Orijinalini görmek için tıklayınız : Yerli Otomobiller Geliyor!!!
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
mirafiori
15-03-2023, 15:28
Hocam kusura bakmayın yeri burası değil siyasetle de hiç alakam yok ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki iktidarı ve icraatlarını en sert dille eleştiren muhalefet malesef bağlı bulunduğun ilçede 3 yıl önce hak kazandığım toki konutlarına taş koyup duruyor. Bakın izmirin en berbat noktası deprem anında yıkımın en çok olacağı yerden bahsediyorum. Bu yazdığımın konu ile alakasını anlamak isteyen anlamıştır diye düşünüyorum. Ülkedeki muhalefet zihniyeti bu adamları böyle at koşturmaya mahkum etti. Yerli otoyada gerek yok,savunma sistemi zaten gereksiz,öyle maket uçak,pertrol arayışı vs saçma sapan işler. Biz uluslararası bisiklet yarışı,koşu,havra ve sinagogların restoresi ile ilgilenmemiz lazım.
Sizden alıntı yaparak cevap vermem sizi desteklemek amaçlıydı :)
Fiyatı düşünüldüğü gibi olmuş aslında. İnş ciddi bir marka değerine ulaşır.
Meslek gereği, ne zaman veya kime satılacağından çok bi yere çarparsak n'olacak diye düşünüyorum.
Çok yakından takip etmedim, servisi falan açılacak mı?
RafetAraç
15-03-2023, 18:04
Neye dayanarak bunu yazdınız merak ediyorum beni de aydınlatırsanız sevinirim. Ayrıca tam tersi olur tüm taahhüt ler karşılanırsa bu konuya girip bu sefer ne yazacaksınız?
bişeye dayanmaya gerek yok. bu iğrenç iktidarın 20 senedir yaptığı fix olayları hala anlyamadınız mı ?
RafetAraç
15-03-2023, 18:06
bunların allah birdir dediğine bile güvenmem ki türkiyenin böyle ekonomk olarak bitik olduğu bi zamanda , bu olayı gerçekleştirmelerine güveneyim...
fatihdurutuna
15-03-2023, 20:29
bişeye dayanmaya gerek yok. bu iğrenç iktidarın 20 senedir yaptığı fix olayları hala anlyamadınız mı ?
Konu uzasın istemiyorum, uzatmayacağım. İlk araç satıldığında ve trafikte görülmeye başlandığında bu msj ı alıntılayıp konuyu hatırlatacağım.
8.000rpm
15-03-2023, 20:44
arkadaşlar
konuyu siyasetten partilerden soyutlayalım lütfen
sadece otomotiv piyasası açısından konuşsak ?
mirafiori
16-03-2023, 08:07
https://www.youtube.com/watch?v=Bv7r9gMncss
M U R A T
16-03-2023, 08:09
arkadaşlar
konuyu siyasetten partilerden soyutlayalım lütfen
sadece otomotiv piyasası açısından konuşsak ?
İsveç, Norveç gibi bir ülkede olsak haklısın fakat yaşadıklarımızın tek sebebi siyasetken dediğin şey mümkün mü hocam.
Fiyat C-SUV Tam Elektrikli bir araç için güzel. Ama ben almam. En az 1.5 yıl satılıp yürüyen 10 binlerce araç olup kullanıcı geri dönüşü olmadan almam. Tek seferde nokta atışı mükemmel bir iş yapmış olabilirler. Ama aksi yönde de olabilir. Neden üzülen milyon üstü para ile mutsuz olan ben olayım.
Ayrıca bu fiyatın tamamen seçim yatırımı olduğunu düşünüyorum. Çok kısa bir süre içinde ciddi bir zam geleceğine inanıyorum. Yani şuan ÖTV dilimlerine giriş çıkışlar için ciddi düşük karla satılıyor olabilir. Seçim sonrası fiyatlarda en az 300 bin zam bekliyorum.
ben almayı düşünüyorum çok beğendim !
Araç çok güzel, fiyatlar çok güzel, ancak ben güvenemiyorum ne çekilişe ne fiyatlara ne de bu projenin tam anlamıyla sağlıklı bir şekilde yürüyeceğine.
Umarım yanılırım, yanılmaktan da çok mutlu olurum ama bize yaşatılan ve dayatılan şeylerin sonucu olarak böyle düşünmem de çok normal sanıyorum.
Bu fiyatların da araçlar hazır olduğunda zamlanacağına çok farklı meblağlara ulaşacağı çok aşikar mevcut ekonomik durumlar sebebiyle.
Daha önce de yazmıştım sanırım;
Marmaray yapıldığında da gelip görüşümü soran, sonrasında da "Marmaray mükemmel, oylar AKP'ye diyorsun ha" diyen aşırı muhalif mal bir yöneticim vardı.
Bakıyorum, başka forumlarda falan da benzer şeyler başlamış. Arabayı övene hükümet destekçisi modeli, efendim millet açlıktan ölüyormuş ama milli otomobil diye seviniyormuş, kaç kişi alacakmış vesaire vesaire.
Hasta mısınız arkadaş? Bu arabaları fabrikalar bedava dağıtmak veya açlar da alabilsin diye yapmıyor. Hangi fabrika yapıyor pardon da?
S serisini Almanya'da birçok kişi almıyor, ya çok zengin olacaksınız, ya bir yerde yönetici olacaksınız, makam aracınız olacak.
Almanlar ağlıyor mu, bu araba bilmem kaç bin Euro, ne diye üretiyoruz, evsizler alamıyor, ayda 1.000 Euro maaş alan adam alamıyor diye?
Ya da İHA, SİHA da alabiliyor musunuz? Üretilmesine sevinmiyor musunuz peki?
Yahu bunlar ülkenin katma değeridir, şudur budur. Almanız şart değil. Sen alamazsın başkası alır, ihraç edilir. Donanımhaber'de yazan işsiz alamıyor diye proje başarısız proje mi oluyor? Yapmayın allah aşkına, şu kafadan çıkmak lazım.
Ha hükümet bunu tabi ki propaganda malzemesi olarak kullanıyor, ama bir yandan da destek oluyor ilerlemesi için. Yoksa bu kafalara kalsak Devrim otomobilleri gibi kalacak yine öyle. "Ama agabe yabıyor" diye hala mok atmaya çalışan var etrafta. İnanılmaz gerçekten.
İnşallah iyi olur, yalnızca hükümet propagandası olmaktan çıkan bir iş olur. Hükümet karşıtı biri olarak kesinlikle destekliyorum. İHA SİHA'yı desteklediğim gibi...
Araç çok güzel, fiyatlar çok güzel, ancak ben güvenemiyorum ne çekilişe ne fiyatlara ne de bu projenin tam anlamıyla sağlıklı bir şekilde yürüyeceğine.
Umarım yanılırım, yanılmaktan da çok mutlu olurum ama bize yaşatılan ve dayatılan şeylerin sonucu olarak böyle düşünmem de çok normal sanıyorum.
Bu fiyatların da araçlar hazır olduğunda zamlanacağına çok farklı meblağlara ulaşacağı çok aşikar mevcut ekonomik durumlar sebebiyle.
Evet katılıyorum diğer yandan da..
Bir de servis ağı yedek parça işi de daha belli değil. Hadi sağda solda şarj istasyonu var bi şekilde de...
Bi ara bu servis vs işi sorulduğunda "o işler kolay, halledilir" vs gibi cevaplar gelmiş galiba ama nasıl kolay, nasıl halledilir? Neyse, en azından işin başındaki adamlar İlahiyat mezunu değil allahtan :D
Insanların umutları, gelecekleri, hayatları çalındı. Hele en son yaşadığımız deprem faciası gösterdi ki hayatlarımız çalınmış haberimiz yok.
Hal böyleyken uzaya roket göndersek, ışınlanmayı bulsak mutlu olabileceğimi düşünmüyorum. Umarım bu projede başarılı olur ama inancım yok dediğim gibi.
Alabilen olursa keyfini sürsün, yorum yapsın burada dinleyelim mümkünse. Benden pas ama...
Toog hayırlı olsun dünya ya yayılsın vesaire. şimdi vatandaşın gerçek sorunları gündemine dönelim tüm haber kanalları lütfen.. nereye kadar dayanacak bu millet kira ve gıda fatura geçinme masraflarına..
8.000rpm
16-03-2023, 09:13
İsveç, Norveç gibi bir ülkede olsak haklısın fakat yaşadıklarımızın tek sebebi siyasetken dediğin şey mümkün mü hocam.
ben de anı fikirdeyim ama yeri burası değil diyorum siyasetin
ben olaya otomotiv açısından bakalım diyorum,
araç güzel mi? bence güzel
yetkili satıcı-servis ağı-yedek parça bulunabilirliği-teknik eğitimli bakım ekibi ???
bence sorular ve sorunlar bunlar
şarj istasyonu işi kolay , ama bu yazdığım konularda henüz hiçbir yazılı-çizili plan yok ortada , bu yüzden halen gri alanlar var bu projede
fabrika kapasitesine falan da hiç takılmıyorum zira yarı robotik bir montaj üssü olarak tasarlanmış bir sistem , tüm malzemeler hazırda varsa tıkır tıkır çalışır monte eder çıkarırlar o dert değil
linkedin kullanan var mı bilmiyorum aramızda
ama aylardır togg habire iş ilanı açıyor yazılımcılar tasarımcılar kaliteciler falan filan halen de devam ediyor
bir çekirdek ekip var tabii , ekibi büyütmeye çalışıyorlar bariz belli , tonla da başvuru alıyorlar başvuru sayıları görünüyor
dedim ya biz aracın teknik ve tasarımsal noktalarını , satış sonrasını , kaliteyi , pazarı falan konuşmalıyız
8.000rpm
16-03-2023, 09:18
ha bu arada , doğruluğundan emin olabileceğiniz garantide bir bilgi vereyim size ,
be bunu daha dün tesadüfen öğrendim , belki bilenleriniz de vardır
bir süre önce büyük bir çinli elektrikli otomobil markasına gidilmiş (markayı vermeyeyim) , togg projesinin fonksiyonel yönetiminin devredilmesi için teklif götürülmüş
alın siz yönetin gibilerinden yani :)
bu firma da kendilerinin de "Türk pazarına girme ve fabrika yatırımı yapma" planları sebebiyle gelen teklifi kibarca beklemeye almışlar , reddetmemişler
tam da bu sırada çinden gelecek elektriklilere vergi arttırma kararı çıkmış arkadaşlar :)
bu bilgi teyitli ve doğrudur :)
ha bu arada , doğruluğundan emin olabileceğiniz garantide bir bilgi vereyim size ,
be bunu daha dün tesadüfen öğrendim , belki bilenleriniz de vardır
bir süre önce büyük bir çinli elektrikli otomobil markasına gidilmiş (markayı vermeyeyim) , togg projesinin fonksiyonel yönetiminin devredilmesi için teklif götürülmüş
alın siz yönetin gibilerinden yani :)
bu firma da kendilerinin de "Türk pazarına girme ve fabrika yatırımı yapma" planları sebebiyle gelen teklifi kibarca beklemeye almışlar , reddetmemişler
tam da bu sırada çinden gelecek elektriklilere vergi arttırma kararı çıkmış arkadaşlar :)
bu bilgi teyitli ve doğrudur :)
alıntı yapmadan yazmışımm :D
eee soooraaa
8.000rpm
16-03-2023, 09:26
e yazdım ya agam
şimdilik anlaşmaya varılamamış diye :D
bizimkiler belli ki bir süre sonra işin ehline projeyi devredecekler
bence doğru da yaparlar
ha o saatten sonra yerli ve milli kavgaları başlar illa ki
ama gözüm benim , proje yerli , komponentler düğnyada kendini kanıtlamış markalardan işbirliği şeklinde oluşturuldu
bu yanlış değil , bilakis bileşenlerin kalitesinden emin olunuyor bu şekilde
herşeyini kendğim yapayım diye bir ısrar bana göre anlamsız
doğru bir konsorsiyum kurup yönetiyorsan o proje zaten senindir yerlidir millidir
kavram karmaşasında boğulmaya bayılıyoruz :D:D:D
M U R A T
16-03-2023, 09:31
ben de anı fikirdeyim ama yeri burası değil diyorum siyasetin
ben olaya otomotiv açısından bakalım diyorum,
araç güzel mi? bence güzel
yetkili satıcı-servis ağı-yedek parça bulunabilirliği-teknik eğitimli bakım ekibi ???
bence sorular ve sorunlar bunlar
şarj istasyonu işi kolay , ama bu yazdığım konularda henüz hiçbir yazılı-çizili plan yok ortada , bu yüzden halen gri alanlar var bu projede
fabrika kapasitesine falan da hiç takılmıyorum zira yarı robotik bir montaj üssü olarak tasarlanmış bir sistem , tüm malzemeler hazırda varsa tıkır tıkır çalışır monte eder çıkarırlar o dert değil
linkedin kullanan var mı bilmiyorum aramızda
ama aylardır togg habire iş ilanı açıyor yazılımcılar tasarımcılar kaliteciler falan filan halen de devam ediyor
bir çekirdek ekip var tabii , ekibi büyütmeye çalışıyorlar bariz belli , tonla da başvuru alıyorlar başvuru sayıları görünüyor
dedim ya biz aracın teknik ve tasarımsal noktalarını , satış sonrasını , kaliteyi , pazarı falan konuşmalıyız
Tamam haklısın fakat bu sorularının da cevabı siyasetten bağımsız olamıyor :)
Neden? çünkü hiçbir hazırlık yapılmadan seçim öncesi propaganda malzemesi olması için satışa çıkıyor ayrıca çoğumuz yapılacak olan çekilişe aşırı güveniyor vs:)
e yazdım ya agam
bence doğru da yaparlar
ama gözüm benim , proje yerli , komponentler düğnyada kendini kanıtlamış markalardan işbirliği şeklinde oluşturuldu
doğru bir konsorsiyum kurup yönetiyorsan o proje zaten senindir yerlidir millidir
Hocam bu Apple'a benziyor.
Apple'ın hangi parçası ABD'de üretiliyor? Ya da her şeyi Amerikalı mı mesela... Gereksiz de zaten.
Ama önemli olan nedir, katma değerdir. Katma değerin ülkede kalmasıdır. Ülke milli hasılası kadar değeri olan bir şirketin ülkemizde mi olması iyidir, yoksa devamlı ona milyar dolarlar kazandırarak paranın başka ülkelere gitmesi midir iyi olan...
