Orijinalini görmek için tıklayınız : Blok çatlak motor hakkında ?
arfkrlngc
05-08-2015, 11:34
Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı günler dilerim. Belki sahibinden ilanlarında görmüşsünüzdür bilemiyorum. Blok çatlak bir 1.5 ex var. Bu aracın sahibine mesaj attım ve bana bloğun don nedeniyle çatladığını aktardı. Şimdi ortalama d15 oluyor sanırım blok ne kadardır. Ve içerde başka nelere zarar vermiş olabilir tahmini? Ve bu araç yürürmü ? Herkese teşekkürler şimdiden iyi forumlar .
Blok fiyatına bir şey diyemem. Honda ile daha fazla haşır neşir olan arkadaşlar cevap verebilirler.
Araç yürümez. Yürütürsen muhtemel yağ*su karışır. Masraf artar.
O şekilde normalde tek blok ile ucuz yollu iş bitirilebilir ama adam gibi iş için komple yarım motora kadar gider.
arfkrlngc
05-08-2015, 11:43
Veyahut mevcut blok tamir olur mu ?
arfkrlngc
05-08-2015, 11:56
Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı günler dilerim. Belki sahibinden ilanlarında görmüşsünüzdür bilemiyorum. Blok çatlak bir 1.5 ex var. Bu aracın sahibine mesaj attım ve bana bloğun don nedeniyle çatladığını aktardı. Şimdi ortalama d15 oluyor sanırım blok ne kadardır. Ve içerde başka nelere zarar vermiş olabilir tahmini? Ve bu araç yürürmü ? Herkese teşekkürler şimdiden iyi forumlar .
Farklı bir blok uydurulabilir mi ?
herşey mümkün. ama normal ex parasına gelir. belki fazlasına :)
arfkrlngc
05-08-2015, 12:16
herşey mümkün. ama normal ex parasına gelir. belki fazlasına :)
Astarı yüzünü geçer diyorsunuz yani :)
yilmazcatalbas
05-08-2015, 12:16
bahsettiğiniz aracı biliyorum hatta sahibiyle görüştüm masrafıyla aşağı yukarı normal bir ex parasına geliyor ama sıfır motorlu bir ex'iniz oluyor tek kar bu
arfkrlngc
05-08-2015, 12:27
bahsettiğiniz aracı biliyorum hatta sahibiyle görüştüm masrafıyla aşağı yukarı normal bir ex parasına geliyor ama sıfır motorlu bir ex'iniz oluyor tek kar bu
Hani benimde düşüncem 3 lira gibi bi para haracayarak kurtarılmı yönündeydi biraz pazarlık yapsak falan derken aşağı yukarı 13.5 bilemedin 14 liralara binilir yönündeydi ama yorumlardan anlıyorum ki bizim ki hayal gibi bişey :)
yilmazcatalbas
05-08-2015, 12:31
Hani benimde düşüncem 3 lira gibi bi para haracayarak kurtarılmı yönündeydi biraz pazarlık yapsak falan derken aşağı yukarı 13.5 bilemedin 14 liralara binilir yönündeydi ama yorumlardan anlıyorum ki bizim ki hayal gibi bişey :)
Tamamen macera olur elbette bilinmeyen masraflar da çıkacaktır. Swap yapmak istersen durum değişir ama oem motor koymak için alınmaz
arfkrlngc
05-08-2015, 12:33
Tamamen macera olur elbette bilinmeyen masraflar da çıkacaktır. Swap yapmak istersen durum değişir ama oem motor koymak için alınmaz
swap için yeterli bütçem yok olsa aslında şahane olur b16 veya 18 tarzı bi motorla ama sadece aracın gerek iç gerek dış kozmetik olarak hoşuma gittiğinden böyle bi düşüncem vardı ama 15 veya 16 gibi rakamlara mal ettikten sonra pek bi espriri kalmıyor.
huseyinturk
05-08-2015, 12:33
Blok değişimi demek motor numarasının değişmesi demek. Ivırı zıvırı 800-1000 TL arası ruhsattaki motor numarasının değişiminin masrafı tutuyor sadece. Gömlek çakılarak kurtarılacak bir çatlaksa ruhsatla işiniz olmazsa bu evrak masrafından kurtarırsınız ama ne kadar randıman verir tamamen piyango.
