PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balıkesir "Garage Tunning" Vakası..



Çöllü
16-07-2015, 22:14
Bu güne kadar yaklaşık 5-6 tane arabaya film çektirdiğim Balıkesirde tunning konusunda hızlı adımlarla yükselmeye çalışan sanayi esnafı ve benimde bu konuyla olan ilgi ve alakamla tanıdığım Yasin ve Arif kardeşlerle yaşadığım bir hoşnutsuzluğu paylaşmak isterim Sizlere... uzun yıllardır chip tunning işinde adı duyulan megachips inde bayiliğini alan bu arkadaşlara 2011 eylülünde Eniştemin Mazda 3 marka Aracını yaptırmaya gittik..

Arkadaşlara durumu anlatıp beni enişteme karşı mahcup etmemeleri için ne gerekiyorsa yapmalarını söyledim; onlarda bana ön cam dahil ucuz marka olursa 250 liraya 3M olursa 300 liraya yapacaklarını söyleyip 20 lirada indirim yaparak 280 liraya ön cam dahil tüm camlara 3 Numara Cam filmi çekeceklerini söylediler ve Anlaştık.. .bu esnada Aracın 2 sene kıbrısta kalacağını defalarca söyleyip tembih ettik ve burunlarından kıl aldırmayarak sözümüze aldırış bile etmeden tüm becerilerini camfilmlerine sarf ettiler ve hakikaten çok güzel bir işçilik yaparak hiç bir camda bir tane bile pütür ve kabarcık bırakmadan işi bitirdiler.. 2 yıl solmaz garanti verip 2 gün boyunca camları açmamamızı tembih edip bizi uğurladılar.. araç ilk anda beyazda olması hasabiyle süper duruyordu itiraf etmeliyim.. buraya kadar herşey normal..

Ardından geçen yaz yani 2012 eylülünde eniştem beni arayıp Senin o arkadaşlar varya filmci onların yatacak yeri yok diye serzenişte bulunmasıyla bizim maceramız başladı;

inanamadım öyle olduğuna ve üzerinde de durmadım taki bu seneye kadar Eniştem geçen ay Kıbrıstan kesin Dönüş yaptı Aracıyla birlikte.. geldiği İlk anda gözlerime İnanamadım Araca yapılan filmler üzerinde yoktu resmen..

Enişte bu nasıl oldu dedim.. Walla onu senin arkadaşlara sormak lazım dedi..

Baktım araştırdım kıbrısın Sıcağından olabilirmi ***** güneş altında kalıyor diye, merdiven altında satılan markasız yeşil filmler bile orda en az beş sene solmuyormuş.. gene şaşkınlık içerisinde doğru garage tuningin yolunu tuttum.. aracı gösterdim Arif isimli arkadaş işi kabullenmedi biz yapmış olamayız dedi..

Sinir krizi geçirdiğimizi görünce Abisi yasini çağırdı.. Oda Eniştemi ve beni Tanıdığını Söyledi İşide kendilerinin yaptığını fakat bunları Söküp yenilerini takmayı Bırakın bu konuda Hiçbir yardım uygulamasının kendilerinde olmadığını söyledi ve dahi 2 yıl garanti verdiğini hatırlattığımızda iki yılın dolmasına 15 gün kalmış diyerek neredeyse bizimle dalga geçti..

Bunun üzerine söylenecek tek Söz vardı bende onu dedim paramız sana haram olsun hakkımızda öbür tarafta Sorulsun bu dükkandanda kazandığın lokma Boğazından geçmesin..

Adam pişkin pişkin Allah razı olsun Dedi.. Sinir küpü halinde ordan ayrıldık..

Üzerinden onca sene geçmiş niye bunu yazıyorsun demeyin, bildiğim ve girdiğim tüm forumlarda paylaştım burda da paylaşmak bilinçlendirmek istedim gidecek olanları hoş balıkesirden kim var kim bu forumu takip edipte bu yorumu okuyacak derseniz onu bilemem.. ben üzerime düşeni yazmakla mükellefim.. nasıl ki memnun kaldığımız bir yeri ballandıra ballandıra senelerce yazıp çiziyor tatlı tatlı anlatıyorsak hoşnutsuzluk yaşadığımız olayları ve esnaflarıda unutmamalıyız zira ayan beyan müşteriyi suçlayan esnaf olmasın bu söktörde..

