Orijinalini görmek için tıklayınız : 2016 civic tanıtıldı
FD6 Civic den sonra tasarımını beğendim, inşallah fazla oynamadan ülkemizde üretilir, en çokda 1.5 turbo motorunu merak ediyorum...
https://www.youtube.com/watch?v=Dx-9CO9Ah4I
http://i.hizliresim.com/pol24a.jpg (https://hizliresim.com/pol24a)
http://i.hizliresim.com/DRpGXv.jpg (https://hizliresim.com/DRpGXv)
Cok begendım hatlar keskın tek kapısı olsa gena tutar
Niyeyse pek beğenemedim tasarımını. Makyajlı beyaz bir fd6, fb7den de bundan da iyi duruyor dışarıdan :)
Farklı renkler ile daha güzel olabilecek gibi..
http://i.hizliresim.com/lym49B.jpg (https://hizliresim.com/lym49B)
http://i.hizliresim.com/OZmaBz.jpg (https://hizliresim.com/OZmaBz)
iç tasarımı beğenmedim
http://i.hizliresim.com/pol29J.jpg (https://hizliresim.com/pol29J)
Bora Ergun
17-09-2015, 09:07
İç tasarımı başarısız. Arabanın arka görüntüsü çok şık duruyor :)
i-vtec07
17-09-2015, 09:09
http://www.techturkey.com/forum/guncel-haberler/208075-yeni-civic-2016-a.html
önden güzelde, arkası gene ofsayt bence
FD6 efsane olarak kalacak anlaşılan.
arabanın genel hatları güzel. ama bu jant tasarımı nedir , neyin nesidir. kırmızı olanı söylemiyorum bile sac jant üstü kapak.
omrasm01
17-09-2015, 09:31
Ön güzel yan güzel arka agamidae kertenkelesi
Bknz ; Agamidae Kertenkelesi
http://www.fotografturk.com/forum/upload/foto/agamidae-agamidae-agamidae-demirsarp-5287-7151.jpg
2016 model araç yapıyorsun bagajın tavanından sarkan hoparlörler kablolar gırla. Bagaj kapağı kolları gene bagajın içine dalıyor bir ton yer işgal ediyor o kolda da gene bantla sarılmış bir ton kabloda vardır kesin.
Biraz ayrıntı ya çok mu zor anlamıyorum gerçekten. Önüme gelip incelesem bir ton daha uyuzluk çıkar içinden. Tasarıma gelirsek görecelidir ama benim hiç hoşuma gitmeyen bir felsefede araç tasarlıyor Honda, beğenmedim.
HONDAHAN
17-09-2015, 10:08
Liftback olması ya da benzemesi (tam anlayamadım) haricinde dışını beğendim. Ama içi vasat yine. Millet uzay mekiği gibi araba yapıyor, bunlar iyice sadeleştirmiş. Belki kimileri sade sever ama bence arabaya binince önce o beni gazlamalı !! :)
_AS_ arkadaşıma da katılıyorum, bagaj yine sinir bozucu ve bu uyuzluğun devam ettiğini görünce incelesem daha ne uyuzluklar çıkar hissini verdi.
Mugen kitle çok güzel durur diye düşünüyorum aklımdaki gibi bir şey yaparlarsa :D
BugraH4N
17-09-2015, 10:17
on tarafta suv havası var cık olmamış
edit: belki panjur falan kurtarılırsa o havadan bişeyler cıkar
liftback pek tercih edilmiyor dünyada bu ısrar niye ki :D
onn_dear
17-09-2015, 10:44
Makyajli kasa Fd6 yi tekrar uretselerdi, birde 120 lik dizel koysalardi vw den fazla satardi bence.
Arka tarafta bi A7 havası hissettim..
Shadow_Dancer
17-09-2015, 11:09
Kim ne derse desin Türkiye pazarında kan kaybediyorlar.. Rekabetçi motor yok, özenli işçilik yok, iç mekanda kaliteli malzeme yok..
önden fluence'yi andırdı.
Audi A7 ile Toyota Prius çiftleşmiş, sonucunda da kulaksız bebe doğmuş. Bu ne la?
cgnozdmr
17-09-2015, 12:01
fena olmamış jantlar feci ve ön sinyallerin yeri bi beni mi rahatsız etti ?
Jantlar kormetal modelleri gibi, dallandırılıp budaklandırılmış far ve stop yapısı ben sevmiyorum zaten. Hele stop 2-3 parçadan oluştu mu direkt kötü görünüyor.
