Orijinalini görmek için tıklayınız : İnnovate Afr
Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı günler diliyorum bi sıkıntım var bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim aracımda İnnovate marka afr var 2 gün önce egt sensörünü degistim aracın degismeden önce rolantide 14 14.5 falandı afr sıkıştırınca 11.5 12 arası idi ama şimdi rolantide 12.9 13.2 arasında sıkıştırınca 9.8 e düşüyo zengin gösteriyo bu neden olur egt sensörünü değistirirken somun diş atlamıştı bayaa uğraştım vd-40 tarzı sprey sıktım onun dumanı şimdiye çoktan gitmiştir :confused::confused::confused::( :( :(
tunerviper
21-04-2015, 08:44
Egt prob değişmeden önce deliğinden hava alıyor olabilir. Şu an düzgün sıkıldıysa gerçek değerleri okumaya başlamıştır.
Onceki egt sensorun ucu ordaydi yani hava almasi imkansizdi ama 2. Bi sensor yeri vardi ora acikti hava kaciriyodu onu tikadm bu yuzden mi diye dusundm geri tikadgm yeri actim ama deger halen 12.9 larda bu degeri yukseltme sansimiz nasil olur 12.9 dusuk bi deger rolantide
Açık hava kalibrasyonunu yapmayı bir dene. Kitapçığında adım adım yazıyor nasıl yapacağın.
Akşam bi deneyim innovatenin sitesinde mi olur kitapcığı ?
innovate + modeli + calibration yazınca çıkıyor google'da.
Modelini nasil ogrenecem :) araca montajli arkasinda falan mi yazar ?
Tamam buldum cok tesekkur ederim bi deneyecem MTX-L imis modeli :)
Kalibrasyon yaptm ama hic bir degisiklik olmadi :( :( :(
aracın çalışması eskisi gibimi?
tam gazda güç düşmesi varmı?
herşey eskisi gibimi?
wideband hatalı ölçüm yapıyor olabilir
bunun nedenide sensöre wd40 zarar vermiş olabilir diye düşünüyorum
Tam gaz 1 kere yaptm 9.8 lere dustu ayagmi hemen gazdan cektm bi sikinti cikarmasn diye calismasi eskisi gibi gordugm kadariyla benmde aklima geldi ayni model sensor deneyecem ama peki ya sensordende degilse :(
Bir soru :
Diyelim rölantide wb 12 gösteriyor, şu egzos emisyon testi yapan yerlerde o esnada ölçüm yapıp wb'nin okuduğu değeri doğrulayabilir miyiz?
Olcuyo olabilir o konuda bi bilgm yok ama ölçse bile dip gaz daha onemli
Bir soru :
Diyelim rölantide wb 12 gösteriyor, şu egzos emisyon testi yapan yerlerde o esnada ölçüm yapıp wb'nin okuduğu değeri doğrulayabilir miyiz?
evet emisyon cihazında kontrol edebilirsin
Yokmu konu ile bilgi sahibi olan haalen cozemedim sorunu bilgisayara baglatncada hic bir sey cikmiyor yakita bakti normal dedi :(