PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ebay, aliexpress gibi sitelerden nasıl alışveriş yapılır nelere dikkat edilir?

Sayfa : 1 [2] 3

blow07
05-04-2016, 18:56
1.5 aydır siparişim gelmiyor öncesinde sorun yoktu ama sanırım bu aralar sıkıntı var.

Aynen ev arkadaşımda 1.5 aydır elektronik sigara pili bekliyor . Sıkıntı var bu aralar

AdoneuS
05-04-2016, 19:08
3 kargo siparişi vermiştim aynı anda biri 2 haftada biri 1 ayda digeride 3 ayda geldi kargo gelince çok şaşırmıştım 2$lık saat sipariş etmiştim merakımdan şaşırdım gelmesine :D

Umut melek
14-04-2016, 10:49
Arkadaşlar selamlar herkese. Ali ve ebaydan bir cok ürün satin aldım fakat Banggood ismindeki siteden bir sipariş vermek istiyorum. Bu siteden alışveriş yapan oldumu acaba . alcagim ürün 293$ + 9$ hızlı kargo ücreti var .

fthdrn
14-04-2016, 10:50
Ebay üzerinden kasa harici bilgisayar bileşenleri getirtmeyi düşünüyorum. Hala kargo sıkıntısı devam ediyor mu acaba ?

i-vtec07
14-04-2016, 10:53
2 aydır gelmedi kargom

Sezgin
14-04-2016, 11:05
Ebay'de adres değişikliği yaptım ama siparişe adres değişikliği yansımamış. Satıcıya mesaj attım ama bundan bı sonuc alabılırmıyı ? dun sıparıs verdım malım bugun Transit olarak gorunuyor masallah bu adamlar amma hızlı cıktı

VW-Freaks
20-04-2016, 15:00
arkadaşlar merhaba alfisti den iki adet anahtar kabı aldım. aşağıdaki gibi mail geldi. sanırım birşey bildirmem gerekli shipping ücretini düşük ödemem için. yardımcı olabilecek var mı?

thank you very much for your order :-)
All items are available from our stock.

Please note that we would ship the key covers with a "Maxi-Letter" without insurance. If the letter gets lost we can't pay a compensation or make a replacement!

This is the cheapest way to ship the key covers to Turkey. The shipping charge with an insured parcel would be around 29,50 EUR. Please send us a short note if we shall nevertheless ship the key covers with a parcel!

Thank you!

You will find the proforma invoice as PDF-file in the attachment.
Please check your address that appears in the proforma invoice, if it is incorrect or incomplete please send us the correct address!

As we only accept payment in advance from foreign countries it is still possible for you to cancel your order if you wish. In that case please send us a short note, thanks!

Bugraaa
20-04-2016, 15:31
27 Şubatta ufak 1-2 parça vermiştim hala gelmedi ürün iadesi parayı geri aldım ürünler de gelirse artık şansa :) bu aralar sıkıntı var sanırım

Yogi
20-04-2016, 15:38
arkadaşlar merhaba alfisti den iki adet anahtar kabı aldım. aşağıdaki gibi mail geldi. sanırım birşey bildirmem gerekli shipping ücretini düşük ödemem için. yardımcı olabilecek var mı?

thank you very much for your order :-)
All items are available from our stock.

Please note that we would ship the key covers with a "Maxi-Letter" without insurance. If the letter gets lost we can't pay a compensation or make a replacement!

This is the cheapest way to ship the key covers to Turkey. The shipping charge with an insured parcel would be around 29,50 EUR. Please send us a short note if we shall nevertheless ship the key covers with a parcel!

Thank you!

You will find the proforma invoice as PDF-file in the attachment.
Please check your address that appears in the proforma invoice, if it is incorrect or incomplete please send us the correct address!

As we only accept payment in advance from foreign countries it is still possible for you to cancel your order if you wish. In that case please send us a short note, thanks!

hepsini tercüme etmiyorum ama kısaca maxi-letter kutusunda gönderiyoruz Türkiyeye sigortasız şekilde.
Eğer gönderin kaybolursa paranıda geri alamazsın yeni üründe göndermem demiş.
En ucuz bu şekilde gönderebilirim ama sigortalı bir şekilde istersen gönderi ve sigorta ücreti 29.5 Euro olur demiş.
sigortalı yada sigortasız isteğine bağlı bi cevap bekliyo adamlar.

iptalde ederim sıkıntı olmaz demiş

VW-Freaks
20-04-2016, 16:38
hepsini tercüme etmiyorum ama kısaca maxi-letter kutusunda gönderiyoruz Türkiyeye sigortasız şekilde.
Eğer gönderin kaybolursa paranıda geri alamazsın yeni üründe göndermem demiş.
En ucuz bu şekilde gönderebilirim ama sigortalı bir şekilde istersen gönderi ve sigorta ücreti 29.5 Euro olur demiş.
sigortalı yada sigortasız isteğine bağlı bi cevap bekliyo adamlar.

iptalde ederim sıkıntı olmaz demiş

eyw teşekkür ederim çeviri için..

hsyn64
20-04-2016, 22:35
beyler aliexpressde 10 ürünüm vardı beklediğim yazmıştım burayada . onların 5 tanesi geldi diğerlerini bekliyorum hala . ama şunu anladım tahmini kargo sürelerinde yazan günler yaklaşık doğru çıkıyor genelde ona göre sipariş verin .

srdralc
21-04-2016, 08:20
beyler aliexpressde 10 ürünüm vardı beklediğim yazmıştım burayada . onların 5 tanesi geldi diğerlerini bekliyorum hala . ama şunu anladım tahmini kargo sürelerinde yazan günler yaklaşık doğru çıkıyor genelde ona göre sipariş verin .

yoğun döneme denk geldi bu ara, aliexpress 6'ncı yıl dönümü vs. aslında satıcılar yoğundu.

bir de tahminimce kargo firmaları biraz yavaşlatma uyguluyor TR'ye karşı.

aynı kişiden ekran+kasa sipariş etmiştim 15 günde geldi.
gelince tekrar dayıma istedim 43 günde geldi.

MCN21
21-04-2016, 09:09
Geçen ay 3-4 tane kargom geldi 25 gün gibi ortalamaları vardı. Bence yaşadığınız problemler satıcı kaynalı olabilir. Kargo takiplerine dikkat edin. Bazıları süre kazanmak için geçersiz takip kodları girebiliyor :)

srdralc
21-04-2016, 09:22
Geçen ay 3-4 tane kargom geldi 25 gün gibi ortalamaları vardı. Bence yaşadığınız problemler satıcı kaynalı olabilir. Kargo takiplerine dikkat edin. Bazıları süre kazanmak için geçersiz takip kodları girebiliyor :)

aynen bir de sıkıntı Swiss Post vs. onunla gelen kargolarda, Çin'den çıkışlar da China Post Batarya, PowerBank vs. taşımıyormuş TR'ye adam takip kodunu girdiği günden beri sistemde gözükmedi kayıtlı posta olmasına rağmen, en son dispute açtım 1 ay gün uzatmaya anlaştık kendisiyle ertesi gün kargo geldi üstüne baktım yine bana verdiği takip numarası.

ben genelde ürün alırken önce elmaslara bakıyorum sonra da TR'den alanların yorumlarına bakıp öyle alıyorum ürün alacaksam.

Sezgin
21-04-2016, 09:35
kargolarda bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum en azından USPS için. 16'sınde verdiği sipariş bugün PTT dağıtım merkezine ulaşmış.

dachosen
21-04-2016, 14:44
Yurt dışı siparişleri hakkında pek bilgim yok o yüzden size bir danışayım istedim. Yaklaşık 30-40 parça eşya sipariş etmek istiyorum çinden. 75 euro altı olması lazım diye biliyorum fakat 30-40 parçanın ne sıklıklarla sipariş edilmesi gerektiği hakkında pek bir bilgim yok. Zaten shippingleri bedava ve tracking number da veriyorlarmış. Sizce gümrüğe takılmaması için yada dikkat çekmemek için nasıl bir yol izlemek lazım?

Sezgin
21-04-2016, 14:58
Yurt dışı siparişleri hakkında pek bilgim yok o yüzden size bir danışayım istedim. Yaklaşık 30-40 parça eşya sipariş etmek istiyorum çinden. 75 euro altı olması lazım diye biliyorum fakat 30-40 parçanın ne sıklıklarla sipariş edilmesi gerektiği hakkında pek bir bilgim yok. Zaten shippingleri bedava ve tracking number da veriyorlarmış. Sizce gümrüğe takılmaması için yada dikkat çekmemek için nasıl bir yol izlemek lazım?

Mal ne, nerden geliyor. Hepsi tek bir satıcıdan mı farklı farklı mı ?

dachosen
21-04-2016, 15:06
Tek bir satıcıdan. Çinden. Elektronik sigaralar ve yedek parçaları, piller.

Sezgin
21-04-2016, 15:26
Tek bir satıcıdan. Çinden. Elektronik sigaralar ve yedek parçaları, piller.

Her bir parti siparişiniz 30-40 parça düzeyinde olursa gümrükte kalır.

dachosen
21-04-2016, 15:52
Hayır toplamda 30-40 parça olacak. Her sipariş 70 euro altında olacak şekilde gün aşırı olarak verilecek. Örnek veriyorum pazartesi sipariş geçildi salı kargoya verildi çarşamba bi daha sipariş verilecek. Kaygım şu ki, gün aşırı aynı isme aynı adrese sipariş çıkarılması ne gibi problemler yaratır. Dikkat çeker mi? Farklı isimler farklı adrese sipariş çıkarılsa ne olur?

Sezgin
21-04-2016, 16:00
Hayır toplamda 30-40 parça olacak. Her sipariş 70 euro altında olacak şekilde gün aşırı olarak verilecek. Örnek veriyorum pazartesi sipariş geçildi salı kargoya verildi çarşamba bi daha sipariş verilecek. Kaygım şu ki, gün aşırı aynı isme aynı adrese sipariş çıkarılması ne gibi problemler yaratır. Dikkat çeker mi? Farklı isimler farklı adrese sipariş çıkarılsa ne olur?

Mallar paket posta servisinde toplanıyor. bir malın paket posta gumrugunu terkedıp sizin verdiğiniz alıcı adresıne cıkması ıcın 2 veya 3 gun gecmesı gerekıyor. Bu durumda ben sızın yerınızde olsam sıparıslerı gun asırı degılde 3 gunde 1 verırım. en azından sıze aıt malın bırı paket posta gumrugunden cıktıktan sonra dıgerı gelmıs olsun.

Sezgin
21-04-2016, 16:01
tabi vereceğiniz sipariş Royal mail yanı ulasal posta ile gelirse bu dediğim olur. eğer dhl ups vs ozel bır kargo sırketı ıle gelırse %95 gumruge takılır.

dachosen
21-04-2016, 16:47
Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten yararlı bir açıklama oldu benim için. Çok soru sordum farkındayım ama son olarak daha çabuk ürün toplamayı hedeflersek 3-4 farklı account, farklı isim ve farklı adres açıp sipariş geçmek mantıklımıdır? Ödemenin aynı kredi kartından olması problem yaratmaz sanırım?

Sezgin
21-04-2016, 16:55
Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten yararlı bir açıklama oldu benim için. Çok soru sordum farkındayım ama son olarak daha çabuk ürün toplamayı hedeflersek 3-4 farklı account, farklı isim ve farklı adres açıp sipariş geçmek mantıklımıdır? Ödemenin aynı kredi kartından olması problem yaratmaz sanırım?

geniş detayı pm attım

TigeR
21-04-2016, 17:49

Farklı accounta gerek yok farklı isimler ve adresler olsun yeterli.Hatta aynı adres farklı isimler de olur çok abartmadıkça

dachosen
22-04-2016, 02:47
geniş detayı pm attım

PM iletilmemiş sanırım bende görünmüyor. Ben size PM atmaya çalıştım fakat kutunuz dolu. Bir daha atabilirseniz sevinirim.