Belki de o yüzden Alman arabalarını seviyorum ben. Ne bmwde ne mercedeste ne audide böyle dallandırılmış budaklandırılmış far yapısı yok; azıcık sadelik.
R21TURBO 41
17-09-2015, 12:16
Motor seçenekleri ile alakalı duyumlar bu şekilde.
1.6 Benzinli 125hp ( İlk 6 ay bu motor seçeneği ile üretilecek sonrasında aşağıdaki seçenekler gelecek )
1.5 Benzinli Turbocharger 187hp
1.6 i-Dtec Diesel 120Hp
1.6 i Dtec Diesel otm vites. ( 8 yada 9 ileri yeni bi şanzıman ) 120Hp
önü ayrı telden çalıyor arkası ayrı. Bi garip olmuş. Bir de honda şu dev gibi stop yapma işinden vazgeçmeli çok kalitesiz gösteriyor aracı.
İbrahim33
17-09-2015, 12:41
Kim ne derse desin Türkiye pazarında kan kaybediyorlar.. Rekabetçi motor yok, özenli işçilik yok, iç mekanda kaliteli malzeme yok..
olur mu abi , adamlar 15 kuruş yakıyor.
1.5 turbo 187 hp çok iyi motor.
Civic sedan da değil ama hb ve jazz da daha sportif bir seri yaparsa tutabilir.
Type-s adı altında yapsalar yavru type-r gibi hoş olur aslında.
bence gene olmamış, bunun bi tık sonrası oturur
A7 fluance karışımı olmuş :)
denizhandinc
17-09-2015, 14:03
1.6 dizel AT her türlü satar
arabasızadam
17-09-2015, 15:13
Hiç beğenemedim olmamış gibi, nerde o eski hondalar .
Mutlu Değerli
17-09-2015, 15:18
Niyeyse 120.000TL'lik araba gibi duruyor :D
+ Araba aldınmı ?
- Aynn.
+ Ne aldın ?
- HONDA Civic.
+ Hayırlı olsun. Kaça aldın ?
- 120.000TL
Error :D :D
Araç fb7 den kesinlikle cok daha basarili. Onu cok kasvetli duruyor, arkasi zaman istiyor goz alismasi lazim, basarisiz denilemez bence. Icinin sade ve guzel geldi bana. Modelin tanitimindaki arac gelirse 1.5 turbo motor ile 100binin asagisinda olacagini zannetmiyorum. Yabanci sitede okudugum kadariyla birinci agizdan 1.5 turbo modelin 173 beygir cvt 9 ileri sanzimanla gelecegi soylenmis . Tabi honda bu gene 1.6 atmosferikleri millete dayayabilirler.
esmerhan
17-09-2015, 21:38
Gün geçtikçe iyice boka sariyor yeni civicler bence.
Önden fluance benzettim bende.bir fd6 kadar çekici değil ama güzel.
coolvtec
17-09-2015, 22:44
eh işte fena değil. Bir hondacı olarak bizim ne zaman bir bakışta aşk yaşayacağımız, bizi bizden alacak, oturup iki saat seyretmeye doyamayacağımız, uyumlu, seksi, honda tasarımları üretilecek acaba diyorum...
8.000rpm
18-09-2015, 19:07
Bunlar sanki us spec
Eu daha farklı olur
overblack
18-09-2015, 19:22
bütün arabalar fluence'e benzemeye başladı mk..
sizmiydiniz fluence'a laf eden? hepiniz fluence gibi olacaksınız !!!! :D
şaka bir yana. neden liftback bro ? neden ? bazen olmuyorsa zorlamayacaksın ne olurdu bir sedan üretsen?
Acura TLX,RSX'lerin çizgilerini almış olması güzel. Ama bunun bedeli yüksek fiyat olurmu acaba?
Honda artık Avrupa piyasasına uygun araç yapmıyor. Tamamen Japon halkına dokunacak araç çıkarıyorlar. Bu şekil şemalle giderlerse işleri zor. Bana göre hiç bi modelinin de albenisi olmadı. Millet hala bu markaya neden tutulur anlamış değilim. Motor hariç hiçbi esprisi olmayan bi marka..
Ahmet Saraçoğlu
18-09-2015, 21:11
Şuanki kasadan iyidir
8.000rpm
18-09-2015, 23:49
bütün arabalar fluence'e benzemeye başladı mk..