Ha ama komple satılacak gibi bir durum varsa anlamsız olur proje açısından bence.
GokhanRS
16-03-2023, 09:38
e yazdım ya agam
bence doğru da yaparlar
Valla yerli milli vs hikaye bana göre. Şu halkın %100ü olmasa bile çoğu ailenin en az 1 arabaya kavuşabilecek kadar alım gücünü arttırmaya çalışsalar çok daha makbule geçer. Yoksa bırak yerli arabayı, yerli uzay mekiği yapsalar ve uzaya çıksak ne yazar. Rusya uzaya ilk çıkan ülke oldu da ne oldu? Fakiri halâ çok fakir ve gelir adaletsizliğinin kralı var dı. Baktı ki olmayacak son 10-15 sene de öyle yardımlar yaptı ki şuan rusların %70i ev sahibi. Türkiye de bırak arabayı ev sahipliği oranımız % kaç acaba?
Ben şahsen togg un yerliliğine milliliğine hiç takılmazdım eğer fakirin de arabaya ulaşabilecek alım gücü olsaydı. Adamlar fakirlik ve cahillik bağımlısı. İstemiyorlar halk zenginleşsin ve eğitim seviyeleri artsın. O yüzden akepe elini eteğini çekmedikçe, siyasi olarak kaldıkça togg çok sorunlar yaşayacak.
Servis işi ne olacak dedik, Bosch Car Service'lerle anlaşma sağlanmış. İlginç...
Öyle fakiriz böyle fakiriz diyenler var da her ilde nüfustan 2 katı araba var yani her evde 2 araç var sonra geçim sıkıntısı para yok açız diyenlerle dolu onlar senden benden zengin çıkıyor sonra :D
Aha dayı geldi...
Çıharın delefonları.
AVM'ler full, restoranlar full....
Servis işi ne olacak dedik, Bosch Car Service'lerle anlaşma sağlanmış. İlginç...
Bosch Car Service'te bakim yaptiranlar "yetkili servis bakimli" arac mi olacak yani? Garanti durumu? Kaza yaptim diyelim, sehirici ufak tiklamali, far tampon zart diye degisebilecek mi? Bosch Car Service'lerde araca ozel parca stogu bulunacak mi? Yoksa diger markalarda yarim saatte yapilan islemler icin "bugun git yarin gel" mi denecek? Veya araba orada mi yatacak parca gelene kadar?
Bosch Car Service'te bakim yaptiranlar "yetkili servis bakimli" arac mi olacak yani? Garanti durumu? Kaza yaptim diyelim, sehirici ufak tiklamali, far tampon zart diye degisebilecek mi? Bosch Car Service'lerde araca ozel parca stogu bulunacak mi? Yoksa diger markalarda yarim saatte yapilan islemler icin "bugun git yarin gel" mi denecek? Veya araba orada mi yatacak parca gelene kadar?
senin kafanda baya deli sorular var ya la :D
Öyle fakiriz böyle fakiriz diyenler var da her ilde nüfustan 2 katı araba var yani her evde 2 araç var sonra geçim sıkıntısı para yok açız diyenlerle dolu onlar senden benden zengin çıkıyor sonra :D
"Sair burada ne demek istemis" cumle kalibina bicilmis kaftan bir post olmus. Benim arabam yok mesela? Hatta bizim evde araba yok. Ben konusabilir miyim "gecim sikintisi" hakkinda? Ya da "araba" midir zenginligin tek olcutu? Hani, araba dedigin seye "bizi kiskanan" dunya ulkeleri, tost makinesi, utu falan muamelesi yapiyor da ondan sordum.
TOGG yetkilisi değilim ancak soruların cevabı burada gibi :)
Togg ve Bosch Car Service, iş birliği yaptı - Otomobil Haberleri (https://www.haberturk.com/togg-ve-bosch-car-service-is-birligi-yapti-3574111-ekonomi)
ve evet, alt metinde kendi açılacak servis ve deneyim merkezleri haricinde Bosch Car Service'lerde de garanti, bakım vs hizmetlerin verileceği belirtilmiş.
Konu amacından çoktan çıkmış :) herşeyi siyasete bağlayan muhalif tayfaya çokta birşey anlatmamak gerek
Konu amacından çoktan çıkmış :) herşeyi siyasete bağlayan muhalif tayfaya çokta birşey anlatmamak gerek
Evet, kendimi Donanımhaber'de trol engeller gibi hissettim ben de... Çok teşekkürler.
8.000rpm
16-03-2023, 13:53
evet
sorduğum sorulara bir bir cevaplar geliyor
elbette tek başına bosch servisler çözüm değil ama "hiçlikten gelen" böyle bir proje için çok önemli bir gelişme :D
evet
elbette tek başına bosch servisler çözüm değil ama "hiçlikten gelen" böyle bir proje için çok önemli bir gelişme :D
sen böle deyince aklıma şey geldi,içlik giyende miçlik olmazmış :D dorumu bu laf acaba :D
evet
"Kullanıcılara uçtan uca kesintisiz bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Togg, kendi servis noktalarının yanı sıra iş birlikleriyle de servis ağını da genişletiyor. 150 ülkedeki 16 binden fazla servisiyle dünyanın en büyük bağımsız servis zincirlerinden biri olan Bosch Car Service ile iş birliğine imza atan Togg, kullanıcıları için kendi servis merkezlerinin yanı sıra anlaşmalı Bosch Car Service’lerden de nitelikli hizmet sunacak."
Bosch'lar ek...
Servis ağı planlamasını bilmiyoruz tabi. Yine de ilginç, olumlu görünüyor.
Ha bu arada hangi arabanın farı tamponu aynı gün içinde yarım saatte değişebiliyor? Pek denk gelemedim yav, öyle şanslı bireyler var mı :)
"Kullanıcılara uçtan uca kesintisiz bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Togg, kendi servis noktalarının yanı sıra iş birlikleriyle de servis ağını da genişletiyor. 150 ülkedeki 16 binden fazla servisiyle dünyanın en büyük bağımsız servis zincirlerinden biri olan Bosch Car Service ile iş birliğine imza atan Togg, kullanıcıları için kendi servis merkezlerinin yanı sıra anlaşmalı Bosch Car Service’lerden de nitelikli hizmet sunacak."
Bosch'lar ek...
Servis ağı planlamasını bilmiyoruz tabi. Yine de ilginç, olumlu görünüyor.
Ha bu arada hangi arabanın farı tamponu aynı gün içinde yarım saatte değişebiliyor? Pek denk gelemedim yav, öyle şanslı bireyler var mı :)
Su koyu ile isaretledigim kisim bana olmali. Far tampon yetkilide ayni gun takilabilir de boyaya girer. Benim kastim daha ziyade, cam degisimi, trim (vites topuzu, cam acma tusu vb) veya z-rot, aks degisimi gibi isciligi nispeten kolay, parca varsa hemen halledilebilen seylerdi. Yani Bosch'ta TOGG'a ait hangi parcanin stogu bulunacak? Ya da bulunacak mi? Aracin guvenligi ile ilgili de hic bir sey yok ortada. Test edildi mi herhangi bir bagimsiz kurulus tarafindan? Edildiyse nasil bir basari, veya basarisizlik gosterdi? Basarisizlik varsa iyilestirme yapildi mi veya yapilacak mi?
Bu konuya daha once de benzer seyler yazdim. Araba uretmis olmak icin araba uretmenin bize, biz derken Turkiye'ye, ulkemize ben herhangi bir katki saglayacagini dusunmuyorum. Teknoloji uretmenin daha degerli oldugunu dusunuyorum. Yani, o arabayi uretirken, disaridan hazir alip araca monte ettigimiz elektrik motoru ve pil gibi teknolojileri gelistirip, "teknoloji ithal eden ulke" konumundan "teknoloji ihrac eden ulke" konumuna gecmenin daha degerli oldugunu dusunuyorum. Bu soylediklerimde de herhangi bir siyasi alt metin yok. Disaridan hazir alip burada montajlamakla yerli ve milli araba uretmis olmuyoruz. Ki, bunu zaten yapiyoruz yillardir.
Su koyu ile isaretledigim kisim bana olmali. Far tampon yetkilide ayni gun takilabilir de boyaya girer. Benim kastim daha ziyade, cam degisimi, trim (vites topuzu, cam acma tusu vb) veya z-rot, aks degisimi gibi isciligi nispeten kolay, parca varsa hemen halledilebilen seylerdi. Yani Bosch'ta TOGG'a ait hangi parcanin stogu bulunacak? Ya da bulunacak mi? Aracin guvenligi ile ilgili de hic bir sey yok ortada. Test edildi mi herhangi bir bagimsiz kurulus tarafindan? Edildiyse nasil bir basari, veya basarisizlik gosterdi? Basarisizlik varsa iyilestirme yapildi mi veya yapilacak mi?
Bu konuya daha once de benzer seyler yazdim. Araba uretmis olmak icin araba uretmenin bize, biz derken Turkiye'ye, ulkemize ben herhangi bir katki saglayacagini dusunmuyorum. Teknoloji uretmenin daha degerli oldugunu dusunuyorum. Yani, o arabayi uretirken, disaridan hazir alip araca monte ettigimiz elektrik motoru ve pil gibi teknolojileri gelistirip, "teknoloji ithal eden ulke" konumundan "teknoloji ihrac eden ulke" konumuna gecmenin daha degerli oldugunu dusunuyorum. Bu soylediklerimde de herhangi bir siyasi alt metin yok. Disaridan hazir alip burada montajlamakla yerli ve milli araba uretmis olmuyoruz. Ki, bunu zaten yapiyoruz yillardir.
Yani taş anlamında değildi :)
Diğer yandan, katılıyorum ama işin bilmediğimiz kısmına şimdilik "yok" diyerek gömmek de aslında yanlış olur, o yüzden bekleyip göreceğiz bakalım, gerçekten siyasete mi kurban gidecek, yoksa iha siha vs gibi başarılı olabilecek mi.
Üretmiş olmak için üretme kısmı da biraz karışık, yani hem katılıyorum hem katılmıyorum, otomobil üretmek kolay da pazarda tutundurmak zor, evet servisi şusu busu zor.
Ama bir de bakıyoruz, Çin'de falan uçuyor adamlar. İran bile Samand diye araba yapıp bize ihraç etti. Ki lisansla üretilen 405'ti araba, 2000 küsür yılında bize ihraç edip sattılar yav :)
Evet belki de çok önce girmeliydik bu işe.
Dışarıdan alıp montajlamak kısmı şöyle karışıyor galiba, Apple gibi örneğini ondan verdim;
Lisans ile bir marka için üretim yapmak ile kendi markası ile kendisine üretim yapmak ayrılıyor. Togg üretimi montaj üretimi değil bu anlamda. Önce de yazmıştım, katma değeri bizde kalacak. Marka bizde çünkü.
Elektrik motorunu Çin'de de ürettirip alıp takabiliriz, daha ucuza geliyorsa illa burada şu kadar yatırımla tesis kurup illa yerli ürettireceğiz diye bir şey de yok.
Apple örneği burada işte. ABD'de üretilen neresi var. Yazılımı.. Ya da Tesla'yı açıp bakalım, kaç bin yerinde made in China yazacak... Gibi gibi gibi...
Birkan61
16-03-2023, 14:29
Servis konusunda togg'un kendi sitesinde İstanbul olarak ;
Zeytinburnu, Üsküdar, Avcılar gözüküyor çok yakında ibaresiyle paylaşılmış.
Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon illerinide eklemişler.
8.000rpm
16-03-2023, 14:34
bosch'ta parça stoğu tutulması mali açıdan anlamsız ve verimsiz olur
ha bu arada parçaları da sınıflandırmak lazım , hangi parçalar hızla deforme olacak , hangi parçalar ancak darbe sonrası zarar görür gibi
belki periyodik deforme yönü olabilen parçalar tutulabilir bosch'larda
Ha bu arada, ciddi BMW müşterisi bir tanıdık, gerçekten "müşteri" yani, yanılmıyorsam ix mi neydi o, ondan alıyor ve kaza yapıyor.
Uzun süredir onarım bekliyor. Almanya dahil kimse yardımcı olmuyor, vesaire vesaire... Parçalar yok, gelmiyor.
Mahkeme süreci ya başladı ya başlayacak.
Adamı ziyan ettiler.
Daha önce de aldığı bi 5 serisinde diferansiyel sorunu yaşamıştı, Borusan'la baya ciddi papazlar :)
Bu da böyle bir anımızdır şeklinde ekleyeyim, aklıma geldi :)
Yani taş anlamında değildi :)
Diğer yandan, katılıyorum ama işin bilmediğimiz kısmına şimdilik "yok" diyerek gömmek de aslında yanlış olur, o yüzden bekleyip göreceğiz bakalım, gerçekten siyasete mi kurban gidecek, yoksa iha siha vs gibi başarılı olabilecek mi.
Üretmiş olmak için üretme kısmı da biraz karışık, yani hem katılıyorum hem katılmıyorum, otomobil üretmek kolay da pazarda tutundurmak zor, evet servisi şusu busu zor.
Ama bir de bakıyoruz, Çin'de falan uçuyor adamlar. İran bile Samand diye araba yapıp bize ihraç etti. Ki lisansla üretilen 405'ti araba, 2000 küsür yılında bize ihraç edip sattılar yav :)
Evet belki de çok önce girmeliydik bu işe.
Dışarıdan alıp montajlamak kısmı şöyle karışıyor galiba, Apple gibi örneğini ondan verdim;
Lisans ile bir marka için üretim yapmak ile kendi markası ile kendisine üretim yapmak ayrılıyor. Togg üretimi montaj üretimi değil bu anlamda. Önce de yazmıştım, katma değeri bizde kalacak. Marka bizde çünkü.
Elektrik motorunu Çin'de de ürettirip alıp takabiliriz, daha ucuza geliyorsa illa burada şu kadar yatırımla tesis kurup illa yerli ürettireceğiz diye bir şey de yok.
Apple örneği burada işte. ABD'de üretilen neresi var. Yazılımı.. Ya da Tesla'yı açıp bakalım, kaç bin yerinde made in China yazacak... Gibi gibi gibi...