Farklı accounta gerek yok farklı isimler ve adresler olsun yeterli.Hatta aynı adres farklı isimler de olur çok abartmadıkça

Bende aynı şekilde düşünüyorum. Mesela şöyle bi sipariş planında nerde sıkıntı çıkabilir;

*Dachosen adına-Adres 1-70usd-Pazartesi verilen sipariş
*Dachosen annesi adına-Adres 2-70usd-Pazartesi verilen sipariş
*Dachosen babası adına-Adres 2-70usd-Pazartesi verilen sipariş
*Dachosen arkadaşı adına-Adres 3-70usd-Pazartesi verilen sipariş

Aynısının tekrarı perşembede olacak. Pazartesi-Perşembe verilecek siparişler. Sizce nasıl?

AliDogukan
23-04-2016, 00:16
Merhabalar.

Bir kaç parça otomotiv markalarının tişörtlerinden almayı düşünüyorum aliexpressten.75 euroyu geçmez tahminimce.Giyim ürünleri takılır mı ? Sanki böyle bir şey okudum diye aklımda kalmış,emin olamadım.

Bugraaa
06-05-2016, 18:05
şu aralar hiç belli olmuyor tam 60 günde gelen ürünler var para iadesi aldım üstüne kargolar da geldi :) ufaktan deneme yapın bence

Yigit-Y
06-05-2016, 19:38
az önce 1600 TL lik sahne aydınlatma ila alakalı ürün aldım DHL ile bakalım neler olucak :D

intertech
06-05-2016, 22:49
az önce 1600 TL lik sahne aydınlatma ila alakalı ürün aldım DHL ile bakalım neler olucak :D
Dhl ile gelen urunler cok daha siki kontrol ediliyor. Urun Turkiye'ye girdikten sonra takibini iyi yapin. Sizden fiyat ve odeme bilgisi istenecektir. Vergi odemeniz muhtemeldir.

Yigit-Y
07-05-2016, 00:04
Dhl ile gelen urunler cok daha siki kontrol ediliyor. Urun Turkiye'ye girdikten sonra takibini iyi yapin. Sizden fiyat ve odeme bilgisi istenecektir. Vergi odemeniz muhtemeldir.

Gift yaz dedik ama hayirlisi

Sezgin
07-05-2016, 15:34

Hem 1600 tl hemde DHL. :) gift ibaresi falanda kurtarmaz

TigeR
07-05-2016, 21:15
Mal ne, nerden geliyor. Hepsi tek bir satıcıdan mı farklı farklı mı ?

Breaking Bad'in 3 sezonu bi haftada bitirince farklı anladım. Ben gideyim de bir elimi yüzümü yıkayım :D

Yigit-Y
07-05-2016, 21:23
Hem 1600 tl hemde DHL. :) gift ibaresi falanda kurtarmaz

eşim DHL de çalışıyor en kötü ona ihale bırakıcam :D

multispace
07-05-2016, 21:46
arkadaşlar ingiltereden vxr vites topuzu aldım parcel2 go diye bir firmayla geliyor 75 pound toplam ücret. nedir bu parcel2 go ? türkiyede dağıtımını kim yapıyor ? gümrüğe takılır mı ?

altugkocer
10-05-2016, 13:04
PTT kargo takip kısmında "Cihet Hazırlama Listesine Eklendi" yazıyor. Ne demek bu? Boşuna beklemeyin bugün gelmez demenin PTT dilinde açıklaması mı acaba :D

srdralc
10-05-2016, 13:32
PTT kargo takip kısmında "Cihet Hazırlama Listesine Eklendi" yazıyor. Ne demek bu? Boşuna beklemeyin bugün gelmez demenin PTT dilinde açıklaması mı acaba :D

Yanında bir kod yazıyorsa Dağıtıcı'ya verilmiş demektir muhtemelen Dağıtıma çıkmış sizin oraya ne zaman yolu düşer o zaman bırakır demek :D

altugkocer
10-05-2016, 14:26
Yanında bir kod yazıyorsa Dağıtıcı'ya verilmiş demektir muhtemelen Dağıtıma çıkmış sizin oraya ne zaman yolu düşer o zaman bırakır demek :D

kod yok maalesef :D sabah zimmete alındı yazıyordu öğlen cihet hazırlama listesine eklendi yazdı.

http://i65.tinypic.com/8zi3gn.jpg

Seven7
13-05-2016, 14:09
Konu açılmışken buradan sorayım bir daha konu kirliliği olmaması adına. Ebay'dan aracıma teyp getirtmek istiyorum. Ürün fiyatı 100£. İlan üzerinde ürün fiyatı, shipping ve Import charges kısımları mevcut. Bildiğim kadarıyla gümrükteki vergisi değil mi bu son ödenen fiyat? Tüm bu ücretleri ödedikten sonra kapıma kadar gelir mi yoksa tekrardan gümrüğe gidip ağlamam gerekir mi? Trt bandrolü gibi şeyler vardı eskiden hala o durum geçerli mi?

johnie
13-05-2016, 14:30
Konu açılmışken buradan sorayım bir daha konu kirliliği olmaması adına. Ebay'dan aracıma teyp getirtmek istiyorum. Ürün fiyatı 100£. İlan üzerinde ürün fiyatı, shipping ve Import charges kısımları mevcut. Bildiğim kadarıyla gümrükteki vergisi değil mi bu son ödenen fiyat? Tüm bu ücretleri ödedikten sonra kapıma kadar gelir mi yoksa tekrardan gümrüğe gidip ağlamam gerekir mi? Trt bandrolü gibi şeyler vardı eskiden hala o durum geçerli mi?

İstanbulda ki olay şöyle ;

Kargo takibini yaparsan eğer, Başakşehire indikten 1-2 sonra çıkmadıysa ürün gidip kendin almanı öneririm.
Çünkü, ürün indikten sonra sana kağıt göndermeleri lazım onu tekrar gümrüğe gönderecekler de falan falan ondan sonra gelecek ürün sana.. Gidip kendin alman daha mantıklı yani.
Ürünü, teslim almadığında geri gönderiyorlar o yüzden..
Vergisini de aldığın üründen x0,18 yapıyorsun çıkan ücreti ödüyorsun, ürününü teslim alıyorsun.

Ben bisiklet için jant almıştım, İstanbula geldi 2 gün bekledi baktım gelmiyor ürün, gümrük de bekliyor dedi..
Başakşehir de kolay yerde, istersen tarif ederim.
Hiç beklemeden gittim kendim aldım. 275 € jant // shipping ve sigorta dahil 325 € tuttu.. An para olan 275 € onun 0,18 ini ödedim ve teslim aldım..

Seven7
13-05-2016, 14:36
İstanbulda ki olay şöyle ;

Kargo takibini yaparsan eğer, Başakşehire indikten 1-2 sonra çıkmadıysa ürün gidip kendin almanı öneririm.
Çünkü, ürün indikten sonra sana kağıt göndermeleri lazım onu tekrar gümrüğe gönderecekler de falan falan ondan sonra gelecek ürün sana.. Gidip kendin alman daha mantıklı yani.
Ürünü, teslim almadığında geri gönderiyorlar o yüzden..
Vergisini de aldığın üründen x0,18 yapıyorsun çıkan ücreti ödüyorsun, ürününü teslim alıyorsun.

Ben bisiklet için jant almıştım, İstanbula geldi 2 gün bekledi baktım gelmiyor ürün, gümrük de bekliyor dedi..
Başakşehir de kolay yerde, istersen tarif ederim.
Hiç beklemeden gittim kendim aldım. 275 € jant // shipping ve sigorta dahil 325 € tuttu.. An para olan 275 € onun 0,18 ini ödedim ve teslim aldım..

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Fakat benim merak ettiğim 'İthalat ücreti' diye geçen 27 £ bir ücret var. Yani bu Başakşehir'de benden istenecek ücret mi diye merak ediyorum. Bazı ürünlerde bu fiyat yok bazılarında var çünkü, bunu merak ediyorum ben. Belki ürünü alırken direk o parayı ödetiyorlar bir daha Başakşehir'e gitmeye gerek kalmıyor direk gönderiyorlardır diye tahmin ediyorum.

Yigit-Y
13-05-2016, 14:47
Benim mal pazartesi elimde gözüküyor bakalım gümrüğe takilacakmi

Takilsa nasil takilacak ustunde gift yazıyor.neye gore vergi cikacak :)

johnie
13-05-2016, 14:58
Ürünün üzerinde fiyat vs yazmıyorsa Yiğit ve gift de olduğu bariz ise sorun çıkmaz.
Tabi ki bu onaylayanın elinde.. Vergiye girmiyorsa açıp bakması bile yasak diye biliyorum.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Fakat benim merak ettiğim 'İthalat ücreti' diye geçen 27 £ bir ücret var. Yani bu Başakşehir'de benden istenecek ücret mi diye merak ediyorum. Bazı ürünlerde bu fiyat yok bazılarında var çünkü, bunu merak ediyorum ben. Belki ürünü alırken direk o parayı ödetiyorlar bir daha Başakşehir'e gitmeye gerek kalmıyor direk gönderiyorlardır diye tahmin ediyorum.

Başakşehir de gümrüğe ya da postane de o vergiyi ödemeden alman imkansız :)
27 ithalat neden yazmışlar anlamadım açıkçası. 100 pound dedin, 18 pound vergi ödemen gerekir senin mantıken.. Umarım öyle olur.

EREN34
13-05-2016, 15:58

TR'deki kendi veya muadilinin satış fiyatı üzerinden vergilendirme oluyordu. En kötü memurun kafasına göre:D

clioGT
13-05-2016, 16:02
aynen paketi açıp orda eğer faturası yoksa

Sezgin
13-05-2016, 16:04
27 pound ithalat ücreti ibaresini nerden gordunuz ? bi fotoğraf vs atabilrsen ben yardımcı olayım.

sinisa
13-05-2016, 16:06

Ebay global shipping se senin adına onlar yapıyor gümrük işlemlerini, no additional import charges falan diye yazıyorlar. ama bandrol işini bilmiyorum

imprezaWRC
13-05-2016, 16:54
Aliexpress'ten hap kadar ederi ile hap kadar birşey sipariş ettim. 8 gün oldu track my order sekmesinden bakıyorum uçak Çin'den TR'ye gelemedi, uçak havada öyle kaldı :D :D :D

Seven7
13-05-2016, 17:32
Başakşehir de gümrüğe ya da postane de o vergiyi ödemeden alman imkansız :)
27 ithalat neden yazmışlar anlamadım açıkçası. 100 pound dedin, 18 pound vergi ödemen gerekir senin mantıken.. Umarım öyle olur.

27 pound ithalat ücreti ibaresini nerden gordunuz ? bi fotoğraf vs atabilrsen ben yardımcı olayım.

Ebay global shipping se senin adına onlar yapıyor gümrük işlemlerini, no additional import charges falan diye yazıyorlar. ama bandrol işini bilmiyorum

http://i.hizliresim.com/qMg78B.png

Bu arada düzeltme yapayım, istediğim ürün 129.99 pound, pazarlıkla 100 oluyor.

multispace
13-05-2016, 18:10
arkadaşlar şu takip linkini yorumlar mısınız ?

https://www.parcel2go.com/tracking/35051729?utm_source=Behaviour&utm_medium=email&utm_campaign=Transactional&utm_content=DeliveryDispatch#

bir türlü gelemedi gitti.

Yigit-Y
13-05-2016, 19:30
TR'deki kendi veya muadilinin satış fiyatı üzerinden vergilendirme oluyordu. En kötü memurun kafasına göre:D

markası modeli yok tr de :)

B16
13-05-2016, 19:31

Kapına kadar gelmesi şans meselesi. Arkadaşım gümrük vergisini peşin ödedi onun ürünü geldi benim ürün ise gümrükçü ile çekilmesi gerekti. eBay size kapınıza kadar teslim diye garanti sormuyor

B16
13-05-2016, 19:33
Kapına kadar gelmesi şans meselesi. Arkadaşım gümrük vergisini peşin ödedi onun ürünü geldi benim ürün ise gümrükçü ile çekilmesi gerekti. eBay size kapınıza kadar teslim diye garanti sormuyor

düzeltme

sunmuyor*

Sezgin
13-05-2016, 21:40
Bu import charges saniyorumki karsi tarafin talep ettigi gumrukleme bedeli gibi birsey. Cunku turkiye de resmi olarak boyle bir bedel yok + tr gumruklerinde pound uzerinden vergilendirme yok. Zaten parantez icinde de teyit alinmis miktar diyor. Bastan uyariyor anladigim kadariyla.

sinisa
13-05-2016, 22:47
ben ebayden bu global shipping denen naneyle aldim, amerikadaki satici urunu ebayin kargo merkezine yolluyor, ordan ebayin anlastigi firma turkiyeye yolluyor. zaten aldiklari tutar %20den biraz fazla oluyor. ama gercekten gumruk vergisi olarak oduyorlar mi yoksa bi sekilde gumruksuz gecirip aldiklari tutari cukkaliyorlar mi emin degilim. yurtici kargo veya mng falan teslim ediyor, ptt ile gelmiyor yani. amazonda da ayni sistem oluyor bazi urunlerde.