Fluence ve megane komple değişiyor
Bir de talisman geliyor röno'ya. :)
cabrioleter
19-09-2015, 01:40
Honda artık Avrupa piyasasına uygun araç yapmıyor. Tamamen Japon halkına dokunacak araç çıkarıyorlar. Bu şekil şemalle giderlerse işleri zor. Bana göre hiç bi modelinin de albenisi olmadı. Millet hala bu markaya neden tutulur anlamış değilim. Motor hariç hiçbi esprisi olmayan bi marka..
millet hala tutkun değil ki. eskinin hayranlığı var. odd raporlarına bakın honda tr'nin satışları berbat durumda. bu kadar çok sevilen ülkede böyleyse avrupa satışları da düşüktür eminim..
sansar34
19-09-2015, 09:39
ön taraf 2015 nissan maximaları anımsatiyor arka taraf çok iyi. Bir önceki kasaya göre ön duruşu daha iyi ama yandan bakınca fluence şirket arabasi gibi duruyor. bakalım motor secenekleri söylendiği kadar sorunsuz ve az yakan olursa şirketler talepte bulunup alırlarsa buda arabanın piyasada tutulmasını sağlayabilir.
coolvtec
19-09-2015, 14:41
tasarım moktan ama motor artı sorunsuzluk devam ediyordur sanırım. bir kısım insanın da önceliği bu ve satın alıyorlar.
ahmetbaha-drs
19-09-2015, 14:57
Honda'nın Türkiye satışlarının eskisi gibi olmadığı ortada, Yeni HRV ve Jazz'ı getirirlerse güzel satış rakamları yakalarlar bence, Civic'ten umutlu değilim malesef.
mert_can 41
20-09-2015, 01:37
Ben içini çok beğendim accord havası var ama dıştan çok çok kötü fb7 bile daha hoş geliyo gözüme şuan hondanın gidişatı çok ama çok kötü böyle giderse sanırım biraz da artık hedef kitle yaş ortalamasını az daha yükseltmiş
kalipson
20-09-2015, 08:37
Liftback olursa bagaj da büyük olur. Acaba 550 lt.leri görür mü?
Focus4171
20-09-2015, 09:02
Konuyu okumak için ilk açtığımda fotoğrafları görünce direkt Fluence dedim ama birden atlamakta istemedim ***** Honda bu :) Herkes benzetince sorun bende değilmiş dedim :) Ama göz alışır zamanla herhalde. Çokta kötü değil bence.
FB7 sanırım sadece ben tarafından seviliyor forumda. :D
Purmol35
20-09-2015, 21:25
EK dan onra ki kasalar resmen düşüş kafası .
sansar34
20-09-2015, 22:14
yanlız bu kasalarda civic hatchback böyle olursa felaket tutulur demedı demeyın efsane birsey olmuş
http://static.pakwheels.com/2015/08/1-10thgenadmin-albums-2016-honda-civic-coupe-hatchback-sedan-picture289-2016-civic-hatchback.jpghttp://static.pakwheels.com/2015/08/1-10thgenadmin-albums-2016-honda-civic-coupe-hatchback-sedan-picture281-2016-civic-hatchback.jpg
#51 yandan bakılınca ön Impreza arkadan bakınca C30.
Yine kendisi diil.
Boşuna zorlamayın. Olmayacak :D
optimus_prime
20-09-2015, 22:29
ben 2 ay once amerıkada sokakta gordum bu modeli :D alelade gorunce civic us versiyonu falan sandım dikkat etmedim
sansar34
20-09-2015, 22:35
şahsi fikrim biribirine benzemyen araba modeli kalmadı ama yinede hoş bir al benisi var rocco ya vereceğim paranin belki daha azi olacaksa kesinlikle bu araba derim renk olarak kırmızı estoril blue yada füme renkler efsane durur
HONDAHAN
21-09-2015, 14:47
#51 Subaru hatchback la bu :) tam arkadan bakınca da Volvo oluyo. Binilir aslında he. O paraya ; Fluance, A7, Subaru, Volvu, Honda beşi bi yerde !! :D
Japonlar son zamanlarda çok çirkin araçlar ortaya koymaya başladı.
Genel olarak baktığımda iç tasarımını beğendim, önü vasat, arka ise oldukça kötü ayrıca 1.5 motor ülkemize gelirse hatchbackleri çok kısa zamanda piyasaya damga vurur.
bu stop modellerinden vazgeçin artık önden de fluence aynen..
hondanın bir tek fb kasalarını biraz beğeniyorum gerisi hiç estetik değil bana göre.
