PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gittikçe boğuklaşan ses ve artan yakıt tüketimi

Wiseache
31-10-2015, 00:32
Merhaba arkadaşlar,
Bundan tam 1 yıl önce e18 1.33 life sıfır auris aldım.9 lt'de seyreden yakıt tüketimi 7;5 lara kadar indi.Aracı Sonkar'da 10.000 bakımına soktuktan sonra zaten küçük motor ile yaklaşık 1200 kg'lik aracı çekmekte zorlanan minik motor iyiden iyiye( özellikle rampalarda ) bağırmaya başladı.Bununla birlikte yakıt tüketimim de arttı.Şimdi aynı zamanda ailemi de bu araçla taşıdığım için güçlü bir araba şu an için bana uzak.Servise bu sorunu dile getirerek gittim araçta bir sorun olmadığını söylediler ama araç resmen çığlık atıyor.Madem bu kadar yakıt yakıyorum madem araba bağıracak ve bu normal olacak ben de aracın stok hali 175 hp gibi benimseyip filtre ve varex olayına mı girsem :) Özet olarak bu gürültünün artmasının sebebi ne olabilir filtre ve varex olayını da ciddi ciddi düşünüyorum keyif olsun bari.Şimdiden teşekkürler.

Oznsrl
31-10-2015, 08:50
10 bindeymiş ama bu durumda akla gelen ilk şey baskı balata. Hem gereksiz bağırma hem yakıt tüketimi artması ona işaret gibi.

Maxi
31-10-2015, 08:53
çığlık atmak
gürültü
bağırmak

bunları okuyarak bir yere varamayız
10 bin çeşit gürültü var
video çekin düzgün, seyredelim ve aklımıza yatan bir hata görürsek cevap verelim

mikelazi
31-10-2015, 09:09
zaten çıglık atan araca filtre ve varex ne fayda saglarki.

baskı balata konturol edilmesi daha mantıklı bence.

meganes
31-10-2015, 11:52
o aracı çok çok iyi bilirim,alt takımı çok güzel,1.33 motorda okadar pasif kalmıyo araçta,yüksek devirlerde iyi iş yapıyo,bir ihtimal hava filtre kutusu gevşek açık falan bırakılmış olabilir,veya eksoz flanşlarından kaçırma yapıyo olabilir,kat orta son hepsi flanşlı o araçta,tabi bunlar haricinde baskı balata,araç yüksek devir dönüpte lastiklere aktaramıyosa değişmesinde fayda var

Wiseache
08-11-2015, 17:39
Baskı balata ile sorun çözüldü herkese teşekkürler.