Tamir olmaz diye bir şey yok. Ama o paralara da satın almayın. 6ya falan verirse alın. Yoksa almayın çürüsün elinde. Artık iyice saçmaladılar, boş kasa egye 10bin lira falan isteyenler vardı bir ara.
arfkrlngc
05-08-2015, 12:37
Blok değişimi demek motor numarasının değişmesi demek. Ivırı zıvırı 800-1000 TL arası ruhsattaki motor numarasının değişiminin masrafı tutuyor sadece. Gömlek çakılarak kurtarılacak bir çatlaksa ruhsatla işiniz olmazsa bu evrak masrafından kurtarırsınız ama ne kadar randıman verir tamamen piyango.
Tamamen piyango dediğiniz gibi yerinde araç sökülemeceğinden içinden ne çıkacağını bilmemiz imkansız en iyisi bu işe hiç girişmemek gibi görünüyor ..
arfkrlngc
05-08-2015, 12:38
Tamir olmaz diye bir şey yok. Ama o paralara da satın almayın. 6ya falan verirse alın. Yoksa almayın çürüsün elinde. Artık iyice saçmaladılar, boş kasa egye 10bin lira falan isteyenler vardı bir ara.
Bu vatandaşda onlardan dip bi fiyat at demiştim mesaj bekliyorum eğer kafama yatarsa yine siz değerli arkadaşlarıma sunucam .
arfkrlngc
05-08-2015, 12:41
mevcut araçta bu arkadaşlar http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-civic-1.5-ex-205218836/detay/
1.6 si olsaydı biraz pazarlıkla alınırdı ama sağlam 1.5 parası istiyor eleman
lafımı geri aldım 1.5 ler ne olmuş öyle yaaa :D
arfkrlngc
05-08-2015, 13:37
lafımı geri aldım 1.5 ler ne olmuş öyle yaaa :D
Ya usta fiyatlar cidden çılgın durumda şuan bende dedim alayımda bi abimin atölyesi var akşamdan akşama yavaş yavaş toplarız ama fiyat yüksek olur diyor diğer arkadaşlar bakalım kadir uraş abiden cevap bekliyorum bakalım ne der yoldayım demişti en son .
aracın kasası düzgün gibi kaza bela yoksa 9000 TL verilir.
sadece don yüzünden blok çatladı ise 1500 liralara yarım motor bulabilirsin işletmesi falan 2500 liraları bulur.
muratburunce
05-08-2015, 14:52
hiç macera arama boşver ucuz oalcak diye kalkarsın motor açılınca içinden ne çıkacak kimse bilemez don yüzünden blok çatladı tamam ama bunu ne zmn fark ettiler araç ne kdr kullanıldı çatlak şekilde sen sadece blok diye niyetlenirsin araç belki hararet görmüştür üst kapak gömlekler fln gitmiştir bence düzgün bir ex bakın
arfkrlngc
05-08-2015, 16:22
aracın kasası düzgün gibi kaza bela yoksa 9000 TL verilir.
sadece don yüzünden blok çatladı ise 1500 liralara yarım motor bulabilirsin işletmesi falan 2500 liraları bulur.
kasa düzgün benimde kafamdan aşağı yukarı geçen rakamlar onlar zaten bakalım eğer istediğim makul fiyata bırakırsa bi şans yapıcam olmadı çeker bi kredi swaplarız napalım :)
arfkrlngc
05-08-2015, 16:31
hiç macera arama boşver ucuz oalcak diye kalkarsın motor açılınca içinden ne çıkacak kimse bilemez don yüzünden blok çatladı tamam ama bunu ne zmn fark ettiler araç ne kdr kullanıldı çatlak şekilde sen sadece blok diye niyetlenirsin araç belki hararet görmüştür üst kapak gömlekler fln gitmiştir bence düzgün bir ex bakın
vatandaşın demesine göre araç bakıma giriyor antifiri koymayı unutuyorlar böylece marşa basıp bir müddet ilerliyor araçta anormallik seziyor ustasıyla açtıklarında alt tarafta diyor ustaylada konuşcam
murat_ileri
05-08-2015, 16:32
blok tamir edilmez diye birşey yok dikiş kaynakla işin erbabı olan bir usta yaparsa çatlagı bulman bile neredeyse imkansız olur, geçen kış donda traktörün blogunu çatlatmıştık herkes yeni bloktan başka çare yok dediler. memlektteki ustaya komple motoru gönderip dikişle kaynak yaptırdık geri geldiginde toplayan usta sıfır almakla iyi yapmışsınız dedi. işin kötü tarafı şu blok kurtarılır ama sen yine 0 motor toplarsın :(
arfkrlngc
05-08-2015, 16:36
blok tamir edilmez diye birşey yok dikiş kaynakla işin erbabı olan bir usta yaparsa çatlagı bulman bile neredeyse imkansız olur, geçen kış donda traktörün blogunu çatlatmıştık herkes yeni bloktan başka çare yok dediler. memlektteki ustaya komple motoru gönderip dikişle kaynak yaptırdık geri geldiginde toplayan usta sıfır almakla iyi yapmışsınız dedi. işin kötü tarafı şu blok kurtarılır ama sen yine 0 motor toplarsın :(
bloğu samsunda sorunsuz halledebilecek birini bulursam gerisini bir şekilde hallederim diye düşünüyorum . ustamda hondanın ciğerini bilen birisi bakalım nasip kısmet önce o altın parmaklara sahip kaynakçı lazım samsunda :)
Blok kaynak olur ama ne durumda onu görmesi lazım
rektefiteciler yolluyor ve 300 500 tl civarı sadece o tutar oda yapılcak derecedeyse.
road runner
05-08-2015, 17:25
istanbul'da blok catlatacak kadar soğuk oluyormu ? Oda bir soru işareti bence....
arfkrlngc
05-08-2015, 18:13
Blok kaynak olur ama ne durumda onu görmesi lazım
rektefiteciler yolluyor ve 300 500 tl civarı sadece o tutar oda yapılcak derecedeyse.
çok ufak olduğunu belirtiyor bloğun alt kısmında ..
arfkrlngc
05-08-2015, 18:14
istanbul'da blok catlatacak kadar soğuk oluyormu ? Oda bir soru işareti bence....
istanbulun soğugundan haberimde yok açıkcası bu yüzden sizlerden fikir almak benim için en doğrusu .
Son iki senedir sağlam kış oluyor istanbulda
Senin biraz niyetin var gibi hakkinda hayirlisi olsun
ama bende dahil bi çok kişi tavsiye etmiyor
hem maddi hemde manevi yönden zarar görürsün
hee yinede yaptırıcam dersen samsundada yaptıramassan
özelden yazarsın yardımcı olurum
Blok catlaklı bi tane eg ben topladım. Sen 5 bin masraf yapıcakmısın gibi düşün.
Ama o kdr masraf yapıp cekiceğin zahmet içinde arabayı topladgnda normal eg piyasasanın altında olması lazımkı, zahmet cektıgıne degsın.
Bu sebepten bu araca 7.5-8 den fazla verilmez.
Direk kısacası: bu aracla ugrasmaya degmez.
arfkrlngc
06-08-2015, 09:33
Son iki senedir sağlam kış oluyor istanbulda
Senin biraz niyetin var gibi hakkinda hayirlisi olsun
ama bende dahil bi çok kişi tavsiye etmiyor
hem maddi hemde manevi yönden zarar görürsün
hee yinede yaptırıcam dersen samsundada yaptıramassan
özelden yazarsın yardımcı olurum
teşekkür ederim kararımı netleştirirsem sizinle irtibata geçerim .
Blok kaynak ettirilebilir gerçi kime sorduysam sağlıklı olmuyor diyorlar fakat senelerce bloğu kaynaklı gezip dolaşan araçlarda gördüm
arfkrlngc
06-08-2015, 11:48
Blok kaynak ettirilebilir gerçi kime sorduysam sağlıklı olmuyor diyorlar fakat senelerce bloğu kaynaklı gezip dolaşan araçlarda gördüm
araç pek fazla zorlanmayacağı için pek bişe olmaz diye düşünüyorum .
12 bine si verdim, 8e ex verdik, ya biz salağız ya millet çok kurnaz. Edecekleri o zaten bence.
arfkrlngc
07-08-2015, 07:38
maceraya girme derim ..
Bu kadar yorumun üstüne almıyorum vageçtim :)
arfkrlngc
07-08-2015, 07:39
12 bine si verdim, 8e ex verdik, ya biz salağız ya millet çok kurnaz. Edecekleri o zaten bence.
Bende anadolu honda girişli ferio civic vardı biz gittik 19.5 a verdik şimdi 30a alamayız sanırım :)
evrendogu
07-08-2015, 07:43
orta şekerli bir s daha çok keyif verir.
zaten vazgeçmişsiniz ancak bilgi olsun diye söylüyorum işin ehli bir kişi tarafından blok kaynakla onarılabilir.ağır vasıtalarda bile sorunsuz kullananlar var.
böyle bir araçla uğraşmak için en mantıklısı elinde motor olan bir arkadaş swap için alacak ya da hurdacı-tamirci olacak yoksa piyasa fiyatı bir ex e gelir rakamlar. günlerce sanayide uğraşmak git-gel de cabası...