Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amfİ den gelen parazİt sesİ

Hasan83
19-02-2016, 21:24
Arkadaşlar jl audio a4300 marka anfime rca kablosunu takınca tıss şeklinde yüksek derecede parazit sesi geliyor rca yı çıkarttığımda ise parazit kesiliyor teypten mute ye basınca da kesiliyor... anfinin şasesi vs yapılmış olmasına rağmen parazit birtürlü kesilmiyor (motor sesi değil)ana ünite avgo sizce sorun nerede yada neden kaynaklanıyor olabilir ? tesisatcı bu parazit teypden bunun çaresi yok diyor sizce bu paraziti kesemezmiyiz ? yardımlarınızı bekliyorum

EREN34
19-02-2016, 21:32
Tesisatçın doğru söylemiş. Teybin şaselemeyi kontrol edin. -yi teybin metal gövdeye değdirin azalma var mı bakın.

Yoksa, uğraşmadan yeni ünite alın.

anilatasy
20-02-2016, 09:41
pioneerların 6xxx serilerinde oluyor bu teybin anfi çıkışlarının bi sigorta tarzı birşeyinin bozulması durumunda oluyor. şunu deneyin teybin arkasındaki rca çıkışlarının etrafına bir kabloyu soyup içindeki telleri sarın ve onu teybin şasesine deydirin ortada bir vida olur onun altından geçirip vidayı sıkın öyle kesebilir. bizim elimizdeki 4 pioneerın 4 ündede aynı durum vardı 4üde aynı şekilde sesi kesiyor

painkller
20-02-2016, 09:56
Crossover lerde suzucu yoksa oluyor boyle seyler misal, macoustic amfimde vardi bu zamazingo, fakat 75.4 de olmadigi icin ovallerden tik tik tik sanki cd donuyorda her turunda bu sesi duyuyorum. Fakat onde midlerim var onlarda cross oldugu icin bu ses cikmiyor.

Ayrica Anil'in dedigi gibi pioneerlerde rca sigortasimi saseimi diye bir sey oluyor ve o cok cabuk islevini yitirebiliyor. Bunun onune gecmek icinde anlattigi gibi bir sase verme olayi soz konusu.

phantom
20-02-2016, 12:44
"tısss" şeklinde gelen ses büyük çoğunlukla elektronik kalitesinin düşüklüğünden oluyor. Teknik olarak sistemdeki bir cihazın SNR performansının kötü olması bu sesi yaratır.

Teypten geldiğini tespit ettiğine göre olabildiğince pahalı başka bir teyp takıp sesi tekrar kontrol et. Bu test ile kesilirse belli ki mevcut teybi daha iyisiyle değiştirmen gerekir...

Hasan83
20-02-2016, 22:32
arkadaşlar teyp oem ford için avgo daha yeni aldım dediğiniz şekilleri deniycem önler 5x7 idi onları çıkarıp yeri genişletip 6x9 alpine 69c3 koydum anfim jl audio fakat crossever yok 6x9 larda teypden eksiyi alıp teyibe deydiricez rca ya şase vericez anladığım kadarıyla bunları yarın deniyip sonucu size bildiricem başka bi formül aklınıza gelirse yazın lütfen şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim