PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastİk tavsİyesİ - yardimci olur musunuz ?



Sensei
24-07-2015, 16:39
Arkadaşlar merhaba. Bazılarınızın bildiği üzere, sonunda istediğim aracı bulup satın aldım. Allah sizlere daha iyilerini nasip etsin inşallah.

Aracın lastikleri şu ana kadar hiç değişmemiş, fabrika çıkışı lastikler var üzerinde ve acilen lsatik almam gerekiyor. Hangi marka/model tavsiye edersiniz ? Standart lastik ebatı ile devam etmek istiyorum.

Bu arada merak eden arkadaşlar için araç hakkında kısaca bilgi geçmek isterim,

Aracı 7 Temmuz'da satın aldım. 2009 model Peugeot 207 1.6 HDI, 47.000 km'de, ilk sahibinden, değişen yok, sadece bagaj kapağında çizikten ötürü boya mevcut. Yapılan dyno testinde 47 hp çıkmıştı ancak Turbo borusunun tıkandığı tespit edildi. Arıza giderildikten sonra dyno'da çıkan güç 86 HP. Aracı kontrol eden usta belli bir süre performanslı şekilde kullanırsam motorun orjinal gücü olan 90 hp'ye kısa sürede çıkacağını söyledi. Şu ana kadar çok narin bir şekilde kullanılmış, hatta aracın sahibi arabada turbo olduğunu bile bilmiyordu :)

Araç hakkındaki izlenimlerim şu yönde,

Şirkette 2014 model 1.5 dci Clio symbol kullanıyoruz, 0 km kiralamıştık dolayısıyla onunla kıyaslama da yapmak isterim.

Aracımı yaklaşık 17 gündür kullanıyorum. Şu ana kadar memnunum, açıkçası üstünden inmek istemiyorum :)

Renault'un motoruna göre sanki biraz daha gürültülü çalışıyor ancak bu gürültü iç mekana çok fazla yansımıyor. Aracın 1. vitesi sadece kalkış yapmak için tasarlanmış, 1. vites birazcık vasat. (Şirketteki Clio 1. viteste çok seri)

Onun dışında diğer viteslerde oldukça atik bir araba. 1750 devirden itibaren 4.000 devire kadar oldukça istekli bir şekilde hızlanıyor, performansı gayet iyi. Sabit hızda, 2.000 devirde yol bilgisayarı 3.2-3.5 lt civarı tüketim gösteriyor. 150 km sürate kadar oldukça stabil, daha sonrasında direksiyonda hafiften titremeler başlıyor. (Benim lastikler çok kötü durumda, onun da muhakkak etkisi vardır, 2009'dan beri lastikler hiç değişmemiş zira) Yol tutuşu spor bir araba kadar olmasa da yeterli. (Clio ile kıyaslanmayacak şekilde! Kendi çelik jantları, ve bitik lastiklerle kullanıyorum bu arada)

Şu ana kadar yakıt tüketimini hiç hesaplamadım ancak yol bilgisayarı 6 lt gösteriyor. (Şehir merkezinin dışında 130 km süratten pek aşağı inmiyorum onu da belirteyim)

Aracın kapıları Clio'ya göre çok ağır, Alman arabalarındaki kalite hissini veriyor, kapanırken lök diye ses çıkıyor. İç mekan oldukça ferah, kapılardaki cam düğmelerinin dışında plastik kalitesi üst düzeyde.

Aracı almadan önce hem yerli hem de yabancı sitelerde yorumları ve incelemeleri okumuştum. Sıklıkla anlatılan şeylerden biri vites kutusunun çok kemikli olması ve vites geçişlerinin net olmadığı yönündeydi ancak benim aracımda kesinlikle böyle bir şey yok, viteslerin yolu çok net ve geçişler pamuk gibi. Daha önce aynı motora sahip Fiesta kullanmıştım ve şanzımanı hoşuma gitmemişti.

Donanımını saymama gerek var mı bilmiyorum, oldukça dolu bir araç. ( 6 hava yastığı, abs, dijital çift yönlü klima, yol bilgisayarı vs)

Sonuca gelirsek; kesinlikle tavsiye ederim.

Sensei
24-07-2015, 16:44
Bir kaç da resim ekleyelim... Resimdeki arkadaş ben değilim :)

http://i.hizliresim.com/MyPNQ1.jpg (https://hizliresim.com/MyPNQ1)
http://i.hizliresim.com/Ql4D5y.jpg (https://hizliresim.com/Ql4D5y)
http://i.hizliresim.com/XoDVG3.jpg (https://hizliresim.com/XoDVG3)
http://i.hizliresim.com/d2WQrD.jpg (https://hizliresim.com/d2WQrD)

Yarbay
24-07-2015, 16:54
kesinlikle Nokian line serisi al derim ebadı var ise conti c5,michelin primacy 3 ,goodyear efficientgrip denedim nokian line açık ara her anlamda daha üstündü istisnasız her anlamda.