Fd6 nın üretiminin bitimiyle birlikte civic devri bitti benim gözümde
40 DK gıbı bı surede yaptım adam olmusa benzedı bırazcık :)
http://i.hizliresim.com/j20DRn.jpg
Bence arkası Aegea'dan esinlenilmiş :D
http://www.tflcar.com/wp-content/uploads/2015/06/Fiat-Aegea-Pics-Rear-e1433218555859-620x399.jpg
kimbubye
30-09-2015, 14:07
Beğenemedim bir türlü. Millet ne vurucu tasarımlar yapıyor. Honda yine sınıfta kalmış bence.
63owen63
30-09-2015, 14:09
Bu görüntüyle Türkiyeye gelirse son kasadan sonra hondaseveri mutlu eder, çok başarılı bulmadım ama sportifleşmeye çok müsait, artık güzel motor seçenekleriyle gelmeli TR'ye.
i-vtec07
05-10-2015, 23:48
https://www.youtube.com/watch?t=33&v=xZa1YnMw_yk
önü, içi motoru (1.5 turbo 173hp) herşey güzelde o arka tasarım nedir ya özellikle stoplar :(
free-hifi
06-10-2015, 07:40
Ben beğendim olmuş
şu videoyu izleyince bi tık hoşuma gitti ne yalan sölim
ne kadar çirkin bir civic daha :D
ama bu da tutar burası turkiye :)
şu acaip stop grubunu ya sagından solundan cekiştip büyütüyor yada miniminnacık yapıp koyuyorda güzel olmuyor bide volvo vari kasayla aynı giden kıvrımları vermişler
emrekuzdere
06-10-2015, 09:34
Olmuş nokta net.
honda jant konusunda sıçtı sıvama kısmına geçti..
Yine tutar yine satar
Başka başlık altında da söylediğim gibi Honda CIVIC de yeni kasa çıktığı zaman bir önceki kasa hit olur sonra ilk çıktığında tasarımına laf söyleyen 3-4 yıl sonra ikinci elde temiz düşük km de var mı araştırmaya başlar:)
videoyu izleyince benim de hoşuma gitti ama içi hala dandik :)
fena degilin iyisi alınabılır valla ins
cabrioleter
06-10-2015, 22:35
Yine tutar yine satar
Başka başlık altında da söylediğim gibi Honda CIVIC de yeni kasa çıktığı zaman bir önceki kasa hit olur sonra ilk çıktığında tasarımına laf söyleyen 3-4 yıl sonra ikinci elde temiz düşük km de var mı araştırmaya başlar:)
ondan koskoca(!) honda fd6lardan sonra Türkiye'nin satış sıralamasında ilk 10 a giremiyor. peugeot, citröen, seat hatta premium bmw, mercedes, audi'den az satıyor.
devil_berk22
07-10-2015, 20:21
şuanda üretilen içi clio dışı era kalitesindeki civiclerden 13155125 kere daha iyi
Ici leondan ortaya karisik havalandirmalar vs
ondan koskoca(!) honda fd6lardan sonra Türkiye'nin satış sıralamasında ilk 10 a giremiyor. peugeot, citröen, seat hatta premium bmw, mercedes, audi'den az satıyor.
2001 yılından bu güne Honda binicisiyim 20 nin üzerinde cıvıc im oldu tecrübeyle sabit söylediğim şeyler afaki değil.
Toplam satış adetine bakma yaptığı pirime bak ikinci elde yoka girmesine verdiğin para karşılığı aldığın performans-konfora ve müşteri memnuniyetine bak derim.
şuanda üretilen içi clio dışı era kalitesindeki civiclerden 13155125 kere daha iyi
Bu kanıya nasıl vardınız şirket aracım clio hususi aracım civic bu kıyaslamayı ben gönül rahatlığıyla yapabiliyorum da!!
iç dizayn hondadan beklenmeyecek düzeyde iyi
berkka35
24-10-2015, 00:00
bir civic kullanıcısı olarak arkası gerçekten çok kötü
sinanbaysal
24-10-2015, 23:45
garip geldi banada.
cabrioleter
25-10-2015, 01:07
2001 yılından bu güne Honda binicisiyim 20 nin üzerinde cıvıc im oldu tecrübeyle sabit söylediğim şeyler afaki değil.
