Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekonomik kriz
Asgari ücreti devletmi verecek nası olcak.
Mesela özel müessese 900tl verdiği maaşı 1500 e çıkardı 10 tane adam çalıştırıyor.
6000tl fark oluştu ee napcak?
Oda sattığı her mala zam yapacak , herşey otomatik pahalı olacak . Yine değişen birşey olmayacakli.
Kölelik sistemine geri dönelim. Valla bak. Maliyetler azalir gayet.
t-jet ali
20-06-2015, 08:00
Bu seçim sonuçları ilk açıklandığında MHP için zor bir sürecin başladığı ortadaydı zaten.
Tabiri caizse 2 tarafı b...ok lu değnek.
Şu anda çok güzel bir algı operasyonu yürütülüyor.Bunu iktidar ve muhalefet yapıyor.mhp süreci çok iyi yürütmeli, yoksa en zararlı o çıkar.
3 lü koalisyona girmesi yada chp ile hdp nin dışarıdan desteklediği hükümet kurması nasıl beklenir. Terör örgütü diyeceksin, bebek katili sözcüsü diyeceksin birlikte olacaksın.3 günde iktidar için bu kadar dönekliği kabul eden varsa midesi çok geniş olmalı.
Akp ile yaparsa şartları ortada, bunlardan taviz verirse zararı kendisi görür, seçmen ben sana niye oy vereyim gider akp ye veririm der ve yapar.
Algı operasyonu yürütülüp mhp. itibarsızlanmaya çalışılıyor.süreç mhp için müthiş zor.akp oradan gelecek oylarla tek başına iktidarın peşinde, hdp. ise mhp nin olmadığı meclisinn.
Çözüm nedir demiş yukarıda biri,
Çözüm üretmek
Okumak çalışmaktır,bilgi sahibi olucaksın, okuyacaksın arge yapıcaksın, doğal kaynaklara sahip değilsin, bunların hiçbirini yapmıyorsan çalışacaksın.
Biz ne yapıyoruz hiçbirini. Sonra x gelsin y neden olmadı düzeltemedi birşeyleri, hep aynı şeyler dönüyor tarih tekerrür ediyor gibi konuşur dururuz...
Devlet şatafatdan vazgeçerse o aradaki zamdan dolayı oluşacak farkı çok rahat karşılar.
Devlet o kadar gereksiz para harcaması yapıyor ki yoksul halk daha da yoksul olma yolunda ilerliyor.
Devlet hala İstanbul'a yatırım yapıyor.İstanbul bitmiş okeye dönüyor.Yaşanmayacak hale gelmiş.
Tüm yatırımlarını anadoluya yapması gerekiyor.Ama yandaşlarına daha çok rant sağlamak için İstanbulu tercih ediyor.
Suriyelileri alıyor kaç milyar dolar yardım ediliyor.Ama bu ülkenin gerçek sahibine 400 500 tl zam çok görülüyor.
YAZIKLAR OLSUN...
mikelazi
20-06-2015, 08:31
2002 de türkiye zenginlerinin %1 i ülkenin %39 una sahipti.şimdi ise %54 ü ne sahipler.halk fakirleşiyor.
kimse kendini özgür zanneden insandan daha iyi köle olamaz.
streetracer_nos
20-06-2015, 08:38
Öncelikle 7 göbek sağ görüşlü olsanızda , yazdıklarınızdan dolayı mhp ile ilgili bilginizin az olduğunu düşünüyorum. Mhp bahsettiğiniz gibi sadece bir siyasi parti değildir.Ana hatlarıyla bir kültürdür. Gençlik kolları yoktur. Gençlik kolları vasifesini Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üstlenmiştir.Burda yetişen bireylere siyaset öğretilmez,siyasi yaşamları olmaz , milletvekili listelerinde isimlerini bulamazsınız. Müfredat vardır bir okul gibi sistematik dersler verilir.Kaldı ki Mhp siyasetide güzel bir şekilde yapıyor. Yaptığı siyaset oynaklık değildir buda devrimizde prim yapmaz , bu konuda haklısınız.Devlet bahçeli partiyi ileri taşıyamaz diyip Demirtaş örneği vermişsiniz. Devlet bahçelinin o koltukta oturması bu ülke için gereklidir. Eğer iç savaş gibi bişey çıkmasını istiyorsanız bilemem. Ocakları ve partinin tabanını dizginleyebilecek yegane kimsedir.Son cümlenizde de taban bizi koltukta tutmaz diyerek koalisyona yanaşmıyor diyorsunuz. Bu biraz garip olmuş. Chp nin başbakanlık teklifini kabul etmeyen birinden bahsediyorsunuz dikkatinizi çekerim.
Mhp şu anda gayet politik davranıyor. Oyun moyun yapmıyor dosdoğru ne istiyorsa , tabanı mhp ye ne için oy verdiyse onları söylüyor. Taban hdp ile uzlaşmak istemiyor. Daha aylar önce Ege üniversitesinde gencecik bir kardeşimizi öldürdüler.Geçen seçimlerde mhp seçim bürosunda işi fotoğraf çekmek olan cengiz abiyi öldürdüler.Taban bu katillere sahip çıkan bir partiyle birlikte olmak istemiyor bu kadar basit. Sağ görüşlü bir aileden geliyorsanız , tabanın aynı şekilde neden chpyi de istemediğini biliyorsunuzdur.
O arkadaş benim. Mhp çıktı , ne istiyorsa söyledi. Mızmızlanan chp ve hdp ye oy veren insanlar , saçma sapan ağlıyorlar. Bu ülkenin kurtuluşunun mhp olduğuna inanıyorsan ve fikirleri seninle uyuşuyorsa oy verirsin. Hem oy verme hem otur birde şunu yapsın bunu yapmasın benim istediğim gibi davransın de. Etrafında 15 - 20 mhp li olan kişi bütün tabanı tanımış oluyor. Kusura bakmayın abiler o iş öyle olmuyor. Bu adamlarda mahalle muhtarı değil kafasına göre politika yapsınlar. Sanki seçim vaadlerinde hdp ile koalisyon kurarız , akpyi devirmek için bize mermi sıkanlarla bile beraber politika yaparız dediler. Oy verenlerde buna inandı oy verdi. Kimin hangi durumda ne yapacağını herkes biliyordu zaten. Neden çok sürpriz bir olay gibi tepki gösterildi. Chp her seçimde böyle kıvraklıklar yapardı zaten. Mhp den neden böyle birşey beklenildi onu anlamadım.