Ayni seyleri farkli kelimeler, farkli cumlelerle anlatmaya calisiyoruz. Cin'de urettirdigimiz seyin patenti bize aitse, tasarimi, teknolojisi yerli ve milli ise elektrik motorlarinin veya pillerin, bir sikinti yok zaten. Eger bu teknolojiler yerli ve milli ise, bu teknolojiyi diger elektrikli arac markalarina satabildigin surece yine bir sikinti yok, kendi markani da prestij icin uretir koyarsin. Dersin ki bak benim teknolojimle bu markalar bunlari uretiyor, bu da benim kendi markam, benim markami tercih edersen pastanin ustunde cilek de var, cunku kendi teknolojimi en iyi ben calistirip yonetiyorum. Ha yok, sen halihazirda var olan elektrik motorunu ve pili alip montajlayip kendine "marka" urettiysen bence pek bir degeri yok, soyle ki ihrac ettigin nihai urundeki ithalat oranin %100'e yakinsa, kendi tesislerinde sadece montaj isciligi yapiyorsan cok da katma degerli bir is yapmis olmuyorsun ne yazik ki. Hatta boyle bir durumda, butun sureci disarida yonetip, ustune markani basip dunya capina satarsan belki daha bile karli olur. Burada yine Apple ve Vestel ornegi devreye girebilir. Apple kendi teknolojisini Cin'de urettiriyor. Catir catir calisan cihazlar cikiyor ortaya. Cunku teknoloji onun, parcalarini disari urettiriyor. Vestel Cin'den parca alip toplayip telefon uretti, hala uretiyor mu bilmiyorum. Netice ne? Uste para versen cilesi cekilmeyecek bir cihaz cikti ortaya. iPhone da Made in China, Venus de Made in China.
Isin bilmedigim kisimlarina zaten "yok" demiyorum. Cikartip masaya vursalar keske, ahanda EuroNCAP raporu, 5 yildiz, ahanda IIHS test sonuclari, bunda da rakiplerin eline eline verdik diye. Global satis rakamlarini aciklasalar mesela seneye, ulkeye 5 tane satarken Avrupa'ya 10, Asya'ya 15, ABD'ye 20 sattik diye. Katma deger konusunda da, bekledigimiz karliliga ulastik, simdi kendi pilimizi, kendi motorumuzu gelistiriyoruz, yakinda seri uretime gecirecegiz gibi aciklamalar yapilsa mesela. Gonlumden gecenler bunlar, o yuzden bu kadar yazip ciziyorum zaten. Bi de dipnot olsun, elestiriye acik olmak gelisime acik olmak demek. Benim aklima takilanlar sadece benim aklima takilmiyordur. Kafalardaki soru isaretlerini gidermek yararlarina olacaktir.
Ha bu arada, ciddi BMW müşterisi bir tanıdık, gerçekten "müşteri" yani, yanılmıyorsam ix mi neydi o, ondan alıyor ve kaza yapıyor.
Uzun süredir onarım bekliyor. Almanya dahil kimse yardımcı olmuyor, vesaire vesaire... Parçalar yok, gelmiyor.
Mahkeme süreci ya başladı ya başlayacak.
Adamı ziyan ettiler.
Daha önce de aldığı bi 5 serisinde diferansiyel sorunu yaşamıştı, Borusan'la baya ciddi papazlar :)
Bu da böyle bir anımızdır şeklinde ekleyeyim, aklıma geldi :)
GLB için 10 ay gibi bi süre kapı beklemiştik.
Yetkisi servis; "kapı Almanya'da yok, üretilmesini bekliyoruz" demişti :D
Beni seri eksileyen arkadas neyin hazimsizligini yasiyor acaba. En son yazdigim mesajin son paragrafinda gayet guzel temennilerim var yerli ve milli arac ile ilgili. Koyun gibi suruye uyup saksakcilik yapmadim, yapici elestirilerde bulundum diye mi? Kendisine at gozluguyle baktigi dunyada basarilar dilerim...
Ayni seyleri farkli kelimeler, farkli cumlelerle anlatmaya calisiyoruz. Cin'de urettirdigimiz seyin patenti bize aitse, tasarimi, teknolojisi yerli ve milli ise elektrik motorlarinin veya pillerin, bir sikinti yok zaten. Eger bu teknolojiler yerli ve milli ise, bu teknolojiyi diger elektrikli arac markalarina satabildigin surece yine bir sikinti yok, kendi markani da prestij icin uretir koyarsin. Dersin ki bak benim teknolojimle bu markalar bunlari uretiyor, bu da benim kendi markam, benim markami tercih edersen pastanin ustunde cilek de var, cunku kendi teknolojimi en iyi ben calistirip yonetiyorum. Ha yok, sen halihazirda var olan elektrik motorunu ve pili alip montajlayip kendine "marka" urettiysen bence pek bir degeri yok, soyle ki ihrac ettigin nihai urundeki ithalat oranin %100'e yakinsa, kendi tesislerinde sadece montaj isciligi yapiyorsan cok da katma degerli bir is yapmis olmuyorsun ne yazik ki. Hatta boyle bir durumda, butun sureci disarida yonetip, ustune markani basip dunya capina satarsan belki daha bile karli olur. Burada yine Apple ve Vestel ornegi devreye girebilir. Apple kendi teknolojisini Cin'de urettiriyor. Catir catir calisan cihazlar cikiyor ortaya. Cunku teknoloji onun, parcalarini disari urettiriyor. Vestel Cin'den parca alip toplayip telefon uretti, hala uretiyor mu bilmiyorum. Netice ne? Uste para versen cilesi cekilmeyecek bir cihaz cikti ortaya. iPhone da Made in China, Venus de Made in China.
Isin bilmedigim kisimlarina zaten "yok" demiyorum. Cikartip masaya vursalar keske, ahanda EuroNCAP raporu, 5 yildiz, ahanda IIHS test sonuclari, bunda da rakiplerin eline eline verdik diye. Global satis rakamlarini aciklasalar mesela seneye, ulkeye 5 tane satarken Avrupa'ya 10, Asya'ya 15, ABD'ye 20 sattik diye. Katma deger konusunda da, bekledigimiz karliliga ulastik, simdi kendi pilimizi, kendi motorumuzu gelistiriyoruz, yakinda seri uretime gecirecegiz gibi aciklamalar yapilsa mesela. Gonlumden gecenler bunlar, o yuzden bu kadar yazip ciziyorum zaten. Bi de dipnot olsun, elestiriye acik olmak gelisime acik olmak demek. Benim aklima takilanlar sadece benim aklima takilmiyordur. Kafalardaki soru isaretlerini gidermek yararlarina olacaktir.
Sayılır ama tam değil :)
Togg üretimi Vestel'in çakma telefon üretimi gibi olmayacak ama. O da "toplama bilgisayar" modeli gibi bir şey. Bir de kendince "fakir"e oynayıp boktan boktan işler yapıyorlar. Haliyle başarılı olamıyor. Sanıyorlar ki Çin'den gelen ürünün vergisini artırınca millet Vestel alacak. Öğrenmeleri vakit alacak ama sonuçları da acı olacak kendileri için. Belki de o dersi almışlardır. Mühendisleri ve/veya pazarlama ekiplerinde de iş olmayınca demek ki... Ya da kafa "şunları çakıp pazarı ben ele geçireyim" olunca... Patlar tabi.
Togg ile ilgili yerli üretim oranları verilmiş sanıyorum ama kaçtı emin değilim. Zamanla da bazılarını artırmayı planlıyorlar.
Ha tabi ki, bu konuştuğumuz şekilde bir "marka" yaratınca, aslında marka yaratılmış olunmuyor. Kastettiğim zaten bu değil. Togg üretim niyeti de bu değil. Bu ise zaten vazgeçsinler.
Gerçi diğer yandan da dünyadaki otomotiv endüstrisi de garip bir biçime girmiş halde.
Aynı motorlar, aynı beygir güçleri. Aynı altyapıyı kullanan bir sürü otomobil...
He nesini satıyor, tasarımını, sürüş özelliklerini.
Bu anlamda bizimkilerin de bir fark yaratması lazım. Ha bu gelişmeler sonunda gerçekten de lazım mı? Sonunda yine dediğime geliyoruz, müşteri bulunduğu sürece sıkıntı da yok. Bizler böyle aman sürüş zevki olsun, yol tutsun, bilmemne yapsın, kaputu çubuklu değil de amortisörlü olsun gibi şeyleri arıyoruz. Millet "eeaaa ne güzeeeel" diye araba alıp geçiyor. İlgi çekmesi ve pazarlaması yeterli.
Teknoloji şirketi olma işi bence bambaşka bir şey. Onu başarabilen azdır. O ciddi vizyon ve kaynak ister. Onun da örneği Samsung:
1980'lerde idi sanıyorum, Türkiye ile G.Kore'nin gelişmişlik-kalkınmışlık düzeyi aynı. Milli gelir, kişi başı gelir vesaire şu bu, çok yakın. O arada devlet ne yapalım ne edelim nasıl bir strateji uygulayalım moduna giriyor ve çeşitli modeller geliştirmeye başlıyorlar. Sanıyorum ABD etkisi de var, veya yadsınamaz ancak bir çok şeyi kendileri yapıyorlar politika ve strateji oluşturma anlamında. Ve Samsung kuruluyor. İş makinesinden bilmemneye, sırayla o dönem ihtiyaç olan bir çok şeyi üretip pazarlamaya başlıyorlar. Devlet teşviği bilmemne derken uçuyorlar.
Tabi ki dediğin gibi bazı şeyler eksik veya havada kalıyor, daha net ve fizibıl bilgi vermeleri lazım. Ne yapacaksınız ne edeceksiniz, nasıl yapacaksınız, hedef nedir. Muhtemelen bu kadar emeğin üzerine batırmazlar diye düşünüyorum, öyle düşünmek istiyorum, bakalım göreceğiz, hayırlısı :)
Beni seri eksileyen arkadas neyin hazimsizligini yasiyor acaba. En son yazdigim mesajin son paragrafinda gayet guzel temennilerim var yerli ve milli arac ile ilgili. Koyun gibi suruye uyup saksakcilik yapmadim, yapici elestirilerde bulundum diye mi? Kendisine at gozluguyle baktigi dunyada basarilar dilerim...
Hasta o abisi boşver, bebe gibi mesaj eksiliyo ahahah :D
Trol tutuyor muyuz forumda yönetim kardeş :D
Adam her evde 2 araba var diyor, forumda 500 bine araba var mı diye kovalıyor bi yandan da :D
GokhanRS
16-03-2023, 16:08
O kendini eksileyen herkese takık sanırım. Bir de diyor ki her aile de 2 araba var :D Yollar kötü demiyor da, trafik var diyor. Oysa istatistiklere baksa kişi başına araç sayısında Türkiye dünya da 92. sıra da :) Fakir balkan ülkelerinden bile geride.
O kendini eksileyen herkese takık sanırım. Bir de diyor ki her aile de 2 araba var :D Yollar kötü demiyor da, trafik var diyor. Oysa istatistiklere baksa kişi başına araç sayısında Türkiye dünya da 92. sıra da :) Fakir balkan ülkelerinden bile geride.
İlk kendisi başladı, ben de inat ettim eksiye eksiiiii takibe takippppp, ama herkese yapıyormuş anlaşılan :P :D
AVM'ler, kafeler full yav olur mu öyle şey, sana katılmıyorum.
Ama 300 bine kadar arabanızı alırım :P Alsana sıfırı 1 milyondan küçük sınıf araba 2 tane?! Ö almaaa?? İkinci el alllll????
Ev araba almak hayal olmuş, küfür ettirmek için uğraşıyor... Varsın beğenmesin, tınnnnn.
Evde 2 yetişkin 1 çocuk. Toplam 2 ehliyet. 4 tam 2 yarım araba var. Ben şimdi muhalefet yapma hakkına sahip değil miyim ? Doğruları söylemek için illa aç, çulsuz mu olmak lazım.
Bu arada Full Elektrikli aracın bakımı fren diski ve balatası dışında çook uzun aralıklarla batarya soğutma sıvısı felan filan olabilir belki.
GokhanRS
16-03-2023, 16:31
Evde 2 yetişkin 1 çocuk. Toplam 2 ehliyet. 4 tam 2 yarım araba var. Ben şimdi muhalefet yapma hakkına sahip değil miyim ? Doğruları söylemek için illa aç, çulsuz mu olmak lazım.
Bu arada Full Elektrikli aracın bakımı fren diski ve balatası dışında çook uzun aralıklarla batarya soğutma sıvısı felan filan olabilir belki.
Valla üstad bizim patronun Tesla çok sık yurtdışına servise gidiyor. Tesla diyip övüyorlar ama elektronik arıza v.b çok fazla sıkıntısı çıkıyor. Umarım teslanın çözemediği problemleri togg çözer :)
zorunuza gitmesin beyler herkesin kendi görüşü ifade özgürlüğü var değil mi... size laf eden mi oldu da alınıyorsunuz :)
darkmoon
16-03-2023, 18:39
Yazıları okumadım hiç bir markaya bağlı kalmadan genele yazıyorum elektrikli araç öyle sanldığı gibi çok müthiş ekonomik değil bu bir gerçek ekonomi sadece yakıt ta değildir ayrıca zamandır ömrünüzden geçen vakittir.. Bir laf vardır bin dolara uçakla bir saatlik yolmu gidersin yoksa aynı yolu 100 dolara 10 gündemi gidersin hangisi ekonomik …
YouTube da Renault zoe ile İstabul kalkan giden arkadaş vardı izlemenizi öneririm eski video da değil arkadaş 5-6 ay önce gitti bu yolu ortalama şarj süreleri dahil 15 saatte gitti ve yaklaşık hatırladığım ortalama 1200tl civarı enerji yani yakıt parası ödedi ..
Normal bir araçla o yol ortalama 7-8 saatlik yoldur ve benzinli arabada hemen hemen aynı yakarsınız insanlar elektrik ucuz sanıyor evinizde şarj etsenizde ev elektriğin ucuz olucağını sanmıyorum faturaya yansıyan..
Kaldıki adaptasyon sorunları da var YouTube kanallarında izleyenler bilir elektrikli araç kullananların en büyük sıkıntısı şarj istasyonlarında bazen cihazların bozuk olması bazen millet park yeri bulamayınca bu istasyonların önüne park ediyor bazı insanlar şarja koyuyor gidiyor saatlerce geri gelmiyor falan filan youtube da elektrikli araç deneyimleyip bu sıkıntıları çeken insanlar var izleye bilirsiniz .. kendi karşı komşum bile mg tam elektrikli aracını aldı adam 3 ay sonra sattı..
