Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw E30 içeriye yakıt kokusu girmesi
4TheReveNqe
12-10-2015, 08:15
Aracımda böyle bi sorun sıkıntı yoktu. Tedbir amaçlı aracın hararet müşürünü değiştirdim haliyle emme manifoldu ve civarındaki bütün hortumlar vs söküldü müşür takıldı herşey yeniden monte edildi fakat o günden beri aracın içine sürekli yakıt kokusu geliyo benzin gaz karışımı bişey içerisi sürekli kokuyor herşerini kontrol ettim kaçak yok benzin akıtan bir yer yok. Ustama sorduğumda akışmetrenin ayarsız olduğunu aracın bu yüzden çiğ yaktığını ondan dolayı içeriye koku geldiğini söylüyor fakat daha öncesinde böyle bir sıkıntı yoktu. Araçta Sıralı sistem lpg var. Bu konuda yardımcı olabilecek varmı?
birkere baştan hata başlamış
tedbir amaçlı hararet müşürü değişmez, bozulursa değişir.
işlem sırasında bir hata yapılmış olabilir
sonradan taktığınız müşür yanlış olabilir (yanlış okuma aşırı zengin çalışma sağlayabilir)
zor ihtimal ama araçtaki bu arıza tam müşür değişim zamanına denk gelmiş olabilir
içeri yakıt kokusu gelmesinin bir sürü nedeni olabilir
benim başıma gelmişti
benzinci aracın depo kapağını tam kapatamamış, içerisi benzin kokuyordu
1 hafta sonra benzin alırken fark ettim
ondan sonrada zaten kapağı ben açar ben kaparım
şimdi size rölantide ve tam gaz giderken afr kaç diyeceğim ama belliki wideband afr falan yok
zaten olsa müşürü değişmezdiniz
ayrıca o ayarsız bu ayarsız, motor çiğ yakıyor gibi kelimeler kullanmazdınız :)
4TheReveNqe
12-10-2015, 12:05
birkere baştan hata başlamış
tedbir amaçlı hararet müşürü değişmez, bozulursa değişir.
işlem sırasında bir hata yapılmış olabilir
sonradan taktığınız müşür yanlış olabilir (yanlış okuma aşırı zengin çalışma sağlayabilir)
zor ihtimal ama araçtaki bu arıza tam müşür değişim zamanına denk gelmiş olabilir
içeri yakıt kokusu gelmesinin bir sürü nedeni olabilir
benim başıma gelmişti
benzinci aracın depo kapağını tam kapatamamış, içerisi benzin kokuyordu
1 hafta sonra benzin alırken fark ettim
ondan sonrada zaten kapağı ben açar ben kaparım
şimdi size rölantide ve tam gaz giderken afr kaç diyeceğim ama belliki wideband afr falan yok
zaten olsa müşürü değişmezdiniz
ayrıca o ayarsız bu ayarsız, motor çiğ yakıyor gibi kelimeler kullanmazdınız :)
Araç harereti normalden daha az gösterdiği için değiştirdim değiştirdikten sonra gerçek harereti göstermeye başladı
müşürün yanlış alınma ihtimali çok az çünkü yıllardır Özkan Kara ile parça çekiyorum yanlış parça olması çok düşük ihtimal
benzin kapağı olayı da değil çünkü bu olay yaklaşık 1 aydır devam ediyor kaç defa benzin aldım
Varsayım olacak ama:
Eski ısı müşürü arabayı fakire çekiyorsa, bunu düzeltmek için maf ona göre ayarlanmışsa, doğru çalışan müşür ile eskisine göre ayarlı maf zengine kaçacaktır.
Benim arabam çok zengin çalıştığında bile benzin kokusu gelmiyor (Rölantide 11-12 afr düşünün). Daha evvel benzin kokusu geliyordu, depo ile benzin hattı arasındaki kauçuk hortumlada çıktı sorun. Ta arabanın arkasındaki hortumlar yüzünden bütün kabin içi kokuyodu. Benzin hattını bir daha kontrol etmekte fayda var bence.
4TheReveNqe
12-10-2015, 15:11
Varsayım olacak ama:
Eski ısı müşürü arabayı fakire çekiyorsa, bunu düzeltmek için maf ona göre ayarlanmışsa, doğru çalışan müşür ile eskisine göre ayarlı maf zengine kaçacaktır.
Benim arabam çok zengin çalıştığında bile benzin kokusu gelmiyor (Rölantide 11-12 afr düşünün). Daha evvel benzin kokusu geliyordu, depo ile benzin hattı arasındaki kauçuk hortumlada çıktı sorun. Ta arabanın arkasındaki hortumlar yüzünden bütün kabin içi kokuyodu. Benzin hattını bir daha kontrol etmekte fayda var bence.
Tavsiyeni dikkate alıcam lifte kaldırıp altındaki hortumlara komple baktık ama tekrar bakıcam
e 30 da kanister mi var yoksa depo basınç tahliye hortumumu.tahliye hortumu ise büyük ihtimal bagajdan tabana salınıyordur,tıkandıysa veya çıktıysa koku yapar,alfa 75imde koku sorunu ondandı
4TheReveNqe
13-10-2015, 10:43
bunuda bi değerlendirelim :D
cembozbey
13-10-2015, 11:40
bişey bulamazsan bagaj fitiline bak
4TheReveNqe
13-10-2015, 13:53
koku ön taraftan fan çıkışlarından geliyor