Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç satış sitesi - Evrak ile araç satın alma talepleri??
Merhaba forum ahalisi;
***** sitede bir araç satışı için ilan açtım, aracın 67.000 TL gibi bir fiyatı var.
Araç yaklaşık 1 aydır ilanda ve 3 kez aynı şekilde teklif geldi.
Müşteri olan 3 kişi de, ellerinde belli vadede çek olduğunu, 45.000 TL'lik kısmını çek, üzerini nakit vererek almak istediklerini söylediler.
3'ü de Hep aynı tarz cümleler kullandığı için şüphelendim, soracağım şu ki:
Çevresinde bu şekilde dolandırıcılık vs. olaylarına tanık olan var mı, ki aynı tuzağa biz de düşmeyelim.
Şimdiden teşekkür ediyorum,
Saygılar, Sevgiler.
:) Bu devirde çek/senet/vadeli herhangi bir kıymetli evrak ile araç satışı yapmak zaten başlı başına kendini dolandırmak demek.
Çok iyi tanıdığın ya da geçmişte ticaret yaptığın belli bir güven seviyesini aştığın biriyle bu şekilde bir ticaret yapılabilir.
Ama kilimcinin kör oğlu gelip de çek+nakit vereyim derse asla satmam.
O kadar çok dönen çek var ki piyasada, bırak sonrası da yok yani.
Nakit iş yap, üzülme sonra. Sahte olur, karşılıksız çıkar vs...
Dolandırıcılıktan ziyade mal bir tarafa para bir tarafa hiç gerek yok o işlere bence.Elindekindende olma
Maldan olmak istersen kabul et.
Ben ticaret eğitimi vereceğim yakında kurs tamamiyle hayrına.
Yaaaa para cepte olmadan neyi vereceksin bu nasıl guvenmektir arkadas sen bunu bir anlat
Çeke bile guvenmeyeceksin banka çok cici musteri dese bile inanmayacaksin.
Karsindakinin hep şerefsiz olarak görüp ona gore ticaret yapacaksin 21. Yy ve 2002 den beri devam eden bir ticari ahlaksizlik var bu ülkede.
Babana guvenme diyorum sana o kadar
individual
04-01-2016, 16:59
Kesin cek'in karşılığını alamıyacaklar bari arabaya cevirelim sonra satarız cek'de patlarsa patlasın diyorlar...
Teşekkür ediyorum cevaplarınız için, gelen bütün teklifleri bu şekilde reddettim ancak merak ettiğim için sormak istedim yine de :)
Zaten karşılıksız çek sonucunda hapis cezasının kalkmasıyla ticarette evrak kullanımının da suistimali arttı
Parayi elden bile alma
Hesabina yatir satisi ver
Abi tavsiyesi kazık yememe garantili bu nasihat:)
onursumer
04-01-2016, 17:25
çek ile iş yapıyorsam , çeki alır satışı vermem vadesi gelene kadar , ama bu şekilde bile uğraşmaya değmez
60bin e bu şekil bekleyerek satıcağıma 58 canlıyı hesabımda gormeyi tercih ederim :)
Kagan_KOÇAK
04-01-2016, 18:14
Banada Şubat ayı sonuna çek teklifi geldi demekki birşeyler var piyasada dikkat etmek lazım her zaman canlıyı görmeden satış işi sakat.
sweatcaptain
04-01-2016, 18:15
Kesinlikle cek senet vade ile arac satisi yapmayin...
Çok güvendiğin , tanıdığın biri olmadıkça çek ile satış büyük kumar..
Acilse 67ye çeke araç vereceğine 62ye nakit ver. Giden 5 lira olsun 67 lira değil.
PiscocuK
04-01-2016, 20:08
teminatli cek ise dusunulebilir
mehmet6r
04-01-2016, 21:17
Abi 2013te a3 mü satarken bilinen bir futbolcu aynı teklifi yaptı. 67binin 45ini nakit gerisinî çek teklif etti. Ona bile Güvenip vermedim. Aman uzak dur bankada para hesabına girdikten sonra noter.
