PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 207RcLemans (SORUN YARDIM)

dicaser
28-09-2015, 09:45
335 bobin , komple egzos , hava filtresi , forge dumpvalve + dr.ecu yazılım olmasına rağmen ;

1.sorunum araç çok ısınıyor , okadar cok ısınıyorki aracı kapattığım zaman fan hala 1 dakka falan donuyor ;

2.sorunum aracın bu ozelliklerine gore baya baya yürümesi lagzımken araç yurumuyor ; (hiç bir agrıza almadım bu arada)

3.sorunum sadece yazılımlı gt beni geçiyor aracımın sorununu bulamıyorum , bugun tekrar bakacağız nasipse sorunu nedir nedegildir diye ama genede içimizden böyle sorunlarla karşılaşmış olan varsa lütfen bi yardım etsin bana ;

4.sorunum araç 190dan sonra iyice bitip 210-215 gibi canını teslim ediyor bu sadece bendemi böyle yoksa tüm rclerde aynımı?

5.sorunum araç bagzen , herzaman değil gaz yemiyor kerkiniyor böyle takıla takıla gaz yiyor egzosdan bildiğiniz takıla takıla ses geliyor :) dandik pcle güzel bi oyun açmış gibi takılıyor :D

Allah aşkına biri bi akıl versin arabadan soğudum resmen :)

yilmazcatalbas
28-09-2015, 09:57
aklıma direk bobin geldi eğer orjinali elinizdeyse bir de orjinali ile deneyin büyük ihtimalle çözülür.

EDİT: Kesin bobindir gibi olmuş post. Yanlış anlaşılma olmasın öyle bir durumla karşılaşmıştık 5000 devir civarlarında kasıyordu bobini değiştirdik düzeldi ona istinaden nacizane bir tavsiyeydi :)

dragon07
28-09-2015, 10:30
ilk önce aracına orjinal yazılımını at istersen servisten güncel sürümü

EREN34
28-09-2015, 10:33
1. madde için dpf soğutma amaçlı radyatör fanı çalışmaya devam edebilir. Aklıma bu geldi

Masterpiece
28-09-2015, 11:07
Basınç ne basıyo araç kontrol ettiniz mi ? yürümemesinin birçok nedeni olabilir aklıma gelen elektorovanaların birinde problem olabilir

Aynı setuptaki eski aracımın videoları var onları atayım kıstas olur size

dicaser
28-09-2015, 11:30
Basınç ne basıyo araç kontrol ettiniz mi ? yürümemesinin birçok nedeni olabilir aklıma gelen elektorovanaların birinde problem olabilir

Aynı setuptaki eski aracımın videoları var onları atayım kıstas olur size

Valla cok iyi olur en azindan bi kiyaslama yapabilirim

canozgur106
28-09-2015, 15:10
Isınma hakkında tecrübe edindiğim bir durum olmadı ancak yürümeyle ilgili bobin-buji dumpvalve westgate manifolt kaçağı diyebilirim

CasabLanca
28-09-2015, 15:17
senteyi de kontrol etmekte fayda var

canozgur106
28-09-2015, 18:06

+1 bunada baktır

207rcbd
28-09-2015, 18:09
İşte benim gibi bi mağdur daha. aynı sıkıntı bizdede vardi ve araç şuan hiç yürümüyor turbo basmiyor elektrovanayida degistirdik hala ayni. Arıza lambası dahi yanmiyor.

APO
28-09-2015, 19:17
yazılımınızdan olabilir..

dicaser
28-09-2015, 20:44

Olamaz :D yazılımı normalede alsam sıkıntı devam ediyor;

İşte benim gibi bi mağdur daha. aynı sıkıntı bizdede vardi ve araç şuan hiç yürümüyor turbo basmiyor elektrovanayida degistirdik hala ayni. Arıza lambası dahi yanmiyor.

:) sıkıntıyı allahın izniyle çözeceğiz herkesin yardımıyla , sende faydalanırsın inşallah..

+1 bunada baktır

Aklım onda zaten gerçi çokta asıldım motoru kırardım herhalde şimdiye ama genede aklım onda :)

Mr.K
28-09-2015, 20:51

çok pardon ama yazılan yazılım kendi kendine parametreleri değiştirmiyo dimi ?
savunma ile alakalı bir post olarak algılamayın bu durumu fakat,araç geçmişte yuruyup suan sıkıntısı var ise şayet mekaniktir.

sonra millet okuyo post'ları vay efendim öyle olunca şöyle oluyomuş,o kesin şundandır diye beyne kazıyo sonra anlat dur.

yazılıma verirsin parametreyi,işe dersin 0.5ms'de 1,5mg yakıtı*afaki sallamasyon* süreklidir bu değer değişmez.devire göre vs vs detay olayı değil konustugum basit mantıktan yola çıkarak parametre kendi kendine sapıtmicagına göre mekanik sorun var demek daha dogru olur.

oğuz
28-09-2015, 21:16
thp ve gt lerde sente problemi çokça bahsedildi.bir parça var onun değişmesiyle daha sente atlama olayı yaşanmıyormuş.
sonradan yapılan işlemleri tek tek orjinaliyle değiştiripte deneyebilirsiniz bobin gibi mesela.

