Orijinalini görmek için tıklayınız : Fahri müfettişinin yazdığı kırmızı ışıkta geçme cezası
kırmızı ışıkta geçmişim (!) ve cezası geldi. Hatırladığım kadarı ile o tarih ve saatte evdeydim, tahminim çok saygı değer fahri müfettişin birisi(ismi de var bende) başka bişeye gıcık olup cezayı kesti. Şimdi özetle makbuz geldi, araç babamın üstüne olduğu için onun ehliyetine kesilmiş, herhangi bir fotoğraf yok. Haliyle o tarih ve saatte o dediği yerde olmadığım için itiraz etmeyi düşünüyorum. Prosedür nasıldır? Foto olmadayan bir cezanın geçerliliği varmıdır?
westalim
07-09-2015, 11:01
bilgim yok ama konusu vardı heralde orda bulabilirsin belki aradıgını
Yazan isim düzenleyen memura ait, fahri müfettişin ismi değil. Bununla alakalı konu var orada itiraz süreci detaylı yazılmıştı.
muratburunce
07-09-2015, 11:23
itiraz için önce ödemen gerekiyor benim bildiğim ödemeden itiraz olmyor yani devlet kendini garantiye alıyor sonra itiraz hakkın doğuyor
diğer konuları gözden geçirdim, evet düzenleyen memurun adı soyadıymış, biraz kafa yorunca hatırlıyorum ben o tarih ve saatte arabanın garajda olduğunu eğer silinmediyse güvenlik kamera görüntüleri ile kanıtlarım, sorun 190 lira değil bu fahri müfettişin işini adam gibi yapmaması madem bişeyime ayar oldu ceza kesti gönderdi ben de biraz onu uğraştırayım diyorum
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/205368-trafik-fahri-mufettisi-hakkinda.html
Olum adamın biri bana arkadan 2 kere park cezası yolladı. Herifin ismini google'a yazdım bela okumayan kalmamış :) Benim aracında park cezası yiyebilecek bi durumu yok biliyorsun. Sabah işte akşam otoparkta. Şehir içine bile girmiyorum. Müfettiş hakkındaki olumsuz düşüncelerimi belirtip ödemiştim cezayı. Trafikte başka bir şeyden gıcık olup uydurma bir nedenle yazmış olmasın?
2 hafta önce aynı durum başıma geldi. Üstelik 3 dakika içinde aynı kişi 2 adet farklı ceza yazmış bana ki alakasız. Yapılan işlemler.
-Ehliyetinin fotokopisi.
-Ruhsat fotokopisi.
-Dilekçe.(İnternette örnekleri mevcut.) Ayrıca, hangi şehirde yediyseniz cezayı o şehirdeki mahkemeye itiraz şeklinde not düşmeniz gerekli dilekçeye.
-Ceza makbuzunun fotokopisi.
-Ceza tebliğinin fotokopisi.
Bunları alıp en yakın adliyeye gidiyorsunuz. Zaten kapıda danışmaya trafik cezasına itiraz dediğinizde sizi hemen yönlendiriyorlar. Adliyenin içinde bürodan da dosya alıyorsunuz 1.5 liraya. Sizi yönlendirdikleri yere gidip evrakları teslim ediyorsunuz işiniz bitiyor. Cezayı ödemiyorsunuz, adınıza mahkeme açılıyor. Mahkeme sonucu evinize posta olarak geliyor. Eğer itirazınız olumlu sonuçlandıysa ödemiyorsunuz, olumsuz sonuçlandıysa da mahkeme tebliğinden 2 haftaya kadar yine indirimli ödeme hakkınız var. Mahkeme de 1-2 ay sürer dediler. Bende de aynı şekilde ne bir fotoğraf var nede mobese hakkında bilgi. İtiraz ettim bekliyorum, en kötü fotoğrafı yollarlar onu da çerçeveletip duvara asarım cezayı da öderim paşa paşa. Sadece 1.5 lira dosya parası ve fotokopiler dışında ekstra ücreti yok.
Geçmiş olsun.
2 hafta önce aynı durum başıma geldi. Üstelik 3 dakika içinde aynı kişi 2 adet farklı ceza yazmış bana ki alakasız. Yapılan işlemler.
-Ehliyetinin fotokopisi.
-Ruhsat fotokopisi.
-Dilekçe.(İnternette örnekleri mevcut.) Ayrıca, hangi şehirde yediyseniz cezayı o şehirdeki mahkemeye itiraz şeklinde not düşmeniz gerekli dilekçeye.
-Ceza makbuzunun fotokopisi.
-Ceza tebliğinin fotokopisi.
