PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek Makbuzda iki ayrı trafik cezası Hakkında bilgi



drivertech
28-07-2015, 12:48
Herkese merhaba ,


Bu paylaşımı birgünümü harcayan bir olayı ve google vs. sağdan soldan bilgi bulamamdan dolayı Yarın birgün birilerinin işine yarar düşüncesiyle paylaşmak istedim .



Bir ay önce Aracımda abarth egzost ve plakaların takılı olmamasından dolayı ( boyadan yeni çıkmıştı plakalıklar boyandığı için takamamıştım) ceza yedim. Yaklaşık 300 tl gibi bir tutar yazıldı. Memur tek makbuza iki ceza yazmıştı. Ceza tek kalemde yazıldığı içinde tek kalemde ödenmesi gerektiğini vergi dairesini aradığımda ortaya çıktı ve Akıllı Yeniköy Yapı kredi şubesi çalışanı cezayı ayrı ayrı yatırmasından dolayı ceza karşılığının vergi dairesinde gözükmediği fakat elimdeki vergi tahsil alındısı dekontlarıyla Bursa plakalı olan aracımı bağlı bulunduğu vergi dairesini aramak suretiyle bilgilendirmem sonucu gerekli işlemlerin yapılacağı pazartesi gününe kadar tekrar aramam gerektiğini söylediler . Başına daha önce bu durum gelmiş kişilerin konuya daha net bilgiler paylaşmasını rica ediyorum ya da bilgisi olan kişileri teşekkürler.

Bigün birilerinin işine yarar diye paylaşmak istedim .

exca-
28-07-2015, 13:02
Daha önce ceza yatırırken yanlış basmışım -rakamlar farazi- 172tl yerine 152tl yatmış,üstüne hemen 20tl daha yatırdım fakat inetrenetten düşmedi. Biraz araştırınca bağlı olduğunuz vergi dairesi çözer bilgisine ulaştım. Dekontlarla vergi dairesine gidince sisteme işlediler ceza düştü. Sizin durumda aynı şekilde olur ancak illa ki bağlı olduğunuz vergi dairesinden yapmanız lazım. Eğer farklı şehirdeyseniz telefonla ulaşın, fax ile iletirseniz yardımcı olabilirler sanıyorum. Ben bu işlemi yapalı 1.5-2 sene olmuştur değişiklik olduysa bilemiyorum. Bir de ben internet üstünden yatırmıştım sizden orjinal dekontları isteyebilirler bir ihtimal.