Tavsiyem Garage Tunning adlı Esnaflara iş yaptırırken bir daha düşünün arkadaşlar.. Dini imanı para olan Esnaflardan ve Sizin Malınızı ve Memnuniyetinizi hiçe Sayan Böyle kaptı kaçtı tiplerede paranızı hiç Ettirmeyin.. bundan Sonra garage Tunning yazısından değil lafından bile uzak dururum allaha yakın bana uzak olsunlar allahta yollarını açık etsin Balıkesir gibi herkesin herkesi tanıdığı ve esnaflığın gönül almadan geçtiği bir yerde esnaflık hayatlarına 5 seneden fazla biçmiyorum..

CasabLanca
16-07-2015, 23:26
piyasada birçok fason 3m ve llumar filmleri var, çoğu kullanıcı bunları kısa vadede asla ayırt edemez. işi yapanın tamamen dürüstlüğüne güvenerek olacak iş bu. ayrıca 280 lira gibi bir rakama 3m yapması imkansıza yakın birşey. işçilik hariç maliyeti onun üzerinde

onursumer
16-07-2015, 23:32
fiyattan belliymiş zaten sadece on cama o rakama yapıyorlar nerdeyse

ustunde 3m yazsada gerçek olmuyor malesef

Çöllü
16-07-2015, 23:34
Cam filminden nasıl bi para kazandılarsa yada cam filmindeki kar marjı nasıl bi yüksekse yahut bu pazarda üç-kağıda getirecek müşteri portföyünün sonuna geldikleri içinmidir bilinmez; Müteahhitliğe başlamışlar şimdilerde..

Bizde enayi gibi o paralara pazarlık yaptık 3M cam filmi için..

MBuğra
16-07-2015, 23:48
Öncelikle paylaşım için teşekkürler.

Ben her zaman şunu derim, eğer ki şu gün ikinci el arabaların çoğu genel olarak sorunları varsa bu sana bu sanayideki ustacıkların payı büyüktür. Sallama iş yapan, yapıp zannedipte bi b.k beceremeyen ustacık sayısı çok fazla sanayide.

İnternetin ve sosyal medyanın gücü yeni yeni anlaşılıyor. Artık insanlar çok bilinçlendi, birşey yapmadan önce internette araştırma yapabiliyor, daha önce aynı tip şeyi tecrübe eden bir kimsenin başından geçenleri okuyup, kararını ona göre verebiliyor. Sadece olumsuz değil, olumlu bir çok şeyde paylaşılıyor internette.

Şuna eminim ki yakın gelecekte yukarıda dediğiniz firmaya iş yaptırmayı düşünen kimse, google yazıp buraya geldiğinde, sizin olumsuz tecrübenizi okuduğunda, fikrinden vazgeçebilir.

Bu tip esnaf görünümlü tipler yavaş yavaş elimine olacak inşallah. Ancak bu konuda biz tüketicilere çok iş düşüyor, olumsuz şeyler kadar olumluları da yazmalıyız ki, insanlara fikir verebilelim.

Madem o kadar yazdım, ben de son 6 ayda uğradığım garajlardaki tecrübelerimi aktarayım ve ben de bir huy var eğer geçen yaptığı işten memnum kaldıysam bir işletmenin bir sonraki işimde yine tercih ederim, çevremden de soran olursa tavsiye ederim. Sadece sanayi eşrafı için değil, lokanta veya berber bile olabilir bu işletme.

Florya - Mr. Garage - Tampon ve 2 adet iç trim boyattım, işçilik, ilgi 10 numara.
İkitelli - Sistem Honda - Çözülemeyen bir problemim için gittim, Murat Usta göz açıp kapayıncaya kadar sorunu çözdü, fiyat olarak bi tık pahalı ama değiyor.
Topkapı- Star Honda- Rutin bakım için gitmiştim, ilgi, alaka, kullanılan malzemlerin kalitesi gayet üst düzey.