Babanız verse çek kabul etmeyin şu dönemde hiç bir ticarette , şirkete öyle adamlar vadesinden önce tahsile koydurmaya geliyor ki neler görüyorum . Kim olursa olsun vadesi de ne olursa olsun yasal boşluk da satıcıyı korumadığından dolayı bence sakıncalı .
elimde 5 tane çek var şuan dönen çeke filan güvenmeyin. sadece çek kagıdının parasını alırsın sonra 1200 lira oda :)
Burak K.
04-01-2016, 21:34
Çok meraklıysa arabayı almaya kredi çeksin,çek ödendiğinde gitsin kredisini kapatsın.
_driver_
04-01-2016, 21:52
çek ile iş yapıyorsam , çeki alır satışı vermem vadesi gelene kadar , ama bu şekilde bile uğraşmaya değmez
60bin e bu şekil bekleyerek satıcağıma 58 canlıyı hesabımda gormeyi tercih ederim :)
Çekin vadesini beklerken satışı vermeden Allah korusun o araç ile bir olaya, yaralama hırsızlık vs durumu olursa yine başı yanar ruhsat sahibinin.
Aynı teklif benim aracıma da geldi.
Kendilerini xxx inşaat firması olarak tanıttılar hatta telefonda konuşan kişi satın alma müdürü olduğunu aracı şirketin ortaklarından birinin almak istediğini söyledi.
Banka bilgilerini verip teyit alabilirsiniz dediler. Üşenmedim sordurdum firmanın bu zamana kadar bankalarla herhangi bir sorun yaşamadığını öğrendim.
Verecekleri çekin vadesi 25 gün idi. Bankacı arkadaşım madem 25 gün vadeli beklesin 25 gün sonra alsın hiç karışma dedi. Firma her ne kadar düzgün olursa olsun.
Ben de satın alma müdürü olan kişi ile irtibata tekrar geçtim ve aracı istiyorsanız kapora gönderin, aracı kapatayım, 25 gün sonra işlemi tamamen bitirelim dedim.
Ancak bana aracı çok acil almaları gerektiğini söylediler ben de kıllandım kabul etmedim. Kimin çok acil olarak Evo 8'e ihtiyacı olabilir ki :)
Bana güvenilir gelmiyor bu şekilde ticaretler. En güzeli para çokomel.
hddsheriff
04-01-2016, 22:12
Benim kendi müşterilerim benim minibüs için Çek'le alalım diye teklif ettiler, kaçma göçme ihtimalleri olmadığı halde kabul etmedim. Mevcut çek kanunları olduğu sürece 1200 tl değerinde kağıt parçasından öte bir şey değil çek yaprağı.
İlla satayım diyorsan noterde vadeli sattığını ve vadesi dolana kadar rehin koymak istediğini söyle bu işlemin bir adı var ama hatırlamıyorum. Çek tahsil olunca gidip rehini kaldırırlar.
Benim kendi müşterilerim benim minibüs için Çek'le alalım diye teklif ettiler, kaçma göçme ihtimalleri olmadığı halde kabul etmedim. Mevcut çek kanunları olduğu sürece 1200 tl değerinde kağıt parçasından öte bir şey değil çek yaprağı.
İlla satayım diyorsan noterde vadeli sattığını ve vadesi dolana kadar rehin koymak istediğini söyle bu işlemin bir adı var ama hatırlamıyorum. Çek tahsil olunca gidip rehini kaldırırlar.