Mhp şu anda çok akıllı hareket ediyor. Koltuk uğruna kendini bitirme tehlikesine girmek istemiyor. Bu seçimde iktidar olan geçmiş dönemden oluşan ekonomik krizin altında ezilecek.
Şu anda ekonomide sıcak para akışını , akp nin bireysel dış ilişkilerle sağladığını ekonomiyle haşır neşir olan büyüklerimiz biliyorlardır. Akp nin olmadığı bir iktidarın 9.cumhurbaşkanı gibi konuşmalar yapacağını kestirmek güç değil. Siz ne düşünürseniz düşünün taban şikayet etmiyor bu siyasetten. Chp ve Hdp ile koalisyon kurulacağına , hırsızlıkların üstüne gidilerek akp ile kurulmasına daha sıcak bakılıyor.
1-D.B. karakter olarak düzgün bir insan fakat siyaset yapamıyor.İyi bir konuşmacı değil ne yapmak istediğini tam olarak anlatamıyor, farklı düşüncedeki insanları etkileyemiyor .Dolayısıyla kendi kemik tabanı hariç diğer partiye oy veren vatandaştan oy alamıyor.Ben milliyetçi biri olarak D.B. yi dinlemiyorum fakat R.T.E konuşurken merak edip dinliyorum ...yada .S.D konuşurken sinirlerim bozulana kadar dinliyorum ama en çok D.B. yi dinlemem gerekirken hiç dinletemiyo kendini
2-Son seçimlerde ,geçen seçimlere göre daha yüksek oy almasının sebebi akp içinden yada dışından ilk olarak çözüm süreci vs. gibi şeylere tepki göstermek isteyen kişilerin vermiş olduğu oylardır.Bu seçimlerde de mhp nin emanet oyları vardır.
3-D.B. ' nin en büyük hatalarından birisi hep ben hep ben demesi .Partiye oy getirecek diğer kişilerinin önünü daha popüler olacağı, yada kendi yerine geleceği düşüncesiyle kesip partiden ihraç ediyor yada önünü kesiyor .Son örnek S.Ogan ...
4-İnsanların dizginlenmeye değil de manevi olarak ateşlenmeye ihitiyacı var bence ...
5-Akp nin uzun yıllar iktidar olduğu ve milli olarak bana göre bi çok değeri çiğnediği dönemde mhp ' nin başında daha etkili bi isim olsaydı emin ol oyları şu an çok çok yukardaydı .Muhtemelen chp ilede direk koalisyon yapıp işleri yoluna koyabilirdi.
6-Valla tabanı bilmem de bana göre Mhp kendini bu yukarda yazdıklarımdan dolayı yavaş yavaş bitiriyor ..
Toplumun en büyük hatası başka partiye oy verip , kritik konularda mhp nası olsa orda demesi.Müdahale beklemesi...
Ama oy vermeyipte bişeyler beklemekte büyük yalnışımız.Son seçimde İstanbulda Mhp ' nin aldığı oy oranını görünce gözlerim doldu ...
Thracian
20-06-2015, 18:47
DB nin bu ülkeyi tek parti iktidarında, ülkeyi ileriye götüreceğine inanan kaç kişi var bu forumda yada toplumda.
Tabanı dizginleyebilen demişsiniz, bu bir ayıp TR nin %15 i oy alan parti tek kişiye bağlı, yarın ölse ne olacak bu parti.
Partiyi dizginleyecek adama değil. Kendisi ve görüşü için arkasından binlerce insanı gönüllü çalıştırabilecek biri olmalı (Türbanlı bacım lafına karşılık, DB nin VATANSEVER KARDESİM diye seslendiğini duydunuz mu ?)
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı neden bu kadar ders-eğitim verirken 10 tane 100 tane politika-kamu yönetimi konusunda profesyonel kadrolar yetiştirmiyor, seçmene güven vermiyor.
MHP ne yaparsa yapsın, AKP dağılmadıkça oyunu arttıramaz. Biri kürt milliyetçiliği yapan, diğeri liberal görüşe sahip 2 parti var. Seçmen açısından en büyük potansiyel akp de seçmenlerinde.
Bende hdp-pkk yı bu ülkede-mecliste istemiyorum. Ama bu ülke seçmeni Türk Milliyetçiliği kadar Kürt Milliyetçiliğini uygun gördü.
Neden akp ye 17-25 aralık, 4 bakan, açılım diyeceğine. hdp ye pkk dan ayrılda gel demiyor. hdp bu saatten sonra zorlasa %1 daha oy arttır en fazla. Ama akp den %15 oy gelir mhp ye.
Mhp akp ile koalisyon yaptığı an meydanlarda bir tomar ettiği lafı yemiş olucak.
Chp gel temizleyelim dedi mhp ye.
Devlet bahçeli mhpnin başına beladan baska birsey getirmedi
Rahmetli muhsin mh başında olsaydı şimdi bunlari konuşuyor olmayacaktik.
Mhp baraj partisinden öte geçmek istiyorsa su bahceliden kurtulmali.
Chp yapacağı bir sey kalmadi.
Mhp akp ekonomide olumlu etki tabi kide yaratır.
Ama hicbirsey eskisi gibi olmayacak akp adına.
yucelebeci
21-06-2015, 00:01
Ben bu bahçeli kadar siyaset bilmeyen bir siyasetçi daha görmedim, bugüne kadar ne doğru düzgün bir muhalefet yapmıştır ne de şimdi doğru düzgün bir siyaset üretebilmektedir, bir tek akp sıkıştığı zaman o na koltuk deyneği olmuştur o kadar, akp nin bu kadar palazlanmasının sebebi de bana göre bahçelidir, akp seçmeninin yaklaşık %15 %20 si eski mhp seçmenidir, bahçeli bu kısır politikalara devam ederse bu oran giderek daha çoğalacak gibi görünüyor
hakotech
21-06-2015, 00:03
Ben bu bahçeli kadar siyaset bilmeyen bir siyasetçi daha görmedim, bugüne kadar ne doğru düzgün bir muhalefet yapmıştır ne de şimdi doğru düzgün bir siyaset üretebilmektedir, bir tek akp sıkıştığı zaman o na koltuk deyneği olmuştur o kadar, akp nin bu kadar palazlanmasının sebebi de bana göre bahçelidir, akp seçmeninin yaklaşık %15 %20 si eski mhp seçmenidir, bahçeli bu kısır politikalara devam ederse bu oran giderek daha çoğalacak gibi görünüyor
Nabıon ?? :D
Ahmetfikri
21-06-2015, 00:08
techturkey siyaset akademisi :)
bağzı arkadaşların
sağ sol kavramının çıkış noktasını
bu ülkede sermayenin komünizmle mücadele adıyla insanları birbirine nasıl kırdırdığını araştırmasını isterim ;)
yucelebeci
21-06-2015, 00:12
Nabıon ?? :D
ii be nabıyım sen nabıyon?
hakotech
21-06-2015, 00:13
ii be nabıyım sen nabıyon?