Toplam satış adetine bakma yaptığı pirime bak ikinci elde yoka girmesine verdiğin para karşılığı aldığın performans-konfora ve müşteri memnuniyetine bak derim.
fd6 dan sonra neyin priminden bahsediyoruz?
fb7 kasa değil mi sene ortası lpg motorlu orta donanımlı aracını benzer clio'dan ucuza satıp yine de satış rakamlarını arttıramayan..
müşteri memnun bmw mercedes audi gibi markadan çok satar bu araç. bu araçların fiyatları *****. eski hondaların primi *****...
bu videodaki civic en dolusu sanırım
koltukları falan cok basarılı.
HONDAHAN
27-10-2015, 15:20
Önü çok güzel, içi çok güzel ama o arka nedir be kardeşim ? İki kasadır önüyle arkasını farklı adamlar tasarlıyor galiba :D
Hala karar veremedim Fd6 mın fiyatı düşer mi, aynı kalır mı, satayım mı, tutayım mı :)
devil_berk22
28-10-2015, 01:08
Bu kanıya nasıl vardınız şirket aracım clio hususi aracım civic bu kıyaslamayı ben gönül rahatlığıyla yapabiliyorum da!!
Çok yakın arkadaşımda fb kasa civic elegance modeli vardı ve aracı y.dışına çıktıgında bi süre bende kaldı ona istinaden bu kanıya vardım. Aracın içi dizaynın özellikle kapı kilitleri olsun o saçma sapan koltukları olsun en adi plastikten üretilmiş izlenimi veren konsolu olsun özelliklede sanki iki kamyon arasında sıkışıp kalmış o dış dizaynı olsun bana era ve clio çakması bir araç izlenimi bıraktı. honda bilgime gelince 97 model euro kasa civicten itibaren çok sayıda honda sahibi oldum ve kullandım. Benim için en çakma civic şuanda güncel kasa civictir.
Biz Civic biniciliri biliriz ki Euro kasa Cıvıc Cıvıc bile sayılmaz Roverdir.
Size aydın fikir ve yorumlarınızla iyi forumlar diliyorum
fd6 dan sonra neyin priminden bahsediyoruz?
fb7 kasa değil mi sene ortası lpg motorlu orta donanımlı aracını benzer clio'dan ucuza satıp yine de satış rakamlarını arttıramayan..
müşteri memnun bmw mercedes audi gibi markadan çok satar bu araç. bu araçların fiyatları *****. eski hondaların primi *****...
5 yıl sonra tekrar konuşalım olur mu?
3 jenerasyon dur aynı konuyu onlarca kişiyle tartıştım da sıcağı sıcağına ikna olmuyorsunuz çünkü.
2012 yılı ekim ayında 50k tl ye aldığım elegance aracımın ***** sitedeki sirkilasyonunu üşenmeyip siz araştırın ben de fikir vermesi açısından 40k km civarı hasar kayıtsız Cıvıc alım satımı yapan arkadaşlarımın 57-60k aralığında ticaretlerini yaptıklarını üşenen arkadaşlar için hatırlatayım.
Bahsettiğim kriterdeki ve fiyat aralığındaki fb7 nin şu belirsiz piyasa da bile 10 günden fazla ılanda kalmayıp plaka sorgusundan da yeni tescil görüp yeni sahibini bulduğunu görürsünüz.yakın arkadaşım son 1 ay içerisinde 3 adet fb 7 sattı.
devil_berk22
28-10-2015, 20:38
Biz Civic biniciliri biliriz ki Euro kasa Cıvıc Cıvıc bile sayılmaz Roverdir.
Size aydın fikir ve yorumlarınızla iyi forumlar diliyorum
yaşça büyüksünüz bişey demek istemiyorumda nasıl okudunuz yazdığımı ilginç gerçekten. neyse siz civicinizle mutlu yaşayın bizde alman arabamızla huzurlu gezeriz sıkıntı yok sizede iyi forumlar.
gitgide çirkinleştiriyolar civic'i.. 2012den beri japonlar sapıttı valla. toyotanın çizgiler ayrı, hondanın çizgiler ayrı boktan.. nerde o fd6, fn2 ... :(
cabrioleter
29-10-2015, 18:11
5 yıl sonra tekrar konuşalım olur mu?
3 jenerasyon dur aynı konuyu onlarca kişiyle tartıştım da sıcağı sıcağına ikna olmuyorsunuz çünkü.
