Orijinalini görmek için tıklayınız : VTi aracın altından yağ damlaması hk.
Apocaltique
14-11-2015, 01:54
İyi akşamlar aracım 97 sedan vtec, az önce aracın sağ tarafinin oralarda yağ sızıntısı farkettim, baya bir terleme mevcut, yarın sabah motor yağına bakacağım, sorun ne olabilir, kisa zamanda bir kere sağ tarafı altını yere vurdum... Motor yagi normal seviyesinde ise sürerek gotureyim mi servise?
Bir japon aracı yağ kaçırıyosa kesinlikle bir anormallik vardır :) yağ seviyesi normal ise sürülerek gidilebilir bence araçta sonradan yapım coil falan varsa oda yağ akıtmış olbilir başıma gelmişti çünkü :)
sercanavcı
14-11-2015, 08:03
krank keçeside olabilir lifte kaldırmadan tespit etmek zor ;)
altında derken yere mı damlatıyor yoksa motor blogu uzerındemı
egerkı yere damalatıyor ıse
Krang kecesınden gelıyor olabılır sanzıman sokulup krang kecesı degısmesı gerek
sanzıman dan da akıtıyor olabılır aks kecelerını kontrol etmek gerek
ama motor ıcınde blok yuzeyınde var ıse vtec selenoıd contası veya dısbırıtor orıng ınden kacırıyor olabılır
Apocaltique
14-11-2015, 11:57
Blok uzerinde yag sizintisi yok, ne varsa altta var yere damlatmiş..
karel contanı
krang kecesını
aks kecelerını kontrol ettır bır lıfte kaldırıp
aracın altını ıyıce yıkayın balata spreyı ıle
sonra aracı calstırıp yagın geldıgı yerı kontrol edın
hondaperformans
14-11-2015, 17:50
vtec selenoidinden ve krank keçesinden de olabilir.
altını yere vurdum diyorsunuz.... karterin kendine ait bir contası yoktur . yani sıvı conta ile yapılır. vurma esnasında karter hafiften de olsa yerinden oynadıysa yağ kaçırabilir.
ayrıca külbürütör kapak contasını da kontrol ettirin.
bu contalar çok çok pahalı değil. tavsiyem oem alıp değiştirin.
geçmiş olsun , kolay gelsin.
Apocaltique
15-11-2015, 00:09
vtec selenoidinden ve krank keçesinden de olabilir.
altını yere vurdum diyorsunuz.... karterin kendine ait bir contası yoktur . yani sıvı conta ile yapılır. vurma esnasında karter hafiften de olsa yerinden oynadıysa yağ kaçırabilir.
ayrıca külbürütör kapak contasını da kontrol ettirin.
bu contalar çok çok pahalı değil. tavsiyem oem alıp değiştirin.
geçmiş olsun , kolay gelsin.
Teşekkurler ne kadar bir masrafim olur ortalama?
Apocaltique
02-12-2015, 23:44
Evet arkadaşlar sorunu guncellemeyi unutmuşum, şanzımanın alt kısmındaki vida içten kırılmıs ve ordan yağ sızıyor, debriyaj gereksinimi duyduğum zaman şanzımanda halledilecek, aynı zamanda debriyaj bilyasida baski balata degistiginde halledilecek..