Orijinalini görmek için tıklayınız : Artık Başa çıkamıyorum Aşırı Fazla yakma sorunu
HarunLee
11-01-2016, 22:43
5 ay önce golf Goal 1.6 FSİ 2006 model araba aldım.
90 km 70 Tl yakıyor :(
benzin yetiştiremiyorum artık
En son yolda öksürmeye başladı 4 bobinden biri yanmış değiştirdik ...
Ama usta dedi 4 bobinde yan sanayi takılmış ondan çok yakmış olabilir..
Sizce bobinlerle alakalı olabilirmii
100km 75-80 tl yakıyor :(
veya başka sorun mu var ?
Ruhsat resmi isteriz.
Golf R32 bindiğinizi düşünüyorum
Canselmo
11-01-2016, 22:48
en fazla 50-60 kuruş yakması lazım en kötü seneryo
HarunLee
11-01-2016, 22:50
Ruhsat resmi isteriz.
Golf R32 bindiğinizi düşünüyorum
http://i.hizliresim.com/Ro0bzG.jpg
Abi yapma abi yapma
vw servisine git ruhsat atma :D
HarunLee
11-01-2016, 22:55
Abi yapma abi yapma
vw servisine git ruhsat atma :D
hocam aklım durdu ne yapacağımı bilmiyorum benzin atmakdan usandım
bir yere gidemıyorum :( işden eve gelene dek benzını düşünmekden kaza yapacam diye korkuyorum :)
http://i.hizliresim.com/Ro0bzG.jpg
:D
İnandım şimdi,emeğinize sağlık :)
Mehmetmert
11-01-2016, 23:01
Ben R32'nin bile bu kadar yakacağını sanmıyorum.Depoda delik falan olmasın?
HarunLee
11-01-2016, 23:03
Ben R32'nin bile bu kadar yakacağını sanmıyorum.Depoda delik falan olmasın?
onu hep düşündüm depo deliktir diye
Sanayide kontrol ettircektim ustaya dedim
Usta dedi hocam delik olsa kokudan duramazsın
ama için rahat olsun dıye bakayım baktı sıkıntı yok :D
başka sorun var ...
Canselmo
11-01-2016, 23:06
abi harbiden ruhsatın fotoğrafnı cekip atmış valla cok güldüm alınmayın ama :D
HarunLee
11-01-2016, 23:07
abi harbiden ruhsatın fotoğrafnı cekip atmış valla cok güldüm alınmayın ama :D
hocam kimse 100km 80 tl ile gittiğimi söylesem inanmıyor ama araç 80 kuruş ile 1 tl arası yakıyor
test sürüşü verdım kaç kişiye ustalar bile inanmıyor beraber sürüyoruz ama sorun bulunmuyor .s.s
Canselmo
11-01-2016, 23:12
hocam kimse 100km 80 tl ile gittiğimi söylesem inanmıyor ama araç 80 kuruş ile 1 tl arası yakıyor
test sürüşü verdım kaç kişiye ustalar bile inanmıyor beraber sürüyoruz ama sorun bulunmuyor .s.s
Aracınız ciddi fazla yakıyor ama aracınız sehir içi zaten en kötü 45-50 kuruş yakıcaktır. Arkadaşımda var aynı motor aynı kasa malesef cok yakıyor 1.6 fsı almakla hata yapmışssınız bence bu motoru almayı kabul ettiyseniz gitmeyeceğini ve yakıcagını düşünmenz lazımdı. Bence elden cıkarmaya bakın derim
HarunLee
11-01-2016, 23:14
Aracınız ciddi fazla yakıyor ama aracınız sehir içi zaten en kötü 45-50 kuruş yakıcaktır. Arkadaşımda var aynı motor aynı kasa malesef cok yakıyor 1.6 fsı almakla hata yapmışssınız bence bu motoru almayı kabul ettiyseniz gitmeyeceğini ve yakıcagını düşünmenz lazımdı. Bence elden cıkarmaya bakın derim
Hocam araç 140 a kadar çok seri ama 140 dan sonra harbi gitmiyor
Bu fsi motor neden gitmiyor peki yani sebebi nedir :( araçdan soğudum harbii yaa..
Hava akış sensörü sağlam mı ?
Canselmo
11-01-2016, 23:16
Hocam araç 140 a kadar çok seri ama 140 dan sonra harbi gitmiyor
Bu fsi motor neden gitmiyor peki yani sebebi nedir :( araçdan soğudum harbii yaa..
Hocam belki aracınızda sorun vardır belki diyorum ama bu kadar yaktıgına göre birşeyler var. Fakat fsi eski tip atmosferik motor zaten cok bi beklentiniz olmaması gerekiyordu aracınızın agırlıgı vs göze aldıgımzda performansı tatmin etmez ve yakıtıda üzer.
Turbo motorlara geçmeniz dileği ile :)
tamam fsi ler yakarda bu kadar çok yakmaz. kesin sorun var.
