Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio RS !!!

Ertugrul
16-05-2015, 19:02
Öncelikle merhabalar arkadaşlar;

Aracı yeni aldım Clio RS 172. aracımda kadran km/h hep 0'da calısmıyor ve devir 4'binde kesiyor. arac gaz yemiyor bir süre sonra sönüyor. Yardımcı olabilicek arkadaslar yardımlarınızı bekliyorum..

( Adana'da bu aractan anlayan usta varsa da bilgilendirirse sevinirim )..

rsr
17-05-2015, 06:18
Mrb, km/hız göstergesi okuyucusu bozuktur kronik srun bnlarda bnmkide öylydi değiştim düzeldi şanzuman kısmına bak yada bi elektrikçi halleder 20 30 tl bişey. Gaz yememe olayı ise boğaz kelebeği sensörlerinden tps vs..bujileri kontrol ettir bobinler de de olabilir sorun.Devir kesiciye gelince yine sensörlerden yapabilir baktırman lazm dostum

Ertugrul
17-05-2015, 12:22
Hepsi aynı anda oldu ama :) devir kesti baktim kadran 0'a indi yükselmedi. Tam anlamıyla sundan kaynaklanabilir diyen arkadas olsa en azından adana'da bende usta olmadıgından söyleneni yaptiririm. Yoksa ustalara kalsa az cok bilirsiniz, enjektör temizlenmesi lazım e tamam olcaksa olsun. yaptırırız sıkıntı devam eder vs gibi yapılanmalardan acıkcası cekiniyorum.

Rstmania
17-05-2015, 12:32
Eğer her şey aynı olduysa ECU bağlantıları ile ilgili bir sıkıntı olabilir.

Ertugrul
18-05-2015, 16:09
Km sensörü Krank sensörü Benzin pompası vss sensörü denendi sorun devam ediyor. En son care ECU kaldı Rstmania ona da baktıracagım. Kadran calısmıyor km sensoru takıldı 0 alınıp yok hala aynı ilginc bir durum . Yardımlarınızı rica ediyoruuum..

KMR2-GT
18-05-2015, 16:26
bendede rs vardı bı ara aynı sorunu yaşadım 20 gun arabam yattı bu yuzden.alırken km sensoru bozuk dıye aldık komple şanzıman bozuk çıktı inşallah sendede aynı sorun yoktur.

şanzımanda 2 tane dişli var.birikm sensorune baglı ordan okuyor hızı.onu donderen baska buyuk bır dişli daha var.bendekı sorun hersey orjınal olmasına ragmen bu ıkı dişlinin bırbırıne degmemesıydı.ondan dolayı km calısmıyordu.sonunda sanzıman değişmek zorunda kaldım.

4 bın devırden sonra bır anda gıtmeye mı baslıyor araba.o devıre kadar boguluyormu.

Ertugrul
18-05-2015, 17:41
arac 4bin devire kada cok güzel 4bin 4.500'de devir kesio kesiciye girio gitmiyor yani. sorun bu km kadranıda calısmıyor fakat bunlarla beraber arac gaz yemiyor bir süre sonra stop ediyor bu süre gaz yemedikten 10sn sonra oluyor ( stop etmesi ).

KMR2-GT
18-05-2015, 18:03
ateşlemede sorun var gibi bobine bakmak lazım.ama ıkı ayrı sorun var gıbı km calısmaması baska bır arıza.
varmı benzin kokusu falan cıg yakması.burda rs ten anlayan bırı yok malesef.benım gıttıgım ustanın saçları beyazladı senın arbayı görse düşer bayılır.kimi önersek bilemedım

Ertugrul
18-05-2015, 18:14
Yok benzin pompasıyla alakalı bir sıkıntı yok. Bana geneli Krank sensörü dedi tabii kadran sıkıntısı haric. Kadran sıkıntısı cözülmedi henüz. Adana'da mümtaz var belki bilirsiniz. Beyin adam o bekliyor yarın arabayı oraya götürceğim bakacak iste cozse cozse o cozer. Oda isin icinden cikamazsa zaten komple arabayı kargolayıp kırklareline göndericem :D

ugur rs
23-05-2015, 09:14
Sanziman da volant uzerinde cikintilar var okuyucu dedikleri eger onlarda bir bozukluk varsa okumuyor arabayi kesiyor olabilir kardesim.