olacak . Yine değişen birşey olmayacakli.
doncarlo
20-06-2015, 03:14
Asgari ücreti devletmi verecek nası olcak.
Mesela özel müessese 900tl verdiği maaşı 1500 e çıkardı 10 tane adam çalıştırıyor.
6000tl fark oluştu ee napcak?
Oda sattığı her mala zam yapacak , herşey otomatik pahalı olacak . Yine değişen birşey olmayacakli.
Peki çözüm nedir ?
ErkanCanS
20-06-2015, 03:52
Sağ görüşlü, milliyetçi bir aileden geliyorum, o yüzden diğer taraflara çekilmesin.
Mhp öyle olmaz, böyle olmaz, şöyle olmaz diyen bir arkadaşlara sözüm. Mhp bi dernek, stk yada sendika değil. Mhp bir siyasi partidir. İşi siyaset yapmaktır. Her ne kadar bahceli temiz ve ülkücü bir adam olssada, artık dinazorlaşmıştır. Partisini koşturacak ileri götürecek bi vizyona sahip değildir. Örneği kimse yanlış anlaması; mhp nin başına demirtaşı koy %20 fazla oy alır mhp. Hdp nin politika yapma kapasitesini al koy mhp ye tek başına iktidar olur. Mhp kenddi ayağına sıkıyor hergün. Mhp nin sadık oyu ve tabanı var. Bunları kaybetme korkusu yaşıyor deniyor bu büyük bir yalan. Aslı şu; biz hdp ile koalisyon yaparsak tabanla ters düşeriz, taban bizi koltukta oturtmaz.
Öncelikle 7 göbek sağ görüşlü olsanızda , yazdıklarınızdan dolayı mhp ile ilgili bilginizin az olduğunu düşünüyorum. Mhp bahsettiğiniz gibi sadece bir siyasi parti değildir.Ana hatlarıyla bir kültürdür. Gençlik kolları yoktur. Gençlik kolları vasifesini Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üstlenmiştir.Burda yetişen bireylere siyaset öğretilmez,siyasi yaşamları olmaz , milletvekili listelerinde isimlerini bulamazsınız. Müfredat vardır bir okul gibi sistematik dersler verilir.Kaldı ki Mhp siyasetide güzel bir şekilde yapıyor. Yaptığı siyaset oynaklık değildir buda devrimizde prim yapmaz , bu konuda haklısınız.Devlet bahçeli partiyi ileri taşıyamaz diyip Demirtaş örneği vermişsiniz. Devlet bahçelinin o koltukta oturması bu ülke için gereklidir. Eğer iç savaş gibi bişey çıkmasını istiyorsanız bilemem. Ocakları ve partinin tabanını dizginleyebilecek yegane kimsedir.Son cümlenizde de taban bizi koltukta tutmaz diyerek koalisyona yanaşmıyor diyorsunuz. Bu biraz garip olmuş. Chp nin başbakanlık teklifini kabul etmeyen birinden bahsediyorsunuz dikkatinizi çekerim.
Politik oyunlar, poitik çıkarlar nasıl olur biliyormusunuz. Uzlaşmacı tavırla olur. Uzlaşmak zorunda değilsin, ama uzlaşmak istermiş gibi görünmek zorundasın. Uzlaşma görüşmesi yaparsın. Konular görüşülür. Beğendiğine ok dersin. Beğenmediğini tabana sorarsın. Taban hayır derse uzlaşmazsın. Tabanında sana güvenir. Diğer seçmende sana güvenir. Şuan MHP tam bi beceriksiz halde benim gözümde.
Mhp şu anda gayet politik davranıyor. Oyun moyun yapmıyor dosdoğru ne istiyorsa , tabanı mhp ye ne için oy verdiyse onları söylüyor. Taban hdp ile uzlaşmak istemiyor. Daha aylar önce Ege üniversitesinde gencecik bir kardeşimizi öldürdüler.Geçen seçimlerde mhp seçim bürosunda işi fotoğraf çekmek olan cengiz abiyi öldürdüler.Taban bu katillere sahip çıkan bir partiyle birlikte olmak istemiyor bu kadar basit. Sağ görüşlü bir aileden geliyorsanız , tabanın aynı şekilde neden chpyi de istemediğini biliyorsunuzdur.
Birde bi arkadaş. Bakın en çok mhp konuşuluyor diyor. Haklı çünkü mızmız bebek gibi saçmalıyor. İnsanlarda buna gülüyor.
O arkadaş benim. Mhp çıktı , ne istiyorsa söyledi. Mızmızlanan chp ve hdp ye oy veren insanlar , saçma sapan ağlıyorlar. Bu ülkenin kurtuluşunun mhp olduğuna inanıyorsan ve fikirleri seninle uyuşuyorsa oy verirsin. Hem oy verme hem otur birde şunu yapsın bunu yapmasın benim istediğim gibi davransın de. Etrafında 15 - 20 mhp li olan kişi bütün tabanı tanımış oluyor. Kusura bakmayın abiler o iş öyle olmuyor. Bu adamlarda mahalle muhtarı değil kafasına göre politika yapsınlar. Sanki seçim vaadlerinde hdp ile koalisyon kurarız , akpyi devirmek için bize mermi sıkanlarla bile beraber politika yaparız dediler. Oy verenlerde buna inandı oy verdi. Kimin hangi durumda ne yapacağını herkes biliyordu zaten. Neden çok sürpriz bir olay gibi tepki gösterildi. Chp her seçimde böyle kıvraklıklar yapardı zaten. Mhp den neden böyle birşey beklenildi onu anlamadım.
Mhp şu anda çok akıllı hareket ediyor. Koltuk uğruna kendini bitirme tehlikesine girmek istemiyor. Bu seçimde iktidar olan geçmiş dönemden oluşan ekonomik krizin altında ezilecek.
https://www.youtube.com/watch?v=vRae1BI-N-4
Şu anda ekonomide sıcak para akışını , akp nin bireysel dış ilişkilerle sağladığını ekonomiyle haşır neşir olan büyüklerimiz biliyorlardır. Akp nin olmadığı bir iktidarın 9.cumhurbaşkanı gibi konuşmalar yapacağını kestirmek güç değil. Siz ne düşünürseniz düşünün taban şikayet etmiyor bu siyasetten. Chp ve Hdp ile koalisyon kurulacağına , hırsızlıkların üstüne gidilerek akp ile kurulmasına daha sıcak bakılıyor.
cabrioleter
20-06-2015, 06:29
daha önce burda mhp'li bir arkadaşla devlet bahçeli üzerinden tartışmıştık. koltuk sevdası olduğu söylemiştim. hala da öyle düşünüyorum yalandan gelen başbakanlık teklifini reddetmesi bu konudaki görüşümü değiştirmedi. ancak şu anda herhalde en iyi siyaseti en iyi pozisyon almayı mhp yapıyor.
https://eksisozluk.com/entry/52256767
https://eksisozluk.com/entry/50785173
bu yazıları bir derinlemsine uzun uzun okuyun. adam harika tarafsız gözle bir çıkarımda bulunmuş. ben bir çok yazısını okudum olayları süper yorumluyor. banu avar'ın sözlükçü hali gibi. politika kitapları okuyanlar yazısında geçen isimlere zaten aşinadır.
işin kötü yanı algı operasyonuna koskoca bir milletin çok çabuk kanması.