İyi beeaah nossun sen nabıon ?
lnd_samet
21-06-2015, 11:05
yahu hastayım şu akpnin tabanı mhp den geliyor lafına :D
benmi bilmiyorum bu mhp nin Türkiyede %30 taraftarı seçmeni olduğunu bir tek?
mhp ni tabanı tabanı dediğiniz şey %12 yi geçmez, +3lük kısım oraya buraya oynar durur.yaptığı meyfan konuşmalarında kaparsa kapıyor işte 3-5 bişeyler.
lnd_samet
21-06-2015, 11:06
bu arada bizim ekonomik kriz konusu çip oldu gitti.
işer çok kötü,
dehşet şekilde batağa giden firma var izmirde,
piyasadan kapatıyoruz malımızı 3-5 aşağı size-sana verelim teklifleri, spot mal teklifleri geliyor. bu hayra alamet değildir.
küçük esnaf bitti zaten, kapaıyorlar tek tek
Benim merak ettiğim bir konu da turizm sektörü. Benim bildiğim en büyük müşterimiz Rusya, o da krize girdi, Turizm sektöründen haberler nasıl?
Bir de çok gıcık olduğum bir konu var, turizm sektörü yabancılar için on takla atıyorsa, odalar boş olsa bile yerlilere hiç indirim yapılmaması, istenmiyor, ihtiyacımız yok gözüyle bakılıyor gibi. Bilmiyorum benimle aynı görüşü paylaşan var mı? Yukarıdaki konudan biraz yön değişti ama kusura bakmayın.
ahmet_xy
23-06-2015, 17:26
Neredesin, Bodrum.... Hahaha yazik valla insanlar tiki takilcam diye ne kaik hiyorlar belli degil. 2-3 ayda bir mutlaka Miami ye iniyorum, eglencenin, tatilin dibine vuruyorum harcadigim total para bodrumda harcayacagin bir gecelik paradan da az :)
bodrumu suriyeliler istila etmişler. dün haberlerde gösterdi, adamlar parklarda yatıyor. esnaf perişan durumda. turistler kaçmaya başlamış.
Benim gibi düşünenler de varmış. Ülkemizin insanı içeride her türlü ikinci sınıf muamele görüyor. Misafirperver milletiz ama biraz da kendimize bakalım :)
Bu sene dışarıdan rekor turist gelmeyeceği bence çok açık. İşid hergün holywood filmi gibi video yayınlıyor, dışarıda Türkiye'de de savaş var zannediyor. Yerli turisti çekmek için zerre kadar faaliyet yok. Sonra kriz olunca ben de hiç üzülmüyorum.
Simdi birşey dikkatimi çekti yanlış mi gördüm sorayim dedim şuanda Dolar 2.68 mi ?? Bildiğin devalüasyon olmuş ya laaa bildiğin kriiizzzzz
Neredesin, Bodrum.... Hahaha yazik valla insanlar tiki takilcam diye ne kaik hiyorlar belli degil. 2-3 ayda bir mutlaka Miami ye iniyorum, eglencenin, tatilin dibine vuruyorum harcadigim total para bodrumda harcayacagin bir gecelik paradan da az :)
inanalim mi :) ?
turbo&quattro
23-06-2015, 18:01
inanalim mi :) ?
Hahaha inan inan, inanmak icin takipe kal ;)
Hahaha inan inan, inanmak icin takipe kal ;)
Miami south beach nasıl ucuz di mi :) ?
Bu forumun gidişatı vallahi iyi değil :)))
turbo&quattro
23-06-2015, 18:07
Miami south beach nasıl ucuz di mi :) ?
Bu forumun gidişatı vallahi iyi değil :)))
Bi Bodrum degil ! ;)
Bi Bodrum degil ! ;)
Bodrum'u geç bence, İstanbul'a bak :)
Daha geçen gün yediğim böreği hala sindiremedim :)))
Miami de var mı böylesi ?
http://i.imgur.com/aWl4hSN.jpg
Bir menüdeki satır "eşliğinde, ile, yatağında" vb şeylerle bitiyorsa fiyatı mutlaka ve mutlaka kalındır :)
turbo&quattro
23-06-2015, 19:22
Oha dolma 110tl mi
SerkanYazgan.
23-06-2015, 19:25
Oha dolma 110tl mi
Dolma değil, yaprağa sarılı yavan dolmaymış artık yaprakkk ne kadarsa abi düşünemedim :)
Bodrum'u geç bence, İstanbul'a bak :)
Daha geçen gün yediğim böreği hala sindiremedim :)))
Miami de var mı böylesi ?
http://i.imgur.com/aWl4hSN.jpg
menüde arka plainda gri yazılı olan "cem" in hangi cem olduğunu sormaya gerek yok sanırım :D zira niyeti gayet belli :)
İsimler okadar uzun ki,aga ne yedim ben boyle dedirtir
Kişi X : otlu börek yedim 270 lira verdim.
Kişi Y : gelincik otlu börek yedim, taze fesleğen domates sos ve kişnişli süzme yoğurt eşliğinde ve sadece 270 lira verdim.
X kişisine mal mısın diye sorarlar
Y kişisi gurme olur, yemekten anlayan elit kişi olur
Bodrum son senelerde gerçekten gereksiz pahalı olmaya başladı parasından ziyade insan artık bi yerde kazıklanmaktan bıkıyor , bölgede rağbet vardır anlarım hani üstüne 3 5 koyarsın da adam gibi bi beachde 2 3 kişi 400 500 liradan aşağı kalkılmıyor(alkollü düşünürsek) . Belki yabancı turist için euro bazında değerlendirince normal gelebilir ama param olduğu halde sırf birileri görecek diye ben 20 liraya kola içmem :D
o fiyatlar nedir öyle ya :D
kol böreği, kola iyice yedirilerek sürülmüş vazelin eşliğinde.. yazsalarmış daha yerinde olurmuş.
