Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Wideband AFR dengesizliği ve sürekli --'ye düşmesi

iso89
02-01-2016, 22:44
Aracım hb vti ( f/e/h/ ) 2ay önce sıfır aem 4.9 wideband almştm. Şu aralar değer verip çoğunlukla --'ye düşüyor..
Yolda giderkende aynı şekilde rölantide dururkende, videosunu çekip youtube'a attım link aşağıda başına gelen yada konu hakkında bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

NOT; Oksijen sensörünüde 2 ay öncesinde orjinali ile değiştirdim.
Araba kaporta boyaya girip çıktıktan sonra böyle bir problem başladı öncesinde AFR düzgün bi şekilde gösterip çalışıyordu.
Wideband sensörü bozulunca bildiğim kadarıyla AFR 14.7 - 14.8de sabit kalıyor.
Wideband tesisatında mı bi sorun var yoksa oksijen sensörü yine mi bozuldu anlamadım

https://www.youtube.com/watch?v=OZ0lj1_od1I

sinanbaysal
02-01-2016, 22:47
konuyu takıpteyım arkadasımda da aynı sorun var 1.4is

boosted_pug
03-01-2016, 01:25
Afr sensöru bozuldugunda veya soketi ciktiginda afr 14,7 veya 14,8 de sabit kalir bu sensörün bozuldugunun habercisidir.

Sizinkinde sanki arabada bi sorun var gibi geldi bana cok secemedim ama ayaginizi gazdan cektiginizde alet cutoff a girdigi icin 3 cizgi cikar ayni sekilde ilk gazda 10 a bi ziplar ama sabit gaz 2500 civari gittiginizde afr sabit 14 civarinda olmasi getekir sabit gazla giderken 3 cizgi okuyorsaniz benzin pompasi yetersiz basiyor olabilir bi kontrol etmek lazim

Can's
03-01-2016, 07:53
Pompa yetersiz bassa aracta sikinti var diye konu acardi arkadas sikintinin wideband oldugu kesin bence

Maxi
03-01-2016, 07:58
video rölantidemi çekildi?
eğer --- olunca motor teklemiyorsa sensör gidik.

DOHC
03-01-2016, 07:59
Araba aşırı fakire kalıyor gibi. Yetersiz yakıt olabilir, yakıt filtresi tıkanmış olabilir, benzin pompası basıncı düşük olabilir.

Volkann
03-01-2016, 08:02
aynı sorun bende var , - - - gösteriyor normal giderken. genelde bu sorunu araba soğukken yapıyor ilk zamanlar yapmıyordu yeni yeni başladı.araba ısınınca düzeliyor.ısınmasını beklemeyip stop edip tekrar marş yapıncada düzeliyor.
bu arada widebandı bağlayalı 1 ay oldu.

iso89
03-01-2016, 17:43

Aynen hocam video rölantide çekildi, giderken aynı bu şekilde gösteriyor.
Sensör bozulunca sabit kalıyor diye duyduğum için sorunu başka yerde arıyorum bnde

iso89
03-01-2016, 17:44
Tekleme falan yok bu arada gayet sağlıklı yürüyor.
yakıt filtresini değiştiricem o da aklmda

Maxi
03-01-2016, 18:29
normal şartlarda sadece sürüş sırasında ayak gazdan çekildiği anda --- görürsün.
--- demek 20afr üzeri demektir, yani benzin yok sadece hava var demek eksozdan çıkan (fuel cut-off)

iso89
03-01-2016, 21:07
normal şartlarda sadece sürüş sırasında ayak gazdan çekildiği anda --- görürsün.
--- demek 20afr üzeri demektir, yani benzin yok sadece hava var demek eksozdan çıkan (fuel cut-off)
Daha önce başıma gelmişti sürüş esnasında sabit hızla giderken yani ayağım gazda gaz kesme yığılma yapıyordu o esnada widebanda baktığımda --ye düşüyordu hep.
Şuan sadece -- gösteriyor genelde ve gaz kesme yığılma yapmıyor.
Önümüzdeki hafta sensör alıp deniycem sonucu buraya yazarım

batuu
04-01-2016, 09:36
Aynı sorun bende de var. Yeni sensör geliyor, bu hafta içi takmış olurum sonucunu buraya yazarım.

