Orijinalini görmek için tıklayınız : d16a9 arıza lambası sorunsalı
fatihdurutuna
28-11-2015, 22:13
arkadaşlar aracımda hiç yanmayan arıza lambası bugün yandı .
alt devirlerde hiç birşey yok aracın çalışması sesi gidişi hiç bir sorun yok sadece üst devirlerde yanıyor fakat aracın gidişini hiç etkilemiyor . silindir pozisyon sensörü veya tps dir die düşündüm ama bunlar olsa aracın gidişini etkilemez mi birde hava çok yağaşlıydı hatta arıza tam olarak ıslak deminde 1, 2 kesici yaparken yandı :) acaba su ile alakalı birşey olabilirmi yardımlarınızı bekliyorum.
fatihdurutuna
29-11-2015, 09:41
arkadaşlar yok mu bilgisi olan ???
tuner faruk
29-11-2015, 10:05
Beyin uzerinde kucuk kirmizi bir isik var ariza yaktiysa zaten kodunu ordan yakiyordur kontagi ac beyin uzerindeki isik kac defa yaniyor bi bak buraya yaz ona gore sorunun ortaya cikar
Yada git bir servise bilgisayara bağlat ne olduğunu söylesinler.
kontak açıp beyindeki kırmızı sinyal sayısını google yazarsan çıkar. araçta lpg varsa yüksek devirde belki fakir karışım nedeniyle de yanabilir.
arkadaşlar yanlış bilgi veriyorsunuz. civic Si 'de ecu üzerinde kırmızı lamba falan yok sizin dediğiniz CRX. civic Sİ 'de hata tespiti için torpido kapağının altında sağ tarafta boşta duran 2 pin'li bir soket var bu soketin iki ucunu bir kablo ile birbirine bağlıyoruz. kontağı açtığımız zaman göstergedeki arıza lambası kesik kesik yanmaya başlıyor. hatayı tablodan bulup öğreniyoruz.
http://i.hizliresim.com/W9kjRY.jpg (http://hizliresim.com/W9kjRY)
honda service check diye araştır gerekli tüm bilgileri bulacaksın.
arkadaşlar aracımda hiç yanmayan arıza lambası bugün yandı .
alt devirlerde hiç birşey yok aracın çalışması sesi gidişi hiç bir sorun yok sadece üst devirlerde yanıyor fakat aracın gidişini hiç etkilemiyor . silindir pozisyon sensörü veya tps dir die düşündüm ama bunlar olsa aracın gidişini etkilemez mi birde hava çok yağaşlıydı hatta arıza tam olarak ıslak deminde 1, 2 kesici yaparken yandı :) acaba su ile alakalı birşey olabilirmi yardımlarınızı bekliyorum.
araçta p28 beyın varmı bılgınız varmı ?
fatihdurutuna
29-11-2015, 22:57
arkadaşlar herkese cevapları için teşekkürle. öncelikle araçta std beyin var siyah arkadaşımızın da dediği gibi okuyoruz arzaları. bugün aracımın tüm soketlerini temizleyip tekrardan yerine taktım ve sonrasında yaklaşık 100 km devirli devirsiz karışık yol yaptım hiç lamba yanmadı sanırım yağmur girdi sensörlere veya bir temassızlık oldu. şuan hiç bir sorunum yok :)