bursada 1000km de fluenceyi 2 saatte 10 parça sattılar bu ne demek biliyor musun :)
hddsheriff
04-01-2016, 22:24
bursada 1000km de fluenceyi 2 saatte 10 parça sattılar bu ne demek biliyor musun :)
Biliyorum , o yüzden babama bile evrakla araba satmam :)
Malını kaybetmek isteyen Çek senetle iş yapsın ben senelerdir araç satarım sahibinden de her ilanıma en az 5 tanr çek senet teklifi gelir. Hatta daha yeni annemin e90 bmwsni satıcaktım 53.000 e anlastık bana 3000 tl kapora yolladı 50.000 elden vericekti 3000 i yolladı satıstan kaldırdım 4 gun sonra 4 kısı geldi altlarında 2014 honda crv once bizim büfeye gittik tost falan yedik sonra hadı gidelim notere dediler,dedim verin parayı yatırAyım hesabıma gidelim dedim tak cıkardı kese kagıdını �� Para burda dedi dedim ben çekten anlamam basladılar yok boyle zengınlermıs manısa da cok buyuk işler yapıyorlarmış çeke baktır dedi bi bankacı arkadaşımı aradım çek sağlam ama sakın alma dedi arkadasım odemezlerse hıc bişey talep edemezsın mahkemelerde sürünürsün arabada gider diye.Ben tabi vazgectim gonderdiği 3000 ın 1500 unu iade edip hadı bana eyvallah dedim sözde trılyonluk adamlar 1500 tl için yapmadıkları cıngenelik kalmadı vururuz bile dediler. Ben de dukkanımı gördünüz en erkegınız gelip vursun dedim. Tabı sıkıyı gorunce biley yapamadılar yolladım elemanları 2 saat sonra bi telefon geldi galeriden.ercan 3 kişi geldi manisalıymıs saplam çekle avensisi istiyorlar dedi �� Bende benim ortagım bmw nin sahibi de onlar anlar dedim kuzen öyle diyince kalkıp gitmişler canakkale merkezden 1 tane daha galeriye daha çekle arac almak istemişler sonra naptılar bilmiyorum. Galeride senetle arac veriyoruz ama bizim burası kucuk ilçe herkes herkesi tanıyor el koyabileceğim malı mulku yoksa hayatta vermeyiz senette en azından mala mulke el koyabilme var (tabi varsa ) cekte oda yokmuş
Malını kaybetmek isteyen Çek senetle iş yapsın ben senelerdir araç satarım sahibinden de her ilanıma en az 5 tanr çek senet teklifi gelir. Hatta daha yeni annemin e90 bmwsni satıcaktım 53.000 e anlastık bana 3000 tl kapora yolladı 50.000 elden vericekti 3000 i yolladı satıstan kaldırdım 4 gun sonra 4 kısı geldi altlarında 2014 honda crv once bizim büfeye gittik tost falan yedik sonra hadı gidelim notere dediler,dedim verin parayı yatırAyım hesabıma gidelim dedim tak cıkardı kese kagıdını �� Para burda dedi dedim ben çekten anlamam basladılar yok boyle zengınlermıs manısa da cok buyuk işler yapıyorlarmış çeke baktır dedi bi bankacı arkadaşımı aradım çek sağlam ama sakın alma dedi arkadasım odemezlerse hıc bişey talep edemezsın mahkemelerde sürünürsün arabada gider diye.Ben tabi vazgectim gonderdiği 3000 ın 1500 unu iade edip hadı bana eyvallah dedim sözde trılyonluk adamlar 1500 tl için yapmadıkları cıngenelik kalmadı vururuz bile dediler. Ben de dukkanımı gördünüz en erkegınız gelip vursun dedim. Tabı sıkıyı gorunce biley yapamadılar yolladım elemanları 2 saat sonra bi telefon geldi galeriden.ercan 3 kişi geldi manisalıymıs saplam çekle avensisi istiyorlar dedi �� Bende benim ortagım bmw nin sahibi de onlar anlar dedim kuzen öyle diyince kalkıp gitmişler canakkale merkezden 1 tane daha galeriye daha çekle arac almak istemişler sonra naptılar bilmiyorum. Galeride senetle arac veriyoruz ama bizim burası kucuk ilçe herkes herkesi tanıyor el koyabileceğim malı mulku yoksa hayatta vermeyiz senette en azından mala mulke el koyabilme var (tabi varsa ) cekte oda yokmuş
işe çıkmış şerefsizler :D
banka nasıl çeki bu kadar rahat verebiliyor ben buna anlam veremiyorum.
kırtasiyeden senet almaya dönmüş işler :D
çek tahsil etmenin yeni yöntemi bu demekki :)
Çekle çukle uğraşılmaz. Nakit para bile almak bu zamanda tehlikeli, her yer sahte para kaynıyor. En temizi banka hesabına yatan paradır.
karsiyakaliozi
05-01-2016, 11:06
2000 senesinde imzalı çeklerimiz çalındı 3-5 seneye kadar hala arayıp soran oluyordu araba veren mi istersin mal veren mi çek dolandırıcılığı çok yaygın maceraya gerek yok.
nakit harici satış yapmayın çek vs hepsi boş. araç satışında önce banka hasabınıza yatırsın araç bedelini sonra noter satışı yapın çek vs teklif edenlerin hepsi dolandırıcı dikkatli olun.