Bana göre elektrikli araç şehir içi smart tarzı araçlarda çok işlevsel olabilir evin ikinci aracı olarak genelde Amerika da zaten bu böyle tesla yada diğer pure elektrikli araçlar evlerin ikinci aracı oluyor .. Gene çoğunun kapıda bir tane ilk araç olarak benzinlisi var .. bunun dışında bana göre elektrikli araç geçiş aracıdır bundan sonraki adım insanları taşıycak olan insanlı drone lar kaba tabirle uçan arabalar olucak zaten üstünde çalışmalar nerdeyse bitmiş durumda bütün firmalar bitirdi tanıtıyorlar artık .. Toyota sky drive aracını 2024 de resmî satışına başlanacağını açıkladı ..
Zaten uçan araba işi başladımı bildiğimiz lastikli araba işi ağır ağır tarihin tozlu sayfalarına karışır .. kimse de bunu öyle 50-60 senelik bir şey sanmasın görürsünüz çok hızlı geçicez ..
Biz 3 kişiyiz.
2 araba var ama biri şirket arabası.
3 kişiden biri de reşit değil.
Ne yapabilirim ne yapamam bu durumda ben? Kafam karışık,
Biz 3 kişiyiz.
2 araba var ama biri şirket arabası.
3 kişiden biri de reşit değil.
Ne yapabilirim ne yapamam bu durumda ben? Kafam karışık,
Ben bekarken 2 arabam, 1 şirket arabam vardı. Kimin hakkını yediysem artık, kimin gözü kaldıysa, ne günah işlediysem evlendim, 2 araba gitti, şirket arabası kaldı 2 yetişkin 1 çocuk için.
Bu durumda cennete gider miyim acaba?
Bu arkadaşa 2-3 hafta tatil izni vererek, hatalarını gözden geçirmesine vesile olabilirsin :)
Elektriğe karşı değilim ama odaklanılan alan yanlış diye düşünüyorum.
Ciddi bir tork getirisi var; kaldı ki bana göre artık tüm segmentlerde içten yanmalı araçlar çok hızlı.
Supersport ve üstü kategorideki araçlar dışındaki yol araçlarında bu seviyeden yukarıda güçlere gerek var mı gerçekten? Mesele çevreci olmaksa, binek araçlardan ziyade tırlarda, otobüslerde ve ticarilerde kullanılsa daha faydalı olur kanaatindeyim.
İzlediğim bir elektrikli kamyon testinde, elektrikli kamyon dizel kamyon sanki duruyormuş gibi rampa yukarı yanından uzayıp gidiyor.
E tork desen, en gerekli şey bu taşımacılık işi gereken araçlarda.
E mola desen, zaten uzun molalar zorunluluk bu araçlarda.
E batarya hacmi desen, çok daha büyük bataryaları sığdırabileceğin alanlara sahip.
E emisyon desen, yaptıkları kilometreler, taşıdığı yükler ve hacimleriyle kirlilikteki payları da ortada.
Ford'un bu çizgide yol kat ettiğini görüyorum; ama varsa başka markalarda da ben duymadım açıkçası.
Daha bir de kaza anında bataryaların fırlaması, yangın konusu gibi sorunlar da var çözülmeyi bekleyen.
Ben bekarken 2 arabam, 1 şirket arabam vardı. Kimin hakkını yediysem artık, kimin gözü kaldıysa, ne günah işlediysem evlendim, 2 araba gitti, şirket arabası kaldı 2 yetişkin 1 çocuk için.
Bu durumda cennete gider miyim acaba?
Bu arkadaşa 2-3 hafta tatil izni vererek, hatalarını gözden geçirmesine vesile olabilirsin :)
e tamam işte benim eksik arabaymış o :)
Çulsuz ve aç olmak lazımmış beyler. Hele hele evde 2 araba varsa gıkınız bile çıkmasın. Zorunuza gitmesin geliyor gümbür gümbür.
RafetAraç
17-03-2023, 00:58
Valla yerli milli vs hikaye bana göre. Şu halkın %100ü olmasa bile çoğu ailenin en az 1 arabaya kavuşabilecek kadar alım gücünü arttırmaya çalışsalar çok daha makbule geçer. Yoksa bırak yerli arabayı, yerli uzay mekiği yapsalar ve uzaya çıksak ne yazar. Rusya uzaya ilk çıkan ülke oldu da ne oldu? Fakiri halâ çok fakir ve gelir adaletsizliğinin kralı var dı. Baktı ki olmayacak son 10-15 sene de öyle yardımlar yaptı ki şuan rusların %70i ev sahibi. Türkiye de bırak arabayı ev sahipliği oranımız % kaç acaba?
Ben şahsen togg un yerliliğine milliliğine hiç takılmazdım eğer fakirin de arabaya ulaşabilecek alım gücü olsaydı. Adamlar fakirlik ve cahillik bağımlısı. İstemiyorlar halk zenginleşsin ve eğitim seviyeleri artsın. O yüzden akepe elini eteğini çekmedikçe, siyasi olarak kaldıkça togg çok sorunlar yaşayacak.
ve yine rusya...
ve yine rusya...
Al sana tam tersi bir durum o zaman :)
https://mobile.twitter.com/aykiricomtr/status/1636427195949170706
biz de 2 tane sipariş verdik #DevletiminYanındayım.
rain man
17-03-2023, 19:53
NFT alarak 2 adet siparişimizi verdik, şükürler olsun.
Kün fe yekün.
Emre-Dylan
18-03-2023, 14:44
Şuan ki durumumda olmasaydım, aylık 200 300k gelirim olsaydı 1 tane öylesine alırdım. Ama aylık 12k gelirle bana alternatif sunsalar, gider köklü firmalardan elektrikli araç seçerdim. Geleceği belli olmayan insanların gözünü boyamak için yapılmış bir proje.
Çıkar arkadaş egea linea gibi 1.4 1.5 atmo araç fabrika çıkışlı lpgli önde 2 airbag olsun arka camlar bile oto olmasın analog klimalı sedan bir arabayı sür piyasaya 300k tlden herkes sahip olsun. Vatanını seven milletini düşünen bir yönetim bunu yapardı, eline kuran alıp mitinglerde anırmazdı. Boş *** işler o kadar doluyum ki bu sisteme bu yönetime, dinden uzaklaştık dilden küfür eksilmez oldu bu seçimde yine gitmezlerse boka iyice batmış oluruz. Kusura bakmayın abiler konudan çıktım biraz mazur görün lütfen...
Benim görev yerime yakın fabrikası hergün yollarda görüyorum 😊
Sevgili dostlar, Togg da çalışan eğitim yöneticisi eski bir eğitmenim var.
Şuan Deneyim Merkezinde görevli bir arkadaşım var.
Araç kesinlikle güzel. Hatta mühendislik harikası, donanım özellikleri ve geliştirilebilir hatta sonradan özelliklerin aktive edilebilir olması harika.
Ben sadece şuanki satış sistemini eleştiriyoruö.
Satılan 12.000 adedin 12.000 adedi ilanlara düşecek ve ziyan edecekler.
Ciddi bir satış yönetiminden geçerek satımalıydı.
Kendi markalarını kendi yöntemleri baltalayacak.
Çekiliş olması nedeniyle yazılmadım. Bu rakamlara cidden uygun. Taigo fiyatına ve %100 elektrikli. Çekiliş olmasaydı kesinlikle yazılırdım.
sanctuary35
19-03-2023, 02:08
bence şu devirde araba üretmek çok zor bir şey değil, verirsin para fabrika kurdurursun, verirsin para tasarım yaptırırsın vs. vs. klasik hükümet mantığı en tepeden başlıyorlar, bu kadar lükse, bu kadar pahalıya ne gerek var kafasındayım açıkcası, ilk giriş arabası olarak az yakan benzinli orta seviye bir araç çıkararak, insanları en ufak kazada dahi öldüren arabalardan kurtarmak olmalıydı hedef. bu aracın fiyatı klasmanına göre iyi olabilir ama hem 1m bütçe hemde elektrikli araca bincek imkan ülkenin ne kadarında var
GokhanRS
19-03-2023, 15:03
bence şu devirde araba üretmek çok zor bir şey değil, verirsin para fabrika kurdurursun, verirsin para tasarım yaptırırsın vs. vs. klasik hükümet mantığı en tepeden başlıyorlar, bu kadar lükse, bu kadar pahalıya ne gerek var kafasındayım açıkcası, ilk giriş arabası olarak az yakan benzinli orta seviye bir araç çıkararak, insanları en ufak kazada dahi öldüren arabalardan kurtarmak olmalıydı hedef. bu aracın fiyatı klasmanına göre iyi olabilir ama hem 1m bütçe hemde elektrikli araca bincek imkan ülkenin ne kadarında var
50bin adet bile satılsa, o kadar çok satıldı ki artık trafik arttı derler :) inş çok satılır. İhracat için ne marka çıkaracaklar onu merak ediyorum. Maalesef sadece Türk e satarak ayakta kalmak zor.
Arka camında tayyar'ın fotoğrafı basılı olan Togg'lar, görüyorum... taşraları aşıp geliyorlar.
Emre-Dylan
19-03-2023, 16:45
Disslike atan arkadaşlar görüyorum konu da. Trabzon şaşırt bir kere de
Konuyu dağıtmaya gerek yok, aracın Pininfarina tarafından tasarlanması mükemmel. Togg'un sağlam bir tasarım dili var. Böyle bir vizyonu Saab 9-3 faciasından sonra onlardan beklemezdim. ***** kitleden, at gözlüğünü takmış ve sorgulamayı çok uzun zaman önce bırakmış insanlar her şehirden çıkıyor. Bu duruma bir şey yapamazsın. Ayrıca, Trabzon dediğin yerden de Eren Bülbül gibi bir kahraman çıkmıştır. Özelden yazdığın komik mesajları izin verirsen burada paylaşmak istiyorum. Herkes gülsün, 29 yaşındaki adamın halline baksın. Ben DH'den senin gibi sanal mafyalar yüzünden kaçtım, yine geldik aynısı burada.
"Ma-lum" yazmıştım, sansürlüyor sanırım.***
Emre-Dylan
19-03-2023, 19:56
Sen önce küfürsüz argosuz konuşmayı öğren özelden gerekeni yaptım merak etme sen güzel kardeşim.
İlk mesajimda kufur yok, kufurlu konusan sensin. Bir sey de yapmadin yani. :D
Emre-Dylan
19-03-2023, 20:37
Konuyu saptırdığım için arkadaş adına da kendi adıma da özür dilerim, çoluk çocukla muhatap olmak istemiyorum daha fazla gerekli açıklamayı yöneticilere yapacağım.
Ben de çocuksu insanları daha fazla muhatap almıyorum. "Trabzon şaşırt bir kere de" yazman sorun değilse benim de yazdıklarım sorun değil. Yöneticiler mesajları isterse konuşmayı atabilirim. Büyü biraz; insanları tehdit edersen, sana saldırmayana saldırırsan, bana "çoluk-çocuk" deme hakkını sana vermem. Kusura bakma. Forum'a bilmediklerimi kendi dilimde öğrenmek, fikir alışverişi yapmak ve komünitenin bir parçası olmak için üye oldum. Amacım kimseyle bir tartışmanın içerisine girmek değil. Bilgi sahibi olduğum bir konuya denk gelirsem ya da konuyla alakalı bir düşüncem varsa mesaj atarım. Fakat, seninle maalesef aynı kültürden gelmiyoruz. :) Kendine iyi bak.
Disslike atan arkadaşlar görüyorum konu da. Trabzon şaşırt bir kere de ��
kullanıcı adında 61 var diye memlekete dem vurmanı mantıklı bulmuyorum. kişilerin iyilik yada kötülüklerinin memleketleriyle alakası yoktur.
bir trabzonlu olarak kendi memleketimde cok iyi anlaşabildiğim insan kadar hiç anlaşamadığım insanda var.
ama bu senin memleketim hakkında yorum yapabiliceğin anlamınada gelmiyor.
tartışmanızın tarafı değilim ama cümlenle beni taraf yapmış oldun.
Emre-Dylan
19-03-2023, 21:24
kullanıcı adında 61 var diye memlekete dem vurmanı mantıklı bulmuyorum. kişilerin iyilik yada kötülüklerinin memleketleriyle alakası yoktur.
bir trabzonlu olarak kendi memleketimde cok iyi anlaşabildiğim insan kadar hiç anlaşamadığım insanda var.
ama bu senin memleketim hakkında yorum yapabiliceğin anlamınada gelmiyor.
tartışmanızın tarafı değilim ama cümlenle beni taraf yapmış oldun.
Haklısınız bu konuda benim hatam, şu iki arkadaş yüzünden böyle bir cümle kurmamalıydım özür dilerim şahsım adına.
Emre-Dylan
19-03-2023, 21:43
Aynı kültürden değiliz evet yaklaşımlarına bakarsak güzel kardeşim iyi oynadın ama sonuçlar ortada gecen güzel olsun...
https://i.hizliresim.com/qcmyc8p.jpg
https://i.hizliresim.com/5ghnvg6.jpg
https://i.hizliresim.com/ld3npeq.jpg
https://i.hizliresim.com/qasupon.jpg
Kendi yazdıklarını bir ben mi göremiyorum? Konuyu PM'den genel sohbete taşıyan da sensin ayrıca. Neyse, demiyorum bir şey.
Emre-Dylan
19-03-2023, 21:55
Kendi yazdıklarını bir ben mi göremiyorum? Konuyu PM'den genel sohbete taşıyan da sensin ayrıca. Neyse, demiyorum bir şey.
Gönderdiğim mesajları göremiyorum profilden sana zahmet paylaşır mısın ne demişim? Yöneticilere bilgi verildi merak etme arkadaşım, yıllardır üyeyim bu foruma şu duruma ilk defa beni zorla sen sürükledin helal olsun ne diyeyim ki!
https://i.hizliresim.com/4z2qcof.png (https://www.hizliresim.com/4z2qcof)
https://i.hizliresim.com/1nogu64.png (https://www.hizliresim.com/1nogu64)
https://i.hizliresim.com/c8ezn0b.png (https://www.hizliresim.com/c8ezn0b)
https://i.hizliresim.com/b49pw20.png (https://www.hizliresim.com/b49pw20)
Al, bunlar da senin yazdıkların. "Bir mesaj insanı ne kadar kudurtabilir" sorusunun cevabı. Allah seni büyüten anaya babaya sabır versin.
Ban'lasınlar o zaman, ne yapabilirim bu durumda?