speed
04-01-2016, 10:01
Malesef 4.9 lsu lar da yaşanıyor bu durum...
Geçen gün ayar esnasında başıma geldi...
Yeni almış araç sahibi 4.9 u....
Aynı bu şekilde anlamsız haraketler yapıyor...
4.9 lsu' larla ilgili kronik bir sorun olabilir....

MeRtCaN
04-01-2016, 10:07
Malesef 4.9 lsu lar da yaşanıyor bu durum...
Geçen gün ayar esnasında başıma geldi...
Yeni almış araç sahibi 4.9 u....
Aynı bu şekilde anlamsız haraketler yapıyor...
4.9 lsu' larla ilgili kronik bir sorun olabilir....

Özdın Abı bende aynısını yazacaktım
4.9 lar sanırım sorunlu cıktı
batuu yazmıs aynı sorun bende vardıye sıfır aldım o wb dı ben en fazla 2000-3000 km yaptı saat ve sensor sıfırdı
ıstanbula gıderken yolda 3 cızgı yapmaya basladı
bence kesınlıkle 4.9 lar sorunlu cıktı

cunku aem hemen guncelledı ve yenı serı wb cıkardı

aem x series diye gecıyor

http://cdn.shopify.com/s/files/1/0800/0307/products/x-series-can-web_large.jpg?v=1446225822

Maxi
04-01-2016, 10:17
keşke bu kadar aem takıntısı olmasa
X serisini yeni gördüm
aem sonunda free air kalibrasyon olayını uygulamış nihayet

MeRtCaN
04-01-2016, 10:24
keşke bu kadar aem takıntısı olmasa
X serisini yeni gördüm
aem sonunda free air kalibrasyon olayını uygulamış nihayet

aynen abı sonunda aem de kalıbrasyona gectı
ben yenı arabamda ınnovate kullanıyorum
keske hıc aem kullanmasaydım bu zamana kadar :)

iso89
04-01-2016, 10:41
Tereddüte düştüm şimdi sıfır sensör alsam yine aynısı başıma gelicek sanırım 4.9'lar skntılı ise..
Birde bunlara uyumlu bosch marka ( 0258007090 ) sensör varmış, ondan alsak acaba yine aynısını yapar mı ?

batuu
04-01-2016, 11:27
Özdın Abı bende aynısını yazacaktım
4.9 lar sanırım sorunlu cıktı
batuu yazmıs aynı sorun bende vardıye sıfır aldım o wb dı ben en fazla 2000-3000 km yaptı saat ve sensor sıfırdı
ıstanbula gıderken yolda 3 cızgı yapmaya basladı
bence kesınlıkle 4.9 lar sorunlu cıktı

cunku aem hemen guncelledı ve yenı serı wb cıkardı

Aynen abi sen söylediydin zaten sıfır diye, bakalım umarım bu sensörde aynı kmlerde sıkıntı çıkarmaz

MeRtCaN
04-01-2016, 14:14
Tereddüte düştüm şimdi sıfır sensör alsam yine aynısı başıma gelicek sanırım 4.9'lar skntılı ise..
Birde bunlara uyumlu bosch marka ( 0258007090 ) sensör varmış, ondan alsak acaba yine aynısını yapar mı ?

saatın 4.9 ıse o numaradakı sensoru takamazsın
sadece mavı kablolu 4.9 sensorler ıle calsıyor

Batu aynen sıfır aldım o sure zarfında bozuldu

MKT
04-01-2016, 16:21
insanlar bilmeden AEM alıp duruyor.innovate de yüzlerce sattım ve kullandık henüz hiç sıkıntı çıkmadı. 50 adet aem sensör aldıysak belki 5 adet innovate sensör alıp satmışımdır.İnnovate de bosch sensör kullanıyor ama ben piyasada sahte sensörlü widebandlar olduğunu düşünüyorum.özellikle bu 4.9 furyası başladığında birileri piyasaya inceden sahte sönsörlü AEM wideband sürüyor gibi geldi.Nerden ne alacağımızı şaşırdık artık.