2012 yılı ekim ayında 50k tl ye aldığım elegance aracımın ***** sitedeki sirkilasyonunu üşenmeyip siz araştırın ben de fikir vermesi açısından 40k km civarı hasar kayıtsız Cıvıc alım satımı yapan arkadaşlarımın 57-60k aralığında ticaretlerini yaptıklarını üşenen arkadaşlar için hatırlatayım.
Bahsettiğim kriterdeki ve fiyat aralığındaki fb7 nin şu belirsiz piyasa da bile 10 günden fazla ılanda kalmayıp plaka sorgusundan da yeni tescil görüp yeni sahibini bulduğunu görürsünüz.yakın arkadaşım son 1 ay içerisinde 3 adet fb 7 sattı.
yav he he.
http://www.odd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=36
aç bak odd'nin raporlarına işkembe-i kübradan sallayarak olmuyor bu işler.
şu an bile bu satış rakamlarında olması eskinin kredisini yemesinden 5 yıl sonra bu günleri mumla ararlar bu kafayla giderlerse..
Nightfish
29-10-2015, 18:42
Arabanın sıfırı satılmazsa ikinci elde yoka düşmesinden daha mantıklı ne olabilir ki ?
Cabrioleter üslubuna dikkat et!!!!sen onlara da akıl verde satış rekorları kırsınlar
Hondanın öncelik müşteri kitlesi yine honda Binici si garanti Süresi dolmadan aracını yenileyen de pek yok.5 yıl ya ***** hondanın yıl bazında garantisi ya da 150k km...
Ya mumkunse honda yi sevmeyin emanet bile binmeyin ok?
Biz demiyoruz ki dünyanın en iyi arabası sınıfında parasının arabası ve sorunsuz.o yüzden yine alınır satilir prim yapar...
cabrioleter
29-10-2015, 19:11
Cabrioleter üslubuna dikkat et!!!!sen onlara da akıl verde satış rekorları kırsınlar
Hondanın öncelik müşteri kitlesi yine honda Binici si garanti Süresi dolmadan aracını yenileyen de pek yok.5 yıl ya ***** hondanın yıl bazında garantisi ya da 150k km...
Ya mumkunse honda yi sevmeyin emanet bile binmeyin ok?
Biz demiyoruz ki dünyanın en iyi arabası sınıfında parasının arabası ve sorunsuz.o yüzden yine alınır satilir prim yapar...
ülkede bilim neden gelişmiyorun canlı örneğisiniz.
argüman nedir? nasıl ortaya konur? tez nasıl savunulur? tutarlılık, mantık ilkeleri nelerdir?
durum a diyorsunuz biz de neden a olmadığını argümanlarıyla sununca durum b diyorsunuz ama a=b diyorsunuz. sonra bunun böyle olmadığı ortaya konunca tipik bir hondacı gibi siz binmeyin, sevmeyin diyorsunuz. sorun honda da değil işte sahiplerinde. millet eleştirisi yapsa paranız yok alamıyorsunuz, honda şöyle honda böyle diyip milleti irite ettiğiniz için.
Önceki postlarıma bakarmısın alıntı Yapmayalım
darkmoon
29-10-2015, 20:02
civic 90 lılarda fiyat performans aracıydı zaten o zamanki 95-2000 yılları arasındaki modelleri şu anda hala yok satıyor piyasası çok çok iyi.. üst kasalarından bile iyi fiyatlara gidenleri oluyor çok çok temizleri.. bunun tek nedenide hondanın 90 yıllarda özellikle c segmenti sedan larda fazla rakibi yoktu hatta nerdeyse hiç rakibi yokdu.. vw de bora bile üretimde yoktu o bile 2000 yılında üretime girdi.. yani honda 90 lı yıllarda özellikle civic rakipsizdi..
şu anki 2000 liler sonrası güncel kasalar bence fiyat performans aracı değil çünkü şu anda aynı ligde çok sağlam hem yeni rakipleri var hyundai kia gibi hemde normalde c segmentinde olmayan markalar da artık o segmente girdi bilhassa premium markalar .. audi a3 sedan ,cla v.b gibi ..
hepside civic ile hemen hemen üç aşağı beş yukarı aynı fiyat aralığında ama malzeme kaliteleri iç ergonomileri civic den çok daha iyi..
o yüzden hondacılar o kadar kızmasın..