Mehmetmert
17-07-2015, 00:06
Valla gecmis olsun yazik gunah, yani 5 liralikta urun satsa 2 yil garanti veriyorsa esnaf dediginin isinin arkasinda durmali,5binlirada olsa 50binlirada esnaflik budur.Agizdan laf bir kere cikar.Ne sizi zengin eder o 280 lira nede sizi ama esnafsan urununun/isciliginin/malinin arkasinda duramayacaksan ne kadar zaman gecerse gecsin senin laf agizdan bir kere cikar.Bununla gecmis olsun :)

Çöllü
17-07-2015, 00:12
Madem Beğendiğimiz ustalarıda Sıralıyoruz Bende hemen Yazayım; (ki konunun akıbeti anlaşılsın)

Göcük Ustam; Serhat OTO-Mustafa YETİŞ (nam-ı değer Hacı Amca Ayrıca Bir konu Başlığı açacağım onun için) İkitelli Güngören-Bağcılar sanayi Sitesi 20. Blok 10 Numara..

Mekanikçim; KARAKUŞ OTO-Engin Usta VW rekorun eski UstaBaşı, şimdilerde Ümraniye Sanayi OTO2000 Karşısında..

Amortisörcüm: BAŞARAN AMORTİSÖR-Adil Usta, ümraniye sanayide kime Sorsanız Söyler..

Elektrikçim: DURSUN Usta-Maltepe Gülsuyu RS'in karşısında

Yeni Camfilmcim: ÜMRANİYE Tepeüstünde Harun-Erhan ekürisi SEAT KAYADİBİNİN işlerini yaparlar.. (Balıkesire Tayin olduğum için burda Yeni bir tane bulmam gerekecek)

Bu yukarda Saydıklarım Emeğine acımayan ilgi ve alakada müşteriye saygıda kusur etmeyen ve dahi ayrıca en önemlisi Yaptıkları işi Bilinçli Yapan, Bilmediklerini Saklamayan, samimiyetle dürüst olmaya özen gösteren şahsiyetler..

Herkese Tavsiye ederim Allah işlerini-Güçlerini Rast Getirsin..

kasırqa
17-07-2015, 00:19
hocam öncelikle geçmiş olsun, arif abiyle yasin abiye şimdiye kadar bikaç arabaya film çektirdim kendilerini de tanırım iyi kötü. ben 150 liralık film çektirdim herhangi bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar, keza diğer işlerde de bi sıkıntı olmadı.

Çöllü
17-07-2015, 00:36
hocam öncelikle geçmiş olsun, arif abiyle yasin abiye şimdiye kadar bikaç arabaya film çektirdim kendilerini de tanırım iyi kötü. ben 150 liralık film çektirdim herhangi bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar, keza diğer işlerde de bi sıkıntı olmadı.

Bahsi Geçen Arkadaşlarla Yapılan İş konsunda sorun Yaşamaman Sevindirici, Keşke banada 150 liralık cam filmi teklif edilseydi; üzerinde bile durmaz bu paraya bu kadar olur derdim.. Soldu dediğimiz filmeler bize 300 liradan 3M diye satıldı.. Öncesinde bende 5-6 defa gilm çektirmiştim başka araçlara.. İş-işçilik iyiken problem yok sıkıntı sıfır. Esas dert Soldu diye geri götürdüğünüzde.. Arif dediğim şahıs "ne bileyim ben hocam benden çıkıp başka bi yerde tekrar yaptırmadığını" diyecek kadar alçaldı..! Anlatabilmişimdir Umarım..

İsabet oldu Araç kapımda Şu an Yarın Görselini Çeker Koyarım Bayram-mayram demeden Onun üzerinden konuşuruz ispatıda elimizin altında olur.. Ha bu saatten sonra bişey değişirmi hayır, ancak Ben yandım Eller Yanmasın diyerekten dikkatli olmanı tavsiye ederim Alışverişlerinde bu kişilerle..

kasırqa
17-07-2015, 00:45
hocam ben sizin dediklerinizin doğruluğunu sorgulayacak değilim sizinki şanssızlık olmuş

Çöllü
17-07-2015, 00:54
hocam ben sizin dediklerinizin doğruluğunu sorgulayacak değilim sizinki şanssızlık olmuş

Eywallah başlangıç için öyle diyebilir ancak sonuç Tamamen Memnuniyetsizlik ve hüsran oldu paylaşmak sorumluluğunda hissettim kendimi dikkat etmenizi öneririm..

