Orijinalini görmek için tıklayınız : atmosferik 2zzge problemi
Arkadaslar tsportumda 3.vıteste 8000rpm de anlık takılma oluyor ve 8200de kesıcıye gırıp 4.vıtestede 7000den 8200e kafar anlık takılmalar oluyor 5.vıtestede devam ediyor isteksızlık var , 1. ve 2. vıteste gayet normal çeviriyor rpm yı , basına gelen varsa yardım lütfen...
Degistirdiğim parcalar :fabrıka verisı bujı tek tırnak Ngk, cıkan pompa basıncla aynı benzin pompası ve yağ degişimi esp formula 5/30
arıza kaydı var mı? 1-2 de de kesıklık yapıyordur ama hıssetmıyorsundur
bence enjektor yada bobin olabilir toyotada bilgisayara baglatıp nerede sıkıntı oldugunu cok rahat görebilirsin
Enjektör yüzünden 2zz motor kıran oldu bu şekilde devir çevirmemenizi tavsiye ederim. Sorunun net tespiti için bilgisayara bağlatın mutlaka. Araçta wideband var mı? Bana da enjektör gibi geldi bobinleri de kontrol etmekte fayda var.
Enjektör yüzünden 2zz motor kıran oldu bu şekilde devir çevirmemenizi tavsiye ederim. Sorunun net tespiti için bilgisayara bağlatın mutlaka. Araçta wideband var mı? Bana da enjektör gibi geldi bobinleri de kontrol etmekte fayda var.
kırdı derken ne oldu kol mu cıkardı pıston mu çatlattı ?
Tek bildiğim araç 8000 k çevirirken yakıt kesip geri vermiş. Piston ve subaplarda hasar vardı blok sağlamdı. 4-5 ay oluyor bu olay daha fazla detayını bilmiyorum.
emme egzantriğinde aşınma olabilir, 2005 öncesi modellerde km ile birlikte gündeme gelebilen bir problem.
ama bence bobin veya enjektör kaynaklı o kesme, en net olarak servise bağlatınca arıza çıkmasa bile kadranda, beynin kaydettiğini gösterir. En kötü ihtimalle de değerlere bakılır..
bence enjektor yada bobin olabilir toyotada bilgisayara baglatıp nerede sıkıntı oldugunu cok rahat görebilirsin
aynen bende enjoktorlerden supelenıyorum Can , sanayıde bılgısayara baglandı hata yok dedi ne kadar dogrudur artık...
emme egzantriğinde aşınma olabilir, 2005 öncesi modellerde km ile birlikte gündeme gelebilen bir problem.
ama bence bobin veya enjektör kaynaklı o kesme, en net olarak servise bağlatınca arıza çıkmasa bile kadranda, beynin kaydettiğini gösterir. En kötü ihtimalle de değerlere bakılır..
umarım egzantrıkte problem cıkmaz ,bugun bobın ve enjektorlere bakılcak sonucları yazarım aksama...
Egzantrikte ciksa ne olur yollarim hemen ertesi gun sende ki oyle birseyde cok ses yapar sen enjektorleri sok cok basit kendinde sokebilirsin ama contalarini kaybedersin diye ustana sokturursen daha saglikli olur oncesinde yetkili bir toyota servisine git oradaki bilgisayara baglat gor bakalim hangi parcada sikinti var yuksek ihtimal bobin degil alt devirde cok fazla kesinti yapardi bu sekilde de cok kullanma
Hepinizin verdiği bilgiler için teşşekurler, arac bılgısayara baglandı hata vermedi ve enjeksıyonları soktuk ustamla beraber temizleme makınasından 30dk sonra aldık enjeksiyonları ve sonuc aracın cekişi degişti sorunsuz rpm donuyor ve 3.viteste patıye bile düşüyor moralim yerine geldi ...
Geçmiş olsun, depodan pislik çekmiştir muhtemelen.
Bu arada enjektörleri nerede temizlettin ve maliyet ne oldu yaklaşık? Ben de yapabilirim D4D nin enjektörlere bi checkup da fikir olsun.