Benim merak ettiğim bir konu da turizm sektörü. Benim bildiğim en büyük müşterimiz Rusya, o da krize girdi, Turizm sektöründen haberler nasıl?
Bir de çok gıcık olduğum bir konu var, turizm sektörü yabancılar için on takla atıyorsa, odalar boş olsa bile yerlilere hiç indirim yapılmaması, istenmiyor, ihtiyacımız yok gözüyle bakılıyor gibi. Bilmiyorum benimle aynı görüşü paylaşan var mı? Yukarıdaki konudan biraz yön değişti ama kusura bakmayın.
Çalıştığım tesisin kapı fiyatı 450€ civarı, dünkü dolukuk %92 :) Antalya kemerdeyim
Ekleme yapamadım, misafirlerin büyük bölümü rus ve kazak.
Mutlu Değerli
11-10-2017, 19:56
Konu böyle hort yapılmış gibi olacak ama bi ülkede kriz olması için kriz mi olması gerekir yoksa dünya kadar borç olupta krize girmiş olunmaz mı ?
Zaten şuanda bir krizin içinde değil miyiz ?
TaxiDriver
11-10-2017, 20:03
Bir ülkenin merkez bankasındaki dolar rezervine göre , 4 kat civarı borcu olması kabuledilebilir artık..
ABD'nin 17 trilyon dolar borcu var. Trump dedi bu borcu Körfez ülkelerine ödetecegim dedi utanmadan.
Birleşik krallıgın borcu 1.5 trilyon dolar civarında. Artık sistem böyle işliyor. herkes birbirine borclu :)
Herkes birbirinin parasını çalıştırıyor, Dünya Tefeci sistemine döndü :)
vectra-tuner
11-10-2017, 20:16
Merkez bankası net rezervi 26-27 Milyar Usd.. 4 ile değil 20 ile çarpsak kurtarmıyor sizin hesaba göre.. Abd'nin çok fazla borcu var , şayet dolar birgün tedavülden kalkar ve tüm dünya ülkeleri isyan ederse Abd batar ki birgün mutlaka İlahi Adalet tecelli edecektir.. Ancak şunu da unutmamak lazım Abd üreten bir ülke ve borcun yapısı da çok önemli, borcu alıp arge yapıp fabrika kuruluyorsa dert değil ancak borçla ağustos böceği gibi yaşıyorsanız geçmiş olsun..
Adamlar üretiyor kıçı kurtarabilirler de bizim şansımız yok
free-hifi
11-10-2017, 20:37
Bence ülkede kriz yok 2 gündür sabah 8 de kartaldan çıkıp bostanci pendik yapıyorum saat 10 . Trafik araç her şey var herkes memnun
Mutlu Değerli
11-10-2017, 21:01
Bence ülkede kriz yok 2 gündür sabah 8 de kartaldan çıkıp bostanci pendik yapıyorum saat 10 . Trafik araç her şey var herkes memnun
demi bak bu dediğinizde ayrı garip bi olay... Asgari ücretli diye bi tabir var bu ülkede ama adamların elinde son model telefonlar, araba bile alıyorlar asgari ücretle. Ben 880tl kredi ödeyip 3500tl maaş alıyorum yine bazı şeyleri düşünüyorum bu insanlar nasıl böyle yapabiliyolar çogu şeyi aynı anda anlam veremiyorum
Merkez bankası net rezervi 26-27 Milyar Usd.. 4 ile değil 20 ile çarpsak kurtarmıyor sizin hesaba göre.. Abd'nin çok fazla borcu var , şayet dolar birgün tedavülden kalkar ve tüm dünya ülkeleri isyan ederse Abd batar ki birgün mutlaka İlahi Adalet tecelli edecektir.. Ancak şunu da unutmamak lazım Abd üreten bir ülke ve borcun yapısı da çok önemli, borcu alıp arge yapıp fabrika kuruluyorsa dert değil ancak borçla ağustos böceği gibi yaşıyorsanız geçmiş olsun..
Bahsettiğiniz ülke Türkiye ise son güncelleme sonrasında 11.08.2017 tarihi itibariyle MB brüt döviz rezervi 88.312 milyon dolar.
vectra-tuner
11-10-2017, 21:34
Brüt rezerv ? Net Rezerv baz alınır .. Uyp açığı şu ansa 450 Milyar Usd civarı .. Olay şu , kredibilitesi yüksek insan ucuza borçlanır , daha sonra bu kişi çok borçlanırsa kredibilitesi düşer ve riski artar dolayısıyla daha yüksek faiz ödeyip daha az para bulur .. Son safhada ise ancak tefeciden para bulur vr astronomik faiz öder ve batar.. Mb rezervleri çerezn.. Çin'in bir ara 3 trilyon Usd rezervi vardı..:o
Katardan, araplardan ciddi destek olduğu söyleniyor özellikle dolar bazında. Durumun iyi olduğunu söylüyor millet. Gerçi millet her şeyi söylüyor. Uzun vadede hapı zaten yuttuk ama kısa vadede daha kötü olmamasını diliyorum
vectra-tuner
11-10-2017, 21:48
Faiz çok yüksek şu anda dolayısıyla sıcak para girişi oluyor.. Bu kadar yüksek faize rağmen Döviz kurları ortada .. Euro olmuş 4.35 - 44 dolar 3.65 - 3.70 ... Birde Krizlerde herkes batacak diye birşey yok, krizler en çok garibanı vurur... Döviz borcu olan bir şirket kurların patlaması ile birlikte iflas edebileceği gibi, tersi durumda dövizi/stoku olan bir şirket bir anda büyüyebilir.. Yani krizlerde servet el değiştirir
Tayfun.O
12-10-2017, 00:00
demi bak bu dediğinizde ayrı garip bi olay... Asgari ücretli diye bi tabir var bu ülkede ama adamların elinde son model telefonlar, araba bile alıyorlar asgari ücretle. Ben 880tl kredi ödeyip 3500tl maaş alıyorum yine bazı şeyleri düşünüyorum bu insanlar nasıl böyle yapabiliyolar çogu şeyi aynı anda anlam veremiyorum
kredi kartı denen bir şey var. Yakın bir arkadaşım 2400 tl maaş alıyor . 48 aylık 60 bin kredi çekti 1800 tl olarak ödüyor .Gitti araba aldı aldığı araba faizle birlikte 86k bindi :D
Asıl olaya gelelim. 6.6k kredi kartı borcu var her ay 800 tl ona yatıyor yani böyle çeviriyor bir şekilde. Bindiği araba Audi, elinde ki telefon 3 milyarlık,içtiği sigara parlament. Ama gelelim hepsi kredi kartı ile alıyor kredi kartı bloke olsa 1 kuruş parası yok cebinde :D
Faiz çok yüksek şu anda dolayısıyla sıcak para girişi oluyor.. Bu kadar yüksek faize rağmen Döviz kurları ortada .. Euro olmuş 4.35 - 44 dolar 3.65 - 3.70 ... Birde Krizlerde herkes batacak diye birşey yok, krizler en çok garibanı vurur... Döviz borcu olan bir şirket kurların patlaması ile birlikte iflas edebileceği gibi, tersi durumda dövizi/stoku olan bir şirket bir anda büyüyebilir.. Yani krizlerde servet el değiştirir
Dediğiniz gibi. Krizlerde para buhar olup yok olmaz. Sadece çok kişinin cebinden çıkar, az sayıda insanın cebine girer.
