Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor yaptık arabanın randımanı 0
Sadık Özyer
13-06-2015, 00:39
Segman kırık diye blok hariç herşeyi sıfırladım , kapak krank piston yatak vs.
Turbo hiç basmıyor atmosferik gibi sürüyorum arabayı 0.25 basıyor. Ayar aynı ayar . Maf sensörünü denedim yine basmıyor aklıma bir tek egzoz manifoldunda kaçak olduğu ihtimali geliyor. Onada baktım ondada kaçak yok , turbo bozuk kırık olsa yağ verir birşey yapar bunda hiç biri yok.
Egzoz emme supaplarından olabilir mi ?
alpbodrum
13-06-2015, 08:54
Piston compressionlarını ölçtünüz mü ?
Intercooler ve borularina kacak varmi bak demeye korkuyorum :)
Sadık Özyer
13-06-2015, 10:41
Abi kacak olsa duman atar , enjektor siralamasi onemli mi ?
Aracta kaçak varsa duman atmaz? Mapten basınc kaça ayarlı?
Eger örneğin 1 bara ayarlı ve sen 1 bar yerine 0.25 basabiliyorsan %90 ihtimalle aracında kaçak var cooler boruları, kelepçeleri gibi yerlerde kaçak testi yapın! Büyük olasılıkla basınç kaçağı var aracınızda..
Bastığınız basıncı motora degil dışarı basıyorsunuz , çözüm olarak bunun üzerinde yogunlasın.
Sadık Özyer
14-06-2015, 02:30
Arabada map yok maf var , turbo elimize ufluyor ama saat 0.3 gosteriyor en fazla , hortum cikik olsa 2 bar ustu basan araba ortaligi duman ederdu, turboya bakicam pazartesi , turbo durduk yere 2 hafta beklemeyle bozulacak birsey degil bu namussuz .. cooleri sokup duz boruyla iceri verdim gene basmiyor , acaba ne oldu..
fthoskay
14-06-2015, 03:14
Cooler yetersiz geliyor olabilir naçizane fikrim.
eticet06
14-06-2015, 10:24
n75 valfi arızalı olabilir veya kaçak olma ihtimalide çok yüksek n75 i kontrol edin bu arada her turbo gitmesinde beyaz duman vermez benim turbonun ilk kırıldıgında paller sıkışmış yag vs yoktu arac sadece atmosferik olarak çalışıyordu vakumdanda baktıgımızda sıfır a geliyordu sadece turboyu sökünce anladık turbonun mefta olduğunu
Sadık Özyer
15-06-2015, 01:10
Abi aracta n75 yok :-) turbo basmiyor yarin kirik mi diye bakicam yag vs verdigi yok elime ufluyor iste 0.3 bar mak.
gokhan035
15-06-2015, 01:20
Wastegate in komple açık kalıyodur
vakum kaçağı gibi görünüyor sorunun minicik bi yırtık bile çok şey değiştiriyor bosst controllerla saat bagladıghımızda ani basınç gelince hortum dayanmadı patladı 0.2- 0.3 barla mersine geldiğimi biliyorum adanadan
Sadık Özyer
15-06-2015, 15:01
Vnt sikismis , onu actik sorun cozuldu . Edit vnt de birsey yokmus , yeni sifir turbo aldim taktim hicbirsey degismedi. Yine basmiyor sente ayarina baktiricam