PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : diferansiyel tamiri hakkinda

noelbaba
19-04-2015, 07:53
Arkadaslar selamlar, arac e36 compact sorun ise dusuk devirlerde vites gecislerinde , dusuk devirlerde ayagi gazdan cekince yada debriyaja basinca hep olmasada cogu zaman diferansiyelden gelen lakirti sesi. Ve yine 100-120km de hiza bagli arac vitesteyken diferansiyelden gelen ugultu.

Kalin yag kullanarak ugultuyu %50 kestim ama inceden hala var. Fakat ses icin cikma parcami alsam yoksa tamirmi ettirsem bilemedim.

Sizlere sorum tamiri nasil oluyor maliyetlimidir yoksa ayna mahruti dislileri ile alakasi olabilirmi. Fikir ve yardimlar icin simdiden tesekkurler. Istanbul anadolu icin tavsiyeniz varmi ?

ghibli06
19-04-2015, 14:32
tamir fikrini kim verdi acaba yani bilinçli mi yoksa siz 'bu parça tamir olur' diye mi düşündünüz?

BMW lerde yağ kaçağı varsa keçeler değişir, yağı değişir, başka hiç bir işlem tavsiye edilmez hele ki o uğultu sesi kesilmez...

noelbaba
19-04-2015, 16:46
tamir fikrini kim verdi acaba yani bilinçli mi yoksa siz 'bu parça tamir olur' diye mi düşündünüz?

BMW lerde yağ kaçağı varsa keçeler değişir, yağı değişir, başka hiç bir işlem tavsiye edilmez hele ki o uğultu sesi kesilmez...

Hocam acikcasi durum soyle, ustam kesinlikle dokunmam dokundurtmam dedi cunku seni yolda birakacak bir durum soz konusu degil dedi. Ama sorun diferansiyelde bunu bil dedi. Bende taktim ya kafaya degistireyim dedim. Arastirdim tamir edilme sansida varmis(dislilerin degisimi vs ). Hatta bu forumda usta tavsiyeside olmusta o usta cok alakasiz bir sehirde.. Dedigim gibi kalin yag ile gecici bir sure de olsa ugultuyu min. seviyeye indirdim ama lak luk ses geliyor bunu nasil keserim sorun burda. Ve oldukca rahatsiz ediyor heleki dusuk devirde arabayi durdurasim geliyor.

Anladigim kadariyla siz tamir olmaz yenisini al diyorsunuz dogrumudur ?

ghibli06
19-04-2015, 19:28
Hocam acikcasi durum soyle, ustam kesinlikle dokunmam dokundurtmam dedi cunku seni yolda birakacak bir durum soz konusu degil dedi. Ama sorun diferansiyelde bunu bil dedi. Bende taktim ya kafaya degistireyim dedim. Arastirdim tamir edilme sansida varmis(dislilerin degisimi vs ). Hatta bu forumda usta tavsiyeside olmusta o usta cok alakasiz bir sehirde.. Dedigim gibi kalin yag ile gecici bir sure de olsa ugultuyu min. seviyeye indirdim ama lak luk ses geliyor bunu nasil keserim sorun burda. Ve oldukca rahatsiz ediyor heleki dusuk devirde arabayi durdurasim geliyor.

Anladigim kadariyla siz tamir olmaz yenisini al diyorsunuz dogrumudur ?

çok BMW sahibi oldum, şunu bilir söylerim, eski kasalard diff ötmeyen BMW yok gibidir, çok rahatsız ederse de değiştirmek kesin çözümdür...

noelbaba
19-04-2015, 19:43
çok BMW sahibi oldum, şunu bilir söylerim, eski kasalard diff ötmeyen BMW yok gibidir, çok rahatsız ederse de değiştirmek kesin çözümdür...

Hocam ilgi ve alakan icin tesekkur ederim. Almanyadaki test araclarindan cikma buldum bir tane 350tl ye veriyor adam olmadi onu alirim lak luk ses ve ugultudan komple kurtulurum ozaman. E36 iyi hos guzelde iste sorun cikardimida saglam cikariyor : ) Hos bu sorunlar e36 larda kronikmis demekki bir yerde de takilmamak lazim

snngngr
24-04-2015, 15:15
manuel ise aracınız vites geçişlerinde vuruntuyu akslardan da yapar boşluk varsa. difransiyelin bağlı olduğu kulaklar bozuk olabilir? uğultu diff olabilir ama vuruntuyu araştırın bence

GuNeS
26-04-2015, 13:43
Bendede difransiyel ses yapıyordu yalnız yolda giderken değilde geri vitesten 1e taktığımda yada 1den geriye taktığımda vurma sesi gibi ses geliyordu.Senelerdir gittiğim usta yaptırmama gerek olmadığını hastalık olduğundan bahsetti ama ben genede difransiyeli söktürttüm.Usta tornacıya gönderdi.Taktıktan sonra ses düzelmişti ama aynı problemmi bilemeyeceğim.geçen sene 300tl ye maal olmuştu.Araç e46 dıydı.

noelbaba
26-04-2015, 16:28
manuel ise aracınız vites geçişlerinde vuruntuyu akslardan da yapar boşluk varsa. difransiyelin bağlı olduğu kulaklar bozuk olabilir? uğultu diff olabilir ama vuruntuyu araştırın bence

Hocam yalniz soyle bir durum var bendeki vuruntu degil tam ifade edemiyorum ama lak luk ses yapiyor yani iki metal birbirine carpiyor belliki.. Neden vuruntu degil dedim cunku vuruntuda vardi saft takozunu degistirdim vuruntu gitti. Boyle bas vurmasi gibiydi onu hallettim. Bu arada sesi takip ettim tam diffin oradan geliyor ama saftin askilari var acaba onlarda olabilir yada sizin dediginiz diff kulaklari olabilir onlarada yarin baktiracagim. Ugultu zaten %100 diff onda eminim..

noelbaba
26-04-2015, 16:31
Bendede difransiyel ses yapıyordu yalnız yolda giderken değilde geri vitesten 1e taktığımda yada 1den geriye taktığımda vurma sesi gibi ses geliyordu.Senelerdir gittiğim usta yaptırmama gerek olmadığını hastalık olduğundan bahsetti ama ben genede difransiyeli söktürttüm.Usta tornacıya gönderdi.Taktıktan sonra ses düzelmişti ama aynı problemmi bilemeyeceğim.geçen sene 300tl ye maal olmuştu.Araç e46 dıydı.

Bende buyuk ihtimal sokturup baktiracagim kesin cozum gibi gozukuyor hem lak luk sesi hemde ugultuyu kokten hallederim . Cikmasina 500 dediler dun bakalim onarimina ne kadar diyecekler.

noelbaba
02-05-2015, 15:00
Akslarda gram yag kalmamis. Ice dogru olanlarda 99 da fabrikadan kalma siyah pis yag cikti disa dogru olan yerlerin icleri bombostu onlari doldurduk ses buyuk olcude kesildi. Usta diferansiyelde yapar bu sesi arkadan acip dislileri kontrol ederiz dedi. Yani ayni sorunu yasayanlar varsa haberi olsun.