Masterpiece
28-09-2015, 21:30
Videolar burada belirtmek istediğim birkaç not var bazılarını video açıklamalarına da yazdım araçta sorunlu üretilen coolerdan var ne kadar yararı var meçhul , açık hava filtresi var ve idareten takılmış sadece sıcak hava çeken :) dandik bir filtre vardı. Bu videodan yaklaşık 7-8k km sonra kapağı açtığımızda oldukca kurum vardı.

Gerisi videoların altında yazdığım gibi , 95 pompa benzini..

Bunları belirtmemin sebebi bu handikaplara rağmen aracım böyle yürüyordu sizinkininde mekanik sıkıntıları olmadığını düşündüğümüzde buna yakın yürümesi lazım.

Bu arada yazılım DR.ECU Özgün abiye aitti..

https://www.youtube.com/watch?v=aeyBXGpyFpw

https://www.youtube.com/watch?v=ho8-ImVF-MY

dicaser
28-09-2015, 21:41
Videolar burada belirtmek istediğim birkaç not var bazılarını video açıklamalarına da yazdım araçta sorunlu üretilen coolerdan var ne kadar yararı var meçhul , açık hava filtresi var ve idareten takılmış sadece sıcak hava çeken :) dandik bir filtre vardı. Bu videodan yaklaşık 7-8k km sonra kapağı açtığımızda oldukca kurum vardı.

Gerisi videoların altında yazdığım gibi , 95 pompa benzini..

Bunları belirtmemin sebebi bu handikaplara rağmen aracım böyle yürüyordu sizinkininde mekanik sıkıntıları olmadığını düşündüğümüzde buna yakın yürümesi lazım.

Bu arada yazılım DR.ECU Özgün abiye aitti..

Benimkiyle aynı :D rezalet :D

Sıkıntı sentede olabilir , benzin pompasında olabilir (araç gaz yemiyo yiyincede bir anda yiyo :) var bi gariplik :S bakcaz bi çaresine..

snngngr
28-09-2015, 21:57
sente olabilir,oksijen sensörü olabilir,basınç kontrol valfi olabilir,diyaframı bozuk dumpvalve olabilir,wastegate olabilir,yazılımsal da olabilir

thp ler çok sıcak çalışıyor 112 derecelerde fan açıyor büyük intercooler yok sanırım belirtmemişsiniz

Masterpiece
28-09-2015, 23:41
Benimkiyle aynı :D rezalet :D

Sıkıntı sentede olabilir , benzin pompasında olabilir (araç gaz yemiyo yiyincede bir anda yiyo :) var bi gariplik :S bakcaz bi çaresine..

Benim araba bu haliyle yazılımlı GT lerle araya Tır sokuyodu yalnız :)
Dişli asfaltta bastığımdan size yavaş geldi heralde :)

dicaser
29-09-2015, 08:09
sente olabilir,oksijen sensörü olabilir,basınç kontrol valfi olabilir,diyaframı bozuk dumpvalve olabilir,wastegate olabilir,yazılımsal da olabilir

thp ler çok sıcak çalışıyor 112 derecelerde fan açıyor büyük intercooler yok sanırım belirtmemişsiniz

Bugun pederle kollari sivayip bakacaz bakalim nedir nedegildir diye , cooler yok bu arada bende..

Benim araba bu haliyle yazılımlı GT lerle araya Tır sokuyodu yalnız :)
Dişli asfaltta bastığımdan size yavaş geldi heralde :)

Belkide :) benimkiyle ayni gidiyo gibi geldi bana , tabi sonucta video bu , yaniltabilir illaki beni ;)

canozgur106
29-09-2015, 08:10
İşi ustasına yaptırmalısın bunuda unutma tabi..

dicaser
29-09-2015, 08:18
İşi ustasına yaptırmalısın bunuda unutma tabi..