Seven7 benim bildigim bu sistem sadece amerikada vardi ama bilmiyorum ingiltereyede getirmis olabilirler,
no additional import charges on delivery(teslimde gumruk masrafi yok)olarak garanti veriyorlar ornek:
http://www.ebay.com/itm/BorgWarner-S200SX-56mm-T4-1-22A-R-Turbo-Turbocharger-/201539629527?hash=item2eecb2b1d7:g:zUEAAOSwAKxWZvy-&vxp=mtr

sinisa
13-05-2016, 22:53
bu elektronik urunler icin ne kadar gecerli bilmiyorum ben araba parcalari almistim.

darkmoon
24-05-2016, 11:01
bende bilmediğim bir şey sorıyım smart watch almayı düşünüyorum.. bu gümrükde takılırmı. simcardsız alıcam normal bluetooth üstünden bağlanan.. yani telefon özelliği yok. varda bluetooth üstünden senkronize olarak var onun dışında simcard ile bağımsız yok..

bu ürün takılırmı. normal kol saati yasakmıydı.. ben değil diyebiliyorum ..

darkmoon
24-05-2016, 11:02
birde 50-60 doları geçmiycek smartwatch önerileriniz değerlendirilir..

Sezgin
24-05-2016, 11:14
bende bilmediğim bir şey sorıyım smart watch almayı düşünüyorum.. bu gümrükde takılırmı. simcardsız alıcam normal bluetooth üstünden bağlanan.. yani telefon özelliği yok. varda bluetooth üstünden senkronize olarak var onun dışında simcard ile bağımsız yok..

bu ürün takılırmı. normal kol saati yasakmıydı.. ben değil diyebiliyorum ..

Bluetooth üzerinden senk yapılıp görüşme mi sağlanıyor ? kulaklık veya mikrofon özelliği var mı ? 50/50 geçme ihtimali.

darkmoon
24-05-2016, 12:07
Bluetooth üzerinden senk yapılıp görüşme mi sağlanıyor ? kulaklık veya mikrofon özelliği var mı ? 50/50 geçme ihtimali.

kendi üstünde mikrafonu var kulaklığı bilmiyorum.. yani saat üstünden konuşma yapabiliyorsun kulaklıksız.. kulaklık özelliği hakkında bilgim yok.

darkmoon
24-05-2016, 12:09
kol saati geçiyorsa buda geçer neticede herhangi bir telefon simcard özelliği yok. tv radyo özelliği yok.. trt bandrolü yesin.. normal saat sadece akıllı..

Sezgin
24-05-2016, 12:35
Zaten normal saat olarak sorun teşkil etmiyor benım tek takıldıgım nokta uzerınde kulaklık ıle entegre bır bıcımde konusma yapabılmen. sıkıntı cıkarırsa bı o cıkarabılır. paket postadan bı sekılde alınır ama ugrastırır.

Sezgin
24-05-2016, 12:36
edit: kulaklık yazmışım, mikrofon olacak.

Runo
15-07-2016, 00:59
Kaskıma siyah vizör cam almak istiyorum ebay den 2 kez sipariş verdim ve ikisindede ödeme metodu hatalı diyor.. sorun sizce ne olabilir ? sipariş verirken hsbc kredi kartımın bilgilerini veriyorum ama limiti karşılamasına rağmen ödeme olmuyor bir türlü. bu hatayı alıyorum: Your payment didn't go through, so the order was canceled. Please pay for this item again.

Bu ürünü almam lazım ve, alamıyorum. bir yöntem var mıdır ?

http://www.ebay.com/itm/311340154833?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

TarikS
15-07-2016, 05:45
Kaskıma siyah vizör cam almak istiyorum ebay den 2 kez sipariş verdim ve ikisindede ödeme metodu hatalı diyor.. sorun sizce ne olabilir ? sipariş verirken hsbc kredi kartımın bilgilerini veriyorum ama limiti karşılamasına rağmen ödeme olmuyor bir türlü. bu hatayı alıyorum: Your payment didn't go through, so the order was canceled. Please pay for this item again.

http://www.ebay.com/itm/311340154833?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Bankayla görüştünüz mü? İnternetten satın almalara kapalı olabilir.

DenizKaan
15-07-2016, 06:42

artık ebayde türkiyedeki kredi kartları geçersiz. Bankadan kaynaklı birşey değil.

Runo
15-07-2016, 08:04
Bankayla görüştünüz mü? İnternetten satın almalara kapalı olabilir.

Görüşmedim fakat diğer satın alma işlemlerini yapabiliyorum (türkiye geneliyle). Galiba başka bir sorun var

artık ebayde türkiyedeki kredi kartları geçersiz. Bankadan kaynaklı birşey değil.

Peki nasıl satın alacağım, herhangi bir yolu var mı ?

Sezgin
15-07-2016, 08:17
Görüşmedim fakat diğer satın alma işlemlerini yapabiliyorum (türkiye geneliyle). Galiba başka bir sorun var

Peki nasıl satın alacağım, herhangi bir yolu var mı ?

aynı ürünü aliexpress'te bulup almaya calısacaksın.

Runo
15-07-2016, 10:22
aynı ürünü aliexpress'te bulup almaya calısacaksın.

Oraya baktım axcess 2 modeli için siyah vizör yok. Anlaşılan yine güneşle baş başayım :)

sweap07
30-10-2016, 14:28
aliexpressden bir ürün almayı düşünüyorum herhangi bir banka kartıı ile alabilirmiyiz

onursumer
30-10-2016, 14:40
aliexpressden bir ürün almayı düşünüyorum herhangi bir banka kartıı ile alabilirmiyiz

evet sorun çıkmıyor ama ben sanal kart kulanmanı tavsiye ederim

sweap07
30-10-2016, 14:44
evet sorun çıkmıyor ama ben sanal kart kulanmanı tavsiye ederim

2 defa denedim hata verıyor;

Your bank considered this payment as invalid.

onursumer
30-10-2016, 15:38
2 defa denedim hata verıyor;

Your bank considered this payment as invalid.

hangi banka ? kartın açıkmı bu tarz alışverişlere ?

sweap07
30-10-2016, 18:44
hangi banka ? kartın açıkmı bu tarz alışverişlere ?

iş bankası işk defa yurtdısı alıvesrınde kullanmaya calsıtım bı bankaya danısayım

fore
08-12-2016, 12:33
Bende de sipariş 3 gündür payment being verified olarak bekliyor ali axpress te.. Var mı fikri olan?

ham
08-12-2016, 12:38
2-3 ay önce 5 farklı sipariş verdim hiçbiri gelmedi 2 tanesinin ödemesi iade edildi diğerlerinde iade durumu da yok bekle gelir diyo satıcı

AliGizda
08-12-2016, 12:43
Bende şimdi sipariş verdim, patladımı dersiniz?

by.gkn
08-12-2016, 12:52
Benimkilerde sorun yok hatta son verdiğim siparişler daha hızlı geldi, on günde filan geldi.

fore
08-12-2016, 12:55
Valla salıdan beri payment being verified olarak bekliyo.
Başka kartla denedim o da aynı şekilde bekliyo.
Bugün denemek için yine başka bir kartla başka bir ürün aldım, tornavida seti, ona da aynısını yazıyo..

CVK
08-12-2016, 13:21
En son 130 dolara teyp aldım araca, satıcıya 50 dolar yazdırdım (fazla br önemi yok gerçi bunun memur anlıyor işi) TNT ile 3 günde geldi sorunsuz geçti gümrükten.

Tamamen satıcının feedback i önemli bence.

Quantum
08-12-2016, 15:14
Mağazanın toplam satış miktarlarına bakın. Kaç yıldır sitede olduğuna bakın.. Sonrası problem değil. Ben bu güne kadar bir kaç bin usd lik alışveriş yapmışımdır. Hiç birisinde sorun yaşamadım. 15 günde geldi, 2 ayda geldi, ama geldi..

yıldırımbyzt
08-12-2016, 22:29
Abiler benim bildiğim yurtdışından telefon pc gibi eşyalar getirmek yasak bunun olur bir yanı var mı?

EnesAksu
09-12-2016, 07:12
Ali expresten 50 den fazla alışveriş biri yapmış olarak sadece bir kere sorun yaşadım oda kargoda hasar gördü onuda hemen yenisi gönderdiler, takılacak şüphesi olduğunuz ürüne satıcıya hediye olarak göndermesini söyleyin.
100$ birşey aldım takılmadı 77 euro kadar takılıyor deniliyor.Vergisini vericem derseniz istediğinizi alabilirsiniz. süre zarfında ise acele etmeyin şuan çanta aldım 6 günde malezyadan türkiyeye geldi. 3 hafta oldu hala gümrükten bana gelmedi.

Yigit-Y
09-12-2016, 09:20
Hergün mal geliyor bana

Kesinlikle bir üründen 1 max 2 den fazla sipariş verilmemeli

Feedback ve alıcı yorum ve fotolarına bakarak satıcı seçiyorum

Hiçbir sıkıntı yaşamadım son 4 yıldır 200 e yakın ürün almışımdır ali den

Hatta bir kaç deda para iadesi alıp ürünün bedavaya geldiğide olmuştur :)

Grimlord
09-12-2016, 10:20
3er tane ampül aldım yaklaşık bir ay önce, toplam 35 günde geldi. Gelmeden 1 gün önce adama paramı geri istiyorum dedim, saolsun gönderdi hemen. Aşağı indim baktım posta kutusunda duruyor ampüller. Adama teşekkür edip parasını geri yolladım, Çinli de olsa da haram sonuçta :D

chatlaxs
09-12-2016, 13:15
ebaydan Türkmenistan usulü alan var mı yakın zamanda ?

srkns
09-12-2016, 13:21
11.11 de aldığım ürünlerin hiç biri de gelmedi.. daha sonra verdiğim siparişlerden bazıları geldi

AliGizda
09-12-2016, 13:55
Bende plakalık lambası ve anahtar kabı aldım, inşAllah en kısa zamanda gelir. Bundan önceki siparişlerim 2 aya yakın sürmüştü gelmesi.

umuttuner
09-12-2016, 19:54
sanırım şu an yılbaşı yaklaştığından dolayı ***** hediye olaylarından dolayı gecikmeler yaşanabiliyor.

34btr1907
22-12-2016, 15:18
Artik 30 euroyu gecmemesine dikkat edicez, 70 euro beklerken 30 a dusurmusler gumruk olayini

Yiğit G.
23-12-2016, 16:00
Şaka gibi bir olay oldu :o 3 tane ürün aynı mağazadan sipariş geçtim Aralık 7 de... Standart olarak small packet idi ben ekstra para ekleyerek registered air mail yaptım... Yahu 1 tanesini yapmayı unutmuşum small packet olarak kalmış... Registered air mailler ortada yok small packet bugun geldi :D Alla alla diyorum bende neden diğer ürünler yok pakette meğer onu registered air mail yapmayı unutmuşum inanılmaz değil mi small paket geldi 15 günde , diğeri yani ekstra para verdiğim ortada yok

http://store.donanimhaber.com/5d/8b/6c/5d8b6cb66d00cd5a653a55e98583648e.jpg

http://store.donanimhaber.com/79/7b/5b/797b5bbebc5c387432f80efeb979d742.jpg

Yiğit G.
28-12-2016, 12:20
Hala boktan uluslararrası postalar.. Onlarca bekleyenim var ve lanet olsun yılbaşı için lazım olan şeyler vardı boku bokuna sipariş ettim

Yiğit G.
28-12-2016, 12:22
Aliexpress yiyecek de satmaya başlamış.. Biliyorsunuz gümrükte gıda yasak... Bir deniyeyim dedim cips mips , Tombi , mısır , şeker vs falan söyledim 2-3 farklı satıcıdan... İlk siparişim geldi hakkaten sorunsuz geçti gümrükten :) Ha yenir mi bunlar bilmiyorum :D

http://i.hizliresim.com/9gm43O.jpg

mrtngn
28-12-2016, 23:00
Öğrenmek istediğim bir durum var; 1 ay önce aliexpressten birkaç parça telefon kabı falan sipariş verdim hala elime ulaşmadı. Dün satıcıya mesaj attım fakat cevap gelmedi daha

Siparişlerim bölümünde teslimat süresinin kapanmasına 6 gün kaldı. 6 gün geçtikten sonra da gelme yada gelmeme ihtimali nedir ? Yada ne zaman nasıl iptal edebilirim ?

levent
28-12-2016, 23:29
Öğrenmek istediğim bir durum var; 1 ay önce aliexpressten birkaç parça telefon kabı falan sipariş verdim hala elime ulaşmadı. Dün satıcıya mesaj attım fakat cevap gelmedi daha

Siparişlerim bölümünde teslimat süresinin kapanmasına 6 gün kaldı. 6 gün geçtikten sonra da gelme yada gelmeme ihtimali nedir ? Yada ne zaman nasıl iptal edebilirim ?