Bunları alıp en yakın adliyeye gidiyorsunuz. Zaten kapıda danışmaya trafik cezasına itiraz dediğinizde sizi hemen yönlendiriyorlar. Adliyenin içinde bürodan da dosya alıyorsunuz 1.5 liraya. Sizi yönlendirdikleri yere gidip evrakları teslim ediyorsunuz işiniz bitiyor. Cezayı ödemiyorsunuz, adınıza mahkeme açılıyor. Mahkeme sonucu evinize posta olarak geliyor. Eğer itirazınız olumlu sonuçlandıysa ödemiyorsunuz, olumsuz sonuçlandıysa da mahkeme tebliğinden 2 haftaya kadar yine indirimli ödeme hakkınız var. Mahkeme de 1-2 ay sürer dediler. Bende de aynı şekilde ne bir fotoğraf var nede mobese hakkında bilgi. İtiraz ettim bekliyorum, en kötü fotoğrafı yollarlar onu da çerçeveletip duvara asarım cezayı da öderim paşa paşa. Sadece 1.5 lira dosya parası ve fotokopiler dışında ekstra ücreti yok.
Geçmiş olsun.
teşekkürler. böyle bir durumda hemen mahkeme süreci işliyorsa güzel karşı tarafada uğraşmalık iş çıkar, hatta daha da ayar olup ota b.ka ceza kesmeye başlarsa dahada şenlenir ortalık.
peki ödedikten sonra bu işlemleri başlatsak nasıl olur? 190 lirayı mahkemeydi sonucuydu derken beklerken 490 ödemeyelim.
Sizin süreç ne kadardır devam ediyor?
Draniela
07-09-2015, 13:07
En güzeli hiç ses etme ağzını burnunu kır bir daha yazmaz.
teşekkürler. böyle bir durumda hemen mahkeme süreci işliyorsa güzel karşı tarafada uğraşmalık iş çıkar, hatta daha da ayar olup ota b.ka ceza kesmeye başlarsa dahada şenlenir ortalık.
peki ödedikten sonra bu işlemleri başlatsak nasıl olur? 190 lirayı mahkemeydi sonucuydu derken beklerken 490 ödemeyelim.
Sizin süreç ne kadardır devam ediyor?
Dediğim gibi 2 hafta önce itiraz ettim ben, şimdilik hiçbir ödeme de yapmadım. Karar olumsuz açıklanırsa bana mahkeme sonucu geldikten sonra 15 gün içinde yine indirimli olarak ödeme hakkım var. Yani öyle 190'ın 490 olma durumu yok. -Ki cezalar en fazla iki katına çıkabiliyor bu arada. Yani 190 en fazla 380 olabilir.- Bekliyoruz bakalım, ayrıca ben itiraz etmeye gittiğimde de benim gibi en az 5-6 kişi daha vardı itiraz için gelen. Ödedikten sonra nasıl işler bu durum bilmiyorum ama mantıken diğer vergi borçlarınızdan, gelecek trafik cezalarınızdan falan keserler, nakit vereceklerini sanmıyorum.
Son zamanlardaki kırmızı ışık ihlalleri, mutlaka fotoğraflı gönderiliyor.
Size ceza kesilen lokasyonda muhtemelen kamera kaydı yapacak bir cihaz bulunmuyor.
Olum adamın biri bana arkadan 2 kere park cezası yolladı. Herifin ismini google'a yazdım bela okumayan kalmamış :) Benim aracında park cezası yiyebilecek bi durumu yok biliyorsun. Sabah işte akşam otoparkta. Şehir içine bile girmiyorum. Müfettiş hakkındaki olumsuz düşüncelerimi belirtip ödemiştim cezayı. Trafikte başka bir şeyden gıcık olup uydurma bir nedenle yazmış olmasın?
arada ufaktan tehlikeli şerit değiştirme sınıfına girecek hareketlerim oluyor, kesin bunlardan birisi bu emekli amcama denk geldi biraz heyecan yaptı kendine gelince ona gıcıklığına yazdı ya da biliyosun soldan 40la giderken uyuz oldu bana :D akşam gideyim arabanın o saat ve tarihte otoparktaki görüntülerini bulup çıkartıcam. zaten ben de öderim ondan sonra itiraz ederim maksat uğraşsınlar. üzüldüğüm nokta ise babam adamcağız hayatı boyunca kendi trafik cezası yok benim arkadan kesilenler dışında :D
Son zamanlardaki kırmızı ışık ihlalleri, mutlaka fotoğraflı gönderiliyor.
Size ceza kesilen lokasyonda muhtemelen kamera kaydı yapacak bir cihaz bulunmuyor.
Onlar fotoğrafsız ceza göndermişler fakat ben o tarih ve saatte otoparkta yatan arabanın fotoğraflı itiraz dilekçesini göndericem bakalım ne çıkacak
kelalper
07-09-2015, 15:32
montaj derler *****.
VolkanA.
07-09-2015, 15:38
Evimin önüne park ettim aracımı o halde bile yazmışlar bana :D
Bolkar1st
08-09-2015, 01:01
Abi kesin ve net bilgi soyliyim cezayı öde eger mahkeme kararı ile iptali gerçekleşirse elindeki dilekçe ile ödediğin kuruma maliyeye yani bir dilekçe yaziyosun sonundada paramın su hesaba yatmasını istiyorum diyosun mahkeme kararı fotokopisi ile veriyosun hesabına yatırıyorlar