Tavsiyeniz icin tesekkur ederim dikkate alicam :)

APO
29-09-2015, 21:03
çok pardon ama yazılan yazılım kendi kendine parametreleri değiştirmiyo dimi ?
savunma ile alakalı bir post olarak algılamayın bu durumu fakat,araç geçmişte yuruyup suan sıkıntısı var ise şayet mekaniktir.

sonra millet okuyo post'ları vay efendim öyle olunca şöyle oluyomuş,o kesin şundandır diye beyne kazıyo sonra anlat dur.

yazılıma verirsin parametreyi,işe dersin 0.5ms'de 1,5mg yakıtı*afaki sallamasyon* süreklidir bu değer değişmez.devire göre vs vs detay olayı değil konustugum basit mantıktan yola çıkarak parametre kendi kendine sapıtmicagına göre mekanik sorun var demek daha dogru olur.
Ok sorununuz yazilimdan sonrami oldu diye sormaliydim kusura bakmayin...bende thp ile cok ugrastim...arkadasin yazdigi tum sikayetler bendede vardi..senteden tutta aklina neresi gelirse arabanin buji bobin selenoid elektrovana debriyaj vanos vs. Hepsini degistirttiler bana..sonrasinda yazilimi ismi sayilir baska bir kisiye yaptirdim aorunlarim devam etti..yine arabada bazi seyler degisti..tam satacakken son bir umutla 3. Yazilimi denedim tum sorunlarim bir anda yok oluverdi yani yazilimdanmis butun olay..boyle bir olay yasayincada atladim hemen ark. Yaziliminida kontrol ettirsin diye...

canozgur106
01-10-2015, 18:23
Ok sorununuz yazilimdan sonrami oldu diye sormaliydim kusura bakmayin...bende thp ile cok ugrastim...arkadasin yazdigi tum sikayetler bendede vardi..senteden tutta aklina neresi gelirse arabanin buji bobin selenoid elektrovana debriyaj vanos vs. Hepsini degistirttiler bana..sonrasinda yazilimi ismi sayilir baska bir kisiye yaptirdim aorunlarim devam etti..yine arabada bazi seyler degisti..tam satacakken son bir umutla 3. Yazilimi denedim tum sorunlarim bir anda yok oluverdi yani yazilimdanmis butun olay..boyle bir olay yasayincada atladim hemen ark. Yaziliminida kontrol ettirsin diye...

Abi çok merak ettim bütün bu aşamalarda yaptığın harcama takribi nedir..?

tuFAN
01-10-2015, 20:46
Özel mesaj yolladim

APO
01-10-2015, 20:58
Özel mesaj yolladim

cevapladım

APO
01-10-2015, 21:01
Abi çok merak ettim bütün bu aşamalarda yaptığın harcama takribi nedir..?

valla ciddi bir hesap yapmadım moralim bozulmasın diye..:) ama daha çok harcadığım zamana acıdım..

207rcbd
13-10-2015, 16:38
Gelişme varmı? Problem giderildimi? Bizimkide gazı bitmiş şahin doğan gibi gaz yemiyor pır pır yapıyor. genellikle ısınınca oluyor.
birde vvt sensörü varmış galiba ondan yapabilirmi? Motordaki yüksek basınç pompası değişti acaba depodaki pompa'dan yapabilirmi?

canozgur106
13-10-2015, 18:09
Gelişme varmı? Problem giderildimi? Bizimkide gazı bitmiş şahin doğan gibi gaz yemiyor pır pır yapıyor. genellikle ısınınca oluyor.
birde vvt sensörü varmış galiba ondan yapabilirmi? Motordaki yüksek basınç pompası değişti acaba depodaki pompa'dan yapabilirmi?

Dediğin gibi o da sorunlar içerisinde olabilir 1-2 arkadaştan daha duymuştum benzin pompası sıkıntısını...

agungoren
13-10-2015, 18:46
Oncelik sente gibi gorunuyor sonrasinda bobin,buji kontrolu sart.cozum icin 207 rc,gt konusunda oldukcu deneyimli arkadaslar var istersen bir danis derim thp ustasi mehmet turhat in bu konu hakkinda mutlaka bi görusu vardir.nicki m.turhat olmasi lazim.insallah cozulur.

canozgur106
14-10-2015, 22:01
Bursada yaşıyosun sanırım ya İstanbul paşaoğluna götür yada Antalya Mehmet ustaya başkasına elletme hem vaktine hem parana yazık olur başka yerlerde..

serti
15-10-2015, 21:50
konuyu yeni gördüm..sorunlar devam ediyormu etmiyormu bilemiyorum ama bende bikaç ilave yapayım dedim..

thp motorlar yapıları gereği malesef çok fazla krum bağlıyor..emme subabları tıkanacak haddeye gelebiliyor.ilk etapta motor üst kapağı açıp subab temizliği,emme port temizliği(polish) yap.sonrasında bir daha krum ile uğraşmamak içinPCV iptali yap.