Small Paket Plus şeklinde takipsiz geliyorsa normal, ben de tam dispute açmıştım ertesi gün elime ulaşmıştı Mayıs ayında :)

50-55 gün sürüyor o şekilde hemen hemen gelmesi.

mrtngn
28-12-2016, 23:52
Small Paket Plus şeklinde takipsiz geliyorsa normal, ben de tam dispute açmıştım ertesi gün elime ulaşmıştı Mayıs ayında :)

50-55 gün sürüyor o şekilde hemen hemen gelmesi.

Aynen takipsiz geliyor :)

O 6 gün geçtikten sonra diyelim ürün elime ulaşmadı, para iade hakkım var mı ? Yoksa o süre içinde mi para iade hakkım var onu çözemedim

darkmoon
29-12-2016, 04:35
Aliexpress yiyecek de satmaya başlamış.. Biliyorsunuz gümrükte gıda yasak... Bir deniyeyim dedim cips mips , Tombi , mısır , şeker vs falan söyledim 2-3 farklı satıcıdan... İlk siparişim geldi hakkaten sorunsuz geçti gümrükten :) Ha yenir mi bunlar bilmiyorum :D

http://i.hizliresim.com/9gm43O.jpg

bence yeme ben kıyafet alıyordum onu bile kesdim aldığım bir kot pantalon resmen alerji çıkarttı artık kotta ne tür bir kimyasal boya kullandılarsa ..

Yiğit G.
29-12-2016, 05:12
bence yeme ben kıyafet alıyordum onu bile kesdim aldığım bir kot pantalon resmen alerji çıkarttı artık kotta ne tür bir kimyasal boya kullandılarsa ..

Abi yedim valla bir güzel tadı var fıstığın , anlatamam sana :D :D Zaten üstüne baktım amerikaya satılıyormuş cidden inanılmaz tadı var öyle böyle değil :) Böyle tadlar yok bizim ülkede..

levent
29-12-2016, 10:37
Aynen takipsiz geliyor :)

O 6 gün geçtikten sonra diyelim ürün elime ulaşmadı, para iade hakkım var mı ? Yoksa o süre içinde mi para iade hakkım var onu çözemedim

Süre bittikten sonra iade hakkın var, o eline ulaşması için 60 gün veriyor ya 61. günden sonra iade hakkı kazanıyorsun :)

Ama gelir muhtemelen bu hafta yada gelicek ptsi - salı

AliGizda
29-12-2016, 10:44
Aliexpress' ten bu ayın 8' inde plakalık lambası sipariş vermiştim, Pazartesi günü geldi. Aldığım bir kaç parça şey daha var, onlarda gelse süper olucak :)

shkodra
29-12-2016, 10:50
10 yıldan fazla eBay dan alışveriş yaptım, problem yaşamadım. Şimdi aliexpress den alışveriş yapıyorum , 10 parça yı geçti , biraz geç geliyor fakat şimdilik problem yok.
Hatta burdan gelen küçük siparişleri bile takip edebiliyorum. Ebay da genelde küçük siparişleri takip edemiyorum.

Ssamet
29-12-2016, 11:18
İlk siparişim bir deneyeyim dedim 25 Kasımda fish eye lens sipariş verdim henüz ortada yok :)

mrtngn
29-12-2016, 14:05
Süre bittikten sonra iade hakkın var, o eline ulaşması için 60 gün veriyor ya 61. günden sonra iade hakkı kazanıyorsun :)

Ama gelir muhtemelen bu hafta yada gelicek ptsi - salı

Ben sanıyodum ki o süre bittikten sonra para satıcının hesabına geçiyor daha sonra iade yada itiraz hakkım olmuyor. Cünkü her üründe farklı bi günden geriye saymaya başlıyor..

Her halükarda 60 gün süremiz var eğer 60-61. günde gelmezse iade itiraz hakkımız başlıyor, o geri sayılan günle bi alakamız yok doğru mu anlamışım :)

Maxi
29-12-2016, 18:19
Mal gecikebilir normal ama o sureyi gecirmeyin aliexpreste
Baktiniz 5 6 gun kalmis hemen adama mesaj yazin
Sureyi uzatsin
En kotu eger sureyi uzatmaz ise, 1 gun kala dispute acin.
Yoksa hic hakkiniz kalmaz, para gider
Sadece kotu yorum yapabilirsiniz.

Ama soylede olabilir, dalginliga geldi sure bitti, uzatmadiniz
1 hafta sonra mal gelirse o yazdiklariniz yuzunden pisman olursunuz.

Maxi
29-12-2016, 18:23
Gerci negatif yorum yapinca da hemen yayinlanmiyor o
Once saticidan onay falan bekleniyor, ona cevap hakki veriliyor
1 ay falan yaptiginiz yorum gozukmuyor.
Ebay gibi degil
O yuzden ebaydan alim yapip mal geldigi halde gelmedi diye parasini geri almaya calisan o.çocuklarına gore degil aliexpres.

mrtngn
29-12-2016, 19:00
Mal gecikebilir normal ama o sureyi gecirmeyin aliexpreste
Baktiniz 5 6 gun kalmis hemen adama mesaj yazin
Sureyi uzatsin
En kotu eger sureyi uzatmaz ise, 1 gun kala dispute acin.
Yoksa hic hakkiniz kalmaz, para gider
Sadece kotu yorum yapabilirsiniz.

Ama soylede olabilir, dalginliga geldi sure bitti, uzatmadiniz
1 hafta sonra mal gelirse o yazdiklariniz yuzunden pisman olursunuz.

İşte ben o sürenin amacını anlayamadım tam olarak :/

2 satıcıdan biri geri dönüş sağladı fakat ikiside süreyi 20 gün daha uzatmış bugün

Maxi
29-12-2016, 19:27
yılbaşı zamanı yoğunluk sebebiyle gecikme var normal
tabi bunun bir sınırı var, 3 yıl bekleyecek halimiz yok
2 ay sürebilir, 2 ayı geçtimi artık parayı geri isteyebilirsiniz bence

2.5 ay geciken kargolarım da oldu bu da var.
3 ay gecikmiş ve bana hala biraz daha bekleyin diyen yüzsüz satıcılarda var.

mrtngn
29-12-2016, 19:33
Yani ordaki günler geri saydığı sürece itiraz ve para iadesi gibi hakkımız var yani

Sinan58
06-01-2017, 11:36
aliexpress"ten telefon alıp 3"e böldürsem gümrükten geçermi acaba?

Ekran+anakart+kasa şeklinde parça parça getirtip evde birleştirsem nasıl olur diye düşünüyorum.

CVK
06-01-2017, 11:41
Aliexpress ten arabaya teyp aldim turkiyede olmayan bir model rcd330g diye geciyor, geri gorus makerssi aldim, far sensoru aldim sorunsuz geldiler. Teyp icin endiseliydim TNT ile geldi hatta ama sorunsuz ulasti tamamen sans isi

RedCan
06-01-2017, 12:02
Geri vites lambası alacağım bende. Alan var mı arkadaşlar hangisini tercih etmeliyim ?

brv
06-01-2017, 13:51
2 telefon kılıfı alfım Tr'de zor bulunan hatta olmayan çok kısa sürede geldi,
Aynı gün powerbank siparişi verdim ses seda vs yok, takipteyim hala...

clioGT
16-01-2017, 11:32
aliexpressten teyp aldım ems ile gelecek, bakalım neler yaşıcaz:)

McKrop
16-01-2017, 11:44
11.11 siparisleri hala gelmeyen var mi? Saticilara mesaj atiyorum. Bana guven, bekle diyolar. Duruma canım sıkkın biraz

mrtngn
16-01-2017, 13:13
11.11 siparisleri hala gelmeyen var mi? Saticilara mesaj atiyorum. Bana guven, bekle diyolar. Duruma canım sıkkın biraz

23.11'de verdiğim siparişlerin bazıları geldi bazıları gelmedi.. Banada aynı şekilde bekle diyorlar. Zaten 60 gün dolmak üzere en fazla 70 gün bekleyip iade edicem fakat o arada ürün adresime gelirse nasıl yapıcam bilmiyorum :) Şu ptt adam gibi çalışsa keşke

8-9-3
16-01-2017, 13:44
keşke bende alışveriş yapabilsem ama FAKİR'im param yok :)

AliGizda
16-01-2017, 13:54
13.12' de verdiğim siparişler 2 hafta önce geldi, bir tanesi daha gelmedi. Beklemeye devam :)

darkmoon
16-01-2017, 15:19
ben telefon ekranı verdim yılbaşından hemen sonra bir buçuk hafta sonra geldi elime aliexpress den.

Ers
16-01-2017, 15:35
01.12.2016 sipariş tarihli kargom geldi 13.01.2016 tarihinde.

Slipshod
16-01-2017, 16:04

4 parça aldım 11.11 de 3ü geldi. en son bir tane saat kaldı gelmedi. dispute açtım, satıcı bekleyin disputeu geri çekin lütfen falan dedi. çekmedim. aliexpress geri ödeme kararı verdi.

levent
16-01-2017, 16:43
19.12 de verdiğim 2 siparişin birisi 26 diğeri 27 aralıkta çinden çıktı görünüyor halen TR ile ilgili bir hareket yok, bakalım ne zaman gelecekler..

elpadre
16-01-2017, 18:54
ebay ne oldu paypal ne zaman gelıyor turkıyeye ?

emrekuzdere
16-01-2017, 19:44
19.12 de verdiğim 2 siparişin birisi 26 diğeri 27 aralıkta çinden çıktı görünüyor halen TR ile ilgili bir hareket yok, bakalım ne zaman gelecekler..

Aynı şekilde bende 22.12'de 2 adet sipariş geçmiştim. Biri 27 diğeri 29 aralıkta çıktı görünüyor. Sonrası yok. Bekliyoruz hala

darkmoon
16-01-2017, 20:10
ebay ne oldu paypal ne zaman gelıyor turkıyeye ?

en son oluduğum mart diyorlardı..

mrtysn
16-01-2017, 20:55

Benim birisi dun geldi.

Schumi
17-01-2017, 01:32
Benim 11.11 den gelen ve gelmeyen paketlerim var. 2 tanesi geçen hafta geldi. Yanlız geçenlerde Çin - Türkiye seferini yapan kargo uçağı maalesef Kırgızistan üstünden geçerken düştü ve gene maalesef emekli havacı albay pilot ile beraber bütün mürettebat ve yerleşim yerine düştüğü için bir çok can kaybı var. O kadar canın yanında Çin'den gelecek ıvız zıvır önemsiz ama paket bekleyenlerin paketleri uçakta olabilir.

Yiğit G.
17-01-2017, 01:36

%90 gümrüğe takılacak gümrük + trt bandrol odeyeceksin.Ben 200 tl civarı ödemiştim yanılmıyorsam.

clioGT
17-01-2017, 10:42
%90 gümrüğe takılacak gümrük + trt bandrol odeyeceksin.Ben 200 tl civarı ödemiştim yanılmıyorsam.

hadi bakalım inşallah:)

bir de karasal yayın için dbv-t2 moduller filan var,

alan kullanan bilgisi olan var mı?