Honda dizelde geç kaldı yoksa toyota kia hyundai bu kadar palazlanmazdı :D
Honda k20a2 b16a2 f20c benim gözümde :D valla kimse kızmasın :D
darkmoon
29-10-2015, 20:12
Honda dizelde geç kaldı yoksa toyota kia hyundai bu kadar palazlanmazdı :D
Honda k20a2 b16a2 f20c benim gözümde :D valla kimse kızmasın :D
aynen honda güncel zamana aak uyduramadı yoksa vw bile bu kadar ekmek kaptırmazdı..
Hatchback olani volvo'yu andirdi bana. Ama sedanindan daha cekici oldugu kesin. Jantlar berbat olmus.
yeni arabalara göre tasarım biraz daha hoş duruyor bence
devil_berk22
30-10-2015, 15:23
civic 90 lılarda fiyat performans aracıydı zaten o zamanki 95-2000 yılları arasındaki modelleri şu anda hala yok satıyor piyasası çok çok iyi.. üst kasalarından bile iyi fiyatlara gidenleri oluyor çok çok temizleri.. bunun tek nedenide hondanın 90 yıllarda özellikle c segmenti sedan larda fazla rakibi yoktu hatta nerdeyse hiç rakibi yokdu.. vw de bora bile üretimde yoktu o bile 2000 yılında üretime girdi.. yani honda 90 lı yıllarda özellikle civic rakipsizdi..
şu anki 2000 liler sonrası güncel kasalar bence fiyat performans aracı değil çünkü şu anda aynı ligde çok sağlam hem yeni rakipleri var hyundai kia gibi hemde normalde c segmentinde olmayan markalar da artık o segmente girdi bilhassa premium markalar .. audi a3 sedan ,cla v.b gibi ..
hepside civic ile hemen hemen üç aşağı beş yukarı aynı fiyat aralığında ama malzeme kaliteleri iç ergonomileri civic den çok daha iyi..
o yüzden hondacılar o kadar kızmasın..
Aman abi dunyanin en iyi arabasi honda en iyi fiyat ve kalite denklemi hondaya ait lutfen boyle konusma yillarin hondacilari var aramizda kiziyolar sonra :D
darkmoon
30-10-2015, 15:42
Aman abi dunyanin en iyi arabasi honda en iyi fiyat ve kalite denklemi hondaya ait lutfen boyle konusma yillarin hondacilari var aramizda kiziyolar sonra :D
Kızacak bir şey yok 90 lı yıllarda civic neyse rakibi corollo da oydu. o yıllarda üretilen efsane kasa denilen corollolar bugün hala peynir ekmek gibi yok satıyor bildiğin cumhuriyet altını yeni kasalar öyle aranmıyor ikinci elde prim yapmıyor tutmuyor.. toyota da dizelde çok geç kaldı tasarımlarıda batırdı bir ara piyasanın çok gerisinde kaldı rakiplerine..
2000 sonrası civic in ekmeğini çalan bence bora devamı jetta , hyunda i nin excelleri üretimden kaldırıp accentları üretime sokması , fransız ve almanların özellikle ufak hacimli dizellerde atağa geçmesi.. bunların hepsi hondayı geride bırakdı.. alman koreli fransızın en vare çeşit düşük ve yüksek hacimde dizelleri varken hondanın elle tutulur bir dizeli yoktu bir 2.2cdti vardı oda accorda bir yıl üretildi crv ye konuldu.. civicde 1.6 dizel aşırı geç geldi..
honda yeni kasa jantları cok cok kotu
Geçen gün bindim. En dolu versiyonu değildi ama.
İç mekan genişliği ve malzeme kalitesi ciddi oranda artmış önceki kasalara göre. Özellikle bir önceki kasa kalite sorunları yüzünden eleştiri alıyordu çok.
Dışarıdan eski kasa accord genişliğinde, C segmentinin sanırım en büyük aracı.
Türkiye'de getirirler mi bilmiyorum fakat, en üst donanımında wifi şarj özelliği falan var.