Emre-Dylan
19-03-2023, 22:00
https://i.hizliresim.com/4z2qcof.png (https://www.hizliresim.com/4z2qcof)
https://i.hizliresim.com/1nogu64.png (https://www.hizliresim.com/1nogu64)
https://i.hizliresim.com/c8ezn0b.png (https://www.hizliresim.com/c8ezn0b)
https://i.hizliresim.com/b49pw20.png (https://www.hizliresim.com/b49pw20)
Al, bunlar da senin yazdıkların. "Bir mesaj insanı ne kadar kudurtabilir" sorusunun cevabı. Allah seni büyüten anaya babaya sabır versin.
Bu arada kürt olduğu mu nereden çıkardın da kürt diye ötekileştirme yaptın onu anlamadım. Adabını takın işine bak arkadaşım daha fazla uzatma konuyu mundar etme.
Sen mundar ettin konuyu. Bir şeyden utandığım, sıkıldığım yok da ben PM'leri ortaya dökmemişim, sen niye döküyorsun? On yıldır internet'te adap öğrenemedin mi? Ayrıca, sen niye "trabzon'lu" diye ötekileştirdin?
Bunu bu kadar insanın arasında şova dönüştürmene gerek yok. Instagram hesabını ya da telefon numaranı bana özelden at, oradan devam edelim içinde bir şeyler kaldıysa. DH flashback yiyorum şu anda, üç yıl önce "odros vor, bozo komso boso yopomoz" diyen tiplerin yeni kasası işte. Babadan oğula nesilsiniz herhalde. :D Ban yesem de sorun değil, ben yine oil catch can nasıl yapılır konusunda yolunu bulur dolaşırım.
kendinize iyi bakın iyi yolculuklar
senin yazdığını beğenmek gibi bir zorunlulukmu var kardeşim bu forumda... Sen kimsinki benim memleketime laf atıyorsun. Yazdığının beğenmedim konuysa şu tüm dünyada tüm firmalar elektrikli otoya geçiş için hazırlık yaparken fosil yakıtlı motorlardan vazgeçerken. neden fosil yakıtlı bir araç yapılsınki en fazla 15 20 yıl sonra hepsi olmasada bir çoğu çöp olacak tüm dünya elektrikli otoya geçeçek belkide uçan araba çıkacak. ilersinin teknolojisi varken sırf ucuz olacakmış diye neden fosil yakıtlı araç istiyorsun. ???
Fosil yakıtlı ve uygun fiyatlı araç üretseler, bu kez de "Dünya elektriğe geçiyor bunlar hala eski kafa" "Bunların vizyonu bu kadarmış" "Uygun fiyatlı diye bunu alacağıma, gider 2. el şu modeli alırım" "Araçta hiç donanım yok bu ne böyle" gibi gibi laflar dolaşırdı ortada eminim. Firmanın vizyonu zaten küresel boyutta bir mobilite teknolojisi üretmek. Otomobile bile dijital cihaz gözüyle bakıyorlar. İnşallah devamı gelir ve uzun soluklu bir proje olur.
babayimben
20-03-2023, 08:34
Elektrikli otomobil üretimi kesinlikle doğru seçim, eleştirmek manasız.
Markanın da pazarda edineceği pay tamamen biz tüketicilerle alakalı. Yerli üretime her konuda olduğu gibi destek şart.
Ben çok beğendim aracı ancak elektrikli araç kullanmam şu anda mümkün olmadığı için sipariş vermedim.
Birkan61
20-03-2023, 08:34
Trabzon Türkiye'nin 'T'si kıvamında çimentesudur desek yalan olmaz Emre kardeşim
İlerleyen mesajlarda gösterdiğin erdemlikten dolayı tabiki laf dalaşına girmeyeceğiz, eyvallah :)
Şuna inan, kendi içinde şaşırt bi kere diyerekten bahsetmeye çalıştığın Trabzonlu sayısı gerçekten hayâl ettiğinden çok daha fazla
Hayırlı haftalar diliyorum :D
GokhanRS
22-03-2023, 12:15
takılmayın bu kadar. ikinizde hata etmişsiniz. ikiniz de birkaç haftalık ceza hak etmişsiniz bence ama admin olmadığım için sorun yok :)
8.000rpm
22-03-2023, 13:13
konuya geri dönelim
lütfen
131mirafiori
22-03-2023, 13:19
Togg'u ilk aşamada almak isteyenler var mı? Var ise neden almak istiyorlar? 2-3 sene sonra almak mantıklı değil mi?
8.000rpm
22-03-2023, 13:24
Togg'u ilk aşamada almak isteyenler var mı? Var ise neden almak istiyorlar? 2-3 sene sonra almak mantıklı değil mi?
tesla'daki gibi ilk satılanlara trugo şarj istasyonlarından ömür boyu şarj hediye deseler çarşı pazar karışır :D:D:D
TOGG alacaklara surpriz! - Kocaeli Gazetesi (https://www.kocaeligazetesi.com.tr/haber/14318732/togg-alacaklara-surpriz?fbclid=IwAR0o0xatqSjD9WJCiUDjSAWCuBm-IHca5KuIOtFp3jhq5gwpuJeAbx_iI2U)
TOGG alacaklara surpriz! - Kocaeli Gazetesi (https://www.kocaeligazetesi.com.tr/haber/14318732/togg-alacaklara-surpriz?fbclid=IwAR0o0xatqSjD9WJCiUDjSAWCuBm-IHca5KuIOtFp3jhq5gwpuJeAbx_iI2U)
benn şokk :D
8.000rpm
23-03-2023, 08:43
e bu durum şu an diğer markalara verilen siparişlerde de böyle değil mi?
üzüldüm ama şaşırmadım
e bu durum şu an diğer markalara verilen siparişlerde de böyle değil mi?
üzüldüm ama şaşırmadım
öyle abi sürpriz olan bir şey yok
sabit fiyat bekleyenin aklına şaşarım zaten, işte o an direkt devlet kurumuyum ben diye bas bas bağırmış olur TOGG :D
ErkanCanS
23-03-2023, 23:42
1.300.000 tl fiyatıyla ön sipariş verilen araç için 4 ay sonra teslimde 2.300.000 tl fiyat çekerlerse o zaman şok üstüne şok :)
8.000rpm
30-03-2023, 22:21
çekilişte hak kazanan var mı aramızda?
Bana çıkmadı. Ama çevremde 1-2 kişiye çıkmış.
1.300.000 tl fiyatıyla ön sipariş verilen araç için 4 ay sonra teslimde 2.300.000 tl fiyat çekerlerse o zaman şok üstüne şok :)
Milletini "gerçekten" sevenleri o zaman görmek isterim :).
Ama kur şoku olmadıkça fiyat oynamaz bence.
Zaten şu an cam tavan tedariği sıkıntılı, önce onu çözmeleri lazım.
çekilişte hak kazanan var mı aramızda?
çekişi kazananlar yerlerini satmaya bile başlamış, 30 dan kapı açıyorlar.
8.000rpm
31-03-2023, 15:37
çekişi kazananlar yerlerini satmaya bile başlamış, 30 dan kapı açıyorlar.
şaşırmamak lazım
TOGG, AKP’nin projesidir. Secim sonrasinda kaybedecekler. O arabalar teslim
edilmeyecek. Misir qeVreQimi aldim, olacaklari bekliyorum. Bu ulke gormedikleri arabaya para baglayan aptallarla dolu.
TOGG, AKP’nin projesidir. Secim sonrasinda kaybedecekler. O arabalar teslim
edilmeyecek. Misir qeVreQimi aldim, olacaklari bekliyorum. Bu ulke gormedikleri arabaya para baglayan aptallarla dolu.
Kaynak nedir ? Neye istinaden böyle düşünüyorsun ? Bize anlat biz de bilelim.
Bayılıyorum böyle herşeyin abartısına, üstüne de aptal şeklinde hakaret edilmesine. Be kardeşim senin koyundan ne farkın kaldı ? Ha rekürtaj dayı, ha sen. İkiniz de aynısınız gözümde. Aklı yok fikri var.
Kaynak benim, Saab 9-3 rezaletine istinaden böyle düşünüyorum. Ayrıca, ben koyunum, 18 yaşındayım. Hiçbir şey bilmiyorum. Siz görmediğiniz arabaya para bağlamaya devam edin lütfen. Benden yaşça büyüksünüz, her şeyi siz bilirsiniz. Almanya'da okuyup, aynı zamanda part-time çalışan arkadaşım geçenlerde kelepire Seat Ibıza aldı. Ben ne yapabiliyorum bu ülkede? AKP'nin yaptığı ya da desteklediği hiçbir şeyi onaylamıyorum. Ülkenin yararına olsa bile. Hepinizin yaşı 35, 40 olmuş, kendi yolunuzu bulmuşsunuz. Bu ülkenin eğitim sorununu da, ekonomik sorununu da en ağırdan yaşayan ya da yaşamış olan benim akranlarımdır. TOGG'u açık bir şekilde istemiyorum, umarım olabilecek en kötü şekilde sonuçlanır. Yeter ki AKP'nin ismi kötüye çıksın. TOGG'a para bağlayan öküzdür, hadi beni ban'layın.
Benim hem çalışıp, hem de harçlığımı çıkartmama rağmen hiçbir şey yapamadığım, tavuk dürüm+kolanın 70TL olduğu ülkede TOGG'a para yatıran herkes gözümde vatan hainidir. Halk aç, birileri "shitbox" üretme peşinde. Profil fotoğrafına Mercedes koyan adam da bana "aklı yok fikri var" diyor. Gel de buradan yak, komedi. Yaşıma göre otomotive ve siyasete çok fazla kafa yordum. 2004 doğumluyum, yıllardır içinde bulunduğumuz siyasi gerginlik yüzünden kuşak olarak fazla politikleştik. Bunu inkar etmiyorum ve tekrarlıyorum, AKP bu ülkeyi uçursa, muhalif X batırsa, onurlu bir şekilde batmayı tercih ederim. Namusu olan herkese teşekkürler.
turboman
03-04-2023, 05:28
Benim hem çalışıp, hem de harçlığımı çıkartmama rağmen hiçbir şey yapamadığım, tavuk dürüm+kolanın 70TL olduğu ülkede TOGG'a para yatıran herkes gözümde vatan hainidir. Halk aç, birileri "shitbox" üretme peşinde. Profil fotoğrafına Mercedes koyan adam da bana "aklı yok fikri var" diyor. Gel de buradan yak, komedi. Yaşıma göre otomotive ve siyasete çok fazla kafa yordum. 2004 doğumluyum, yıllardır içinde bulunduğumuz siyasi gerginlik yüzünden kuşak olarak fazla politikleştik. Bunu inkar etmiyorum ve tekrarlıyorum, AKP bu ülkeyi uçursa, muhalif X batırsa, onurlu bir şekilde batmayı tercih ederim. Namusu olan herkese teşekkürler.
Rüyanda tayyip amcanımı gördün bu ne sinir. Yaşın genç bu yaşta aklını başına al kendini kurtar dil falan öğren, ben senin yaşında olsam bu yazdıklarını buraya yazmaya bile vakit harcamam. 30-40 yaşında adamlar bu hale getirmedi bu memleketi daha yaşlıların suçu. Onlarda yavaş yavaş ölecekler elbet ondan sonra belki düzelir ama sen ben görmeyiz. :)
8.000rpm
03-04-2023, 09:32
bir süre sonra bu proje ve yatırım bir global profesyonele devredilir , çürümez ve patlamaz arkadaşlar
en mantıklı gidişat da bu olur
konuyu milyar kere tartıştık :)
bir süre sonra bu proje ve yatırım bir global profesyonele devredilir , çürümez ve patlamaz arkadaşlar
en mantıklı gidişat da bu olur
konuyu milyar kere tartıştık :)
Katarlı bir firma ..... zaman sonra devralır.
Kaynak benim, Saab 9-3 rezaletine istinaden böyle düşünüyorum. Ayrıca, ben koyunum, 18 yaşındayım. Hiçbir şey bilmiyorum. Siz görmediğiniz arabaya para bağlamaya devam edin lütfen. Benden yaşça büyüksünüz, her şeyi siz bilirsiniz. Almanya'da okuyup, aynı zamanda part-time çalışan arkadaşım geçenlerde kelepire Seat Ibıza aldı. Ben ne yapabiliyorum bu ülkede? AKP'nin yaptığı ya da desteklediği hiçbir şeyi onaylamıyorum. Ülkenin yararına olsa bile. Hepinizin yaşı 35, 40 olmuş, kendi yolunuzu bulmuşsunuz. Bu ülkenin eğitim sorununu da, ekonomik sorununu da en ağırdan yaşayan ya da yaşamış olan benim akranlarımdır. TOGG'u açık bir şekilde istemiyorum, umarım olabilecek en kötü şekilde sonuçlanır. Yeter ki AKP'nin ismi kötüye çıksın. TOGG'a para bağlayan öküzdür, hadi beni ban'layın.
Saab rezilliğinde ne kadar karşıt isem, Şuan gözle görünür, elle tutulur bir araç var karşında. Ulaşıp- ulaşamama mevzuuna girmiyorum.
Yaşın genç, haklı olarak isyan ediyorsun. Bende ediyorum :) sen , ben düzeltemiyoruz bazı şeyleri. Yıllardır düzeltmedik, düzeltebileceğimizi de düşünmüyorum. Git ülkeden, kurtar kendini, yaşın genç. Ne olursa olsun iki tarafı da körü körüne savunmamayı tavsiye ederim. Ağır basan taraf için ise sandıkta tepkini gösterebilirsin.
Profil fotoğrafıma Mercedes koymam, el emeği. Tavsiye ederim. 14 yaşından beri sanayide büyümüş , risk alıp kendi işini kurmuş, sabah 8 gece 12 sanayide kalmış birinin el emeği. Yargılamadan önce tanımalısın.
FatihDemirel
03-04-2023, 09:53
Başvuru yapmıştım, çıkmadı. Şimdi ücret geri yatmış merak eden arkadaşlar vardır diye yazmak istedim.
8.000rpm
03-04-2023, 09:57
Katarlı bir firma ..... zaman sonra devralır.
yok yok oralardan değil
elektrikli araba konusunda uzman ülkelerden olacak :)
rain man
03-04-2023, 09:57
Konuştuğumuz 20 küsür yıllık hegemonyanın yıktığı milyonlarca gençten biri.
Öfkeli olmak en çok onların hakkı. Çünkü gençlikleri elinden alındı. Rahatça gezemiyor, tozamıyor eğlenemiyor, gelişemiyor ve büyüyemiyor.