Car Digital TV Tuner Receiver for DVB T2 tuners 2 antenna with remote control External USB Digital Car TV Tuner Box DVB T2 auto-in TV Receiver for Car from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group (https://www.aliexpress.com/item/High-Speed-120km-h-Double-Antenna-DVB-T2-Mobile-Digital-TV-Box-External-USB-DVB-T2/32697299991.html)

bunun gibi?

CVK
17-01-2017, 10:55

Ben de aldım TNT ile geldi şansıma sorunsuz geçti.

Yiğit G.
17-01-2017, 14:25
Ben de aldım TNT ile geldi şansıma sorunsuz geçti.

eğer indash büyük ekranlı android tarzı birşey alıp geçtiysen sorunsuz , birde tnt ile çok büyük şans :) Benim aldığım buydu

Pumpkin 2Din Android 5.1 Universal Stereo Auto Radio 7" Quad core GPS Navigation 16GB Audio Headunit Multimedia DAB+WIFI NO DVD-in Car Multimedia Player from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group (https://www.aliexpress.com/item/Free-Camera-Double-2-din-Pure-Android-4-4-Car-Stereo-GPS-Radio-MP3-3G-WIFI/32462954221.html?spm=2114.13010608.0.0.bqKNjL)

CVK
17-01-2017, 16:12
eğer indash büyük ekranlı android tarzı birşey alıp geçtiysen sorunsuz , birde tnt ile çok büyük şans :) Benim aldığım buydu

Pumpkin 2Din Android 5.1 Universal Stereo Auto Radio 7" Quad core GPS Navigation 16GB Audio Headunit Multimedia DAB+WIFI NO DVD-in Car Multimedia Player from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group (https://www.aliexpress.com/item/Free-Camera-Double-2-din-Pure-Android-4-4-Car-Stereo-GPS-Radio-MP3-3G-WIFI/32462954221.html?spm=2114.13010608.0.0.bqKNjL)

Polo için RCD330g Plus diye tabir edilen teybi aldım. 6.5" ekranı olması lazım ama android falan değil. Bilmem etkiler mi.

Tahmini Teslimat Zamanı (https://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-RCD330-RCD330G-Plus-6-5-MIB-UI-Radio-RCD510-RCN210-For-Golf-5/32747017587.html?spm=2114.13010608.0.0.dqnkgU)

Almak isteynlere öneririm bu arada kaliteli OEM cihaz.

huseyinturk
17-01-2017, 16:49
Alirxpresten 3 tane ürün aldım, birisi sıkıntısız geldi
Birisi ulaşmadı satıcı bana ulaşıp çin kargo şirketiyle ilgili bir sıkıntı olduğunu belirterek özür diledi ürünü tekrar gönderdi
Diğer ürün bana ulaşmış görünüyor, mesaj atıyorum satıcıda cevap yok ne yapmam lazım bunun için?

AliDogukan
17-01-2017, 18:13
Ebayden 100 dolara bir kulaklık alacağım satıcı Japonya'da sorun yaşar mıyım acaba ve kaç günde gelir ?

Yiğit G.
18-01-2017, 19:20
Çinde tatil başladı arkadaşlar 20 gün çalışmıyorlar boşuna sipariş vermeyin bu tarihler aralığında.

Dear Customers:

Our Chinese new year holidays starts on JAN 17. 2017~ FEB 5. 2017, order still can be placed but we can't ship your order during this time.

We will arrange your order ASAP when we are on work on FEB 6th. If you have any questions you can leave us a message, Your message will be replied in 48 hours.

Thank you and have a nice day!

RSX
19-01-2017, 02:00
2 farkli led cifti almistim biri 6 biri 4 dolar. Ayni saticidan aldim ve ayni kargoda yollarsin diye notta dustum ordera. 2 ay oldu gelmedi dispute actim full para iadesi istedim kanit olarak ptt kargo takipteki son hareketi 2 ay once cinden ciktigina dair olan ekran goruntusunu koydum dispute bitti sanirim bunun sonucu full iade mi olacak altta basvur diyor ne yapmam gerekiyor bu 10 dolari tamamen alabilmem icin ?
http://i.hizliresim.com/l3DdOB.png

RSX
19-01-2017, 02:02
Bu arada yazmayi unuttum. Satici full para iade istemime karsi 0 dolar teklif verip aciklamada postaneye git bak paket orda olabilir diye not dusmus kabul etmemistim

Yiğit G.
19-01-2017, 10:36
sana geri ödeme yapılacak.

Maxi
19-01-2017, 11:47
6.5$ alıyorsun 10 değil?

RSX
19-01-2017, 11:56
Tesekkur ederim yigit. Sabah kargo takibi kontrol ettim 70 gun sonunda bugun giris yapmis Turkiyeye. Gelmesini bekliyecem eger sknti yoksa adamla iletisime gecip 10 dolarlik bi urun alip yollamamasini isticem artik.

RSX
19-01-2017, 11:57
6.5$ alıyorsun 10 değil?

2 urun vardi 1 pakette toplam 10 dolar abi. Ayni dispute sayfasi oldugu icin 1 tanesinin ekranini cekip paylastim

RedCan
27-01-2017, 14:26
Arkadaşlar. İngiltereden sağ/sol far alacağım. Arkadaşım londrada 1 gün konaklayacak. Londradan Türkiyeye kargosu ne kadar tutar? Yanında bir kaç parça daha şey alsam iki ayrı kargo parası ödemekten daha mı az tutar ?

clioGT
27-01-2017, 15:09
teyp ayın 27si ama hala aynı şekilde duruyo aliexpresste;

2017-01-22 03:06:00 ã€China (Yurt Disi)】Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden),The item was forwarded to the destination country (Otb)

Sert@ç
27-01-2017, 15:21
Bi teyp aldım mirror link ve apple carplay çalıştırmaya çalışında device hatası veriyo
Anladığım kadarıyla gümrükte söküp takmışlar çünkü 2 tırnağı tam oturmamıştı
Sizce dispute edebilir miyim ?

altugkocer
27-01-2017, 15:33
30 Eylül'de verdiğim sipariş bugün itibariyle Ankara sınırları içine girmiş. Shipping ucuz olsun diye yürüyerek getirdiler sanırım. Tam 119 gün. 3 ay 28 gün.

altugkocer
27-01-2017, 15:34
Bu arada ePacket güvenli midir? Takip numarası oluyor mu?

levent
27-01-2017, 16:37
27.12 de çinden sevkedilen sipariş 2 gün önce istanbula girdi, bugün arnavutköyde.. ters zamanda geliyor ben yokum neyse ki konuştum da ptt ile arkadaş teslim alacak.

26.12 de çinden sevkedilen siparişte hala güncelleme yok.

bende de durum böyle.

emrekuzdere
27-01-2017, 18:59
Arkadaşlar. İngiltereden sağ/sol far alacağım. Arkadaşım londrada 1 gün konaklayacak. Londradan Türkiyeye kargosu ne kadar tutar? Yanında bir kaç parça daha şey alsam iki ayrı kargo parası ödemekten daha mı az tutar ?

Ben 2 ay önce 1 takım far aldım aracıma ve 40 pound'a geldi. Ancak unutmayın ki ingiltereden alacağınız farların hüzmeleri ters olur. Ben far ayarını tam yaparsam karşıdan gelenler küfür ediyor, aşağı indirirsem ben göremiyorum :D

RedCan
27-01-2017, 21:03
Ben 2 ay önce 1 takım far aldım aracıma ve 40 pound'a geldi. Ancak unutmayın ki ingiltereden alacağınız farların hüzmeleri ters olur. Ben far ayarını tam yaparsam karşıdan gelenler küfür ediyor, aşağı indirirsem ben göremiyorum :D

Artık önümüzü göremeyeceğiz :D Hocam peki satıcı mı gönderdi yoksa sahış mı ? Bir farkı olur mu acaba ? Hangi posta şirketi ile geldi ?

emrekuzdere
28-01-2017, 11:38
Artık önümüzü göremeyeceğiz :D Hocam peki satıcı mı gönderdi yoksa sahış mı ? Bir farkı olur mu acaba ? Hangi posta şirketi ile geldi ?

Satıcı desem satıcı değil, şahıs desem şahıs değil :D Takip ediyorum ayda yılda bir ürün koyuyor sadece o kadar, kullanıcı adı "typetwohonda". Hangi şirket ile gönderdiğini ben göremedim, ama tabi evime ptt ile geldi. 3 hafta falan sürmüştü gelmesi.

BATUHANGOKDAG
28-01-2017, 13:13
Arkadaşlar merhaba ebay de satılan turbo kit ler var 500 usd civarı onları sip verdiğimizde hangi işlemleri sırasıyla yapıcaz gümrük ücreti ortalama ne olucak kilo dan problem çıkartırmı bilgi veren olursa çok sevinirim

GokhanRS
28-01-2017, 15:00
Arkadaşlar merhaba ebay de satılan turbo kit ler var 500 usd civarı onları sip verdiğimizde hangi işlemleri sırasıyla yapıcaz gümrük ücreti ortalama ne olucak kilo dan problem çıkartırmı bilgi veren olursa çok sevinirim

takip numaralı yerel posta ile sipariş ettiğinizde ürününüz ptt ye gelir. ptt de gümrüğe takılır. gider %18 kdv sini 90 usd öder 500 usd olan malı toplam 590 usd ye teslim alırsınız. resmi yasal kafa rahat şekli bu.

eğer dhl mng v.s gibi firmalar ile kargolatırsanız yine %18 kdv yi ödersiniz ayrıca bu para tuzağı kargolar size konşimento evrağını satarlar, bilmemne aracılık ücreti v.s derken 500 lük malı 7-800 gibi dolarlara anca teslim alırsınız. yani zamanında başıma gelmişti. ben malı almadım iade ettirdim.

sonra yerel posta ile tekrar gönderttim o rakamlar istenince. uluslar arasıda ithalat ihracat yapmıyorsanız bireysel alışverişte yerel posta candır. bazı ülkelerde usps diye geçer (ups değil) örneğin çinde china local post v.s gibi şeyler yazar.

emrekuzdere
01-02-2017, 18:32
22 Aralıkta geçtiğim 2 siparişten birisi bugün geldi. Diğerini bekliyoruz hala.

clioGT
09-02-2017, 16:51
teyp ayın 27si ama hala aynı şekilde duruyo aliexpresste;

2017-01-22 03:06:00 ã€China (Yurt Disi)】Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden),The item was forwarded to the destination country (Otb)

oldu şubatın 9u. hala aynı durumda bekliyor anasını satiym.

clioGT
15-02-2017, 09:42
sonunda aliexpressten aldığım teyp

Dağıtıcıya Verildi-Cihet No:40049894

:D

naci
15-02-2017, 10:11
sonunda aliexpressten aldığım teyp

Dağıtıcıya Verildi-Cihet No:40049894

:D

Gözün aydın U2 :)

wonderkid
15-02-2017, 10:15
Ben aliexpressden sürekli alışveriş yapıyorum, belki 30 defa ürün almıştım, sadece 1 kere ürün gelmedi onunda ödemesini iade ettiler.
Kredi kartı konusunda çekinceniz varsa artık bankaların internet şubelerinden limitini kendi belirlediğiniz sanal kartlar üretilebililyor. Sanal kartın limitini ürün fiyatının az üstünde tutarak ayarlayıp, bu kartın numarasını aliexpresse girebilirsiniz

Selamlar , ortalama ürünlerinizin geliş süresini paylaşır mısınız ?

clioGT
15-02-2017, 10:22
Gözün aydın U2 :)

cani abi sağolasın:)

teyp de geldi ya tamam benim için misyonu tamamladı internet yurtdışı alışverişi:)

levent
15-02-2017, 10:30
TNT ile 90-100$ civarı sipariş veren oldu mu?

Teyp mi alsam diyorum da.. Gümrüğe takılırsa nasıl oluyor onda iş?

clioGT
15-02-2017, 10:36
tnt fedex ups dhlsiz en güzeli:)
ptt ile sip ettim,
22 ocak sip tarihi, 13ünde trye geldi, 140tl vergi çıktı, kapıma teslim bekliyorum 2 gündür:) vergi ödemesi de kapıda.

levent
15-02-2017, 10:49
tnt fedex ups dhlsiz en güzeli:)
ptt ile sip ettim,
22 ocak sip tarihi, 13ünde trye geldi, 140tl vergi çıktı, kapıma teslim bekliyorum 2 gündür:) vergi ödemesi de kapıda.

