PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F7R Motor Yağ Soğutucu İptali Hakkında

PULAT
19-01-2016, 13:23
Sağ olsun bir iki abime sordum f7r kullanıcısı kendileri ve yağ soğurucunun devre dışı bırakılmasının bir problem yaratmayacağı görüşünde hepsi. Zira arabamdaki yağ soğutucunun su giriş uçlarından biri çürüyüp kırıldı. Yeniside 700 tl civarında. Aman aman illaki değiştirmem gereklimi? Yoksa bu şekilde kullanmamın bir sakıncası olurmu diye araştırma içerisindeyim. Soğutucu yine yerinde takılı kalacak ama içerisine motor soğutma suyu girmeyecek öylece etrafından dolanacak. Pek sık gazlamam ayda belki bi akşam denk gelinirse 5-6 kez 4 ü 5 i bitirip bırakırım. Haricinde genelde şehir içi kullanıyorum yine ayda 1 kez belki istanbul tekirdağ vs yaptığım olabiliyor.

EREN34
19-01-2016, 13:38
Gökhan,

Yağ sıcaklığın çok çabuk yükselebilir. Yağ sıcaklığını dikkatli takip ederim ısınmada fazlalık başladığında arabamı rahatlatırım dersen ok. Yok ise değiştir. Universal olanları takmayı dene. Piyasada satılan. Mevcut olanı al. kaynak vs ile adam etmeyede çalışabilirsin. Eğer çürümeden dolayı kırılma olduysa adam etmeye çalışma

PULAT
19-01-2016, 13:45
çürümeden dolayı kırılmış. Aytuğlada konuştuk ibrahim abiyide aradım. Clio rs dahil pek çok atmosferik hızlı makinada zaten olmayan bir düzenekmiş. 106 larda da iptal edip senelerce gazlayan ve bir sorun yaşamayanlar var. O yüzden sorayım dedim. Çünkü yağ sıcaklığını gösteren bir gösterge yok ***** bizde. Nerde cins bir iş beni buluyor bu aralar.

Maxi
19-01-2016, 16:14
uzun soluklu gazlamayacaksan iptal edebilirsin
tabi doğrusu değiştirmek

boosted_pug
19-01-2016, 17:23
Hocam aracinizdaki malzemenin ismi heat exchanger amacida yagi soğutmak değil yağın daha çabuk ısınmasını sağlayarak normal gazlanabilir seviyeye getirmek çoğu ustamizin söylediğinin aksine yaği çokda fazla soğutmaz

zaten mantik olarak o hortumdan gecen suyun ısısı 90 derece civari yağın sıcaklığıda 100-120 derece arasi yani su, yağı en fazla 5-10 derece soğutabilir oda çok bi işe yaramaz

106 nin orjinali 1000-1500tl arasi oldugu için çoğu kullanıcıda iptal et bişi olmaz mantigi oluşmuş olabilir :)

Mocal in 7 sıra yağ soğutucusu ve termostatlı sandwich plate ini alırsanız yağı soğutmak için gayet yeterli olur sökeyim dersenizde herhangi bir sorun olmaz

PULAT
19-01-2016, 19:57
Servis çalışanı bir abimi aradım eve geçerken. O parçanın emisyon değerlerini tutturmak için kullanıldığını pekte bir anlam ifade etmediğini söyledi :)

Hızlı_Fransız
19-01-2016, 21:32
Dostum kışın sorun yaşamazsın ama f7r motor yağ jetlidir pistonlar motor yağı ile soğur bir nebze kışın sıkıntı olmaz ama yazın dur kalklı yoğun trafiklerde yağ sıcaklıgı cok yükselecektir bu seferde piston eteklerinde şişme oluyor ve stop edip tekrar marş yaptıgında avans yüksekmiş gibi zor çalışma olucaktır. Piyasadaki ünervsal bile olsa bir şekilde yağını soğut tavsiyemdir.

fsunnetci
20-01-2016, 09:14
yaz ayında sorun olur kış ayında sorun olcağını zannetmiyorum eğer çok kafana takacaksan 10-60 yağ kullanırsın.

Maxi
20-01-2016, 09:34
@boosted_pug en doğrusunu söylemiş, biz niye karıştırdık anlamadım
onun amacı yağı ilk çalıştırmada daha çabuk ısınmasını sağlamak ve belli sıcaklıklar üzerinde bir parça soğutma görevi görmek.

amaç, motorun yani su ve yağın çok çabuk ısınması bu sayede ilk çalıştırmadan ısınana kadar daha az yakıt harcamak.
ısınmaktan kastım 90 dereceler yani.

yağın soğuk olması istenmez, belli sıcaklıklar arasında olması istenir (aynı su sıcaklığı gibi)
yağ 60 derecenin altındaysa gazlamamak lazım, 120 derecenin üzerine çıkarsada düşünmek lazım :)

sanılanın aksine, sonradan takılan external yağ radyatörleri sürekli devrede değildir (olmamalıdır)
orjinal sistemlerde yağ borusunda yada girişinde mekanik bir düzenek bulunur
yağ, belli sıcaklığı aştığı zaman soğuma için o radyatöre gider
yağ sıcaklığın 80-90 derecelerdeyse soğutmana gerek yoktur, 110 derecelerden sonra soğutmalısındır.

boosted_pug
20-01-2016, 10:37
Servis çalışanı bir abimi aradım eve geçerken. O parçanın emisyon değerlerini tutturmak için kullanıldığını pekte bir anlam ifade etmediğini söyledi :)

Malasef tanidiginiz ya malzemeyi karistirmis yada bilmeiginden bu cevabi vermis yoksa emisyonla alakasi yok