Aramızdan 3 5 tanesi bir şeylere sahip olabildiyse o da düzen bu hale gelmeden önce para değer sahibi iken iki üç şey alabildiği içindir. İstediğiniz kadar emek veya alınteri deyin, daha önceki kazançlarınızla sahip olduklarınıza aynı emekle şimdi sahip olamazsınız. O yüzden onlara hayat dersi vermeyelim.
Ben şu an 18 yaşında olsam tek bir şeye odaklanırdım herhalde. Seçime. Tek adam düzeni devam edecekse ülke sınırlarından çıkmanın bir yolunu bulurdum, yeni ve umut vaat eden birileri gelirse burada istediklerime odaklanırdım.
Yerli araba konusu da siyaset üstü bir konu değil bu sebeple.
8.000rpm
03-04-2023, 11:12
not : şahsen burada yazdığım yazılarımın siyasi herhangi bir yanı yoktur ,
herhangi bir kişiye-gruba destekçi veya tam tersi muhalif olarak yazmıyorum ,
tamamen sektör odaklı yaklaşmaya çalışıyorum konuya ,
bize düşen de bu şekilde bakmaktır (en azından bu platformda yapılması gereken budur)
1865 ve 1866 numarali postlar aslinda ozetliyor bu konuyu. Her ne kadar sektor odakli konusmaya calissak da konu bir sekilde siyasi bir noktaya kayiyor. Zaten geldigimiz noktada siyasi bir noktaya kaymadan konusulabilecek konu yok. Neyse, en azindan bu platformda birbirimizi kirmadan, seviyeli bir sekilde derdimizi anlatmaya calisiyoruz, bu da ciddi bir basari bence.
8.000rpm
04-04-2023, 09:45
çarşı pazar karışır :)
Elektrikli Araclar, Solar ve Temiz Enerji | Tesla Turkiye (https://www.tesla.com/tr_tr)
Turkiye'de elektrikli arac rekabeti hızlandı: Tesla satışlara başladı | Doviz.com (https://haber.doviz.com/gundem-haberleri/turkiye-de-elektrikli-arac-rekabeti-hizlandi-tesla-satislara-basladi/689427)
Sokayım teslaya da sabah mayıs-haziran diyordu şu an Ekim-Aralık tarih veriyor...
8.000rpm
04-04-2023, 10:30
hakkaten ekim aralık ne alaka?
anlamsız saçma
Bende fiyatlar acayip iyi bi sitesine girip araç oluşturayım dedim Ekim-Aralık çıktı.
Zaten sadece model Y ile giriş yaptın, bari araçları 1-2 ay içinde teslim et, bu nasıl bir pazara giriş oluyor o zaman :)
aybarsdnr
04-04-2023, 10:51
Sokayım teslaya da sabah mayıs-haziran diyordu şu an Ekim-Aralık tarih veriyor...
Muhtemelen çok talep oldu. Long range için niyetlendim. Fiyat, ilandakilere göre hala baya uygun. Ama teslim zamanında ne olur bilinmez:) 2 milyona alıyorum derken 4 olabilir
ee siz peynirle maymun peşine düşmüşünüz ,maymun muz sever :D
8.000rpm
04-04-2023, 10:56
giriş demiyelim de selam veriş diyelim :)
almanya fabrikasındaki kapasite aylık 20.000 adet civarıymış , y zaten bildiğim kadarıyla tüm dünyada ayda 40-50.000 adet falan satıyor
türkiyeye ekim aralık diyor , son çeyrek yani
giriş demiyelim de selam veriş diyelim :)
almanya fabrikasındaki kapasite aylık 20.000 adet civarıymış , y zaten bildiğim kadarıyla tüm dünyada ayda 40-50.000 adet falan satıyor
türkiyeye ekim aralık diyor , son çeyrek yani
Sabah Mayıs-Haziran diyordu, saat 10:30 gibi Temmuz-Eylül yazdı şimdi Ekim-Aralık diyor.
Ekim aralığa kim öle kim kala. Ayrıca verdiğin 10.000tl iade edilmiyor.
babayimben
04-04-2023, 11:13
tesla servis kurdu mu, nereye gidicez alırsak
tesla servis kurdu mu, nereye gidicez alırsak
Merter'de servis kurulacakmış.
https://twitter.com/eozpeynirci/status/1642949139074891776?s=20
Model Y Performance 514km menzil gösteriyor, daha önce tecrübe eden oldu mu ne civarı gider?
8.000rpm
04-04-2023, 13:19
Model Y Performance 514km menzil gösteriyor, daha önce tecrübe eden oldu mu ne civarı gider?
youtube'da bir çok menzil test videosu var
8.000rpm
04-04-2023, 13:21
Sabah Mayıs-Haziran diyordu, saat 10:30 gibi Temmuz-Eylül yazdı şimdi Ekim-Aralık diyor.
Ekim aralığa kim öle kim kala. Ayrıca verdiğin 10.000tl iade edilmiyor.
iade edilmiyor derken? nerede okudun?
bunda bir çekiliş vs olmadığı için mi acaba? parayı yatıran aslında sipariş veren oluyor , iptal etmemeli gibi bir durum mu acaba?
Aşağıdaki siparişte gelen sözleşmede yazan metin. Yani iade edilmiyor. Gayet mantıklı iade olmaması. İptal edince bir yaptırım olması lazım en azından.
Sipariş Ücreti. Araç’ın sizin için rezerve edilebilmesi adına, işbu Sözleşmeyi imzaladığınız tarihte Araç
Konfigürasyonunuzda belirtilen tutarda ve iadesi olmayan bir Sipariş Ücreti ödemeniz beklenir. Sipariş
Ücretinin ödemesi kredi kartı ile yapılabilir. Ayrıca, ödediğiniz Sipariş Ücretinin, siparişinizin işleme
konulması, nakliyesi, yeniden pazarlaması ve/veya Araç’ın yeniden satılması durumunda oluşacak fiili
maliyetlerin adil ve makul bir hesaplamasını teşkil ettiğini de kabul etmektesiniz. Bu nedenle, burada özel
olarak düzenlenen durumlar dışında, herhangi bir nedenle nihai satışın gerçekleşmemesi durumunda Sipariş
Ücreti iade edilmeyecektir.
arkadaşım Almanya'da Model 3 Kullanıyor, yakış şekli şu şekilde.
Yorumları : 190km de 19kwh harcamışım. Evde şarj etsem 5.5 sadece dışarıda şarj etsem 10.5 euro //
https://i.hizliresim.com/esl3f8v.jpeg (https://www.hizliresim.com/esl3f8v)
darkmoon
05-04-2023, 10:33
Daha öncede yazdım Togg un kilometre başına harcadığı enerji 1,35 lira olarak gerçekleşecekmiş bu fiyat üç aşağı beş yukarı diğer elektrikli araçlar içinde benzerdir herhalde yüksek ihtimal ki bunlar fabrika verileri ..
Elektrikli araçta her şey yakıttan gidiyor ***** sürüş dinamikleri de enerji tüketiminde farklılık gösterir..
1.35 lira öyle az değil bazı lpg li hatta dizel araçlar daha az yakabilir..
8.000rpm
05-04-2023, 11:17
benzinli ve dizel araçlardaki tüketim lügatına hepimiz hakimiz
"tutumluluk" değeri açısından bakarsak 4-5.-litre / 100km gibi bir değerin dizeller için iyi olduğu , 6-7.-litre arasındaki değerlerin de benzinliler için iyi olduğu gibi ortalama bir sonuca varabiliriz
elektriklilerde de durum benzer , daha doğrusu analiz mantığı benzer , bu da en iyi koşullarla kaç kwh/100km tükettiği şeklinde izah ediliyor..
katalog verilerine göre bir elektrikli araç 14-16.-kmh/100km tüketiyorsa "tutumlu" bir araç oluyor.
aracın net pil kapasitesini (brüt değere değil net pil değerine) bu tüketim değerine böldüğümüzde de teorik en uzun menzil değeri ortaya çıkıyor.
ha tabi sıvı yakıtlı standart teknolojili araçlarda teorik tüketim / reel tüketim arasında fark oluyor , katalog verilerini yakalamak için bin çeşit kural ve teknik gelişti zaman içinde..
elektriklilerde de aynı mantık var , onların da bir kullanım kural seti ve mantığı var , içten yanmalılardan oldukça farklı..
en büyük tezat şurada ;
içten yanmalı araçlar uzun yolda , açık trafikte daha tutumlu yürür
elektrikliler ise trafik ne kadar sıkışıksa , ne kadar durk-kalk varsa o kadar tutumlu yürür
ikinci önemli fark ise şu ;
içten yanmalılar , üzerindeki hemen her aksesuarın enerjisini motordan gelen tahrikle üretir (bunun motor verimine bir miktar negatif etkisi olsa da..)
ama elektrikliler herşeyi bataryadan yerler mecburen
camı aç kapa bile yapsan pilden enerji gider , ısıtması soğutması , aydınlatmaları , iç lambalar , koltuk ayarları , multimedyası osu busu.. say sayabildiğin kadar :)
dolayısı ile elektrikli dönem demek , kullanım alışkanlıklarının topyekün faklı olduğu dönem demektir
benzinli ve dizel araçlardaki tüketim lügatına hepimiz hakimiz
"tutumluluk" değeri açısından bakarsak 4-5.-litre / 100km gibi bir değerin dizeller için iyi olduğu , 6-7.-litre arasındaki değerlerin de benzinliler için iyi olduğu gibi ortalama bir sonuca varabiliriz
elektriklilerde de durum benzer , daha doğrusu analiz mantığı benzer , bu da en iyi koşullarla kaç kwh/100km tükettiği şeklinde izah ediliyor..
katalog verilerine göre bir elektrikli araç 14-16.-kmh/100km tüketiyorsa "tutumlu" bir araç oluyor.
aracın net pil kapasitesini (brüt değere değil net pil değerine) bu tüketim değerine böldüğümüzde de teorik en uzun menzil değeri ortaya çıkıyor.
ha tabi sıvı yakıtlı standart teknolojili araçlarda teorik tüketim / reel tüketim arasında fark oluyor , katalog verilerini yakalamak için bin çeşit kural ve teknik gelişti zaman içinde..
elektriklilerde de aynı mantık var , onların da bir kullanım kural seti ve mantığı var , içten yanmalılardan oldukça farklı..
en büyük tezat şurada ;
içten yanmalı araçlar uzun yolda , açık trafikte daha tutumlu yürür
elektrikliler ise trafik ne kadar sıkışıksa , ne kadar durk-kalk varsa o kadar tutumlu yürür
ikinci önemli fark ise şu ;
içten yanmalılar , üzerindeki hemen her aksesuarın enerjisini motordan gelen tahrikle üretir (bunun motor verimine bir miktar negatif etkisi olsa da..)
ama elektrikliler herşeyi bataryadan yerler mecburen
camı aç kapa bile yapsan pilden enerji gider , ısıtması soğutması , aydınlatmaları , iç lambalar , koltuk ayarları , multimedyası osu busu.. say sayabildiğin kadar :)
dolayısı ile elektrikli dönem demek , kullanım alışkanlıklarının topyekün faklı olduğu dönem demektir
1 senedir şirket aracı olarak elektrikli İ3S kullanıyorum. Şu nokta doğru kesinlikle şehir içi ve dur kalk ile tüketim çok düşük. Şehirler arası daha fazla tüketiyor.
Diğer noktalarda en fazla tüketim kışın aracı ısıtmak için gidiyor. Multimedya, far, koltuk ısıtma, aydınlatma vs onların etkisi hissedilmiyor.
Bu araçlar kesinlikle şehir içi ve yaz arabası. Eğer evde şarj imkanı var ise çokta mantıklı oluyor. Dışarda enerji sağlayıcıların fiyatlar çok yüksek
1 senedir şirket aracı olarak elektrikli İ3S kullanıyorum. Şu nokta doğru kesinlikle şehir içi ve dur kalk ile tüketim çok düşük. Şehirler arası daha fazla tüketiyor.
Diğer noktalarda en fazla tüketim kışın aracı ısıtmak için gidiyor. Multimedya, far, koltuk ısıtma, aydınlatma vs onların etkisi hissedilmiyor.
Bu araçlar kesinlikle şehir içi ve yaz arabası. Eğer evde şarj imkanı var ise çokta mantıklı oluyor. Dışarda enerji sağlayıcıların fiyatlar çok yüksek
Yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum.
Bence Elektrikli araçlar şehir içinde kullanmalık içim çok ideal.
Uzun yolculuğa gelecek bir araç değil, belki bir ihtimal çocuklu aileler için / Bez vb değiştirirken biraz da şarj edeyim denilebilir :)
Hepimiz yapmışızdır, akşam otururken bir anda uzak bir yere gitme olayını, elektrikte bunu yapamacaksın.
Bir de Şarj istasyonlarındaki sıralar vs derken hepten problem.
Bir çok kişi de aynı şeyi söylüyor, evinizde veya iş yerinizde şarj istasyonunuz yoksa hiç girmeyin diye yoksa her gün bir yere gidip şarj etmek zorunda kalınacak.
yani işin özü yine garibana göre bişeyyok ,hayaller kaldı başka bahara :D
darkmoon
05-04-2023, 17:40
Soru şu amaç ihtiyaç …
Benim kapıda 3 araba olmasına rağmen İstanbul da mümkün mertebe araba ile gitmiyorum sağa sola mevzu yakıt değil trafik te geçen süre ve otopark ücretleri benim için sorun .. zamanda paradır oda ayrı mesele .. Beşiktaş’a 3 gün arabayla gittim özel otoparka bıraktım tandığım diye benden günlük 60tl aldılar .. istanbul abonman kart çıkarttım bedava ya yakın fiyatlarda istediğim kadar geziyorum gidiyorum metro,metrobüs trafik derdi yok park yeri derdi yok kafan kulağın rahat arabayı oraya bıraktık bir şey yaparlarmı acaba derdi yok ..
Bunu neden yazdım ilk soruya geliyoruz amaç ihtiyaç ….
ben arabalarımı uzun yolda kullanıyorum uzun yolda araba sürmenin keyfine varıyorum zevkini yaşıyorum .. elektrikli araçta alsam uzun yolda sürücem genel manada uzun yolda benzin dizel lpg ile hemen hemen üç aşağı beş yukarı aynı yaktımı üstüne 600-800km lik yolda her şarj için 30 dakka 45 dakka arası zorunlu durucam normal arabayla 6-7 saatte gideceğim yolu 15 saatte gideceksem benim için şu an için elektrik çok işime gelmez ..