Abi adamlar normal yolla yollasa amenna zaten de :) Acelem yok gerçi, Edirnede TNT de yok. Alanyaya gittiğim zaman uğrar şubeye sorarım nası oluyo işlemler diye :D

Mal bu, Free Shipping RCD330 RCD330G Plus 6.5" MIB UI Radio RCD510 RCN210 For Golf 5 6 Jetta CC Tiguan Passat Polo on Aliexpress.com | Alibaba Group (https://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-RCD330-RCD330G-Plus-6-5-MIB-UI-Radio-RCD510-RCN210-For-Golf-5/32747017587.html?spm=2114.30010308.3.11.b7ibcT&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10 000073_10068_10000074_10000032_119_10000030_100000 26_10000023_10000069_10000068_10060_10062_10056_10 055_10000062_10054_10000063_301_10059_10099_100000 20_10000013_10103_10102_10000016_10096_10000056_10 000059_10052_10053_10107_10050_10106_10051_1000009 7_10000094_10000053_10000007_10000050_10084_10083_ 10000100_10000047_10080_10082_10081_10110_10111_10 112_10113_10114_10115_10033_10000041_10000044_1007 8_10079_10000038_10073_10000035_10122_10123_10121_ 10124-10050_10033,searchweb201603_1,afswitch_2_afChannel ,ppcSwitch_5,single_sort_2_default&btsid=a96c7414-cb1f-4827-ac63-4f17d8095bd2)

clioGT
15-02-2017, 10:54
Abi adamlar normal yolla yollasa amenna zaten de :) Acelem yok gerçi, Edirnede TNT de yok. Alanyaya gittiğim zaman uğrar şubeye sorarım nası oluyo işlemler diye :D

Mal bu, Free Shipping RCD330 RCD330G Plus 6.5" MIB UI Radio RCD510 RCN210 For Golf 5 6 Jetta CC Tiguan Passat Polo on Aliexpress.com | Alibaba Group (https://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-RCD330-RCD330G-Plus-6-5-MIB-UI-Radio-RCD510-RCN210-For-Golf-5/32747017587.html?spm=2114.30010308.3.11.b7ibcT&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10 000073_10068_10000074_10000032_119_10000030_100000 26_10000023_10000069_10000068_10060_10062_10056_10 055_10000062_10054_10000063_301_10059_10099_100000 20_10000013_10103_10102_10000016_10096_10000056_10 000059_10052_10053_10107_10050_10106_10051_1000009 7_10000094_10000053_10000007_10000050_10084_10083_ 10000100_10000047_10080_10082_10081_10110_10111_10 112_10113_10114_10115_10033_10000041_10000044_1007 8_10079_10000038_10073_10000035_10122_10123_10121_ 10124-10050_10033,searchweb201603_1,afswitch_2_afChannel ,ppcSwitch_5,single_sort_2_default&btsid=a96c7414-cb1f-4827-ac63-4f17d8095bd2)

tnt filan bence bulaşmadan, sessizce uzaklaş ve ems vs yollayan bul:)

burak_2885
15-02-2017, 11:05
aralık gibi bi ürün sipariş etmiştim 50günü geçti ve şikayet oluşturdum. Aliexpresste bana bu ödemeyi geri yaptı ama yaptıktan 1 hafta sonra ürün geldi. Bu durumda kalan oldu mu hiç ?

levent
15-02-2017, 11:06
tnt filan bence bulaşmadan, sessizce uzaklaş ve ems vs yollayan bul:)
CVK da var aynı teyp, neyle geldi hacım seninki :D görünce yaz da bilgilendir bizi :)

levent
15-02-2017, 11:08
aralık gibi bi ürün sipariş etmiştim 50günü geçti ve şikayet oluşturdum. Aliexpresste bana bu ödemeyi geri yaptı ama yaptıktan 1 hafta sonra ürün geldi. Bu durumda kalan oldu mu hiç ?

Vicdan rahatlığı içinse adama mesaj atıyorsun, konuşuyorsun aynı üründen tekrar alıyor gibi yapıyorsun ama adam sana kargolamıyor ürünü. Oldu bitti maşallah

altugkocer
15-02-2017, 11:10

Benzer durum var bende de. Eylülde sipariş verdim, daha sonra 60 günü geçince satıcıya yazdım, dostum biraz sabret gelir, dispute açma dedi. Ben de tamam dedim. 3 ay geçtikten sonra tekrar yazdım gelmedi diye. Satıcı da tamam bir daha gönderiyorum dedi. Ürün geldi, 1 hafta sonra aynı ürün tekrar geldi. Adama yazdım 2 si de geldi diye. Sorun değil kalabilir dedi. (Not: ürün 10$ lık bir şeydi)

burak_2885
15-02-2017, 11:12
Vicdan rahatlığı içinse adama mesaj atıyorsun, konuşuyorsun aynı üründen tekrar alıyor gibi yapıyorsun ama adam sana kargolamıyor ürünü. Oldu bitti maşallah

Aynen bende mesaj attım nasıl ödeme yapabilirim diye anlattım durumu cevap vermedi satıcı bana

krando
15-02-2017, 13:45
Selamlar , ortalama ürünlerinizin geliş süresini paylaşır mısınız ?

15 - 70 gün arası

CVK
15-02-2017, 14:06
CVK da var aynı teyp, neyle geldi hacım seninki :D görünce yaz da bilgilendir bizi :)

Selam Levent, TNT ile geldi, 3 günde elime ulaştı. Tekirdağ'da TNT olmadığı için Yurtiçi kargoya teslim etmişler o şekilde teslim aldım. Vergi vs ödemedim.

CVK
15-02-2017, 14:10
Selam Levent, TNT ile geldi, 3 günde elime ulaştı. Tekirdağ'da TNT olmadığı için Yurtiçi kargoya teslim etmişler o şekilde teslim aldım. Vergi vs ödemedim.

Ayrıca aynı adamdan kamera da aldım. Yolladığı delay modülü bozuk çıktı çalışmıyor. Akşam da kurcalarken voltaj falan ölçüyodum elimde kaldı. 10 dolar daha yolla bir delay daha yollayayım diyor. Ben de kendim yapıcam modülü ruslardan baya baya çeviri yaptıra yaptıra okudum bir kondansatör bi diyot bi 4 bacak röle işlem tamam gibi duruyor. Kamerasını Türkiye'den alabilirsin.

levent
15-02-2017, 14:53
Ayrıca aynı adamdan kamera da aldım. Yolladığı delay modülü bozuk çıktı çalışmıyor. Akşam da kurcalarken voltaj falan ölçüyodum elimde kaldı. 10 dolar daha yolla bir delay daha yollayayım diyor. Ben de kendim yapıcam modülü ruslardan baya baya çeviri yaptıra yaptıra okudum bir kondansatör bi diyot bi 4 bacak röle işlem tamam gibi duruyor. Kamerasını Türkiye'den alabilirsin.

Kamera var eski sahibinden kalma ama gerekirse elektronikçi abim var onda hallederim :)
Temel amaç usb kullanmak, MP3 yap yap nereye kadar :)

Sezgin
15-02-2017, 14:56
takip numaralı yerel posta ile sipariş ettiğinizde ürününüz ptt ye gelir. ptt de gümrüğe takılır. gider %18 kdv sini 90 usd öder 500 usd olan malı toplam 590 usd ye teslim alırsınız. resmi yasal kafa rahat şekli bu.

eğer dhl mng v.s gibi firmalar ile kargolatırsanız yine %18 kdv yi ödersiniz ayrıca bu para tuzağı kargolar size konşimento evrağını satarlar, bilmemne aracılık ücreti v.s derken 500 lük malı 7-800 gibi dolarlara anca teslim alırsınız. yani zamanında başıma gelmişti. ben malı almadım iade ettirdim.

sonra yerel posta ile tekrar gönderttim o rakamlar istenince. uluslar arasıda ithalat ihracat yapmıyorsanız bireysel alışverişte yerel posta candır. bazı ülkelerde usps diye geçer (ups değil) örneğin çinde china local post v.s gibi şeyler yazar.

bu açıklama herşeyin en kısa ve net özeti. kafası karışan arkadaşlara en doğru yol gösterici seçenek bu mesaj. kaydedin dursun bi yerde.

oselami
15-02-2017, 15:03
gearbest den silikon tabancası sipariş ettim diş macunu göndermişler :D mesaj attım bakalım ne diyecekler

naci
16-02-2017, 08:41
Ödemeler nasıl oluyor, kart ile mi, havale mi? kart ile olursa dolar bazında karta nasıl yansıtılıyor tl olarak?

Wromm
16-02-2017, 09:50
Ödemeler nasıl oluyor, kart ile mi, havale mi? kart ile olursa dolar bazında karta nasıl yansıtılıyor tl olarak?

Bankadan kredi kartına veya hesabına bağlı bir sanal Kart oluştur onu kullan. Ürün fiyatı kadar limit belirliyorsun. Kart bilgilerin ele geçse bile limit olmadığı için zarar görmüyorsun.

2. opsiyon paypal'di ancak şu an oödeme şekli Türkiye'de yasaklandı.

Quantum
16-02-2017, 11:41
Önce dolar kuru kaç TL, o kontrol edilir. :)

Bazı ürünler Türkiyedeki e-ticaret sitelerinde Aliexpress ten daha ucuza ya da aynı fiyatlara bulunabiliyor.
Haftalarca beklememiş olursunuz.. AliExpress gibi siteler kur sebepli popülerliğini yitirdi bence..

Molev
16-02-2017, 12:32
Aliexpress dispute ile ilgili görüşebiliceğim bilgili birisi varmıdır aceb :)

Kartal3urak
16-02-2017, 22:34
Burdaki Yorumları vs Biraz Okuduktan Sonra Aliexpress'den 2 3 parça sipariş geçtim.. satıcılar kötü yorumdan ilah gibi korkuyolar accaip ilgileniyolar.. kargo süresi 24 36 gün dedi 9.gün bu gün sabah 10 da teslim ettiler..

Wromm
22-02-2017, 10:27
Ayın 7.sinde sipariş ettiğim china registered air mail ile gelen ürün bugün ulaştı.

Peugeot - Citroen grubu kullanan arkadaşlara tavsiye ederim. Satıcı hızlı ve ürün kaliteli 16 $'a aldım indirimdeyken ;)

Tahmini Teslimat Zamanı (https://tr.aliexpress.com/item/Gear-Shift-Shifter-Knob-For-PEUGEOT-106-206-306-406-107-207-307-407-301-308/32686275223.html)

GokhanRS
22-02-2017, 10:46
Ayın 7.sinde sipariş ettiğim china registered air mail ile gelen ürün bugün ulaştı.

Peugeot - Citroen grubu kullanan arkadaşlara tavsiye ederim. Satıcı hızlı ve ürün kaliteli 16 $'a aldım indirimdeyken ;)

Tahmini Teslimat Zamanı (https://tr.aliexpress.com/item/Gear-Shift-Shifter-Knob-For-PEUGEOT-106-206-306-406-107-207-307-407-301-308/32686275223.html)

vitesler yazıyor mu üzerinde?

Wromm
22-02-2017, 11:30
vitesler yazıyor mu üzerinde?