Edit yarın Görselleride yükleyeceğim takip etmek isterseniz abonu olun konuya hayırlı geceler.

İzzet Göçmen
17-07-2015, 07:01
Ben bu yaptıgınızı tasvip etmiyorum ön cam dahil 280 lira bi fiyata flim cektirmissiniz 2 yıl kullanmıssınız ki kıbrıs sıcagında 280 lirayi haram edicek duruma nasıl gelebiliyorsunuz anlamıyorum.Daha iyileri belkide 2 katı olan yerler varken burda yaptırmıssınız,Arastırmak gereklimiş zaten neyse umarım sorun cözülür

Levent Y.
17-07-2015, 07:13
Duzgun yapılan cam filmi, yapıldıgı saniye camı indirebildiginizdir. Maslak Tanzer i herkese tavsiye ederim. Tekrardan gecmis olsun...

Çöllü
17-07-2015, 08:11
Bahsi Geçen Araç; ön Cam Dahil 3M Film Kaplatılan(Kıbrısta Güneşten Sakınılarak sadece 1 Yaz geçirdi: Eylülde gitti bir sonraki yazı geçirip diğer Yaz Başında geri Döndü)

https://farm1.staticflickr.com/332/19578841029_37e489d725_c.jpg

Bunlarda Araçta şu An Film Olduğunu inandırabildiğimiz tek delilller:

https://farm1.staticflickr.com/377/19577433648_2069721403_c.jpg

https://farm1.staticflickr.com/378/19739269416_f20cfbe01b_c.jpg

painkller
17-07-2015, 08:26
Ben bu yaptıgınızı tasvip etmiyorum ön cam dahil 280 lira bi fiyata flim cektirmissiniz 2 yıl kullanmıssınız ki kıbrıs sıcagında 280 lirayi haram edicek duruma nasıl gelebiliyorsunuz anlamıyorum.Daha iyileri belkide 2 katı olan yerler varken burda yaptırmıssınız,Arastırmak gereklimiş zaten neyse umarım sorun cözülür

Oncelikle herkese hayirli bayramlar, olay anladigim kadariyla gidip bu kabahatin soylendiginden sonrasinda basliyor, yani benim cektigim film boyle olmaz sen baska yerde sonra cektirmissin, 2 yil garanti veriyorsun AGIZINLA, ki esnaflik burda basliyor. Sozunu tutmuyorsun. Helal haram o rabbimizin bilecegi bir is ama bende olsam ayni tavri tutardim

iynn-RS
17-07-2015, 08:45
Cam filmi icin konumu acilir dedim ama fotolari gorunce cidden şaşırdım :)

oguzedr
17-07-2015, 08:48
Ben bu yaptıgınızı tasvip etmiyorum ön cam dahil 280 lira bi fiyata flim cektirmissiniz 2 yıl kullanmıssınız ki kıbrıs sıcagında 280 lirayi haram edicek duruma nasıl gelebiliyorsunuz anlamıyorum.Daha iyileri belkide 2 katı olan yerler varken burda yaptırmıssınız,Arastırmak gereklimiş zaten neyse umarım sorun cözülür

Kardeş herkes parayı kolay kazanmıyor muhtemelen sen kolay kazanıyosun fakat adam 2 sene garanti wermiş ve sonucta ortada film yok...eee o zman garanti verdiğin şey film değilde cam mı?

MCN21
17-07-2015, 10:02
Baya baya seffaf olmuslar. Merdiven alti dedigimiz yerlerde film cektiren arkadaslarimda oldu hic bu kadar kisa surede bu hale gelebilenini gormemistim... Cok gecmis olsun. Bu arada bircok cakal esnafin agzindan 3m dusmuyor. 3m 3m diye israrla bastirandan korkun kacin :D

Frid
17-07-2015, 10:25
Geçmiş olsun nerede ise 2016 geldi bunu da aklınızın kenarına yazın.