Ben beğendim, günlük alınır kullanılır. Sınıfında Mazda 3 ile beraber bana göre sınıf lideri olur.
tolgaaydın
02-12-2015, 09:48
Güzelde o jantlar kormetal gibi duruyor ya :)
Sonunda normal araçlar gibi bir göğüs dizayn etmişler ama yine uzay aracı gibi bir dış eski civiclerin havası kalmadı artık
Sonunda normal araçlar gibi bir göğüs dizayn etmişler ama yine uzay aracı gibi bir dış eski civiclerin havası kalmadı artık
bende aynı şeyi düşünüyorum
FD 6 Hala tek :D bu kasa yüzünden daha yeni kasanın 3. yılı dolmadan başka yeni kasayı tanıttılar. Göğüs de dış dizaynda Fd6 derim hala. Bir Fd6 kullanıcısı olaraktan. Vtec 2 yi bile geride bıraktı bu son kasanın Fd6 yüzünden beğenilmemesinden istinaden. Yeni kasa 2012 lerle aynı fiyat 2010 modelleri :D hala yok satıyor 2. eli
Buda benim yavrucum.
http://i1205.photobucket.com/albums/bb440/MUSTAFA0149/Mobile%20Uploads/IMG-20151207-WA0002_zpsz6o7yqja.jpeg (http://s1205.photobucket.com/user/MUSTAFA0149/media/Mobile%20Uploads/IMG-20151207-WA0002_zpsz6o7yqja.jpeg.html)
ssbutuner
14-12-2015, 13:27
Arka kısmı Honda'ya hiç yakışmamış sanki başka bir marka
Emrecan-R
14-12-2015, 13:40
FD 6 Hala tek :D bu kasa yüzünden daha yeni kasanın 3. yılı dolmadan başka yeni kasayı tanıttılar. Göğüs de dış dizaynda Fd6 derim hala. Bir Fd6 kullanıcısı olaraktan. Vtec 2 yi bile geride bıraktı bu son kasanın Fd6 yüzünden beğenilmemesinden istinaden. Yeni kasa 2012 lerle aynı fiyat 2010 modelleri :D hala yok satıyor 2. eli
Buda benim yavrucum.
http://i1205.photobucket.com/albums/bb440/MUSTAFA0149/Mobile%20Uploads/IMG-20151207-WA0002_zpsz6o7yqja.jpeg (http://s1205.photobucket.com/user/MUSTAFA0149/media/Mobile%20Uploads/IMG-20151207-WA0002_zpsz6o7yqja.jpeg.html)
Yeni kasanin videolarini izlerseniz araya segment farki girmis gorebilirsiniz.
evet fark girmiş ama bir halt olmamış halen onun kanısındayım. vtec 2 bile hala çekici diye düşünüyorum
vtec powe®
15-12-2015, 07:25
Yavru bir accord yapmışlar. :)
Vergi ve yakıt tüketimi sıkıntısından accord alamıyorduk güzel oldu. :)
1.5 lt 174 hp de Türkiye'ye gelirse tadından yenmez :)
O balta sapı vites değişmiş sonunda, koltuklar elektirkli olmuş, yol bilgisayarı ve multimedyayı cok geliştirmişler, 450 w ses sistemi konulmuş,trim ve döşemeler daha kaliteli görünüyor.
İç hacim genişletilmiş (bu konuda fb7 hayal kırıklıgıydı bende)
Ben çok begendim Japon muhendislerinin eline sağlık :)
Ayrıca kimse fd6 yı ilahlaştırmasıya çalışmasın.fd6 ve fb7 ikisinin de artı ve eksileri olabilir ama bence ikisi de ayrı güzel.
Buda benim yavrucum.
Valla bende de aynı kasadan var, son kasanın yanında bir alt segment gibi kalıyor kalite bakımından.
Fakat 9. nesil Civic'ten daha iyi, ona katılıyorum.
Valla bende de aynı kasadan var, son kasanın yanında bir alt segment gibi kalıyor kalite bakımından.
Fakat 9. nesil Civic'ten daha iyi, ona katılıyorum.
çekiciliğini yitirmeyecek gibi duruyor be abi :) kaldıkça değer kazanacak bak gör ilerde 65 70 diyecekler bunlara :D vtec 2 nasıl 27-28e alıcı bulamazken 40 42 olduysa bu da öyle birşey çakacaklar millete
Sarper55
15-12-2015, 09:37
Videolardan gördüğüm kadarı ile içini beğendim ama dışı bence hayal kırıklığı olmuş
R9qgRPoZZHI
1.5 Turbo motorlu yeni Civic'in incelemesi (İngilizce)
Umarım TR'ye de bu motor gelir.
bu kafayla kesin bu motoru getirmezler simdiki motorla devam ederler
96/97 yıllarındaki euro kasa gibi buda ellerinde patlar benim görüşüm bi arabanın geçmişinden gelen aseleti olur çizgisi olur gitgide daha düzelteceklerine bozmuşlar..gerçi bizler geldikten 1-2 ay sonra gözlerimiz alışır yine kaldığımız yerden devam..