Bu arada sanayideki makineler bizim arızaları görmeyebiliyor, servistekine bağlat en ufak bi şüphende dahi, varsa beynin kaydettiği arıza vs orada görünüyor :)
Egzantrikte ciksa ne olur yollarim hemen ertesi gun sende ki oyle birseyde cok ses yapar sen enjektorleri sok cok basit kendinde sokebilirsin ama contalarini kaybedersin diye ustana sokturursen daha saglikli olur oncesinde yetkili bir toyota servisine git oradaki bilgisayara baglat gor bakalim hangi parcada sikinti var yuksek ihtimal bobin degil alt devirde cok fazla kesinti yapardi bu sekilde de cok kullanma
eyvallah Can sen bu aracların Duayen i sin , bazı ustalar var burda antalyada 10/60 yağ koy dedi düzelir dedi acıklaması şöyle ince yağ eksantrıklere yetışmezmiş ust kapağın oralara lift e problem yasarmısım butun vteclere s2000 typer lara 10\60yağ koyuyorum dedi , kendi ustama anlattım eniştem olur yatakların gıder dedi motoru cok sıkar dedi kalın yağ ve haklıda , burdaki ustalar motor kırdırır adama ...
Geçmiş olsun, depodan pislik çekmiştir muhtemelen.
Bu arada enjektörleri nerede temizlettin ve maliyet ne oldu yaklaşık? Ben de yapabilirim D4D nin enjektörlere bi checkup da fikir olsun.
Bu arada sanayideki makineler bizim arızaları görmeyebiliyor, servistekine bağlat en ufak bi şüphende dahi, varsa beynin kaydettiği arıza vs orada görünüyor :)
Eyvallah saol ucuz kurtulduk egsantrık kacmadı bırtarafımıza bunada şükür servise en basta gitsem daha mantıklıydı bukadar uğraşmazdım,
Antalyada yeni sanayide 70tl dörtdötlük makinası var adamın antalyada o makınadan 1tane varmış enjeksiyon temizliği için , dizel enjektörlerin temizliğini yapan yer cok ...
Duzelmesine sevindim ilerleyen zamanda tekrar sacmalayabilir enjektorlerin temizlemek saglikli olmuyor monkeyden bir set enjektor siparis et basin agrimasin degistirmek yarim saat zaten 10 60 koyarsan lift acmasi bile uzun surer sen 0w40 yada 5 w40 koy
Duzelmesine sevindim ilerleyen zamanda tekrar sacmalayabilir enjektorlerin temizlemek saglikli olmuyor monkeyden bir set enjektor siparis et basin agrimasin degistirmek yarim saat zaten 10 60 koyarsan lift acmasi bile uzun surer sen 0w40 yada 5 w40 koy
tmm arastırma yapıyım monkeyden , bnde aynısını soyledım lift acmaz die adam kasıla kasıla s2000 typer vteclere 10/60 shell yağ koyuyorum dıo aklım almadı...
[QUOTE=Can's;7986641]Duzelmesine sevindim ilerleyen zamanda tekrar sacmalayabilir enjektorlerin temizlemek saglikli olmuyor monkeyden bir set enjektor siparis et basin agrimasin degistirmek yarim saat zaten
Can dediğin gibi enjektor ler 2gun dayandı;) arac yıne kesıntıler basladı monkeyde oem olanmı almalıyım hangi modelini almalıyım...
[QUOTE=Can's;7986641]Duzelmesine sevindim ilerleyen zamanda tekrar sacmalayabilir enjektorlerin temizlemek saglikli olmuyor monkeyden bir set enjektor siparis et basin agrimasin degistirmek yarim saat zaten
Can dediğin gibi enjektor ler 2gun dayandı;) arac yıne kesıntıler basladı monkeyde oem olanmı almalıyım hangi modelini almalıyım...
oem al kesınlıkle bu arada emınsın degilmi sorunun tekrar enjektörden olduğuna ?
bu arada servıse sor bazen daha ucuza gelebiliyor
[QUOTE=tonic;7989883]
oem al kesınlıkle bu arada emınsın degilmi sorunun tekrar enjektörden olduğuna ?
valla can enjektorler temizlendi taktık gazladık sorun yoktu 2 gun sonra tekrar tekleme yaptı , servise gidip bilgısayara baglatıp ona gore sıparıs gecıcem artık , servis enjektorlere 2280tl dedi
[QUOTE=Can's;7989887]
valla can enjektorler temizlendi taktık gazladık sorun yoktu 2 gun sonra tekrar tekleme yaptı , servise gidip bilgısayara baglatıp ona gore sıparıs gecıcem artık , servis enjektorlere 2280tl dedi
%99 enjektörde garanti olsun dıye sen tekrar gıt servıse sonra kullanma pek saglıklı degıl o sekılde kullanman hatta 2 bın devırı gecme kı zarar vermesın pıstonlara sıparıs edınce de hızlı kargoyla yollasınlar 3 gunde elıme ulasmıstı benım parcalar
monkeyde QRP marka var oem onu al 49 dolar tanesı link bu
http://www.monkeywrenchracing.com/product_info.php?products_id=2353&osCsid=412j5gcsr5lbcrfaiou510fat0
[QUOTE=tonic;7989897]
%99 enjektörde garanti olsun dıye sen tekrar gıt servıse sonra kullanma pek saglıklı degıl o sekılde kullanman hatta 2 bın devırı gecme kı zarar vermesın pıstonlara sıparıs edınce de hızlı kargoyla yollasınlar 3 gunde elıme ulasmıstı benım parcalar
tmm Can mvr ye bakıyorum suanda oem lerde bıle secenek var hangısını sıparış vermeliyim sence...