Elektrikli araç bana en güzel sadece şehir içi kullanabileceğim parkı kolay trafikte yer kaplamıycak aralardan derelerden geçebiliceğim smart fiat500 tarzı bir araç olabilir ..
turboman
05-04-2023, 19:54
Soru şu amaç ihtiyaç …
Benim kapıda 3 araba olmasına rağmen İstanbul da mümkün mertebe araba ile gitmiyorum sağa sola mevzu yakıt değil trafik te geçen süre ve otopark ücretleri benim için sorun .. zamanda paradır oda ayrı mesele .. Beşiktaş’a 3 gün arabayla gittim özel otoparka bıraktım tandığım diye benden günlük 60tl aldılar .. istanbul abonman kart çıkarttım bedava ya yakın fiyatlarda istediğim kadar geziyorum gidiyorum metro,metrobüs trafik derdi yok park yeri derdi yok kafan kulağın rahat arabayı oraya bıraktık bir şey yaparlarmı acaba derdi yok ..
ben arabalarımı uzun yolda kullanıyorum uzun yolda araba sürmenin keyfine varıyorum zevkini yaşıyorum .. elektrikli araçta alsam uzun yolda sürücem genel manada uzun yolda benzin dizel lpg ile hemen hemen üç aşağı beş yukarı aynı yaktımı üstüne 600-800km lik yolda her şarj için 30 dakka 45 dakka arası zorunlu durucam normal arabayla 6-7 saatte gideceğim yolu 15 saatte gideceksem benim için şu an için elektrik çok işime gelmez ..
Elektrikli araç bana en güzel sadece şehir içi kullanabileceğim parkı kolay trafikte yer kaplamıycak aralardan derelerden geçebiliceğim smart fiat500 tarzı bir araç olabilir ..
Niye küçük kullanışlı herkesin alabileceği bir araba yapsınlarki. Mazallah herkes alır mutlu olur trafikte fazla yer kaplamaz diye düşünmezler. Şu elektrikli araba yaygınlaşırda benzinli arabalar ucuzlar bize kalır. ;)
Model Y'nin baz versiyonu 1.6 milyona yakın bir fiyatta. Yakın zamanda Çin'den gelen arabalara ilave gümrük vergisi eklendi. Baz versiyon Çin'den geliyormuş diğer versiyonlar ise Almanya'dan. Teknik bilgiler her sitede farklı net bilgi bulamadım ama 160 kw üzerinde ise ilerleyen zamanlarda Almanya'dan da gelse de baz versiyonun fiyatı bu şekilde kalır Toggla arasında fiyat farkı var baz versiyonu alternatif olmaz.
T10X 436 Hp versiyonu piyasaya çıktığında vergisi yüksek olduğu için Tesla long range ve performance paketleri ile rakip olur.
Aşağıdaki siparişte gelen sözleşmede yazan metin. Yani iade edilmiyor. Gayet mantıklı iade olmaması. İptal edince bir yaptırım olması lazım en azından.
Sipariş Ücreti. Araç’ın sizin için rezerve edilebilmesi adına, işbu Sözleşmeyi imzaladığınız tarihte Araç
Konfigürasyonunuzda belirtilen tutarda ve iadesi olmayan bir Sipariş Ücreti ödemeniz beklenir. Sipariş
Ücretinin ödemesi kredi kartı ile yapılabilir. Ayrıca, ödediğiniz Sipariş Ücretinin, siparişinizin işleme
konulması, nakliyesi, yeniden pazarlaması ve/veya Araç’ın yeniden satılması durumunda oluşacak fiili
maliyetlerin adil ve makul bir hesaplamasını teşkil ettiğini de kabul etmektesiniz. Bu nedenle, burada özel
olarak düzenlenen durumlar dışında, herhangi bir nedenle nihai satışın gerçekleşmemesi durumunda Sipariş
Ücreti iade edilmeyecektir.
Kredi kartından chargeback yapabilirsin :)
Niye küçük kullanışlı herkesin alabileceği bir araba yapsınlarki. Mazallah herkes alır mutlu olur trafikte fazla yer kaplamaz diye düşünmezler. Şu elektrikli araba yaygınlaşırda benzinli arabalar ucuzlar bize kalır. ;)
sen daha çok beklersin,ömrün yeterse tabii :D
turboman
06-04-2023, 08:18
sen daha çok beklersin,ömrün yeterse tabii :D
Allahın işine karışmayalım lütfen ;) Bir umuttur yaşamak :)
ErkanCanS
08-04-2023, 04:54
Tesla siparişi verecektik. Long range modelinin motorlu taşıtlar vergisinin 25.000 lira olduğunu öğrenince vazgeçtik :) Hemen hemen tüm avrupada olduğu gibi emisyon değerlerine göre vergilendirme olursa tekrar düşüneceğiz.
Soru şu amaç ihtiyaç …
abi istanbul hangi semttesin sorabilir miyim çok güzel anlattın
darkmoon
08-04-2023, 08:58
abi istanbul hangi semttesin sorabilir miyim çok güzel anlattın
4.Levent ….
N’oldu oglum yerli arabaniz, gelemiyor mu? Gumrukte mi takildi? Kucuk neuras’la guluyorum hayallerinize. Ataturk’un misyon ve vizyonunu, “narsist”in amaclarina terk ettiginiz her hun gibileceksiniz. 18 yasinda bir kardesinizden size kucuk bir tavsiye…
50 yasindaki MX-5’ci dayi gel “thumbs-down”ini koy gec… İktidarini kotuledim ne de olsa. :D Kusura bakmayin abiler, kichn yalayan insanlara tahammul edemiyorum. Yasima verin, yeni yeni aktiflesiyoruz buralarda.
TOGG diye bir araba yok, inanin yok. Kanmayin boyle “pahali” propagandalara. Aklinizi kullanin abilerim, hepiniz bir otomobilin ar-ge surecine benden daha hakimsiniz. Yok oyle bir sey… Tek gercek BMW. :D :D
livaneli
03-06-2023, 00:41
N’oldu oglum yerli arabaniz, gelemiyor mu? Gumrukte mi takildi? Kucuk neuras’la guluyorum hayallerinize. Ataturk’un misyon ve vizyonunu, “narsist”in amaclarina terk ettiginiz her hun gibileceksiniz. 18 yasinda bir kardesinizden size kucuk bir tavsiye…
Çok mu içtik genç adam? :)
Alkol kullanmiyorum. Bazi insanlar delirtiyor beni.
fatihdurutuna
04-06-2023, 20:18
Alkol kullanmiyorum. Bazi insanlar delirtiyor beni.
Bende deliriyorum bazen, hazır gençsinde neden avrupaya flan gitmiyorsun ne işim var bu 3. Dünya ülkesinde?
Tayfun.O
05-06-2023, 01:20
Bende deliriyorum bazen, hazır gençsinde neden avrupaya flan gitmiyorsun ne işim var bu 3. Dünya ülkesinde?
avrupa almıyor artık doktorlara bile sıkıntı çıkarıyor
fatihdurutuna
05-06-2023, 11:48
Arkadaş kaçak yollarla gidebilir, ben o enerjiyi aldım ondan.
Tayfun.O
05-06-2023, 20:02
Evet o enerji ve sinerji var onda :D
8.000rpm
23-06-2023, 15:42
bugün togg deneyim merkezine gittim
epey bi kurcaladım
küçük detaylar var göze çarpan
arkadaşlar saçma olmayan , akla yatan her eleştiriyi ve fikri detaylı şekilde not alıyorlar , hatta neyse eleştirilen nokta - fotosunu da çekiyor , senin yorumlarınla birleştiriyor ve düzenli olarak merkeze rapor geçiyorlar (mış)
fotoları çekti ben anlatırken , ona şahidim :D
yani bu uygulama gayet hoşuma gitti , doğru hareket ...
kol dayamanın içindeki ikinci bölme kapağı tel maşa
far-silecek kolu tel maşa
şarj soketinin kapağı tel maşa
sağ dizin önüne denk gelen göğüs alt parçasının tasarımı sıkıntılı ama çözümü kolay , elimi soktum , o parçanın arkası boş , sadece tasarımı değişmeli yani :D
start-stop tuşunun tasarımı ve arkadan aydınlatması tel maşa , ucuz görünüyor
davlumbaz içlerindeki izolasyon malzemesinin ve dodiklerin çamurluk içine bakan tarafındaki montaj vidalarının tipi yanlış , çıkıntı yapıyor gereksiz şekilde , göze de batıyor..
özetle atla deve değil bu konular
koltuklar güzel , iç mekan genişliği güzel
cam tavan ebatları güzel , tavan mesafesi güzel , bagaj hacmi güzel
direksiyon önündeki ekran hariç diğer uzun ekran komple dokunmatik (bunu bilmiyordum çok hoşuma gitti)
göğüsün en solunda ve en sağında (ekranların başında ve sonunda yani) aynı tipte 2 tane boş kısım var , piano black bir parça ile kapalı.. çok belli , oraya bişey gelecek , ayna ekranı olabilir bence.. ya da sonradan aksesuar dünyasına girildiğinde oralara bişeyler eklenir çok da güzel olur..
:)
genel olarak benden geçer not aldı
8.000rpm
23-06-2023, 15:46
he bir de arabalar elektrikli ya :) shorwoomdaki bütün arabaların klimaları sürekli çalışır durumda sabahtan akşama :D
serin serin takılıyorsun arabaların içlerinde
galerilerin mekan iklimlendirmesi gayet normal de , arabalarda olması kafa karıştırıcı alışılmadık bir durum :D ama güzel bir şaşkınlık verdi bana :D
eee sonraaa :D almanya bizi kıskanmaya devam etcek mi :D
8.000rpm
23-06-2023, 16:02
gürsel başkanım
özet geçeyim , liste fiyatı olan 1250 ile 1600'e kadar (ekimde tekrar satışa açılsa 1600 deseler mesela) verilen paranın karşılığı var , alınır diyorum :D
bu seviyeden sonrasını bilemem :D
8.000rpm
23-06-2023, 16:08
bişey daha aklıma geldi
kapılar komple marşpiyeldeki plastik kaplama dahil en alt çizgiye kadar birlikte açılıyor
yani bazı suv'lara özel bir dert olan , inerken marşpiyel kirinden pantolon paçası kirlenmesi olayı bunda olmayacak , oralar temiz kalacak
ama kapı açıkken o marşpiyel plastiğinin iç taraftan görüntüsü yanlış , bi plastik arka kapakla falan kapatılması şart
bu da basit bir konu , bunu da not aldılar mesela :D
ardicli2000
25-06-2023, 14:24
Togg mogg bilmem. Adam yeni ataba aldım gel bakalım diyor. İnerken her yer çamur. Şahsen bu çok iyi olmuş.
8.000rpm
07-07-2023, 13:43
hepi topu 800 araba teslim etmişler
bekleyenlerin fiyatlarına da %25 eklediler
proje hiç doğru yönetilmiyor
işi tez elden bir global profesyonele devredebilirler
Hiçbir yere kaçak gideceğim falan yok, bu ülkeyi en son ben terk edeceğim. Admin'ler ban'lamasın, TOGG s2tiri b0ktan bir araba olmanın ötesine geçemeyecek. Herkese hayırlı uçmalar, tabii bu benzin fiyatlarıyla uçabiliyorsanız...
muharrem7791
03-08-2023, 23:44
Alıyor aklınızı kullanın multi d vizesi alırsanız çözersiniz
https://twitter.com/tele1comtr/status/1687117450502885376?s=48&t=x5UxUEE24yHuTh9m1WAlqQ
tog alacaklara üzücü bi haber
Yuzde 3.20’ye karşı yuzde 1.59! Togg’da kredi faiz oranları yukseltildi: T10X’e 105 bin liralık ‘faiz’ zammı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/yuzde-3-20-ye-karsin-yuzde-1-59-togg-da-kredi-faiz-oranlari-yukseltildi-t10x-e-105-bin-liralik-faiz-zammi/469788/)
1.59 hala cok uygun su anki piyasa oranlarına göre
GokhanRS
31-08-2023, 13:00
1.59 hala cok uygun su anki piyasa oranlarına göre
vergilerimizle finanse ederler. devlet bankaları togg a özel faiz uygular. görev zararı moda oldu zaten kamu bankalarında. faiz düşürmektense böyle yapmaları tabi daha mantıklı olur. sonuçta düşük faizde de bize kaçıyordu.