Vitesler yazıyor üzerinde.

http://i65.tinypic.com/rbiosk.jpg

http://i67.tinypic.com/152jdpl.jpg

http://i65.tinypic.com/zthct4.jpg

fthdrn
22-02-2017, 11:36
vites güzelmiş tam 106 da debriyajsız vites atmalık

Bugraaa
27-02-2017, 14:15
ebaydan varmı alışveriş yöntemi ? :D

emrekuzdere
27-02-2017, 14:41
Bir ara Türkmenistan hilesi vardı cortladı o. Yurt dışında akrabanız varsa ona paypal açtırın, tek çaresi bu şimdilik.

darkmoon
27-02-2017, 14:57
yurtdışı paypal oluyormuş bende öyle duydum.. yalnız birinci adresi yurtdışı ikinci adresi türkiye yapmanız gerekiyormuş galiba alışveriş yaparken ikinci adresi seçiyormuşsunuz .. bende alıcağım vakit paypal.de den sıfırdan hesap açmaya çalışıcam şansımı deniycem.

clioGT
27-02-2017, 15:09
verified uye ve adres sahibi olmak için, kredi kartı ekstre adresinizin shipping adresiyle örtüşmesi gerekmiyor muydu?

ben mı yanlış hatırlıyorum?

gemsazr9
27-02-2017, 15:16
biz almanyadan açtık iki gün sonra mail geldi paypaldan orada oturduğumuza dair fatura istediler ? su elektrik vs .

clioGT
27-02-2017, 15:22
aynen öyle muhabbeti var bu işin.

o paypal burda açılcak başka yolu yok:D

gemsazr9
27-02-2017, 15:42
burdaki paypal ebay ne varsa kapadık . entropay ile kart aldık .vpn ile mail alıp almanyadaki tanıdık dresi üzerinden almanya paypal açtık . iki gün sonra mail su faturası isteriz . olan giden ebay feedbach lerine oldu. ve entropay hesap kapıttırmıyor sürekli komisyon alıyor . biz beceremedik kısacası .

darkmoon
27-02-2017, 15:52
şu ebay olayını alıcaklar listemde son sıraya koydum sıra ona gelince bakıcam ben kesin bir çözüm bulurum gibime geliyor. :) en olmadı amazondan alıcam ebyadaki her şey ordada varda amazonu çözemedim biraz karmaşık geldi ebayda alışmışız yıllardır düzene.. bir ton pozitif feedbackim puanımda var..

rcpyldz
27-02-2017, 16:08
Almanya üzerinden açsak hesabı fatura işinide hallettik sayalım sisteme kayıtlı kart tr kartı oluyormu ?

levent
27-02-2017, 16:10
Sayfa Bulunamadı (404) (https://www.ebaypaketim.com/ebaydan_urun_satin_al)

Kullanan yok mu şu tarz aracı site?

darkmoon
27-02-2017, 18:02
Almanya üzerinden açsak hesabı fatura işinide hallettik sayalım sisteme kayıtlı kart tr kartı oluyormu ?

kartın benim bildiğim menşei önemli değil.. mevzu bahis adres.. tek sıkıntı orda.

Skyhawk34
27-02-2017, 19:20
ufak bir sorum olacak bundan 7-8 ay önce aliexpress den 4 dolar ve 10 dolarlık iki alışveriş yaptım ama ikiside gelmedi. 2 ayın sonunda dispute açtım ve haklı görüldüm paramın hesabıma geri yatacağı söylendi.

fakat bunca zamandır hkartımda hiç bir geri dönüş olmadı nedeni ne olabilir acaba ?

aliexpresss in müşteri hizmetleriyle live chat olarak durumu sordugumda şu tarihte geri ödeme yapıldı diyorlar ama herhangibir şey yok hesabıma yansıyan

ottoman32
27-02-2017, 19:33
ufak bir sorum olacak bundan 7-8 ay önce aliexpress den 4 dolar ve 10 dolarlık iki alışveriş yaptım ama ikiside gelmedi. 2 ayın sonunda dispute açtım ve haklı görüldüm paramın hesabıma geri yatacağı söylendi.

fakat bunca zamandır hkartımda hiç bir geri dönüş olmadı nedeni ne olabilir acaba ?

aliexpresss in müşteri hizmetleriyle live chat olarak durumu sordugumda şu tarihte geri ödeme yapıldı diyorlar ama herhangibir şey yok hesabıma yansıyan

yurtdışından para geldiğinde bazen banka havuzunda kalabiliyor bankanızı arayıp sorsanız daha detaylı bilgi alabiliriniz

fthdrn
27-02-2017, 20:39

Hiç güvenilir gelmedi bana site. Acaba alışveriş yapan oldu mu aramızdan ?
amazon linki denedim onuda kabul etti.

Amazon.com: OEM Part - GenuineLogitech G430 and G230 Surround Gaming Headset USB To 3.5mm Jack Stereo Headset Adapter: Computers & Accessories (https://www.amazon.com/OEM-Part-GenuineLogitech-Surround-Headset/dp/B00PZC792K)
bende yukarıdaki ürünü almam lazım ama beceremiyorum bir türlü

B16
27-02-2017, 21:55

Ben kullandım. Sadece UPS ile yolluyolar diye biliyorum. Aldıım beyin UPS ile gelmişti.
Ufak parçalarda işe yaradı aldıkları komisyon çok cüzzi yada komisyon almıyorlardı. Tam hatırlamıyorum ama gaz pedalı aldım amerika'dan 35$'a bu ebaypaketime gitti. Bana kargolucakları zaman 55$ civarı kargo istemişlerdi paket büyük diye.
Sistemleri basit siz linki ebaypaketime yapıştırıyorsunuz ödemeyi orda yapıyorsunuz ve ebaypaketim çalışanları satın almayı sizin adınıza gerçekleştiriyolar. Kargoyu önce kendilerine istiyorlar kargo ellerine geçince de size UPS ile gönderiyorlar. Ufak parçalar için kullanılabilir.

Skyhawk34
30-03-2017, 20:01
Beyler bu aliexpressden yapılan alışverişlerde apartman girişine bırakılıp gidilen ufak kargoları sık sık duymaya başladım. Bi kaç ufak tefek alışveriş yapacağım fakat bu olay sizinde başınıza geldimi diye sormak istedim ?
Olaydan bayağı mağdur olan var posta kutusuna sığabilecek eşyaları bile apartman girişindeki kapı boşluğundan atıp çekip gidiyorlarmış.

Nedir ne değildir ? sizin başınıza geldimi bu tarz şeyler ? önlem olarak ne yaptınız ?

darkmoon
30-03-2017, 20:19
Beyler bu aliexpressden yapılan alışverişlerde apartman girişine bırakılıp gidilen ufak kargoları sık sık duymaya başladım. Bi kaç ufak tefek alışveriş yapacağım fakat bu olay sizinde başınıza geldimi diye sormak istedim ?
Olaydan bayağı mağdur olan var posta kutusuna sığabilecek eşyaları bile apartman girişindeki kapı boşluğundan atıp çekip gidiyorlarmış.

Nedir ne değildir ? sizin başınıza geldimi bu tarz şeyler ? önlem olarak ne yaptınız ?

banada çok oluyor ufak ve orta boyutlu zarfları koyuyor bizim postacı gayetde doğal onlar posta olarak geliyor çünkü tebliğli gelmiyor tebliğili gelenlerde zaten eve gelip postayı verip teslim ettiğine dair kağıda imza attırması şart. kapıya bırakamaz.. o zarflar normal bir arkadaşına mektup yazıp yolladığın gibi geliyor ..

Skyhawk34
30-03-2017, 20:32
banada çok oluyor ufak ve orta boyutlu zarfları koyuyor bizim postacı gayetde doğal onlar posta olarak geliyor çünkü tebliğli gelmiyor tebliğili gelenlerde zaten eve gelip postayı verip teslim ettiğine dair kağıda imza attırması şart. kapıya bırakamaz.. o zarflar normal bir arkadaşına mektup yazıp yolladığın gibi geliyor ..

en azından posta kutusuna koymasını nasıl sağlarız ;)

i-vtec07
30-03-2017, 20:44
Postacıyla konuşman lazım kanka olmaya calış :D genelde ayni kişi gelir zaten . Bana telefon açtıgı cok oldu kargonu getirdim diye :D

15 20 dk evin önünde gelmemi bekledigini bilirim işi o , teslim edicek düzgünce .

Skyhawk34
30-03-2017, 20:52
Postacıyla konuşman lazım kanka olmaya calış :D genelde ayni kişi gelir zaten . Bana telefon açtıgı cok oldu kargonu getirdim diye :D

15 20 dk evin önünde gelmemi bekledigini bilirim işi o , teslim edicek düzgünce .
Nereden bulacam o saygıdeğer beyefendiyi ? :D

darkmoon
30-03-2017, 20:59
en azından posta kutusuna koymasını nasıl sağlarız ;)

aynen arkadaşın dediği gibi postacı ile aranı iyi tutucan bizimki yılların postacısı sevdiğimiz bir abimiz yeri gelir bana ibr bardak su versene der veririm yeri gelir evde tatlı vardır misal onada ikram ederim..mesela abi ağır büyük bir şey olursa getirme postaneye bırak sen bana haber ver ben gelir alırım sen yorulma derim..

muratburunce
06-04-2017, 14:27
aliexpresten bi ürün alacağım bilen hesabı olan bir arkadaş benim yerime alabilirmi ben beceremedim parasını ona havale etsem siparişi benim adıma geçse :)

SpeedlinE™
06-04-2017, 14:44
Sırbistanda olan var mi? Ebaydan malzeme buldum da paypaldan oturu alamiyorum. Siparis edebilecek veya o ulkede olup alabilecek biri varsa cok iyi olur

GokhanRS
06-04-2017, 14:46

ben sırbistandayım ebayıda paypalıda kullanıyorum. miles and smiles garanti bankası kartıyla. ama bilgisayarım ip adresim herşeyim sırbistan. trden girersem bloke eder mi bilmiyorum.

GokhanRS
06-04-2017, 14:47
Sırbistanda olan var mi? Ebaydan malzeme buldum da paypaldan oturu alamiyorum. Siparis edebilecek veya o ulkede olup alabilecek biri varsa cok iyi olur

ben varım. linki at bir bakayım.

fthdrn
06-04-2017, 14:59
Nereden bulacam o saygıdeğer beyefendiyi ? :D

Ben sana bir güzellik yapabilirim.

Skyhawk34
06-04-2017, 20:03
Ben sana bir güzellik yapabilirim.

Adın garabel mi ?

Skyhawk34
06-04-2017, 20:04
aliexpresten bi ürün alacağım bilen hesabı olan bir arkadaş benim yerime alabilirmi ben beceremedim parasını ona havale etsem siparişi benim adıma geçse :)

edit : flood gibi olacak ama murat abi sen izmirde değilmiydin hala izmirdeysen yardımcı olayım

muratburunce
07-04-2017, 08:56
edit : flood gibi olacak ama murat abi sen izmirde değilmiydin hala izmirdeysen yardımcı olayım

yok kardeşim ankaradayım ben çözdüm işi çok saolasın :)

road runner
19-07-2017, 08:07
Japanparts DP-201 Bremsscheibe - Paar: Amazon.de: Auto (https://www.amazon.de/gp/product/B00DZKU3VI/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1)

Bu ürünü alsam. Ücretsiz kargo yazıyor Türkiye'ye. Sepete atınca vergiler dahil 46.90'a düşüyor.

Sorun yaşarmıyım satın alsam ? Daha önce amazondan alışveriş yapanlar bir fikir verirse sevinirim.

https://i.hizliresim.com/r20QoM.jpg (https://hizliresim.com/r20QoM)

B.Koçer
19-07-2017, 08:55
Amazonu araştırdım bende sadece abd içi ücretsiz kargo mus 3 tane koku alayım dedım 2** lıra yazdı :D

BARR
19-07-2017, 09:03
Amazonu araştırdım bende sadece abd içi ücretsiz kargo mus 3 tane koku alayım dedım 2** lıra yazdı :D

Hayatın bedavacılık.

SULTANOGLU
19-07-2017, 09:04
Şu konuya girince kendimi ebay de kaybolmuş buluyorum.

B.Koçer
19-07-2017, 09:07
Hayatın bedavacılık.

Kanka 20 lıraya araba kokusu alıyoz bırakta kargosu bedava olsun :D

UCUZ MAZOT SORDUGUN GÜNLERİ UNUTMA ahsduadhadh

BARR
19-07-2017, 09:33
Mazot fakir işi ben hep Vpower kurşunsuz alıyorum şekerim. Ah şu dizelciler...

B.Koçer
19-07-2017, 09:42
AAAhh nerde bu dizelciler :D gel 80-200 basalım bar35 :P

EREN34
19-07-2017, 09:57

Ben varım dizelci. Uyar mı :D

8-9-3
19-07-2017, 12:06
Arkadaşlar aynı varex egzoz için jdmworks ten 1700₺ ye mi almak yoksa amazondan 360$ a mı almak?