2. ve 3. fotoğraflarda dükkan penceresi her şeyi özetliyor.

mrtngn
17-07-2015, 12:23
Tamam renk açılabilir solabilir vs ama bu ne arkadas ortada film kalmamış resmen.. Fitil arasına giren yeri görmesem bende inanmazdım film olduğuna..

Geçmiş olsun

Çöllü
17-07-2015, 20:04
Geçmiş olsun nerede ise 2016 geldi bunu da aklınızın kenarına yazın.

2. ve 3. fotoğraflarda dükkan penceresi her şeyi özetliyor.

Ayrıntıdaki Dikkate Hayran Kaldım :) market Afişi üstüne tuzu biberi olmuş.. Bir dip not aracın 2014 teki halide buydu! İnanın hiç abartmıyorum zaten Geri götürüldügünde cam filmini yapan arkadaş "bu araçta cam filmi yokki" demişti...
Yani birazcık Solma olsa ve azıcık karartı kalsa bile götürmeyecektim, sevmem öyle bişeylerin peşinde koşmayı, ancak bunu geri götürmemek hakkaten ağırıma gittiği için götürmüştüm..
Uzun lafın Kısası 2013 Te araç Kıbrıstan geldiğindede aynı şekildeydi.. Neden Bu günmü Paylaştım..?

Hayır 2013 te bu konuyu üye olduğum her Forumda Paylaştım.. Buraya Yeni Üye Oldum her yerde olduğu gibi burdada paylaşmak istedim.. Vafakar ve Kindarımdır.. Bir Kahvenin 40 yıl hatrını saydığım gibi, bir kazığıda seksen sene anlatırım ki başkası düşmesin aynı tuzağa..

burakcan
17-07-2015, 20:28
Bir balikesirli olarak uzuldum bahse konu isletmeye zamaninda bende gitmisdim adam imprezaya oyle seyler soylediki turboyu doldurup kactim

aknard
17-07-2015, 20:57
Hocam; herşey bi yana kaşınıza geçip pişkin pişkin "garantinin bitmesine de 2 hafta kalmış" deyip Erol Taş gibi gülmesi düzgün esnaf olmadığını gösterir

Çöllü
17-07-2015, 21:55
Geçmiş olsun nerede ise 2016 geldi bunu da aklınızın kenarına yazın.

2. ve 3. fotoğraflarda dükkan penceresi her şeyi özetliyor.


Bir balikesirli olarak uzuldum bahse konu isletmeye zamaninda bende gitmisdim adam imprezaya oyle seyler soylediki turboyu doldurup kactim

Keşke onu daha önce deseydinizde bu acı tecrübeyi yaşamasaydık.. Neyse en azından siz kurtarmışınız :)

Korollacı
18-07-2015, 03:24
arkadasım gecmıs olsun bu tarz durumlara dusmemek ıcın once kendımız sorgulamalıyız bu fıyata nasıl olur dıyr. esnafın yaptıgı yanlısı ısıne sahıp cıkmamasını bı tarafa bırakalım. az cok hepımız para cokomel ılıskısını bılıyoruz. 280 lıraya komple 3m fılm olmayacagı hıc aklınıza gelmedı mı. merak etmeyın o tarz esnaf arkadasların omru en uzun 4 bılemedın 5 yıl surmuyor.

zcy04
18-07-2015, 10:30
Lise çağlarımda babamın arabasına harçlıklarımla ne yaparım da hoş durur diye hep araştırırdım forumlardan herkesin ilk önerdiği ilk şey cam filmiydi. O zamanlar Kutusu 15 Liradan internet üzerinden alıp kendim çekmiştim onlar bile bu hale gelmedi :D

onur_S
18-07-2015, 10:44
O paraya 3m olmazki :)

Çöllü
18-07-2015, 10:54
Lise çağlarımda babamın arabasına harçlıklarımla ne yaparım da hoş durur diye hep araştırırdım forumlardan herkesin ilk önerdiği ilk şey cam filmiydi. O zamanlar Kutusu 15 Liradan internet üzerinden alıp kendim çekmiştim onlar bile bu hale gelmedi :D


O paraya 3m olmazki :)

O zamanlar Oluyordu Arkadaşlar Hatta Meşhur Lumarcı -Lumar Ahmette- (Karaca Ahmette) kendi Arabam için Yaptırmıştım -LeonFR- 350 TL ye... Dolar şimdikinden çok daha aşağıdayfı Hatırlayın..

aposport
19-07-2015, 15:12
3m şeffaf güvenlik filmi olmuş o.

