PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aramızda dövmeci var mı?



beast
07-05-2015, 17:56
Merhaba herkese.
Kalem tutmaya başladığımdan beni çizim yapıyorum. (3-3.5 yaşlarımdan) Çizimlerim herkes tarafından beğenilir. Uzun süredir de dövme yapmak istiyorum. Ancak çevremde yardımcı olacak hiç kimse olmadığı için bir türlü başlayamadım. Geçen yaz dövme yaptırdım, Ayvalık'ta tavsiyeler üzerine gittiğim bir dövmecide kötü bir işçiliğe maruz kaldım. renk geçişleri ve gölgelendirme berbattı. Böyle kişiler dövmeci ise ben çok daha iyisini yaparım diyorum ve bu yaz başlıyorum. Öncelikle bir ay kadar çalışma derisi üzerinde alıştırma yapmayı düşünüyorum.
Eğer aramızda bilgili kişiler varsa sizlerden isteğim;
-Kendimi geliştirmek için tüyolar. Bilmem gereken ne varsa:).
-Özellikle renk geçişleri ve gölgelendirmeyi en iyi şekilde nasıl öğrenirim?
-İğne çeşitleri ve kullanım alanları nelerdir?
-1-1.5k bütçeyle hangi makineyi alarak başlamalıyım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Onamdar
07-05-2015, 18:48
Ayvalıkda durum nedir iyi dövmeci var mıdır bilmiyorum ama iyi isim yapmış bi dövmecinin yanında karşılıksız çalışmanı tavsiye ederim. Bende çizime resime çok meraklıyımdır ama dövme bambaşka bi olay.
Hayal gücün iyiyse dövme tekniğin zamanla gelişir zaten. Ama benim gördüğüm dövmecilerde en büyük eksik hayalgücü yani birine şöyle bi tasarım istiyorum desen bi çoğu sana onu çizemez internetten şablon arar hazır. Ama kendin kafanda hayal edip onu kağıda dökebiliyorsan illaki iyi bi dövmeci olursun. Dediğim gibi iyi bir dövmecinin yanında ilk etapta basit tek renk yazıdır küçük sembollerdir başlarsın. Yavaş yavaş ilerletirsin tekniğini.

Kahn23
07-05-2015, 19:07
Instagram (http://instagram.com/dragontattooart)

Burayla görüşebilirsin.

beast
07-05-2015, 20:35
@Onamdar dostum açıkçası iyi tavsiyesiyle gittiğim dövmeciden memnun kalmadım. Daha iyisi olabileceğime inanıyorum. Hayal gücü bildiğin gibi değil :). Ücretsiz çalışmak aklımdaki ilk fikir zaten ama çoğu kabul etmiyor. Örneğin: makine alcam ne alayım diyorum bende bu var satayım sana diyor 3-4 kere başıma geldi. Amaç yardımcı olmak değil yani. Tek renk ve küçük sembollerle başlayacağım dediğin gibi, ama kendimi en kısa sürede geliştirmek istiyorum.

@Carolita1907 teşekkürler bakıyorum hemen.

barış_erdal
07-05-2015, 20:43
Ben de aynı şekilde dövmeciye sinirlenip dövmeye başlayanlardanım. 5-6 yıldır hobi olarak eşe dosta kendime yapıyorum.. Ben makine olarak Micky Sharpz kullanıyorum hem çizgi hem dolgu yapıyorum.fiyatı da 1k tl civarında. Boya olarak ilk zamanlar mom's kullandım şu an intenze kullanıyorum. Makinede bütçeni düşürebilirsin başlangıç için fakat boyanın ucuzuna kaçma. İşlemesi en rahat olan boya intenze. Suni deriler gerçeği hiç yansıtmıyordu bütün piliç alıp üstünde denedim ilk olarak. Youtube'dan derslerini izle biraz makine tutuşu konusunda. Rl ler çizgi iğnesi rs ler dolgu iğnesi. Mangum ve flat iğnelerin kullanımı senin için zor olur deriyi yırtarsın ileriki zamanlarda onlara geçersin. İgne ucunu 1-1,5 mm batırıyorum. Çizgide 6v , dolguda 8v da çalıştırıyorum makineyi.
Yazacak çok şey var da fazla uzatmayayım pm'den sorabilirsin merak ettiklerini. Tek tavsiyem heveslenip kendine durmadan dövme yapma. acısı 1-2 dovmeden sonra herkesin de dediği gibi hoşuna gitmeye başlıyor :)

barış_erdal
07-05-2015, 20:49
Unutmadan ekleyeyim dövmeyi yaparken deriyi mutlaka gererek yap. Yaparken arada bir vazelin sür. Islak mendille dövmeyi silme. Çizgi çizeceksen çizgiyi tek seferde çiz ortada bırakıp devam edince birleşme yeri belli oluyor.

beast
07-05-2015, 21:02
Teşekkür ederim pm den soruyorum o zaman :)