bence bunda garip bir şey yok
toplu ulaşım o kadar berbat ve berbat olmasına göre o kadar pahalı ki
insanlar haklı olarak kendi araçlarıyla gitmeyi tercih ediyor
Toplu ulaşımın berbat olmasının sebebi ülkede hiçbir şeyde olmadığı gibi ondada denetim mekanizmasının olmaması. Şöförler eğitimsiz, cahil, hapısane kaçkını gibi, araçlar bakımsız.
bence bunda garip bir şey yok
toplu ulaşım o kadar berbat ve berbat olmasına göre o kadar pahalı ki
insanlar haklı olarak kendi araçlarıyla gitmeyi tercih ediyor
sonuna kadar katiliyorum. Bahcesehirde oturuyorum, ekspress otobus var, ona da cift bilet basiyoruz. hesapladigimda tuplu 1.2 i10'um toplu tasimadan daha ucuza geliyor. ayakta gitmemem, istedigim zaman yola cikabilmem gibi artilarda cabasi.
İstanbulda toplu taşımaya binmek için kişiliğinizden ödün vermeniz gerekiyor :)
Diğer şehirlerdede ulaşım ağı istanbulun yarısı kadar bile değil hemde fiyatlar çok pahalı. İnsanlar mecburen kişisel otomobiline binmek zorunda kalıyor.
Otobüsler/ulaşım araçları modern, gelişmiş medeni ülke seviyelerinde olsa bile yani iş saatlerinde mülteci kampı gibi olmasa bile halkın %70 i yine işe kendi aracıyla gider gelir.
Bizim insanımız alışmış rahatlığa biz o kafayı uzun yıllar yakalayamayız.
mert_can 41
12-10-2017, 10:11
Abi allahınızı severseniz ben bir şeyi anlamıyorum. Her kriz var konusunda niçin biz bir birimize saplıyoruz. Bimlemkim şu kadar maaş alıyor buna biniyor yok trafikte her araba var. Abi gerçekten saçma geliyor bana millet borçla araba alıyor diye kriz yokmu sanıyorsunuz. Veya asgari ücretli iphone kullanıyor diye ekonomisi muhteşem ülkemi oluyoruz. Bimlemkimin kredili audisi, Asgari ücretlinin iphonesi biz kalkındırmıyor veya bizim cebimizden çıkmıyor. O insanlarda bizimle eşit şartlarda çalışıyor hatta kimi daha zor işlerde çalışıyordur. Kazanmaya çalıştığı ile oda lüks yaşamayı hak görüyor. Napsın adam asgari ücret alıyor diye ölsünmü. Bundan vaz geçin artık trafikteki elalemin arabasından veya telefonundan. Çok eleştitcekse bizim vergilerimizle harcanan paraları eleştirelim bizim emeklerimiz onlar. Yeni alınan makam arabaları, Veya 2.192.000 tl temizlik gideri olan sarayı vs.
2008 den beri kriz var deniyor trafiğe bakınca 2012-2013 modelden daha eski araç yok
Mesela toplu taşımada ne yapsın bayanlar ? Yazık ayakta gitmek zorunda kalıyor,yollar berbat şoför bi frene asılıyor. Arkasında ki azgın kurt değdirmeye çalışıyor.
Göğüs dekolteli giyiyor,tepeden göğsüne lazer tutuyorlar bildiğin. Etek giyiyor dayak yiyor.
imkan olsa da herkes arabayla gitse. Toplu taşımayı kullanmak için önce medeniyet lazım.
İnsanları krediye alıştırırsan 2013 modelden aşağısına araba göremezsin trafikte.
Otobüsler/ulaşım araçları modern, gelişmiş medeni ülke seviyelerinde olsa bile yani iş saatlerinde mülteci kampı gibi olmasa bile halkın %70 i yine işe kendi aracıyla gider gelir.
Bizim insanımız alışmış rahatlığa biz o kafayı uzun yıllar yakalayamayız.
Fatih neden gitmeyelim ki ? Ben arabaya yıllık 1000+ vergi ödüyorum. Üstüne yakıta dünya vergi ödüyorum.
Toplu taşıma rahat da olsa aracımla gitmek isterim, bu kötü bir şey değil ki. Yönetici dediğin ileriyi görüp oğlum bak dünya nereye gidiyor ileride şu kadar araba olur biz bu yolları geniş yapalım, her yere ev dikmeyelim.
ağaların oğullarına her yeşilliği veri bina yaptırmayalım demeleri lazım.
Bize hakkımız olan lütuf gibi sunuluyor maalesef. İst da iken metroya zorunda kaldıkça biniyordum, o kokudan rahatsız değilim diyen yoktur sanırım.
Rahatlık haktır bence lütuf değil. Ben istemem eşim sıkış tepiş metroda / metrobüste milletle ite kaka gitsin. İmkanım yetiyorsa binsin arabasıyla gitsin.
Black_Eagle
12-10-2017, 10:23
Mesela toplu taşımada ne yapsın bayanlar ? Yazık ayakta gitmek zorunda kalıyor,yollar berbat şoför bi frene asılıyor. Arkasında ki azgın kurt değdirmeye çalışıyor.
Göğüs dekolteli giyiyor,tepeden göğsüne lazer tutuyorlar bildiğin. Etek giyiyor dayak yiyor.
imkan olsa da herkes arabayla gitse. Toplu taşımayı kullanmak için önce medeniyet lazım.