8.000rpm
31-08-2023, 13:37
tog alacaklara üzücü bi haber
Yuzde 3.20’ye karşı yuzde 1.59! Togg’da kredi faiz oranları yukseltildi: T10X’e 105 bin liralık ‘faiz’ zammı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/yuzde-3-20-ye-karsin-yuzde-1-59-togg-da-kredi-faiz-oranlari-yukseltildi-t10x-e-105-bin-liralik-faiz-zammi/469788/)
satışa kapalı bir arabanın da kredi faiz kampanyasını düzenlemek bi tuhaf :D:D:D
8.000rpm
31-08-2023, 13:39
https://twitter.com/tele1comtr/status/1687117450502885376?s=48&t=x5UxUEE24yHuTh9m1WAlqQ
bu da togg işçileri değil , fabrika inşaatını üstlenen müteahhit taşeronun işçileriymiş
satışa kapalı bir arabanın da kredi faiz kampanyasını düzenlemek bi tuhaf :D:D:D
yaa tutarsa :D yaa çıkarsa :D
bu ikilinin hiçbir zaman devri geçmez
biri nasrettin hoca biri talih kuşu :D
8.000rpm
31-08-2023, 14:10
yaklaşık 1 aydır zeytinburnu'ndaki togg deneyim merkezi önüne her gün 2-3 tırla yeni araçlar iniyor , ertesi gün de çoğu teslim edilmiş oluyor , tek tük kalıyor
bir zamanlar bu teslimat araçlarını yola bakacak şekilde tek sıra dizerlerdi , üstelik 8-10 tane anca gelmiş olurdu , şimdi tek sıra yetmiyor önlerine de yanlarına da çekiyorlar teslim araçlarını nereyi boş bulurlarsa :D
her gün doldur-boşalt halindeler yani :)
eskiye nazaran hızlanmış durumdalar
ama genel açıdan bakarsak halen bekleyenler sinirdeler maalesef
ErkanCanS
31-08-2023, 14:23
36 ayda 105 bin lira ek maliyet oluşturmuş vah vah. Çiftçiye işçiye kaynak yaratamayan kamu bankaları 2 milyonluk araç alanlara enflasyon altında kredilendirme yapacak, aradaki farkı gerekirse soğan ekmek yiyenlerden tahsil edecekler heralde :)
Teslim almamış sırada olanlar için de önem taşıyor. :)
8.000rpm
01-09-2023, 15:01
Teslim almamış sırada olanlar için de önem taşıyor. :)
evet orasını atladım haklısın
keza teslim almamış olanlar hem 2 zam yedi , hem de kredi çekeceklerse faizden de gol yediler şu durumda..
maalesef..
evet orasını atladım haklısın
keza teslim almamış olanlar hem 2 zam yedi , hem de kredi çekeceklerse faizden de gol yediler şu durumda..
maalesef..
sen hayırdır gamlı baykuşmusun :D
8.000rpm
29-11-2023, 12:12
bu hafta Togg ile test sürüşü yaptım :)
hemen izlenimlerimi iletiyorum ;
-yağmurlu havada tekerleklerden fazlaca ses geliyor , izolasyon çok kuvvetli değil
-arka tarafta öne göre bir tık fazla yol uğultusu var
-cam tavan fazla kalın değil , yağmur damlaları çarpma sesi ince camlardaki gibi geliyor
-motor tam sessiz değil , karakteristik elektrik motoru sesi , piyasadaki diğer 1,6milyon ve üzeri araca kıyasla daha fazla geliyor kabine
-araç normal modda hantal , spor modda ilk gazda atlıyor , sonrasında da geliyor ama öyle kopa kopa değil , kilosunu hissettiriyor
-normal moddan spor moda geçmek basit-pratik değil , birkaç tuş işlemi + kombine tuş basma işlemi gerektiriyor
-regen ayarı vites konsolunun önünde , yani sağ el direksiyondan ayrı durmak zorunda regen ayarlamak için , kullanım esnasında risk yaratır
-regen devredeyken gaza basmak istediğinizde regen devrede kalmaya devam ediyor , kendini kapatmıyor , elle regen-off yapmadıktan sonra araç bir yandan fren yapmaya çalışıyor siz bir yandan gaz basıp ilerlemeye çalışıyorsunuz
-aracı bekleme modu , aksesuar modu , hazır modu gibi modlar var , bunlar fonksiyonel olarak kafa karıştırıcı , kullanıcı eğitimi gerekiyor , aksi halde mesela en basit örnekle , aracın standart-klasik aküsü bitebiliyor , bunun olmaması için ne yapmak lazım konusu bile eğitim gerektiriyor
-araç genel olarak sezgisel kullanıma uygun değil , ciddi şekilde fonksiyonlar konusunda eğitim verilmesi gereken bir araç , kullanım klavuzlarının didik didik okunması gereken bir araç.
eminkilic61
29-11-2023, 12:28
bu hafta Togg ile test sürüşü yaptım :)
hemen izlenimlerimi iletiyorum ;
-yağmurlu havada tekerleklerden fazlaca ses geliyor , izolasyon çok kuvvetli değil
-arka tarafta öne göre bir tık fazla yol uğultusu var
-cam tavan fazla kalın değil , yağmur damlaları çarpma sesi ince camlardaki gibi geliyor
-motor tam sessiz değil , karakteristik elektrik motoru sesi , piyasadaki diğer 1,6milyon ve üzeri araca kıyasla daha fazla geliyor kabine
-araç normal modda hantal , spor modda ilk gazda atlıyor , sonrasında da geliyor ama öyle kopa kopa değil , kilosunu hissettiriyor
-normal moddan spor moda geçmek basit-pratik değil , birkaç tuş işlemi + kombine tuş basma işlemi gerektiriyor
-regen ayarı vites konsolunun önünde , yani sağ el direksiyondan ayrı durmak zorunda regen ayarlamak için , kullanım esnasında risk yaratır
-regen devredeyken gaza basmak istediğinizde regen devrede kalmaya devam ediyor , kendini kapatmıyor , elle regen-off yapmadıktan sonra araç bir yandan fren yapmaya çalışıyor siz bir yandan gaz basıp ilerlemeye çalışıyorsunuz
-aracı bekleme modu , aksesuar modu , hazır modu gibi modlar var , bunlar fonksiyonel olarak kafa karıştırıcı , kullanıcı eğitimi gerekiyor , aksi halde mesela en basit örnekle , aracın standart-klasik aküsü bitebiliyor , bunun olmaması için ne yapmak lazım konusu bile eğitim gerektiriyor
-araç genel olarak sezgisel kullanıma uygun değil , ciddi şekilde fonksiyonlar konusunda eğitim verilmesi gereken bir araç , kullanım klavuzlarının didik didik okunması gereken bir araç.
izolasyon konusu günümüz otomobillerinin birçoğunda var maalesef, sonradan yapması da kullanıcı isteğine bağlı olarak zor değil.
ben gib Hyundai'den Togg'a geçen olursa muhtemelen duacı olur :D :D
Rejenerasyon konusunda da Tesla'da öyle olmalı. tek pedal kullanma muhabbeti, Tesla'cılar gelir birazdan :D :D
Mod tuşu keşke tek tuşla geçseydi, ani durumlarda önemli olabiliyor :cool:
8.000rpm
29-11-2023, 12:34
yok , regen konusunda bir problem var
tesla tek pedal sürüşte gaza dokunduğunuz anca araba akışa geçiyor , regen devreden çıkıyor , ama azıcık bile gazdan ayağı çekseniz devreye giriyor
bu öyle birşey değil
regen 1.kademede iken gaza basıyorsun , araba kendini sıkıyor
denemek için gazdan ayağımı çekmeden elle regen-off yaptım araba kasmayı bıraktı
sistemsel bir çakışma var bana göre
mod geçişi için regenlerin ikisine birden basılı tut ayarlara gir spor mod seç sonra regenlerin ikisine birden tekrar basılı tut
ooo hooooo anam babam , kalk sabah oldu :D:D:D
eminkilic61
29-11-2023, 12:38
yok , regen konusunda bir problem var
tesla tek pedal sürüşte gaza dokunduğunuz anca araba akışa geçiyor , regen devreden çıkıyor , ama azıcık bile gazdan ayağı çekseniz devreye giriyor
bu öyle birşey değil
regen 1.kademede iken gaza basıyorsun , araba kendini sıkıyor
denemek için gazdan ayağımı çekmeden elle regen-off yaptım araba kasmayı bıraktı
sistemsel bir çakışma var bana göre
mod geçişi için regenlerin ikisine birden basılı tut ayarlara gir spor mod seç sonra regenlerin ikisine birden tekrar basılı tut
ooo hooooo anam babam , kalk sabah oldu :D:D:D
regen yazılımı aceleye gelmiş o zaman :D
mod tuşu olmaması cidden garip, Egea'da bile gözümüzün önüne koydular City tuşunu
8.000rpm
29-11-2023, 13:00
ilk teslimatlardan beri aylardır milyon tane geri bildirim topladılar
her anlamda bir versiyon geliştirmesi yapmaları gerekiyor
şimdilik sadece yazılım geliştirmeyle uğraşıyorlar , teknik tarafta bir ilerleme yok
elektrikli araçta en önemli şey olan ısı pompası yok. soğukta ciddi oranda menzil düşüşü olacaktır. gerçi soğukta ilerlerse bir de o var. soğuk olunca sanzıman kendisini ısıtmaya çalışıyormuş 10-15dk bekledikleri oluyormuş.
Kısacası testleri çok salla pati yapmışlar gibi geldi bana yada bu işi yalnızca izmir otobanında git gel ile çözmemeleri gerekiyordu.
8.000rpm
01-12-2023, 08:19
dün gece gelişen son durumla birlikte togg'a ciddi bir zam daha geldi , teslimat ve ödeme sırası bekleyenler dün geceden beri ciddi tepkili , çok kişi sipariş iptali yapıyor
hemen acil tüm markalar da sitelerindeki fiyat sayfalarını kapattılar
herkes fiyat güncelliyor
bu vesile ile 1,6m bandına sıralanmış tüm araçlar hooop 1,9 bandına geçecekler
8.000rpm
01-12-2023, 11:11
veee BYD ters köşe yaptı
1590'dan 1690'a çıkardı
iç pazara bence bir mesaj verdi
şimdi sırada mg-renault-hyundai gibi 1600'e sıralanmış diğerleri var
darkmoon
01-12-2023, 13:47
Elektrik araç için yeni yasa çıkmış daha tam okuyamadım ama bana söylenen Çin menşeili araçlara %40 ötv farkı konmuş ve bütün araçların bayisi servis ağı Tüm Türkiye de olma zorunluluğu getirilmiş diye duydum ..
yani normal eski kemikleşmiş markalar gibi… servis bayi işi doğru olmuş görmeden binmeden dokunmadan direk internet ten direk araba almak bence çok mantıklı değil .. insanlar gidip görmeli binmeli bakmalı biri aracı anlatmalı tanıtmalı gerekirse varsa bir demo car o araçla test sürüşüne çıkılmalı bu konuda doğru olmuş bence ..
birazda togg sanki koruma altına almışlar gibime geldi .. özellikle çinli gelicek markalardan korumak için öyle anladım en azından..
bu duyduğum yasayı tam okuyım ona göre daha detaylı yazarım .. şimdi yanlış kısımlarda olabilir bana denen bunlar ..
fsunnetci
01-12-2023, 20:45
Togg elde kalmasin diye kanun degisiyor bir gece
de 🙄 degisik bir ülkeyiz
darkmoon
02-12-2023, 14:33
Togg un kesinlikle ufak micro car yada a segmenti fiat500 e gibi smart gibi bir model üretmesi şart tesla compact aracı model 2 ile yakında geliyor fiyatının 25 bin dolar altı olucağı söyleniyordu fiyat Avrupa Amerika için bile bedava Türkiye için bile iyi rakam 723 bin tl gibi bir fiyat oluyor vergisi falan 1 milyon olsun çok iyi satar … heleki tesla Türkiye ekonomisi gibi ekonomileri göz önünde bulundurup özel bir fiyatlandırma yaparsa misal 20 bin dolar gibi o zaman 900 bine bile girebilir pazara …. özellikle ikinci araç olarak kapıya koyar orta gelirli yada üst kesim …
Togg suv üreticez mantığından çıkıp farklı segment modellerede yönelmeli elektrikli araçta gelecek şehir içi compact, cubic , micro car , a segmenti tarzı araçlarda olucak iş oraya gidiyor belli elektrikte en çok bu segment tarzlarda verimli .. vatandaş kapıya koyucak bir tane micro car yada a segmenti elektrikli bir yanda uzun yol keyif hafta sonu sürmesine benzinli yada dizel aracını koyucak bir köşeye .. son zamanlarda çok fazla fiat500 e görmeye başladım iyi satmış belli şimdi yeni twingonun da elektriklisi geliyor oda uyguna girerse iyi satar ..
Elektirikli araba Turkiyede ucuz olmasin hele bolluk hic olmasin cinden beter hurdasi olur.
Kalitesiz dusuk menzil bide hiz limiti trafikte bela olacaklar, herkes bilip bilmeden alacak yolda kalan eden.
Kalite olarak min baslangic 500e/mg dun arkadasim 500e bindi koltuk doseme torpido ses sistemi kalitesi 1 kasanin cok ustunde sehir ici biraz perf kullanim 200hp lik elektiriklilerden sandi, icten yanmaya gore performans direk aktarma ile cok otode.
Senede 30/40.000 yapiyorum 20 senedir az yakan arabam olmadi, dizele binsem 20 senede km basina 2/3lt az yakaam ne tasarufu olacak.
Elektirikli arac km hesabi ile alinmamali alacak olanda ami tarzi alsin otoyol vs cikmasin.
Togg, byd vs gibi arabalar menzil sarj hesabi yapmadan cay kahve icerken, avmde gezerken evinde sarj eder asla nekadar yakitim kaldi, varabilirmiyim hesabi yapmadan gonul rahatligi ile biner,
Evden cikayim istasyona gidip doldurayim derdi yasamaz.
Bitek togg tarzinarac surmeyenler dogmamis cocuga bicme mantigi hesap makinesi alip menzil hedabi yapiyor gercekte sehir ici boyle bir durum yok.
Zoe bile belki, ozellikle kiralayip test eden cok fazla sikayet duydum.
Elektirikli araba Turkiyede ucuz olmasin hele bolluk hic olmasin cinden beter hurdasi olur.
Kalitesiz dusuk menzil bide hiz limiti trafikte bela olacaklar, herkes bilip bilmeden alacak yolda kalan eden.
Kalite olarak min baslangic 500e/mg dun arkadasim 500e bindi koltuk doseme torpido ses sistemi kalitesi 1 kasanin cok ustunde sehir ici biraz perf kullanim 200hp lik elektiriklilerden sandi, icten yanmaya gore performans direk aktarma ile cok otode.
Senede 30/40.000 yapiyorum 20 senedir az yakan arabam olmadi, dizele binsem 20 senede km basina 2/3lt az yakaam ne tasarufu olacak.
Elektirikli arac km hesabi ile alinmamali alacak olanda ami tarzi alsin otoyol vs cikmasin.
Togg, byd vs gibi arabalar menzil sarj hesabi yapmadan cay kahve icerken, avmde gezerken evinde sarj eder asla nekadar yakitim kaldi, varabilirmiyim hesabi yapmadan gonul rahatligi ile biner,
Evden cikayim istasyona gidip doldurayim derdi yasamaz.
Bitek togg tarzinarac surmeyenler dogmamis cocuga bicme mantigi hesap makinesi alip menzil hedabi yapiyor gercekte sehir ici boyle bir durum yok.
Zoe bile belki, ozellikle kiralayip test eden cok fazla sikayet duydum.
elektrikli olarak zoe ve corsa kullandım. Zoe'deki 22kw ac desteği bulunmaz nimet denebilir. özellikle uzun yola çıktığında illa dc şarj olmalı şartını ortadan kaldırıyor. 2 saat yemek ye kahve iç dolar zaten. Corsa e de ise ac desteği 7.4kw, oyüzden dc'ye mahkumsun.
Şarj yeri bakımından ise bir tek esarjda sıkıntı yaşadım. Zes'ler gayet başarılı.
sürüş bakımından düşünürsek zoe araba değil vasıta corsa ise otomobil olduğunu hissettiriyor biraz ruh katmışlar.