Aracın km si yazmamışsın.üst kapak söküldümü gerekli temizlik yapıldımı yazmamışsın.bu şekilde çözüme zor ulaşırsınız.

bobin ve bujilerde sıkıntı olsa kesme ve patırdama yapar..ayrıca ivmelenmeyi düşürür.

Turbo wg ayarı çok önemlidir.eğer ayararsızlık yada civatası gevşemişse P0299 (düşük basınç),P2263 yada P2262 hatası alırsın.. 2263 ve 2262 doklarının anlamı genelde elektronavana vvt 1922 v6 kodlu parça cortlamış demektir.

Kendi imkanların ile ucuz bir elm327 obd2 cihazı+ Torque pro programı ile araçın afr-boost-iat değerlerine rahatlıkla ulaşabilir hatta vuruntu kontrolü bile yapabilirsin..

stok yazılımda con 0.7 peak 1.0 bar basınç değerlerini görmen gerekir.bence ilk önce bu değerleri stok yazılımda gör.aracın temelinde sorun olmadığını anla akabınde yazılım yüklersin.

herşeyden önce THP motordan anlayan bi ustayla çalış..senin ve babanın bakmasıyla olacak işler değil.herşeyden önce thp motor tecrübe ve bilgi ister.

istanbulda güzel ustalarımız mevcut tabiki ama işin piri mehmet turhat dır.

dicaser
27-10-2015, 09:48
Sorunu çözdüm ; sıkıntıyı çözmek için denemediğim yol kalmadı ;
benim sıkıntım aracımın gitmemesi yada gazı yememesi değildi ;
benim tek sıkıntım araç alt devirlerinde bir kerkinme bir gaz yememe yersede bir anda yeme gibi bi sıkıntı vardı ;
ilk yaptığım sey sprintboosterı soktum bi baktım düzeldi gibi oldu ama tam düzelmemişti ;
sonra yolda giderken biranda sangur sungur ses geldi üst devirlerde biseey yok alt devirlerde aracı kaldırırken falan cok ses yapıyodu metalin birbirine sürtmesi gibi ;
ustaya götürdüm oda bi baktı etti falan sesi ne duymak için dur kalk yaptık sürekli paldır güldür bisey oldu altta :D
lifte bi kaldırdık sanzuman orta takozu ortadan
ikiye kırılmış ; araçtaki butun o kerkmeler geçti;hazır lifte araç kaçak göçek bakarken ahanda ne görelim egzos manifoldunun olduğu yer is olmuş üstten yağ kurumuş gibi gözüken yer alttan baktığımızda bildiğin yanmış gibi gözüküyor hemen manifoldu çıkarıp hem saplamalarını hemde contasını değiştirdim ;+ olarak madem araç liftte turbonun hava emisiyle egzos housing kısmının birleştiği noktadada ufak bir siyah is vardı hemen orayada müdahale edelim diyerek egsoz housingin saplamalarına baktırdım zaten 3 adet saplama var adam gibi 1 tanesi hiç yok ne olduysa tutmuyor oynuyor :) hemen yeni saplamalarla sıfır hale getittirdim ;

Allah razı olsun "dr.ecu bursa Semih'ten" manifold ve turbo egh'ye dokunmama yardımcı oldu en azından fikirlerini esirgemedi saolsun fikirleride işe yaradı ;

En büyük sıkıntım aracın arıza vermediğiyle alakalıydı çünkü bi sıkıntı var ama nerde sorusu hakimdi allaha şükür sorunum kalmadı
aracım fişek gibi oldu ;

Buda herkese hem ders hem fikir olsun ; Rc'ciler kalkışta aracın gaz yememesi yada kerkme durumları varsa ve hata uyarısı yoksa luften sanzuman takozunuza bakın ah o takoz ah :)

Forum ahalisine fikirleri ve bilgilerini esirgemediği için teşekkür ederim..

F4R
28-10-2015, 20:53
Gozun aydin hocam, biraz bekletti seni ama degmistir umarim. Gule gule kullanirsin ins

canozgur106
29-10-2015, 07:50
Gözünaydın çok geçmiş olsun..:)Toplam maliyet ne kadar oldu peki..?

dicaser
29-10-2015, 10:58
Gozun aydin hocam, biraz bekletti seni ama degmistir umarim. Gule gule kullanirsin ins

Eyv saolun , valla mahvetti beni ya ;) ara ara bulamadim biturlude sorunu oyaladi beni bayagi :) nazlandi biraz :)

Gözünaydın çok geçmiş olsun..:)Toplam maliyet ne kadar oldu peki..?

Tesekkur ederim gecti gitti bidahada gelmesin boyle sorunlar :) toplam maliyet bana 1000 civari bi rakama malodu o parayla guzel mfic alirdim ;) gitti paralar :(