Faruk_Vtec
12-01-2016, 01:57
FSI motor vw'cıler arasında GTI ve R32'den daha fazla yakan motor dıe bılınır :) herkes binemez, ıncır ağacıdır..
bır rıvayete gore zamanında sıfır alanlara ıncır ağacı hedıye etmışler.. :)
aracınız otomatık mı?
bende 2.4 190hp otomatık Accord varken abımın 1.6 fsı golfu aynı yakıodu.. :)
kış şartlarıyla beraber havanın soğumasınıda goz onunde bulundurursak bence normal yakıo, çünkü şehır ıçı 10 litreden aşağı düşmez ortalama 12/15 arası yakar, gazlarsanız 15 ustune çıkar, buyuk ıhtımal kısa mesafe kullanılıyorsunuz ve motor ısınmadığı ıçın gazlamış gıbı yakıo..
FSI motor vw'nın ayıbıdır ve uretımden kalkmıştır, yakar ama hıç gıtmez klasmanında kı arabalardan ucuz olma sebebı budur :) bıran once satıp başka araba alacaksınız, maalesef kı başka çozumu yok..
lpg takılır ama normale gore montajı 2 katı pahallıdır ve genede 40 kuruş yakar, hele kı kısa mesafede kar'a geçmeyı bırakın lpgyı bıle amortı edemezsınız, etsenız bıle şanzımanı & marş motoru ve kalorıferı kronık sorunludur, motor 90 derece bıle olsa kalorıfer hıç bır zaman ısıtmaz, kısacası sorunlu bır modeldır sureklı masraf edersınız dört dörtlük olsun dıe ama hıç bır vakıt sorunsuz bınemezsınız arabadan soğursunuz ve en sonunda aracı zararına satarsınız..
1.6 fsı comfortlıne aracımızı 25'e zar zor satarken, arkadaşım 1.6 102'lık hıtler motorlu mıdlıne golfunu 30'a satmıştı(+ 30.000tl hasar kaydı vardı)..
kusura bakmayın bıraz ıçınızı kararttım ama ıçımdekı vw sevgısını kustum ve rahatladım...
Bence satıp gti alın en azından 4 katı gider yarısı yakar :)
Faruk_Vtec
12-01-2016, 02:11
dukkana gelen muşterı araçlarından GTI'ın 8.3lt, FSI'ın 14.7lt yakması gözle gorulur, elle tutulur dışe dokunur cınstendı..
4 yıldan fazla süredir 2.0 tfsi leon kullandım ortalama 9un üstünü görmedi ki pek normal kullanmadım
Bence en doğru karar arabayı satmak
Faruk_Vtec
12-01-2016, 02:30
turbo fsı'ya can kurban, bır turbo hem performans arttırıp hemde yakıt duşurur mu yaa..
meLaNchoLic
12-01-2016, 02:34
arabayi satacam edicem falan vs zarar etmeyin.. kasko olsun arabayi yakin.. tum vw severler rahat etsin :)
bide arabanın şase gözüken fotografını alabilir miyim ruhsat şase farklı olabilir :=) şaka bi yana yetkili servise problemi anlat o kadar yakması imkansız ya
kısa mesafede rahat 13-15 görüyor araç ortalama yakıtı. arkadaşımda var çokta kullandım ama gaza biraz abanınca ibrede ters orantıda aşagı dogru oynuyor.
kısacası sizde çok bir problem yok araç komple başlı başına yanlış :)
Allah kurtarsın
Acil olarak satın
https://www.youtube.com/watch?v=1n1aI6QbPJI
Tek yorum;
TorqueTuning
12-01-2016, 07:56
Sakin kullanımda bu değerler anormal, lambda sensörünü ve akışmetreyi sıfırlamanızı öneririm. İlk etapta bunlardan kaynaklı bir sorun olacağını düşünüyorum.
yakıtı arttıran etkileyen bir çok neden var
hepsini tek tek amele gibi değiştirip deneme yanılma yapmadan
kafası çalışan ve birazda elektronikten anlayan bir ustaya başvurmanız lazım
bakın yetkili servis falan demiyorum
aracı tamir eden servis binası değil, insan dır.
eğer orada varsa düzgün bir usta yetkili servisede gidebilirsiniz.
elektronikten anlamak:
ölçü aleti, test cihazı ve bilgisayar kullanabilen, az biraz ingilizce bilen
hava-yakıt karışımı ne demek? ,avans ne demek?
wideband afr gibi şeyleri uzaydan düşmüş meteor zannetmeyen demektir.
Alırken bu bılıncle alınan bır arac.FSI Sadece vw grubunda var Audı ve vw sanırım.. ucuz etın yahnisi misali ...
Kış ayıyla alakası olduğunu sanmıyorum.1.6 8v ler bile bu kadar yakmıyor.var bi sıkıntı belli ki . kolay gelsin size
Isı sensörü bozuk olabilir..araç kendini soğuk zannedip benzini fazla verir.
kadioglu
20-01-2016, 15:35
Aracın termostatı sağlammı acaba? Hararet nerelere çıkıyor? Kalorifer ısıtıyor mu?
Yan sanayi bobinden, nox sensöründen ve egr den de yapabilir.
Bende de var fsi, lpg istemediğim için özellikle fsi aldım. Şehir içi 8 litre civarı kış ortalamam. Ortalama hızımın ve ortalama yakıtımın fotosunu çekip atabilirim.
Öyle kaldır at, Allah kurtarsın tarzı bir araç değil ki ilk fsi mızı 2004 yılında sıfır alıp 200bin küsür kilometrelerde sattık. İnşallah sizin sorununuz da çözülür