Kesinlikle katılıyorum 1 hafta arabayi biraktim dolmuşla gidip geliyim dedim balık istifi gibi dolduruyor adamlar. Takım elbise sıkıntısı olmasa bisikletle gider gelirdim. Hep ozenmisimdir yabancı ülkelerdeki o bisiklet kültürüne bu arada şu videodaki medeniyete ne zaman ulaşırız acaba
Hollanda'da bisiklet otobüsüyle okula giden çocuklar #Her Gün İlginç Videolar - YouTube (https://youtu.be/ya9t36o8W_w)
İşte diyorum ya medeni bir ülke olmadığımız için bu haldeyiz.
M U R A T
12-10-2017, 10:37
2008 den beri kriz var deniyor trafiğe bakınca 2012-2013 modelden daha eski araç yok
o halde kriz yok öyle mi?
Birkaç sene öncesine kadar orta-üst segment araçları yollarda sıklıkla görüyorken, şimdi sıklıkla gördüğümüz 3 yaş civarı d, c ve b segmenti arabalar.
o halde kriz yok öyle mi?
kriz bazılarına var bazısına hiç yok
Kesinlikle katılıyorum 1 hafta arabayi biraktim dolmuşla gidip geliyim dedim balık istifi gibi dolduruyor adamlar. Takım elbise sıkıntısı olmasa bisikletle gider gelirdim. Hep ozenmisimdir yabancı ülkelerdeki o bisiklet kültürüne bu arada şu videodaki medeniyete ne zaman ulaşırız acaba
Hollanda'da bisiklet otobüsüyle okula giden çocuklar #Her Gün İlginç Videolar - YouTube (https://youtu.be/ya9t36o8W_w)
o video burda çekilse bisikletlileri önce harfiyat kamyonu ezer, daha sonra mavi minibüsler üstlerinden geçerdi
M U R A T
12-10-2017, 10:56
kriz bazılarına var bazısına hiç yok
bu durum gelişmemiş ekonomilerde görünür bir kısım azınlık çok zenginleşirken diğer tarafta çoğunluk çok fakirleşir
bisikleti geçtim, 2 gün istanbul trafiğinde motosiklet kullanmak bizdeki durumu kavramak açısından yeterli bence
bu durum gelişmemiş ekonomilerde görünür bir kısım azınlık çok zenginleşirken diğer tarafta çoğunluk çok fakirleşir
aynen öyle
i-vtec07
12-10-2017, 12:26
Ben herzaman diyorum bu herifler zengini daha zengin fakiri daha fakir yaptı ve yapmaya devam ediyolar aynı hindistan gibi .
Aradaki fark iyice açılıyo bu hiç iyi değil . Orta segment nerdeyse kalmadı artık eskiden öylemiydi ? Hatırlayın 2000 lerin başını ben yaşımdan dolayı 2004 2005 leri falan anca hatırlıyorum tabi ama o yıllarda ne zengin çok zengindi nede fakirler bu kadar bitik haldeydi .
Ha adam sandığa gidince gene tokmakcısına veriyo tabi oyunu .
Bi şiir vardı küfür edersin kızarlarda s.kersin aldırmazlar diye aynı durum şuan.. 2019 seciminden umutluyum, umut işte . :)
Farklı bir konuya temas edicem toplu taşıma ile ilgili ki bunun malesef ben kendimce mantıklı bir sebebini göremedim. Insanımız malesef duş almıyor, deodorant kullanmıyor veya kişisel hijyenine önem göstermiyor. Bayanlar bu konuda elbette daha dikkatlidir ama malesef biz erkekler bu konuda çok gerideyiz. İstanbul'da ne zaman kalabalık bir toplu taşıma aracına binsem resmen ter kokosundan burnum yere düşüyor.
Mevcut hükümetin gavur diye yaftaladığı Batı'da ise insanlar temiz bir şekilde işine gücüne gidiyor, karşısındaki insana gerçekten saygı gösteriyor bu konuda. Müslüman ülkeyiz temizlik imandan gelir diyoruz ama millet suya - sabuna malesef öcü gözüyle bakıyor. Duş alıp , 10 liralık deodarant kullanmak lüks değil mecburiyet ama bu konuda da malesef dar gelirli adam ne yapsın muhabbeti yapılıyor.
SekoLive
12-10-2017, 13:19
Farklı bir konuya temas edicem toplu taşıma ile ilgili ki bunun malesef ben kendimce mantıklı bir sebebini göremedim. Insanımız malesef duş almıyor, deodorant kullanmıyor veya kişisel hijyenine önem göstermiyor. Bayanlar bu konuda elbette daha dikkatlidir ama malesef biz erkekler bu konuda çok gerideyiz. İstanbul'da ne zaman kalabalık bir toplu taşıma aracına binsem resmen ter kokosundan burnum yere düşüyor.
Mevcut hükümetin gavur diye yaftaladığı Batı'da ise insanlar temiz bir şekilde işine gücüne gidiyor, karşısındaki insana gerçekten saygı gösteriyor bu konuda. Müslüman ülkeyiz temizlik imandan gelir diyoruz ama millet suya - sabuna malesef öcü gözüyle bakıyor. Duş alıp , 10 liralık deodarant kullanmak lüks değil mecburiyet ama bu konuda da malesef dar gelirli adam ne yapsın muhabbeti yapılıyor.
Deodorant caizmi sorusu geldi aklıma.
Hayatım boyunca çğrenciyken dahi toplu taşımadan nefret ettim hala da öyle. Binmemek için km lerce yürürüm dahi. Ayısı kekosu, çingeni, hırsızı, fordcusu, ibnesi kısacası toplumun zengin dışı hepsi orada olduğuna göre biz araca binmeye devam ederiz kardeşim.
SULTANOGLU
12-10-2017, 13:43
Tuv muayne istasyonunda lavaboda cukunu yıkayan birini gormuşlerdi lutfen pis demeyelim insanlarımıza.
Vakti olan şunu bir izlesin, trafikte gördüğünüz araçlara aldanmayın. Çok güzel hazırlanmış bir video.
istanbul'un bedeli: bolum 2 - mavi yakalı - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=PeU5LjFNFW0)
Vakti olan şunu bir izlesin, trafikte gördüğünüz araçlara aldanmayın. Çok güzel hazırlanmış bir video.
istanbul'un bedeli: bolum 2 - mavi yakalı - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=PeU5LjFNFW0)
valla cok doğru anlatmış durumu
valla cok doğru anlatmış durumu
Çok yalın ve çok net şimdi biz arabayı görüyoruz çünkü gözümüzün önünde ama bu tür insanları görmüyoruz, neticede de insanız görmediğimiz şeyi de reddetme yada kabul etmeme eğilimimiz var.