Çöllü
20-07-2015, 10:57
3m şeffaf güvenlik filmi olmuş o.

Öyle Oldu Vallahi :)

canimrecepcim
20-07-2015, 12:28
Yanlış anlaşılma olmasın fakat olayı şöyle özetliyim , 4 yıldır Balıkesir'de öğrenciyim ve "Nerede arabana film çektirmezsin ?" diye sorsalar net çekilde cevabım olacak yerdir.
Azıcık Balıkesir'de gezip trafiğe bir göz atın muhakkak aynı fikirde oluruz.

can2k
20-07-2015, 12:51
geçmiş olsun

westalim
20-07-2015, 13:32
fotoğrafları görünce arabanın film yapılmadan önceki hali diye fotoğraf başlığı aradı gözlerim :D geçmiş olsun..

mimarsertac
20-07-2015, 14:43
Bir Balıkesir'li olarak o dükkanı bende biliyorum. Oradan çıkan saçma sapan apaçi arabaları gördüğüm için bir kere bile uğramadığım bir yer. Millet f30'ları falan götürüyor nasıl güveniyorlar bilemiyorum. Balıkesir'de bildiğim tanıdığım bu işi adam gibi yapabilecek kapasitede de kimse yok diye biliyorum.

gakko
20-07-2015, 14:45
iç taraftan çektiğiniz fotoğraflar olmasa muhtemelen kimse arabanızda cam filmi olduğuna inanmayacaktı :)
Allah daha beterinden esirgesin.

dragon07
20-07-2015, 14:47
3m filmler kendi aralarındada 1.kalite 2.kalite 3 45 diye ayrılıyorlar defo durumlarına göre ucuz 3mciler onlar..

fakat mevzudaki cam filmi 3m degil yazık olmuş

Çöllü
20-07-2015, 14:55
Yanlış anlaşılma olmasın fakat olayı şöyle özetliyim , 4 yıldır Balıkesir'de öğrenciyim ve "Nerede arabana film çektirmezsin ?" diye sorsalar net çekilde cevabım olacak yerdir.
Azıcık Balıkesir'de gezip trafiğe bir göz atın muhakkak aynı fikirde oluruz.

Aynen Kardeşim.. De Bi arkadaşta demiş millet f30 götürüp bırakıyor kendi de durmuyor başında biz birazda onun kurbanı olduk sanırım.. Eskiden daha az bilinen daha az apaçiye ev sahipliği yapan bir yerdi şimdilerde Apaçi Merkezi olmuş.. Ha o başka bi mevzu benide zerre kadar ilgilendirmez ama sanıyorum böyle yerlerden memnun kalabilmek içinde biraz öylemi olmak gerekiyordur nedir? Bi anlam veremedim.. Konuyu görenlerden tavsiyem sakınsınlar kendilerini ve araçlarını..

KÖROĞLU
20-07-2015, 15:39
Yazmayacaktım ama resmen hırsızın hiç mi suçu yok'a dönmüş.

Kişi malın 3m yada 13m olmasını bilmek zorunda değil. (iyi niyet karinesi)

Dolayısıyla burada iş "satıcı" da bitiyor. Adam sana kalkıp piyasa malı bir ürünü 3m diye satarak bir de 2 sene garantili abi gel hallederiz diyor ise kimse kusura bakmasında "alıcı" nı suçu ne burada ?

Dandik denilebilecek bir yerde 100 TL ye ön cam hariç film çektirdim 2 yıl önce,

Aracı daha sonra sattım halen de görüyorum çatır çatır biniyorlar, ne bir kabarma var ne de solma.

Adam zaten "2 hafta" kaldı diyerek kalitesini belli etmiş. Geçmiş olsun arkadaşa ne diyim tüketici olmak zor zanaat.