Koyduğum linkdekini sipariş et gitsin ama dediğim gibi önce arızayı tekrar okuttur serviste
Koyduğum linkdekini sipariş et gitsin ama dediğim gibi önce arızayı tekrar okuttur serviste
Tmm Can servise gıdıcem bugun gelişmeleri yazarım akşama saol verdiğin bilgiler için
servise gittim aracın arıza lambası yanmadığı için sabit bilgısayardan arıza gözükmez dediler ,tasınabılır bilgisayar aldılar teste cıktık aracla bütün veriler normal diyor 1.ve2.viteste redline yaptık 3.te yapamadık yolda cok araba vardı 2zzge den anlarım dedi bu aracların benzin pompası stabildir basıncı dedi enjektörlerinde hata olsa dedi her devirde yapar dedi enjektorlerde stabil basınclı oldugu için dedi enjektorler orjınalmı dıye sordu soktugumuzde sarı renklı rakamlar var dedim oda bilmio hangı renkte orjınalını ellerınde yokmuş orjınal değilse yaparmış dedi , yağ kartelini temizlet dedi daha once kalın yağ konuldu ise ondanda yaparmış arac 3 senedir bnde her 5 binde 5/30 koydum mobil1,
orjınali ne renkte enjektorlerin ? anlamadığım konu enjektorler temizlendi takıldı test ettim sorun yoktu ertesi gün yine aynı şekilde anlık takılma oldu devirde ,serviste hata bulamadı enjektorlerı sıparıs versemmi vermesemmi kararsız kaldım simdi ...
drivertech
28-11-2015, 20:44
Bende de aynı problem var vti aracım motorum da yeni, eski motorumda da aynı problem sözkonusuyudu. Neyse beyınden tut bır cok ıvır zıvırı denedım testettım ama çözüm bulamadım aklıma kesiklikle ilgili motor tesisatı yada kelebek algılayıcısnda olabılıecek kablo hasarları aklıma geliyor. Tesisatla ilgili de olabilir probleminiz. O2 sensorun harıtasını görebılıyosanız bilgisayar üzerinden grafikleri incelemeniz de size fayda sağlayabilir geçmiş olsun .
Simdi o ustaya soyle bir daha o arabaya binmesin :) çünkü bilgisayarda enjektörlerin sorunlu olup olmadığını görürsün ayrıca enjektörleri 2 dk soktürüp tekrar teste sokup o kamile ispatlayabilirdin bana kalırsa tekrar teste soktur çok uğrastırıcı değil sonrasında çıkıcak sorunun onda oldugu bence kesınlıkle enjektör
Simdi o ustaya soyle bir daha o arabaya binmesin :) çünkü bilgisayarda enjektörlerin sorunlu olup olmadığını görürsün ayrıca enjektörleri 2 dk soktürüp tekrar teste sokup o kamile ispatlayabilirdin bana kalırsa tekrar teste soktur çok uğrastırıcı değil sonrasında çıkıcak sorunun onda oldugu bence kesınlıkle enjektör
burdaki ustalar adamı deli eder arıza ışıgım yanmadıgı için sabit bilgisayarda gözükmez dedi pazartesi esay toyotaya gıdıcem artık ordanda sonuç çıkmassa japon aktif diye biryer var oraya gıdıcem...
burdaki ustalar adamı deli eder arıza ışıgım yanmadıgı için sabit bilgisayarda gözükmez dedi pazartesi esay toyotaya gıdıcem artık ordanda sonuç çıkmassa japon aktif diye biryer var oraya gıdıcem...
Hiç gerek yok o kadar gezmene enjektörlerin sarı ise orjinal yag ile alakası yok sen tekrar söktür teste sok çıksın ortaya ben garanti olsun diye teste sok diyorum
toyota yetkili servisindeki diagnostiği az çok kullandım ve biliyorum,programada aşinayım biraz,o cihaz ile arızayı göremezseniz hiçbir şekilde göremezsiniz :D Sanayideki cihazlar ile uzaktan yakından alakası yoktur,dışarıda hiç uğraşmayın direk yetkili servise gidin