Böyle tonlarca aile var, asgari ücretle çorba kaynatmaya çalışan milyonlar var. Ben içindeyim konuşuyorum insanlarla, çevreyi görüyorum izliyorum.
Aileden destek vs olmasa şimdiye kadar çoktan isyan çıkardı bu ülkede.
https://www.youtube.com/watch?v=xo7DVKEW5Kk
birde beyaz yakalı versiyonu var
Çok yalın ve çok net şimdi biz arabayı görüyoruz çünkü gözümüzün önünde ama bu tür insanları görmüyoruz, neticede de insanız görmediğimiz şeyi de reddetme yada kabul etmeme eğilimimiz var.
Böyle tonlarca aile var, asgari ücretle çorba kaynatmaya çalışan milyonlar var. Ben içindeyim konuşuyorum insanlarla, çevreyi görüyorum izliyorum.
Aileden destek vs olmasa şimdiye kadar çoktan isyan çıkardı bu ülkede.
Abi köyeyerleşmeyi düşündüm. Bi dünya tarlamız var ekip biçmeyi kurban için yetiştirmelik büyükbaş hayvan düşündüm. Kaba bir hesap yaptım 100-150 bin lira para tuttu :D Ki bunun içinde becerememe ihtimalim de vardı.
Köyüne yerleş mutlu mesut geçin deniliyor da köyde doğup büyümemiş insan geçinemez ki köyde.
Abi köyeyerleşmeyi düşündüm. Bi dünya tarlamız var ekip biçmeyi kurban için yetiştirmelik büyükbaş hayvan düşündüm. Kaba bir hesap yaptım 100-150 bin lira para tuttu :D Ki bunun içinde becerememe ihtimalim de vardı.
Köyüne yerleş mutlu mesut geçin deniliyor da köyde doğup büyümemiş insan geçinemez ki köyde.
Ama bir de şu var İstanbul da yaşayıp havadan 3.000 tl gelirim olsa bir yerden (kira vs) bir dakika durmam İstanbul da.
Senin hesap ta doğru; bir yerde diyor ya doğma büyüme buralı olanlar ne yapsın orada da adam haklı.
En çok çocuğuma vakit ayıramıyorum dediği bir de ona bir poğaça bana bir poğaça alıp ayrı yönlere gidiyoruz dediğinde içim yandı.
Ülkenin gerçeği işte. Burada biraz daha tuzu kuru arkadaşlar var (ben dahil) ama bu gerçeği değiştirmiyor. Üzülüyoruz elden bir şey gelmiyor.
Köye yerleşsen ne olacak ki ? traktör mazot isteyecek, sulama elektrik isteyecek tohum gübre hadi başardın satacam desen üçotuz paraya gidecek.
modern köleliğin nirvanasındayız şuan.
Çok güzel video. Beyaz yakalı ve mavi yakalı olmak üzere iki bölüm olarak hazırlamışlar. Kanalı geçenlerde keşfettim güzel videoları var.
Gülmek isteyenler için Jet Fadıl videosu var tavsiye ederim :)
Belgesel: 1987'den Bugüne "Jet Fadıl" - YouTube (https://youtu.be/GO66-jR4b90)
Çok güzel video. Beyaz yakalı ve mavi yakalı olmak üzere iki bölüm olarak hazırlamışlar. Kanalı geçenlerde keşfettim güzel videoları var.
Gülmek isteyenler için Jet Fadıl videosu var tavsiye ederim :)
Belgesel: 1987'den Bugüne "Jet Fadıl" - YouTube (https://youtu.be/GO66-jR4b90)
Tayfun.O
12-10-2017, 16:38
Siyasete girmeden bir iki şey eklemek istiyorum.
1)Son yıllarda silah sanayi ihtiyacı bir hayli arttı
2)Belediyelere verilen ödenekler saçma sapan yere harcanıyor. Bunun En basit örneği heykel abidik gubudik heykel dikiyorlar ne olduğu bile anlaşılmıyor yok 2 başlı kartal, kiraz, elma vs.
3)Üniversitelere çok gereksiz ödenek veriyorlar
4)Enerjide dışa bağımlılık
5)Halkımızin üretmekten vaz geçip gayrimenkul yatırımın yapılması
6)Teror olayları yüzünden turist çekmiyor olmayışımiz. Antalya bi aralar ne rus, ingiliz çekerdi sokakta Türk ten daha çok yabancı olurdu şimdi herşey yer yerli turist.
Gibi şeyler yüzünden bu haldeyiz. Vikipedia da güya tarım ülkesiyiz Hollanda da muz yetişmez adamlar bizden daha fazla ihraç etmiş.
Şu siktiri boktan projelere harcanan paranın yarısı eğitime doğru bir şekilde harcansa nitelikli insanlar yetistirilse bu gün Türkiye ilk 10 girerdi 15 senede. Nitelikli insan çıkıyor ama az çıkıyor. Çıkana hak ettiği değeri görmüyor y.disina gidiyor.
mikelazi
12-10-2017, 17:31
Ama bir de şu var İstanbul da yaşayıp havadan 3.000 tl gelirim olsa bir yerden (kira vs) bir dakika durmam İstanbul da.
arkadaşın kayınvalidesi altıyoldaki evini yaz başı 2250ye kiraya verdi.balıkesir burhaniyede denize 1 sokak uzaklıkta teras katına taşındı.aylık kira 450tl :)
babam 6 sene önce tası tarağı toplayıp memlekete gitti.yan yana dursak abi kardeşmisiniz diyorlar.
arkadaşın kayınvalidesi altıyoldaki evini yaz başı 2250ye kiraya verdi.balıkesir burhaniyede denize 1 sokak uzaklıkta teras katına taşındı.aylık kira 450tl :)
babam 6 sene önce tası tarağı toplayıp memlekete gitti.yan yana dursak abi kardeşmisiniz diyorlar.
Keşke benimde imkanım olsa şu genç yaşımda bir dakika düşünmem terk ederim şehri :)
İstanbul da duran erken yaşlanıyor bu çok açık.
benim köyde çıkamadığım patikaları 60 yaşındaki amcam koşar adım çıkıyor.
Havası suyu diye bir geyik var ya bu gerçekten doğru :)
Çok mantıklı, ihtiyacı en aza indirip bu hayatı yaşamak lazım. İhtiyaçları olmayan ve gerçekten hayatta kalmamız için gerekmeyen şeyler için insanlar hayatlarını ipotek altına alıyorlar çok yazık.