Amazon.com: Xforce VMK2G-350 Xforce- Varex Universal Cannon 7.5",16" Body Length, 3.5" Flanged Inle: Automotive (https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0143RO8DA/ref=mp_s_a_1_5?ie=UTF8&qid=1500458493&sr=1-5&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=xforce+varex&dpPl=1&dpID=41n9j%2BVVMqL&ref=plSrch)

B.Koçer
19-07-2017, 12:17
Ben varım dizelci. Uyar mı :D

Uyar abi senınle sabaha kadar basarım cırkef baran uzak dursun bzden ahsdahsdhasd :D

EREN34
19-07-2017, 12:19
Arkadaşlar aynı varex egzoz için jdmworks ten 1700₺ ye mi almak yoksa amazondan 360$ a mı almak?

Amazon.com: Xforce VMK2G-350 Xforce- Varex Universal Cannon 7.5",16" Body Length, 3.5" Flanged Inle: Automotive (https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0143RO8DA/ref=mp_s_a_1_5?ie=UTF8&qid=1500458493&sr=1-5&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=xforce+varex&dpPl=1&dpID=41n9j%2BVVMqL&ref=plSrch)

İlan açıklamada Türkiye'ye gönderim yapılmadığı yazıyor

darkmoon
19-07-2017, 14:12
ebayı çözdük çok şükür şimdilik bakalım . :)

8-9-3
19-07-2017, 14:19
İlan açıklamada Türkiye'ye gönderim yapılmadığı yazıyor

o zaman seve seve 1700₺ Türkiye den alacaz

rain man
19-07-2017, 14:30
Japanparts DP-201 Bremsscheibe - Paar: Amazon.de: Auto (https://www.amazon.de/gp/product/B00DZKU3VI/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1)

Bu ürünü alsam. Ücretsiz kargo yazıyor Türkiye'ye. Sepete atınca vergiler dahil 46.90'a düşüyor.

Sorun yaşarmıyım satın alsam ? Daha önce amazondan alışveriş yapanlar bir fikir verirse sevinirim.

https://i.hizliresim.com/r20QoM.jpg (https://hizliresim.com/r20QoM)

Hiç bir sorun yaşamazsınız :) Satıcı amazon zaten, türkiyeye gönderimi de var. Tuhaf bir şekilde ürünün vergisi sistemsel az çıkıyor. Bug tarzı bişey sanırım. Normalde ürünün yüzde 18'i kadar vergi çıkması lazım 3.47 euro gibi bir rakam cıkıyor ithalat vergisi. Almanya amazon türkiyeye gönderirken kendi kdv'sini iptal ediyor ödeme ekranında. Her türlü alınır yani :)

Bir de amazon.de'de 49 euro üstü ürünlerde kargo bedava.

BARR
19-07-2017, 14:47

0-200 basalım uygunsa ruhsatlı muhsatlı var mısın şeker çocuk? :D

B.Koçer
19-07-2017, 15:00
0-200 basalım uygunsa ruhsatlı muhsatlı var mısın şeker çocuk? :D

200 yapıyo mu kanka :D
0 dan kalkmak ıstıyorsan draglara gır :D

mertkan
19-07-2017, 16:05
arkadaşlar selam

aliexpress den alısveris yapmak istiyorum

ama kredi kartım yok banka kartım var

ne yapmam gerekiyor bi el atarmısınız?

oselami
19-07-2017, 16:57
arkadaşlar selam

aliexpress den alısveris yapmak istiyorum

ama kredi kartım yok banka kartım var

ne yapmam gerekiyor bi el atarmısınız?

ben banka kartımla alışveriş yapıyorum genelde kredi kartı kullanmıyorum

mertkan
19-07-2017, 22:51
ben banka kartımla alışveriş yapıyorum genelde kredi kartı kullanmıyorum

bendeki iş bankası uluslar arası alısveriş oluyormu

turkishpower
20-07-2017, 07:22
bendeki iş bankası uluslar arası alısveriş oluyormu

işbankasıyla alım yapabilirsin aliexpress ten

by.gkn
20-07-2017, 09:55
Gearbestten son günlerde birşeyler alan oldu mu? Site normal şartlarda erişime kapalı bildiğim kadarıyla ancak ben şirketten girebiliyorum. Alsak sıkıntı olur mu acaba?

altugkocer
11-08-2017, 10:24
Arkadaşlar ilk defa ups ile geliyor bir ürünüm. Son iki etkinliğin anlamı nedir.

NOT: Amazon.de den alışveriş yaptım. Ödeme kısmında "İthalat Ücreti Depozitosu" kesildi.

http://i63.tinypic.com/2dbmlcl.png

B16
11-08-2017, 10:45
Arkadaşlar ilk defa ups ile geliyor bir ürünüm. Son iki etkinliğin anlamı nedir.

NOT: Amazon.de den alışveriş yaptım. Ödeme kısmında "İthalat Ücreti Depozitosu" kesildi.

http://i63.tinypic.com/2dbmlcl.png

Mal gümrüğe takıldı. amazon ile aldığın için amazon kendi gümrükçüsü ile gümrük işlemlerini yapıp sana teslimatını ups ile sağlatıcak

altugkocer
11-08-2017, 10:57
Mal gümrüğe takıldı. amazon ile aldığın için amazon kendi gümrükçüsü ile gümrük işlemlerini yapıp sana teslimatını ups ile sağlatıcak

Teşekkür ederim. Ekstra gümrük masrafı çıkartacaklar mı peki?

B16
11-08-2017, 11:03

amazon'dan alırken senden o ekstra masrafı almış olmaları lazım ki gümrükleme talebinde bulunmuşlar bile

onursumer
11-08-2017, 11:50

satıcı amazon ise zaten depozito kesmiştir odemede ,değilse zaten arayıp isterler senden

RSX
13-08-2017, 16:18
55 dolarlık çakma go pro aldım satıcıya 30 dolar altında fiyat göstermesini ve hediye olarak göndermesini söyledim tmm dedi. Gümrüğe takılır mı ? çok alışveriş yaptım ilk defa 30 dolar üstünde bişey getirtiyorum

Yiğit G.
13-08-2017, 16:35
55 dolarlık çakma go pro aldım satıcıya 30 dolar altında fiyat göstermesini ve hediye olarak göndermesini söyledim tmm dedi. Gümrüğe takılır mı ? çok alışveriş yaptım ilk defa 30 dolar üstünde bişey getirtiyorum

tamamen şans.Bekleyip göreceksin.

oselami
14-08-2017, 11:24

dediğin şekilde birkaç alışverişim oldu ama hiç takılmadı. takılmayacak da diyemem ama arkadaşın dediği gibi şans

RCkid
20-08-2017, 12:47
i-parcelle aldığım parça gümrüğe gelmiş. Bununla ilgili mail geldi UPSten. Şimdi yapmam gereken sadece gelen formu doldurup göndermek mi? Gümrük ile ilgili ödemeleri en baştan yaptım zaten.

RSX
25-08-2017, 10:33
tamamen şans.Bekleyip göreceksin.

dediğin şekilde birkaç alışverişim oldu ama hiç takılmadı. takılmayacak da diyemem ama arkadaşın dediği gibi şans

Takilmadan geldi 65 dolar toplam fiyati ben 30 demistim 20 dolar yazmis ustune, aciklamada da spor kamera yaziyor :D

E21hamza
25-08-2017, 13:36
Takilmadan geldi 65 dolar toplam fiyati ben 30 demistim 20 dolar yazmis ustune, aciklamada da spor kamera yaziyor :D

Aliexpressten alınıp da gümrüğe takılan bi kargo ben daha görmedim :) Zamanında bir sürü telefon almıştık, telefon sözde yasaklı ürün fakat hiç de takılmamıştı. Şu an halen telefon getirenler var. Aliexpressden gelen ürünün gümrüğe takılması için kargo boyutunun büyük, ağır veya uzak doğu kargoları harici bir kargo şirketi ile gelmesi lazım.

Grimlord
25-08-2017, 13:44
Aliexpressten alınıp da gümrüğe takılan bi kargo ben daha görmedim :) Zamanında bir sürü telefon almıştık, telefon sözde yasaklı ürün fakat hiç de takılmamıştı. Şu an halen telefon getirenler var. Aliexpressden gelen ürünün gümrüğe takılması için kargo boyutunun büyük, ağır veya uzak doğu kargoları harici bir kargo şirketi ile gelmesi lazım.

Ben gördüm :D Sigara sarma makinesi aldık, 6 aydır gelmedi. Ya gümrükte biri çöktü ya da yasaklı ürünlerden :D

Yiğit G.
25-08-2017, 17:41

Zamanında bavul da insan da getirirdin özellikle bu sene çok değişti gümrük.. Özel cihazlar geldi.Cep telefonu oldugunu anlıyor ve uyarıyor xray den geçerken.Cep telefonu , elektronik sigara , doubledin (radyolu) , tüfek silah gereçleri dürbünleri ,ayakkabı , tablet , notebook vs %80 diyelim takılır.Elektronik sigara , silah gereçleri tarzı seyler direk geri gönderilir diğerleri içinse uygun bir mebla vergi ödenir.. Mesela 300 dolara aldıgım doubledin için 30 dolar vergi ödedim ve trt bandrolu.. Çok birşey değil..

mmtrıza
06-09-2017, 21:12
AliExpress 'ten araç için kamera bakıyorum 40-50₺ civarında 1080p cihazlar var bu konularda bilgisi olan varmı alınırmı beklentim çok yüksek değil iş görürmü yada tavsiye edeceğiniz model varmı

GökhanO
07-09-2017, 10:20
Yahu su ebayi sorunsuz kullanan var ise bi detay yazsin lutfen :)

aykutsafakyaman
25-10-2017, 09:15
Konuyu hortlatiyorum
Benimde başımda bi sıkıntı var. Motorun üstündeki stickerlar sökülü olunca sponsor sticker kiti falan sipariş verdim. Onun yanında vites çorabı, fosforlu anahtar koruma dalgametresi , depo kapak pad vs 9 10 tane sipariş geçtim gelen bi tane sticker var. Diğerleri gelmedi dedim bekledim tam 60 süresi dolacak 7 8 gün kalmış bi baktım satıcı satış güvenlik süresini uzattı diye mail geldi. Hepsi farklı dükkanlar olmasına rağmen hepsi peşpeşe oldu hiç başıma gelmedi böyle bi olay. Altı üstü iki şey takıp rossi stickeri yapıştıracaktık 3 ayıma maloldu.Satıcıya mesaj atıyorum. Bu sizin güvenliğiniz için gibi bi cevap geliyor. Ana avrat sövecek hale geldim bu işi çözebilir miyiz bi akıl verin bana.

Skyhawk34
25-10-2017, 20:16
Konuyu hortlatiyorum
Benimde başımda bi sıkıntı var. Motorun üstündeki stickerlar sökülü olunca sponsor sticker kiti falan sipariş verdim. Onun yanında vites çorabı, fosforlu anahtar koruma dalgametresi , depo kapak pad vs 9 10 tane sipariş geçtim gelen bi tane sticker var. Diğerleri gelmedi dedim bekledim tam 60 süresi dolacak 7 8 gün kalmış bi baktım satıcı satış güvenlik süresini uzattı diye mail geldi. Hepsi farklı dükkanlar olmasına rağmen hepsi peşpeşe oldu hiç başıma gelmedi böyle bi olay. Altı üstü iki şey takıp rossi stickeri yapıştıracaktık 3 ayıma maloldu.Satıcıya mesaj atıyorum. Bu sizin güvenliğiniz için gibi bi cevap geliyor. Ana avrat sövecek hale geldim bu işi çözebilir miyiz bi akıl verin bana.

60 günün sonunda dispute açma hakkın doğuyor.
Sen 120 günden bahsediyorsun uzun bir süre.

aykutsafakyaman
25-10-2017, 22:27
60 günün sonunda dispute açma hakkın doğuyor.
Sen 120 günden bahsediyorsun uzun bir süre.

Yok bende onu diyorum 60 gun süresi dolmaya yakin sureyi uzattilar dispute açamadım.

altugkocer
02-01-2018, 11:18
1 aydır kargomla nasıl bir fantezi yaşadınız merak ediyorum.

http://i68.tinypic.com/19wole.jpg