PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaput filmi sökme ?

SLH
19-04-2015, 16:51
Arkadaslar merhaba.2008 Model Alfa 159 aracim var ilk sahibinden aldim.Araci 0 alirken serviste kaputu seffaf filme kaplamislar koruma amacli.Tabi 7 sene olmus,biraz matlasmis artik ben söktürmek istiyorum ama korkuyorum boyaya zarar verir mi diye.Kimi orjinal boyasiysa bisey olmaz diyor kimide eski oldugu icin zarar verir diyor.Dusunceleriniz nedir mumkunse de sokturmek icin onerebilceginiz bir yer var mi?

driftboy
19-04-2015, 16:54
Kendin sökebilirsin.

Sıcak sabahtan bırak güneşin altında arabayı, iyice ısındıktan sonra üzerine sıcak su dökerek rahatca boyaya zarar vermeden yavaş yavaş sökebilirsin. ben bu şekilde koskoca araba söktüm 94 model üstünde orjinal boyası olan arabada hiçbir sıkıntı olmadı. Daha sonra kaputta renk ayrımı olabilir BELKİ onuda pastayla kurtarabilirsin büyük ölçüde

SLH
19-04-2015, 17:29
Kendin sökebilirsin.

Sıcak sabahtan bırak güneşin altında arabayı, iyice ısındıktan sonra üzerine sıcak su dökerek rahatca boyaya zarar vermeden yavaş yavaş sökebilirsin. ben bu şekilde koskoca araba söktüm 94 model üstünde orjinal boyası olan arabada hiçbir sıkıntı olmadı. Daha sonra kaputta renk ayrımı olabilir BELKİ onuda pastayla kurtarabilirsin büyük ölçüde

Hocam hic zamanim yok onu yapacak.Az arastirdigima gore ozel bir sivisi varmis bazi yerler yapiyormus kisa bir sure icinde ama dedigim gibi boya olayi tam kumar olcak canimi sikiyor.Guvenebilcegim bir yer bulsam gidip gorusucem en azindan

SLH
20-04-2015, 09:10
Fikri olan yok mu arkadaslar ?

muratburunce
20-04-2015, 09:17
araç kaplama yapan folyo ile uğraşan yerlere git onlarda ısı tabancası vardır onla kolayca 2dk sökerler ısıtarak...

Crx-Si
20-04-2015, 14:46
Sıcak hava veren makine ile folyocular sökerler, ancak boyanın sıkıntı yapacağından çekiniyorsan işlem öncesi işlem sırası ve sonrası diye fotoğraf çekersen aracı satma durumunda bundan dolayı boya zarar gördü bende boyattım diyebilirsin. Ancak dedikleri gibi orjinal boya ise sorun olmayacaktır.

HONDAHAN
20-04-2015, 15:27
Fikrim şu ki; Allah yardımcın olsun :) Arkadaşın 2010 Accord 'unda vardı, sökene kadar anamız ağladı, parmaklarımızın ucu su topladı.! Tiner, mazot, benzin, ısı tabancası, sıcak su... kullanmadığımız şey kalmadı. 4 saatimizi aldı, icat edene de yapana da ağır sövdüm. Hem de tam kaput değildi, yarımdı. Mutlaka bu işi bilen birine gitmen lazım.

KA®ANLIK
20-04-2015, 15:28
bende 2-3 arabadan söktüm,
ısıtarak oldukça kolay sökebilirsiniz.

çok kalitesiz bir film değilse çok uğraştırmaz sizi...

TaGo
20-04-2015, 15:46
Mümkünse sökme. Hele yarım yapılmış kaput filmiyse 100 de 100 kaputunuz söktüğünde artık 2 renk. Yine boyatmak zorunda kalacaksınız. Çünkü şeffaf dahi olsa folyolar güneş geçirgen değildir. Bundan sebeb altları ile güneşi gören açıktaki yer farklı yaşlanırt. Kapı içleriniz ile gövde renginiz gibi düşünün.

onn_dear
20-04-2015, 17:14
sırf bu yüzden kaput filmi yaptırmaya sıcak bakmıyorum. Acaba yılda bir yenilemek mi lazım kaput filmini, yaptırmayınca da uzun yolda taş vs geliyor kaputa can sıkıyor

SLH
20-04-2015, 17:47
Arkadaslar oncelikle fikirleriniz icin tesekkur ederim.Film yarim degil,kaputun tamami kaplanmis.Şoyle kaliteli bir yer bulsam en azindan gider konusurum fikir alirim boyaya bisey olur mu olmaz mi onun hakkinda fikir yuruturum.Kaput orj boyasi hic boya yok ama sonucta 7 yil olmus,vernigi almasi korkutuyor beni.Pasta zaten sart atilcak ama o da kurtarmassa komple boyatmam gerekicek,aracta boya yok hic yoktan boyatmak istemiyorum