Cimmeria
13-10-2017, 14:53
bir yere gitmek sorun değil, gittiğiniz yerde ne iş yapacaksınız onu bulmak sorun.
kira geliriyle yaşam emekliye yaşlıya güzel, genç adam ne yapacaksınız kira geliri yiyip akşama kadar boş mu oturacaksınız...
ayrıca istanbula alıştıktan sonra belli yaşlarda öyle küçük yere göçmek kolay değil, denedik kolay uyum sağlanmıyor haberiniz olsun :)
Hayırlı olsun
Son dakika… Yeni MTV oranı açıklandı
http://bndl.tw/uSdTicD3
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Vatandaşlarının Hocam Ben Daldaki Elmayı Değil Eldeki Elmayı Bakarım Dediği Zaman Belki Olumlu Bir Oluşum Olabilir
muharrem7791
13-10-2017, 19:36
Keşke benimde imkanım olsa şu genç yaşımda bir dakika düşünmem terk ederim şehri :)
İstanbul da duran erken yaşlanıyor bu çok açık.
benim köyde çıkamadığım patikaları 60 yaşındaki amcam koşar adım çıkıyor.
Havası suyu diye bir geyik var ya bu gerçekten doğru :)
Vallaha bende ne yapacağımı bilmiyorum. babam bana teklif önerdi 15 tane dana alalım besi için bende olumlu baktım onun haricinden kiraz zeytinlik var. Sizce besi işi yürürmü? ben doğma büyüme ankaralıyım köye yerleşmem nasıl olur acaba? alıştık şehire zormudur adapte olmak köye?
Vallaha bende ne yapacağımı bilmiyorum. babam bana teklif önerdi 15 tane dana alalım besi için bende olumlu baktım onun haricinden kiraz zeytinlik var. Sizce besi işi yürürmü? ben doğma büyüme ankaralıyım köye yerleşmem nasıl olur acaba? alıştık şehire zormudur adapte olmak köye?
Ailenizin hayvancılık geçmişi, bilgisi varsa eğer para kazanmama kar etmeme gibi bir ihtimalin yok. Adapte olmak alışmak bu kişinin karakteri ile ilgili. Mesela ben doğa ile iç içe olmayı, kendi el becerilerim ile hayatı idame ettirmeyi çok severim.
Yıllar önce Serdar kılıç videolarını izlemeye başladıktan sonra içimde hep bir doğa ile iç içe yaşama isteği var. Sende aynı duyguları besliyorsan zorluk çekmezsin. Ama tabi ki köy hayatı şehirde yaşadığından daha zor ama en azından yorgunluğunu günün sonunda rahatça atabiliyorsun.
Senin hesap ta doğru; bir yerde diyor ya doğma büyüme buralı olanlar ne yapsın orada da adam haklı.
En çok çocuğuma vakit ayıramıyorum dediği bir de ona bir poğaça bana bir poğaça alıp ayrı yönlere gidiyoruz dediğinde içim yandı.
Ülkenin gerçeği işte. Burada biraz daha tuzu kuru arkadaşlar var (ben dahil) ama bu gerçeği değiştirmiyor. Üzülüyoruz elden bir şey gelmiyor.
Köye yerleşsen ne olacak ki ? traktör mazot isteyecek, sulama elektrik isteyecek tohum gübre hadi başardın satacam desen üçotuz paraya gidecek.
modern köleliğin nirvanasındayız şuan.
Ben de bunu anlamıyorum.
İyi kötü kendini geliştirmiş bi arkadaş videodaki mavi yakalı. Madem bu kadar zorlanıyorsun, kendine zor bakıyorsun, o çocuğun günahı ne. Ne diye çocuk yapıyorsunuz. Evlenmek sosyal bir ihtiyaç olabilir. Ama çocuk yapmak değil. Ailede kardeşleri de olduğuna göre soyunu devam ettirmek için çocuk yapmak zorunda değilmiş yani.
İmkanlar yokken çocuk yapmak bencillikten başka bir şey değil bence. Çocuğu yaptın, hevesini aldın. Annen baban torun gördük diye sevindi. Ama çocuğa asgari yaşam standardı bile sunamadın. Bunun neresi ebeveynlik ki. Yapma daha iyi.
Tuv muayne istasyonunda lavaboda cukunu yıkayan birini gormuşlerdi lutfen pis demeyelim insanlarımıza.
Hala kabusum bmx. hatırlattın şimdi :D İnsan manzaraları (mozaik diyorlar) her türlü enstantane Tüv Türk Haraççı istasyonunda.. Sadece bir muayene ücreti karşığında tecrübe edebilirsiniz..
muharrem7791
13-10-2017, 22:08
Ailenizin hayvancılık geçmişi, bilgisi varsa eğer para kazanmama kar etmeme gibi bir ihtimalin yok. Adapte olmak alışmak bu kişinin karakteri ile ilgili. Mesela ben doğa ile iç içe olmayı, kendi el becerilerim ile hayatı idame ettirmeyi çok severim.
Yıllar önce Serdar kılıç videolarını izlemeye başladıktan sonra içimde hep bir doğa ile iç içe yaşama isteği var. Sende aynı duyguları besliyorsan zorluk çekmezsin. Ama tabi ki köy hayatı şehirde yaşadığından daha zor ama en azından yorgunluğunu günün sonunda rahatça atabiliyorsun.
Ailemin geçmisi var. kırsal alanda çalışmışlıkları var. kars selim yöresi 1970lerde şehire yerleşmişler emeklilik yaklaşınca tekrar köy gibi bir plan kurmuşlar amcam kurdu mesela 15 sene önce izmirde 3 tane arsa sahibi kirazlık arıcılık zeytinyağlık zeytin ankarada 2 ev sahibi şuanda :) ama gel gör serbest çalışma stilleri olduğu için gezme yapıları yok tercih meselesi. bende düşünmüyor değilim ben şuanki oturduğum yerde 23 sene oturdum 15 sene öncesi bağlık bahçelik yerlerdi şimdi betorname oldu her taraf bayaa tahrip edildi o izlemimim eskiyi arıyor aramıyor değil dediğiniz gibi haklısınız zor ama bizim civarda bağı bahçe olan komşularımız kışları ankarada yazları ise bağ bahçelerinde geçirmekteler. öyle bir denge kurulabilir. ben artı hiç tarım ziraatla uğraşmadığım için başta zor geliyor bana ama aileye kalırsa onlara göre bir şey yok *****.