MKT
04-01-2016, 16:31
Konuya ek olarak Yurtdışından alıp kendimizin getirttiğimiz tüm widebandlar orjinal bandrollü kutusundan siyah kablo ile çıkıyor.ama türkiyeden alınanlar kısa başka renkte kablolar ile geliyor.
Geçen hafta tesadüf deneme şansım oldu.Aracın birinde sensör bozuldu son ayarladığım halini çok iyi hatırlıyorum neyse bozuk sensörü söktük başka arabadan çıkan sensörü emanet taktık rolanti de 0,3-0,4 puanlık farklılık oldu.Dip gazda nerdeyse 1 puan farklılık oldu.Böyle olunca tereddütte kaldım.Şimdi eski bozulan sensör bozulmak üzereydi de o yüzden mi yeni sensörü takınca değerler değişti yoksa ayar yaparken o sensör sağlamdı da emanet taktığımız Mavi renkteki sensör mü yanlış gösteriyor.
Bu sebeplerden ve innovate sensörün kalibre edilebilir olmasından 2 tane dijital çıkışı olmasından dolayı innovate herzaman tercihim olmuştur.

TaGo
04-01-2016, 16:37
Bende 0 aldım 1.4 tsi çupranın rolantı AFR si 10.8 gözüküyor olma olasılığı ne sizce :)

MKT
04-01-2016, 16:48
tarkan abi imkansız 14,7 çalışması lazım %5 değişir en fazla.Aracın kendi oksijen sensörü bile bozuk olsa 10,8 olmaması gereken bir durum eğer bir sorun yoksa araçta

Maxi
04-01-2016, 17:20
Bende 0 aldım 1.4 tsi çupranın rolantı AFR si 10.8 gözüküyor olma olasılığı ne sizce :)
rölantide 10.8 müthiş zengin demek, çalışmaz bile belki motor boğulur.

doush
05-01-2016, 00:02
Innovate den inanılmaz memnunum yurtdışından kendim aldım Günay abiden o kadar hızlı ve anlık okuyor ki.. Gerçi kalibrasyon yapmam gerekir mi bilmiyorum baya 1 yıldan fazla oldu takalı.

Map sensörüm bozulduğunda 10 afr yle marş basmıştım zaten çok uzun sürede çalışıyordu 3 silindir gibi boğuluyordu falan. Belki de kalibrasyon yapamadınız en başta abi.

aphelion
05-01-2016, 10:41
Innovate den inanılmaz memnunum yurtdışından kendim aldım Günay abiden o kadar hızlı ve anlık okuyor ki.. Gerçi kalibrasyon yapmam gerekir mi bilmiyorum baya 1 yıldan fazla oldu takalı.

Map sensörüm bozulduğunda 10 afr yle marş basmıştım zaten çok uzun sürede çalışıyordu 3 silindir gibi boğuluyordu falan. Belki de kalibrasyon yapamadınız en başta abi.

Kalibrasyonu bozulduğu zaman belli oluyor sabitleniyor ama kitapçığında 6 ayda bir yapın deniliyor.

iso89
16-01-2016, 08:04
Hakan abinin dediği gibi sensörü değiştirince düzeldi, başına gelen varsa sensörü değiştirsin direk.

YsfTzcn
10-02-2017, 08:53

Hortlatıcam ama, bende teklemede var ve gaza bastığımda amerikan araçları gibi ses geliyor egsozdan, sorun sente ayarı olabilir mi ?